radca 08.03.03, 19:56 Jestem wstrzasniety - tym co uslyszalem (((((((((((: BOZE - Prosze Cie Daj Mu szanse - by mogl cieszyc sie zyciem.... KAMILU jestem z Toba radca Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sin2001 Re: KAMIL DURCZOK 08.03.03, 21:27 To ta łysina to nie był jakiś chwyt na oglądalność jak mi się wydawało? Cóż nie wyglądał źle . Może da sobie radę? Chemia czyni cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: KAMIL DURCZOK 08.03.03, 21:29 Ja tez sie zastanawialem - co sie stalo ? Dzisiaj sam o tym powiedzial we "Wiadomosciach". Musi dac rade !!! radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: KAMIL DURCZOK IP: *.awacom.pl 08.03.03, 21:43 Już też o tym słyszałem... żal mi go ... na początku myślałem że mu odbiło bo jakoś dziwnie na łyso wyglądał.. ale potem jak wiedziałem o co chodzi to ;-( WRACAJ DO ZDROWIA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radca KAMIL DURCZOK 08.03.03, 21:52 Jest blisko Niego nasz SLAWOMIR JENERALSKI - byc moze przekaze od nas slowa WSPARCIA ? Jesli nas czyta - prosimy o przekazanie serdecznych pozdrowien z bydgoskiego Forum GAZETY WYBORCZEJ oraz zyczen szybkiego powrotu do zdrowia. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: KAMIL DURCZOK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 09.03.03, 23:20 O Boze! Akurat wczoraj nie ogladalam wiadomosci w TVP Polonia, ale juz wczesniej widzialam jego "ogolona" glowe i pomyslalam, zeby to tylko nie bylo skutkiem chemioterapii!!! Niestety podejrzenia sie potwierdzily. Kamil jest moim ulubionym dziennikarzem w TVP i wierze, ze wyjdzie z tej choroby. (Czy to jest leukemia?) Zycze mu tego z calego serca. Czytalam wiele wypowiedzi na innych forach, niektore wrecz ohydne, swiadczace o wyzbyciu sie jakichkolwiek ludzkich uczuc; wspolczucia, zrozumienia etc. Niestety niektorzy zaczynaja dopiero wtedy myslec, kiedy zycie konfrontuje ich samych z takimi sytuacjami; nie potrafia zrozumiec tragedii i bolu!! KAMIL, TRZYMAJ SIE I WRACAJ DO ZDROWIA! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: KAMIL DURCZOK 09.03.03, 23:36 Tak, Droga Europejko ja rowniez czytalem te "ochydne "posty i nie moge pojac- co za "ludzie "(((: Trzymam kciuki i PROSZE BOGA - by wrocil do zdrowia i to jak najszybciej radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONK Re: KAMIL DURCZOK IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 10.03.03, 00:48 Moze nie bedzie zle, facet jest mlody - pewnie stadium choroby nie bylo zbytnio zaawansowane, przynajmniej mam taka nadzieje. ps. czy podobna tragedia nie przytrafila sie ostatnio jednemu z dziennikarzy tvnu? cos kojarze jak przez mgle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: KAMIL DURCZOK IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.03, 09:56 No coz, Radco, tak jest, ze niestety niewielkie grono ludzi mysli w takich sytuacjach "sercem"! Ci, ktorzy wypowiadali sie tak karygodnie o Jego chorobie, nie zasluguja na miano czlowieka, a moze to kompleks nizszosci powoduje u nich agresywne zachowanie? Zastanawiam sie, co moze czuc czlowiek walczacy z choroba, kiedy czyta takie wypowiedzi! Mam nadzieje, ze tego nie bedzie czytal, a jesli przeczyta, to pomysli -"szmaty", ktore nie wiedza, po co zyja!!! - przepraszam za "ciezkie" slowa, ale tak bardzo boli mnie ignorancja i brak uczuc u niektorych "dwunogich" serdecznie pozdrawiam P.S. Wiem, ze mieszkasz w Austrii, wiec moze pamietasz chorobe dziennikarza z ORF Roberta Hochnera, ktory biegal z chemioterapii do studia TV, czytal dalej wiadomosci w "Zeit im Bild", i nikomu nawet nie przyszlo do glowy pytanie, dlaczego on to robi. Wszyscy go bardzo podziwiali i wspierali! Mam nadzieje, ze "nasz" Kamil, bedzie mial wiecej szczescia i przezwyciezy chorobe! Zycze mu tego z calego serca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radca Robert Hochner - " Zeit im Bild " 10.03.03, 19:46 Gość portalu: Europejka napisał(a): > P.S. Wiem, ze mieszkasz w Austrii, wiec moze pamietasz chorobe dziennikarza z > ORF Roberta Hochnera, ktory biegal z chemioterapii do studia TV, czytal dalej > wiadomosci w "Zeit im Bild", i nikomu nawet nie przyszlo do glowy pytanie, > dlaczego on to robi. Wszyscy go bardzo podziwiali i wspierali! > Mam nadzieje, ze "nasz" Kamil, bedzie mial wiecej szczescia i przezwyciezy > chorobe! Zycze mu tego z calego serca!!! - tak,jestem tutaj okolo 15 lat - z mala przerwa w Polsce (((((((((((: i pamietam Roberta Hochnera.Pamietam doskonale.W pewnym okresie zauwazylem ( wtedy),ze schudl na twarzy.Widac bylo,ze cos "jest nie tak". Ktoregos dnia wyczytalem artykul w czasopismie - na temat Roberta Hochnera oraz jego choroby.Podziwialem Go do konca,ze sie nie poddawal. pozdr. radca ps.mego kolege z pracy ( tu w Austrii ) rowniez "dopadla " ta choroba. Firma rozwiazala z Nim umowe o prace (: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.03, 20:57 radca napisał: > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > P.S. Wiem, ze mieszkasz w Austrii, wiec moze pamietasz chorobe dziennikarz > a z > > ORF Roberta Hochnera, ktory biegal z chemioterapii do studia TV, czytal da > lej > > wiadomosci w "Zeit im Bild", i nikomu nawet nie przyszlo do glowy pytanie, > > > dlaczego on to robi. Wszyscy go bardzo podziwiali i wspierali! > > Mam nadzieje, ze "nasz" Kamil, bedzie mial wiecej szczescia i przezwyciezy > > > chorobe! Zycze mu tego z calego serca!!! > > - tak,jestem tutaj okolo 15 lat - z mala przerwa w Polsce (((((((((((: > > i pamietam Roberta Hochnera.Pamietam doskonale.W pewnym okresie zauwazylem > ( wtedy),ze schudl na twarzy.Widac bylo,ze cos "jest nie tak". Ktoregos dnia > wyczytalem artykul w czasopismie - na temat Roberta Hochnera oraz jego > choroby.Podziwialem Go do konca,ze sie nie poddawal. > > pozdr. > radca > > ps.mego kolege z pracy ( tu w Austrii ) rowniez "dopadla " ta choroba. > Firma rozwiazala z Nim umowe o prace (: To straszne, co napisales! Jak mozna w takiej sytuacji wymowic komus prace! Jak zwykle chodzilo pewnie o pieniadze..., ze nieproduktywny etc. Niestety w kazdym panstwie, na calym swiecie mozna podzielic ludzi, ogolnie mowiac, na dobrych (niestety procentowo znikoma czesc) oraz zlych (nieczulych drani), ktorzy goruja, ale tylko iloscia! Takich ludzi tez nie mozna zmienic, w mysl sentencji S.J.Leca: "Choc dasz krowie kakao, nie wydoisz czekolady" Czy ten kolega pokonal chorobe? serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' 10.03.03, 21:30 No... w sumie,az tak zle Jego nie potraktowano.Byl na zwolnieniu lekarskim okolo roku, awiec... Jak na Warunki zachodnio- europejskie" - to wielki wyjatek.Mysle,ze jednak "dano troche szansy ".Podobno jest w AKH we Wiedniu.Pisze "podobno" - poniewaz z nikim "z firmy " sie nie kontaktuje.Zmienil rowniez numer telefonu. W firmie pracuje w sumie 6 osob z Polski i nikt nie ma z Nim kontaktu. Jestesmy "Dobrej mysli " zyczac Szybkiego powrotu do zdrowia radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.03, 21:53 radca napisał: > No... w sumie,az tak zle Jego nie potraktowano.Byl na zwolnieniu lekarskim > okolo roku, awiec... > Jak na Warunki zachodnio- europejskie" - to wielki wyjatek.Mysle,ze jednak > "dano troche szansy ".Podobno jest w AKH we Wiedniu.Pisze "podobno" - poniewaz > z nikim "z firmy " sie nie kontaktuje.Zmienil rowniez numer telefonu. > W firmie pracuje w sumie 6 osob z Polski i nikt nie ma z Nim kontaktu. > > Jestesmy "Dobrej mysli " zyczac Szybkiego powrotu do zdrowia > > radca Rzeczywiscie az tak zle to nie wyglada; myslalam, ze zwolniono go zaraz po zdiagnozowaniu choroby. Wierze, ze szybko powroci do zdrowia! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' 10.03.03, 22:04 Gość portalu: Europejka napisał(a): > Rzeczywiscie az tak zle to nie wyglada; myslalam, ze zwolniono go zaraz po > zdiagnozowaniu choroby. Wierze, ze szybko powroci do zdrowia! > pozdrawiam - Powiem Ci szczerze,ze kiedy przyszedl pierwszy raz i powiedzial o chorobie - to poplakalem sie.Nie wiem jak to moge wytlumaczyc,ale jest to takie dziwne uczucie w tym momencie (: radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' IP: *.awacom.pl 10.03.03, 22:16 Niestety w naszym państwie jak i ogólnie na świecie hamów pod dostatkiem, słyszałem wypowiedzi o nim, więc domyślam się co w tych "złych" postach było... ludzie za grosz rozumu nie mają... kolejnym przykładem jest pseudo teledysk do piosenki "Keine grenzen"... gdy padają słowa keine grenzen ukazuje się kiklu gestapo rozwalających polską granicę, a gdy śpiewa o wolnośc itp. to pojawia się Adolf H i skacze z radości... choć Ich Troje nie lubie (nie toleruje) to żal mi się zrobiło, najgorsze w tym żę to jakiś debil z Polski to zrobił, nie Niemiec tylko Polak... ham bezczelny... więc nabijaniem sie z choroby Durczoka zdziwiony nie byłem, tyle razy spotkałem się z różnym chamstwem i brakiem współczucia (nawet taki Urban potrafi obrażać paieża i nabijać się z jego choroby) że nic mnie niezdziwi............ PS. Czy wśród tych debili był jakiś znany w Bydzi forumowicz?? Raczej nie, ale nigdy nic nie wiadomo... jak tak to trza takich ogólnie gnębić... oko za oko... cze i pozdrawiam ;-( choć mi smutno po tym wszystkim... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.03, 22:18 radca napisał: > Gość portalu: Europejka napisał(a): > > > Rzeczywiscie az tak zle to nie wyglada; myslalam, ze zwolniono go zaraz po > > > zdiagnozowaniu choroby. Wierze, ze szybko powroci do zdrowia! > > pozdrawiam > > - Powiem Ci szczerze,ze kiedy przyszedl pierwszy raz i powiedzial o chorobie - > to poplakalem sie.Nie wiem jak to moge wytlumaczyc,ale jest to takie dziwne > uczucie w tym momencie (: > > radca Nie musisz mi niczego tlumaczyc, rozumiem Cie doskonale - znam to uczucie, doswiadczylam w "najblizszym otoczeniu"!!! (nawet teraz cisna mi sie do oczu lzy). Najgorsze jest to, ze w takiej sytuacji wszystko (dosl. WSZYSTKO - uzywam wbrew protestom duzych liter!) traci sens i nie wiadomo czego sie "uczepic"!!! serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca " OBY NIGDY WIECEJ " 10.03.03, 22:32 Gość portalu: Europejka napisał(a): > Nie musisz mi niczego tlumaczyc, rozumiem Cie doskonale - znam to uczucie, > doswiadczylam w "najblizszym otoczeniu"!!! (nawet teraz cisna mi sie do oczu > lzy). - (((((: > Najgorsze jest to, ze w takiej sytuacji wszystko (dosl. WSZYSTKO - uzywam > wbrew protestom duzych liter!) traci sens i nie wiadomo czego sie "uczepic"!!! _ jesli chodzi o te "duze litery " ? ,nie przejmuj sie Napisalas "wszystko traci sens " - zgadzam sie z Toba.Sam nie wiem- jak to wszystko pokonalem.Tylko WIARA i NADZIEJA mogla mnie umocnic. Im wiecej CHAMSTWA spotykam na swej "drodze zycia " - tym bardziej wiem,ze nie nalezy sie poddawac - lecz WALCZYC z tym. Walczyc - nawet dla innych i dla nastepnych ; " OBY NIGDY WIECEJ " !!! > serdecznie pozdrawiam - rowniez pozdrawiam bardzo radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' IP: *.awacom.pl 10.03.03, 22:34 Jak zobaczyłem te hasło "Drogi Gulczas" to mi żołądek skręciło, bałem się że znów na mnie ktoś nalatywać będzie, bo jak ktoś post o takim tytule tworzy to przeważnie mam potem nieprzyjemności,a tu taka miła niespodzianka w tak nie miłej sytuacji ;-(... PS. Jak juz się tych liter dużych czepiasz to dla informacji twojej to są wielkie litery (za duże to byś 6 w skali niemieckiej dostał) a ponadto odmianów się naucz i pisz Gulczasie... ;-) cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' 10.03.03, 22:39 Gość portalu: gulczas87 napisał(a): > PS. Jak juz się tych liter dużych czepiasz to dla informacji twojej to są > wielkie litery (za duże to byś 6 w skali niemieckiej dostał) a ponadto odmianów - ja sie nie "czepiam duzych liter" .To ja bylem bardzow iele razy atakowany za za te "duze litery" .Ale to "stara ekipa " i "ze starym programem " :) > się naucz i pisz Gulczasie... ;-) - OK :) nie ma problemu > cze pozdr cze, pozdr. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Do radcy (nic złego IP: *.awacom.pl 10.03.03, 22:44 Słyszałem żę w Bydzi byłeś, często tu zaglądasz?? Jak wrażenia, ile czasu dzieliło ostatnią wyprawę od poprzedniej??? Zaskoczyłeś się pozytywnie czy raczej negatywnie...??? cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Do radcy (nic złego 10.03.03, 23:03 Gość portalu: gulczas87 napisał(a): > Słyszałem żę w Bydzi byłeś, często tu zaglądasz?? Jak wrażenia, ile czasu > dzieliło ostatnią wyprawę od poprzedniej??? Zaskoczyłeś się pozytywnie czy > raczej negatywnie...??? > > > cze pozdr - Tak,bylem w Bydzi :) Jak czesto tu zagladam ? Okolo 5 razy w roku ( srednio).Czy wiesz,ze akurat dzisiaj jadac "autobana " ( czyt.autostrada ) rozmyslalem o tym- co pytasz :) Zadawalem sobie pytanie : "dlaczego taki jestem "? "dlaczego ciagle mysle i zyje Polska " ? "Dlaczego caly czas mam obywatelstwo polskie " ? " Dlaczego nie staralem sie do tej pory o obywatelstwo austriackie " ? ( juz dawno temu bym dostal :) " Dlaczego powrocilem w roku 1997 do Polski z emigracji " ? "Dlaczego to i tamto " ? " Dlaczego, pomimo tego co sie stalo po 2,5 miesiacach powrotu do "Kraju" nie wyrzeklem sie Jego " ? "Dlaczego nadal jestem myslami z Krajem " ? "Dlaczego ciesze sie sukcesami Kraju i martwie sie tragediami " ? - pytasz sie "ile czasu dzielilo od ostatniej wyprawy " ? POprzednio bylem w Polsce na DZIEN ZMARLYCH przy Grobie mego 19 letniego syna Dawida.Bylem wtedy w Polsce okolo tygodnia. -pytasz sie ; "czy sie zaskoczylem " ? Otoz tak... zawsze sie cieszylismy z kazdej jazdy do "Kraju" z mym swietej pamieci synem Dawidem.Za kazdym razem pokazywal mi po drodze - co nowego juz powstalo.Cieszylismy sie,gdy rozbudowywala sie Bydgoszcz.Marzylismy o tym,by w naszym Kraju zylo sie tez tak- jak na zachodzie :) Zmiany sa i to dosc wyrazne - pomimo wszystkiego. Pierwszy raz przyjechalem do Kraju cos okolo 1990 roku.W rok po upadku "komuny" radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Do radcy (nic złego) ;-) IP: *.awacom.pl 10.03.03, 22:44 Słyszałem żę w Bydzi byłeś, często tu zaglądasz?? Jak wrażenia, ile czasu dzieliło ostatnią wyprawę od poprzedniej??? Zaskoczyłeś się pozytywnie czy raczej negatywnie...??? cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha 53 Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' IP: gateway.d* / 10.3.30.* 12.03.03, 12:22 eskortuję jutro (13.03) moją siotrę do Fordonu na chemię.Wygląda dokładnie jak Kamil J E S T E M Z T O B Ą KAMI Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Robert Hochner - ' Zeit im Bild ' 12.03.03, 12:26 Gość portalu: zocha 53 napisał(a): > eskortuję jutro (13.03) moją siotrę do Fordonu na chemię.Wygląda dokładnie jak > Kamil J E S T E M Z T O B Ą KAMI - zycze,aby Towja siostra odzyskala zdrowie - jak najszybciej pozdrowienia bardzo serdeczne i niech bedzie dobrej mysli - MUSI SIE UDAC. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Europejka Do Gulczasa i Radcy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 10.03.03, 22:57 Panowie! moja aluzja do "duzych liter" absolutnie nie odnosila sie do Was!!!! To byla wzmianka a propos bezsensownej "klotni" na "pub Bromberg" Podobnie jak komentarz S.J.Leca!!! pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gulczas87 Re: Do ojropejki i radcy 10.03.03, 23:12 Łee, tak często,a myślałem zę ktoś kto tu mało przebywa coś ciekawego mi powie... a ty tu często... raczej zmian nie widać bo mało u nas się dzieje... SZkoda że o Polsce przypomina ci taka smutna historia z synem, a pamiętasz o Polsce bo jesteś PATRYJOTĄ z krwi i kości!!!!!!!!! Moze jak ojropejka przyjedzie bo ona na 100 % tu z kilka ładnych lat nie była (tak mówiła)... więc oficjalnie cię do Bydzi zapraszam nie na pifko ale na Colę... ;-) cze pzodr //masz maila (Radco) na GW... dziś jednak to nieaktualne bo spać ide, ale chętnie jutro pogadam.... joł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONK Re: Do ojropejki i radcy IP: 158.75.224.* 11.03.03, 08:34 gulczas, zmiany widac ; kiedy wrocilem po pol roku do Bydgoszczy (a bylo to po wyborach samorzadowych) az oczy bolaly od nowych inwestycji; poszerzona kamienna, skonczona hala, wezel zachodni, panorama polnocy (w budowie), remont Gdanskie. Za jakis czas ruszy budowa Ikeii. Po zmianie wladz trzeba troche odczekac - zobaczymy jaka wizje rozwoju ma obecny prezydent (mam nadzieje, ze jakas ma). specjalne pozdr dla radcy za sentymentalny post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: Monka IP: *.awacom.pl 11.03.03, 10:19 Jaka panorama północy??? Co w budowie... ja tu jestem non stop to raczej jedna budowla nie zmienia mi wyglądu Bydzi... ale jak cię pół roku nie było t ofaktycznie mogłeś coś zauważyć. .. cze Odpowiedz Link Zgłoś
radca do MONKA i kazdego bez wyjatku 11.03.03, 12:19 Gość portalu: MONK napisał(a): > gulczas, zmiany widac ; kiedy wrocilem po pol roku do Bydgoszczy (a bylo to po > wyborach samorzadowych) az oczy bolaly od nowych inwestycji; poszerzona > kamienna, skonczona hala, wezel zachodni, panorama polnocy (w budowie), remont > Gdanskie. Za jakis czas ruszy budowa Ikeii. Po zmianie wladz trzeba troche > odczekac - zobaczymy jaka wizje rozwoju ma obecny prezydent (mam nadzieje, ze > jakas ma). specjalne pozdr dla radcy za sentymentalny post. - dzieki serdeczne za pozdrowienia :) Pozdrawiam Cie rowniez :) Byc moze sprobuje podzielic sie mymi wrazeniami dotyczacymi oczywiscie postepow w przemianach naszego miasta - " widziane w odstepach czasu " - czyli "z emigracji ".Widziane w "odstepach czasu" oraz w porownaniu do krajow Unii Europejskiej w ktorej zyjemy "na codzien ". Inaczej widza Unie Europejska turysci - jadacy na wczasy z pieniedzmi,a inaczej widza Polacy zamieszkali "na codzien ". Mam nawet pewien tytul danego cyklu wspomnien, analiz,spostrzezen- ale o tym pozniej :) pozdrowienia dla wszystkich ( bez wyjatku :) radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONK Re: do MONKA i kazdego bez wyjatku IP: 158.75.224.* 11.03.03, 15:38 Tych inwestycji byl w tamtym okresie czasu znacznie wiecej - nie tylko wspomniana galeria (Fordonska). Zmiany byly widoczne; kwestia co dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 Re: do MONKA i kazdego bez wyjatku IP: *.awacom.pl 11.03.03, 15:45 Ma ktoś może zdjęcie tej Galerii??? Jak wyglądać będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gulczas87 PROŚBA IP: *.awacom.pl 11.03.03, 15:53 W jakiś dziwny sposób z chorego dziennikarza przeszlismy na inne tematy... może tak darujemy sobie.. pozostawmy ten wątek Kamilowi.... a o innych sprawach mówmy na wątkach do tego stworzonych....... cze pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
radca KAMIL 22.05.03, 20:10 Zostal wyrozniony - nagroda i ogloszony " Gwiazda telewizyjna " - Gratuluje. Zycze Kamilowi - by jak najszybciej wrocil do zdrowia. radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: $!@$ hmm a czemu tylku mu ? IP: 168.143.123.* 23.05.03, 19:01 Ja zycze powrotu do zdrowia wszystkim chorym chorowitym ludzia . Durczokowi nalezy oczywiscie wspolczuc . tak sie zastanawiam .. Moze dzieki swojej chorobie zwroci uwage na innch chorych ktorzy otaczaja nas caly czas i napewno nie sa slawi .. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: hmm a czemu tylku mu ? 24.05.03, 15:36 Gość portalu: $!@$ napisał(a): > Ja zycze powrotu do zdrowia wszystkim chorym chorowitym > ludzia . - oczywiscie, ja rowniez > Durczokowi nalezy oczywiscie wspolczuc . tak sie > zastanawiam .. Moze dzieki swojej chorobie zwroci uwage > na innch chorych ktorzy otaczaja nas caly czas i napewno > nie sa slawni .. - zgadza,ze poprzez ukazanie przykladu znanej nam osoby - zaczyna sie wieksze zaintersowanie podobnymi przypadkami.Nastepuja dyskusje i przez to wiele osb moze sie dowiedziec o cierpiacych wsrod nas. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca ALICJA RESICH - MODLINSKA i jej wrazliwosc 04.08.03, 16:56 www.superexpress.pl/Iso/dzisiaj/reportaz/teksty/reportaz_1.shtml " Alicjo, próbuj ratować twarz Dziś zapadnie decyzja, czy Alicja Resich-Modlińska pozostanie nadal redaktor naczelną popularnego tygodnika. Alicja Resich-Modlińska: - Jeszcze raz z głębi serca przepraszam... Foto | Mirosław Noworyta Warszawa By ratować swoją twarz i honor, znana dziennikarka zamieściła w sobotnim wydaniu "Gazety Wyborczej" płatne ogłoszenie, w którym przeprosiła Kamila Durczoka i Marcina Pawłowskiego za komentarz, na jaki pozwoliła sobie w radiowym felietonie. Mleczko może być Skompromitowała się publicznie mówiąc w Radiu PiN, że nie podobają jej się ogolone głowy obu dziennikarzy. Ośmieliła się powiedzieć, że na wizji nie przeszkadzaliby jej tylko Kojak, Andrzej Mleczko i generał Świerczewski. Chorujący na raka dziennikarze zamieścili w prasie ogłoszenie, w którym nie kryli rozżalenia z powodu kpiącego tonu pani redaktor. Wówczas Alicja Resich-Modlińska przeczytała swoje przeprosiny na antenie Radia PiN, ale były one raczej zdawkowe i obrażeni dziennikarze je zignorowali. Nie bez powodu. Dziennikarka niezręcznie próbowała całą sprawę obrócić w żart. Radośnie stwierdziła, że cóż, to się zdarza, zwłaszcza jej zdarzało się "kilka nieostrożnych zdań"... Po czym ze swadą zaczęła opowiadać o innych swoich wpadkach. Gafa za gafą Nie było to najlepsze posunięcie. Żart bardziej irytował niż łagodził. Zbyt późno te przeprosiny! W tej sytuacji zdecydowała się zamieścić w weekendowym wydaniu "Gazety Wyborczej" następujące płatne ogłoszenie: "Po moich przeprosinach wyrażonych w prywatnych listach, rozmowach telefonicznych oraz za pośrednictwem radia, prasy i Internetu, jeszcze raz z głębi serca przepraszam Panów Kamila Durczoka i Marcina Pawłowskiego za te treści zawarte w felietonie (...), które okazały się dla nich bolesne. Sprawienie im przykrości nie było moją intencją i jakakolwiek by ona była, oceniam ją jako chybioną i niepotrzebną. Popełniłam błąd, za który najszczerzej, jak potrafię, przepraszam". Zapaszek zostanie Alicja przeprasza, tym razem bardzo serio, niemniej trudno pozbyć się wrażenia, że czyni to także we własnym interesie. Tuż przed decyzją, czy nadal będzie szefową "Gali", czy nie, dziennikarka walczy o przetrwanie. Nawet jeśli szefowie Alicji Resich-Modlińskiej okażą się łaskawi, wstyd pozostanie. Są gafy, których się nie wybacza. Barbara Kozak " - az nie do wiary,ze taka pewnosc siebie u Alicji ? Podziwiasz czlowieka w TV , a nie wiesz nawet jakim tak naprawde jest czlowiekiem. Kiedys bardzo wychwalal ja URBAN w tygodniku NIE. radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca CIESZE SIE 12.09.03, 19:55 Bardzo sie ciesze,ze KAMIL doszedl do siebie i pokonal chorobe. Zycze Jemu z calego serca - jak najlepszego samopoczucia i dobrego zdrowia radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: CIESZE SIE IP: *.dip.t-dialin.net 12.09.03, 20:28 radca napisał: > Bardzo sie ciesze,ze KAMIL doszedl do siebie i pokonal chorobe. > > Zycze Jemu z calego serca - jak najlepszego samopoczucia i dobrego zdrowia > > radca Radco, choc brzmi to okrutnie, jednak on dopiero przebrnal przez chemioterapie, a czy bedzie zyl, czy choroba nie wroci okaze sie dopiero po 5 latach - tyle czasu trzeba poczekac, by moc powiedziec, ze pokonal chorobe, niestety :( Bialaczka w wieku dojrzalym jest choroba ciezka do wyleczenia, a szanse na przezycie, czyli calkowite wyleczenie wahaja sie od 30 do 35% (mam w rodzinie lekarza). Zycze Kamilowi powrotu do zdrowia! pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: CIESZE SIE 12.09.03, 22:20 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > radca napisał: > > > Bardzo sie ciesze,ze KAMIL doszedl do siebie i pokonal chorobe. > > > > Zycze Jemu z calego serca - jak najlepszego samopoczucia i dobrego zdrowia > > > > radca > > Radco, choc brzmi to okrutnie, jednak on dopiero > przebrnal przez chemioterapie, a czy bedzie zyl, > czy choroba nie wroci okaze sie dopiero po 5 latach > - tyle czasu trzeba poczekac, by moc powiedziec, > ze pokonal chorobe, niestety :( > Bialaczka w wieku dojrzalym jest choroba ciezka do wyleczenia, > a szanse na przezycie, czyli calkowite wyleczenie wahaja sie > od 30 do 35% (mam w rodzinie lekarza). > Zycze Kamilowi powrotu do zdrowia! > pozdr. - Europejko, dzieki serdeczne za informacje myslalem,ze po chemioterapii juz jest zwalczone, ale i tak nie dopuszczam mysli - by sie nie udalo. Jestem tutaj - jak najbardziej " DOBREJ MYSLI " ( pisze te slowa w cudzyslowie, bo bylo to powiedzenie mego sp dziadka ; " badzmy dobrej mysli" ) zycze oczywiscie rowniez z calego serca Kamilowi - powrotu do zdrowia i trzymam kciuki za powodzenie zwalczenia tej choroby pozdrowienia radca ps. coz oddalbym za to by moj Sp syn Dawid mogl zyc - chociaz jeszcze troche. Najgorsze jest to - gdy Czlowiek odchodzi nagle i bez pozegnania ps. tutaj jednak musi sie udac i musi byc dobrze i wierze w to bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: CIESZE SIE IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 15:30 radca napisał: > > > - Europejko, dzieki serdeczne za informacje > myslalem,ze po chemioterapii juz jest zwalczone, ale i tak nie dopuszczam > mysli - by sie nie udalo. Przejscie przez sama chemioterapie to juz duzy krok w kierunku powrotu do zdrowia; trzeba byc dobrej mysli, bo coz inego pozostaje, pomoc niestety nie mozna :( > > Jestem tutaj - jak najbardziej " DOBREJ MYSLI " ( pisze te slowa w cudzyslowie, > bo bylo to powiedzenie mego sp dziadka ; " badzmy dobrej mysli" ) > > zycze oczywiscie rowniez z calego serca Kamilowi - powrotu do zdrowia > i trzymam kciuki za powodzenie zwalczenia tej choroby > > pozdrowienia > radca > > ps. coz oddalbym za to by moj Sp syn Dawid mogl zyc - chociaz jeszcze troche. > Najgorsze jest to - gdy Czlowiek odchodzi nagle i bez pozegnania > > ps. tutaj jednak musi sie udac i musi byc dobrze i wierze w to bardzo. Jest mi niewypowiedzianie smutno z powodu smierci twojego Syna. Najgorsze jest, gdy dzieci odchodza przed rodzicami, tak nagle i nie mozna juz niczego wyjasnic, powiedziec... :(( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radca " zycie to skarb " 13.09.03, 15:53 Gość portalu: €uropejka napisał(a): > radca napisał: > > > > > > - Europejko, dzieki serdeczne za informacje > > myslalem,ze po chemioterapii juz jest zwalczone, ale i tak nie dopuszcza > m > > mysli - by sie nie udalo. > > Przejscie przez sama chemioterapie to juz duzy krok w kierunku > powrotu do zdrowia; trzeba byc dobrej mysli, bo coz inego pozostaje, > pomoc niestety nie mozna :( > > > > Jestem tutaj - jak najbardziej " DOBREJ MYSLI " ( pisze te slowa w > cudzyslowie, > > bo bylo to powiedzenie mego sp dziadka ; " badzmy dobrej mysli" ) > > > > zycze oczywiscie rowniez z calego serca Kamilowi - powrotu do zdrowia > > i trzymam kciuki za powodzenie zwalczenia tej choroby > > > > pozdrowienia > > radca > > > > ps. coz oddalbym za to by moj Sp syn Dawid mogl zyc - chociaz jeszcze troc > he. > > Najgorsze jest to - gdy Czlowiek odchodzi nagle i bez pozegnania > > > > ps. tutaj jednak musi sie udac i musi byc dobrze i wierze w to bardzo. > > Jest mi niewypowiedzianie smutno z powodu smierci twojego Syna. > Najgorsze jest, gdy dzieci odchodza przed rodzicami, tak nagle i nie > mozna juz niczego wyjasnic, powiedziec... :(( > pozdrawiam - tak (((: a tyle by sie chcialo Jemu jeszcze powiedziec, usciskac tak mocno - jak tylko byloby to mozliwe i byc z Nim ( przepraszam.... ale lzy plyna mi teraz z oczu i... ) Moja corka pos mierci swego jedynego brata - napisala minn w " liscie pozegnalnym " - takie slowa do Dawida ; ".... nawet nie zdazylam Ci powiedziec - jak bardzo Cie kochalam " .... tych slow bylo duzo wiecej, ale to zdanie najbardziej mi utkwilo w pamieci. Corka po 4 dniach wrocila do zycia i BOGU DZIEKI dane Jej bylo zyc. Wiem,ze iekiedy jestem zbyt wyczulony na cudza SMIERC i na nieratowanie Zycia ludzkiego - ale po tym co przeszedlem to inaczej to wszystko widze. Nieraz wystarczy jedna sekunda - by czyjesz zycie odeszlo na zawsze. Dlatego cieszyc sie nalezy z kazdej chwili i kazdego dnia - bo jak mowi przyslowie: " zycie to skarb " pozdrowienia serdeczne radca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: ' zycie to skarb ' IP: *.dip.t-dialin.net 13.09.03, 16:16 radca napisał: > > > - tak (((: > a tyle by sie chcialo Jemu jeszcze powiedziec, usciskac tak mocno - jak tylk > o > byloby to mozliwe i byc z Nim > ( przepraszam.... ale lzy plyna mi teraz z oczu i... ) > > Moja corka pos mierci swego jedynego brata - napisala minn w " liscie > pozegnalnym " - takie slowa do Dawida ; > ".... nawet nie zdazylam Ci powiedziec - jak bardzo Cie kochalam " .... > > tych slow bylo duzo wiecej, ale to zdanie najbardziej mi utkwilo w pamieci. > Corka po 4 dniach wrocila do zycia i BOGU DZIEKI dane Jej bylo zyc. > > Wiem,ze iekiedy jestem zbyt wyczulony na cudza SMIERC i na nieratowanie Zycia > ludzkiego - ale po tym co przeszedlem to inaczej to wszystko widze. ..wierze i rozumiem > > Nieraz wystarczy jedna sekunda - by czyjesz zycie odeszlo na zawsze. > > Dlatego cieszyc sie nalezy z kazdej chwili i kazdego dnia - bo jak mowi > przyslowie: " zycie to skarb " > > pozdrowienia serdeczne > radca Przepraszam, ze tak od slowa do slowa, zeszlismy na bolesny dla ciebie temat. Jest takie powiedzenie: "Rany sie zablizniaja, ale blizny rosna wraz z nami" - i to prawda, wiem, ze nigdy nie zapomnisz, ale chyba latwiej dla ciebie, jesli choc na chwilke mozesz myslec o czyms innym - dlatego jeszcze raz przepraszam, ze zaczelismy na temat Dawida. serdeczne pozdrawienia Odpowiedz Link Zgłoś