Dodaj do ulubionych

slam poetycki

IP: *.acn.waw.pl 25.05.03, 18:50
W Wawie co jakiś czas się odbywa tzw. Slam Poetycki, na ktorym chętne osoby
(zwykle studenci) prezentują przed publicznością swoje własne wiersze
i "wiersze". Fajna sprawa. Ostatnio była 3 edycja, na której prezentowalo się
aż 12 osób. Na drugiej było 5. Bilet 6 zeta. Impra offowa, a się pięknie
rozwija. Ostatnio nie było nawet miejsc siedzącycyh przy stolikach:)))

Może ktoś z Was coś takiego w Bydzi lub Toruniu zorganizuje? W jakimś pubie
lub na scenie kameralnej?

pozdr
Obserwuj wątek
    • Gość: #kasia Re: slam poetycki IP: 62.244.137.* 26.05.03, 10:19
      moja kolezanka organizowala razy kilka /??/ w herbaciarni eliza na dworcowej i
      chyba w swojej szkole.. prezentowala wlasna tworczosc z podkladem muzycznym
      itd..
    • rachela_o Re: slam poetycki 26.05.03, 21:40

Gość portalu: ispan napisał(a):

KULTURA PRZEDE WSZYSTKIM

Ja nie jestem głupim chłystkiem,
      Wiem - kultura przede wszystkim,
      Upowszechniać trza kulturę!
      Sursum corda! Morda w górę!

Jest Klub Książki. Jestem w Klubie.
      Czasopisma? Owszem. Lubię.
      Czytam dużo w myśl przepisów:
      Dwóch Brandysów, "Trzech Budrysów",
      Nie przepuszczam wprost przecinka
      Od Rusinka do Morcinka.
      Wiem - kultura przede wszystkim!

Bywam w kinie i w teatrze,
      Jeśli nie śpię, to się patrzę,
      Zwiedzam wszystkie festiwale,
      Polskie filmy zawsze chwalę,
      Upowszechniać trza kulturę.
      Sursum cordą! Forda w górę!

Na teatrze znam się lepiej,
      Moje motto: "Teatr krzepi".
      Axer Erwin tudzież Otto
      Piją właśnie pod to motto.

Lubię rzeźbę, bo to sztuka,
      Znam Karnego, wolę Wnuka,
      Tessayre mnie za serce chwyta,
      Chociaż nie wiem, jak się czyta.
      Mówię "Julek" o Tuwimie,
      Wiem, jak Czeszko ma na imię,
      Znam Dygata z fotografii -
      Inny tego me potrafi.

Jestem taki, co to nie zje,
      A poczytać chce poezje:
      Coś o kwiatkach, coś o deszczu,
      Ja nie jestem głupi mieszczuch,
      Do Lewina mówię: "Wieszczu!"

Obserwuję wszystkie święta,
      Czytam pilnie transparenta,
      Znam na pamięć każdy slogan,
      Wiem, co pisze Wiech, co Pogan,
      Nie gram w karty, zbieram znaczki,
      Pluję tylko do spluwaczki,
      Pierwszy kłaniam się Zarubie,
      Choć on pije. Ja - nie lubię.

Ja "Problemy" raczej chwytam,
      Nie rozumiem, ale czytam.
      Tacy są, co sztuką gardzą,
      A ja owszem, a ja bardzo!

Wiem - kultura przede wszystkim!

J.Brzechwa
      • Gość: ispan Re: slam poetycki IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 10:17
        rachela_o napisała:

>
        > J.Brzechwa

Fi! A już miałem nadzieję, że się pasjonat znalazł:)

Dopóki nie doszedłem do "Jan Brzechwa" myślałem, że wiersz git w rytmie hip
        hopu byłby...

pozdr
        • rachela_o Re: slam poetycki 28.05.03, 19:13

Glupi i madrzy ludzie sa nieszkodliwi, tylko polglowki sa niebezpieczne. -
          Goethe

Zanim przemowisz, obroc siedem razy jezyk w gebie. - Galileusz
          • Gość: ispan Re: slam poetycki IP: *.acn.waw.pl 28.05.03, 23:57
            rachela_o napisała:

>
            >
            > Glupi i madrzy ludzie sa nieszkodliwi, tylko polglowki sa niebezpieczne. -
            > Goethe
            >
            >
            > Zanim przemowisz, obroc siedem razy jezyk w gebie. - Galileusz

":)"

Tpo znajdź mi jakiś fragment o ślepcu.

";)"
            • Gość: #kasia Re: slam poetycki IP: 217.96.75.* 29.05.03, 09:11
              kolejne wcielenie cygne/cygnee/jollki??

powiadam wam to biedna kobieta jest..

• rachela_o Re: slam poetycki 29.05.03, 12:21
                Gość portalu: #kasia napisał(a):

> kolejne wcielenie cygne/cygnee/jollki??
                >
                > powiadam wam to biedna kobieta jest..
                >

Kasiu, prosił Cię ktos o opinie w tej sprawie?
                Rzeczywiscie wykazałas się wielką inteligencją odgadując ten fakt , ale żebyś
                nie popadła w samouwielbienie, zmartwię Cię. Ja tego wcale specjalnie nie
                ukrywam, jesli ktoś nie widzi, że to ta sama, osoba musi być wyjatkowa gapą.
                W wypadku jollki i teraz jest to nick na okazje specjalnie wybrany.
                W tym samym "stylu" co Ty odkrycie po czasie zrobił radca, że koparko... to
                atomski. Tez byl z siebie taki dumny jak Ty.
                Nie musisz się o mnie troszczyć. Moje samopoczucie jest całkiem dobre.
                Zajmij się raczej dobieraniem sceniariuszy do dyskusji na forum w ramach swojego
                "towarzystwa".

• rachela_o Re: slam poetycki p.s 29.05.03, 12:30
                  rachela_o napisała:

> Kasiu, prosił Cię ktos o opinie w tej sprawie?
                  > Rzeczywiscie wykazałas się wielką inteligencją odgadując ten fakt , ale żebyś
                  > nie popadła w samouwielbienie, zmartwię Cię. Ja tego wcale specjalnie nie
                  > ukrywam, jesli ktoś nie widzi, że to ta sama, osoba musi być wyjatkowa gapą.
                  >
                  Oczywiscie przecinek powinien być po "osoba", a nie przed.

W wypadku jollki i teraz jest to nick na okazje specjalnie wybrany.
                  > W tym samym "stylu" co Ty odkrycie po czasie zrobił radca, że koparko... to
                  > atomski. Tez byl z siebie taki dumny jak Ty.
                  > Nie musisz się o mnie troszczyć. Moje samopoczucie jest całkiem dobre.
                  > Zajmij się raczej dobieraniem sceniariuszy do dyskusji na forum w ramach
                  swojeg
                  > o
                  > "towarzystwa".
                  >
                  • Gość: #kasia Re: slam poetycki p.s IP: 217.96.75.* 29.05.03, 16:17
                    rowniez dziekuje o troske..
                    jesli chodzi o moj glos w tej sprawie odsylam do definicji "forum"..

moje towarzystwo ma sie dobrze, dziekuje pozdrowie serdecznie :))

• rachela_o Re: slam poetycki p.s 29.05.03, 16:30

> rowniez dziekuje o troske..
                      > jesli chodzi o moj glos w tej sprawie odsylam do definicji "forum"..
                      >
                      > moje towarzystwo ma sie dobrze, dziekuje pozdrowie serdecznie :))
                      >
                      Jeśli masz na myśli, że jest otwarte dla każdego itd..., to oczywiście masz
                      rację. Chodziło mi tylko o wyliczanie nicków. Ja mogłabym np. teraz napisac, że
                      Kasia niezalogowana, to jest np. zalogowana Basia i tak tworzyc sobie do woli.
                      Zapewniam Cię, że jak będe chciała się ukryć pewnie mi się to uda. Na potrzeby
                      tego watku, powołałam takie imię (piękne!), czy Ci to przeszkadza?
                      A dlatego, że jest właśnie takie od razu wiadomo, kto to jest. Przeciez nie
                      ukrywam się.
                      A w ogóle, to czy jest taki obowiązek zawiadamiania o zmianie? To chyba sprawa
                      osoby do której należy, jeśli się pod nikogo nie podszywa, to w czym problem?
                      Dla mnie naprawdę ważne jest moje prawdziwe imię, a nicki, mogą się nudzić
                      zwłaszcza kobiecie, jak strój, nieprawdaż?

pozdrawiam
                      • Gość: #kasia Re: slam poetycki p.s IP: 217.96.75.* 29.05.03, 16:39
                        w domu wszyscy zdrowi??

mozna zmieniac nicki jak rekawiczki.. z tym, ze tak czeste zmiany o czyms
                        swiadcza.. np o braku szacunku dla ewentualnego rozmowcy.. wnioskuje, ze
                        szukasz rozmuwcy jezeli trafilas na forum i tak dlugo sie tu trzymasz..
                        stwierdzac mozesz wszystko ale ja w przeciwienstwie do ciebie, nie obrazam ani
                        nie oskarzam kogos bezpodstawnie i nie wlamuje sie do czyis skrzynek mailowych
                        widzisz to ma jakis wplyw na Twoja psychike, zaczynasz innych podejrzewac, ze
                        zmieniaja nicki tak jak Ty..

ale to oczywiscie Twoja sprawa :) pytalas o komentarz wiec skomentowalam..
                        nie dziw sie zatem jesli ktos podchodzi z rezerwa i miotaczem ognia.. tak na
                        wszelki wypadek

• Gość: cygne Re: slam poetycki p.s IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 29.05.03, 16:47

> w domu wszyscy zdrowi??
                          >
                          Oczywiście kasiu. Już TAM pytałam, potrzebny nastepny króliczek?
                          I to jest ostatnie zdanie jakie do Ciebie napisałam, tak więc możesz liczyc się
                          z brakiem odpowiedzi.
                          A co do oskarżania, włamywania, to wiesz, że może sie jeszcze kiedys zdziwisz?
                          Widocznie zalezy Wam bardzo, by wyrugowac wszystkie "niepokorne" osoby, tylko z
                          kim wtedy będziecie wojować?

• Gość: #kasia Re: slam poetycki p.s IP: 217.96.75.* 29.05.03, 16:53
                            z pewnoscia zdziwie sie jeszcze nie raz :) bez tej perspektywy zycie byloby
                            nudne :)

kroliczek.. nie, niestety nie ma miejsca dla niego.. ale zmiesci sie papuga..
                            wiec zapraszam :)

hmm ciekawe ktora pozycje zajmuje na liscie: "osob do ktorych juz nic nigdy nie
                            napisze"

wojowac??
                            mozna ze slabosciami..
                            polecam
                            powodzenia w szukaniu ksiecia z bajki ;)
                        • Gość: Ted® Re: slam poetycki p.s IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 31.05.03, 23:08
                          to tu sie panie spotkaly i dziergaja robotki reczne
                          jakies listy, papugi? procesor sie czlowiekowi przegrzewa bo skad ma wiedziec,
                          ze dla niepoznaki w kulturze rozwiazanie zagadki

przekazuje obu paniom znak pokoju
                          www.alpaga.republika.pl/4.gif
                          • lokator Re: slam poetycki p.s 01.06.03, 01:31
                            Fajnie się laski za kudły szczepiły, ale obie kultura pełną gębą, po jednym
                            włosku się tylko targają i mało się za to nie przeproszą.
                            ;-)
                            Bardzo was obie lubię!
                            • ivica Re: slam poetycki p.s 01.06.03, 01:41
                              ostra sprawa :)
                            • Gość: Ted® Re: slam poetycki p.s IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 12:38
                              lokator napisał:

> Fajnie się laski za kudły szczepiły, ale obie kultura pełną gębą, po jednym
                              > włosku się tylko targają i mało się za to nie przeproszą.
                              > ;-)
                              > Bardzo was obie lubię!

ty to sie nie znasz, po jednym wlosku bardziej boli
                              my troglodyci juz bysmy pol slownika zuzyli a tu wystarczy o ptaszkach
                              porozmawiac a jakie prady podskorne plyna, ech az ciarki przechodza
                              i jak tu je nie lubic
                              • Gość: cygne watek niezwykle kulturalny.... IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 01.06.03, 16:41
                                lokator napisał:

> Fajnie się laski za kudły szczepiły, ale obie kultura pełną gębą, po jednym
                                > włosku się tylko targają i mało się za to nie przeproszą.
                                > ;-)
                                > Bardzo was obie lubię!

Jesteś jak zwykle bardzo miły. Skoro juz i tak złamałam przyrzeczenie, no to
                                może słówko tu napiszę.
                                Nie za bardzo wiem o jakich przeprosinach mówisz, nic nikomu nie jestem winna.
                                Na pewno Ci wiadomo, że z pewna osobą byłam w stanie wojny. Nie jestem z natury
                                ani mściwa, ani zbyt pamiętliwa, więc widząc jaką mój "przeciwnik" wykazuje
                                wrażliwośc poetycką, postanowiłam wykorzystac to do celów strategicznych, by
                                konflikt zażegnać. Zawsze można powiedzieć: "to nie ja, to poeta".
                                No, niestety moje plany w dość niegrzeczny sposób zostały pokrzyżowane.
                                Czas nagli, bo dzika róża juz kwitnie, konfitury z płatków przchodzą do
                                historii, do owocowania niedaleko, kartka z przepisem żółknie, a rozejmu nie
                                widać...

pozdrawiam

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka