schabowy11 13.02.07, 07:50 czy ktoś wie, co powstaje przy ANGAMIE? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
babciafrania Re: inwestycja 13.02.07, 09:50 Ładne budynki z ładnym placem i cos jeszcz Odpowiedz Link Zgłoś
sugar_boy Re: inwestycja 13.02.07, 12:13 Powstaje aquapark, a obok będzie skatepark dla ziomali śmigających na deskach i rolkach;p Odpowiedz Link Zgłoś
ziomka.a Re: inwestycja 15.02.07, 21:52 Powstaje inwestycja firmy Inter-Trade, jak tu ktoś wspomniał myjnia, stacja paliw ale i także biura i miejsca parkingowe dla samochodów ciężarowych. Panu M jest ciągle za mało i poprostu kosztem pracowników powiększa sobie firmę. Odpowiedz Link Zgłoś
ziomka.a Re: inwestycja 16.02.07, 16:34 Ponieważ, oszukuje pracowników nie płaci im delegacji i innych dodatków, a z umowami o pracę robi niesamowite przekręty, np 1 umowa jest na rok druga na czas nieokreślony aczkolwiek tej właśnie pracownik nie dostaje do ręki tylko przy rozwiązaniu okazuje się że była na czas określony i wpisują sobie odpowiedną datę i tę przekazują kierowcy , no chyba że sie coś zmieniło przez ostatni rok. Czy to nie można nazwać dorabianiem soię kosztem pracowników? Odpowiedz Link Zgłoś
blondyn30 Re: inwestycja 09.03.07, 18:44 a jak mozna pracowac bez umowy o prace?To co dostaje sie in blanco? Odpowiedz Link Zgłoś
ziomka.a Re: inwestycja 09.03.07, 20:40 Niestety tak właśnie jest. Bo jak sie chce pracować to się człowiek nie upomina o swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
cherby Re: inwestycja 12.03.07, 21:30 to nie pierwszy i nie ostatni pracodawca tak zwany biznesmen zostal bossem dzieki nam szarakom ludziom z marginesu wybil sie na wyzyny dla mnie to taki sam czlowiek jak kazdy inny z was kazdego da sie zlamać jego wlasna bronia pracownicy są w takich przypadkach sami sobie winni wiec niech nie płaczą pamiętajcie jest was tylu a on sam jeden za wszystkich wszysty za jednego jezeli nie zawalczycie o swoje to i nic nie dostaniecie płacz tu nie pomoze To co miałem do powiedzenie na ten temat Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
domena18 Re: inwestycja 15.03.07, 03:22 cherby ciekawy gość z Ciebie chciałbym zobaczyć jak Ty sie stawiasz pracodawcy.Każdy mądry jak daleko a jak co do czego to cichutko siedzimy i robimy co nam każą...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ziomka.a Re: inwestycja 15.03.07, 21:01 Zgadzam się w 100% z Tobą domena18 , niestety tak właśnie jest każdy milczy bo chce mieć za co utrzymać rodzinę a na jego miejsce są chętni. Nie ma solidarności, zawsze w każdej firmie ktoś się wyłamie , jak tu coś wywalczyć? pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
cherby Re: inwestycja 15.03.07, 22:46 ja jestem osoba ktorej nie zalezy na pracodawcy a na robocie to fakt ale jezeli pracodawca przegina to zmienia sie prace i koniec jak to sie mopwi masz łeb i hu... to kombinuj nie ta praca to inna zyjemy w czasach gdzie trzeba byc elastycznym i miec minimum dwa lub trzy fachy w reku Tydzien temu bylem na sprawie sadowej w sadzie pracy o roszczenia za caly okres przepracowany wygralem sprawe bo zawalczylem o swoje i sie postawilem pracodawcy Moja rodzina byla nawet zastraszana przez niego ale nie popuscilem bo zaden gnój w krawaciku nie bedzie grał nietykalnego boga Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 16.03.07, 16:57 cherby ma rację.Nikt nie zmusza nikogo do pracy w tym czy innym miejscu.Chciało nam sie demokracji to decydujmy za siebie .Kiedyś komuna myślała za wszytstkich i wbrew pozorom wielu obywatelom to odpowiadało.Praca 8 godzin ,pózniej piwko i telewizorek.Skonczyło sie, żyjemy w czasach kapitalizmu gdzie trzeba dosłownie walczyć o godziwe życie.Niestety każdy ustrój ma swoje wady i zalety.Więc podobnie jak cherby proponuję nie płakać tylko działać.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: inwestycja 16.03.07, 23:35 rdzenny_mieszkaniec napisał: >Skonczyło sie, żyjemy w czasach kapitalizmu gdzie trzeba dosłownie > walczyć o godziwe życie. Piszesz bzdury, kasy jest tyle ze ludzie mogliby godniej żyć we własnym kraju, tylko jest bałagan i wielkie przyzwolenie dla różnych kombinacji i pieniądz nie schodzi do do dołów, do tych co uczciwie i ciężko czasem pracują, resztę można sobie dorysować........., A co to jest godziwe życie, za 1.500 złotówek na miesiąc??? Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 17.03.07, 00:32 sauber 1 .nie rozumiemy sie .własnie o to chodzi ,ze kasy jest dużo ale nie jest wykorzystana tak jak trzeba bo ustrój na to pozwala . czy ty nie rozumiesz tego co napisałem?powtarzam .każy ustrój ma swoje wady i zalety. chciałbyś dochodów jak na zachodzie a pracy jak na wschodzie czyli czterech na jedno miejsce.napisałeś 1500zł to godziwe życie? gdzie ty żyjesz? nie wiesz że połowe rodaków ma 1/2 tego.jeżeli znasz definicje kapitalizmu to naprawdę napisz jaśniej bo nie wiem o co ci chodzi pisząc że gadam bzdury. p.s dla twojej wiedzy prawie 18 lat żyjemy w kapitaliżmie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: inwestycja 17.03.07, 01:08 rdzenny_mieszkaniec napisał: > sauber 1 .nie rozumiemy sie .własnie o to chodzi ,ze kasy jest dużo ale nie jes > t > wykorzystana tak jak trzeba bo ustrój na to pozwala . Doskonale to rozumie, ale to nie wina ustroju, tylko pazerności ludzi i ich psiego charakteru......... jak będziesz kiedyś gdzieś na świecie popatrz jak to wygląda, nie jest tak słodko, ale też nie tak śmiesznie jak u Nas Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 17.03.07, 02:35 sauber .ok .to ludzie są winni. ale czy to nie ludzie stanowią prawo.tak wybrali tak mają.chodzi mi o to że to my sami ponosimy odpowiedzialność za nasze decyzje .proponuję żebyś blizej zapoznał się z osobą prowadzącą działalność na wlasna rękę i zobaczysz wtedy czy jest tak słodko i jak czesto pracodawca musi wybierać między dobrem pracowników a swoim własnym.nie chodzi tu o pana M ,bo znam też kilka innych przypadków ludzi co mają już dosyć a i tak płacą jak płacą i nikogo nie szanują.ludzie są winni ale ustrój im pomaga.mówisz o świecie .polacy i tam nie potrafia sie dogadać.politycy przynosza nam wstyd wygłaszajac swoje poglądy które w 95% ni mają nic wspólnego z opinią narodu a rodacy na zachodzie często gorzej traktują swoich ziomków niż miejscowi.moim zdaniem wiele pokoleń musi wymrzeć żeby było lepiej.mówisz że u nas jest smiesznie.ale przecież kosmici u nas nie rządzą tylko ludzie wybrani przez ludzi.może kiedys nasz naród to zrozumie i wyciągnie wnioski?pozdrawiam.ps .sauber zrozum ze ustrój to wybór narodu .niestety jednak często nie do końca świadomy . Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: inwestycja 18.03.07, 13:47 rdzenny_mieszkaniec napisał: >pozdrawiam.ps .sauber zrozum ze > ustrój to wybór narodu .niestety jednak często nie do końca świadomy . Ja to doskonale rozumiem i dlatego tak na początku napisałem, ale też ostatnio rozmawiałem z piekarzem i on mi mówi - że jak się wnerwi to nie wstawi chleba do sklepów i ludzie będą bardziej pokorni i dadzą więcej za bochenek, a ja jemu na to, - to zrób tak przez tydzień zobaczymy kto wygra, tylko żebyś nie poszedł z torbami, od tych ludzi i twój byt zależy, on mi na to, - to ciemna masa nie ma o tym pojęcia , -zapytałem czy oby na pewno??? Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 18.03.07, 14:08 sauber.wygląda na to że twój rozmówca piekarz to jeden z tych o których pisałem,że mają dość a i tak nie dadzą drugiemu . a z tym chlebem i ciemną masą to pieprzenie bo jak nie on to kto inny zapewni ludziom chlebek a on po prostu pójdzie z torbami.fakt że naród za kumaty nie jest bo jak pokazuje historia to ciagle popełniamy te same błędy.uważam jednak że nie jeden z tych skrzywdzonych gdyby stanął po drugiej stronie byłby gorszy od swojego pracodawcy.tak jak pisałem wcześniej jeszcze wiele pokoleń..............pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: inwestycja 18.03.07, 16:56 rdzenny_mieszkaniec napisał: >fakt że naród za kumaty nie jest bo jak pokazuje historia to > ciagle popełniamy te same błędy. No i widzisz jak ładnie sobie odpowiedziałeś, na to skomplikowane zagadnienie , jak ludziom by nie odpowiadało za grosze robić, to po prostu by sie zjednoczyli , dogadali i dostali by na godne życie zapłatę, ale w tłumie zawsze znajdą się przydupasy, dupolizy i tak kółko się kręci, szkoda słów i nie nasza to sprawa , ale jak komuś tak pasi to niech haruje za grosze, by dzieci pracodawcy mogły dobrze sie bawić, doba w hotelu ponad 600,- kosztuje, ale też w tym nic złego nie widzę, jeżeli ktoś ma dobry pomysł i potrafi firmę sobie zorganizować to należy mu się więcej, ważne by uczciwie płacił należne podatki, to i nam bezrobotnym trochę skapnie i na czarno dorobimy, jak to mówią "oszczędzają bogaci i nam sie opłaci", a naród tworzą ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 18.03.07, 17:57 no to sauber zawiodłem się na tobie.dobrze gadasz ale co ty zamierzasz być całe życie bezrobotny?trochę więcej optymizmu.po co czekać aż ci coś skapnie. ludzie muszą być teraz obrotni.sam mówiłeś o tym co na świecie. czy tam ludzie pracują na jednym stanowisku całe życie?pozatym migrują za pracą.wielu moich znajomych dojeżdża do pracy po 50km i się opłaca a jak nie polska to dalej za granicę podobno tam jest super i nie tak śmiesznie jak u nas twoje słowa.na czarno dorobimy... to całe twoje ambicje? po twoich wcześniejszych wypowiedziach to mnie chłopie rozczarowałeś.wez mi to jakoś wytłumacz bo nie chce mi się wieżyć w to co przeczytałem.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: inwestycja 19.03.07, 00:43 a) rdzenny_mieszkaniec napisał: b) sauber1 dopisał: > no to sauber zawiodłem się na tobie - a po co? >dobrze gadasz ale co ty zamierzasz być całe > życie bezrobotny? - tak, nie ukrywam, nie lubię pracować. > trochę więcej optymizmu. - tak zdecydowanie tego mi bardzo potrzeba, ale wiesz otoczenie nie zawsze pozwala, czasem kanciarze chcą więcej, szczególnie cudzego. > po co czekać aż ci coś skapnie. - ja nie czekam kapie mi. > ludzie muszą być teraz obrotni.sam mówiłeś o tym co na świecie. czy tam ludzie > pracują na jednym stanowisku całe życie? - nie, nie pracują na jednym, ale marzą pracując o państwowej posadzie, by mieć wszystkie świadczenia i zabezpieczenie na przyszłość na dobry dom cichej starości i na rozrywkę, tam ludzie bawią się do końca,tak szybko nie gnuśnieją. > poza tym migrują za pracą. wielu moich znajomych dojeżdża do pracy po 50km i > się opłaca, a jak nie polska to dalej za granicę podobno tam jest super i nie tak śmiesznie jak u nas twoje słowa. - tak moje słowa, ale nie chce już mi się, ile można? > na czarno dorobimy... - to policz, zasiłek dla bezrobotnych plus kilka ładnych groszy i to wszystko bez podatku, ulgi, dopłaty, zapomogi; nie jeden urzyndnik w gminie chciałby mieć taka kasę do ręki. (pomarzyć może, ale szkoda posady, nadzieja wielka, tylko na co?) > to całe twoje ambicje? po twoich wcześniejszych wypowiedziach to > mnie chłopie rozczarowałeś.wez mi to jakoś wytłumacz bo nie chce mi się > wieżyć w to co przeczytałem. pozdrawiam. - Dzięki za pozdrowienia, dobrze kombinujesz, zapytaj teraz, albo i nie, jak ja mogę inaczej, czy jaśniej jeszcze można??? Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 19.03.07, 18:07 ok sauber .wydaje się że jesteś spoko koleś a i wiedzy ci nie brakuje.proponuję skończyć rozmowę na ten temat.pozdrawiam i czekam na spotkanie na innym temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
sauber1 Re: inwestycja 19.03.07, 20:58 rdzenny_mieszkaniec napisał: > ok sauber .wydaje się że jesteś spoko koleś a i wiedzy ci nie brakuje.proponuję > skończyć rozmowę na ten temat.pozdrawiam i czekam na spotkanie na innym temacie > . OK. idę na to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rdzenny_mieszkaniec Re: inwestycja 19.03.07, 23:50 no to się cieszę. normalny a jednak z charakterem. Odpowiedz Link Zgłoś