vvsn 13.10.06, 21:17 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makbrajd Re: Szok po tragedii Rulewskiego 13.10.06, 21:58 zgadujemy czy wiemy, który z oburzonych kontrkandydatów Rulewskiego jest hipokrytą i kłamie w żywe oczy? Odpowiedz Link Zgłoś
budva Re: Szok po tragedii Rulewskiego 13.10.06, 22:13 Stanęły mi przed oczami obrazy z Bydgoszczy sprzed 25 bodajże lat , pobity Pan Rulewski , walczący o wolną i sprawiedliwą Polskę .Czy o taką prawą i sprawiedliwą - wątpię.Moc współczucia ,wtedy z bólu niemocy człowiek zaciskał zęby dziś już może krzyczeć ,tylko kto na to zareaguje.Warszawiak pozdrawia i życzy zdrowego rozsądku na wyborach . Odpowiedz Link Zgłoś
jurpiech Szok po tragedii Rulewskiego 13.10.06, 22:48 Wygląda na to, że IV RP niewiele różni się od PRL. Wtedy też nachodzili mieszkania przeciwnikom politycznym. Jeżeli policję interesował punkt ksero, to czego szukali w mieszkaniu? Ten kto ich nasłał powinien pożegnać się ze stanowiskiem. Państwu Rulewskim współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
coooler1 Re: Szok po tragedii Rulewskiego 13.10.06, 22:57 Niech teraz Express wyjawi wszystkim kto powiadomił o tej całej sprawie. Prawie jak totalitaryzm :/ Odpowiedz Link Zgłoś
mikimaus11 Re: Szok po tragedii Rulewskiego 13.10.06, 23:16 A dlaczego IV RP ma się różnić od PRL, skoro zmienił się jedynie ustrój, przecież ludzie się nie zmienili. Źli ludzie nie zmarli nagle w 1989. roku, a ilu młodych złych się zrobiło, wychowanych na złych wzorcach swoich rodziców? I nie mam tu na myśli jedynie komunistów, bo niektórzy komuniści-ideowcy nie byli źli. Mam na myśli po prostu ludzi złych, niezależnie od opcji, bo opcja nie jest tu ważna. Odpowiedz Link Zgłoś
facet.36 Re: Szok po tragedii Rulewskiego 13.10.06, 23:34 ogólnie dziwna jest ta cała sprawa - nasuwa sięk ontekst polityczny, chociaz z drugiej strony Rulewski nie miał najmniejszych szans na elekcję... Odpowiedz Link Zgłoś
radca To nie MEDIA sa winne - to konkretna osoba ...... 13.10.06, 23:54 .. to ta osoba , ktora chciala zaszkodzic, zniszczyc i DOBIC Pana Janka Rulewskiego.... to ta osoba pozbawiona wszelkich skrupulow, bez litosnie i pozbawiona SUMIENIA zglosila do MEDIOW - DONOS na JANA RULEWSKIEGO. Byc moze jeszcze do prokuratury lub policji , aby W PELNI Z WSSZELKA PREMEDYTACJA " ZAMORDOWAC POLITYCZNIE " - JANA RULEWSKIEGO. Ta osoba nie tylko tego dokonala, ale jest SPRAWCA I WINNA tego,ze o maly wlos - nie ZMARLA SMIERCIA TRAGICZNA Pani RULEWSKA.Ta osoba DOKONALA poprzez swoj HANIEBNY i strasznie PODLY SPOSOB " MORDU NA RODZINIE "..... .. i BOGU tylko mozemy zawdzieczac,ze mial w opiece swej - porzez ANIOLA STROZA - Pania RULEWSKA oraz cala RODZINE. Jak czuje sie teraz ta osoba - ktora dokonala takiego HANIEBNEGO CZYNU ? Ta sprawa i To URATOWANE ZYCIE LUDZKIE - niech uswiadomi POLITYKOM i tym - ktorzy chca wchodzic w politke JUZ W MLODYM WIEKU, ze ZYCIE LUDZKIE JEST NAJWAZNIEJSZE I BEZCENNE......i czy warto " DOBIJAC CZLOWIEKA " DLA KARIEROWICZOSTWA ?......bo czymze to w koncu jest ? i czy, az takie musi ponosic OFIARY ? Apeluje w imie Tego URATOWANEGO ZYCIA LUDZKIEGO - Pani RULEWSKIEJ...O ZGODE, POJEDNANIE oraz ZROZUMIENIE LUDZKIE.... przeciez wszyscy jestesmy LUDZMI. radca ps. i nie MEDIA tutaj nalezy winic.... a konkretnego czlowieka,ktory DONOSIL z zamiarem " DOBICIA CZLOWIEKA " Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Skandal !!! 14.10.06, 00:49 Skandaliczne jest wg mnie zachowanie Prokuratury wydającej zgodę na rewizję w domu Jana Rulewskiego. Nalot 6 policjantów, brakowało jeszcze grupy antyterrorystycznej, CBŚ itp. Ale, przecież w BydgoskiejProkuraturze pracują nadal prokuratorzy z okresu stanu wojennego i walki PRL z opozycją solidarnościową, to czemu się dziwić. To oni przesłuchiwali nas, wydawali nakazy przeszukań i aresztowań.Przypomnę kilka znanych nazwisk Dydyszko, Chmielecki, Kalinowski.W każdej pracowni ksero kseruje się podręczniki, wykłady, publikacje itp. Więc o co tutaj chodzi? Popisali się po raz kolejny dziennikarze z Ekspresu Bydgoskiego.Żenada z ogromnym tytułem i głupawym artykułem Współczuję Wam Kasiu i Janku z powodu Waszej Rodzinnej tragedii.Potraktowanie Was jak pospolitych przestępców, to przejaw arogancji władz prokuratorskich i kolejne potwierdzenie, że prawo i sprawiedliwość to w Polsce jeszcze puste słowa a Prawo i Sprawiedliwość ma jeszcze wiele do zrobienia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
deltalima Re: Skandal !!! 14.10.06, 08:21 Potraktowanie > Was jak pospolitych przestępców, to przejaw arogancji władz prokuratorskich i > kolejne potwierdzenie, że prawo i sprawiedliwość to w Polsce jeszcze puste > słowa a Prawo i Sprawiedliwość ma jeszcze wiele do zrobienia!!! Zabawny jesteś. Kto rządzi od roku i sprawuje nadzor nad prokuraturą? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Kolejny krok PiS ku demokracji ? 14.10.06, 21:23 Chyba juz pora na tych PiSuarow Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Kampania nienawiści PiSu trwa 14.10.06, 00:40 PiSiory muszą odejść. Odpowiedz Link Zgłoś
radca ja tutaj widze inne osoby.... 14.10.06, 00:42 i mysle,ze wiem skad takie cos powstalo radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca dzisiaj obszernie o tym w Gazecie Wyborczej 14.10.06, 01:30 serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3624787.html - prosze sie zapoznac radca Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: dzisiaj obszernie o tym w Gazecie Wyborczej 14.10.06, 01:43 Przeczytałem ! Postępowanie Prokuratury - nalot na dom Jana Rulewskiego ,na podstawie notatki prasowej, to powtarzam skandal! Ponad rok Prokuratura prowadziła "śledztwo" b. posła Gruszki za jazdę po pijanemu itd. Do domu Jana Rulewskiego policjanci z prokuratorem przyjechali na i dzień po tzw. "notatce" prasowej. Studenci i uczniowie od lat kserują na własne potrzeby artykuły, książki,p8ublikacje i mają do tego święte prawo! Zabronione jest dalsze powielanie i sprzedaż dla zysku. Podobnie jak z muzyką czy filmami nagrywanymi z TV. Raz jeszcze zagrała nuta bolszewicko - milicyjnej nienawiści. Wiemy , kto za tym stoi! Pamiętajmy o tym przy urnie wyborczej. Odpowiedz Link Zgłoś
waldek58 Re: dzisiaj obszernie o tym w Gazecie Wyborczej 14.10.06, 08:39 Przyłączam sie do protestu z Białegostoku w obronie Jana Rulewskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
doncorleone3 Naród chciał IV RP to ją ma... 14.10.06, 10:39 Nasi dzielni obrońcy prawa jak widzą przestępstwo na ulicy, to odwracają głowę, ale bezbronnych i niewinnych ludzi można sobie bezkarnie pognębić, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Bagno... 14.10.06, 11:24 Po takiej akcji wniosek nasuwa sie tylko jeden - prokuratura i policja narządziem do zaszczucia przeciwników politycznych... Jak w jakiejś republice bananowej. Gnój i tyle. Rulewskiemu i jego żonie współczuję. Współczuje również nam, że żyjemy w takim państwie, gdzie od pewnego czasu się regularnie "niewygodnych" ludzi opluwa, miesza z błotem, zastrasza... Odpowiedz Link Zgłoś
goniec_bydgoski Re: Bagno... 14.10.06, 11:55 Pomijam zupelnie fakt targniecia sie na zycie zony p. Rulewskiego, stala sie rzecz straszna. Dobrze jednak, ze prokuratura podjela temat i sprawdzila, co sie kryje za prasowymi doniesieniami. Gdyby tego nie zrobila, od razu krzykacze mowiliby no tak - kolejna swieta krowa, ma uklad, jest nietykalny. Pomija sie tu podstawowy fakt, ze Rulewski (czy tez jego firma) lamala prawo, kserujac w ten posob ksiazki i je sprzedajac. I bardzo dobrze, ze ktos to pokazal. Ktos kto poucza innych, kto robi za wzor cnot wszelakich okazuje sie zwyklym piratem. I jakos nie trafiaja do mnie texty, ze wszyscy tak robia. To juz jest sprawa dla policji, ale ze robi to kandydat na prezydenta? Niepojete. I to by bylo na tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
czwarty.wymiar Re: Bagno... 14.10.06, 12:10 goniec_bydgoski napisał: > Dobrze jednak, ze prokuratura podjela temat i sprawdzila, co sie kryje za prasowymi doniesieniami. Gdyby tego nie zrobila, od razu krzykacze mowiliby no tak - kolejna swieta krowa, ma uklad, jest nietykalny. Jasne. Pewnie jeszcze stwierdzisz, że dobrze iż jednym się odpuszcza grube przekręty, a na innych nasyła się aż takie siły z powodu prasowego artykułu. "W czwartek po południu pod dom podjechały trzy policyjne samochody. Wysiadło pięciu policjantów i pani prokurator z nakazem rewizji. Szukali skserowanych podręczników." > Pomija sie tu podstawowy fakt, ze Rulewski (czy tez jego firma) lamala prawo, kserujac w ten posob ksiazki i je sprzedajac. Acha, ty już przeprowadziłeś śledztwo i wydałeś osąd??? "Bydgoska policja nie znalazła w domu Rulewskiego pirackich podręczników." cytaty z: serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3624787.html Odpowiedz Link Zgłoś
goniec_bydgoski Re: Bagno... 14.10.06, 12:23 czwarty.wymiar napisał: > Acha, ty już przeprowadziłeś śledztwo i wydałeś osąd??? > "Bydgoska policja nie znalazła w domu Rulewskiego pirackich podręczników." No musialby byc idiota, gdyby trzymal caly ten soft dwa dni po tym, jak gazeta o tym pisala, za takiego go nie uwazam. Padl ofiara typowej dziennikarskiej prowokacji, a do kopiowania (vide art w expressie) sam sie przyznal. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Bagno... 14.10.06, 13:28 JUż MASZ WYROK GOTOWY! PRZECZYTAJ CHOć RAZ ZE ZROZUMIENIEM! Policja niczego nie znalazła, pani prokurator też nie, więc gdzie łamanie prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
jurpiech Re: Bagno... 14.10.06, 16:49 Pomija sie tu podstawowy fakt, ze Rulewski (czy tez jego firma) lamala prawo, k > serujac w ten posob ksiazki i je sprzedajac. I bardzo dobrze, ze ktos to pokaza > l. Ktos kto poucza innych, kto robi za wzor cnot wszelakich okazuje sie zwyklym > piratem. I jakos nie trafiaja do mnie texty, ze wszyscy tak robia. To juz jest > sprawa dla policji, ale ze robi to kandydat na prezydenta? Niepojete. I to by > bylo na tyle. Człowieku daj mi swój adres to podam do gazet, że sprrzedajesz bron i narkotyki. Co z tego że to nieprawda, Przetrzepia Twoje mieszkanko, poleżysz w kajdankach na podłodze i wtedy nam opowiesz jak było. Może coś zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
kotonek Re: Bagno... 16.10.06, 11:30 Najpierw się dowiedz, zanim coś palniesz! Rulewski nie prowadzi punktu ksero. Zajmuje sie czym innym. Punkt ksero, legalny i robiący dokładnie to samo co wszystkie inne prowadziła jego żona. Prokurator z policją nie znaleźli żadnych "dowodów przestępstwa", choć przeryli cały dom. A nie wydaje ci się, kmiotku, podejrzane, że ten nalot miał miejsce w siedzibie komitetu wyborczego akurat w przeddzień rejestracji? Bo ja myślę, że to mogło bardzo utrudnić pracę komitetowi. Zarejestrowali się mimo wszystko, jak donosi dziś prasa. Nie uważasz, że człowiek dorosły ma obowiązek kojarzyć i myśleć????? Odpowiedz Link Zgłoś
filutern Szok po tragedii Rulewskiego 14.10.06, 12:08 zaczynam sie bac policja bierze sie juz za ksera gdzie nastepnym razem uderza? Odpowiedz Link Zgłoś
luciferrr jasiu prezydentem bydgoszczy 14.10.06, 13:06 ta rewizja była wredna,ale powiem coś paradoksalnego:ta polityczna akcja pisowskiej prokuratury pomoże rulewskiemu wygrać wybory prezydenckie. Odpowiedz Link Zgłoś
michael777 Prokurator Dydyszko 14.10.06, 14:17 Rokoman przypomnial w swoim poscie prokuratora Marka Dydyszke. I bardzo dobrze, ze przypomnial go wlasnie w kontekscie przeszukania domu Jana Rulewskiego. Dydyszko, obecnie zastepca szefa bydgoskiej Prokuratury Apelacyjnej, podpisal w stanie wojennym nakaz przeszukania przez bezpieke mieszkania swojego kolegi - prokuratora Marka Rewersa, ktory zostal po tym przeszukaniu aresztowany pod zarzutem dzialalnosci w Radiu "Solidarnosc". Kiedy po upadku komuny Rewers zostal szefem bydgoskiej Prokuratury Okregowej i przeprowadzal weryfikacje, mial okazje pozbycia sie dyspozycyjnego kolegi. Nie uczynil tego jednak i obecnie jest jego... podwladnym. Nie to jest jednak najwazniejsze. Wazne jest to, ze polska prokuratura wciaz naszpikowana jest takimi Dydyszkami. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Prokurator Dydyszko -"bydgoska osmiornica " dziala 14.10.06, 14:42 michael777 napisał: > Rokoman przypomnial w swoim poscie prokuratora Marka Dydyszke. I bardzo dobrze, Nie to jest jednak najwazniejsze. Wazne jest > to, ze polska prokuratura wciaz naszpikowana jest takimi Dydyszkami. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=304&w=7165&a=7165 - i kto jak kto, ale ja tego az nazbyt wiele doswiadczylem i przekonalem sie jak bardzo prokuratorzy potrafia ..... radca Odpowiedz Link Zgłoś
radca Po Moczarze byla tutaj najsilniejsza placowka UB 14.10.06, 14:58 to jest miasto, miasto ktore za komuny bylo kiedys silnym osrodkiem UB. Silne truktury UB, silne struktury LUDOWEGO WOJSKA POLSKIEGO i silne struktury POLSKIEJ ZJEDNOCZONEJ PARTII ROBOTNICZEJ..... poprostu byla tutaj bardzo SILNA KOMUNA..... oparta w swym rzdzeniu na repsesjach, DONOSACH oraz ELIMINOWANIU " WROGOW " zagrazajacych EGZYSTENCJI KOMUNISTYCZNEJ NOMENKLATURY. Wszelkiej masci SZUBRAWCY KOMUNISTYCZNYCH POWIAZAN - ciagneli na BYDGOSZCZ - jak muchy na lep. tutaj mogli sie odnalesc wsrod swoich - bo SWOI nie dali im krzywdy zrobic. Tutaj kazdy PROCES i kazda SPRAWA mogla byc tak " USTAWIONA " pod DYKTANDO ludzi z UB i dalej z SB. ... to ONI maja tak wielkie wplywy i tak wielkie mozliwosci MANEWRU - bo sa niezwykle powiazani w swych UKLADACH - wiec nie bez przyczyny pozbawione jest okreslenie - znane szeroko pod nazwa : " BYDGOSKA OSMIORNICA " radca Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka Re: Po Moczarze byla tutaj najsilniejsza placowka 14.10.06, 20:02 Chciałam Wam zwrócić uwagę na fakt, że w protokole z rewizji, na wniosek Pana Janka, prokurator wyraźnie napisała, że jeden z asystujących policjantów zachowywał się napastliwie i prowokacyjnie. Przesłuchanie w prokuraturze wyznaczono na następny dzień (chyba rekord w tym kraju), a o tym przesłuchaniu "nieoficjalnie" dowiedziały się media. Odpowiedz Link Zgłoś
radca Re: Po Moczarze byla tutaj najsilniejsza placowka 14.10.06, 21:21 blondynka napisała: > Chciałam Wam zwrócić uwagę na fakt, że w protokole z rewizji, na wniosek Pana > Janka, prokurator wyraźnie napisała, że jeden z asystujących policjantów > zachowywał się napastliwie i prowokacyjnie. Przesłuchanie w prokuraturze > wyznaczono na następny dzień (chyba rekord w tym kraju), a o tym > przesłuchaniu "nieoficjalnie" dowiedziały się media. - Blondynko,to byly dzialania przygotowane i zorganizowane w celu wyeliminowania Jana Rulewskiego . Byla to przygotowana intryga poprzez "poinformowanie " czyt. donos .... i to to w kilku miejscach ... tak,aby wyszla z tego " niezla afera " poprostu swinstwo i wielkie dranstwo - przygotowane przez pewna grupe. radca Odpowiedz Link Zgłoś
freedompl Re: Prokurator Dydyszko 15.10.06, 00:34 No właśnie. Prokuratury wciąż nie są "wyczyszczone", właściwie od wielu lat nie było u nas jakichkolwiek znaczących zmian personalnych. Dlatego wierzę (mając na uwadze gazetę, która wywołała całą akcję), że atak na Rulewskiego inspirowany był jednak z lewej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
radca posel Tomasz Markowski - sklada wyjasnienie 15.10.06, 00:53 Oświadczenie posła Tomasza Markowskiego Kolportowane przez „Gazetę Wyborczą" insynuacje posła PO Pawła Olszewskiego jakoby za rewizją w domu państwa Rulewskich stało moje ugrupowanie polityczne znajdą swój finał w Komisji Etyki Poselskiej. Oświadczam, że kierownictwo prokuratury bydgoskiej nie uległo zmianie co najmniej od czasów minister • Barbary Piwnik. Wielokrotnie składałem interpelacje w związku z opieszałością i brakiem dociekliwości tutejszych prokuratorów, również w tej kadencji Sejmu. Nadzwyczajna aktywność prokuratury akurat w sprawie małżonki Jana Rulewskiego stoi w jawnej sprzeczności z krytykowaną przeze mnie ślamazarnością i dowodzi, że szybkie zmiany kierownictwa prokuratury w Bydgoszczy są niezbędne. Złożę w tej sprawie stosowny wniosek do Prokuratora Generalnego. Państwu Rulewskim serdecznie współczuję. Dołożę wszelkich starań, by działania aparatu ścigania zostały dokładnie skontrolowane. Tomasz Markowski " - to juz daje nam wiecej informacji na ten temat radca Odpowiedz Link Zgłoś
a_creep Re: posel Tomasz Markowski - sklada wyjasnienie 15.10.06, 00:56 > - to juz daje nam wiecej informacji na ten temat Jakich informacji? Odpowiedz Link Zgłoś
freedompl Re: posel Tomasz Markowski - sklada wyjasnienie 15.10.06, 11:01 Strzelam. Myślę, iż sprawę wywołało PO. Ostatnio młody Olszewski zaczął pojawiać się w Expressie. Po drugie elektoraty Piotrowskiej i Rulewskiego chyba najbardziej się pokrywają i w sytuacji kiedy drugi z wymienionych kandydatów wycofałby się zyskałaby na tym najbardziej Platforma. Po trzecie zazwyczaj to winny próbuje odsunąć od siebie ewentualne oskarżenia, stąd "wyprzedzające" ataki w mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
kotonek Re: cienka ta zona 16.10.06, 11:42 Ty za to jesteś gruby! Pewnie nie raz do twojego domu wpadała policja i już masz wprawę. Może jesteś paserem? Człowieku, zastanów się, co wypisujesz! Rusz wyobraźnią. Zobacz kobietę z dwójką małych dzieciaczków, ktorej rewidują dom, opowiadają jak straszną jest "przestępczynią", straszą więzieniem i dają do zrozumienia że zniszczyła właśnie karierę polityczną meża. Rusz swoimi szarymi komórkami! Byłbyś w takiej sytuacji zimnym bohaterem? Odpowiedz Link Zgłoś
filutern Re: komuna wraca 15.10.06, 10:50 ja zawsze mówiłem ze komuna w tym kraja miała i ma sie dobrze usbeckie układy sa nadal i beda dopoty nie bedzie lustracji Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Szok po tragedii Rulewskiego 15.10.06, 15:46 Czytam te posty mieszkajac w USA, powim szczerze ze tutaj policja i prokuratura dzialaja wlasnie w ten sposob. Jezeli byl donos na nieprawidlowosci trzeba bylo dzialac natychmiast aby byl efekt.moze wreszcie taki sposob pracy przyniese poprawe na korupcje i zlodziejstwa.Moze dziwic reakcja zony,bo skoro bylo wszystko legalnie i w porzadku to dlaczego wpadla w depresje a moze poprostu jest chora i nie nalezy laczyc tych spraw.Nalezy poczekac na wyjasnienia prokuratury bo moze sie okazac ze rzeczywiscie byla to podpucha. Janek potrzebuje troche rozglosu przd wyborami, bedac czlonkiem UW splamil swoja solidarnosciowa przeszolsc i nalezy przpomniec Jego bohaterstwo.Pamietam Janka z 1 ZJAZDU w OLIWIE tam tez staral sie byc w centrum zainteresowania. Moze ta akcja policji pomoze mu wygrac prezydenture a moze byc Jego koncem. Bez wzgledu na wynik sledztwa nalezy zyczyc zonie powrotu do zdrowia i jakas odpowiednia terapie. Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: Szok po tragedii Rulewskiego 15.10.06, 19:36 barwro5 napisał: > Czytam te posty mieszkajac w USA, powim szczerze ze tutaj policja i prokuratura > > dzialaja wlasnie w ten sposob. Jezeli byl donos na nieprawidlowosci trzeba bylo > > dzialac natychmiast aby byl efekt Natychmiast? Dwa dni po "wizycie" pismaków. Szalone tempo. Iscie amerykańskie. Ktoś tu napisał, że Rulewski byłby durniem, gdyby sie nie pozbył natychmiast dowodów przeciwko sobie. Logiczne. Ale wyszło, że prokuratura to jednak durnie.... > Moze dziwic reakcja zony,bo skoro bylo > wszystko legalnie i w porzadku to dlaczego wpadla w depresje a moze poprostu > jest chora i nie nalezy laczyc tych spraw.Nalezy poczekac na wyjasnienia > prokuratury Zapewne żona juz dawno miała wpisane na ten dzień do kalendarzyka samobójstwo i to oczywisty zbieg okolicznosci. Prokuratura na pewno to potwierdzi. To uczciwa, fachowa i praworządna instutucja. Btw. Duzo mamy takich pozytecznych idiotów jak "barwro5" wśród polonusów z USA? Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Re: Szok po tragedii Rulewskiego 17.10.06, 04:48 Prosze nie obrazac i miec troche kultury.Swoja wypowiedza niechcialm nikogo urazic,poprostu w demokratycznym panstwie mozna zarzadac wyjasnien z prokuratury.Dlatego widze ze w kraju dzialaja jeszcze sterotypy z 3RP . I prosze nie wyzywac mnie od idiotow staralem sie jak moglem byc uzytecznym obywatelem mojej Ojczyzny, A nie jest moja wina ze bylem szykanowanym i wyslany z paszportem w jedna strone.Dlatego Kolego nieporownuj ludzi do tak madrego i inteligentnego czlowieka jakim Jestes TY. PA!!! Odpowiedz Link Zgłoś
annaand1 Re: Szok po tragedii Rulewskiego 15.10.06, 21:08 w końcu jakaś rozsądna wypowiedź!!!ludzie nie dajmu porwac sie emocjom.rozumiem niezreczną sytuacje pana Rulewskiego, ale reakcja jego żony była całkowicie niewspółmierna do zaistniałych okolicznośći.Do samobójstw nie dochodzi przecież w normalnych,"zdrowych"rodzinach.Obawiam się,ze znamy tylko część prawdy. Pan Janek zawsze lubił błyszczeć, jest ponadto furiatem Odpowiedz Link Zgłoś
platon6 Szok po tragedii Rulewskiego 15.10.06, 18:09 niestety, musimy wszysczy uzbroić się w cierpliwość i wstydzić się za postępowanie naszej prokuratury. Odpowiedz Link Zgłoś
nieco1 Szok po tragedii Rulewskiego 15.10.06, 19:55 Kasiu, jestem myślami przy Tobie i Twoich bliskich... pamietaj zawsze, że masz przyjaciół, którzy w każdej chwili są gotowi Ci pomóc. Pozdrawiam cieplutko, zdrowiej szybko !!! Danuta Napierała Odpowiedz Link Zgłoś
jolan8 A pamiętacie z Obremskim? 16.10.06, 07:45 Cała ta pokazówka przy aresztowaniu, aż nawet chłopaki z CBŚ byli zaskoczeni podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
blondynka Wyjasnienie 16.10.06, 10:08 Duża część z Was dość pochopnie formułuje wnioski. Zalecałabym większą ostrożność przy komentowaniu tak delikatnej materii. Pani Kasia jest osobą delikatną, która włożyła w kampanię męża dużo pracy i czasu. Kilka nocy poświęciła na redagowanie ulotek, własnoręczne przygotowanie koszulek itp. Doznała szoku, kiedy okazało się, że prowadzony przez nią punkt ksero może być przyczyną kłopotów dla Pana Janka i całego sztabu. Miała wrażenie, że przez nią zaangażowanie tak wielu ludzi może pójść na marne. Do tego, gdy usłyszała, że o przesłuchaniu w prokuraturze wiedzą wszystkie media i szykują się z kamerami i mikrofonami na małe show nie wytrzymała napięcia... Chamskie zachowanie policjantów, nadgorliwość Pani Prokurator i napastliwe artykuły w "Expresie" pogrążyły ją w wielkiej depresji... Zastanówcie się proszę co i w jakiej formie piszecie. Odpowiedz Link Zgłoś
lulek44 Re: Szok po tragedii Rulewskiego 16.10.06, 13:48 ale sobie wymislili wszystko ładnie aby zwalic teraz na PIS wszytsko bo jest u władzy ja tez moge przypomniec ze w Bydgoszczy to rzadzi jeszcze lewica i wiele ludzi z tamtego układu a nie z układu PISu tak ze jestem bardzo ciekawy kto przygotowal tą prowokacje ale operacyjnie dowiemy sie napewno kto doniósł i wtedy zobaczymy czy p. Krzyzanowska i mlody Olszewski mają racje.... Odpowiedz Link Zgłoś