jusiadyk 27.02.09, 21:51 Kiedyś był taki wątek i się naszukałam teraz trochę, żeby go odnaleźc, mam nadzieje, że to będzie działac: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23528&w=39990768&v=2&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jusiadyk Re: książki 27.02.09, 21:58 No, chyba działa. To zachęcam do wrzucania fajnych książek do poczytania. Zawsze to trochę podnosi na duchu po tych naszych narzekańskich wątkach. Ja obecnie dorzucam kilka ostatnio przeczytanych pozycji. 1. Piotr Ibrahim Kalwas "Czas" - autor ostatnio mnie trochę wkurzył ale książka zrobiła na mnie wrażenie. Pozycja trochę podróżnicza (relacja z pobytu autora w Afryce), trochę reportażowa ale w dużej części też nierealistyczna i mistyczna. Pisana z pozycji Polaka- islamisty z dużą dawką retrospekcji. Czyta się "pięknie" a myślę, że też poszerza horyzonty. 2. Stieg Larsson "Mężczyźni, którzy nienawidzą kobiet", kryminał, 630 stron, połknęłam w 4 dni tak się czyta. Akcja dzieje się w miarę współcześnie w Szwecji. 3. Tobiasz W. Lipny "Barocco", uwaga, pozycja dla matek pełnoletnich. Trochę kryminał a trochę erotyk. Fajnie się czyta, może pod koniec trochę ostre ale.. Za to intensywnie szukam jakby ktoś może miał pozyczyc, bo kupic tego nigdzie nie można "Kościół dla średniozaawansowanych" Szymona Hołowni. Odpowiedz Link Zgłoś