ojro1 04.03.07, 21:54 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3961876.html [*] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ojro1 Re: Zmarl Tadeusz Nalepa 04.03.07, 22:27 Wysłuchaj mojej pieśni Panie, do Ciebie wznoszę dzisiaj głos. Ty jesteś wszędzie, wszystkim jesteś Ty, lecz kamieniem nie bądź mi. Do Ciebie pieśnią wołam Panie, bo ponoć wszystko możesz dać, więc błagam daj mi szansę jeszcze raz, daj mi ją ostatni raz. Wystarczy abyś skinął ręką, wystarczy jedna Twoja myśl, a zacznę życie swoje jeszcze raz, więc o boski błagam gest. Do Ciebie pieśń tę wznoszę Panie, czy słyszysz mój błagalny głos? Raz jeszcze daj mi od początku iść, daj mi życie jeszcze raz. Już nie zmarnuję ani chwili, bo dni straconych gorycz znam, więc błagam daj mi szansę jeszcze raz, daj mi ją ostatni raz. A jeśli życia dać nie możesz, to spraw bym przeżył jeszcze raz tę miłość, która już wygasła w nas, spraw bym ją przeżył jeszcze raz. Do Ciebie pieśnią wołam Panie, do Ciebie wznoszę dzisiaj głos. Ty chlebem, ptakiem, słońcem możesz być, więc kamieniem nie bądź mi. (T.Nalepa-B.Loebl) Odpowiedz Link Zgłoś
t.king Re: Zmarl Tadeusz Nalepa 04.03.07, 22:42 gdybyś kochał mnie choć trochę,Hej ! ................................:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
ojro1 Re: Zmarl Tadeusz Nalepa 04.03.07, 22:49 www.blues.pl/Tadeusz_Nalepa/Tadeusz_Nalepa.htm Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Zmarł Tadeusz Nalepa 05.03.07, 07:07 Odszedł jeden z Wielkich polskiej muzyki współczesnej. Zawsze lubiłem jego utwory, do tego jeszcze wykonywane przez śliczną, oryginalnej urody Mirę Kubasińską! Tak, rzeczywiście: " gdybyś kochał mnie choć trochę, hej !" Odpowiedz Link Zgłoś
historykii Re: Zmarł Tadeusz Nalepa 05.03.07, 07:56 Drogi Rokoman(ie), mówią, że uroda domena względna(...). Jednemu się podoba żona, drugiemu teściowa!. Ja tam stoję za moją " Zośką"( Loren...). Przyznam, że określenie -oryginalnmej urody-jest adekwatne, czyli " w sam raz". Tyle polemiki. Co do zainteresowań- wolałem " Na druguim brzegu tęczy" i wyjątkowo refleksyjny o życiu( in spe...) " Kiedy byłem, kiedy byłem małym chłopcem-hej!..." Jest tam taka strofa: ..' tylko forsa ważna w życiu jest" -Skąd On to wiedział w '71 r??? III R.P. jest EGZEMPLIFIKACJĄ JEGO WYŚPIEWANEJ WIZJI(...) Pozdrawiam- Zoska bije( ła.- Sp. już Mira...)ją na głowę! Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Zmarł Tadeusz Nalepa 05.03.07, 11:31 Drogi Historykii, pozdrawiam Cię serdecznie i przypominam starą, życiową prawdę: " w życiu najważniejsze jest po pierwsze - zdrowie, po drugie - zdrowie i po trzecie - pieniądze! A jak mówi Ferdek Kiepski, po primo, po drugie primo i po trzecie primo - forsa! Odpowiedz Link Zgłoś
zinekk Re: Zmarł Tadeusz Nalepa 06.03.07, 00:48 Uszanuj człowieku Jego pamięc. CISZĄ. .......................................................... Odpowiedz Link Zgłoś
rokoman Re: Zmarł Tadeusz Nalepa 06.03.07, 07:07 Przepraszam! Zagalopowałem się. Tadeusz Nalepa, to jak napisałem wyżej jeden z WIELKICH polskiej muzyki i kultury. Kiedy odchodzą , pozostawiają potomnym dorobek swojego życia. Talent, jak o dar Boży i praca pozwoliła Tadeuszowi Nalepie stworzyć piękną muzykę, która brzmi nam w uszach. Odszedł przedwcześnie, bo mógł jeszcze stworzyć wiele. Chylę czoła przed WIELKIMI i zazdroszczę Im ! " Żyj tak, żeby ślad Twoich stóp pozostał po Tobie!" Odpowiedz Link Zgłoś
krzyjank Re: Zmarl Tadeusz Nalepa 05.03.07, 18:36 wychowałem sie na bluesie Tadeusza Nalepy .....był wielki ..... nawt na "chwilę" zastąpił Rysia Riedla , gdzy ten poszedł "na calość" .... był niezapomniany i szkoda ,że odszedł ...przypomnę ,ze miał suuuper koncert w Kinoteatrze ..... transmitowała to ówczesna TV Ex ..... kto to pamieta....... ale "Modlitwę" powinien zaśpiewć kazdy .... cześć Tobie Tadziu +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Odpowiedz Link Zgłoś
krzyjank Re: Zmarl Tadeusz Nalepa 05.03.07, 18:41 ..............na tym koncercie grał Marek Surzyn ... też historia......... ale wiem ,że to wspomnienia dinozaur.................... Odpowiedz Link Zgłoś