Dodaj do ulubionych

Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgoskie...

10.04.06, 20:43
Ten Bałdyga?! Plastyk miejski. Jeden z najbardziej skompromitowanych urzędników w mieście?
Człowiek, któremu w urzędniczej karierze wyszły chyba tylko wycieczki?!
Obserwuj wątek
    • makbrajd Wiesław Olszewski kandydatem PO i SLD na prezia 10.04.06, 21:20
      a co!
      koalicja SLD i PO w Bydzi będzie nie tylko towarzyska, ale i "ideowa" za sprawą
      Olszewskiego juniora
    • mcbera Re: Jasiakiewicz na prezydenta !!!!! 10.04.06, 21:45
      W ten oto, samoistny sposób wykruszają się kontrkandydaci Konstantego
      Dombrowicza w wyborach na Prezydenta Miasta Bydgoszczy. Szkoda, bo walka o
      fotel Prezydenta Bydgoszczy z mocnymi kontrkandydatami przyniosła by zwycięscy
      dużo większą satysfakcję i dodała by kolorytu kampanii wyborczej. Jest jeszcze
      osiem miesięcy do wyborów, wiele jeszcze "spadnie" starych twarzy i wiele
      nowych się pojawi. Wielką stratą dla Miasta Bydgoszczy byłby brak Romana
      Jasiakiewicza wśród kandydatów na Prezydenta Bydgoszczy.
      Panie Romanie Jasiakiewicz czy Pan nie widzi kto chce rządzić w następnej
      kodencji Bydgoszczą, czy Pan nie widzi jak Bydgoszcz umiera, czy Panu jej nie
      szkoda?
      Kiedy przeczytam w GW, że wyraził Pan zgodę na startowanie w wyborach na
      Prezydenta Miasta Bydgoszczy.
      Wszyscy znamy smak przegranej, ale to już było - raz mógł Pan mieć źle
      prowadzoną kampanię wyborczą (szkoda), kolejny raz takiego błędu Pan nie
      popełni - wygra Pan i wygra Bydgoszcz.
      • pingwin34 To co nasi z Platformy popierają Torunianina? 10.04.06, 21:58
        To co nasi bydgoscy członkowie Platformy na szefa PO w województwie popierają
        torunianina Lenza? Poseł Lenz składał ostatnio interpelację by sąd apelacyjny i
        prokuratura powstały w Toruniu.
        Dziękuję za takiego szefa wojewódzkiego partii. Na Platformę już nigdy więcej
        nie zagłosuję!
        • radca Re: To co nasi z Platformy popierają Torunianina? 10.04.06, 22:02
          nie zabieram glosu...nie znam sie na polityce :}}}

radca
        • fruwak11 Re: To co nasi z Platformy popierają Torunianina? 11.04.06, 19:49
          czytaj uwazniej! nie bydgoscy poslowie PO, tylko jeden z nich, pawel...swoja
          droga ciekawe ile zaplacil gazecie by taki dobry artykul o nim napisali..
      • maciej_bydgoszcz Re: Jasiakiewicz na prezydenta !!!!! 11.04.06, 00:33
        Tylko JASIAK!
    • semeon Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 00:31
      A po czyjej stronie jest Michał B. Nowakowski? Pamiętajcie członkowie PO z
      Bydgoszczy jak oddacie przywództwo do Torunia to już po was. Tak było we wielu
      innych partiach i zawsze bardzo źle się to kończyło np w przypadku UW, gdy
      przywództwo po panu Malinowskim z Grudziądza objął dzisiejszy lider PO pan
      Wyrowiński. Tak był z SLD pod panem Wenderlichem i innymi. Na razie, dzięki
      p. Kłopotkowi uchował się tylko PSL, ale on obecnie niewiele może. Nie
      oddawajcie lidera PO do Torunia.
      • wiking Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:27
        Bo Toruń ma lepszych ludzi - a ja uważam że lepsi powinni rządzić :))))
        • kornelia46 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 18:22
          wiking napisał:

> Bo Toruń ma lepszych ludzi - a ja uważam że lepsi powinni rządzić :))))

Lepsi? Lenz nie skonczyl studiow i ma tylko wyksztalcenie srednie. Jak nie byl
          w stanie skonczyc studiow to jak moze byc lepszy? Wole Piotrowska bo jest
          uczciwa i skuteczna.
          • wojmirr Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 18:39
            Droga Kornelio, chociaż posiadam wykształcenie wyższe, to w życiu nie
            stwierdziłbym, że to wykształcenie determinuje osobowości ludzi. Jest to
            zazwyczaj argument ludzi z kompleksami na tym tle - w tym niestety również osób
            z otoczenia Pani Poseł - czyżbyś była jej asystentką lub koleżanką? A jeśli
            chodzi o uczciwość, a przede wszystkim skutecznosć Pani Poseł, to niestety cała
            jej polityczna działalność obala Twoje konstatacje. Pozdrawiam.
            • fruwak11 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 19:56
              mysle ze piotrowska ma lepsze kolezanki i lepszych asystentow. a jesli mam sie
              odniesc do tego, o czym mowisz, ze wyksztacenie nie determinuje osobowosci
              ludzi - w pewnym stopniu masz racje, ale jak brak wyksztalcenia wiaze sie z
              pycha, pazernoscia na wladze i brudnymi ukladami - to juz jest niedobrze.
      • mapawlowski Kim jest Michał Nowakowski 11.04.06, 13:56
        Po której stronie jest Michał Nowakowski? Mam nadzieję, że po żadnej. Tego
        faceta Jan Rokita pozbył się z Krakowa właśnie za doprowadzenie do bałaganu i
        konfliktu w krakowskiej PO. Rokita go tam nie chciał, bo już sam nie wiedział co
        się dzieje w jego strukturach i odesłał do Bydgoszczy. Podobno M.Nowakowski ma
        zrezygnować z PO. Chwała Bogu! Wygląda rzeczywiście na to, że w
        kujawsko-pomorskiej PO zapadają wreszcie mądre decyzje.
      • fruwak11 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 19:53
        masz racje to jest jakas prawidlowosc, co bierze torun to od razu rozwala.
        mysle, ze PO bydgoszcz nie bedzie az takie glupie by oddac toruniowi wladze.
        choc i w PO bydvgoszcz sa idioci, ktorzy mysla ze jak torun bedzie rzadzil to
        bedzie dobrze. kretyni.
    • janass1 Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowała... 11.04.06, 07:52
      Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowała podpisy i nie zaplacila
      bezrobotnym za wybudowanie domu!
      • fordoniak1 Re: Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowa 11.04.06, 08:19
        janass1 napisał:

> Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowała podpisy i nie zaplacila
        > bezrobotnym za wybudowanie domu!

I nalezala do PRON.
      • mylady1 Re: Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowa 11.04.06, 18:50
        Ktos kto byl w PRON a potem w Solidarnosci nie jest uczciwy.
      • fruwak11 Re: Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowa 11.04.06, 19:59
        o widze, ze nastepny niedoinformowany.. jak chcesz oceniac, to zacznij myslec i
        czytac uwazniej. moj wujek tam pracowal na tej budowie i powiem ci ze bylo
        wszystko w jak najlepszym porzadku. zlosliwi jestescie.
    • arciminikleopotorepetereczanka Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 08:57
      I bardzo dobrze, że Piotrowska się skończyła! Bydgoski wyborca PO
      • simon_f1 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 17:12
        Czas najwyższy!!! Tej - skompromitowanej do cna - pani już dziękujemy...

PS: Jestem pełen uznania dla mojej przedmówczyni: jak Ci idzie logowanie się
        przy użyciu tego nicka? ;-)))
    • kaska_75 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:04
      Jestem członkiem Platformy z Tucholi i bardzo cieszę się z tych zmian. Mam
      nadzieję, że walkę z Lenzem Piotrowska też przegra. Znam go od dawna. To
      świetny organizator i na pewno bedzie dobrym Przewodniczącym w regionie...czego
      o Piotrowskiej powiedzieć niestety nie można...
    • wojmirr Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:12
      No i mam nadzieje, że Lenz wygra. Wreszcie ktoś zrobi tu trochę porządku.
      Zresztą to też nasz człowiek. Urodził się w bydgoskiem, w Mogilnie! Może to
      zakończy te idiotyczne podziały!
      • staragwardia powtorka z prl? 11.04.06, 19:14
        wojmirr napisał:

> No i mam nadzieje, że Lenz wygra. Wreszcie ktoś zrobi tu trochę porządku.
        > Zresztą to też nasz człowiek. Urodził się w bydgoskiem, w Mogilnie! Może to
        > zakończy te idiotyczne podziały!
        - tak stolki sa juz podzielone...

olszewski wygrywa bo obiecal swoim zwolennikom stolki. olszewski dzieli w
        bydgoskim a lenz w torunskim okregu. jesli lenz tak czyl demokracji na ukrainie
        i kazachstanie to nie dziwne ze sie nie moga teraz dogadac. ciekawe co na to
        mamusia lenza?
        • wojmirr Re: powtorka z prl? 11.04.06, 19:28
          Tak, tak...bo tych stołków jest tyle do rozdania, że się w głowie nie
          mieści...stołek asystenta społecznego jeden, stołek asystenta społecznego
          drugi...się chłopaki w regionie obłowią! Kolego/koleżanko Staragwardia, skoro w
          Twojej głowie żyje taka spiskowa teoria dziejów, to może ty tak z własnego
          doświadczenia w aparacie bezpieczeństwa?
    • kaddett Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:16
      Chodziłem z Lenzem do podstawówki. Grałem z nim w piłke w Unii Janikowo! To
      równy gość. Życzę mu sukcesu!
      • aktywnie Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 18:12
        A ja byłem z nim w wojsku. Był polityczny, od propagandy, uczył, że PRL jest
        dobry...
    • marcingryf Pajdokracja 12.04.06, 11:52
      Juz Korczak opisywał rządy dzieci - w polaczeniu z rzadami ekspertow z
      samoobrony = bedzie pieknie! Ale niech maja...
      • balumbyd Oczywiście i będzie dwumiasto i pojednanie 12.04.06, 12:22
        "No i mam nadzieje, że Lenz wygra. Wreszcie ktoś zrobi tu trochę porządku.
        Zresztą to też nasz człowiek. Urodził się w bydgoskiem, w Mogilnie! Może to
        zakończy te idiotyczne podziały!"

Warto sobie przeczytac co poseł Lenz mówi na temat konieczności przesunięcia
        przebiegu drogi tak aby nie biegła przez bydgoszcz

"Lenz: - Na drogę z Torunia do Warszawy ukuto nazwę "rydzykówka" (postulat jej
        unowocześnienia zgłosił niedawno o. Tadeusz Rydzyk na antenie Radia Maryja w
        rozmowie z nowymi ministrami PiS - red.). Jest droga z Warszawy do Katowic,
        którą zbudował Edward Gierek zwana "gierkówką". Oby była i "rydzykówka"-
        jakimikolwiek metodami stworzona. Póki co parlamentarzyści rzeczywiście wiedzą,
        co to znaczy podróżować nieraz kilka razy w tygodniu tą drogą do Warszawy. Jest
        to bardzo niebezpieczne. Budowa lub jej remont to jedna rzecz. Druga to
        dysonans między ośrodkami decyzyjnymi w Toruniu i Bydgoszczy. Kwestia dotyczy
        tego, czy inwestować w drogę Poznań - Inowrocław - Toruń - Brodnica - Olsztyn
        czy w drogę Bydgoszcz - Grudziądz - Ostróda. Dotąd ta druga opcja, niestety,
        przeważała."
        miasta.gazeta.pl/torun/1,70709,3053044.html?as=2&ias=2
    • mapawlowski Lenz to dobry wybór 12.04.06, 19:18
      Lenz to dobry wybór. Facet ma łeb na karku i jako jedyny (!) mówi, że należy
      skończyć wreszcie z tą głupią wojną Bydgoszczy z Toruniem. Ludzie - to w końcu
      nasze wspólne województwo! Jak będzie źle w Toruniu, to i u nas się nie
      polepszy! Piotrowska miała swoją dłuuugą szansę i nic z tego nie wyszło. Wolę
      ludzi skutecznych. Ja stawiam na Lenza i Olszewskiego.
      • balumbyd Zacznijcie dbac o dobro swoich wyborców 12.04.06, 19:30
        Dla bydgoskich przedstawicieli PO jak dla mnie powinno byc istotne aby ta droga
        biegła przez bydgoszcz a niestety poparcie Pana Lenza wydaje mi się że to
        oddala. Miraże o dwumieście, współpracę już widzimy - zacznijce dbac o dobro
        miasta w którym żyjecie i z którego niektórzy z was chcą rozpocząc karierę
        polityczną.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka