bmwd 19.10.06, 21:14 podaję link do zgloszonych kandydatow wybory2002.pkw.gov.pl/wojt/t1/dk1/w24/m2465.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kelo Re: Kandydaci na radnych w D.G. 19.10.06, 21:29 To jakieś zaprzeszłe wybory. Chyba, że coś źle klikam. Odpowiedz Link Zgłoś
bmwd Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D.G. 19.10.06, 21:37 Przepraszam , źle wkleilam ; podaję nowy link - trzeba wchodzić w okręgi wyborcze ; wybory2006.pkw.gov.pl/kbw/komListyRada.html?okreg=246501-RDA/1 Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Aktulna lista-okregi -Kandydaci na radnych w D 20.10.06, 16:05 no nieee, a zatem trzeba sie dokładnie przyjrzeć poszczególnym kandydatom, dla "silnej" potrzeby (nie wiemy i sie nie dowiemy-kogo)stworzono np.listę dzielnicy Bajba, sprytne nie wiedzieć czego się uczepić , to wymyślono dzis już nie funkcjonującą w nazwie dzielnicę, a przecież są Mydlice PLd. BAJBA !!!! też coś!!!! na nieszczęście moje, miałam do czynienia ostatnio z jednym z "KANDYDATOW" ubliżył mnie, mojej rodzinie, znajomym i mojemu domowi może w tym momencie coś sobie zadał (ćp) zastanawia mnie wiek niektorych startujących (20-25 lat), od nich chyba nie możemy wymagać mądrości,obiektywizmu,dobrego menadżerowania, kierowania,gospodarności, lat zycie jeszcze trochę i może poniektorzy przybliżą się do wymaganych cech jest to wg mnie sposób na najblizsze przebytowanie Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D 22.10.06, 22:23 w okręgu nr 4 startuje mój teściu:) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D 23.10.06, 11:08 To w moim. Jak nie z pis albo samoobrony - mogę na niego zagłosować (i tak nikogo nie znam) :-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D 23.10.06, 12:10 hehe....zawsze był w SLD a teraz... - Samoobrona go namówiła....ja się na polityce nie znam, dlatego nie oceniam:) Ale pewnie na niego zagłosuję... Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D 23.10.06, 12:57 No, to nie ma szans na mój głos :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D 23.10.06, 19:09 ja jestem rozdarta.....głupio nie zagłosować... Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D 02.11.06, 09:18 się wycofał...ufffffffff Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Aktulna lista-okegi -Kandydaci na radnych w D 02.11.06, 09:38 Znowu możesz z nim spokojnie rozmawiać? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Kandydaci na radnych w D.G. 20.10.06, 16:49 Dziwię się starszemu panu, że kandyduje na urząd prezydenta miasta. Przez cztery lata podziwiałem prezydencką postać na niezliczonych fotografiach w PD, liczyłem przecięte wstęgi i festyny z udziałem. Wystarczy. Mojego głosu pan Talkowski nie dostanie. A kto? Jeszcze nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu Re: Kandydaci na radnych w D.G. 20.10.06, 23:41 Tak.. panu Talkowskiemu już dziękujemy.. za tyle lat nicnierobienia Też jeszcze nie wiem, na kogo oddam głos. Trzeba się zastanowić, zebrać wiedzę o kandydatach..;) Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 22.10.06, 22:40 sld-dowskiemu kandydatowi dziękujemy. Tym panom mówimy NIE !! Nie do władzy, Nie korupcji! NIE Mitexowi!!! Czas na uczciwość i służbę dla budowy wspólnego dobra. Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 23.10.06, 12:13 wazo6 napisała: > sld-dowskiemu kandydatowi dziękujemy. Tym panom mówimy NIE !! Nie do władzy, Ni > e > korupcji! NIE Mitexowi!!! Czas na uczciwość i służbę dla budowy wspólnego dobra Aktualna ekipa rządząca przejmując Centrum Administracji zaczęla sukcesywnie informować mieszkancow i prasę o nieprawidłowościach jakie zostały popełnione przy przetargu i budowie Centrum Administracji przez Mitex, złożyła pozew w sądzie, gdzie w pierwszej instancji sprawę wygrała. Niestety, w tym roku zapłaciła dodatkowo 125 tys.złotych za koszty procesu alepacyjnego i zwrot kosztów procesu, albowiem sąd apelacyjny wniosek gminy oddalił.Sąd nie dopatrzył się naruszenia prawa przez gminę. O tym niestety, nie czytałam w lokalnej prasie. > . Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 23.10.06, 12:31 Niestety długo trwają te sprawy. Nadzieja jedynie w CBA. Dopytam jeszcze, czy kandydat z postawionymi zarzutami, aresztowany a następnie wyszedł na wolność za kaucją, może startować na radnego i do mieszkańców DG, czy Wy będziecie głosowac na takiego kandydata, czy chcecie takiego reprezentanta waszych spraw w RM?! Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 23.10.06, 18:06 trzyliterowemu i jego grupie ogół chyba powie nie, tak jak ostatnio Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: SLD zakazać - zlikwidować !!! 23.10.06, 21:10 Czy to wstyd być przeciw komunie? Pytam i odpowiadam - zlikwidować, zakazać działalności SLD! Uznać za organizację zbrodniczą, działającą na szkodę obywateli. Partie i organizacje, wszelkiego rodzaju stowarzyszenia w demokratycznym kraju, mają służyć dla dobra obywateli. Czy spatkobirczyni po pzpr-owskiej nominencji służy ogółowi obywateli, czy tylko grupie wybranych z jej szeregów? Czekając na lepsze czasy, w międzyczasie jeszcze raz wybierzcie kandydata SLDowskiego a będziecie mieli na co narzekać. Pozdrawiam i powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: SLD zakazać - zlikwidować !!! 23.10.06, 21:29 jakiegokolwiek nie wybierzemy, narzekać i tak bedziemy... należy przebudować Państwo i jego struktury, ale zacząć trzeba od głowy, ktora paskudnie śmierdzi, czyli od góry....... jakiekolwiek ugrupowanie lokalne wybrane w samorządnych wyborach niewiele zrobi kiej na górze marazm, korupcja, koteria, zadufanie, walka na stołki i stanowiska Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: SLD zakazać - zlikwidować !!! 24.10.06, 11:33 > Czekając na lepsze czasy, w międzyczasie jeszcze raz wybierzcie kandydata > SLDowskiego a będziecie mieli na co narzekać. > Pozdrawiam i powodzenia czy Ty z nas kpisz,drwisz czy ironizujesz, piszesz jak człowiek z zewnątrz, a może masz alternatywę??? skąd to przypuszczenie ,że właśnie tak zagłosujemy? przeczytaj łaskawie moje obawy (koń trojański) Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 24.10.06, 11:34 le_szek napisał: > Trzyliterowemu czyli? nie , nie ch lub h (hahahaha) literka w alfabecie dalej :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Kandydaci na radnych w D.G. 24.10.06, 11:44 Ale ja serio nie łapię, o co chodzi. A ta literka dalej to od 'c' czy 'h'? Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 24.10.06, 17:01 oj leszek, leszek, a ja myślałam,że Ty wiesz{pamietasz} ,kto w DG jeszcze niedawno "robił za zarządzającego" :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Kandydaci na radnych w D.G. 24.10.06, 17:59 Ja tu krótko mieszkam (dopiero siódmy rok), tylko dwóch poprzednich prezydentów kojarzę. Ale żaden z nich trzyliterowy nie był, chyba, że wolno kontaktuję :-( Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: Kandydaci na radnych w D.G. 24.10.06, 20:28 ja też nie kapuję:) ale ja nie bardzo sie wdrazam w politykę....wyjaśniejcie proszę... Aaaaaaaaaa juz chyba wiem....(LUD) Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: 3 i 4 do cholery! 24.10.06, 20:53 Zbyt wiele lat upłynęło by dzieci komuchów wiedzieli, co to jest SLD czy PZPR? A tak na marginesie, Edytko droga, LUD pisze się przez „ó”, no chyba, że masz na myśli „ludzi”, więc nie krzycz na nich pisząc wielkimi literami. Nie głosuj na komucha! Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: 3 i 4 do cholery! 24.10.06, 23:02 Te dzieci komuchów to m.in. o mnie? Ale masz jakies wsparcie? Człowieku, idź z tymi natręctwami gdzie indziej, nudny jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: 3 i 4 do cholery! 25.10.06, 08:43 Edytka miała na myśli DULa, zagadka była prosta. DUL dla LUDu nie dla LODu. Strasznie długo nie sprzątał swojej facjaty ze słupów. Ale do rzeczy, widzę, że kolejny radykał nam się trafił, niczym ongiś SAWA. Sztandarowe, ultraradykalne hasła SLD=PZPR itd, itp. wszelakich partyjek, których członkowie założyciele mieszczą się na wygodnej kanapie. Odpuść człowiecze, każdy z nas ma oczy, uszy, węch i mózg, który ewoluował w procesie, a nie został stworzony przez przodków rodziny Giertychów - dinozaurów i smoków wawelskich. Wybory są jedyną i niepowtarzalną okazją obarczenia kogoś odpowiedzialnością za własne nicnierobienie, a jedynie chciejstwo zmiany na lepsze popycha mnie (nas) ku urnie . I jest mi wszystko jedno, czy jakiś palant skojarzy 22 letniego człowieka z SLD z PZPRem czy nie. Jeśli uznam, że się nadaje, to na niego zagłosuję. I pamięć zomowskich pałek na plecach mi w tym nie przeszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: 3 i 4 do cholery! 25.10.06, 12:54 Cholera jeszcze mi sie oberwało.....pewnie Kelo że miałam to dokładnie na myśli, nie chciałam pisac wprost....ale co tam. Dzięki za obronę:) Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 27.10.06, 23:08 TAK USTAWIA SIĘ RODZINKA: TATA, z-ca prezesa SM Lokator głównie zajmuje się zarządzaniem wolnymi zasobami mieszkaniowymi, MAMA, zatrudniona w Urzędzie Miasta w Wydziale Księgowości gdzie zajmuje się przeprowadzaniem przetargów, Pytanie:, O kogo chodzi? SYN 27 lat, kandydat do Rady Miasta w okręgu nr 2 miejsce 2 komitet wyborczy SLD. Jest członkiem SLD, wiceprzewodniczący Rady Miejskiej SLD w Dąbrowie Górniczej, członek śląskiej rady wojewódzkiej SLD. przewodniczący stowarzyszenia „Zielone Zagłębie”, wiceprzewodniczący Rady Oddziału Stowarzyszenia OHP w Katowicach, asystent społeczny Posła RP Zbigniewa Podrazy. magister nauk politycznych. TAK USTAWIA SIĘ RODZINKA!!! Dla znających temat i ludzi po nazwiskach dodam: Stowarzyszenie „Zielone Zagłębie” Zarząd Piotrek Drygała – Przewodniczący, Łukasz Kędzior – Wiceprzewodniczący, Przemek Solich - Sekretarz , Małgorzata Cebo - Skarbnik , Łukasz Garbaciak - Członek Zarządu. Komisja Rewizyjna Stowarzyszenia: Marek Adamczyk - Przewodniczący KR , Damian Rutkowski - Sekretarz KR , Grzegorz Perz - Członek KR. Na końcu trzeba zapytać, ile jeszcze jest takich stowarzyszeń gdzie byli prominentni członkowie komunistycznej partii SLD poukrywali swoje pociechy zachowując swoje wpływy w samorządnych jednostkach miasta?! Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: Kandydaci na radnych w D.G. 28.10.06, 19:33 No tak, skoro mama w urzędzie, tata w spóldzielni to syn powinien wyjechać do Bangladeszu, żeby nie wzbudzać podejrzeń o rodzinne powiązania. Jak już będziesz miał konkretne dane, jakieś wyroki, afery z nimi związane to napisz, a tymczasem życzę powodzenia w tropieniu familiady. A jak skończysz z czerwoną weź się za zieloną, potem za czarną, potem znów za czerwoną. Tylko czy warto się tak stresować, skoro wokół jest tyle kolorowych drzew? Odpowiedz Link Zgłoś
solanna Re: Kandydaci na radnych w D.G. 28.10.06, 20:21 dowiedziałeś sie z forum DG, kto to Piotrek i teraz tu kwasy z obserwowanej wczoraj dyskusji przelewasz??? no widzisz ...drygu dopiero ma 27 lat, a popatrz!! wszędzie go pełno !!!!!!! lecz nie zobaczysz go w pubach i barach piwnych !!!!!! Wstąp do ZZ i działaj razem z nim i resztą , ktorą wypisałeś , a przekonasz się , co kryje sie pod ową" przykrywką " Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 28.10.06, 21:44 wazo6 napisała: > TAK USTAWIA SIĘ RODZINKA a w jaki sposob skomentujesz ubieganie się o mandat radnego 3-osobowej rodziny byłego sportowca Cezarego Podrazy, tj.Pana Cezarego, jego żony i syna Dawida,na dodatek ten ostatni kandyduje nie z okręgu swojego miejsca zamieszkania, lecz z przywołanej w ostatniej chwili, nie funkcjonującej już w nazwie dzielnicy miasta ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
drygu1 Re: Kandydaci na radnych w D.G. 29.10.06, 18:32 Witam członków tego forum. Wywołano mnie do odpowiedzi, a więc przedstawiam wam swoją odpowiedź dla autora powyższych bredni. Zapraszam jednocześnie do poznania tego co robie naprawdę i myślę na www.zielonezaglebie.org.pl oraz www.drygala.info. pozdrawiam wszystkich:) "Droga Pani Elu. Oczywiście na to co Pani myśli nie da się wpłynąć. Jest to dla mnie bardzo niesmaczne, gdy pisze się o sprawach, o których nie ma pojęcia i to jeszcze jako anonim. Nie będę z Panią dyskutował bo z ludźmi, którym wydaje się, iż tylko oni są uczciwi i moralni, a cały świat jest układem ciemnych mocy(pewnie komunistycznych), nie da się prowadzić rozmowy. Chciałbym jednak sprostować kilka kłamstw, które próbuje Pani czytelnikom zasugerować. Po pierwsze to moja ukochana mama, nie jest pracownikiem Urzędu Miasta, owszem kiedyś była ale nie zajmowała się przetargami. Taty, prace na moją wiedze ocenia się bardzo pozytywnie, a wiec jestem z niego dumny. To, że działam w SLD to kwestia zainteresowań polityką i światopoglądu. Funkcje, które tam pełnie wynikają z zaangażowania i oceny członków SLD, a nie z protekcji (w partii politycznej ludzi pełniących funkcję wybiera się w demokratyczny sposób). Asystentem Posła Podrazy jestem i to społecznym (nikt mi za to nie płaci). Pan Poseł docenia moja wiedzę na temat organizacji pozarządowych i również z tego jestem dumny, że mogę z nim w tym temacie współpracować. Wreszcie, to nie rozumiem na czym polega, to ustawianie się rodzinki??. Działalność polityczna w SLD to działalność społeczna (bezpłatna). Działalność w organizacji pozarządowej to ciężka harówka po pracy lub uczelni. W obydwu organizacjach, które Pani wymienia, pracuje ale nie pobieram, za to wynagrodzenia, a często dokładam jak każdy członek tych stowarzyszeń swoje prywatne środki i ponoszę wspólnie zarządem odpowiedzialność za to co robimy (np. za bezpieczeństwo dzieci w górach) . Co do osób, które wymieniła Pani jako Zarząd ZZ, to są to moi serdeczni przyjaciele, na których mogę zawsze polegać. Oni również pracują w stowarzyszeniu i nie pobierają za to środków pieniężnych. Pani po prostu nie wie na czym polega działalność organizacji pozarządowej. Zachęcam do lektury. Poza społeczną działalności, pracuje w Komendzie Wojewódzkiej OHP (i pracuje tam dlatego, że ciężko pracuje nad swoimi umiejętnościami już od kilkunastu lat) i z pensji tej instytucji się utrzymuje.To tak, zeby znów cos Pani sobie nie wymyłsiła. Ani jedna z wymienionych przez panią instytucji nie jest samorządową jednostką miasta. Pani Elu, proszę w życiu najlepiej choć chwilkę poświęć dla kogoś lub dla sprawy, może przestanie Pani wtedy wymyślać historie nie z tej ziemi. Z wyrazami szacunku dla Pani Eli." drygu Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 29.10.06, 20:11 Nazwiska wasze są znane, waszych mentorów również, choćbyście byli umieszczeni na „dnie” listy. Znamy poukrywanych za waszymi plecami i nie powiedzie się manewr ogłupiania ludzi chęcią wprowadzania zmian w SLD! No chyba, że wystawicie na swoich listach byłego prezydenta RP, no, ale jego akurat boli goleń. Apeluję, więc do młodych wykształconych niezależnych od politycznych układów i nie tylko, IDŹMY DO WYBORÓW, O D R Z U Ć M Y U K R Y T E S L D ! ! ! Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 29.10.06, 21:38 wazo6 napisała: > Nazwiska wasze są znane, waszych mentorów również, choćbyście byli umieszczeni > na „dnie” listy. Znamy poukrywanych za waszymi plecami i nie powied > zie się > manewr ogłupiania ludzi chęcią wprowadzania zmian w SLD! No chyba, że wystawici > e > na swoich listach byłego prezydenta RP, no, ale jego akurat boli goleń. Apeluję > , > więc do młodych wykształconych niezależnych od politycznych układów i nie tylko > , > IDŹMY DO WYBORÓW, > O D R Z U Ć M Y U K R Y T E S L D ! ! ! Argumenty, argumenty. Niczego więcej nie potrzebujemy do dyskusji. Jedynie rzeczowych argumentów. Domysły, fobie, obsesje nie są argumentami w dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 29.10.06, 21:46 Ja tam głosować pójdę - jak na każde wybory. Nie dlatego, że przejąłem się twoim apelem. Prawdę powiedziawszy forma jego podania wskazuje, że jesteś osobą chorą z nienawiści. Na nienawiści jeszcze niczego nie zbudowano. I dlatego jestem pewien, że ta wasza RP v.IV rev.002 zawali się z hukiem. Tylko, że tą swoja nienawiścią doprowadzicie do tego, że komuna powróci na długie lata - czerwoni będą w cuglach wygrywać każde wybory, bo ludziska będą na nich głosować żeby tylko kaczyzm nie powrócił... Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 30.10.06, 08:58 dami7 napisał: > Ja tam głosować pójdę - jak na każde wybory. Nie dlatego, że przejąłem się twoi > m > apelem. Prawdę powiedziawszy forma jego podania wskazuje, że jesteś osobą chorą > z nienawiści. Na nienawiści jeszcze niczego nie zbudowano. I dlatego jestem > pewien, że ta wasza RP v.IV rev.002 zawali się z hukiem. Tylko, że tą swoja > nienawiścią doprowadzicie do tego, że komuna powróci na długie lata - czerwoni > będą w cuglach wygrywać każde wybory, bo ludziska będą na nich głosować żeby > tylko kaczyzm nie powrócił... Tym bardziej, że utarło się w polskie, młodej, demokracji, że głosuje się nie za, a przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 08:48 POpaprańcy nie chcą kaczyzmu, nie chcą czerwonych - jak więc wyglądają wasze szeregi w DG? Czerwona POseł z komputerowym uśmiechem(dużo Pracy), Mopsik was też zasilił, i to jest opozycja - w stosunku do kogo? Ja tam glosuję za prawicą!!! Czas na czystki w NASZYM MIEśCIE!!! Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 09:01 > Ja tam glosuję za prawicą!!! Czyli? LPR? Bo PIS jest chyba najbardziej lewicową obecnie partią w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 09:37 "NASZE miasto", "wasze szeregi" - za to lubię pisiorków. Wszystko tak łatwo podzielić na czarne lub białe, nasze lub wasze. A co z ludźmi, którzy chcą normalności? Co z tymi, co to chcą władz (lokalnych i państwowych) rozwiązujących problemy a nie wywlekających dokumenty z różnych szaf. Urzędników, którzy pomagają ludziom a nie lawirują tak, by tylko zachować stołki. Budżetów, które będą wykonywalne i realizowane a nie poddawane "weryfikacjom" na użytek doraźnych potrzeb. Na koniec pytanie retoryczne. Której ekipie rządzącej udało się lepiej niż obecnej podzielić społeczeństwo? ŻADNEJ! To sobie możecie zapisać po stronie waszych osiągnięć. Innych nie widzę... Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 10:12 Ř A co z ludźmi, którzy chcą normalności? odp: szukaj ich w szeregach PO, tam znajdziesz eseldowców! Ř Co z tymi, co to chcą władz (lokalnych i państwowych) rozwiązujących problemy a nie wywlekających dokumenty z różnych szaf. odp: bez spowiedzi nie ma rozgrzeszenia, bez przebaczenia nie ma zadość uczynienia. Nie bójmy się prawdy, nie idźmy drogą fałszu i zakłamania, poprzez zamiatanie pod sukno, nie uzdrowimy spraw Pentagonu, Nemo a w nim kserowanych biletów, wodociągów, hali Centrum,. Czy osądzenie tych spraw uważasz za wywlekanie spraw z szaf?! Życzę POwodzenia, na takie widzenie spraw dobre są filcowe okulary! Ř "NASZE miasto", "wasze szeregi" odp: o nie – tylko nie oni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 11:39 Tak mi się marzy, żeby jakiś kandydat na radnego mnie zaprosił na spotkanie przedwyborcze. Poniewierają się jakieś ulotki, twarze mniej lub bardziej ciekawe i wszyscy chcą normalności, sprawiedliwości, zapewniają, że są uczciwi. A ja najnormalniej w świecie chciałbym być zaproszony na spotkanie z kandydatem i zapytać go o sprawy, o których pisze wazo6, o sprawę parkingu pod blokiem, plac zabaw itd, itp. Jak na razie widzę jedynie kampanię, która niczym się nie różni od parlamentarnej. Wszyscy chcą walczyć o sprawy wielkie, zapominając, że mieszkańców miasta gryzą, przede wszystkim sprawy małej wagi - lokalne drogi, brak miejsc w żłobkach, brak miejsc pracy, brak dworca i można by jeszcze długo wymieniać. I nie jest dla mnie ważne czy kandydat będzie czarny, zielony czy czerwony, ja go chcę jedynie przed wyborami poznać. Stawianie tezy, że jesli ktoś jest z SLD to jest z gruntu zły pomijam milczeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 14:22 A dla mnie i nie tylko, jest ważne, by nie był to CZERWONY, ponieważ w genach mają zakodowane przekręty, machloje, nadużycia iii ttt ddd – iii ttt ppp !!! Milczeniem pomijam opinię o wyborcach głosujących na tą partyjną klikę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mamkube Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 15:49 no tak ale moze CZewroni już na tyle nakradli ze im juz wiecej nie potrzeba;) To moze lepsi tacy nić nowi:) Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 02.11.06, 23:14 wazo6 napisała: > A dla mnie i nie tylko, jest ważne, by nie był to CZERWONY, ponieważ w genach > mają zakodowane przekręty, machloje, nadużycia iii ttt ddd – iii ttt p > pp !!! > Milczeniem pomijam opinię o wyborcach głosujących na tą partyjną klikę!!! Czy ty o tych genach nie piszesz, przypadkiem, po lekturze Mein Kampf ? Odpowiedz Link Zgłoś
baja47 Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 03.11.06, 12:06 dostęp do szaleju w nieograniczonych ilościach :( Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 03.11.06, 12:12 nawet szalej jest dla ludzi, nie wszyscy jednak posiadają umiejętność zachowania rozsądku i umiaru w poglądach. O kwesti rzeczowej argumentacji nie wspomnę. Odpowiedz Link Zgłoś
aag80 kampania 06.11.06, 11:04 Widocznie miałeś pecha nie trafiając na żadne spotkanie przedwyborcze. Wiem,że są tacy kandydaci na radnych (również na przeydentów) którzy organizują spotkania z wyborcami, są nawet i tacy którzy odwiedzają mieszkańców swojego okręgu i rozmawiaja z nimi właśnie o normalnych, konkretnych problemach dzielnicy, osiedla i o sposobach i rozwiązania. Według mnie tylko coś takiego ma sens. A walające się po klatkach sterty ulotek albo szczępy plakatów na słupach tylko zniechęcają ludzi do pójścia na wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
kelo Re: kampania 06.11.06, 15:23 aag80 - ja nie chcę spotykać się z kandydatami na prezydenta miasta. Ja chcę się spotkać z kandydatami na radnych z mojego okręgu. Za niecały tydzień wybory, a na tablicy ogłoszeń w mojej klatce nie pojawiło się jeszcze ani jedno zaproszenie. To chyba nie mnie powinno zależeć na spotkaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Spotkanie przedwyborcze 07.11.06, 15:03 kelo napisał: > Tak mi się marzy, żeby jakiś kandydat na radnego mnie zaprosił na spotkanie > przedwyborcze A na spotkanie z kandydatem na prezydenta nie chcesz? Dzisiaj widziałem ogłoszenia, że kandydat PiS robi imprę ;-) TZN, dzisiaj, 18.00 Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: Spotkanie przedwyborcze 07.11.06, 18:28 A gdzie można zobaczyć podobizny kandydatów? Wydaje mi się że sporą część z nich znam, ale wolałabym to stwierdzić na podstawie podobizny ;) Odpowiedz Link Zgłoś
le_szek Re: Spotkanie przedwyborcze 07.11.06, 20:34 Przejdź się po mieście, pooglądaj plakaty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iselle Re: Spotkanie przedwyborcze 08.11.06, 01:08 Ja chcę w necie :P O chodzeniu po mieście mogę sobie pomarzyć bo marnuję najlepszy czas w pracy ;> Odpowiedz Link Zgłoś
aag80 Re: Spotkanie przedwyborcze 08.11.06, 21:25 A ja słyszałam że jutro (czwartek) o 13, ma być pod Urzędem miejskim spotkanie z kandydatem na prezydenta Zbigniewem Podrazą Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: Spotkanie przedwyborcze 09.11.06, 09:58 Już raz próbował przedwyborczo błysnąć swoją wiedzą lekarską, sprowadził grupę dzieci no i telewizję, ale jak szybko wszedł tak szybko straż miejska go wyprowadziła razem z operatorem kamery. Tym razem towarzysze proponuję wam spotkanie na prywatnej posesji! Odpowiedz Link Zgłoś
wazo6 Re: Spotkanie przedwyborcze 09.11.06, 20:50 No więc, tak jak się spodziewałem, tow. posła na sejm RP usunięto z lacu przed pentagonem. Napiszcie gdzie następne spotkanie? Odpowiedz Link Zgłoś
dami7 Re: DeLeGaLiZaCjA SLD!!! 08.11.06, 22:56 1. W szeregach PiS-u też nie brakuje byłych członków skompromitowanego AWS-u... 2. Chyba odwrotnie - bez zadość uczynienia nie ma przebaczenia, ale co tam... 3. Prawdy nie boją się ci, którzy maja czyste sumienie. Jeśli znasz przypadki i okoliczności naruszania prawa - są w naszym kraju organa powołane do egzekwowania przestrzegania tego prawa i karania tych, którzy je naruszyli. Winnych trzeba osądzić, ale tylko winnych a nie wszystkich, którzy myślą inaczej czy mają inny światopogląd. Jeśli PiS boi się konkurencji na drodze do socjalizmu - to faktycznie, musi ten SLD zdelegalizować... Odpowiedz Link Zgłoś
vasyl81 Kandydat na radnego: 4 okręg 06.11.06, 14:35 zapraszam wszystkich zainteresowanych na stronę www- kandydata do Rady Miejskiej z okręgu 4 - Zbigniewa Łukasika- adres strony: www.zbigniewlukasik.info. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś