Dodaj do ulubionych

Dom Małego Dziecka - może pomożemy

19.03.07, 08:28
Dziewczyny, dzieciaki z mojej szkoły wystawiały jasełka w Domu Małego
Dziecka, jak oglądałam zdjęcia tych dzieci przez 2 dni spać nie mogłam,
dzwoniłam do nich jak mogę im pomóc, ogólnie szukają rodzin zastępczych i
zaprzyjaźnionych, ale chętnie przyjmą zabawki w dobrym stanie - edukacyjne,
książki i gry, na święta zakupiłam ile mogłam, a i tak smutek dusi serce, że
są takie samotne i nieszczęsliwe dzieci. Tak sobie myślę że może połączymy
siły, może macie jakieś niepotrzebne już gry i zabawki, (nie pluszaki takich
mają pełno) a przed świętami przydałoby się miejsce na nastepne, ja chętnie
zawiozę :)
Obserwuj wątek
    • ksantypa77 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 11:38
      Tym dzieciom, oprócz miłości i zabawek, potrzeba pieluszek jednorazowych.
      Dlaczego? Bo miałam tam praktyki (ponad 2 lata temu, ale do dziś nie mogę się
      otrząsnąć) i widok zaspanych, przemoczonych dzieci, które noszą tetrę,
      odparzone pupy, mokra pościel - tragedia!!! A państwo wiadomo sępi i na
      opiekunkach, bo mało etatów, to na kasie tym bardziej!
      • jusiadyk Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 11:56
        Uściślę: czy macie na myśli Dom Dziecka na Stolarskiej czy ten nowopowstały na
        Toruńskiej? Przypuszczam, że ten na Stloarskiej. Od czasu do czasu w jakiś
        skromny sposób wspieram ten dom dziecka i rozmawiałam z jego dyrektorką p.
        Hanią. Mam pytanie do Moniki: czy ta informacja o zabawkach to jest informacja,
        którą posiadasz od kadry z domu dziecka czy raczej to Twoja obserwacja? Jestem
        jak najbardziej za przygotowaniem dla nich "na łonie" forum zorganizowanej
        pomocy ale chciałabym zorganizować to tak aby trafić w odpowiednie potrzeby.
        Nawet bardzo chętnie wybiorę się do p.Hani i uzgodnię z nią co i jak ale być
        może Ty Moniko już to robiłaś.
        • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 15:22
          Hej o tych książkach i grach wiem bezpośrednio ze Stolarskiej (dzwoniłam) ale
          jak znasz osobiście panią Dyrektor to moze bardziej nas pokieruje
    • nikusia79 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 13:36
      W jakim wieku sa tam najmłodsze dzieci? Myślę o rozmiarze pieluszek.
      • ksantypa77 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 14:41
        Dzieci są w wieku: od urodzenia (o matko), do 14?! Byłam na drugim oddziale.
        Dzieci w wieku 2-5 lat!
      • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 15:23
        Tam są maluszki od 0 do 7 lat
    • nikusia79 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 13:40
      Jeszcze jedno pytanko.
      A czy ubranka dla niemowlat też by się przydały czy tych akurat mają sporo
      (ubranka chyba najchętniej ludzie oddaja)
      • natalya20 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 14:32
        mam jeszcze kilka ciuszkow ktore mialam wyniesc. moge tez dolozyc jakies
        pieniazki, czy kupic cos co jest potzrebne. jak bedziecie wiedzialy o
        konkretnych potrzebnych rzeczach to dajcie znac. jak kupie pake pieluch i jakis
        prezencik to nie zbiednieje:)
        • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 15:28
          Super :)
          strasznie się cieszę że się tak zorganizowałyśmy, jeśli chodzi o ubranka to
          tylko takie w bardzo dobrym stanie, ponieważ "szmatek" mają dużo, te Pampersy
          to najlepszy pomysł :) no i słodycze bez czekolady
          • nikusia79 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 16:14
            Jestem mamą kwietniowa, wiec piszę tez na forum mam kwietniowych :)
            Zalożyłam tam podobny watek, mysle, ze kilka mam spoza Bydgoszczy też się
            przyłączy.
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=32870&w=59301622
            Mradwanska te rzeczy dostarczyć w jakiś sposób do Ciebie?
            • katarynka_s Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 19:01
              Super pomysł! Chetnie się przyłączę, żeby pomóc tym dzieciom.
              • mradwanska prezenty dla dzieci :) 19.03.07, 20:12
                dziewczyny jesteście kochane, nie liczyłam na tak wielki odzew :)
                Mieszkam w Opławcu wiec strasznie daleko, ale pracuje na Bartodziejach, może
                ktoś ma blisko ?
                W przyszłym tygodniu mogę też podjechać do kogoś, będę miała urlop, wiem że
                wiele dziwczyn mieszka na Szwederowie, zapytam się w klubie na Strzeleckiej,
                czy Ania zgodzi się na przyniesienie części rzeczy do klubu, moze któraś z mam
                wybierze się ze mną i zrobimy zdjęcia dla innych bydgoskich mamuś?
                • andzina Re: prezenty dla dzieci :) 19.03.07, 20:44
                  Dajcie znać gdzie i kiedy ta zbiórka, postaram się coś wykombinować.

Pani Moderator podepnie wącik do góry i podświetli :) będzie bardziej widoczny
                  • luca28 Re: prezenty dla dzieci :) 19.03.07, 21:06
                    ja też czekam na hasło kiedy zbiórka, na dużo mnie nie stać ale coś pomyślę
                    • ksantypa77 Re: prezenty dla dzieci :) 19.03.07, 21:19
                      Luca28 zobacz na wątek cytaty ku refleksji, czy jakoś tam. Zostawiłam tam cytat
                      Matki Teresy. Idealny do Twojej wypowiedzi! Pozdro
          • ksantypa77 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 21:22
            Kumpele z pracy socjalnej dwa lata temu zbierały pieniadze i pieluszki
            jednorazowe, stad pomysł z pampersami!!! A "szmaty"? Fakt, to ludzie dają
            najczęściej i np. ZGNIŁE banany, czy inne owoce, bo wychodzą z założenia, że
            dziecko z domu dziecka zje byle co!!!
            • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 20.03.07, 08:07
              Ksantypa nie chcialam Ci zrobic przykrości, tak usłyszałam przez telefon, fakt
              że ładne ciuszki ludzie oddają rodzinie a resztę probują upchać gdziekolwiek,
              tak jak przeterminowaną żywność
    • sylaba_01 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 21:46
      Dziewczyny, mój mąż też dzwonił na Stolarską wynikiem czego mam dużą torbę ubranek spakowanych i czekających na wydanie. Przeszukam jeszcze zabawki Huberta. Co do pieluch: czy to muszą być Pampersy? A pieluszki Dada (?) z Biedronki lub Huggisy (jak to się pisze?). Czy można im przekazać 1% z podatku?
      Dysponuję kombiakiem i barami męża, więc możemy prezenty przewieźć...
      • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 22:13
        ja też mam kombiaka, tylko mam czas dopiero w przyszłym tygodniu, może się
        umówimy :) a dziewczyny w tym tygodniu porozglądają się po kątach i pozbierają
        zabawki, ja jeszcze w sobotę podjadę do hurtowni i zakupię kolorowanki i
        przybory papiernicze, i zawieziemy wszystko tym maluszkom :)
      • ksantypa77 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 20.03.07, 07:57
        sylaba_01 napisała:
        o do pieluch: czy to muszą być Pampersy? A pieluszki Dada (?) z Biedronki lub
        Huggisy (jak to się pisze?). Czy można im przekazać 1% z podatku?
        "Pampersy", czyli jednorazówki. To chyba bez znaczenia jakiej firmy. W 2004 nie
        można było przekazać 1% podatku, bo Dom Dziecka nie był wpisany na listę
        instyyucji pożytku publicznego. Może coś się zmieniło? Zapytajcie Pani dyrektor
        Hanny Ciurko!
      • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 20.03.07, 08:15
        Sylaba dziekuję za pomoc, jeśli Ci nie pasuje przyszły tydzień, to możemy
        zbiórke podzielić na etapy i Ty z mężem pojedziecie w tym tygodniu, a ja w
        przyszłym :)
    • sylaba_01 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 19.03.07, 22:26
      Ok, rozpuszczę wici w pracy. Jak akcja to akcja!
      • natalya20 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 20.03.07, 07:36
        u mnie to sie dobrze zlozylo bo wlasnie sie przeprowadzam wiec beda gruntowne
        porzadkie:)
    • mradwanska ZBIORKA 20.03.07, 08:13
      dziewczyny proponuję tak:
      Ania z klubu Fitness na Strzeleckiej 3 wyraziła entuzjazm i "dary" można
      przynosić do klubu, ja pracuję na Bartodziejach koło targowiska, można
      przynieść do mnie do pracy, na priva wyślę adres, jeśli komuś nigdzie nie
      pasuje to w poniedziałek przyszły podjadę samochodem, lub jeśli Sylaba01 się
      zgodzi w części zbiórek pomoże z mężem, no i w poniedziałek lub wtorek zawiozę
      (zawieziemy) wszystko na miejsce,
      • natalya20 Re: ZBIORKA 20.03.07, 09:23
        to ja postaram sie do konca tygodnia zostawic cos na strzeleckiej
      • andzina Re: ZBIORKA 20.03.07, 16:40
        poproszę o adres na Bartodziejach, gdzie można przywieść rzeczy i w jakich
        godzinach, oczywiście wyślij na priv, lub gg. Niestety dziś rano zdechło mi
        auto, więc mogę być trochę ograniczona ruchowo, ale małż mobilny. Ja podobnie
        jaki Luca, niewiele mogę, ale zawsze cóś :)
        pozdrawiam
      • loola74 Re: ZBIORKA 21.03.07, 11:10
        ja tez poprosze o adres na Bartodziejach. zwykle zmotoryzowana jestem w piątki,
        postaram sie zrobic zakupy i cos podrzucic.

Pozdrawiam
        Lula
    • jusiadyk Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 20.03.07, 09:22
      Na stronie domu dziecka znalazłam takie informacje: "Pytacie Państwo również o
      to, czy można przywozic do nas używane dziecięce ubrania - jak najbardziej,
      jeśli są w dobrym stanie bardzo się nam przydadzą. Ubrania i zabawki można
      przywozic każdego dnia od godziny 7:00 do 18:00.
      Za wszelką pomoc będziemy bardzo wdzięczni.

Jeżeli mają Państwo jakieś pytania prosimy o kontakt nr tel. 052/361-18-44".
      Wyżej było też o jednorazowych pieluszkach. Tak więc wszystko jasne: pieluszki,
      ubranka w dobrym stanie i zabawki w dobrym stanie. I o co tu pytać? Po prostu
      zbierać i jechać.
    • mradwanska konto bankowe 20.03.07, 09:52
      Hej
      jeśli chodzi o pieluszki jednorazowe, to moga być jakiekolwiek, :)
      Niestety jest to jednostka budżetowa i nie można jej przekazywać 1% podatku,
      ale gdyby ktoś chciał wpłacić czasem pieniążki o podaję konto:
      07 1320 1117 2045 9134 2000 0003 w tytule "darowizna" aby Panie wiedziały jak
      zaksięgować,
      ja mam taką zasadę, ze co miesiąć wpłacam od 10-50 zł na konto potrzebującego
      dziecka,
      nie odczuwam tego finansowo a czuję się z tym lepiej
    • nikusia79 Komu mogę podrzucić pieluszki? 20.03.07, 14:39
      Dziś kupimy pieluszki, moze jeszcze coś dla dzieci.
      Mieszkamy w Fordonie, nad Wisła. Możemy dostarczyć je komus na terenie Fordonu,
      ewentualnie Wyżyny, Bartodzieje tez - ale to w zależności od godziny. Ja jestem
      z małym na wychowawczym, M mógłby po pracy podrzucic albo raze po południu.
      Komu moge podrzucić te rzeczy?
      • mradwanska Nikusia na jakim osiedlu mieszkasz?| 20.03.07, 17:27
        Hej, Nikusia mozesz je podrzucić na Galla Anonima?
        Moja siostra tam mieszka, też kupuje pieluchy i gdy dla maluchów, jeśli to Ci
        pasuje podam adres na Priva :)
      • mradwanska Re: Komu mogę podrzucić pieluszki? 20.03.07, 17:48
        Nikusia moja siostra tez siedzi w domku, więc jak Ci wygodniej to może do
        Ciebie podjechac, urządza zbiórke wśród swoich znajomych, więc w niedziele mi
        wszystko przywiezie :)
        • nikusia79 Re: Komu mogę podrzucić pieluszki? 20.03.07, 18:02
          Mieszkam na osiedlu Nad Wisłą.
          Mam paczkę pieluch, chusteczki dla niemowlat, kombinezon zimowy na roczniaka,
          okrycie kapielowe i kilka drobiazgów.
          Jesli to nie kłopot dla siostry może podjechać choćby i dzis. Jesli klopot,
          mozemy my podjechać :) Napisze priva z adresem.
    • mradwanska Uwaga dziewczyny z Fordonu 20.03.07, 20:48
      dziewczyny jesli macie coś dla tych maluszków, moja siostra chętnie podjedzie i
      odbierze, prosze tylko o maile na priva o adresy ew. telefony, i godziny w
      których można podjechac :)
      • nikusia79 Paczka przekazana! 21.03.07, 13:11
        Przekazałam własnie paczuszkę.
        Aż mi głupio, że siostra z brzuszkiem musiała to dźwigac, nawet nie mogłam
        pomóc- nie miałabym z kim synka zostawić.
        Dobrze, że to już zniknelo z domu, bo Kacper był baaaardzo zainteresowany
        zawartością torby i co chwilkę z niej coś wyciagał :))))
    • mradwanska UWAGA - MAMY JUZ PIEWSZĄ PACZKĘ 21.03.07, 13:34
      Nikusia78 właśnie przekazała nam wielką paczkę prześlicznych rzeczy,
      niezbędnych akcesoriów, PAMPERSÓW i innych precjozów.
      BARDZO DZIĘKUJĘ, dodam tylko, że siostra segregując paczkę zastanawiała się
      czynie wrócić do Niki i nie wycałować jej. JESZCZE RAZ WIELKIE PODZIĘKOWANIA
      • mradwanska DRUGA PACZKA DOSTARCZONA 21.03.07, 20:15
        Właśnie odebrałam wielką reklamówkę od Andziny,mamy zabawki, kocyki i inne
        akcesoria w świetnym stabie. Bardzo dziękuję za zaangażowanie. :)
        • katarynka_s Re: DRUGA PACZKA DOSTARCZONA 21.03.07, 21:52
          Proszę o namiary, gdzie konkretnie na Bartodziejach i w jakich godzinach można
          podrzucić paczkę? Bartodzieje mam po drodze do pracy, więc najbardzie mi to pasuje.
          • natalya20 Re: DRUGA PACZKA DOSTARCZONA 22.03.07, 15:12
            moja paczka jest juz u justyny
      • mradwanska JUŻ TRZECIA PACZKA-MARZENIA SIĘ SPEŁNIAJĄ 22.03.07, 22:31
        dziś była u mnie Iwona, która nie bierze udziału w Forum ale chętnie go czyta,
        Dziękuję w imieniu odparzonych pupek za furę pampersów, kosmetyki i cały karton
        lizaków.
        NAPRAWDĘ W NIE MARZYŁAM NAWET O TAKIM ZAANGAŻOWANIU, SŁOWA ZAMIENIAMY W
        CZYNY :) UDOKUMENTUJĘ NA ZDJĘCIACH PACZKI JAKIE DO MNIE DOTARŁY, ZOBACZYCIE JAK
        WIELE MOŻEMY :)
      • mradwanska CZWARTA WIELKA PAKA OD LOOLA74 23.03.07, 11:21
        własnie odwiedziłą mnie Kasia z mężem, przywieźli WIELKI WÓR z ubrankami i
        akcesoriami i BIG Paczkę pieluszek :, Jeszcze raz dziekuję za bardzo
        sympatyczne spotkanie :)
        dziewczyny mam juz cały bagaznik a pomysleć że liczyłam na co najwyżej duzy
        karton zabawek :)
        • katarynka_s Re: CZWARTA WIELKA PAKA OD LOOLA74 23.03.07, 15:07
          Tak tylko w kwestii formalnej-paczka z dzisiaj rana to Katarynka_s (nie Loola74)
          Pozdrawiam i również dziękuję za miłe spotkanie.
          Czekam na relacje z wizyty na Stolarskiej.
          • mradwanska KATARYNSKA_S DZIEKUJĘ ZA WIEKĄ PACZKĘ I SORKI 23.03.07, 22:03
            Kasiu strasznie Cie przepraszam, miałam dziś sądny dzień w pracy i strzeliłam
            taką gafę, Jeszcze raz dziekuję w imieniu dzieci za osobiste dowiezienie tej
            wielkiej paczki
      • mradwanska Wielki karton od Justyny i Natalii 26.03.07, 19:06
        No i mam już pełny samochód, na siedzeniu spoczął wielkki karton darów od
        Justyny i Natalii. BArdzo dziękuję za okazane serce.
      • mradwanska 2 Duze reklamówki nowych gier od LOOLI74 26.03.07, 19:10
        Dziś odebrałam od przemiłej dziewczyny 2 reklamówki gier zakupionych specjalnie
        dla "NASZYCH" dzieci. Dziekuję z całego serca, za szcordość i uśmiech.
    • sylaba_01 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 22.03.07, 21:28
      Dziewczyny,
      w poniedziałek, tj. 26.03 możemy zabrać rzeczy od Ani ze Strzeleckiej w godzinach popołudniowych (tj. powrotu z pracy mojego męża), ew. podam namiar na siebie-mieszkam na Szwederowie niedaleko Ronda Kujawskiego-jeśli komuś pasuje to zapraszam :). Chyba że transport od Ani jest już załatwiony?
      • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 22.03.07, 22:22
        Dziekuję Sylaba :)Ja będę w sobotę u Ani na zajeciach to będę mogła od Ani
        wszystko odebrać ale zachęcam dziewczyny z Wyżyn do kontaktu z Sylabą :)
        A tak prywatnie taki pomocny mąż to SKARB, mój żuca hasła typu: "lepiej zrób mi
        kolacją zamiast tyle siedzieć na tym forum" kolację zobaczy po północy ;)
    • jusiadyk Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 22.03.07, 21:49
      Mam paczkę od Natalii. W sobotę sama coś dokupię i prawdopodobnie będę jechała
      na Opławiec do babci to może Moniko wyślesz mi na priva namiar gdzie na Opławcu
      mogę Ci podrzucić obie paczki? Albo jeśli nie to podrzuce obie paczki do Ani na
      Strzelecką.
      • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 22.03.07, 22:26
        Justynka przepraszam ale w sobote akurat jade w drugą stronę, rano jade do Ani
        na Strzelecka a potem do rodziców, to jedyny dzień w tygodniu w którym Martusia
        moze nacieszyc się dziadkami. Nie sprawi Ci trudności podrzucenie paczek do Ani?
        Jeśli to kłopot dam namiar na sąsiadów, którym można zostawić, na pewno mi
        przekażą :)
        • jusiadyk Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 23.03.07, 08:27
          Moniko - a do Ani jedziesz na zajęcia na 9.30 w sobotę? Nie obiecuję ale
          postaram się też z Jęrkiem dotrzeć na tę godzinę na zajęcia. A jak nie to po
          prostu zostawię u Ani.
          • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 23.03.07, 15:09
            Justyno, jadę na 9:40, bo potem z Anią jedziemy na kurs Yogi, ale jeśli Ci jest
            za wcześnie to Sylaba odbierze w poniedziałek paczki, a moze nawet ja jadąc na
            Stolarską :)
    • sylaba_01 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 22.03.07, 22:52
      Ok, to zróbmy tak:
      jeśli nic ni zmieni ci planów, Moniko, odbierz paczki od Ani w sobotę, a ja skontaktuję się z Anią i zawiozę to co ewentualnie będzie jej dostarczone między sobotą a poniedziałkiem. Może być?
      • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 23.03.07, 11:04
        Bardzo dziękuję za zaangażowanie
    • sylaba_01 Uwaga 24.03.07, 10:08
      Muszę przesunąć odbiór paczek od Ani na środę 28.03, gdyż naprawa naszego środka lokomocji przesunęła się nieco, grrr...
      • mradwanska Re: Uwaga 24.03.07, 11:29
        Sylaba niczym sie nie przejmuj w życiu tak jest ;). mi też dizś zachorowała
        opiekujnka, ja do Ani pojadę w niedzielę, a jeśli ktoś jeszcze coś przyniesie
        (a mam taką małą nadzieję) to się tym zaopiekujesz :)
        OK?
        • jusiadyk Re: Uwaga 24.03.07, 19:13
          Dzisiaj (sobota) po godz 10 byłam na Strzeleckiej i zostawiłam karton od siebie
          i od Natalii.
          • kaya77 Re: Uwaga 26.03.07, 16:46
            Dziewczyny, niestety jeżeli chodzi o ubranka to jestem pusta... wszystko
            oddałam koleżance, oprócz kilku drobiazgów na pamiątkę. Moge kupic pieluszki,
            chusteczki itp, ewentualnie wpłacic kasę. Chetnie pomoge tez w jakikolwiek inny
            sposób.
          • mradwanska Re: Uwaga 26.03.07, 19:04
            Bardzo bardzo dziękuję :) za wielką szczodrość i szczere serce
    • mama_idalki Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 24.03.07, 23:26
      Dopiero zobaczyłam ten wacik.. Miesiąc temu oddałam wszystko po Idzie kuzynce w
      ciąży i nie mam absolutnie nic prócz czapeczki na pamiątkę :), ale postaram się
      na początku kwietnia coś im wpłacić. Nie będę się z pampersami targała
      specjalnie do Bydgoszczy, a oni sami zdecydują najlepiej co zrobić z kasą :)
      • jullka04 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 26.03.07, 14:42
        Czy ktoś może podać mi nr tego Domu Dziecka?. Mam big reklamówkę słodyczy od
        teścia i teściowej i sama też zamierzam kupić słodycze i z mężem zobaczyć gdzie
        ten Dom Dziecka.
        • mradwanska Numer telefonu i adres 26.03.07, 19:03
          Stolarska 2 tel: 052/361-18-44
    • 1408a poszukuję kontaktu z p.mradwańska 26.03.07, 11:18
      napisałam na maila gazetowego prosze o kontakt mój nr GG 3990050
    • mradwanska PODARUNKI DOSTARCZONE 26.03.07, 19:26
      DZIEWCZYNY DZIŚ DOSTARCZYŁAM PODARUNKI DLA DOMU MALEGO DZIECKA, PODAROWAŁYŚMY 7
      PACZEK PIELUCH !!! MNÓSTWO GIER, KSIĄŻEK, KOSMETYKÓW, BIELIZNY, RĘCZNIKÓW,
      ZABAWEK (TAKŻE NOWYCH), UBRANIA ITD.... A WSZYSTKO W ZNAKOMITYM STANIE
      (WIĘKSZOŚĆ BYŁA CAŁKOWICIE NOWYCH), TO ZDUMIEWAJĄCE ŻE UDAŁO SIĘ GRUPIE
      NIEZNANYCH SOBIE BLIŻEJ KOBIET W NIECAŁY TYDZIEŃ DOKONAĆ CZEGOŚ TAKIEGO, MOŻE
      MÓJ ENTUZJAZM WYWOŁUJE UŚMIECH NA WASZYCH TWARZACH, ALE JA NA ŚWIĘTA BOŻEGO
      NARODZENIA ROBIŁAM ZBIÓRKĘ WSRÓD ZNAJOMYCH I SKOŃCZYŁO SIĘ NA KARTONIE
      UŻYWANYCH ZABAWEK I UBRANEK, DLATEGO DZIĘKUJĘ WAM Z CAŁEGO, CAŁEGO SERCA, ZA
      ZAUFANIE, ZAINTERESOWANIE I SZCODROŚĆ,
      PANI BYŁA ZASKOCZONA, GDY TAK WNOSIŁAM I WNOSIŁAM, PYTAŁA "MOŻE ZORGANIZUJĘ
      JAKĄŚ POMOC" ALE JAKOŚ PODOŁAŁAM RADOŚĆ DODAWAŁA MI SIŁ :)
      PANI TEŻ PYTAŁA KOMU WASŁAĆ PODZIĘKOWANIA, TO BYŁOBY TRUDNE WIĘC JA JESZCZE RAZ
      DZIEKUJĘ W IMIENIU DZIECI Z DOMU MAŁEGO DZIECKA, NIE POTRAFIĘ PUBLIKOWAĆ ZDJĘĆ
      WIĘC NA PRIVA KAŻDEJ Z UCZESTNICZEJ TEGO WĄTKU WYŚLĘ ZDJĘCIA DARÓW, ALE TAK
      NAPRAWDE NICZEGO ONE NIE ODDAJĄ,
      JESZCZE RAZ DZIEKUJĘ ZA WRÓCENIE MI WIARY W LUDZI :)
      • mradwanska PODARUNKI DOSTARCZONE 26.03.07, 19:28
        ACH CHCIAŁAM JESZCZE PRZYPOMNIEĆ ŻE W ŚRODE JEDZIE Z DARAMI SYLABA01 :)
        • katarynka_s Re: PODARUNKI DOSTARCZONE 27.03.07, 11:14
          To świetnie, że tak fajnie nam ta akcja wyszła!Wygląda na to że to dobry
          początek działalności charytatywnej forum!
          Monika, dzięki za zdjęcia. A robiłaś może zdjęcia w tym domu dziecka, tych
          maluchów?
          • mradwanska Re: PODARUNKI DOSTARCZONE 27.03.07, 17:53
            Nie, nie robiłam :( Miałam taką pokusę, bo zdjęcia byłyby chwytające za serce,
            ale chciałam szanować prawa tych małych istotek.
            zawsze myslałam, że dom rodzinny jest dla dzieci najlepszy, ale znając historie
            tych dzieci, uświadomiłam sobie, ze czasami dom i najbliżsi to smiertelna
            pułapka :,-(
    • sylaba_01 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 26.03.07, 21:49
      No to świetnie!
      Moniko, dzięki za zdjęcia :)Może napiszesz, czy rozmawiałaś z kimś z tej placówki? Jakie mają potrzeby? Planujemy z mężem zbiórkę pieniążków na słodycze dla dzieciaków, każde w swojej firmie, ale może przeznaczyć je na coś innego, jak myślisz?
      Środa jak najbardziej aktualna; my też kupiliśmy wielką pakę pieluch, krem do pupy, chusteczki, mam ogromną torbę z ubrankami Huberta. Zobaczymy, co wyjdzie u mnie w pracy? Mam nadzieję, że się zmobilizują ;)
      • jullka04 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 26.03.07, 21:52
        Widziałam i mogę potwierdzić, że pakunki zostały dostarczone. Ja od siebie i od
        moich teściów zawiozłam karton słodyczy i również przesyłam podziękowania w
        imieniu p. dyrektor dla wszystkich mam, które włączyły się do akcji. Dzieci są
        w wieku 0-12 lat i na pewno przyda im się to, co
        pzygotowałyśmy/przygotowaliśmy. Pozdrawiam:)
        • juli_s_t Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 27.03.07, 21:06
          Zanioslam dzis trzy reklamowki do klubu na Strzeleckiej, zabawki i troche
          rzeczy, moze to niewiele, ale chociaz cos. Mialyscie super pomysl z ta zbiorka!
          • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 27.03.07, 22:49
            Bardzo Bardzo dziekuję, Ania dała mi sygnał :) Jutro Sylaba zawiezie to na
            Stolarską :)
      • mradwanska Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 26.03.07, 22:17
        Sylaba najlepiej zadzwoń i zapytaj, ja dzwoniłam tydzień temu i powiedzieli mi
        PAMPERSY i słodycze nie z czekolady, ale potrzeby sie zmieniaja :) a z drugiej
        stronu ty i mąż jesteście kochani po prostu :)
        • sylaba_01 Re: Dom Małego Dziecka - może pomożemy 27.03.07, 23:06
          :)
      • luca28 Sylwia!!!!!! 27.03.07, 18:40
        a o której jedziesz jutro z tymi paczkami?

bo ja chciałam dopiero jutro ją dostarczyć po pracy, nie bedzie za późno? Jeśli
        tak to napisz, postaram ci sie ją jakoś inaczej dostarczyć
        • luca28 Re: Sylwia!!!!!! 27.03.07, 21:13
          niestety nie zdołam jutro niczego dostarczyć, po 10 jak otrzymam przelew z
          pensją po prostu przeleje na ich konto troche pieniędzy. Sami zadecydują na co
          je wydać

Ma ktoś numer konta? Jeśli tak to poprosze na priv
          • sylaba_01 Re: Sylwia!!!!!! 27.03.07, 23:09
            Na pewno pojadę w godz. popołudniowo-wieczornych. Tzn. pojedzie mój mąż, bo jakoś się boje swojej reakcji, łatwo się wzruszam...
            Zebrałam trochę rzeczy w pracy, może do jutra doniosą coś jeszcze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka