Dodaj do ulubionych

WSInf w Bydgoszczy

23.07.07, 18:37
Witam, interesuje mnie informatyka ze specjalizacja grafika na wsinfie w bydgoszczy. Jestem spoza miasta wiec interesuja mnie opinie na temat uczelni. Czy wsinf jest godny uwagi? Jaka panuje tam atmosfera? Jaki poziom nauczania? Jacy wykladowy? I w koncu jak wyglada upatrzony przeze mnie kierunek? Nie chce zeby okazalo sie ze program jest oparty w wiekszosci na matematyce ktorej nie jestem fanem. Oczywiscie wiem ze bez matematyki sie nie obejdzie ale w koncu w informatyce nie jest ona najwazniejsza a tym bardziej w grafice. Bede wdzieczny za kazdy szczegol dotyczacy bydgoskiego oddzialu wsinfu.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • kell99 Re: WSInf w Bydgoszczy 23.07.07, 21:06
      huh! informatyka opiera sie na matematyce. grafika komputerowa to 2x wiecej
      matematyki niz inna specjalizacja ;)

matematyke da sie polubic. jak miales kiepskiego nauczyciela w liceum, to studia
      sa dobra okazja by nadrobic zaleglosci.
      • biedronka2007 Re: WSInf w Bydgoszczy 23.07.07, 22:16
        Witam! Osobiście polecam wsinf super warunki tak samo z wykładowcami a graficy
        naprawdę porządni ludzie. matematyki wcale nie jest tak dużo tylko na pierwszym
        roku, pozdr
        • kell99 Re: WSInf w Bydgoszczy 23.07.07, 22:58
          Uhm... grafika komputerowa bez matematyki? Czy przez grafike rozumiesz algorytmy
          przeksztalcania obrazu czy grafiki 3d, czy tez machanie mysza w photoshopie?

Bo z mojej skromnej przygody z grafika komputerowa na uniwerku, to byla ona
          najezona tonami matematyki - i to takiej wyzszych lotow niz z pierwszego roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka