Dodaj do ulubionych

kwas mlekowy z apteki

IP: 212.182.122.* 19.08.03, 19:51
Walcze z bakteriami ale juz nie wyrabiam na Lactovaginal. Podobno jest
dostępny kwas mlekowy w aptekach. Czy ktoras z was spotkala sie z tym
specyfikiem? Ile kosztuje? Jak sie nazywa? Czy jest na recepte?
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: kwas mlekowy z apteki 19.08.03, 20:16
      Lactavaginal to kwas mlekowy.Bez recepty na bakterie jest jeszcze Albothyl ale
      6 tabletek kosztuje ok 36 pln
      • Gość: dolores12 Re: kwas mlekowy z apteki IP: 212.182.122.* 19.08.03, 20:27
        Ale jestem prawie pewna ze slyszalam o plynnym kwasie mlekowym, ktory jest
        tanszy od lactovaginalu.
        • Gość: mela Re: kwas mlekowy z apteki IP: *.chello.pl 19.08.03, 21:18
          To prawda - mozna kupić kwas mlekowy w aptece, choć jest to bardzo trudne. Przy
          stosowaniu trzeba pamietać o odpowiednich proporcjach rozcieńczania (były
          podawane na f. zdrowie kobiety.
          mela
    • lidek0 Re: kwas mlekowy z apteki 20.08.03, 11:32
      To najtaniej będzie podmywać się jogurtem lub kefirem.
      • apolka Re: kwas mlekowy z apteki 20.08.03, 11:58
        Lactovaginal kosztuje obecnie ok. 20 zł, przed zmianami kosztował ok. 36zł,
        myslę, że to i tak nieźle, ale wiem też, że wydatek jest duży. Ale do rzeczy:
        jeśli masz infekcję to lactovaginalem jej nie wyleczysz, najpierw musisz
        przejść kurację pod nadzorem lekarza. Jeśli stosujesz profilaktycznie
        (zapobiegawczo) to mnie lekarz zalecił nie częściej niż dwa razy w tyg. To już
        nie wychodzi tak drogo. Dodatkowo polecam płyn Lactacyd do mycia, jest bardzo
        kwaśny, chyba ph3,5, ewentulanie emulsję z tej samej serii o trochę wyższym ph.
        Nie stosowałam kwasu mlekowego ale myślę, że aplikacja może być dość trudna, no
        i dawkowanie takiego specyfiku, chyba nie jest zbyt precyzyjne..., ale to tylko
        moje domysły, sama się chętnie czegoś więcej dowiem.
        Acha, kilka mies. temu zakończyłam wielomiesięczną walkę z grzybicą i innymi
        bakteriami. Ostatni wynik posiewu, po którym lekarz uznał leczenie za
        zakończone, też wykazał niewielką obecność dwóch drobnoustrojów (nie grzyby).
        Od tamtej pory nie mam problemów.
        pozdrawiam
    • Gość: asja Re: kwas mlekowy z apteki IP: *.chello.pl 20.08.03, 17:42
      ja brałam albothyl po stwierdzeniu nadzerki, z tego co pmaietam to jest
      antybiotyk, nigdy nie słyszałam, zeby miał działanie zblizone do kwasu mlekowego

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka