Dodaj do ulubionych

Czas na gospodarza

05.10.06, 14:18
www.radiopik.pl/go.php/wiadomosci/z_regionu/art1917.html

cytat :

..."
Kandydat na prezydenta Bydgoszczy Roman Jasiakiewicz oficjalnie
zainaugurował kampanię wyborczą. Startuje pod hasłem "Czas na gospodarza",
zapowiedział ożywienie inwestycyjne w mieście. - Pokazałem już, że
potrafię wiele - wymieniał swoje dokonania z czasów prezydentury w latach
1998 -2002. Teraz stawia kolejne wyzwania: od budowy nowych dróg, przez
towarowy port lotniczy i aquapark po rewitalizację śródmieścia Bydgoszczy.
Honorowy komitet popierający Romana Jasiakiewicza zgromadził wielu
znanych bydgoszczan, m.in. Józefa Herolda, byłego redaktora naczelnego Gazety
Wyborczej w Bydgoszczy. Pytany przez dziennikarzy zdecydowanie zaprzeczył
spekulacjom, jakoby otrzymał propozycję objęcia fotela wiceprezydenta......"

- no to juz cos wiadomo wiecej, teraz pytanie...jak sie to wszystko dalej
potoczy.... na kogo sie zdecyduja mieszkancy Bydgoszczy ?

radca
Obserwuj wątek
    • ethanak Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 14:21
      JAk uczy doświadczenie nowi gracze mają dużo mniejsze szanse niż starzy
      wyjadacze.Na Dombrowicza ludzie zagłosują bo go znają.Tak więc główna walka
      będzie się rozgrywać między Jasiakiewiczem a Dombrowiczem.
      • radca Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 14:28
        ethanak napisał:

> JAk uczy doświadczenie nowi gracze mają dużo mniejsze szanse niż starzy
        > wyjadacze.Na Dombrowicza ludzie zagłosują bo go znają.Tak więc główna walka
        > będzie się rozgrywać między Jasiakiewiczem a Dombrowiczem.

- i tutaj sie z Toba zgadzam Ethanak.... ja to samo pomyslalem sobie juz
        wczesniej.... raczej tak to bedzie

pragne poinformowac,ze wypowiadam sie calkowicie niezaleznie - bo jak wiadomo,
        nie nalzeze do zadnej partii i tez zadna z partii nie zabiegala raczej o
        przyjecie mnie do swoich szeregow :}.... bardziej odpowiadalbym pewnym
        "politykom " jako sympatyk, ale nie pragnacy wchodzic w polityke - by nie robic
        konkurencji - tym,ktorzy chcieliby "powskakiwac na stolki "

.. wiec moje opinie mozna raczej potraktowac jako te ,ze zwyklego -
        obywatelskiego i patriotycznego "punktu widzenia " i niezaleznego oceniania
        rzeczywistosci

radca
        • radca Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 14:41
          czyli idac tropem mysli Ethanaka { i moim skromnym zdaniem } to dwaj wymienieni
          kandydaci - startuja do Wyborow bez zaplecza partyjnego, jako niby "kandydaci
          niezalezni " .... co nie przeszkadza w tym,ze popodpinaja sie wszelkie
          organizacje, kolka i stowarzyszenia..... majacy nadzieje na lykniecie tzw.
          " smietanki do spicia " itp.

Za innymi kandydatami stoja partie i ugrupowania polityczne.... wiec i kasa
          inna i tez aktywistow wyborczych wiecej..by nie wspomniec o tzw. mlodziezowkach.

Podoba mi sie i zrozumialym jest,ze im wiecej kandydatow - tym wieksze sa
          mozliwosci dokonywania wyboru.Jeden przez drugiego bedzie sie musial "przebijac"
          i jeden przez drugiego bedzie { czy tez chce -czy nie } musial cos obiecywac
          i nakreslac rozmaite wizje i koncepcje.

Problem jest tez w tym,ze po Wyborach zwyciezca bedzie chcial sie "otoczyc "
          pewna grupa swoich ludzi - tzw. "pelnomocnikow " jak i "doradcow ".....
          .. i tutaj moga sie zaczynac dziac pewne "hocki-klocki "...

ale czas pokaze... a my obywatele i mieszkancy Tego wspanialego miasta nad Brda
          i Wisla - " miasta dwoch rzek " .. bedziemy chcieli miec i zyczymy sobie
          niewatpliwie DOBREGO GOSPODARZA - gospodarza " z krwi i kosci ".....
          na miare dobrego zarzadcy

radca
          • brombergcity ani Jasiak, ani Kondom nie zostana prezydentem 05.10.06, 14:54
            i to nie ze wzgledu na zasługi, czy zdrowy rozsądek wyborców, ale ze wzgledu na
            ogólną psychozę spoleczeństwa zostanie najprawdopodobniej osoba z PO, czyli...
            • radca Re: ani Jasiak, ani Kondom nie zostana prezydente 05.10.06, 15:25
              brombergcity napisała:

> i to nie ze wzgledu na zasługi, czy zdrowy rozsądek wyborców, ale ze wzgledu
              na ogólną psychozę spoleczeństwa zostanie najprawdopodobniej osoba z PO,

- psychoza trwa i to widac na kazdym kroku...

radca

• brombergcity Re: ani Jasiak, ani Kondom nie zostana prezydente 05.10.06, 15:28
                radca napisał:
                >
                > - psychoza trwa i to widac na kazdym kroku...
                >

niestety...
                jednak modle sie , żeby skompromitowany aferzysta Kondom odpadł w przedbiegach!
          • tlss Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 15:30
            Tak się zastanawiam kiedy przeprosisz ivicę za szkalowanie go na forum wątkiem
            toruńskim ?
            Czy przejdzie ci to przez gardło ?
            • radca Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 15:55
              tlss napisała:

> Tak się zastanawiam kiedy przeprosisz ivicę za szkalowanie go na forum
              wątkiem
              > toruńskim ?
              > Czy przejdzie ci to przez gardło ?

- Ivica wielokrotnie szkalowal i obrzucal blotem nie tylko Torun wraz z Jego
              mieszkancami, ale tez czynil to rowniez w stosunku do CZLONKOW RADY MIASTA
              w Bydgoszczy, rowniez obrzucal niewybrednymi oskarzeniami jak i epitetami
              oraz wyzwiskami Pania Felicje Gwincinska, Pana Romana Jasiakiewicza -
              okreslajac Jego publicznie jako " zlodziej " ... itd.itd.

Obrzucal blotem i wyzwiskami nie tylko czlonkow RADY MIASTA, ale i tez wiele
              innych osob - jak np. bylego wojewode KOSIENIAKA, wyzywal wiele, wiele innych.

Wyzywal tez Pania Joanne K. { byla dziennikarke IKP } ktora starala sie jak
              tylko mozna pomoc i przyczynic sie do pomocy dzieciom w DOMU DZIECKA-GNIEWKOWO.

Obrzucal epitetami dziennikarzy bydgoskich oraz wiele innych osob - tylko
              dlatego iz czul zagrozenie i uroil sobie iz nalezy atakowac i niszczyc tych-
              ktorzy moga zagrozic ekipie wsrod ktorej sie znajduje.

Organizowal zmasowane i grupowe ataki w bezczeszczeniu mojego swietej pamieci
              syna DAWIDA.

To,ze mnie obrzucal blotem i organizowal ataki na forum - przeciwko mnie....
              to malo tu znaczy - ale jesli chodzi o przeprosiny .... to IVICA jest tutaj
              adresatem i jego zapytaj.

... ale dziwnym jest to iz to wszystko wyplywalo od IVICY z samego URZEDU MIASTA
              i jak sie to ma do takiego miejsca i takich osob ?

o tym, ze ataki przeciwko dziennikarzom bydgoskim byly .. i to od samego IVICY -
              jest znane szeroko w calej Bydgoszczy

radca
              • tlss Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 16:04
                Nie interesuje mnie to za bardzo dlaczego tak postanowiłeś go opluwac.
                Natomiast faktem jest że przedstawiałeś na łamach tego forum jego post który
                jest w istocie postem humorystycznym jako wielki atak na sąsiednie miasto -
                atak urzednika (jakby urzędnik nie mógł miec swojej opinii).
                Tak więc powinieneś go przeprosic.
                • radca Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 16:14
                  tlss napisała:

> Nie interesuje mnie to za bardzo dlaczego tak postanowiłeś go opluwac.

- nie ja "opluwam " tutaj IVICE , LECZ ivica opluwa nie tylko Torun, ale
                  i inne strony - jak rowniez Czlonkow Rady Miasta itd.
                  .... wiec jest akurat odwrotnie - to IVICA opluwa

> Natomiast faktem jest że przedstawiałeś na łamach tego forum jego post który
                  > jest w istocie postem humorystycznym jako wielki atak na sąsiednie miasto -
                  > atak urzednika (jakby urzędnik nie mógł miec swojej opinii).

- to nie jest "post humorystyczny " -jak nie naleza do "postow humorystycznych "
                  inne posty IVICY, gdzie wyzywa od "zlodzieji " ROMANA JASIAKIEWICZA ...
                  a nawet jeszcze gorsze pisze pod Jego adresem oskarzenia.Wyzywa tez Pania
                  GWINCINSKA i wyzywa wiele innych..... wiec jak mozna miec tutaj tupet
                  i w strachu przyjmowac "linie obrony " iz byly to " posty humorystyczne " ?

> Tak więc powinieneś go przeprosic.

- to IVICA powinien przeprosic za pewne sprawy, oskarzenia,wyzwiska itd.....
                  ... ale to jest jego sprawa i nie ja bede IVICY mowil co ma zrobic...

radca
                  • tlss Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 16:16
                    Wiesz co - wstydu nie masz.
                    • radca Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 16:22
                      tlss napisała:

> Wiesz co - wstydu nie masz.

- ze pokazem fakty ?

radca

ps. a jaki mial wstyd IVICA - gdy urzadzal takie zespolowe ataki ?
        • szpmie Re: Czas na gospodarza 22.10.06, 18:37
          > - i tutaj sie z Toba zgadzam Ethanak.... ja to samo pomyslalem sobie juz
          > wczesniej.... raczej tak to bedzie

Niech tak nie będzie!!!!!
          Ci, co już byli, skompromitowali się - niech odejdą w.
    • ka_zet Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 14:31
      O, nawet strona wystartowała. Szkoda tylko że brakuje na niej programu.
      • a_creep Re: Czas na gospodarza 05.10.06, 15:41
        Jest za to wywiad i zaświadczenie o niekaralności... Strona ma prawie wszystko,
        czego w stronach nie lubię. Od latających napisów, na które trzeba czekać, aż
        dolecą na miejsce, po muzykę, której nie można wyłączyć...

Nasi kandydaci ciągle słabo ze stronami...

Krzyżanowska - naszabydgoszcz.pl - strona nie dość, że paskudna, to jeszcze w
        czerwcu przestali ją aktualizować. Nawet jeśli stworzy swoją stronę, to pewnie
        nie będzie lepsza...

Dombrowicz - brak.

Walkowiak - brak.

Piotrowska - najładniejsza strona posłanki, niestety tylko jedna rzecz jest
        zwiazana z jej kandydowaniem na stanowisko prezydenta miasta - "Zwiastuny
        programowe - wystąpienie Teresy Piotrowskiej". Wypadałoby jednak nie robić tylu
        błędów w takim tekście...

• gracz_nr_1 Re: Czas na gospodarza 22.10.06, 13:05
          Niestety Romek ostatnio ma gdzies Bydgoszcz i jest rzadkim gosciem w ratuszu!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka