unsatisfied6 07.05.03, 09:13 Od nie było skargi na nieuczciwą działalność handlowcow w Bydgoszczy . ( sprwadź w federacji konsumentów ) . Znowu Bydgoszcz górą . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ted® Re: Od 20 lat IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 07.05.03, 13:11 nieprawdopodobne Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Od 20 lat 08.05.03, 21:00 Gość portalu: Ted® napisał(a): > nieprawdopodobne Nieprawdopodobne , lecz prawdziwe ( o ile Pan z Federacji Konsumentów nie przesadził ) . Mamy tak wspaniałą organizację , że PIH w takim przypadku pełni tą sama rolę co Prezydent - reprezentacyjną . Należą się im gratulacje . Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: Od 20 lat 09.05.03, 13:43 To po co płacimy za utrzymanie tejże federacji, skoro nikt nie wierzy w jej skuteczność? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: unsatisfied Re: Od 20 lat IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.03, 19:42 bator1 napisała: > To po co płacimy za utrzymanie tejże federacji, skoro nikt nie wierzy w jej > skuteczność? To jest pytanie , które mozna posatwić w wielu innych sprawach . My nie dorośliśmy do roli klienta , który płaci i wymaga . My płacimy i jak mi to ktoś powiadział , "łaski mu nie robię , że jestem jego klientem" . Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Re: Od 20 lat 09.05.03, 21:46 Nie wiem o jakim "my" mówisz. Ja chwilami czuję się aż nadto uświadomionym klientem - jako dowód mam kilku tzw. handlowców, którzy (mama nadzieję) do dziś zgrzytają zębami na mój widok :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Od 20 lat IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 11.05.03, 18:23 unsatisfied6 napisał: > Od nie było skargi na nieuczciwą działalność handlowcow w Bydgoszczy . > ( sprwadź w federacji konsumentów ) . > zalezy co rozumiec pod pojeciem "nieuczciwa działalność handlowcow" skargi w federacji sa na porzadku dziennym ale byc moze "nieuczciwa działalność handlowcow" to jakas specjalna kategoria np zbyt szybkie pekanie weza gumowego w pralce frania rocznik 1973 Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: Od 20 lat 13.05.03, 22:37 Gość portalu: Ted® napisał(a): > unsatisfied6 napisał: > > > Od nie było skargi na nieuczciwą działalność handlowcow w Bydgoszczy . > > ( sprwadź w federacji konsumentów ) . > > > zalezy co rozumiec pod pojeciem "nieuczciwa działalność handlowcow" > skargi w federacji sa na porzadku dziennym ale byc moze "nieuczciwa działalność > > handlowcow" to jakas specjalna kategoria np zbyt szybkie pekanie weza gumowego > w pralce frania rocznik 1973 Żadna specjalna . Znaczy dokładnie tyle , co napisałem . Nieuczciwą działalnoscią jest naciąganie klienta na wagę w wielu sklepach mięsnych . Często liczniki są poprzekręcane tak ,że klient ich nie widzi , a po powtórnym zważeniu , Pani może tłumaczyć , że poprzednio "waga jej podskoczyła" - trzy razy przy czterech ważeniach i że to jej się poprzednio nigdy nie zdażyło . Odpowiedz Link Zgłoś