mrowkas 15.01.02, 12:21 Bardzo jestem ciekawy czy macie swoje ulubione radio. Bo ja mam. Jest to 20 letni Kasprzak, który stoi w garażu. A tak na poważnie jestem bardzo ciekawy czego Bydgoszcz słucha. Oprócz mamy i taty, ma sie rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Fore Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 12:32 Niestety, ja "nielokalnie" - 3. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolo Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 15.01.02, 12:48 A czemu" nielokalnie". Czy lokalne sš aż tak załe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 15.01.02, 13:02 złe może nie sa ale na pewno nie najleprze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 15.01.02, 13:18 Gość portalu: lolo napisał(a): > A czemu" nielokalnie". Czy lokalne sš aż tak załe? No, nie zachwycaja mnie. Kiedyś jeszcze Eska, le teraz już żadne:(( Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luj Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: 10.10.70.* 15.01.02, 13:11 mrowkas napisał(a): > Bardzo jestem ciekawy czy macie swoje ulubione radio. Bo ja mam. Jest to 20 let > ni Kasprzak, który stoi w garażu. Jeśli mowa o lokalnych radiach, to ja od zawsze wierny ELTRZE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demio Re: Lokalne radia. Co o nich myśicie ? IP: 206.55.157.* 16.01.02, 12:54 Ja też zazwyczaj słucham �Trójki�, ale zdarza mi się włączyć w samochodzie bydgoskie rozgłośnie. Wtedy najlepiej słucha mi się Elity (dużo dobrej muzyki, mało gadania). Jak chcę dowiedzieć się, co dzieje się w regionie, to zapuszczam radio PiK. Poza tym uważam, że bydgoskie rozgłośnie wcale nie są takie złe w porównaniu ze stacjami lokalnymi w innych częściach Polski. Może nawet powyżej średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Lokalne radia. Co o nich myśicie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 13:50 ELITA = dno Ja do pracy dojeżdzam na nieszczeście przed godziną 9 . Jest wtedy audycja pana Gawrona i pani Gil . Ponoć oni sobie żartują . Problem w tym ,że jak oni żartują i się z tych żartów cieszą ( nazywają to też najzabawniejszym porankiem w Bydgoszczy ,albo coś),to mi się zbiera na wymioty . Paw na kierownicy to nic dobrego ,wiec szybko przerzucam na cokolwiek innego ... I tak niemal dwa razy w tygodniu się torturuję... Czemu ? Kiedyś radio Elita było niesamowite. Zupełnie nie pieprzyli głupot ,żadnych zapchajdziur (w ich przypadku prawdziwe jest przysłowie ,że milczenie jest złotem) . Puszczali tylko polskie przeboje. Co ciekawe ,nie powtarzały się tak często jak teraz ,gdy ułatwili sobie zadanie i puszczają same przeboje (czyli ze świata) .Czasem mam wrażenie ,ze mają ze trzy kasety i puszczają je naokoło. O mych żalach na temat tego radia piszę drugi raz ,bo wywołali u mnie kiedyś tak gorące uczucia ,że jest mi teraz niewymownie żal jak tak można spieprzyć ???? Sprawdzam więc co jakiś czas ,czy już nie usłyszę tego niesamowitego duetu... ...ale ciągle są . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Demio Re: Lokalne radia. Co o nich myśicie ? IP: 206.55.157.* 16.01.02, 14:40 Zgadzam się, że żarciki dueciku prowadzącego poranną audycję w Elicie są poniżej wszelkiego poziomu. Jeśli już słucham Elity, to w porze, gdy tej parki nie ma na antenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fore Re: Lokalne radia. Co o nich myśicie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 16.01.02, 14:41 Oczywiście, że chodziło mi o Elitę, a nie o Eskę:))) Mam bardzo podobne żale do tego radia, sam pomysł był fajny i na początku byłam zachwycona - a dzisiaj - no nie mogę po porstu słuchać (od czasu do czasu próbuję). I tak samo jak Lolkla męczą mnie "naturalne i spontaniczne, błyskotliwe" rozmowy Panów i pań redaktorów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Lokalne radia. Co o nich my?icie ? IP: 213.77.78.* 16.01.02, 13:40 Lokalne stacje sa za malo lokalne, a za bardzo tzw. sformatowane, tzn. sztuczny luz, duze tempo, szybkie gadanie (niekoniecznie bez sensu, ale za to wiele). Na przedciwnym buegunie stoi PIK, ktory jest publiczny w najobrzydliwszym tego slowa znaczeniu - nuda, tylko wiadomosci w miare OK. Stacje lokalne maja malo autentycznosci, tylko wiele scisgnietego od innych. Ale przeciz maja one tez znacznie mniej pieniedzy, niz PIK... Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Lokalne radia. Co o nich my?icie ? 16.01.02, 16:28 zdecydowanie 3 z lokalnych ^_^ no oki-PiK (maja ze 3 audycje i nieraz jakis reportazyk) i Eska. KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: małgośka Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 17.01.02, 10:52 na stałe mam włączoną zetkę, ale zdrarza mi sie słuchał lokalnych - wiec jednak tylko o PIK da się powiedzieć, że nie jest żenujące; ale w ogóle to jest tak, że radia rozróżnia się głównie po głosach prezenterów; jak chcę słuchać muzyczki to sobie włączam CD taką, jaką chcę, a radio to bym chciała, żeby do mnie gadało i to w dodatku o czymś a nie tylko mi opowiadało średniego (co najwyżej) lotu dowcipaski; w zetce to tak naprawdę blondynka czyli Beata Pawlikowska ma coś do powiedzenia, reszta to mistrze w gadaniu o niczym. tak, wie, że to trochę nie na temat wątku a tylko trochę, bo temat chyba jest taki, jakie ma być radio, żeby mi się chciało go słuchać, wiec lokalnego też słucham tylko takiego, które będzie mi miało coś do powiedzenia pozdrawiam małgośka Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia elita 17.01.02, 11:32 hmm.. jesli chodzi o elite to wlascicielem jest Agora.... zbieg okolicznosci, ze spada poziom gazety i spada poziom radio (ups! niestety juz na dnie jest).. poranna audycja jest nie do zniesienia... z tego co wiem.. to te rewelacyjne dialogi sa pisane (nie wiem przez kogo) i zatwierdzane przez programowego.. w tej sytuacji chyba nie mozna mowic o naturalnych wypowiedziach.. no coz nieszczescia chodza parami.. co jak co ale po agorze spodziewalabym sie wiekszych nakladow finansowych.. moze warto zainwestowac w badania opini publicznej lub w nowego programowego? agora jest wlascicielem wielu lokalnych stacji nie tylko w naszym regionie.. moze ktos sie wypowie jak u nich z poziomem tak radia jak i gazety..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: elita IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.01.02, 15:52 Czy chcesz powiedzieć ,że te pierdoły to nie radosna twórczość redaktorska duetu Gawron-Gil ???? Ktoś im układa te "niebanalne" żarty ???????? Toć to geniusz .Myśleć i myśleć ,żeby coś takiego wymyśleć to trzeba -zaprawdę Wam powiem - być geniuszem !!!!! I do tego ELITA należy do Agory ???? Toż to czad !!!! Czy są tu jeszcze jacyś ludzie z Agory ? Panowie ,czy ten inteligent ,co układa tekstówkę redaktorom porannej audycji radia Elita ,to od Was ????? Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: elita 17.01.02, 15:56 ha! nie wiem kto uklada dialogi.. czy sami "Gawron-Gil" czy maja czlowieka od tego... ale chcialabym zlozyc gratulacje dla programowego, ze dopuszcza cos takiego na antene... moje gratulacje.. jestem pelna podziwu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szymszel Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.atr.bydgoszcz.pl 17.01.02, 18:43 Lokalne radia są źle robione. Jest kilka rozgłośni bardzo podobnych. Żadne nie proponuje czegość swojego. Przyświeca im myśl "radio dla każdego". Są miałkie i bazpłciowe. Kiedyś słuchałem duzo radia. Głównie pr3, ale to było dawno (lata 80te - początek 90-tych). Od kilku dobrych lat trójka też zniżyła lot. Choć na pewno jest najlpsza. Czasem jej słucham. Ostatnio słucham internetem RADIOSTACJI. Miło też ze wrócił PR 2 na fale eteru... ale to nie lokalne ... co za syf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.ic.net.pl 18.01.02, 09:47 Słucham troszkę Eski lub PIK , ale generalnie przyłączam się do wypowiedzi niepochlebnych na temat rozgłośni lokalnych . W żadnej z nich poza PIK - iem nie ma nawet osoby z "radiowym" głosem , a mnie żle się słucha takiego radia . Dlatego niestety przełączam się na RMF , a gdy znudzi mnie ich czarnowidztwo , słucham "zetki" . Tam gdzie mogę ( dość często wyjeżdzam w delegacje) słucham Radio Wa-Wa . Całkiem niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Elita IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 11:26 Faktycznie Elita należy do Agory . Jak ktos ma ochotę tam zajrzeć i popatrzeć na spoty zachwalające w stylu -cytuję : "Andrzej Gawroński i Dorota Gul - najzabawniejsza para w mieście. Humor, werwa, mnóstwo dobrej zabawy. Włącz Radio Elita 92,1 UKF Złote Przeboje codziennie rano od 6.00 do 9.00. Budzimy najlepiej, sprawdź nas! " ...to polecam stronkę : www.radioelita.com.pl , ażeby sie przekonać ,że nalezy do Agory (Gazety Wyborczej ) :www.agora.pl/agora_pl/index_pl.html Czy w takim gąszczu dziennikarzy ,redaktorów jaki posiada oddział Agory w Bydgoszczy i pomimo obiecywanych inwestycji nie ma nikogo komu by zależało na poziomie "swojego dziecka" ???? Jak długo będzie jescze ciągnięte to dno ???? (O ile dno da się ciągnąć ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Elita IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 11:38 e- mail :radioelita@radioelita.com.pl. Dobra ,może oni zyją w nieświadomości . Ponieważ podali adres e-mailowy to skopiuje im ten wątek i wyślę . Może to kogoś skłoni do przemyśleń ? Może zechcą się nie zgodzić i przekonać mnie ,ze np chodzi im o jakiś szczególny rodzaj słuchacza ? Kto wie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Elita IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 18.01.02, 13:18 Atomski, dzięki za maila, ale był niepotrzebny. Od początku śledzę dyskusje na temat lokalnych rozgłosni ponieważ jestem tym bezpośrednio zainteresowany - jestem dyrektorem programowym Elity - tym palantem, który odpowiedzialny jest za totalne dno, skończony syf w wykonaniu dwójki debili w czasie porannego programu (parafrazując twoje/wasze wypowiedzi). Ale pomińmy język. Uznajmy, że niesympatyczne słowa znalazły sie w twoich/waszych wypowiedziach przypadkiem i skupmy się na merytorycznej stronie twoich/waszych zarzutów. Generalnie chodzi o to, ze nie podoba wam sie tym humoru reprezentowany przez duet Gawroński/Gul, prawda? Rzecz w tym, że nie jest on do was adresowany!!! Paradoks? Nie. Elita robi program dla słuchacza dorosłego (od trzydziestki w górę) a ty/wy jesteście młodsi. Skąd o tym wiem? Poszperałem po waszych wypowiedziała na forum. #kasia szuka sukienki na studniówkę... KroTosS przysypia na wykładach... Wasz wiek to nie jest zarzut. Chodzi mi tylko o to, że Elita, radio sformatowane, postanowiła grać dla dorosłych i cały program, od muzyki począwszy na prognozie pogody skończywszy, adresowany jest do ludzi dorosłych. A młodzież trochę się od starych zgredów różni, prawda? Dlatego nie dziw/nie dziwcie się, że Elita wam nie odpowiada. To jest trochę tak jakby zaproponować licealiście żeby poszedł na imprezke w garniturze. Garnitur sam w sobie nie jest zły, ale w tym towarzystwie jakoś nie pasuje, no nie? A teraz porozmawiajmy o kroju samego garnituru. Jeśli ktoś mi znajdzie człowieka, który rozśmieszyłby wszystkich bez wyjatku to stawiam pizzę! Oczywiście, że zawsze można sie do czegoś przyczepić. Zawsze będą osoby, którym twarz zamarła w śmiertelnie poważnym grymasie. Nie ma siły - wszystkich się nie za-do-wo-li. Poranek w Elicie ma swoje wady. Mnóstwo rzeczy jest do poprawienia. Nie wszystkich śmieszy. Czasem drażni. Bywa infantylny, rozgadany, trafia puentą jak kulą w płot. Ale czy zawsze? Bez wyjątku? Czy jest to TOTALNE dno? Odbiornik radiowy ma wielką zaletę: guzik, którym można go wyłączyć! Atomski. Piszesz, że dwa razy w tygodniu się nami torturujesz. Kto ci każe! Możesz nas wyłączyć! I jeszcze jedno na koniec. Jak już napisałem, poszperałem sobie w różnych wypowiedziach na forum. Atomski, KroTosS, #kasia, krzyżak, tomcio i inni. Dlaczego, kurcze, nic wam się nie podoba? Wchodzę na dowolny temat i zawsze znajduję tam wasze posty. I zawsze są krytyczne. Może jestem starym 31 letnim wapnem, ale jeśli widzę, że ktoś zna się na KAŻDYM temacie i zawsze jest PRZECIWKO to przychodzą mi na myśl dwa słowa - megaloman i malkontent. Z radiowym pozdrowieniem - Wojtek. Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: Elita 18.01.02, 13:45 ha! i tu sie mylisz... nie szukam sukienki na 100-dniowke.. pomyliles mnie z weronnika... wierz mi to jest roznica! jesli chodzi o potencjalnego odbiorcy... hmm... 30 latek tak.. i wyzej cos ciezko w takim razie ... bo jezeli tak jest na prawde to nie wiem dlaczego moi znajomi (od 30 w gore) jakos nie sluchaja Elity i maja jej to samo do zarzucenia co ja... badz co badz osoba mlodsza.. no ale ponoc to niewazne.. mam pytania do statystyk: czy robiliscie badania opini publicznej.. jesli tak to statystyczny respondent byl??? no wlasnie jaki... czy probka grupy byla wiarygodna.. na jakiej populacji robiliscie badania.. no i co z przeslankami.. co wskazuje na to, ze radio jest przeznaczone dla 30 w gore? jakos tak przedziwnie sie sklada, ze moi znajomi (powyzej 30 aby nie bylo watpliwosci) tez nie sa zachwyceni tym radiem.. widocznie sa tak bardzo zgorzkniali jak ja.. i tez wszystko krytykuja?! wydaje mi sie, ze jesli jest tyle opini niepochlebnych to cos jest nie tak.. wartoby sie zastanowic czy radio Elita spelnia wymagania potencjalnych odbiorcow.. zy spelnia ich oczekiwania.. chyba nie az tak doskonale z tym jest prawda? skoro sluchacze pisza: "sluchalem ale juz nie slucham"???? panie programowy troszke samokrytyzmu pls... co do tego, ze wszystko krytykujemy.. hmm.. jesli chodzi o mnie nie wydaje mi sie, ze jest ze mna tak zle.. forum jak to forum.. jak mi sie cos podoba to sie ciesze jezeli nie to krytykuje.. to sie chyba nazywa poglady.. a ja o nich mowie.. no i slonca brak.. aczkolwiek dzis jest lepiej.. a na 100-dniowce... byalm dosc dawno jakby nie patrzec :)) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: Elita 18.01.02, 13:55 Gość portalu: Wojtek napisał(a): > Atomski, dzięki za maila, ale był niepotrzebny. Od początku śledzę dyskusje na > temat lokalnych rozgłosni a skad On mial niby o tym wiedziec? To jest gdzies ogloszone?> twoich/waszych wypowiedziach przypadkiem i skupmy się na merytorycznej stronie > twoich/waszych zarzutów. -To nie byl przypadek > Generalnie chodzi o to, ze nie podoba wam sie tym humoru reprezentowany przez > duet Gawroński/Gul, prawda? > Rzecz w tym, że nie jest on do was adresowany!!! To co? nie mozemy sluchac tego radia? > Poranek w Elicie ma swoje wady. Mnóstwo rzeczy jest do poprawienia. Nie > wszystkich śmieszy. Czasem drażni. Bywa infantylny, rozgadany, trafia puentą > jak kulą w płot. Ale czy zawsze? Bez wyjątku? Czy jest to TOTALNE dno? > Odbiornik radiowy ma wielką zaletę: guzik, którym można go wyłączyć! Atomski. > Piszesz, że dwa razy w tygodniu się nami torturujesz. Kto ci każe! Możesz nas > wyłączyć! ale jesli ja nie chce skorzystac z guzika? to jest tak: kiedys bylo fajne i mimo ze wiem ze spadlo na leb na szyje.. mam jeszcze nadzieje, ze cos sie tam poprawi.. to zle? nadzieja matka glupich? > > I jeszcze jedno na koniec. > Jak już napisałem, poszperałem sobie w różnych wypowiedziach na forum. Atomski, > > KroTosS, #kasia, krzyżak, tomcio i inni. Dlaczego, kurcze, nic wam się nie > podoba? Wchodzę na dowolny temat i zawsze znajduję tam wasze posty. I zawsze są > > krytyczne. > nigdy nie mow nigdy zawsze nie mow zawsze hmmm... tum turum... nie bede pokazywac palcami ale atom wyzywaja Cie od wapna starego :)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Elita IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 14:24 Gość portalu: Wojtek napisał(a): >" Atomski, dzięki za maila, ale był niepotrzebny. Od początku śledzę dyskusje na > temat lokalnych rozgłosni ponieważ jestem tym bezpośrednio zainteresowany - > jestem dyrektorem programowym Elity - tym palantem, który odpowiedzialny jest > za totalne dno, skończony syf w wykonaniu dwójki debili w czasie porannego > programu (parafrazując twoje/wasze wypowiedzi)." Słabe te parafrazy .Nigdzie nie użyłem takiego słownictwa jak palant czy debil (sprawdzałem jeszcze raz ,by się upewnić) .chyba ,że wg sz.p. parafrazą geniusza jest debil ? > Ale pomińmy język. Uznajmy, że niesympatyczne słowa znalazły sie w > twoich/waszych wypowiedziach przypadkiem i skupmy się na merytorycznej stronie > twoich/waszych zarzutów." Zadne moje słowa nie padły przypadkiem :) Ale teraz już chętnie podyskuję merytorycznie:) > Generalnie chodzi o to, ze nie podoba wam sie tym humoru reprezentowany przez > duet Gawroński/Gul, prawda? > Rzecz w tym, że nie jest on do was adresowany!!! Paradoks? Nie. Elita robi > program dla słuchacza dorosłego (od trzydziestki w górę) a ty/wy jesteście > młodsi. Skąd o tym wiem? Poszperałem po waszych wypowiedziała na forum. #kasia > szuka sukienki na studniówkę... KroTosS przysypia na wykładach... > Wasz wiek to nie jest zarzut. Chodzi mi tylko o to, że Elita, radio > sformatowane, postanowiła grać dla dorosłych i cały program, od muzyki > począwszy na prognozie pogody skończywszy, adresowany jest do ludzi dorosłych. (...) To pomyłka . Oj ogromna pomyłka . Mam 30 lat .Jestem już dawno po studiach :) Druga pomyłka jeszcze wieksza . Jak to się stało ,że ze stacji o niebywałej słuchalności z czasów "puszacznia" : "TYLKO POLSKICH PRZEBOJÓW" zawęziliście krąg swoich odbiorców tylko do dorosłej części słuchaczy ??? To taki chwyt marketingowy ? Mniej znaczy lepiej ?? Trzecia pomyłka -najtragiczniejsza: Jakim cudem macie trafiać do dorosłych słuchaczy żartami na poziomie podstawówki ,zawodówki? Ja i parę innych osób (dorosłych ) mieliśmy wrażenie,że tego typu żarty są właśnie kierowane do słuchacza szkoły podstawowej !!!! To gdzie to trafianie ? Informacją o pogodzie ,o korkach ? Tak właśnie w tym . Muzyka z lat 80 ? Super !! Ale nie "najzabawniejszym porankiem w Bydgoszczy" !! Gwarantuję ,że NIE !!!! > A teraz porozmawiajmy o kroju samego garnituru. > Jeśli ktoś mi znajdzie człowieka, który rozśmieszyłby wszystkich bez wyjatku to > stawiam pizzę! Oczywiście, że zawsze można sie do czegoś przyczepić. Zawsze > będą osoby, którym twarz zamarła w śmiertelnie poważnym grymasie. Nie ma siły - AGORA to firma ambitna .Chwali się ,że ponad połowa pracowników ma ukończone wyższe studia .To sugeruje,że radio Elita po trafieniu pod skrzydła tejże firmy powinno być kierowane właśnie do dorosłego ,inteligentnego słuchacza .Nieco sentymentalnego -jak sugerują dobierane utwory . Tak ? I co może trafia ??? Być może do uczniów w -dajmy na to -Zespole Szkół Zawodowych w czasie praktyk ... Tak mniejwięcej lokalizuję słuchacza usatysfakcjonowanego "najzabawniejszym porankiem w Bydgoszczy" > wszystkich się nie za-do-wo-li. > Poranek w Elicie ma swoje wady. Mnóstwo rzeczy jest do poprawienia. Nie > wszystkich śmieszy. Czasem drażni. Bywa infantylny, rozgadany, trafia puentą > jak kulą w płot. Ale czy zawsze? Bez wyjątku? Czy jest to TOTALNE dno? > Odbiornik radiowy ma wielką zaletę: guzik, którym można go wyłączyć! Atomski. > Piszesz, że dwa razy w tygodniu się nami torturujesz. Kto ci każe! Możesz nas > wyłączyć!" Z takim podejściem do pracy chyba nie powinien pan tam pracować ? Człowiek pracujący w "Elicie" namawia do wyłączenia radia Elita ??? Brak słów . > I jeszcze jedno na koniec. > Jak już napisałem, poszperałem sobie w różnych wypowiedziach na forum. Atomski, > KroTosS, #kasia, krzyżak, tomcio i inni. Dlaczego, kurcze, nic wam się nie > podoba? Wchodzę na dowolny temat i zawsze znajduję tam wasze posty. I zawsze są > krytyczne. Odpowiem za siebie: Jak coś mi się nie podoba -to piszę o tym. Jak coś mi się podoba - to też o tym piszę. Niestety tak się jakoś składa ,że jest znacznie więcej rzeczy ,które mi się nie podobają . Rozgladam się ,patrze po ludziach i się okazuję ,że im też . Chyba w Polsce nie dzieje się za dobrze ? Może dlatego ??? Jeżeli chodzi o moje "niepodobanie" w stosunku do radia Elity to jest to zarzut przemyślany ,poparty pewną ankietą wśród znajomych (macie obecnie niemal zerową słuchalność wsród ludzi po studiach -obojętnie jakich studiach) . Wynika natomiast z mojej niegdysiejszej miłości do tego radia i ogromnego smutku z powodu obecnej ramówki i postawy dyrektora programowego tego radia. Byliście najlepszym radiem w tym mieście . > Może jestem starym 31 letnim wapnem, ale jeśli widzę, że ktoś zna się naKAŻDYM > temacie i zawsze jest PRZECIWKO to przychodzą mi na myśl dwa słowa - megaloman > i malkontent. > Z radiowym pozdrowieniem - Wojtek. Mam 30 lat (już to wyżej napisałem ) . Nie znam sie na wszystkim . Także pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Elita IP: *.ic.net.pl 18.01.02, 15:05 Mam 34 lata, więc jestem chyba potencjalnym "słuchaczem" tego radia. Problem tylko w tym , że mnie też się Radio Elita zbytnio nie podoba . Jasne , mogę przestawić na inną stację (i tak też robię). Ale czy Dyrektor powinien do tego zachęcać , czy nie powinien przyjąć z pokorą krytki i spróbować coś "naprawić" by było lepiej ?!. Mówiąc "przełączcie" sobie guzik w radio to podcinanie gałęzi na której sam siedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Elita IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 18.01.02, 15:08 1. Wiek - strzał chybiony. Mea culpa. 2. Czy zawęziliśmy krąg odbiorców? Nie. Od samego początku istnienia radia gramy dla dorosłych. Kiedys graliśmy dla nich tylko polskie przeboje, teraz po prostu złote przeboje. Skąd ta zmiana? Z ankiet. Badania statystyczne to podstawa naszej działalności. W pewnym momencie słuchacze powiedzieli: polskie są fajne, ale przydałoby się troche zagranicznych. Proszę bardzo. Są zagraniczne. 3. Pracując w Elicie namawiam do jej wyłączenia - staram się być szczery. Albo bawimy sie w socjotechnikę albo mówimy co myślimy. Jeśli ci się nie podoba Elita to ją wyłącz! Po prostu. 4. Zerowa słuchalność. Skoro tak twierdzisz... to pewnie masz rację. Ja mam profesjonalne badania słuchalności, które mówią co innego. 5. Tak naprawdę żeby odpowiedzieć na wszystkie pytania musiałbym zdradzić wiele tajemnic z księgi "Jak się robi radio". Nie mogę tego zrobić na publicznym forum bo taka wiedza kosztuje grube pieniądze. Ale chętnie pogadam o tym w cztery oczy. Zapraszam do radia. Piekna 15. Zobaczysz (zobaczycie) radio od kuchni, pogadamy o waszych uwagach, sprzedacie mi wasz pomysł na najlepsze radio na świecie. Co wy na to? Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Elita IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 15:55 wojtek: > "2. Czy zawęziliśmy krąg odbiorców? Nie. Od samego początku istnienia radia > gramy dla dorosłych." Elita wypromowała się na graniu starych polskich kawałków . Była radiem nietuzinkowym .Była słuchana przez dorosłych i ich dzieci .Dzięki temu,ze nasi rodzice słuchali doorsów my wówczas dzieci też słuchaliśmy .Teraz mamy jakieś pojęcie o historii muzyki.To było coś coświadczyło o tym,że to dobre radio !!! Zmiana na granie wszystkiego jest z mojego punktu widzenia pójściem na łatwiznę ,nie promowaniem "dobrego radia" . Przy czym zupełnie inaczej rozumiemy pojęcie "dobre radio ". Teraz to już zupełnie nie wiem komu jest dedykowane .Jedno zaprzecza drugiemu. Brak spójności .W moim odczuciu ,jedynym pierwiastkiem świadczącym,ze to radio dla dorosłych są : informacje,prognoza pogody,info o korkach i niektóre ,wyszukane,stare kawałki,zupełnie nie do usłyszenia gdzie indziej. I co ? Rozmyło się. >Kiedys graliśmy dla nich tylko polskie przeboje, teraz po > prostu złote przeboje. Skąd ta zmiana? Z ankiet. Badania statystyczne to > podstawa naszej działalności. To mamy bardzo różne wyniki owych badań :))) Oj bardzo różne . I ludzie po 30 słuchają najzabawniejszego poranka w mieście ?? A jak długo wytrzymują ? W pewnym momencie słuchacze powiedzieli: polskie > są fajne, ale przydałoby się troche zagranicznych. Proszę bardzo. Są > zagraniczne. I tak staliscie się jedną z wielu nijakich stacji. (No nie do końca ,coś zostało w muzyce granej przez Was,ale tożałosne resztki). ...zapomniałbym .Wyróżnia Was ten nieszczęliwy poranek. > 3. Pracując w Elicie namawiam do jej wyłączenia - staram się być szczery. Albo > bawimy sie w socjotechnikę albo mówimy co myślimy. Jeśli ci się nie podoba > Elita to ją wyłącz! Po prostu. To radosne. Trzeba się jeszcze sporo nauczyć .Socjotechnika ,he,he . Ja mówię : Jest taki program ,co strasznie masakruje dobre zdanie wielu ludziom w wieku ok 30 lat na temat radia Elita. Ja też tak myślę .Dzielę się tym. Odpowiedz wojtka : Wyłącz radio !! Mam przekazać dalej ??? > 4. Zerowa słuchalność. Skoro tak twierdzisz... to pewnie masz rację. Ja mam > profesjonalne badania słuchalności, które mówią co innego. A jest tam podział na wiek ? I do kogo trafia ów żart .Do jakiej grupy społecznej ,w jakim wieku ? To chyba nie tajemnica. Sam jestem ciekaw bo nie potrafię sobie wyobrazić innego odbiorcy niż uczeń szkoły zawodowej (max !! ) . Tymczasem niby jest inaczej ?? > 5. Tak naprawdę żeby odpowiedzieć na wszystkie pytania musiałbym zdradzić wiele > > tajemnic z księgi "Jak się robi radio". Nie mogę tego zrobić na publicznym > forum bo taka wiedza kosztuje grube pieniądze. Ale chętnie pogadam o tym w > cztery oczy. Zapraszam do radia. Piekna 15. Zobaczysz (zobaczycie) radio od > kuchni, pogadamy o waszych uwagach, sprzedacie mi wasz pomysł na najlepsze > radio na świecie. > Co wy na to? > > Wojtek" Nie chcę znać wszystkiego !Bo dostanie mi się jeszcze w życiu od malkontentów :) Interesuje mnie efekt końcowy !!! A ten moim zdaniem jest nieznośnie niski ,co zupełnie nie licuje -moim zdaniem - z tym do kogo niby kierowane są np radosne poranki ." Tak więc zaproszenia na razie nie przyjmuję . Wszystkie moje pomysły tu przedstawiłem . Jeśli znowu zacznie mi zależeć na bliższej znajomości z radiem Elita to odwdzięczę się większą słuchalnością . Wtedy też chętnie skorzystam z zaproszenia,bo będę chciał zobaczyć jak wygląda praca w najlepszym radiu w Bydgoszczy ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sz Re: Elita IP: *.atr.bydgoszcz.pl 18.01.02, 15:14 > Może jestem starym 31 letnim wapnem, ale jeśli widzę, że ktoś zna się na KAŻDYM > > temacie i zawsze jest PRZECIWKO to przychodzą mi na myśl dwa słowa - megaloman > i malkontent. mam 32 lata wszystko mnie kręci za wyjątkiem braku chęci jestem PRZECIWKO lokalnym bydgoskim stacjom! naprawdę! znam się na muzyce (tej dla dorosłych) bardziej niż przeciętny słuchacz domagam się aby staje miały amerykańską LOKALNOŚĆ KULTUROTWÓRCZOŚĆ jak we francji Odpowiedz Link Zgłoś
#kasia Re: Elita 18.01.02, 15:17 no ale cos jest nie tak jezeli znalazlo sie grono niezadowolonych ludzi co????? no tak jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o .... hmmm poslugujac sie jakims argumentem powinien on byc zbadany chyba? wiec dlaczego nie upewniles sie co do wieku? to objaw lekcewazenia... najlepsze na swiecie moze nie.. ale lepsze.. a to juz cos prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Elita IP: *.bydgoszcz.mtl.pl 18.01.02, 15:32 Już to wyżej napisałem: pomyliłem sie co do ilosci krzyżyków na karku... jeszcze raz sorry! Zgadzam sie, że jeśli znajdzie się grupa słuchaczy niezadowolonych z radia to znaczy że, coś jest nie tak. Ale to nie jest cała prawda! Może od początku. W Elicie pracuję od samego początku, od 15 września 1997 roku. Tego dnia poprowadziłem pierwszy program w tym radiu. Przez kolejne trzy lata byłem gospodarzem porannego programu. Od niespełna dwóch jestem dyrektorem programowym. Od zawsze mieliśmy sygnały od słuchaczy. I zawsze było tak, że jednym się podobało a innym nie. W czasie każdego dyzuru ludzie dzwonią mówiąc albo: "chała" albo "jesteście super". Tak jest też w tej chwili. Jest grupa osób którym radio sie nie podoba, są też tacy, którzy słuchają tylko nas. I to mi daje siłę w dyskusji. Oczywiście macie racje pokazując rzeczy do naprawy!. Codziennie siedzimy długie godziny pracując nad jakością programu. nie jesteśmy zakochanymi w sobie bufonami, którzy uważają, że zjedli wszystkie rozumy. Ale z drugiej strony wiemy, że to co robimy po prostu się podoba. Nie wszystkim! To jasne! Wszystkim to się podobało za wujka Stalina! A tak przy okazi - napiszcie co sądzicie o innych bydgoskich rozgłosniach: PiK, Pomoże, Eska, Plus... Tylko szczerze, OK? Pozdro - Wojtek Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Elita do Wojtka! 18.01.02, 15:54 otoz powiem Ci tak fakt ze nie podoba mi sie sporo rzeczy [ale nie wszystko na Boga>Elity nie skrytykowalem :-)] i o tym pisze bo od tego miedzy innymi jest forum. A czemu Cie to tak porusza uwazasz ze w Polsce wyswietlany teraz jest "zajebisty film fajny" ??? Pozdrawiam KroTosS narzekajacy bo realistyczny Ps.Przychylajac sie do prosby łopatologicznie oceniam stacje oczywiscie lokalnie: PiK najlepsze radyjko chyba-audycje, reportaze,sport!!! muza srednia ESKA-slucham tylko muzyki tam... albo po prostu nie trafilem na jakis ciekawy reportaz -__- Plus-merytorycznie dobra i muzyka ok, tylko nieraz wiadomo z czym przeginaja ;) Pomoze-to oni jeszcze graja??? tragiczne glosy maja przede wszystkim, ale reszta to tez nie szczyt marzen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ochman to i ja pare groszy... IP: 194.203.162.* 18.01.02, 16:19 Wprawdzie zupelnie sie nie orientuje w rozglosniach lokalnych ale musze przyznac, ze podoba mi sie postawa Wojtka. Wprawdzie przyszedl i napisal pare rzeczy bez sprawdzenia ale ktory/a z Was tak nigdy nie zrobil niech pierwszy rzuci kamieniem... (po malym namysle - lepiej nie rzucajcie niczym:) Takze uwazam, ze zapraszanie do wylaczania radia jest raczej niefortunne ale z drugiej strony dostaliscie wyrazne zaproszenie zeby pojsc, obejrzec i moze wspolnymi silami zmienic na lepsze. NetBiT - kolejna sprawa ktora moglibyscie sie zainteresowac (o ile w dalszym ciegu roscicie sobie pretensje do robienia czegokolwiek poza spotykaniem sie na piwie - pisze bez zlosliwosci) Poza tym z tego co Wojtek pisze, radio przeznaczone jest od ludzi od 30tki w gore a z tego co widze nawet ci na forum ktorzy spelniaja to wymaganie ledwo ja przekroczyli. Atomski - moze poranna audycja przeznaczona jest dla staruszkow, ktorzy jak dobrze wiemy dziecinnieja na starosc i ktorym moze sie podobac taka wlasnie jakosc zartow. I ostatnia rzecz. Dla tych ktorzy jeszcze tego nie wiedza - nie jestem pracownikiem GW, Elity ani zadnej ze spolek Agory :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: to i ja pare groszy... IP: 194.204.138.* 18.01.02, 16:31 hmmmmmmmmmmmmmmmm moja mam jest po 30 :)))) i tez uwaza, ze te zarty sa do niczego... wlasnie chodzi o to, ze chyba ciezko nam sie pogodzic z tym, ze to radio bylo super a stalo sie praktycznie niczym nie wyrozniajaca sie (:))) no porankiem) stacja radiowa.. szkoda! wielka szkoda! bo robilo wrazenie! i to chyba swiadzcy o tym.. bo tylko to radio jest krytykowane tak agresywnie.. reszta po prostu chyba nas nie interesuje.. a to bylo super ale juz nie jest... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Elita do Wojtka! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 16:22 Nie słucham prawie lokalnych stacji . Słucham "trójki" - jak chcę by do mnie mówiono .Czasem dwójki -jak mam ochotę na tego typu muzykę .Ostatnio coraz częściej (w drodze do pracy i z pracy do domu : ESKI -są te same wiadomości (+lokalne) ,co wszędzie,ale bez drażniących akcentów i różnorodna muzyka). Nie mam pomysłu na to jak ratować inne nasze "dołujące" stacje radiowe. Są tak bezpłciowe i bez charakteru ,ze w którymkolwiek kierunku by nie poszły -byłoby tylko lepiej. Zupełnie inaczej jest z Elitą .To radio miało charakter... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TheSlaby Re: Elita IP: *.atr.bydgoszcz.pl 18.01.02, 16:50 > A tak przy okazi - napiszcie co sądzicie o innych bydgoskich rozgłosniach: PiK, jeszcze najlepsze publiczne > Pomoże, Eska, Plus... Tylko szczerze, OK? nie rozróżniam ;-( nalezy zapytać kto ma sluchac radia pomyslec i zarządząć (i próbować zarabiać) polecam uwadze Radiostecję ("ten cały cyrk" z ex dyr. progr. Pawłem Sito, kasą właścicieli, umowami odnośnie profilu stacji i nowym dyr. Piotrem Metzem) The Slaby Odpowiedz Link Zgłoś
bator1 Dowcipasy 23.01.02, 12:11 Drogi Wojtku, przyznaje że zdumiewa mnie argumentacja o adresatach porannego programu. Jako człek po 30 mogę znaleźć tylko jedno uzasadnienie dla serwowania porannych dowcipasów: Pokolenie po 30 wychowywało się na "Świecie Młodych" Tam, na ostatniej stronie w latach 80 upchnięto rubryczkę "uśmiech numeru". To tam ostatni raz czytałem tandentne dowcipasy, które teraz odgrzewa się rano w Elicie. Jak zauważyłem, autor tej rubryczki (tej w "ŚM"), chyba ma się dobrze bo także w kioskach pojawiły się kieszonkowego formatu zbiorki pt. "uśmiech numeru". Tyle, że ten pseudo-humor już 20 lat temu trącił tandetą, a teraz kupują to czytelnicy, którym brakuje jeszcze kilku lat aby być nastolatkiem. NMie wiem kto zmusza Gawrona do odczytywania z kartki tego chłamu, ale przykro mi, że miesza się do tego Ciebie i Jego. Z czasów gdy byliście w El-ce, pamiętam, że nie potrzebowaliście protez, aby dobrze prowadzić program. Szkoda, że teraz... Nadal słucham często Elity, przykro mi jedynie, że zmuszacie mnie do tego abym nie czynił tego rano. Gdy słyszę wesołe inaczej dialogi, przełączam na inne stacje. Dopóki się to nie skończy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milak Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 18.01.02, 17:38 Tumturumtumtum ;o) Ja zdecydownie... RMF.FM ;o) Innego radia po prostu nie slucham i polecam wymienione wyzej. (dla jakiego miasta jest ono regionalne? :o))) MIlak Odpowiedz Link Zgłoś
krotoss Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? 18.01.02, 22:55 Gość portalu: Milak napisał(a): > Tumturumtumtum ;o) > Ja zdecydownie... RMF.FM ;o) > Innego radia po prostu nie slucham i polecam wymienione wyzej. > (dla jakiego miasta jest ono regionalne? :o))) dla Krakowa, a ja wole stolycowe "Z" ^_^ ale jeszcze bardziej 3! KroTosS Odpowiedz Link Zgłoś
abc3 Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? 18.01.02, 20:44 mrowkas napisał(a): > Bardzo jestem ciekawy czy macie swoje ulubione radio. Bo ja mam. Jest to 20 let > ni Kasprzak, który stoi w garażu. A tak na poważnie jestem bardzo ciekawy czego > Bydgoszcz słucha. Oprócz mamy i taty, ma sie rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
abc3 Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? 18.01.02, 20:47 Siadam i czytam. O matko, co za niezadowoleni z życia ludzie...I jeszcze coś mi się przypomniało : Krytyk i eunuch z jednej są parafii:każdy wie jak, a żaden nie potrafi... Odpowiedz Link Zgłoś
abc3 Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? 18.01.02, 20:59 Zaczynam się zastanawiać, czy te wasze Elity i Eski oraz Piki już pozamykali? I co? Firmowy komputer zamknęli-i biedni byli dziennikarze już nie mogą obrzucać się błotem??? To straszne. Czkam niecierpliwie na kolejne,fascynujące informacje dotyczące radia lokalnego ale chyba zapał wywalanych bez przerwy z radia do radia ludków już się skończył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adek Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.ic.net.pl 21.01.02, 09:10 abc3 napisał(a): > Siadam i czytam. O matko, co za niezadowoleni z życia ludzie...I jeszcze coś mi > > się przypomniało : Krytyk i eunuch z jednej są parafii:każdy wie jak, a żaden > nie potrafi... I sam krytykujesz krytykujących . Jesteś krytykiem czy tym drugim ?!. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wodorski Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 19:02 Ach, już miałem poprzestać tylko na pooglądaniu dyskusji, która sama w sobie jest zabawna przynajmniej tak, jak poranki w Radiu Elita. Ale - jako niesłuchacz tego radia od kilku lat - sprowokowany Waszymi spostrzeżeniami - włączyłem sobie dziś Elitę na poranek... O Boże!!! :))))))))))))))))))))))) Pominąwszy takie drobiazgi jak wady wymowy, ktoś zastukał w dno od spodu... Elita jest doprawdy JEDYNA!!! :))))))))))) Pozdrawiam całą załogę i Wojtka - sternika :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:20 Nie rozumiesz żartu bo jesteś za młody leszcz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 22.01.02, 11:26 ... właśnie mi się przypomniał pewien przykład sprzed paru dni . To było w czasie wizyty Putina w Polsce . Pan Gawron i pani Gul (przepraszam za pomyłkę - pisałem Gil) smakowali żart o włosach na paznokciach . Koniec końców okazało się ,że nie pani Gul ma włosy na paznokciach ,tylko Putin. Przybliżam niniejszym rodzaj panującego humoru tym z forumowiczów, którzy ani myślą przykładem wodorskiego "skorzystać" z najzabawniejszego poranka... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lolek Re: Lokalne radia. Co o nich my?icie ? IP: *.pl 22.01.02, 13:26 Czy owa pani Gul nie ma czasami na imie Dorota? Jesli tak to studiowalem z nia na roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss23 Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 10:37 Zabierając głos w tej dyskusji zapoznałem się z wypowiedziami "na forum". Wszystkim niezadowolonym pragnę uprzejmie przypomnić, że jeżeli nie podoba się Wam ten poranek to każdy odbiornik radiowy posiada urządzenie do zmiany kanałów. Ad vocem: Odnośnie audytorium dyskusyjnego to rozumoiem, że Ci młodzi ludzie w wieku najprawdopodobniej licealnym (dawniej) przeżywają kryzys egzystencjalny dlatego pragną zaistnieć,miewają huśtawki nastrojów lączące się z tendencją do rezonerstwa. No cóż mamusia już nie zwraca tyle uwagi na synusia, a synyś wychidzi z siebie. Dlatego synuś pragnie zaistnieć jako buntownik i dokopać komu się da.Młode organizmy miewają tendencje do samodestrukcji bynajmniej nie chodzi tu o anoreksję. Z forum niezadowolonych utożsamiam pointę z pewnej życiowej historii, która później przerodziła się w żart: W latach 60- tych pewien radziecki oficer po zakrapianej imprezie w kasynie wojskowym zadał pytanie naszym walecznym oficerom: -Jak myślicie ilu prawdziwych bolszewików z czasów Rewolucji pozostało do dzisiaj? W ZSRR organizujemy w 50 rocznicę wielki zjazd weteranów rewolucji i każdy komitet partii w republice ma określić ilu żyje na jego terenie weteranów, a następnie wysłać weteranów do Moskwy z dokumentami potwierdzającymi ich wiek i załugi w tym uczestnictwo w Rewolucji. - Nasi waleczni oficerowie długo myśleli i liczyli. Tok rozumowania był taki ogólnie w rewolucji uczestniczyło ok. 2000 bol., po czystkach w latach 20 i następnych zostało ich mniej, po II wojnie światowej jeszcze mniej, mamy 50 rocznicę więc staruszków już trochę wymarło, zatem mogła ich zostać tylk garstka. Nasi waleczni oficerowie aby nie urazuć gościa określili, że weteranów przyjechało 2000 (początkowa liczba najbezpieczniejsza). - Na to russkij sołdat: "NIET - przeżyło 16.000 weteranów z rodowodem!" Zjazd nie odbył się. Ta pointa ukazuje rozmiar zorganizowanego kłamstwa. Także moim zdaniem, gdyby tak przetrzebić "forum";Oj okazało by się, że oprócz niezadowolonych małolatów, którzy nie są w pełni świadomi i przekonani co do skutków przedsiębranych czynności z wyjątkiem wyduszania pryszczy trądzikowych na swojej i koleżanki twarzy, to pozostanie garstka niezadowolonych. A ta garstka istniała, istnieje i będzie istniała i może to dobrze, bo było by przyznacie nudno. Nadto muszę podnieść argument, że "forum niezadowolonych" nie stawia prowadzącym poranek zarzutów merytorycznych lecz osobiste i w sytuacji te zarzuty są bezpodstawne.Gadanie dla gadania i niezadowolenie Polaka, któremu się nic nie podoba. Dobrze, że są poranki, bo nie byłoby o czym pogadać a przy tym i świństwa zrobić. O poranku: Jest przemiły, wspaniały, cudowny, orzeźwiający, radosny,wzniosły i podniosły,dla niektórych zabójczy,erotyczny i liryczny, romantyczny i pozywistyczny, pocieszny i trochę grzeszny, po prostu dobrze, że jest. Dobrze że jesteście Dorotko i Andrzeju. Wasze dowcipy i historyjki potrafią przez kilka dni "chodzić" po firmie. W mojej firmie większość to ludzie z wyższym wykształceniem i grupie wiekowej odpowiadającej Waszemu segmentowi rynku. Good luck! Pozdrowienia od Dorotki i Dorotki,Małgosi i Kariny, Łukasza, Hani,Romki, Jelcyna,Jarka,Krysi i Krysi, Marioli,Basi i Basi, Joli, Klossa, Gosi, Ani, Edka,Olka itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski A to co za klops ? ups kloss. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 12:42 Domyślam się ,że jesteś klakierem . To nic . Podyskutujmy. Gość portalu: kloss23 napisał(a): > Zabierając głos w tej dyskusji zapoznałem się z wypowiedziami "na forum". > Wszystkim niezadowolonym pragnę uprzejmie przypomnić, że jeżeli nie podoba się > Wam ten poranek to każdy odbiornik radiowy posiada urządzenie do zmiany kanałów Tak to już tłumaczył wojtek (dyrektor programowy) . Jemu zupełnie nie wypadało .Powiedziałbym nawet ,że powinien lecieć stamtąd za wyrażenie takiej opinii .Bo po co radiu dyrektor ,który nie zabiega o słuchaczy ???? Cóż odpowiedzieć klossowi ? hmmmm.... Toć przecież zmieniam .Już pisałem o tym. Ale czy to jest rozwiązanie ??? Jeżeli to ma być rozwiązanie ,to znaczy ,ze stara gwardia na pewno odejdzie . Zartownisie porankowi moim zdaniem trafiają w podstwówkę ,a ta nie słucha z kolei Perfectu,Kombi czy Budki Suflera (z tamtych dni :).Czy to znaczy ,ze tylko patrzeć jak w radiu Elita zagości Britney ????? > Ad vocem: > Odnośnie audytorium dyskusyjnego to rozumoiem, że Ci młodzi ludzie w wieku > najprawdopodobniej licealnym (dawniej) przeżywają kryzys egzystencjalny dlatego > pragną zaistnieć,miewają huśtawki nastrojów lączące się z tendencją do > rezonerstwa. Dobre sobie.Cóz to za bzdura z tym wiekiem ? Uparliście czy co ? Mój kryzys egzystencjalny skończył się jak miałem 15 lat . Uważny "czytacz" policzy ile to było lat temu. Oczywiscie ,ze pragnę zaistnieć ,ale nie ma to nic wspólnego z tą sprawą ,z tym forum .Myślę o zaistnieniu jedynie w moim zawodzie. Jestem natomiast człowiekiem o wyrobionej estetyce ,która nie pozwala mi przejśc obojętnie wobec tak jawnego uprawiania popeliny jak w porankach radia Elita. Żeby było łatwiej Ci zrozumieć o co mi chodzi to podeprę się obrazowym przykładem: Babcia idąc chodnikiem skręca nogę na wyłamanej płytce chodnikowej. Ponieważ uważa ,że to skandal dzwoni np do Ekspressu ze skargą . Drukują panią i sprawa staje się publiczna .Okazuje się ,że na tej samej płytce skecił już kark jeden dziadek .Można się domyślić ,jak się kończy sprawa .Czy uważacie ,że babcia miała problem egzystencjalny ? Pragnęła zaistnieć ? Nie ! Po prostu była wkurwona ,że jej ulubiony chodnik przez czyjeś niedbalstwo został zapuszczony !!!!! >No cóż mamusia już nie zwraca tyle uwagi na synusia, a synyś > wychidzi z siebie. Dlatego synuś pragnie zaistnieć jako buntownik i dokopać > komu się da.Młode organizmy miewają tendencje do samodestrukcji bynajmniej nie > chodzi tu o anoreksję. Co za pierdy pseudopsychologiczne .Chyba już wyżej wytłumaczyłem moją buntowniczośc. Dokopać ? hmmm .I to jeszcze komu się da ? I do tego jeszcze skłonności samodetrukcyjne ? Musisz się jeszcze trochę poduczyć... (...) > Także moim zdaniem, gdyby tak przetrzebić "forum";Oj okazało by się, że oprócz > niezadowolonych małolatów, którzy nie są w pełni świadomi i przekonani co do > skutków przedsiębranych czynności z wyjątkiem wyduszania pryszczy trądzikowych > na swojej i koleżanki twarzy, to pozostanie garstka niezadowolonych. A ta > garstka istniała, istnieje i będzie istniała i może to dobrze, bo było by > przyznacie nudno. Znowu historyjka z małolatami . Co oni mają wspólnego ze mną ??? Jeżeli natomiast zaliczasz mnie tym razem do garstki niezadowlonych (już nie buntowników z problemami egzystencjalnymi ?) to muszę Ci powiedzieć ,ze faktycznie dopóki nie ukazały sie posty krytykujące ów poranek byłem skłonny twierdzić,że być może dla jednego starego słuchacza nie ma sensu zmieniać porannej ramówki . Tymczasem głosów krytycznych jednak przybyło . Przeprowadźcie sobie teraz porządne badania socjologiczne: 1. Do kogo trafia "poranek" ? Chodzi o wiek ,nie ilość. Jak się to ma do strategii trafiania w dorosłego słuchacza ? 2. Kto pisuje na forum GW (chodzi o przeciętny wiek i wykształcenie)? Jakim cudem małolaty ? Przecież,żeby tu trafić ,90% forumowiczów musiało przeczytać Gazetę Wyborczą ? Czyżby wg was małolaty czytały GW ??? (no może komiksowo ) 3. Jaki procent forumowiczów ,którzy się w ogóle wypowiedzieli ,wypowiedziało się przychylnie ? Tego nie musicie robić . Zrobił to jeden klakier . > Nadto muszę podnieść argument, że "forum niezadowolonych" nie stawia > prowadzącym poranek zarzutów merytorycznych lecz osobiste i w sytuacji te > zarzuty są bezpodstawne.Gadanie dla gadania i niezadowolenie Polaka, któremu > się nic nie podoba. Dobrze, że są poranki, bo nie byłoby o czym pogadać a przy > tym i świństwa zrobić. To dopiero się nazywa gadanie dla gadania. Zenada .Krótkowzroczność . Jeżeli moje zarzuty są bezpodstawne ,to się poświęcę i nagram parę kawałków i tu zacytuję . Zobaczymy > O poranku: > Jest przemiły, wspaniały, cudowny, orzeźwiający, radosny,wzniosły i > podniosły,dla niektórych zabójczy,erotyczny i liryczny, romantyczny i > pozywistyczny, pocieszny i trochę grzeszny, po prostu dobrze, że jest. > Dobrze że jesteście Dorotko i Andrzeju. Wasze dowcipy i historyjki potrafią > przez kilka dni "chodzić" po firmie. W mojej firmie większość to ludzie z > wyższym wykształceniem i grupie wiekowej odpowiadającej Waszemu segmentowi > rynku. Good luck! > Pozdrowienia od Dorotki i Dorotki,Małgosi i Kariny, Łukasza, Hani,Romki, > Jelcyna,Jarka,Krysi i Krysi, Marioli,Basi i Basi, Joli, Klossa, Gosi, Ani, > Edka,Olka itd. Niezłe dno . Nic nie stoi na przeszkodzie bym wpisał tu 1500 innych imion . Teraz rozumiem . Inteligencji i kompetncji nie starcza .Być może ten wątek dotarł tam gdzie nie powinien i dyrektor programowy ma nieco pietra ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss23 Re: Tytus Romek i Atomski ! Tu Brunner i Kloss. IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 13:54 Niezmiernie się cieszę, że w internetowych almanachach jestem obficie cytowany. Jednakże nie wiem czy dowcip o Ruskim Tobie się podobał, może sensu metafory nie Chwyciłeś. Za długo na tym świacie żyję aby uwierzyć, że rzeczy dzieją się przypadkowo. Jsk mniemam jesteś szlachetnym, uczciwym niezadowolonym słuchaczem, któremu z ze szlachetnych pobudek zależy na ... (No właśnie, na czym?). To może żółci, które wylewasz ma służyć ... czemu i komu? Skoro będziesz nagrywał kawałki z radia aby udowodnić..., to może jesteś żywotnie zainteresowany aby stać się, paradoksalnie, prezenterem w ELICIE. Popisz się. Jak masz niezaspokojone ambicje, w innych sprawach wierzę,że sam się zaspokajasz, to weź udział w konkursie, jest ich tyle, np: Jaka to melodia, Droga do gwiazd (to szczególnie polecam),Szansa na sukces itp. Dziwne jest to, że tylko Elita się Tobie nie podoba. A inne stacje skoro ich słuchasz? Przepraszam innym nie Masz interesu aby dokopoać, a może inne nie prowadzą tego typu forum. Uczepiłeś się jak żep psiego ogona, jesteś monotematyczny i jednocześnie ta maniakalna tendencja i przeświadczenie o tym, że Ty swoim nagrywaniem i dowodzeniem coś dla siebie zdziałasz, tylko co. No nieżle! A w ogóle co Ty wiesz o dowodzeniu? Jak chcesz przesłuchiwać taśmy do zapisz się do Polskich Nagrań! To tyle trawestacji. "Psychologiczne pierdy" na tyle Cię stać. Stać Cię bo pozostajesz za zasłoniętą kotarą bezimiennego internetu. Może podniósł byś przyłbicę wytarł gówno z czoła przedstawił się i powiedział o co Ci chodzi. Co ? Jak nie jesteś młodzianem tylko moim rówieśnikiem to łaskawie dopuść i inne opinie na ten sam temat. Wydaje się, że nie chodzi o konstruktywną dyskusję, w której szuka się punktów wspólnych (choć takie są - Ja też lubię stare polskie przedoje), tylko o destruktywne wylewanie żółci.To z pewnością nie jest twórczą rozmową o programie. Jednakże aby rozwiać Twe wątpliwości, a raczej przeciwstawić się pomówieniom z Twej strony, to nie jestem kimś z Radia.Raczej z Czerwonego Krzyża niosącego pomoc skrzywdzonym.Pozostali wymienieni słuchacze to również żywe dusze słuchające Elity o poranku w pracy. W Elicie prognoza pogody się sprawdza.To też ich zaleta Kloss. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: Tytus Romek i Atomski ! Tu Brunner i Kloss. IP: 194.204.138.* 23.01.02, 16:48 yezu facet trzasnelo Cie w glowke ostro???? co Ty za psedopsychologiczne wywody prowadzisz... jesli chodzi o mnie to pisze tylko o elicie bo innych lokalnych nie mam okazji sluchac.. tylko elite z tego samego powodu nie odpowiedzialam na pytanie pana Wojtaka.. co mysle o innych lokalnych stacjach radiowych... masz jakas manie przesladowcza??? dlugo zyjesz na tym swiecie? to moze z czasow wojny Ci to zostalo??? qrcze po co to forum? jak powiesz ze cos wajne to Cie wyprostuja.. a nie daj borze powiedz cos zlego... dzieki o Boski, ze na maila nic do mnie nie wyusylasz bo chyba bys ostro pojechal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kamil Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 13:33 Nie słucham Elity, dlayego nie mogę potwierdzić ani zaprzeczyć, ale czy to jedyny przykład głupiego programu i infantylnego zachowania "Panów Redaktorów". Posłuchajcie PIK-a- polecam szczególnie audycję " Piotr i Paweł" - to dopiero kopalnia tematów. I jeszcze dorzucę Centrum Informacji o Wojnie w Afganistanie, które zdaniem PIK-a powstało w redakcji włocławskiej tego radia - wstyd !!!! i to za nasze pieniadze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted® Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 13:48 statystycznie mieszcze sie w grupie docelowej elyty (a moze jestem za stary, nie podales wojtku jak bardzo dorosli maja byc wasi sluchacze) o porannym programie satyrycznym niestety;) nic nie wiem, nie ta pora a jesli chodzi o samo radio to sluchalem was bardzo czesto (w pewnym okresie tylko was) kiedy lecialy tylko polskie przeboje - to bylo cos co was wyroznialo teraz niczym nie roznicie sie od reszty wiec slucham jak sie pomyle w galkologii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atomski Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 15:23 kloss ( w cudzysłowiach): "Niezmiernie się cieszę, że w internetowych almanachach jestem obficie cytowany. " atomski: Almanach to : 1) Rocznik zawierający, obok danych kalendarzowych, także różne porady, krótkie opowiadania, fakty historyczne. lub : 2) Publikacja jednorazowa lub periodyczna zawierająca artykuły z określonej dziedziny nauki lub sztuki. Wiesz ,to jest po prostu forum internetowe -nie almanachy :)))) Po prostu forum . "Jednakże nie wiem czy dowcip o Ruskim Tobie się podobał, może sensu metafory nie Chwyciłeś." Nie wydał mi się przekonujący. Nie zasłużył na cytowanie. "Za długo na tym świacie żyję aby uwierzyć, że rzeczy dzieją się przypadkowo. " Dlatego sądzę ,że jesteś tu z polecenia niejakiego wojtka :)) Nie sądzę ,by zajrzał tu ktoś o tak spieprzonym poczuciu smaku tak sam z siebie. "Jak mniemam jesteś szlachetnym, uczciwym niezadowolonym słuchaczem, któremu z ze szlachetnych pobudek zależy na ... (No właśnie, na czym?). Forum służy do dyskusji.Chcę podyskutować :czy ludzie tak jak ja uważają ,że najzabawniejszy porannek w mieście w radiu Elita to największe dno w mieście (PIK się chowa)?Czy może wręcz przeciwnie ? Można mnie przekonać ,ale nie w tak beznadziejny ( i Ty mi zarzucasz pustogadanie ? ) sposób jak ty!!! Jakieś wyliczanki mnie tu : pani Krysia i pani Henia . Dno !!! "To może żółci, które wylewasz ma służyć ... czemu i komu? Skoro będziesz nagrywał kawałki z radia aby udowodnić..., to może jesteś żywotnie zainteresowany aby stać się, paradoksalnie, prezenterem w ELICIE.Popisz się. Jak masz niezaspokojone ambicje, w innych sprawach wierzę,że sam się zaspokajasz, to weź udział w konkursie, jest ich tyle, np: Jaka to melodia, Droga do gwiazd (to szczególnie polecam),Szansa na sukces itp." Próbujesz zdyskredytować moje zarzuty . Twierdzisz ,że są nieprawdziwe. To ja Ci chcę udowodnić .Pocytować. Tylko po to . Zadnych tajnych celów i ambicji .Czemu to Cię przeraża ? "Popisz się. Jak masz niezaspokojone ambicje, w innych sprawach wierzę,że sam się zaspokajasz, to weź udział w konkursie, jest ich tyle, np: Jaka to melodia, Droga do gwiazd (to szczególnie polecam),Szansa na sukces itp. Dziwne jest to, że tylko Elita się Tobie nie podoba." Nie ma w tym nic dziwnego . To było radio którym chwaliłem się przed znajomymi w kraju. W 1997 roku ludzie zazdrościli,że w Bydgoszczy jest tak zajebiste radio. Jest mi niewymownie żal (już to pisałem ) ,że można było tak spieprzyć !!! "A inne stacje skoro ich słuchasz? Przepraszam innym nie Masz interesu aby dokopoać, a może inne nie prowadzą tego typu forum." Już o tym pisałem . Nie chcę być monotematyczny. "Uczepiłeś się jak żep psiego ogona, jesteś monotematyczny i jednocześnie ta maniakalna tendencja i przeświadczenie o tym, że Ty swoim nagrywaniem i dowodzeniem coś dla siebie zdziałasz, tylko co. No nieżle!" Mam konkretne zarzuty,poparte pewnymi obserwcjami socjologicznymi .Nie otrzymałem żadnych konkretnych odpowiedzi. Ty próbujesz snuć jakieś dziwne teorie o moim dzieciństwie i samodestrukcji . Rozumiem,ze powinienem dac sie ponieść fali i pogadać o tej samodestrukcji? Zeby nie było dla Ciebie monotematycznie ??? "A w ogóle co Ty wiesz o dowodzeniu? Jak chcesz przesłuchiwać taśmy do zapisz się do Polskich Nagrań! To tyle trawestacji." Trawestacja- przeróbka znanego utworu literackiego. Zbliżona do parodii odmiana parafrazy. Zachowuje podstawowe cechy kompozycyjne oraz tematykę utworu poważnego, posługując się odmiennym stylem - rozśmieszającym, trywialnym, pospolitym lub nawet wulgarnym, sprzecznym z charakterem treści naśladowanego utworu. Wiesz .Chyba nie powinieneś posługiwać się tak wyrafinowanym słownicwtem bo nie panujesz za bardzo nad sensem użytych sformułowań. ""Psychologiczne pierdy" na tyle Cię stać. Stać Cię bo pozostajesz za zasłoniętą kotarą bezimiennego internetu. Może podniósł byś przyłbicę wytarł gówno z czoła przedstawił się i powiedział o co Ci chodzi. Co ? " Mylisz się wojtku/kolego wojtka .Przedstawiłem się w liscie do radia Elita. kloss ,a ty co masz na czole w takim razie ? Chyba znowu trzeba zrobić jakieś badania socjologiczne. Łapki w górę kto wie o co chodzi atomskiemu ? :))). Zeby Ci ułatwić przeczytaj sobie mój pierwszy post w tym wątku .Tam jest zawarta esencja problemu. Reszta to rozwinięcie ,które faktycznie mogło -co mniej rozgarniętym klossom- rozmyć problematykę .Tylko skąd te zarzuty o monotematyczność . Zupełnie jakbyś jednak rozumiał ... "Jak nie jesteś młodzianem tylko moim rówieśnikiem to łaskawie dopuść i inne opinie na ten sam temat. Wydaje się, że nie chodzi o konstruktywną dyskusję, w której szuka się punktów wspólnych (choć takie są - Ja też lubię stare polskie przedoje), tylko o destruktywne wylewanie żółci.To z pewnością nie jest twórczą rozmową o programie." Dobre. Jaja w żywe oczy. Teraz Ty o merytoryce ? Dobre. Inne opinie już znasz. Twoja zaś jest wyraźnie fałszywa . Zagrywki pod publikę (zupełnie jakbyś został wynajety przez radio). "Jednakże aby rozwiać Twe wątpliwości, a raczej przeciwstawić się pomówieniom z Twej strony, to nie jestem kimś z Radia.Raczej z Czerwonego Krzyża niosącego pomoc skrzywdzonym.Pozostali wymienieni słuchacze to również żywe dusze słuchające Elity o poranku w pracy. " Tak mi mów. W Elicie prognoza pogody się sprawdza.To też ich zaleta Kloss." Przepraszam... ...ale ja jestem monotematyczny :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: #kasia Re: Lokalne radia. Co o nich my�icie ? IP: 194.204.138.* 29.01.02, 11:16 czy Agora szuka nowego programowego do Radia (J)elita czy do innego? Odpowiedz Link Zgłoś