Dodaj do ulubionych

Zburzmy rzeźnię...

05.02.03, 00:44
... zamiast pomnikow i innych rzezb, tak znienawidzonych na forum. Rzeznia
szpeci i zatruwa nasze miasto, jest brzydka, smierdzaca i zaniedbana. Ta
instytucja nie jest w centrum potrzebna, a na ogromnym terenie, który
zajmuje mozna by zbudowac cos przydatnego, wielkomiejskiego, moze jakis
biurowiec, jesli znajdzie sie inwestor oczywiscie. Jedyny problem stanowia
szczury, ktore podobna sie tam legna niesamowicie. Na szczescie jest to
klopot do "przeskoczenia". Kiedys juz mieli rzeznie przenosic pod Bydgoszcz,
ale jak widac sie nie udalo, a szkoda.
Obserwuj wątek
    • Gość: SFEARUS Re: Zburzmy rzeźnię... IP: *.dostep.pl 05.02.03, 08:28
      To jest dobry pomysł,tylko jak się nie myle to do rzeźni podłączony jest Torbyd
      i dzięki czemu mamy lodowisko (chodzi mi o ten jakże znany amoniak)... a może
      się mylę, i po zburzeniu rzeźni Torbyd nadal będzie funkcjonował:)
      • Gość: MONK Re: Zburzmy rzeźnię... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 09:35
        To jak? dzisiaj o polnocy? niech kazdy przyniesie dynamit i kilofy.
    • nodorf Re: Zburzmy rzeźnię ..., ale nie do końca 05.02.03, 10:01
      Hale postawione po wojnie możecie rozebrać. Zostawcie jednak zabytkowe budynki
      stojące frontem do Jagiellońskiej. Ta czerwona cegiełka, ta wieżyczka, mmm ...
      • Gość: SFEARUS Re: Zburzmy rzeźnię ..., ale nie do końca IP: *.dostep.pl 05.02.03, 11:08
        Czyżby powtórka z rozrywki...dla niezorientowanych: patrz Luczniczka... ten
        komin te czerwone cegiełki... hmmm świetne, naprawde świetne
        • Gość: gulczas87 Re: Zburzmy rzeźnię ..., ale nie do końca IP: *.awacom.pl 05.02.03, 11:16
          Tą rzeźnie zostawcie w spokoju, zrobią z niej jakiś salon meblowy lub kolejny
          bank (czy bydgoszczanie są aż tak bogaci by stawiać tyle banków?) ona jest
          zabytkiem. Zburzcie TORBYT to jest szmel, wychodzisz z PKSu i to gówno widać
          fuuuujj. To gorsze od szczurów. Mieli to zburzyć i zbudować nowy koło hali
          Łuczniczka... A ci z rzeźni czemu się niewynieśli? Biurowca też nam potrzeba,
          najlepiej odrazu 600 metrowego, żeby w Toruniu było go widac hahhaha. niewiecie
          czy są plany budowy czegoś takiego?

cze pozdr

Rap z wami ;-)
          • Gość: MONK Re: Zburzmy rzeźnię ..., ale nie do końca IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 05.02.03, 11:23
            Zburzenie torbydu i nowe lodowisko przy luczniczce bylo w programie wyborczym
            Jasiakiewicza.
            W programie wyborczym Dombrowicza bylo otwarcie sal gimnastycznych dla
            zwyklych ludzikow (takich jak my).
            pozdr.
            • Gość: SFEARUS Re: Zburzmy rzeźnię ..., ale nie do końca IP: *.dostep.pl 05.02.03, 11:49
              To ja już wole żeby zburzono rzeźnie, jak znowu dojdzie do wypadku z amoniakiem
              to bedzie niczym w tej piosence ...i zywy stąd nie wyjdzie nikt..., w dodatku
              strasznie tam wali a i sam budynek nie jest zbyt piekny, a na Torbydzie to
              przynajmniej poslizgac sie mozna, tylko ze jak zburza rzeżnie to i Torbyd
              przestanie funkcjonować...a niech to wszyscy diabli...niech już ta rzeżnia
              stoi, no chyba ze znajdą sie pieniądze na nowy Torbyd
      • sant.ander Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! 06.02.03, 19:07
        Nie wiem co ladnego mozna widziec w tych ceglanych budynkach. Tego nawet nie
        da sie zagospodarowac jakos pomyslowo. Nie wiem jaki inwestor chcialby miec
        cos takiego przed swoim biurowcem albo centrum handlowym. Wyglad
        nowozbudowanych obiektow musialby byc dostosowany do starych z "pieknej"
        cegielki. Rzeznia byla budowana na koncu miasta, nie musiala byc ozdoba.
        Poza tym chetnie zrezygnuje z Torbydu na rzecz wyburzenia "smrodziciela".
        Dombrowicz obiecywal przenosne lodowisko w Fordonie, wiec niech da jeszcze
        jedno do Centrum.
        • Gość: atomski Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 19:56
          -skoro mozna zburzyć te ceglane budynki,to mozna zburzyć i budynek Poczty
          Polskiej na Jagiellońskiej .
          -ten sam okres mniej więcej .
          -wydaje sie ,ze Poczcie gmach sprawia same problemy .
          -zburzyć rzeżnie ,zburzyć Pocztę . W to miejsce jakieś ładne "szkło" na 20
          pieter ,duże przestrzenie .
          -pózniej może hotel Pod Orłem ? Stoi taki bez sensu w samym centrum i zagraca
          • sant.ander Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! 06.02.03, 20:06
            Rzeznia to luzno polaczone budynki mieszkalne i "centrum dowodzenia" z
            wiezyczka, nie mozna tego porownywac do poczty. Nawet gdyby rzeznie odnowic
            nie bedzie imponujacego efektu. Poza tym Bydgoszcz bardziej potrzebuje
            nowoczesnosci, niz zabytkow odzyskiwanych na sile. Nigdy nie bedziemy mieli
            starowki Torunia i nikt nas nie odbuduje jak Warszawe. Tylko nowoczesnosc moze
            rozwinac nasze miasto, a dzisiaj nowoczesnosc to szklo, jak zauwazyles.
            • Gość: gulczas87 Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! IP: *.awacom.pl 06.02.03, 20:28
              RZeźni nawet jak bardzo byś chciał to nie zburzą, a szklaki to wszędzie można
              budować, mjejsca wolnego u nas full. A czy są takie plany, może soć wiecie?

I spichrze zbużyć bo tam to piękny 20 piętrowy szklak można postawić, a w
              Krakowie WAWEL burzą bo sobie szklany wymarzyli ;-)
              • sant.ander Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! 06.02.03, 20:45
                Zbudowali juz szklane spichrze i co brzydkie sa??

Oczywiscie nie popieram burzenia starych.
                • Gość: atomski Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 22:26
                  na przeciw jest dworzec PKS .niebieski . rozbierz najpierw to ,a wrócimy do
                  tematu budynków administracji rzeźni.
                  • Gość: gulczas87 Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! IP: *.awacom.pl 06.02.03, 22:34
                    AAAAAAAAA zwarjuje, doprowadzasz mnie do szału sant.ander, zaraz cię znajde i
                    zburze twój dom... ;-), jaki upierdliwy się znalazł.

Dworzec jednak pierwszy bym zbużył, potem TORBYD i nasz urząd wojewódzki, jest
                    biały, feeee, obskurny i źle się prezentuje na tle ładnie zrobionego Banku
                    Ochrony Środowiska....
                    • Gość: atomski Re: Zburzmy rzeźnię ... całkowicie !! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 22:40
                      przyhamujcie trochę z tym burzeniem : ))
                      z tego co wiem to UW jest autorstawa Shinkla ,tego który zaprojektował pałac w
                      Ostromecku (wcześniejsza część )i kościół zachodniej pierzei Starego Rynku .
                      jego obecny wygląd ma raczej mało wspólnego z oryginałem .uczciwie jednak
                      mówie,ze na ten temat nic nie wiem.

• Gość: gulczas87 Re: Zburzmy rzeźnię... IP: *.awacom.pl 06.02.03, 22:44
      Tak czy inaczej UW jest brzydki, a wkońcu największa budowla w naszym city,
      jakby go oszklili to fajnie by się prezentował...

cze
      • Gość: atomski Re: Zburzmy rzeźnię... IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.02.03, 22:46
        ale ja nie mówie o wieżowcu i skrzydle od Konarskiego .to wyburzaj na
        zdrowie: ))
        • Gość: gulczas87 Re: Zburzmy rzeźnię... IP: *.awacom.pl 06.02.03, 22:51
          a ja o tym brzydactie mówie i dziwiłem się że taki koleś takie gówno
          zaprojektował, tamta stara część jest OK, mówie o tej "nowej"
    • Gość: SFEARUS Re: Zburzmy rzeźnię... IP: *.dostep.pl 07.02.03, 08:13
      Wreszcie coś się dzieje:) oby tak dalej, ale z tym burzeniem i szkłem to
      przesadzacie... szklane domy? widze ze ktoś przypomniał sobie o lekturach
      szkolnych
      • sant.ander Re: Zburzmy rzeźnię... 08.02.03, 00:38
        Ewentualnie mozemy rzezni nie burzyc, ale chociaz ja "wylaczyc". Mnie chodzi
        glownie o zapach i zanieczyszczenia emitowane przez Zaklady. Nasuwa sie tylko
        pytanie po co trzymac nieczynne i nieprzydatne budynki. Trzeba to jakos
        zagospodarowac, a nie widze roli dla pozakladowych hal, przetworni i
        magazynow.
        • Gość: gulczas87 Re: Zburzmy rzeźnię... IP: *.awacom.pl 08.02.03, 00:40
          /no to już lepiej, wyłączyć TAK, burzyyć NIE bo RZEŹNIA=zabytek

cze
        • ivica Re: Zburzmy rzeźnię... 08.02.03, 01:49
          TAAAAAAAKKKKKKK zamkanac ja, czsami to tam tak wali ze wytrzymac nie mozna. A
          najlepsze jest to ze w tym czasie wychodza ze swoich autobusow PKS min turysci.
          Bardzo fajna wizytowka Bydzi - smiedzaca rzeznia. :-))

To tak jak w toruniu gdzy sie wzjrzdza od strony Bydgoszczy, w tych zakladach
          nawozow sztucznych tam wali rownie okropnie :-))

pzdr.
          • oti ręce precz od rzeźni 08.02.03, 02:30
            1 nie czas na likwidowanie miejsc pracy
            2 uwielbiam pecetki z bydgoskich zakładów mięsnych

to powinno was przekonać
            • sant.ander Re: ręce precz od rzeźni 08.02.03, 09:09
              Jakich miejsc pracy?? Przeciez oni maja sie tylko wyniesc, wziac ze soba
              pracownikow. Nie przypuszczam zeby w nowej siedzibie zainwestowali w jakies
              nowe technologie, pozwalajace na redukcje ilosci zatrudnionych.
              • Gość: gulczas87 Re: ręce precz od rzeźni IP: *.awacom.pl 08.02.03, 11:19
                Najważniejsze, że zabiorą ze sobą smród...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka