komandor-tarkin Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... 10.04.10, 23:22 To smutne, że historia w taki sposób zatoczyła koło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xXx Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.04.10, 23:31 Mieszkancy Czestochowy! Badzmy jutro o 12:00 na Placu Bieganskiego. Oddajmy hold Polakom ktorzy zgineli w katastrofie. Uczcijmy ich pamiec minuta ciszy, zapalmy znicz. Pamietajmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.centertel.pl 11.04.10, 00:34 Nieludzka ziemia ponownie nasiąknęła polską krwią,mgła całunem okryła ofiary. Serdeczne wyrazy współczucia dla rodzin, które dziś utraciły swoich najbliższych. Odpowiedz Link Zgłoś
the_michael Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... 11.04.10, 00:50 Smutny dzień, zginęło sporo wartościowych ludzi w jednej chwili. Mogli lądować na zapasowym lotnisku, może by żyli. Chcieli jednak bardzo uczestniczych w tych uroczystościach. Tak bardzo im na tym zależało, bo chcieli dać świadectwo prawdzie. Zapłacili wysoką cene, ale świat usłyszy o Katyniu. A teraz mniej patetycznie... Może i usłyszy , ale czy się tym jakoś bardzo przejmie ? Większych lub bardziej przerażających zbrodni niż Katyń historia XX wieku zna dziesiątki. Teraz kiedy siedzimy sobie na forum, giną ludzie kilku innych krajów z rąk swoich okupantów. Czy świat reaguje ? Dzisiaj prezydent Miedwiediew łączył się w żalu z Polakami i jednoznacznie potępił działania NKWD w odniesieniu do zbrodni katyńskiej. Po 70 latach. Za kolejne 70 lat prezydent Rosji będziej bił się w piersi za to co za przyzwoleniem pana Putina z Miedwiediewem wyprawia Rosja chociażby w Czeczeni od kilkunastu lat. Może żeby nie pogarszać nastrojów , nie będę podpierał się odnośnikami do obecnej sytuacji w Czeczeni. W każdym razie Rosja ciągle łamie prawa człowieka a ich "operacje" co niektórzy są w stanie podciągnąć pod zbrodnie wojenne. I co myślicie, że teraz się ogarną ? Życzyłbym tego sobie, ale obawiam się że oni mają swój "charakter". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diablo1968 Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: 193.138.241.* 11.04.10, 07:22 ŻAŁOBA ? To dlaczego klub ZERO imprezował ? Odpowiedz Link Zgłoś
lena2505 Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... 11.04.10, 08:12 W takich dniach trudno być Polakiem, niewyobrażalna tragedia, straszna... (*)(*)(*) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: 109.243.171.* 11.04.10, 08:37 Wielki żal w sercach naszych po stracie najwyższych władz w Polsce. Można było tego uniknąć. Taka strata. Brak słów na opisanie tej ogromnej tragedii wszystkich POLAKÓW. Odeszli najlepsi z najlepszych bez względu na to czy ktoś ich lubił czy nienawidził. Taka jest smutna prawda. Spoczywajcie w pokoju. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akira o 12.00 na placu Biegańskiego IP: *.net.stream.pl 11.04.10, 08:43 PODAJ DALEJ ŻEBY NIE ZGASŁO ((:.......) ((:......(,) ((:.....[__] ((:.....[__] ((:.....[__] ((:....(____) ((_,»*—*« »*—*«,_)) *ŚWIATEŁKO*PAMIĘCI*OFIAROM TRAGEDII 10.04.2010 "czarna sobota " Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoSC Szarża ulanska na Katyn IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 09:05 Warto było? Takim wielkim samolotem na takie wiejskie lotnisko jak Rudniki.Bo nie chciało się wozić dupy samochodem.Smoleńsk zarośnięty drzewami stanowi zagrożenie dla małych samolotów.Dziennikarze z klopotami, ale wylądowali.Pilot sam napewno by nie lądował. otrzymał rozkaz.I znowu Polska na ustach świata.Następne wycieczki na Katyń w przyszłym roku.Dla mnie to było mowiąc delikatnie brak rozwagi i umiaru o ludzkie życie.Totalne samobójstwo .I kużwa znowu mamy nastepny pomnik i wspominki na lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sprawiedliwy Sikorki o Prezydencie trzy tygodnie temu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 12:19 Zobacz - www.youtube.com/watch?v=MIKtPo3JUQM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obiektywny do sprawiedlwy !!!!! IP: *.chello.pl 12.04.10, 01:58 widzę, że jesteś hieną żerującą na śmierci .... takim jątrzycielom jedynie można splunąć w twarz ...ale ty zapewne odpowiesz, że to deszcz pada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Szarża ulanska na Katyn IP: *.przyrow2.gre.pl 11.04.10, 12:24 Straszna tragedia dla nas Polaków,współczucie dla rodzin osób które zginęły w katastrofie.Ukłon w stronę rządu Rosji za organizację i pomoc dla rodzin ofiar. Niech spoczywają w pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pilot Nikt nie może nic nakazać pilotowi na pokładzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 12:31 jw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do pilota Re: Nikt nie może nic nakazać pilotowi na pokładz IP: *.adsl.inetia.pl 11.04.10, 13:03 Nie rozśmieszaj mnie ,bo dzisiaj nie do śmiechu.Sam rozwalił samolot po mimo zakazu dyspozytora.Totalne samobójstwo na życzenie Lecha.Laduj co nam tam ruskie będą gadały.I taka ociężała krowa skosiła drzewa.Wyczyn naprawdę chwalebny.Polak potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Nikt nie może nic nakazać pilotowi na pokładz IP: *.iplus.com.pl 11.04.10, 15:20 Gruzja bis, tylko pilot nie był taki asertywny?? Niemożliwe ,aby to była prawda !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Puchatek44 Re: Nikt nie może nic nakazać pilotowi na pokładz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 15:40 Prezydent nic nie może nakazać pilotowi. NIC. Zaraz po katastrofie pokazywali naocznego świadka - pracownika lotniska, który mówił, że samolot rozpadł się w powietrzu. Zaraz zdjęto go z wizji i został otoczony przez mundurowych. Była mgła, a świadkowie widzieli jak samolot spadał. To była ta mgła czy nie była? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: Nikt nie może nic nakazać pilotowi na pokładz IP: *.centertel.pl 11.04.10, 19:03 Dopiero dzisiaj media, a w szczególności tvn,pokazują prawdziwą twarz pana prezydenta Kaczyńskiego.Przestały kpić, ironizować z Jego osoby .Teraz pani Kaczyńska jest odbierana jako wspaniała żona,matka,synowa i Polka.Głowy państw, nie tylko Europy ,wspominają Lecha Kaczyńskiego jako odważnego Patriotę, uznają za jednego z najważniejszych polityków.Czy dzisiejsze tłumy w Warszawie to tylko ciekawscy? Na pewno nie. Na miejscu niektórych polityków PO przeprosiłbym publicznie za wszystkie obraźliwe słowa pod adresem Państwa Kaczyńskich.Trochę pokory, ta tragedia mogłą równie dobrze nastąpić na opamiętanie. Odpowiedz Link Zgłoś
the-only-bodzio I to jest całkowita prawda 11.04.10, 19:32 Mó drogi obserwatorze jak mówi walniety.Szlochają jak najęci .Te objęcia z Putinem .Gdzie ten z małymi flaszkami Palikot.Do Twoich słów dodał bym jeszcze intrnautów którzy żałują, a pisali swoje brednie i wypociny na Lecha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Szarża ulanska na Katyn IP: *.dip.t-dialin.net 11.04.10, 19:51 Gość portalu: GoSC napisał(a): > Warto było? Takim wielkim samolotem na takie wiejskie lotnisko jak > Rudniki.Bo nie chciało się wozić dupy samochodem.Smoleńsk zarośnięty > drzewami stanowi zagrożenie dla małych samolotów.Dziennikarze z > klopotami, ale wylądowali.Pilot sam napewno by nie lądował. otrzymał > rozkaz Bzdura. Pan redaktor mjr Fiszer mowil,ze tylko pilot decyduje o tym. No chyba,ze wychwycilem fragment jego opini > umiaru o ludzkie życie.Totalne samobójstwo .I kużwa znowu mamy > nastepny pomnik i wspominki na lata. A moze zastanowilbys sie bardziej nad sensem zycia,jakie jest przemijajace i ulotne. A moze zamiast upraszczac taka tregedie,odnajdziesz odpowiedz w tworczosci Ksiedza Twardowskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ucho smierdzący bąk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.10, 21:10 Czy to nie był przypadkiem rozkaz od WSI? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zen Media i manipulacja IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 11.04.10, 21:22 Jak dzisiaj medja przedstawiają naszego prezydenta? narodzie obudź się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Media i manipulacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.04.10, 23:07 "Lech i Maria Kaczyńscy nie zyją...." no i co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????????????????/ PrzeWIDZiala?????????? IP: 109.250.237.* 12.04.10, 00:21 poranna kawa 22 wróżka cy co???? forum.gazeta.pl/forum/w,396,109842372,109842372,Dlaczego_LechKacz_zdegradowal_katynskich_oficerow_.html Dlaczego LechKacz zdegradował katyńskich oficerów? Autor: porannakawa22 09.04.10, 22:39 Dodaj do ulubionych Skasujcie Odpowiedz Dlaczego LechKacz zdegradował katyńskich oficerów? Dwa lata temu zdegradował ofiary katyńskie. Dlaczego on to zrobił? Niepociumkany czy jakieś inne okolicznosci? Teraz tam chce jechać na te groby swoich ofiar? Co mu zawinili? Zdegradować oficera to bardzo wielka rzecz. Dlaczego on wtedy to zrobił?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 00:33 Zginął Prezydent na ktorego głosowałem.Zginął Prezydent mojego kraju Polski.Zginął Wielki Patriota dla którego słowa "BÓG ,HONOR ,OJCZYZNA" to nie było pustosłowie. Zginęli Ludzie wszystkich opcji politycznych z poglądami i działaniami sie nie zgadzałem ale którzy najpierw byli Ludzmi a potem przeciwnikami politycznymi z klasą i dlatego ich ceniłem. A jak sie dzisiaj czują te dziennikarskie hieny , te padalce sensacji ktore w imie bycia trendy , kasy dzien po dniu systematycznie opluwali P. Prezydenta bo mina nie taka, bo wzrost,garnitur itp.Jak jutro spojrzą w swoją twarz / jeśli maja / w lustrze przy goleniu,poprawianiu fryzur.Zapewne nie beda mieli dyskomfortu. Znamienne słowa wypowiedziała P.Kancelerz Merkel w pierwszej emocjonalenej wypowidzi" P.Prezydent Kaczynski AUTENTYCZNIE walczył o interesy Polski". I od nikogo innego tylko od NAS zalezy czy będziemy rządzeni przez Mira,Zbycha , Rycha i podobne typy czy stworzymy kraj z którego nie będą musieli za chlebem wyjeżdżac Moje ,TWOJE , Nasze dzieci. Tego Nam wszystkim życze czując ogromny ból i żal . To My wybieramy -tylko myślmy ,bo media za Nas tego nie zrobią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wytyczne OD BOGA wladza w rekach ludu. IP: 109.250.237.* 12.04.10, 01:07 [u]BOG (skoro ma taka wladze i w to wierzycie) sam PO-kazal Po-lakom i Po-lsce kto ma rzadzic w kraju/u] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: wladza w rekach ludu. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 14:15 nie masz polskiej czcionki? co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?????????????????? Re: wladza w rekach ludu. IP: *.chello.pl 12.04.10, 19:25 Kiedy to na innych Forach ludzie z szacunkiem i zadumą piszą listy kondolencyjne, wyrazy współczucia, posty z przesłaniem solidarności... My kotłujemy się we własnym bagnie, określamy wzorce postępowania - tak np. jak powinno dać się wyraz żałobie, ja przeżywać tragedię....oceniamy innych korzystając z ulicznych inwektyw... sami wyprzedzając polityków upolityczniamy śmierć tak wielu znamiennych osób... kto jak przeżywa, jak wyraża swój ból to jego indywidualna sprawa nie MAMY PRAWA pisać postów w stylu "obłuda bo krokodyle łzy" nie mamy prawa mieć pretensji do ludzi bo "jedli lody w consoni" CZY WY NIE WIDZICIE GROTESKOWOŚCI TYCH POSTÓW ??? TO JAKIŚ ABSURD - gdy ktoś zagości na naszym forum znowu utwierdzi się w przekonaniu, że Częstochowianie to specyficzna grupa... piszemy, że żyjemy w GRAJDOLE ale to i my ten grajdół formujemy OPAMIĘTAJMY SIĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.dip.t-dialin.net 12.04.10, 18:53 Gość portalu: car napisał(a): > Zginął Prezydent na ktorego głosowałem.Zginął Prezydent mojego kraju > Polski.Zginął Wielki Patriota dla którego > słowa "BÓG ,HONOR ,OJCZYZNA" to nie było pustosłowie. > Zginęli Ludzie wszystkich opcji politycznych z poglądami i > działaniami sie nie zgadzałem ale którzy najpierw byli Ludzmi a > potem przeciwnikami politycznymi z klasą i dlatego ich ceniłem. > A jak sie dzisiaj czują te dziennikarskie hieny , te padalce > sensacji ktore w imie bycia trendy , kasy dzien po dniu > systematycznie opluwali P. Prezydenta bo mina nie taka, bo > wzrost,garnitur itp.Jak jutro spojrzą w swoją twarz / jeśli maja / > w lustrze przy goleniu,poprawianiu fryzur.Zapewne nie beda mieli > dyskomfortu. > Znamienne słowa wypowiedziała P.Kancelerz Merkel w pierwszej > emocjonalenej wypowidzi" P.Prezydent Kaczynski AUTENTYCZNIE walczył > o interesy Polski". Bardzo intelektualny,humanistyczny post. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: car Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 20:39 Dziekuję Odpowiedz Link Zgłoś
boozar Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... 12.04.10, 19:46 Myślę, że mimo, że często było nam nie po drodze z ludźmi, którzy zginęli w tej katastrofie, jest nam ich po prostu po ludzku żal. I myślę, że każdy przyzwoity człowiek śle kondolencje rodzinom tragicznie zmarłych, a także Polsce, bo straciła wielu wartościowych ludzi..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.chello.pl 12.04.10, 19:54 zgieli najbardziej wartościowi ludzie.Osoby którym zależało na Polsce, a nie na poparciu innych ludzi. I to jest najgorsze. Nie ma już takich ludzi w naszej polityce, w naszym parszywym, zakłamanym świecie politycznym i kulturalnym. Tylko szoda ze wiekszośc ludzi dopiero teraz zaczyna sobie z tego zdawac sprawe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.adsl.inetia.pl 12.04.10, 21:59 Szok i ból. Nie mogę w to uwierzyć.Chciałabym żeby to był koszmarny sen. Niestety. Pan prezydent był dobrym człowiekiem.Nigdy w to nie wątpiłam. Najsmutniejsze jest to,że większość ludzi tak z niego szydziła.Za wszelką cenę starali się ośmieszyć Pana Lecha Kaczyńskiego. A teraz patrząc w ekran telewizora widzę Pana Prezydenta pokazywanego z zupełnie innej strony- takie prawdziwej, dobrej. Pani Maria cudowna kobieta z klasą. Będzie mi Ich bardzo brakować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.10, 22:24 Dlaczego trzeba tak tragicznego wydarzenia abyśmy zrozumieli że zginęli dobrzy , zwyczajni i nie wyniośli ludzie jakimi byli państwo Kaczyńscy.Byli przykładem dla niejednej Polskiej rodziny, jak powinniśmy się szanować i wspierać. Jestem bardzo ciekawa jak czuje się teraz Radosław Sikorski po tak bezczelnej krytyce jaką wygłosił oczerniając pana Prezydenta. U mnie ten facet jest już skreślony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... IP: *.54.171.214.tvksmp.pl 13.04.10, 12:34 Zginęli dobrzy ludzie. Prezydent starał się być dobrym prezydentem. Pani Maria była ciepłą, miłą osobą. Zasługują na uroczysty pogrzeb, ale nie rozumiem i nie zrozumiem DLACZEGO mają być pochowani na WAWELU a nie w swoim rodzinnym grobie na Powązkach. Czy ktoś pomyślał o ludziach którzy teraz nie mogą oddać hołdu parze prezydenckiej, chętnie zrobią to później i do miejsca jakim są Powązki mieliby lepsze dojście? Mam nadzieję że zmienią miejsce pochówku Pary Prezydenckiej... Odpowiedz Link Zgłoś
komandor-tarkin Re: Lech Kaczyński i Maria Kaczyńska nie żyją... 13.04.10, 20:30 Ludzie szydzili, ponieważ media wciskały im ku temu powody. Teraz sytuacja się odwróciła o 180 stopni. Podobnie sytuacja wyglądała przy śmierci innych znanych osób. Odpowiedz Link Zgłoś