elodia 09.10.03, 00:54 Dwie królowe na forum , nie śmiejcie im się przeciwstawić! Bo to siostry- krew WAM wypiją........ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
elodia Re: Dwie królowe !!! 09.10.03, 01:30 królowa I czerwcowa : Uwertura Kiedy noc sie w powietrzu zaczyna, wtedy noc jest jak młoda dziewczyna, wszystko cieszy ją i wszystko śmieszy, wszystko chciałaby w ręce brać. Diabeł dużo jej daje w podarku gwiazd fałszywych z gwiezdnego jarmarku, noc te gwiazdy do uszu przymierza i z gwiazdami chciałaby spać. Ale zanim dur gwiezdny ją oplótł, idzie krokiem tanecznym przez ogród, do ogrodu przez senną ulicę - dzwonią nocy ciężkie zausznice i przy każdym tanecznym obrocie szmaragdami błyszczą kołki w płocie, wreszcie do nas, pod same okna! i tak tańczy, i śpiewa nam: Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oko Re: Dwie królowe !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.03, 05:47 O! Psychiatryk znowu otwarty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: Dwie królowe !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 07:21 tak cały czas , zapraszam serdeczne ha ha ha ha ha............ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: królowa I Re: Dwie królowe !!! IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 09.10.03, 07:40 witajcie: Nocny testament Ja, Konstaty, syn Konstantego, zwany w Hiszpanii mistrzem Ildefonsem, będąc niespełna rozumu, piszę testament przy świecach. Ćmy się, zaznaczam, kręcą przy lichtarzach i drżą, i ręka mi drży - a więc majstrowi, co lichtarze stwarzał, zapisuję czerwcowe ćmy. Jeśli kiedy go rozwlecze chandra, w wieczór będzie wśród tych ulic stąpał, ćmy się zaczną kręcić na werandach, ćmy zobaczy, twarze w złotym dymie i przystanie, i wspomni me imię. A poetom żyjącym i przyszłym zapisuję mój kaflowy piec, w nim spalone myśli i pomysły, czyli różne gry niewarte świec, nadto księżyc, pełny mój kałamarz, co mi sprzedał go wędrowny kramarz. Jeśli tedy kiedyś, w latach innych, jak ja dzisiaj nocą wzniosą głos i rozłożą swoje pergaminy, wzdychać zaczną, jak uwieczniać noc - to ja będę w kuszeniach chmur, w pergaminach i skrzypieniach piór, bom ją nocą zaszumiał i odszumiał, i do dna jej partytury zrozumiał. Córce mojej Kirze, tancerce, zapisuję niebiosa siódme, cherubinów modlących się z tercyn, szum wysoki i światła ułudne, i przyrodę jej skrzynie sekretów - niechaj z niej się uczy swoich baletów. Teofilowi, gdy się w mieście zmierzchnie, daję całą uliczkę do szeptów oraz pewną bramę na Lesznie, gdzie był kuty w żelazie Neptun, ale uciekł, bo miał wstręt do miasta. Teraz w niebie jest spokojna gwiazda. Wszystkim dobrym cały czas, co wezbrał na tej ziemi, daję jak alfabet: pory roku ze złota i srebra i dzięcioły, i te muszki nawet wieczorami, wielkim rojem, przy akacjach, w głębi zorza, z której się nie wraca... Wierszom moim fosforyczne furie blaskiem w wertep ciemny i zły - a mojej Smagłej, mojej smukłej, mojej Pochmurnej łzy. Czy zadowolony OKO ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Dwie królowe !!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.03, 11:01 Gość portalu: JA napisał(a): > tak cały czas , zapraszam serdeczne ha ha ha ha ha............ ja wiedzialem, ze to sie tak skonczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: €uropejka Re: Dwie królowe !!! IP: *.dip.t-dialin.net 09.10.03, 11:51 Gość portalu: Ted® napisał(a): > Gość portalu: JA napisał(a): > > > tak cały czas , zapraszam serdeczne ha ha ha ha > ha............ > > > ja wiedzialem, ze to sie tak skonczy Ted, byles i nawet nie odwiedziles?! :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Re: Dwie królowe !!! IP: *.amb.bydgoszcz.pl 09.10.03, 12:10 Gość portalu: Ted® napisał(a): > ja wiedzialem, ze to sie tak skonczy Czy to znaczy, że... to już koniec?! Na szczęście TO zycie pisze najlepsze scenariusze ;) Pozdrawiam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Dla Elodii ;) IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 09.10.03, 19:44 www.kingdom.republika.pl/elodia_okladki.html Pozdrawiam ciepło, Królowo ;) Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re Witaj Królowo 11.10.03, 00:22 I ja Cię królowo pozdrawiam , umieść jakiś wiersz piękny od siebie , poddani się ucieszą! Witaj Ted na naszej planecie gdzie "...nadzieja budzi się i usypia..." :) bo tutaj... "Tutaj miejsce gdzie jest dobrze Tutaj aksamitny spokój I to jest jak słodka choroba I już stąd nie mogę odejść W świecie tym znalazłam miejsce swoje Dookoła wszyscy są jak ja Możesz mówić, że chyba jestem chora Ale już stąd nie mogę odejść, tak A nadzieja budzi się Budzi i zasypia Tutaj nie ma serc jak kamień Tutaj nie słychać słów co ranią I dlatego siedzę tak i czekam I dlatego już chyba tu zostanę A nadzieja budzi się Budzi i zasypia Jestem chora, wiem, i studnią dźwięków Coraz głębiej, dalej i dalej Tak dobrze jest gdy Ciebie tutaj nie ma I dlatego tutaj pozostanę" Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Re Witaj Królowo 11.10.03, 00:24 Królowo Jane ! Umieściłaś wizerunek Elodii ! Nieznośna :))))))) Cmoooook:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Dla Elodii ;) IP: 203.117.67.* 11.10.03, 00:40 Trąć strunę pragnień, Niech zabrzmią tony wszystkich barw w koncercie Twoich nocy i dni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Do Jej Wysokości Elodii ;) IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 11.10.03, 20:35 "nie strasz mnie piekłem za dobrze piekło znam każdy dzień podsuwa myśl, że nieba nie ma tu matka wyrzuca na śmietnik dziecko swe twierdząc, ze zamawiała przecież zdrowe przed siebie biec by pozbyć się sił czasem tak mi wstyd... tutaj się robi z jedzenia rzeźby - podczas gdy obok ktoś się kończy z głodu więc nie strasz mnie piekłem za dobrze piekło znam każdy dzień podsuwa myśl że nieba nie ma przed siebie biec by pozbyć się sił czasem tak mi wstyd... " (K.Nosowska) Pozdrawiam ciepło, Elo, JEDYNA Królowo Nocy Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Do Jej Wysokości Jane ;) 13.10.03, 00:31 Dzięki za pozdrowienia i moje ślę do Ciebie JEDYNA Królowo Dnia :) Niesamowity ten świat tak za dnia jak i w nocy...... świat się wokół nas wciąż mniejszy staje kontynenty na odległość dłoni są samoloty jak z dziecinnych bajek ponad głową coraz szybciej niebo tną ludzie wciąż wędrują wielkim, głośnym stadem z pomieszania mowy słychać jeden głos zbudowano drugą, większą wieżę Babel kto pamięta tamtej, pierwszej wieży los ? świat się kurczy jak przekłuty balon człowiek też maleje szybko razem z nim przerażony swą niewielką skalą coraz bardziej samotnieje w tłumie tym stąd ucieczki nieprzytomne pustą drogą jakby gdzieś coś za zakrętem było tam i te wiersze napisane dla nikogo i te płótna pełne nostalgicznych plam wieża Babel piękny, choć nieludzki ląd coraz dalej czy to postęp, czy to błąd coraz dalej coraz trudniej uciec stąd (Budka Suflera) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Królowa może być tylko jedna IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 13.10.03, 12:42 "Znowu jestem tu A niepamięć już mnie zna Ten dom Gdzie zupełnie inna ja Sprzed lat Myślałam, że już wiem Zastanawiam się Gdybym mogła spotkać ją To czy Umiałabym Przekazać jej tych kilka cennych rad Jak ma żyć, jak oswajać świat Czy dziś już to wiem Ślady dawno zatarł czas I wiatr A ta zapomniana ja Sprzed lat Nie, nie posłucha mnie Może tak już jest Że choć człowiek żyłby lat I sto Będzie wiecznie pytać się By wciąż, wciąż wiedzieć coraz mniej... " (A.M.Jopek) 3maj się dzielnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Twoje ulubione, Elo - Closterkeller ;) IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 13.10.03, 21:10 "Otwieram oczy, szukam Cię A wokół ciemno (...) I szukam Ciebie we śnie I spotykam bladym świtem Mniej coraz marzeń we mnie jest Zapadam w ciszę Na krawędzi dnia, na krawędzi snu Przegrana w nierównej walce Na krawędzi dnia, na krawędzi snu Ja klęczę a wokół tańczy Czas - mój największy wróg, mój najlepszy przyjaciel Czas - nie używa słów, ale zawsze odnajdzie Gdy własnych już nie słyszę słów Czekając topię się w muzyce Te głupie wiersze piszę znów Nie myśląc już o niczym... " ("Na krawędzi" Closterkeller) Dobrej, owocnej nocy, gwieździstego nieba i księżyca przewodnika, Elo, jeśli dziś będziesz... Pozdrawiam ciepło PS: "Sen to zło" (Dżem) ;P Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Abdykacja 15.10.03, 04:18 Cóż skoro twierdzisz , że królowa może być jedna tylko to ja abdykuję. Królowo Dnia złotousta i słoneczna - panuj nam szczęśliwie :) Musisz przyznać - na forum Królowa Dnia jest potrzebna , to bardziej praktyczne rozwiązanie choć myślałam , że ja w nocy a Ty w dzień to chyba masz rację - władza powinna być w jednym ręku bo potem nie wiadomo kto za co odpowiada a na tym naszym forum niełatwo rządzić. Ciężkie to brzemię , doprawdy Ci nie zazdroszczę... W wolnej chwili pomyśl o Królowej Nocy , a to w prezencie dla Ciebie: www.ewa.bicom.pl/chwile/s18.htm Pozdrawiam ciepło i gwieździstych snów życzę:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Dziękuję, ale nieeeee IP: *.amb.bydgoszcz.pl 15.10.03, 07:47 O nieee, Elo, mnie w to nie wrobisz ;) Poza tym będziemy mieli tu system prezydencki ;) Wola narodu ;) I dzieki Bogu! Pozdrawiam Cię ciepło. Pozdrawiam @ll Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Dziękuję, ale nieeeee 15.10.03, 08:06 Taaak? To ja w takim razie głosuję na Wiecha bo innej prócz Ciebie władczyni nie ścierpię a na władcę on się nada , raz że nie bydgoski czyli niezależny i obiektywnie wsio załatwi , dwa , że dobrze i niegłupio gada , trzy , że ma poczucie humoru( to ważne , w razie co się uśmieje a nie od razu łeb zetnie) , cztery ma pinć a to już coś , poza tym ma ustabilizowaną sytuację rodzinną i wyraża się zawsze kulturalnie(nawet jak coś mu się nie widzi) co jak wszyscy wiedzą na tym forum BARDZO się przyda i wstydu nam nie narobi!!! Głos na Wiecha - 1. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Do Królowej Nocy IP: *.telsten.com / 10.22.5.* 19.10.03, 10:55 Oj, jakie to piekne, Elo ;) Dziękuję! Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Do Królowej Nocy 19.10.03, 13:02 tak mi się skojarzyło jak jedno małe bączątko zasnęło z kasztanami:))) Odpowiedz Link Zgłoś
agata.tyciarek [...] 19.10.03, 16:18 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: ja tez jezdem krolowom 19.10.03, 19:43 ...widocznie na takich zasłużyłaś i... nie psuj pięknego wątku:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kwasek Re: ja tez jezdem krolowom IP: 62.244.137.* 19.10.03, 20:17 Miła zachęta do rozmowy dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
agata.tyciarek [...] 19.10.03, 22:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Królowo dnia promiennego: 15.12.03, 04:36 Do L. Szczęśliwy, kto w twych oczu przegląda się niebie, Szczęśliwy dwakroć, kto wzdycha do ciebie, Lecz najszczęśliwszym tego ja ocenię, Co swoim twoje obudził westchnienie. Aleksander Fredro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Królowa Nocy "na urlopie" ;) IP: *.telsten.com / *.telsten.com 02.01.04, 04:27 (Najważniejsze" HEY) "Z każdym dniem zmieniam się, zmieniam się i wiem, że istotna jest to zmiana. Z każdym dniem więcej wiem, a to bardzo w życiu mi pomaga. Wiem, że świat jaki jest taki jest, lecz jest bez wątpienia moim światem. Czy jest zły czy też nie, nie obchodzi mnie, bo ja wpływu na to nie mam. Po co żyć - dobrze wiem, lecz nie pytaj mnie; każdy swoim życiem żyje. Ja mam coś, ty masz coś, każdy ma swój cel, każdy swoją drogą idzie. Dobrze wiem po co mam starać się i żyć tylko najprawdziwszym życiem. Z każdym dniem mocniej wiem co w nim ważne jest, a co jest w nim najważniejsze. Co dla mnie najważniejsze jest, Co tylko ważne - dobrze wiem. I łatwiej jest mi z wiedzą tą odnaleźć w życiu swoim sens... " Zamiast zakończenia naszej ostatniej rozmowy. Wiesz, której. (...) Spróbuj zrozumieć. Pozdrawiam ciepło Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: Królowo Dnia oślepiło mnie Twoje słońce i... 02.01.04, 22:18 ...nic już nie rozumiem i nawet nie próbuję..... Na białe wzgórze szłam Tak coraz wyżej Włosy milczących traw Wplatałaś w moje życie Gest jak spłoszony ptak A usta parzył szept Gdy coraz bliżej nas Tak upragniony cel Na szczycie ogień płonie I koniec... Tak smutna droga w dół Lecz płacze tylko deszcz Ty chyba też tak czujesz Ty chyba też to wiesz Smutek spełnionej baśni Nasz ogień cicho gaśnie Tutaj rzeka kończy bieg Smutek spełnionej baśni Wolno płynie chłodna krew Tutaj rzeka kończy bieg Smutek spełnionej baśni Nawet nie ma już co chcieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LJane Poświatowska dobra na wszystko... IP: *.telsten.com / *.telsten.com 30.01.04, 02:33 *** pokazują mi słowa mówią zapach róży można odnaleźć w słowie a ja znajduję papier papier i papier ani zapachu ani koloru i wiem że snop iskier gdy robotnicy spawają szyny tramwajowe a my stoimy kołem dwóch chłopców dziesięcioletnich i ja snop iskier znaczy o wiele bardziej światło niż słowo światło i gdy mój znajomy sparaliżowany w fotelu na kółkach odgryza kawałek chleba który mu podaję to przechylenie jego głowy ruch szczęk ma w sobie więcej życia, niż słowo życie... Dobranoc @ll Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re: samo życie... 31.01.04, 03:39 Elektrospiro kontra Zanzara Elektrospiro kontra Zanzara Ta walka jest stara jak świat Ta walka jest jak świat stara Elektrospiro jest królem dnia Zanzara panią nocy On błyszczy światłem, światłem słońca Ona gwiazdami się złoci Elektrospiro pędzi jak wiatr Zanzara mknie jak strzała Powietrze z przerażenia drży I dudni ziemia cała Słońce razem z księżycem Stoi, stoi w zenicie Patrzy na walkę Nocy i Dnia Elektrospiro kontra Zanzara W powietrzu świszczą miecze Zanzara pręży ciało Musi zwyciężyć, aby noc Na ziemi trwała wiecznie Konie kopyta wzniosły wysoko Zwarły się z dzikim rżeniem Mkną coraz wyżej, wyżej, wyżej Są już zaledwie cieniem Spadają konie jak meteory I ziemia się rozwiera W tej walce nigdy nie ma zwycięzcy Zanzara noc rozpościera Elektrospiro kontra Zanzara Elektrospiro kontra Zanzara Ta walka jest stara jak świat Ta walka jest jak świat stara Odpowiedz Link Zgłoś
elodia Re:dla milusiej szantażystki milusi... 15.02.04, 06:22 Kiedy ujrzysz złotko moje, Mów: pozdrawiam drogą. Kiedy spyta, jak mi idzie, Mów: noga za nogą. Kiedy spyta czym nie chory, Mów: już po pogrzebie. Kiedy zacznie gorzko płakać, Mów: idzie do ciebie. Brentano ...żarcik. Odpowiedz Link Zgłoś