Dodaj do ulubionych

R.I.P. - to forum jest już martwe

12.10.07, 00:24
RIP
Rest In Peace - czyli niech spoczywa w pokoju. Lub bardziej swojsko: "Świętej pamięci". Wybaczcie tak wstrząsający tytuł, ale jego celem jest właśnie WSTRZĄSNĄĆ. Tylko sam nie wiem kim, skoro nikt tu prawie nie zagląda. Bo zastanawiającą jest ta przerażająca cisza, pustka i smutek jaki tu panuje. Aż chciałoby się powiedzieć: cisza cmentarna, a może grobowa. Jak to jest, że zaściankowy Radziejów ma prawie 15 tysięcy postów. Jak to jest, że mniejsze o wiele Wąbrzeźno czy Brodnica już dawno zostawili nas w tyle. I wcale nie chodzi tu o to, że musimy traktować pisanie postów w kategorii rywalizacji sportowej, śrubowania rekordów, gonitwy za kimś innym. Ale czy naprawdę w tym prawie 70-tysięcznym mieście nie ma żadnych problemów? Czy naprawdę żyje się nam tu tak dobrze, tak komfortowo, że nie musimy przelewać nieistniejących bolączek na ekran komputera? A jeśli faktycznie problemów i trosk nie ma, to może piszmy o czymś co nas cieszy, bawi, o naszych małych sukcesach i radościach. To smutne, że naprawdę nie mamy o czym rozmawiać. Nawet "ostatni sprawiedliwi" czyli Baja i Vogino zamilkli. Poddali się?

Może tytuł pobudzi (przywróci) Was do życia forumowego. Czego i Wam i wszystkim innym życzę.
Obserwuj wątek
    • sauber1 Re: - to forum ... 12.10.07, 02:33
      Ale pojechałeś po wszystkich, nawet Baje i Vogino, weteranów;))) Daj ludziom
      odpocząć, teraz taka "gorączka złota"... Czytają, czytają i może dlatego Nas tak
      mało pisze. Czasem dobrze jest przeczekać nawałnicę, a to, że w okolicznych
      wioskach bardziej aktywne fora, to nie należy się dziwić, więcej płacą piszącym,
      a w Kruszwicy nina wcale, a też ładna malownicza osada i taka historyczna, dobre
      lody mają w lokalu, po Pandzie :))) Zobaczysz po wykopkach, czasu będzie więcej
      i czytający będą zadowoleni. Serdecznie pozdrawiam wszystkich ale tylko
      piszących, dużo zdrówka, pomyślności. :)))

(i tobie też:)))
    • mafilka Re: R.I.P. - to forum jest już martwe 12.10.07, 09:34
      no nie mogę!!!!! A Ty Kochaneńki to ile tu postów napisałeś????
      Oprócz tego, jakże wstrząsającego wszystkim i wszystkimi, teraz
      tutaj???? Mi się znalazł JEDEN!!!! Ten właśnie... A więc Kochaneńki
      do Radziejowa proponuję... Bo choć zaściankowy, to jednak AŻ
      PIĘTNAŚCIE TYSIĘCY POSTÓW ma..... Albo Brodnica, Radziejów...
      Przecież wszędzie tak fajnie, nie?
      • sauber1 Re: R.I.P. - to forum jest już martwe 12.10.07, 12:23
        mafilka napisała:

> no nie mogę!!!!! A Ty Kochaneńki to ile tu postów napisałeś????
        > Oprócz tego, jakże wstrząsającego wszystkim i wszystkimi, teraz
        > tutaj???? Mi się znalazł JEDEN!!!! Ten właśnie... A więc Kochaneńki
        > do Radziejowa proponuję... Bo choć zaściankowy, to jednak AŻ
        > PIĘTNAŚCIE TYSIĘCY POSTÓW ma..... Albo Brodnica, Radziejów...
        > Przecież wszędzie tak fajnie, nie?

Nie wyganiaj Mafilka człowieka, On ma jak widać dobrą koncepcję i che zapewne
        rozbujać tu trochę, zabawić, wprowadzić życia, radości, dajmy szansę, ale w
        Radziejowie tez nie widziałem jeszcze Twojego wpisu, zapraszam wieczorem na
        kawę, ja stawiam, zobacz jaki ma gest - prawda? :))))))))))
        • mafilka Re: R.I.P. - to forum jest już martwe 12.10.07, 15:15
          Nie wyganiam boże broń... tylko, kurcze, sam napisał tu tylko TEN
          jeden post, ale za to jaki mundry... Tak całkiem po kujawsku, sam
          nic nie zrobi a innych skopie. Kujawiaków przepraszam :-)
          • sauber1 Re: R.I.P. - to forum jest już martwe 13.10.07, 00:28
            mafilka napisała:

> Nie wyganiam boże broń... tylko, kurcze, sam napisał tu tylko TEN
            > jeden post, ale za to jaki mundry...

A to fakt mundry ci on taki, ciekawe czy ładny? może mu szefostwo kazało, ja tam
            lubię czasem wczytać się w treść, jakiś on mi być znajomy się wydaje ???
            • baja88 Re: R.I.P. - to forum jest już martwe 13.10.07, 00:33
              sauber, w tej chwili podobnie Tobie mysle :)))
              • baja88 Re: R.I.P. - to forum jest już martwe 13.10.07, 00:35
                nawet desantowy piszący, sibellius, sobie odpuścił Ino !!!
                • sauber1 to forum 13.10.07, 01:12
                  baja88 napisała:

> nawet desantowy piszący, sibellius, sobie odpuścił Ino !!!

To żeśmy się minęliśmy, ale widzieć się będziem. Pozdrawiam :)))
    • vogino55 Re: R.I.P. - to forum jest już martwe 12.10.07, 21:37
      I wcale nie chodzi tu o to, że musimy
      > traktować pisanie postów w kategorii rywalizacji sportowej, śrubowania rekordów
      > , gonitwy za kimś innym. Ale czy naprawdę w tym prawie 70-tysięcznym mieście ni
      > e ma żadnych problemów? Czy naprawdę żyje się nam tu tak dobrze, tak komfortowo
      > , że nie musimy przelewać nieistniejących bolączek na ekran komputera? A jeśli
      > faktycznie problemów i trosk nie ma, to może piszmy o czymś co nas cieszy, bawi
      > , o naszych małych sukcesach i radościach. To smutne, że naprawdę nie mamy o cz
      > ym rozmawiać. Nawet "ostatni sprawiedliwi" czyli Baja i Vogino zamilkli. Poddal
      > i się?
      Tylko do tego fragmentu się odniosę nie 'interesi' mnie nabijanie
      licznika,,,,,,mam ich (postów) bez tego kilka tysięcy na różnych forach
      ,,,,,,,,problemów w Inowrocławiu widzę wiele, tutaj jednak piszę tylko po to by
      innych zachęcić ,sprowokować do głębszego poznania Naszego Miasta i jego historii
      Poszukaj i napisz coś w wątkach o Inowrocławiu,jego ulicach, tramwajach,
      kioskach , sklepach z dzieciństwa i forum ruszy (:))))
      Wojciech w koszulce "I (serce)"Love" INOWROCłAW
      >
      > Może tytuł pobudzi (przywróci) Was do życia forumowego. Czego i Wam i wszystkim
      > innym życzę.
      I jeszcze jedno,,,pisze kiedy w sercu mi "coś" gra
      Pozdrawiam Wojciech
    • baja88 prosze nie siac tu defetyzmu, tylko... 13.10.07, 00:06
      daltrey napisał:Czy naprawdę żyje się nam tu tak dobrze, tak komfortowo, że nie
      musimy przelewać nieistniejących bolączek na ekran komputera? A jeśli faktycznie
      problemów i trosk nie ma, to może piszmy o czymś co nas cieszy, bawi, o naszych
      małych sukcesach i radościach. To smutne, że naprawdę nie mamy o czym rozmawiać.

Kimkolwiek jesteś, ośmieszyłes sie tym postem , nic więcej!!!
      zacytowałam Cię w urywku, w ktorym piszesz za nas i za siebie....
      Skresliłeś i dałeś przysłowiowy krzyzyk temuż, a jednoczesnie nawołujesz do
      pospolitego ruszenia tu....
      Jednomyslności w zamysle pisania nie widze!
      Uzyłeś czasow: przeszłego dokonanego i przyszłego niedokonanego w jednym
      temacie, z jakim sie tu "wyrychliłeś"
      Kresląc ten post uzyłes okreslenia "my", więc tym bardziej smieszy mnie Twoja
      zrezygnowana postawa,prosze bardzo, forum nas wszystkich, pisz, intonuj, wnos
      cos nowego, mnie jest trudniej albowiem nadaję z daleka, nie widząc tego miasta
      okolo 30 lat, a Ty tam jestes i może gnuśniejesz w swym niezadowoleniu, a
      mogłbys, jak piszesz "przelewać bolączki na ekran komputera"
      Voila!!! pokaż co potrafisz, co widzisz, co Ci doskwiera !!!!!
      • sauber1 Re: prosze nie siac tu defetyzmu, tylko... 13.10.07, 00:37
        baja88 napisała:

> Kimkolwiek jesteś, ośmieszyłes sie tym postem , nic więcej!!!...

I po co to się ciskać, szpanować i szarpać, jakby nie było można po ludzku wejść
        i coś od serca z u śmiechem. I po co ten pośpiech???

"Policyjny radiowóz wrąbał się w drzewo i wyłażą z niego dwaj policjanci.
        - No Tadziu tak szybko na miejscu wypadku nie byliśmy nigdy";)))
        • baja88 Re: prosze nie siac tu defetyzmu, tylko... 13.10.07, 01:17
          Sauber,wypowiedz winna miec sens, jakkolwiek brzmiec bedzie, a tu widze bełlkot
          myslowy.....
          a Ty, to plebanem winienes chyba byc:)))
          • sauber1 Re: prosze nie siac tu defetyzmu, tylko... 13.10.07, 12:47
            baja88 napisała:

> Sauber,wypowiedz winna miec sens, jakkolwiek brzmiec bedzie, a tu widze bełlkot
            > myslowy.....
            > a Ty, to plebanem winienes chyba byc:)))

Myślisz, że jeszcze mam szansę??? ;)))
    • mafilka Deltrey 13.10.07, 08:47
      no i możesz odtrąbić sukces ;-PPP zadziałało hihihi.... ;-DDDDD
      • sauber1 Re: Deltrey 13.10.07, 12:51
        mafilka napisała:

> no i możesz odtrąbić sukces ;-PPP zadziałało hihihi.... ;-DDDDD

Ale trzeba to rozchmurzyć :))))))

"Przesądna blondynka mówi do swojej przyjaciółki:
        - Wyobraź sobie, że rano spadł mi talerz! Boję się, że to może zaszkodzić
        dziecku, które w sobie noszę.
        - Eee, idź głupia! W zabobony wierzysz? Dwa miesiące przed moim urodzeniem, mama
        rozbiła płytę gramofonową i nic mi nie jest... nic mi nie jest... nic mi nie
        jest..."
      • sauber1 :))))))))))))))))))))) 13.10.07, 12:53
        "Przychodzi blondynka do banku i prosi o kredyt na miesiąc. Urzędnik pyta się
        ile chce i jakie ma zabezpieczenie. Blondynka chce 35 tys. złotych na wyjazd na
        wakacje. W ramach zabezpieczenia zostawi swoje Lamborgini. Urzędnik węsząc dobry
        interes daje jej kredyt i zabiera samochód. Po miesiącu blondynka wraca oddaje
        35 tys. i 14 złotych odsetek. Odbiera samochód. Zdziwiony urzędnik mówi, że
        sprawdzili ją i okazuje się, że ma konto w ich banku na 3 mln dolarów, więc
        dlaczego brała kredyt. Na to blondynka odpowiada: A gdzie ja bym znalazła płatny
        parking na miesiąc za 14 złotych."
        • mafilka :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))))))))) 13.10.07, 15:33

• vogino55 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))))) 13.10.07, 23:29

Potwierdzają się moje przypuszczenia,,,przyszło 'dziecko Neostrady' i
            poszło,,,,,,,,,ani 'be' ani 'me' w odpowiedzi
            Wojciech z letkim 'wkórwem'

>
            • sauber1 Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) ))))))))) 14.10.07, 00:03
              vogino55 napisał:

>
              > Potwierdzają się moje przypuszczenia,,,przyszło 'dziecko Neostrady' i
              > poszło,,,,,,,,,ani 'be' ani 'me' w odpowiedzi
              > Wojciech z letkim 'wkórwem'

Ale nie ma co sie irytować, wyskoczył jak Filip z konopi, pewnie głupio chłopcu
              jest trochę, a może zaprośmy go do udziału, może flachę na wkupne postawi??? ;))))
              > >
              >
              >
              • mafilka Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))) )))))))) 14.10.07, 10:58
                ;-)))))))))))) Snując dalej spiskową teorię dziejów... a moze to
                któryś z Was się popisał? I bez skojarzeń POPiSał ;-))))))))))))
                Przyznawać się Chłopaki!!!
                • sauber1 Re: :))))))))) ))))))) 14.10.07, 12:02
                  mafilka napisała:

> ;-)))))))))))) Snując dalej spiskową teorię dziejów... a moze to
                  > któryś z Was się popisał? I bez skojarzeń POPiSał ;-))))))))))))
                  > Przyznawać się Chłopaki!!!

Mafilka, nie wiem jak inni, ale mnie nie byłoby stać na takie zachowania,
                  przyznać to ja mogę Ci się do wszystkiego, ale co to to nie:)))
                  W życiu najważniejsze jest zrozumienie faktu, że głupcy także mają czasem rację
                  - Winston Churchill

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka