a_creep 10.04.06, 20:43 Ten Bałdyga?! Plastyk miejski. Jeden z najbardziej skompromitowanych urzędników w mieście? Człowiek, któremu w urzędniczej karierze wyszły chyba tylko wycieczki?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makbrajd Wiesław Olszewski kandydatem PO i SLD na prezia 10.04.06, 21:20 a co! koalicja SLD i PO w Bydzi będzie nie tylko towarzyska, ale i "ideowa" za sprawą Olszewskiego juniora Odpowiedz Link Zgłoś
mcbera Re: Jasiakiewicz na prezydenta !!!!! 10.04.06, 21:45 W ten oto, samoistny sposób wykruszają się kontrkandydaci Konstantego Dombrowicza w wyborach na Prezydenta Miasta Bydgoszczy. Szkoda, bo walka o fotel Prezydenta Bydgoszczy z mocnymi kontrkandydatami przyniosła by zwycięscy dużo większą satysfakcję i dodała by kolorytu kampanii wyborczej. Jest jeszcze osiem miesięcy do wyborów, wiele jeszcze "spadnie" starych twarzy i wiele nowych się pojawi. Wielką stratą dla Miasta Bydgoszczy byłby brak Romana Jasiakiewicza wśród kandydatów na Prezydenta Bydgoszczy. Panie Romanie Jasiakiewicz czy Pan nie widzi kto chce rządzić w następnej kodencji Bydgoszczą, czy Pan nie widzi jak Bydgoszcz umiera, czy Panu jej nie szkoda? Kiedy przeczytam w GW, że wyraził Pan zgodę na startowanie w wyborach na Prezydenta Miasta Bydgoszczy. Wszyscy znamy smak przegranej, ale to już było - raz mógł Pan mieć źle prowadzoną kampanię wyborczą (szkoda), kolejny raz takiego błędu Pan nie popełni - wygra Pan i wygra Bydgoszcz. Odpowiedz Link Zgłoś
pingwin34 To co nasi z Platformy popierają Torunianina? 10.04.06, 21:58 To co nasi bydgoscy członkowie Platformy na szefa PO w województwie popierają torunianina Lenza? Poseł Lenz składał ostatnio interpelację by sąd apelacyjny i prokuratura powstały w Toruniu. Dziękuję za takiego szefa wojewódzkiego partii. Na Platformę już nigdy więcej nie zagłosuję! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: To co nasi z Platformy popierają Torunianina? 10.04.06, 22:02 nie zabieram glosu...nie znam sie na polityce :}}} radca Odpowiedz Link Zgłoś
fruwak11 Re: To co nasi z Platformy popierają Torunianina? 11.04.06, 19:49 czytaj uwazniej! nie bydgoscy poslowie PO, tylko jeden z nich, pawel...swoja droga ciekawe ile zaplacil gazecie by taki dobry artykul o nim napisali.. Odpowiedz Link Zgłoś
maciej_bydgoszcz Re: Jasiakiewicz na prezydenta !!!!! 11.04.06, 00:33 Tylko JASIAK! Odpowiedz Link Zgłoś
semeon Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 00:31 A po czyjej stronie jest Michał B. Nowakowski? Pamiętajcie członkowie PO z Bydgoszczy jak oddacie przywództwo do Torunia to już po was. Tak było we wielu innych partiach i zawsze bardzo źle się to kończyło np w przypadku UW, gdy przywództwo po panu Malinowskim z Grudziądza objął dzisiejszy lider PO pan Wyrowiński. Tak był z SLD pod panem Wenderlichem i innymi. Na razie, dzięki p. Kłopotkowi uchował się tylko PSL, ale on obecnie niewiele może. Nie oddawajcie lidera PO do Torunia. Odpowiedz Link Zgłoś
wiking Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:27 Bo Toruń ma lepszych ludzi - a ja uważam że lepsi powinni rządzić :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
kornelia46 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 18:22 wiking napisał: > Bo Toruń ma lepszych ludzi - a ja uważam że lepsi powinni rządzić :)))) Lepsi? Lenz nie skonczyl studiow i ma tylko wyksztalcenie srednie. Jak nie byl w stanie skonczyc studiow to jak moze byc lepszy? Wole Piotrowska bo jest uczciwa i skuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
wojmirr Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 18:39 Droga Kornelio, chociaż posiadam wykształcenie wyższe, to w życiu nie stwierdziłbym, że to wykształcenie determinuje osobowości ludzi. Jest to zazwyczaj argument ludzi z kompleksami na tym tle - w tym niestety również osób z otoczenia Pani Poseł - czyżbyś była jej asystentką lub koleżanką? A jeśli chodzi o uczciwość, a przede wszystkim skutecznosć Pani Poseł, to niestety cała jej polityczna działalność obala Twoje konstatacje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
fruwak11 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 19:56 mysle ze piotrowska ma lepsze kolezanki i lepszych asystentow. a jesli mam sie odniesc do tego, o czym mowisz, ze wyksztacenie nie determinuje osobowosci ludzi - w pewnym stopniu masz racje, ale jak brak wyksztalcenia wiaze sie z pycha, pazernoscia na wladze i brudnymi ukladami - to juz jest niedobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
mapawlowski Kim jest Michał Nowakowski 11.04.06, 13:56 Po której stronie jest Michał Nowakowski? Mam nadzieję, że po żadnej. Tego faceta Jan Rokita pozbył się z Krakowa właśnie za doprowadzenie do bałaganu i konfliktu w krakowskiej PO. Rokita go tam nie chciał, bo już sam nie wiedział co się dzieje w jego strukturach i odesłał do Bydgoszczy. Podobno M.Nowakowski ma zrezygnować z PO. Chwała Bogu! Wygląda rzeczywiście na to, że w kujawsko-pomorskiej PO zapadają wreszcie mądre decyzje. Odpowiedz Link Zgłoś
fruwak11 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 19:53 masz racje to jest jakas prawidlowosc, co bierze torun to od razu rozwala. mysle, ze PO bydgoszcz nie bedzie az takie glupie by oddac toruniowi wladze. choc i w PO bydvgoszcz sa idioci, ktorzy mysla ze jak torun bedzie rzadzil to bedzie dobrze. kretyni. Odpowiedz Link Zgłoś
janass1 Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowała... 11.04.06, 07:52 Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowała podpisy i nie zaplacila bezrobotnym za wybudowanie domu! Odpowiedz Link Zgłoś
fordoniak1 Re: Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowa 11.04.06, 08:19 janass1 napisał: > Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowała podpisy i nie zaplacila > bezrobotnym za wybudowanie domu! I nalezala do PRON. Odpowiedz Link Zgłoś
mylady1 Re: Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowa 11.04.06, 18:50 Ktos kto byl w PRON a potem w Solidarnosci nie jest uczciwy. Odpowiedz Link Zgłoś
fruwak11 Re: Nareszcie usunieto Piotrowska, ktora fałszowa 11.04.06, 19:59 o widze, ze nastepny niedoinformowany.. jak chcesz oceniac, to zacznij myslec i czytac uwazniej. moj wujek tam pracowal na tej budowie i powiem ci ze bylo wszystko w jak najlepszym porzadku. zlosliwi jestescie. Odpowiedz Link Zgłoś
arciminikleopotorepetereczanka Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 08:57 I bardzo dobrze, że Piotrowska się skończyła! Bydgoski wyborca PO Odpowiedz Link Zgłoś
simon_f1 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 17:12 Czas najwyższy!!! Tej - skompromitowanej do cna - pani już dziękujemy... PS: Jestem pełen uznania dla mojej przedmówczyni: jak Ci idzie logowanie się przy użyciu tego nicka? ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_75 Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:04 Jestem członkiem Platformy z Tucholi i bardzo cieszę się z tych zmian. Mam nadzieję, że walkę z Lenzem Piotrowska też przegra. Znam go od dawna. To świetny organizator i na pewno bedzie dobrym Przewodniczącym w regionie...czego o Piotrowskiej powiedzieć niestety nie można... Odpowiedz Link Zgłoś
wojmirr Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:12 No i mam nadzieje, że Lenz wygra. Wreszcie ktoś zrobi tu trochę porządku. Zresztą to też nasz człowiek. Urodził się w bydgoskiem, w Mogilnie! Może to zakończy te idiotyczne podziały! Odpowiedz Link Zgłoś
staragwardia powtorka z prl? 11.04.06, 19:14 wojmirr napisał: > No i mam nadzieje, że Lenz wygra. Wreszcie ktoś zrobi tu trochę porządku. > Zresztą to też nasz człowiek. Urodził się w bydgoskiem, w Mogilnie! Może to > zakończy te idiotyczne podziały! - tak stolki sa juz podzielone... olszewski wygrywa bo obiecal swoim zwolennikom stolki. olszewski dzieli w bydgoskim a lenz w torunskim okregu. jesli lenz tak czyl demokracji na ukrainie i kazachstanie to nie dziwne ze sie nie moga teraz dogadac. ciekawe co na to mamusia lenza? Odpowiedz Link Zgłoś
wojmirr Re: powtorka z prl? 11.04.06, 19:28 Tak, tak...bo tych stołków jest tyle do rozdania, że się w głowie nie mieści...stołek asystenta społecznego jeden, stołek asystenta społecznego drugi...się chłopaki w regionie obłowią! Kolego/koleżanko Staragwardia, skoro w Twojej głowie żyje taka spiskowa teoria dziejów, to może ty tak z własnego doświadczenia w aparacie bezpieczeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
kaddett Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 09:16 Chodziłem z Lenzem do podstawówki. Grałem z nim w piłke w Unii Janikowo! To równy gość. Życzę mu sukcesu! Odpowiedz Link Zgłoś
aktywnie Re: Teresa Piotrowska traci przywództwo w bydgosk 11.04.06, 18:12 A ja byłem z nim w wojsku. Był polityczny, od propagandy, uczył, że PRL jest dobry... Odpowiedz Link Zgłoś
marcingryf Pajdokracja 12.04.06, 11:52 Juz Korczak opisywał rządy dzieci - w polaczeniu z rzadami ekspertow z samoobrony = bedzie pieknie! Ale niech maja... Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Oczywiście i będzie dwumiasto i pojednanie 12.04.06, 12:22 "No i mam nadzieje, że Lenz wygra. Wreszcie ktoś zrobi tu trochę porządku. Zresztą to też nasz człowiek. Urodził się w bydgoskiem, w Mogilnie! Może to zakończy te idiotyczne podziały!" Warto sobie przeczytac co poseł Lenz mówi na temat konieczności przesunięcia przebiegu drogi tak aby nie biegła przez bydgoszcz "Lenz: - Na drogę z Torunia do Warszawy ukuto nazwę "rydzykówka" (postulat jej unowocześnienia zgłosił niedawno o. Tadeusz Rydzyk na antenie Radia Maryja w rozmowie z nowymi ministrami PiS - red.). Jest droga z Warszawy do Katowic, którą zbudował Edward Gierek zwana "gierkówką". Oby była i "rydzykówka"- jakimikolwiek metodami stworzona. Póki co parlamentarzyści rzeczywiście wiedzą, co to znaczy podróżować nieraz kilka razy w tygodniu tą drogą do Warszawy. Jest to bardzo niebezpieczne. Budowa lub jej remont to jedna rzecz. Druga to dysonans między ośrodkami decyzyjnymi w Toruniu i Bydgoszczy. Kwestia dotyczy tego, czy inwestować w drogę Poznań - Inowrocław - Toruń - Brodnica - Olsztyn czy w drogę Bydgoszcz - Grudziądz - Ostróda. Dotąd ta druga opcja, niestety, przeważała." miasta.gazeta.pl/torun/1,70709,3053044.html?as=2&ias=2 Odpowiedz Link Zgłoś
mapawlowski Lenz to dobry wybór 12.04.06, 19:18 Lenz to dobry wybór. Facet ma łeb na karku i jako jedyny (!) mówi, że należy skończyć wreszcie z tą głupią wojną Bydgoszczy z Toruniem. Ludzie - to w końcu nasze wspólne województwo! Jak będzie źle w Toruniu, to i u nas się nie polepszy! Piotrowska miała swoją dłuuugą szansę i nic z tego nie wyszło. Wolę ludzi skutecznych. Ja stawiam na Lenza i Olszewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Zacznijcie dbac o dobro swoich wyborców 12.04.06, 19:30 Dla bydgoskich przedstawicieli PO jak dla mnie powinno byc istotne aby ta droga biegła przez bydgoszcz a niestety poparcie Pana Lenza wydaje mi się że to oddala. Miraże o dwumieście, współpracę już widzimy - zacznijce dbac o dobro miasta w którym żyjecie i z którego niektórzy z was chcą rozpocząc karierę polityczną. Odpowiedz Link Zgłoś