pingwin34 09.05.06, 22:57 To fajnie,ale czy czasem te pole nie mialobyc gdzies tam na wyspie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ethanak Re: Będzie golf w Myślęcinku 09.05.06, 23:07 No to w końcu się doczekaliśmy konkretów.To pole to inne pole... Odpowiedz Link Zgłoś
nijakoinny Re: Będzie golf w Myślęcinku 11.05.06, 08:07 Co za bezsensowny Artykuł ciag dalszy rzekomego bezpieczeństwa?? bezpieczne korzystanie z internetu? Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu A kiedy inwestycja sie zwroci 10.05.06, 05:37 Przyjmujac ze analiza finansowa kosztow i przychodow zostala zrobiona, to chcialbym wiedziec dlaczego miasto wydaje pieniadze na inwestycje ktora jest luksusem. Prosze sobie przypomniec o tym czlowieku ktory mieszka w piwnicy. Byl o nim artykul pare dni temu. Czy z moralnego punktu widzenia nie lepiej przeznaczyc te pieniadze na budowe mieszkan, pomoc tym ktorzy sa w potrzebie, i inne cele socjalne? Ten projekt wyglada mi na zachcianke paru bogatych i wplywowych ludzi ktorzy za pieniadze miasta, czyli nasze, chca sie zabawic. Dokladnie jak duzy jest rynek ludzi grajacych w golfa w Bydgoszczy i okolicach? Ilu ludzi stac na sprzet za $400 minimum, przynajmniej tyle na zachodzie kije kosztuja? Rowniez ilu ludzi potrafi grac w golfa? Jakie bedzie z urzycie pola? Czy bedzie tam grac wystarczajoca duzo ludzi aby co najmniej pokryc koszty biezace? Trzeba utrzymac trawe w dobrym stanie, zatrudnic ludzi ktorzy znaja sie nie tylko na trawie ale tez na golfie, itp. To wszystko kosztuje duzo pieniedzy. Czy analiza finansowa kosztow i zwrotow budowy pola zostala przedstawiona do dyskusji publicznej? Jako analista finansowy chcialbym te liczby zobaczyc na wlasne oczy i sprawdzic ich dokladnosc. Jako osoba zwiazana z Bydgoszcza i ktora jest zwiazana z finasami, mimo ze tymczasowo przebywam za granica, chcialbym zapoznac sie z analiza przeprowadzona przez miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosik1001 Re: A kiedy inwestycja sie zwroci 10.05.06, 08:17 Nie samym chlebem i margaryną człowiek żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
pamelus Re: A kiedy inwestycja sie zwroci 10.05.06, 09:32 > Ten projekt wyglada mi na zachcianke paru bogatych i wplywowych ludzi Koszt tego projektu - zgodnie z zalozeniami - ma sie zwrocic za 10 lat. Potem ma to byc juz czysty zysk. Czy tak bedzie - nie wiem, ale w swietle tych faktow jest to INWESTYCJA, nie zachcianka. Jakie zyski mialoby miasto z wybudowania paru mieszkan socjalnych? > Prosze sobie przypomniec o tym czlowieku ktory mieszka w piwnicy A co, jesli czlowiek ten znajdzie kiedys prace przy wlasnie na tym polu (np. bedzie nosil bogatym kije, dostawal pensje, napiwki) - i po pewnym czasie sam kupi sobie mieszkanie? Czy nie byloby ty lepsze rozwiazanie niz wyrzucanie pieniedzy na bezsensowna polityke spoleczna? Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Re: A kiedy inwestycja sie zwroci 10.05.06, 16:17 Prosze zauwazyc ze miasto powinno zajac sie rozwojem infrastruktury uzytku publicznego i jej ulepszaniem. Dziury w jezdni same sie nie zalataja, a miasto tez nie bedzie bardziej bezpieczne jesli ludzie beda zmuszeni mieszkac w piwnicy ze szczurami. Niestety niskie zarobki i brak perspektyw sluza wzrostowi przestepstw, wedlug statystyk i badan ekonomicznych. Dobra infrastruktura miasta: dobre ulice, chodniki, czystosc, schludnosc, bezpieczenstwo sa jednym z walorow zwiekszania turystyki. Z dwoch artykulow wynika ze miasto dba bardziej o zabawianie businessmanow niz tworzenia bezpiecznego miasta. Jesli businessmani chca grac w golfa niech otworza swoj wlasny klub. Z teori ekonomi jak tez z praktyki wolnego rynku czysto wynika ze firmy prywatne sa lepsze w inwestowaniu pieniedzy niz instytucje publiczne. Skoro nie ma firm prywatnych ktore chca pole wybudowac i obslugiwac, to wynika z tego ze sektor prywatny nie widzi w tym zysku. Jesli sektor prywatny, ktory jest bardziej wydajny, nie potrafi na polu zarobic to tym bardziej miasto nie bedzie w stanie lepiej gospodarowac. Miastu jest lepiej sprzedac ziemie firmie prywatnej i sciagac podatki z zysku pola golfowego firmy prywatnej, niz samemu brac na siebie ryzyko i odpowiedzialnosc za pieniadze podatnikow. Lepiej te pieniadze wydac na szkoly i inne dobra uzytku publicznego. Bydgoszczy jeszcze daleko do miasta o wysokim standarcie swiatowym, wiec lepiej skoncentrowac sie na rzeczach ktore podniosa dobro calego spoleczenstwa Bydgoszczy, niz paru "businessmanow". Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: A kiedy inwestycja sie zwroci 10.05.06, 09:34 > chcialbym zapoznac sie z analiza przeprowadzona przez miasto. W tym celu musisz wysłać do UM prośbę o udostępnienie informacji publicznej. Zgodnie z prawem, w ciagu 14 dni, urzędnicy ci odpowiedzą (może to być teoretycznie odpowiedź, że potrzebują jeszcze trochę czasu na wyciągnięcie od zarządu Myślęcinka czy kogoś tych informacji, ale zawsze odpowiedź musi być). Może się zdarzyć, iż będziesz musiał coś zapłacić za przesłanie tej informacji poza granice naszego kraju, ale to raczej grosze będą. Radze wysyłać im pisemnie za potwierdzeniem odbioru, by w razie czego ich ponaglać. Co do pola golfowego, uważam że ma sens. W pobliskiej Olszewce kosztuj 30 zł za dzień (+ewentualnie 10 zł za wypożyczenie sprzętu), więc nie są to pieniądze, które zniechęcają potencjalnych graczy (tyle co dwa wyjścia do kina, czy dwie gry w kręgle). Odpowiedz Link Zgłoś
babbik w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfowe 10.05.06, 08:24 Gratuluje sasiadom dodam tylko, że w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfowe pelnowymiarowe, nie takie mini. Odpowiedz Link Zgłoś
ktosik1001 Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 08:28 I co jeszcze w Toruniu? ps. macie problemy z terenami pod budownictwo to zagospodarujcie te pola! Polecam Tobie marazm bydgoski na stronie www.skyscrapercity.com/forumdisplay.php?f=236 Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 09:24 > w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfowe pelnowymiarowe, Jaki twoja wypowiedź ma związek z tematem wątku? W Toruniu jest jedno pole golfowe i nie jest pełnowymiarowe. Ale to szczegół, nieprawdaż. ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 11:43 jakos o tym nie slyszalem... ale ok Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 11:44 Są dwa, o czym nie musiales słyszec -Tatfort i Country Club. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 11:54 Ktoś chyba wprowadził cię w błąd, ale mogłaś o tym nie wiedzieć. > Tatfort Nie jest pełnowymiarowy, ani nawet 9 dołkowy. > Country Club. Nie jest pełnowymiarowy i nie jest w Toruniu. Pełna nazwa to "Górsk Golf and Country Club". Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:02 szkoda ze nie sa pelnowymiarowe. niedowierzalem bo rzeczywiscie nie bylo u nas slychac o tych polach golfowych. teraz sie wyjasnilo. dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:02 zostaje poczekac na pole golfowe w Myslecinku. przynajmniej blisko:))) Odpowiedz Link Zgłoś
misiacka Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 11.05.06, 08:18 A kogo to interesuje - jak widać to jest wątek o Myślęcinku ... mniejsza o to - mam pytanie czy Toruń zawsze musi za wszelką cenę pokazywać swoją wyższość - niezawsze zgodną a czasami wnet przesadzoną... te dwa pola to chyba u ktoregoś w ogródku są. A co do Myślęcinka ja tam bym wolała żeby żadnego pola nie robili, dla mnie Myślęcinek to miejsce wpoczynkowe i bardzo mi się podoba że jest takie niezagospodarowane a tu nagle wjadą kopary i inne sprzęty ... no ale skoro miasto szuka sposobu na zarabianie... pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 11.05.06, 08:38 misiacka napisała: > te dwa pola w Toruniu to chyba u ktoregoś w ogródku są. Nie. Istnieja realnie. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 11.05.06, 08:39 > Nie. Istnieja realnie. Więc podaj proszę nazwy i adresy 2 pól golfowych w Toruniu, które mają 18 dołków - o takich pisał babbik. Odpowiedz Link Zgłoś
mavellis Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 11.05.06, 08:52 Oba nie maja 18 dolkow, przeciez wiesz, tak jak nie bedzie mialo ich budowane w Myslecinku. A le oba istniejace torunskie to duze klasyczne pola (moze o to sformulowanie chodzilo , zamiast pelnowymiarowe), a nie mini- jak jedyne dotad w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 11.05.06, 08:55 > Oba nie maja 18 dolkow, Czyli babbik kłamał. > przeciez wiesz, Ja wiem, że babbik kłamał, ty wiesz, że babbik kłamał. > A le oba istniejace torunskie to duze klasyczne pola (moze o to sformulowanie > chodzilo , zamiast pelnowymiarowe), a nie mini- jak jedyne dotad w Bydgoszczy. To jeszcze powiedz, jakie dwa są w Toruniu, bo ja znam tylko jedno. 6 dołków (więc nie jest klasyczne) i nie jest specjalnie dużo. Normalne pole do golfa. Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:03 No tak Gorsk jest aż 4 km od tablicy Torun, pewnie uznaz go za "bydgoski"? A tak generalnie zgadzasz sie ze od dawna Torun ma Tatfort (od 9 lat), Gorsk pod Toruniem ma drugi, a w Myslecinku dopiero BĘDZIE pierwszy w Bydgoszczy? Z gory dziekuje. Odpowiedz Link Zgłoś
qq1110 Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:03 A torunski Tatfor jest robudowywany obecnie do bodaj 12 dołków. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:06 czytaj lepiej... pelnowymiarowego w tej chwili w regionie nie ma i nie dyskutuj Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:12 > A torunski Tatfor jest robudowywany obecnie do bodaj 12 dołków. Chyba do 9, chociaż to szczegół. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:11 > No tak Gorsk jest aż 4 km od tablicy Torun, Nie, ale to szczegół. Jeśli babbik bez sensu spamuje to forum, to niech chociaż nie nagina faktów. > pewnie uznaz go za "bydgoski"? Nie, chociaż na toruńskich stronach PTTK uznano pole w Olszewce za pole golfowe w Toruniu (jakieś 70-80 km od Torunia jest), więc wszystko byłoby możliwe. > A tak generalnie zgadzasz sie ze od dawna Torun ma Tatfort (od 9 lat), Zgadzam się, że w Toruniu jest pole golfowe. Nie jest pełnowymiarowe, jak to kłamał babbik. Obecnie nie ma nawet 9 dołków (taki popularny rozmiar). > Gorsk pod Toruniem ma drugi, Oczywiście, babbik też skłamał pisząc, że jest w Toruniu i skłamał pisząc, że jest pełnowymiarowe. > w Myslecinku dopiero BĘDZIE pierwszy w Bydgoszczy? W Bydgoszczy tak. Wspomniana Olszewka jest niedaleko Bydgoszczy i chyba ona głównie służy bydgoskim golfistom. > Z gory dziekuje. Za co dziękujesz? Dalej się nie dowiedziałem, po co babbik wyskoczył tu z tym spamem. Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 12:22 > > Country Club. > Nie jest pełnowymiarowy i nie jest w Toruniu. Wierząc w informacje z Internetu, to nie jest nawet pole golfowe, a jedynie Driving Range, które to w Myślęcinku od jakiegoś już czasu też jest, jeśli tak was golf interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 15:33 widac ze z torunianami nie warto wchodzic w polemike bo i tak sie okaze ze u nich jest wszystko i do tego najlepsze... ale faktem jest ze jeszcze im duzo brakuje. a gadka nic nie wskuraja. Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 o czym ty mówisz? 10.05.06, 15:30 w toruniu nie ma rzadnego pełnowymiarowego pola golfowego.A to co jest w samym toruniu nie górsku to jest największa padlina z możliwych , tak tragicznych greenów nie ma w całej Polsce.Wielu golfiarzy po zobaczeniu w jakich warunkach mają grać , nie wyjmowało wózków z samochodów i wracało do domu.A pole bydgoskie od lat działą w Olszewce . pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_jagodzinski Re: w Toruniu od wielu lat są już DWA pola golfow 10.05.06, 22:00 nie dwa tylko jedno, i nie pełnowymiarowe :) pole pełnowymiarowe ma 18 dołków. To w Toruniu ma 6. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kpt_nikt Re: Będzie golf w Myślęcinku 10.05.06, 08:54 Bardzo świetna inicjatywa. Bardzo sie ciesze że w Myślęcinku powstanie pole golfowe. Szkoda że to tylko 10 dołków, ale będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
bartwylye Re: Będzie golf w Myślęcinku 10.05.06, 09:04 komplet,ale uzywany dostane za 10funtow.wiec nie musisz kupowac za 400$ czy wiecej Odpowiedz Link Zgłoś
doris2005 Re: Będzie golf w Myślęcinku 10.05.06, 19:19 Czy władze Bydgoszczy zdurniały do końca ?! 600 tys. zł. Nie lepiej by było te pieniądze na Polonię Bydgoszcz przeznaczyć to jest przynajmiej porządny klub. Powinni ta kasę dać na sprzęty dla młodych Siopka, Mazura, Emila, żeby chłopaki mieli porządne motory , a nie jakieś osiołki. Po co nam golf, może jeszcze bierki podowodne i pici polo też zrobią ?! Paranoja !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kell99 Re: Będzie golf w Myślęcinku 10.05.06, 19:28 doris2005 napisał(a): > Czy władze Bydgoszczy zdurniały do końca ?! 600 tys. zł. Nie lepiej by było > te pieniądze na Polonię Bydgoszcz przeznaczyć to jest przynajmiej porządny > klub. Powinni ta kasę dać na sprzęty dla młodych Siopka, Mazura, Emila, żeby > chłopaki mieli porządne motory , a nie jakieś osiołki. Po co nam golf, może > jeszcze bierki podowodne i pici polo też zrobią ?! Paranoja !!!! No wiesz, lokalni snobi tez musza sie gdzies nowym samochodem/zona/butami pochwalic;) Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 a może ty zdurniałeś? 10.05.06, 20:01 najpierw pomyśl , później napisz.jakim prawem miasto ma dawać na motory zawodowcom? A pole golfowe to jest inwestycja, mysle ,że szybciej się zwróci niż przewidują.Z pola może korzystać każdy z mieszkańców, a z motocykla dla Siopka czy kogo tam raczej nie.Poza tym nie wszystkich żużel interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
pokolenieh5n1 LPKiW to pralnia brudnej kasiory 10.05.06, 20:55 Inwestycji już mieliśmy w Myślu co niemiara. Nie jestem ekspertem więc nie wycenię ich, ale wyobraźmy sobie ile może kosztować samo koszenie trawy w botanicznym, wyłożone folią zbiorniki wodne czy osławiona wąskotorówka. I pomyślmy przez chwilę ile mamy w mieście potrzebniejszych inwestycji (np. "reprezentacyjne" secesyjne czynszówy w śródmieściu, może w końcu jakiś parking?) Ale nie. Gangsterka postanowiła, że teraz będzie grać w golfa... Odpowiedz Link Zgłoś
fordoniak1 Re: LPKiW to pralnia brudnej kasiory 11.05.06, 11:27 pokolenieh5n1 napisał: > Inwestycji już mieliśmy w Myślu co niemiara. Tylko zadnej nie ma, myslecinkiem zarzadza pani Gruszkowa!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doris2005 Re: a może ty zdurniałeś? 10.05.06, 21:20 Człowieku Ci chłopacy mają po 19 lat i jeszcze zawodowcami nie są pomysl sobie oni dopiero zaczynaja swoją karierę i maja motocykle klubowe , a klub dostaje pieniądze od miasta. I nie mądrzyj sie tak ,ja na żużlu się znam, ja chodziłam na żużel jak Ty w gacie srałeś. a żużel interesuje większość bygoszczan, a jakis pieprzony golf nie, bo to pseudosport dla snobów mafi bo tylko Ci maja tyle kasy ,żeby wyrzucać na takie pierdoły. Nikomu normalnemu się to nie przyda , to tylko kolejne żle wydane pieniądze przez naszych kochane miasto. Az krew człowieka zalewa ! A Tyś taki milioner, że stać Cię na golf ?! Bo to droga bawa ! Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 znowu pieprzysz głupoty 10.05.06, 23:42 wstęp na pole golfowe w Olszewce kosztuje 20 zł na cały dzień, wózek z kijami dają bez dodatkowych opłat , czyli około tyle ile na żużel , wiec nie trzeba byc bogatym jak widzisz.Mało tego , dużo drożej kosztuje granie w kręgle , tenisa itp. A co do znajomości żużla i sraniu w gacie , to smiało u bukmacherów obstawiam ,że moja wiedza o zużlu jest znacznie większa niz Twoja Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doris2005 wielki znawco maryjanie... 11.05.06, 18:28 znowu się mądrzysz Twoją wiedzą o żużlu no ciekawe czy większa, bym polemizowała. Na żużel chodzę od urodzenia prawie , u nas to rodzinne, znam historię żużla bo dużo na ten temat czytam , jestem na każdym meczu i piszę artykuły o żużlu dla portali. Zatakało?! Masz coś na swoja obronę ?heheh Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Re: wielki znawco maryjanie... 11.05.06, 20:33 Pewnie ,że mam.Jesli prezentujesz ,średni poziom wiedzy dziennikarzy którzy piszą na portalach , to jestem spokojny.Nie raz czytałem takie głupoty w necie ,że szkoda gadać,o sprawach technicznych tutaj nie piszę sie nic , bo ludzie którzy tu piszą nie maja o tym pojęcia ( nawet nie potrafia odróżnić Jawy od GM )A co do wszystkich meczów, zaliczysz GP Australian ( jesli jeszcze kiedys będzie ) to pogadamy. Odpowiedz Link Zgłoś
doris2005 Re: wielki znawco maryjanie... 12.05.06, 13:33 Nie prezentuję średniego poziomu, bo jak Ci mówię czytałam dużo o historii żużla. Interesuje się tym bardzo bo to moja pasja, wiec posiadam wiedzę napewno większa od przeciętnego kibica. Jawę od GM-u umiem odróżnić o pozostałych sprawch technicznych też coś wiem, miałam okazje widzieć to od kuchni bo znam kilku żużlowców osobiście, jednego aż z podstawówki, chodziłam z nim do jednej klasy. Nie raz byłam w parkingu , więc widziałam na własne oczy mechaników pracujących przy sprzęcie jeden mi nawet opowiadał kiedyś co i jak , kiedy coś tam naprawiał. Wielu moich znajomych jest pod wrażeniem mojej wiedzy na temat tego sportu. Ale żużel to jest to co kocham, więc nie może być inaczej. Wielu ludzi chciało się ze mna mierzyć i jak sie potem okazywało odpadało po jednym pytaniu dotyczącym historii. A co do niektórych dziennikarzy sportowych , przyznaję Ci rację , o żużlu maja pojęcie zerowe. Sama jak czasem oglądam np. GP jak słysze te ich podstawowe błędy, przekręcanie nazwisk to mi się nie dobrze robi. Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Re: wielki znawco maryjanie... 12.05.06, 20:32 Rozumiem i szanuje Twoją pasje , bo żużel jest wspaniały.Jesli prezentujesz naprawde wysoki poziom wiedzy to szacuneczek.Ale być może któregoś dnia na spacerze w Myślęcinku wstąpisz na powstałe pole golfowe , zagrasz i sie przekonasz równiez do tego sportu , może stwierdzisz ,że ta inwestycja była trafiona i potrzebna.Jestem przekonany ,że nie przeszkodzi to ani Emilowi ,ani Krystkowi , Siopkowi i innym w posiadaniu dobrego sprzetu i świetnej jeździe , która przyniesie nam wiele sukcesów z DMP 2006 włącznie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
doris2005 Re: wielki znawco maryjanie... 14.05.06, 22:55 OK., w porządku, już nie mam do Ciebie. Teraz możemy normalnie gadać w pokojowej atmosferze, konflikt zażegnany :)))Pozdrawiam, no i może faktycznie tam kiedyś wpadnę jak będę u znajomych, którzy tam niedaleko mieszkają :). Odpowiedz Link Zgłoś
doris2005 Re: wielki znawco maryjanie... 14.05.06, 22:56 już nie mam pretensji, możemy sobie normalnie gadać:) Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: wielki znawco maryjanie... 19.05.06, 08:33 niektorzy niestety nie potrafia. wola pisac o aferach ktorych albo nie bylo albo dawno zapomniano. niech rozlicza swoich ludzi Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Re: wielki znawco maryjanie... 14.05.06, 23:44 i jak ładnie złagodziliśmy nastroje, dobrze to o nas swiadczy.Podsumowojąc-Nasza Polonia jest najlepsza , pole golfowe jest potrzebne , a my się szanujemy. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: wielki znawco maryjanie... 15.05.06, 09:02 gdyby nie bylo zapotrzebowania na taka inwestycje jak pole golfowe to by go nie budowano. sprawa jest oczywista Odpowiedz Link Zgłoś
mac_byd Re: a może ty zdurniałeś? 10.05.06, 23:43 Ile razy dziecinko przejechałaś się na motorze żużlowym?Ja ani razu, w golfa, może tak, próbowałem, juz kilka razy. Odpowiedz Link Zgłoś
wujek_extrema Re: a może ty zdurniałeś? 11.05.06, 11:25 J amysle ze oboje zdurnielisci razem z zarzadem tej inwestycji w Myslecinku. Utrzymanie pol golfowych jest bardzo drogie i zeby koszty inwestycji zwrocily sie nawet w 10 lat trzeba narzucic zdrowe oplaty "zielonego" wstepu. Zgadyje ze okolo 100zl od osby. Ilu bedzie stac na to birac srednia zarobkow w Polsce? Pewnie ze na poczatku przyjdzie wielu bo nowe i egzotyczne ale na dluzsza mete skad sie wezmie wystarczajaco chetnych kazdego dnia zeby to utrzymac. Golf to drogi sport, nie dla polakow jescze ne masowa skale Odpowiedz Link Zgłoś
fordoniak1 Zarzad jest skorumpowany mieli przekret na 300.tys 11.05.06, 11:28 wujek_extrema napisała: > J amysle ze oboje zdurnielisci razem z zarzadem tej inwestycji w Myslecinku. > Utrzymanie pol golfowych jest bardzo drogie i zeby koszty inwestycji zwrocily > sie nawet w 10 lat trzeba narzucic zdrowe oplaty "zielonego" wstepu. Zgadyje ze > > okolo 100zl od osby. Ilu bedzie stac na to birac srednia zarobkow w Polsce? Zarzad jest skorumpowany, mieli przekret na 300. tys, a teraz znow nowe "plany" wyciagniecia kasy? Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: Zarzad jest skorumpowany mieli przekret na 30 11.05.06, 13:07 chcialbys... pole bedzie a jedyne przekrety o jakich ostatnio slychac to torunski most. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: a może ty zdurniałeś? 11.05.06, 14:56 jesli tworzenie pol golfowych nie byloby rentowne to by nie powstawaly. w takiej aglomeracji jaka jest Bydgoszcz, Torun i Wloclawek bedac jedynym pelnowymiarowym polem golfowym w wojewodztwie na pewno przyciagnie ludzi do Bydgoszczy a to kolejna korzysc z jego utworzenia. to dopiero poczatek. Inwestycja ta zacheci inwestorow to tworzenia innych miejsc rozrywki w parku kultury i wypoczynku. moze w koncu doczekamy sie aquaparku Odpowiedz Link Zgłoś
marjan17 Nie róbcie wiochy 11.05.06, 15:45 Te wszystkie negatywne opinie , są w stylu prowincjonalnego plebsu.Wszędzie w świecie powstają pola golfowe i będą powstawać.Są potrzebne , przyciągają nie tylko miejscowych ,ale i turystów , a przede wszystkim potencjalnych inwestorów.To naprawdę ważna inwestycja , każde szanujące się miasto musi takowe pole posiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Inwestorow przyciaga ... 11.05.06, 15:54 chec ZYSKU a nie chec gry w golfa. Najpierw miasto powinno rozwinac infrastrukture, posprzatac, zrobic cos ze szpetnymi kamienicami w centrum, i zrobic miasto bezpiecznym, a dopiero pozniej zajac sie zachciankami radnych. Jesli juz tak bardzo miasto chce tego pola to niech sprzeda ziemie firmie prywatnej ktora za wlasne pieniadze i ryzyko to polowe wybuduje. Budowa pola na koszt podatnika to marnotrawstwo, szczegolnie gdy jest wiecej wazniejszych rzecy do zalatwienia. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: Inwestorow przyciaga ... 11.05.06, 16:04 jedno nie przeszkadza drugiemu Odpowiedz Link Zgłoś
mietekszymanski Re: Inwestorow przyciaga ... 11.05.06, 21:01 Kochani,wszyscy co piszecie te komentarze odnosnie golfa.Nikt z Was ,NIKT !!! NIE MA ZIELONEGO POJECIA co to jest golf i jak sie gra w golfa w swiecie.Wlasnie mieszkam w UK w okolicach Doncaster ,South Yorkshire,miasto wielkosci Torunia,kochani w okolicy jest 27 pol golfowych,tu sie gra w golfa nie z kaprysu ,tylko po prostu po pracy jedzie sie na rundke ,i tyle .U nas w Conisborough wstep na miejskie publiczne pole to koszt zaledwie 14 funtow.To jest pryszcz.Tu normalni ludzie graja w golfa tak jak sie gra w snookera lub kregle.O czym Wy mowicie? Tu nie chodzi o pole typu St.Andrews czy Gleaneagle dla super bogaczy.To jest zwykly styl zycia.Kije tu kosztuja mniej niz buty.Jestem jednym z tych co projektowali wstepnie Driving Range w Myslecinku,ktore nareszcie funkcjonuje i jestem z tego dumny.Pozdrowienia dla Pana A.Kowalskiego z LPKiW.W razie czego sluze rada. a glupot to prosze nie opowiadajcie.Czas juz abysmy byli normalni tak jak tu a Anglii.Pozdrawiam wszystkich sympatykow golfa a wszczegolnosci Tolka Horodeckiego z Olszewka Stodola Golf and Country Club.Mietek Szymanski Odpowiedz Link Zgłoś
hetmanwiechu Re: Inwestorow przyciaga ... 12.05.06, 16:00 A tam w Angli gdzie mieszkasz to jest czysto, czy sa rowne drogi i chodniki, czy jest bezpiecznie, czy szkoly sa dobre? Wiesz u mnie tak jest i zdaje sobie sprawe co to jest priorytet co nie. Jakby w moim miescie bylo niebezpiecznie, szkoly byly do kitu, dziurawe drogi, lub strach byloby wyjsc z domu wieczorem, to podatnicy nie budowali by pol golfowych tylko zajeli sie sprawami wazniejszymi. Jak juz chcesz wiedziec to w moim miescie jest 6 pol do golfa i gram dosc czesto. Wszystkie sa prywatne. Tylko dlatego ze jakies miasto na zachodzie robi tak i siak i ze ludzi styl zycia jest grac w golfa caly dzien to nie znaczy ze Bydgoszcz musi to malpowac. Ale jak juz brak wyobrazni dokucza i trzeba malpowac zachod to niech Bydgoszcz z malpuje czystosc, schludnosc, bezpieczenstwo, dobre drogi i swietne szkoly. To przyciaga turystow, nowe businessy, i wogole nowych mieszkancow. Odpowiedz Link Zgłoś
doris2005 Re: a może ty zdurniałeś? 11.05.06, 18:31 Nie musiałam jechać, ważne ,że kibicuję i kocham ten sport, jest moja wielka pasją bo jest ciekawy, a golf nie. Co w Tym emocjonujacego-sama nuda. No , ale skoro tak lubisz golf to Twoja sprawa-masz prawo. Ale taki argument jak Ty przedstawiasz nie ma tu nic do rzeczy. Że ktos lubi jakiś sport to nie onzacza ,że musi go uprawiać, to dwie różne rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: a może ty zdurniałeś? 12.05.06, 08:40 z drugiej strony przeciez pole golfowe w Bydgoszczy umozliwi ludziom z okolic czynnie spedzic czas. jeden moze to lubic drugi nie ale sprobowac pewnie chcialby kazdy. na kazda atrakcje znajdzie sie popyt na golf tez tym bardziej ze praktycznie wszystkie wieksze miasta maja pola golfowe. tendencji sie nie zmieni:) Odpowiedz Link Zgłoś
balumbyd Re: a może ty zdurniałeś? 15.05.06, 13:22 Będzie i dobrze. Żuzel w bydgoszcyz też sporo dostał - więc jak uważam nie mogą się fani tego sportu czuc pokrzywdzeni. Odpowiedz Link Zgłoś
krstf Re: a może ty zdurniałeś? 17.05.06, 08:32 na wszystko starczy choc przy ogromie sukcesow bydgoskich zespolow czesci tego "tortu" beda mniejsze. na szczescie wszystkie zespoly maja dobra kondycje finansowa Odpowiedz Link Zgłoś