gayboy 28.04.06, 20:36 PiSowcy zacierają ręcę - kochają kłótnie nawet na własnym podwórku... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ethanak Re: Legalna budowa Astorii 28.04.06, 21:55 Dzięki Bogu - mam nadzieję że w końcu skończy się zawierucha wokół Astorii. Odpowiedz Link Zgłoś
say2000 Niemcy,Niemcy ponad wszystko kasa, kasa ponad 29.04.06, 07:53 KOnsultacji społecznych nie było i nie będzie.Wysysacz bydgoskich pieniędzy powstanie.Łapówki nie pójdą do zwrotu. Vertano juz zamawia wczasy na Kajmanach .Polaczki jak za okupacyjnych czasów dalej będą pracować na Niemca. Ten ekonomiczny zabór jest fenomenalnym pomysłem.Następne dziesięciolecia danina dla Niemca spłynie z centrum Bydgoszczy. W takiej sytuacji po co wszczynać wojnę kiedy można podbijać kraje ekonomicznie tak ,że będą płaciły dozgonny haracz. Młodzi, bezmyslni WYBIEDZENI Polacy wytrzeszczają oczy na stos szkła i betonu , A DOROSŁE NIEMIASZKI ZACIERAJĄ CYNICZNIE RĘCE. ODDAJMY RATUSZ W NIEMIECKIE RĘCE .NIECH RAJCY PŁACA DZIERŻAWĘ !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Niemcy,Niemcy ponad wszystko kasa, kasa ponad 29.04.06, 08:15 Te odwolania od odwolan to typowe polskie piekielko.Mnie tez nie podoba sie budowa centrum handlowego w tym miejscu,lecz od tego jest prezydent,zeby decydowal.Jak wszyscy bedziemy mu przeszkadzac to nic z tego nie bedzie.Nadal nie rozumiem co chcial PiS osiagnac kwestionujac decyzje o lokalizacji tej budowy.Alternatywa dla tej budowy mogla byc tylko ruina w centrum miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
calcaan Wysysacz bydgoskich pieniędzy 29.04.06, 10:14 say2000 napisała: > KOnsultacji społecznych nie było i nie będzie.Wysysacz bydgoskich pieniędzy > powstanie.Łapówki nie pójdą do zwrotu. wlasnie to mnie najbardziej wkurza. supermarkety tak, ale nie w centrum! Odpowiedz Link Zgłoś
0maniek0 Re: Wysysacz bydgoskich pieniędzy 29.04.06, 12:19 oooch...tak bardzo cie "wkurzaja" bydgoskie pieniadze torunczyku??? czemu? Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak wysysacz toruńskich pieniędzy... 02.05.06, 14:06 tak z przekory do ciebie .Jedyne skutki powstania tej galerii w tym miejscu - więcej ludzi w tym obszarze , zwiększone zatrudnienie , remonty kamienic , marki nieobecne w Bydgoszczy pojawią się i bydgoszczanie pieniądze będą zostawiać w swoim mieście , powstanie kolejny ciekawy architektonicznie nowoczesny budynek.Nie widzę ani jednego negatywu... Odpowiedz Link Zgłoś
cosby1 Re: wysysacz toruńskich pieniędzy... 02.05.06, 23:18 Dla mnie jedynym negatywem, którego notabene może nawet nie ma, to zagrożenie dla kościoła Klarysek. Oby nic się z naszym największym zabytkiem złego nie działo. Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: wysysacz toruńskich pieniędzy... 03.05.06, 22:53 O to należy zadbać - mają wbić tam jakieś płyty które zabezpieczą warstwy ziemi pod Klaryskami... Odpowiedz Link Zgłoś
janas_bydgoszcz say2000 -> czy z twoja psychika wszystko jest OK? 29.04.06, 17:07 say2000 -> czy z twoja psychika wszystko jest OK? Mam wielkie obawy... Odpowiedz Link Zgłoś
zdrajca1 DO say 2000 30.04.06, 11:43 Idź debilu do psychiatry albo zapisz się do PISiarów tam takich potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
niwag44 Re: Legalna budowa Astorii 30.04.06, 12:21 Jak czytam czesc tych wypowiedzi to krew mnie zalewa. Mysle ze budowa kompleksu rozrywkowo - handlowego astoria wzbogaci ubogie centrum Bydgoszczy. Jezeli buduja to niemcy to trudno tez nie jestem za tym, ale skoro nie bylo polskiego kpitalu to 3ba sie cieszyc z tego co bedzie. Architektonicznie tez nie jest to betonowy moloch z plyty a ciekawa szklana zabudowa. Fajnie ze powstana nowe sklepiki, firm ktorych dotychczas nie ma w Bydzi i nie bedzie 3ba jezdzic np. Zary do Poznania. A malkontentow nie rozumiem. Nie bedzie to nowy hipremaket a tylko male delikatesy, duzo markowych sklepikow i z tego co sie pisze to rowniez cetrum kulturalne. Powstanie wiele nowych miejsc pracy. Do przeciwnikow: naklepiej teraz zostawic taki wykop w centrum miasta i niech przez kila lat szpeci centrum, ale widze wam to kompletnie nie przeszkadza, a jak wam sie cetrum nie bedzie podobac to nie musicie chodzic, a ja chodzic bede i mam nadzieje ze powstanie jak najszybciej. Bravo dla Pana K. D. w koncu cos sie w tym miescie dzieje, jezeli widac budowy to znaczy ze miasto sie rozwija... Odpowiedz Link Zgłoś
ethanak Re: Legalna budowa Astorii 02.05.06, 14:03 Budów widać duużo.Szkoda tylko jednego - brak jest terenów pod budownictwo jednorodzinne - to spory problem - wystarczy się przejechać obwodnicą Bydgoszczy - Ciele , Łochowo , Łochowice , Osielsko , Niemcz , nawet Żołędowo - wszędzie rosną nie tylko pojedyncze domy ale już nawet osiedla.Trzeba wykorzystać ten boom - tereny pod budownictwo w mięście na gwałt potrzebne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
archiwumx3 Re: Legalna budowa Astorii 03.05.06, 00:41 Miasto powinno rozpocząć procedurę odlesienia terenów leżących po północnej stronie torów linii kolejowej Bydgoszcz-Warszawa, tj. okolice obecnej ulicy Sygnałowej aż do Armii Krajowej. Bez nowych terenów pod budownictwo miasto zamiera. Odpowiedz Link Zgłoś