Gość: Ted® IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 10.04.03, 19:27 ♪ ♫ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jollka Re: sprawa dla reportera 10.04.03, 20:33 Gość portalu: Ted® napisał(a): > ♪ ♫ bardzo intrygujące. jakaś podpowiedź będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: sprawa dla reportera IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 11.04.03, 00:52 jestem jaki jestem ,a tutaj jest jak jest ? Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 08:39 Gość portalu: Ted® napisał(a): > ♪ ♫ Zagadki ? Skoro tak , też mam dla Ciebie zagdkę - prosta , lecz w naszej rzeczywistości w takich sprawach wypowiadają się eksperci , Ty znasz matematyka na Uniwersytecie Toruńskim . Dla niego to klka sekund jak ma kalkulator pod ręką . Oszacować prowdopodobieństwo nstp. zdarzenia : 3 uczennice biorą udział w trzech konkursach i ich średnia z trzech konkursów wynosi 99,8% . Jakie jest prawdopodobieństwo tego , ze na czwartym z konkursów każda z nich uzyskuje wyniki poniżej 98% ( przyjać błąd statystyczny 1% ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiech Re: sprawa dla reportera IP: 217.97.134.* 11.04.03, 08:42 unsatisfied6 napisał: > > Oszacować prowdopodobieństwo nstp. zdarzenia : > 3 uczennice biorą udział w trzech konkursach i ich średnia z trzech konkursów > wynosi 99,8% . Jakie jest prawdopodobieństwo tego , ze na czwartym z konkursów > każda z nich uzyskuje wyniki poniżej 98% ( przyjać błąd statystyczny 1% ). > > > urzekła mnie Twoja historia.... Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 08:46 Gość portalu: Wiech napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > > > Oszacować prowdopodobieństwo nstp. zdarzenia : > > 3 uczennice biorą udział w trzech konkursach i ich średnia z trzech konkur > sów > > wynosi 99,8% . Jakie jest prawdopodobieństwo tego , ze na czwartym z konku > rsów > > każda z nich uzyskuje wyniki poniżej 98% ( przyjać błąd statystyczny 1% ). > > > > > > > > urzekła mnie Twoja historia.... Dziękuję . Wiedziałem , że zawsze mogę Cię czymś oczarować . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: sprawa dla reportera IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 09:29 sprawa dla reportera, np dla M.K. a nie dla mnie, ja ledwie czytam a o pisaniu nie ma mowy sprobuj jego zainteresowac swoja historia, moze go urzeknie Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 09:36 Gość portalu: Ted® napisał(a): > sprawa dla reportera, np dla M.K. > a nie dla mnie, ja ledwie czytam a o pisaniu nie ma mowy > > sprobuj jego zainteresowac swoja historia, moze go urzeknie Wcale nie próbuję Cię urzekać . Uważasz , że to moja historia , a nie plamy na historii lokalnej wpisywane z dnia na dzień ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: sprawa dla reportera IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 09:48 tak, to twoja historia ale jesli mk ja 'kupi' to zrobi z tego historie co najmniej lokalna (to nie zart) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 17:55 Gość portalu: Ted® napisał(a): > tak, to twoja historia > ale jesli mk ja 'kupi' to zrobi z tego historie co najmniej lokalna (to nie > zart) Może moja historia , lecz nie moja indywidualna sprawa , bo jest sprawą jakiejś społeczności . Myslałem ,że różniła nas róznica zdań w jednej kwesti . Doszło między nami do nieporozumień . Ale zaczynam mieć wrażenie , że Ty masz swoje sprawy , a nasze sprawy są Tobie obce . Może wyraźniej -w każdej sprawie możesz powiedzieć , że to sprawa osoby , która ją zaprezentuje jako jedna z pokrzywdzonych . Skoro Cię to nie interesuje ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: sprawa dla reportera IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.04.03, 19:20 unsatisfied6 napisał: > > zaczynam mieć wrażenie , że Ty masz swoje sprawy , > a nasze sprawy są Tobie obce . > jakie nasze? w czyim imieniu mowisz? zauwazyles jaki byl odzew? odpisal ted ktory autentycznie chcial ci pomoc i redakcja ja wiedzialem, ze tak bedzie, wiedzialem i juz zaluje Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 19:25 Gość portalu: Ted® napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > > > zaczynam mieć wrażenie , że Ty masz swoje sprawy , > > a nasze sprawy są Tobie obce . > > > > jakie nasze? w czyim imieniu mowisz? > zauwazyles jaki byl odzew? > odpisal ted ktory autentycznie chcial ci pomoc i redakcja > > ja wiedzialem, ze tak bedzie, wiedzialem > i juz zaluje Przepraszam , źle zrozumiałem Twój podtekst . Skoro takie były Twoje zamierzenia, dziękuję . Odpowiedz Link Zgłoś
redakcja.bydgoszcz Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 12:26 unsatisfied6 napisał: > Oszacować prowdopodobieństwo nstp. zdarzenia : > 3 uczennice biorą udział w trzech konkursach i ich średnia z trzech konkursów > wynosi 99,8% . Jakie jest prawdopodobieństwo tego , ze na czwartym z konkursów > każda z nich uzyskuje wyniki poniżej 98% ( przyjać błąd statystyczny 1% ). > Moze blizsze szczegoly (o ile zalezy autorowi na nadaniu sprawie rozglosu) mailem? redakcja@bydgoszcz.agora.pl wzglednie marcin.kowalski@bydgoszcz.agora.pl (sprawy spoleczne, polityczne, interwencje) joanna.bujakiewicz@bydgoszcz.agora.pl (edukacja i pochodne) Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
qczi Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 15:44 tak z ciekawosci pytam o co biega, bo sama jestem matematykiem... podeslij mi na mejla o co biega, oki? lubie takie zadania matematyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: sprawa dla reportera 11.04.03, 17:40 redakcja.bydgoszcz napisał: > unsatisfied6 napisał: > > > Oszacować prowdopodobieństwo nstp. zdarzenia : > > 3 uczennice biorą udział w trzech konkursach i ich średnia z trzech konkur > sów > > wynosi 99,8% . Jakie jest prawdopodobieństwo tego , ze na czwartym z konku > rsów > > każda z nich uzyskuje wyniki poniżej 98% ( przyjać błąd statystyczny 1% ). > > > > Moze blizsze szczegoly (o ile zalezy autorowi na nadaniu sprawie rozglosu) > mailem? > > redakcja@bydgoszcz.agora.pl > wzglednie > marcin.kowalski@bydgoszcz.agora.pl (sprawy spoleczne, polityczne, interwencje) > joanna.bujakiewicz@bydgoszcz.agora.pl (edukacja i pochodne) > > Pzdr. Wynik zadania , który umieściłem na forum nie jest dowodem , a jedynie wskazuje na małe prawdobodopieństwo wiarygodności przeprowadzonego konkursu . Na razie wiem o ewidentnym uchybieniu podczas konkursu i niewytłumaczalnym dla mnie wykluczeniu jednego ucznia podczas eliminacji, co też nie stanowi silnego argumentu . W ciągu nstp. kilku dni , jeżeli uzyskam pewność , skontaktuję się e-mailem podając bliższe szczegóły . Dziękuję za szybką reakcję Odpowiedz Link Zgłoś