Dodaj do ulubionych

Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej?

08.12.10, 21:52
Czy ktoś był na ostatnim spotkaniu spółdzielców z Blachowni. Podobno prezes mówił o ogromnym zadłużeniu bloku przy ul. Bankowej i o obietnicach przedwyborczych burmistrza Blachowni. Czy ktoś był na tym zebraniu?
Obserwuj wątek
    • Gość: G Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.10, 21:24
      A co miało być? Wszystko ok pan prezes mówił o planach, że nie będzie podwyżek a pani burmistrz jak umie tak służy ludziom i Blachowni. Co obiecała to zrobiła dla mieszkańców z Miodowej.
      • Gość: lożka Re: Jestem dumna z Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 20:12
        Blachownio nie masz już się co spieszyć już wszyscy wokoło wybudowali sportowe obiekty.
        Blachownia gnieździ się w swoim piekiełku sądzi się o jakieś deski i nie może skończyć budowy hali za to inni się rozwijają. Szkoda, ze zmarł pan Nowak. Lelów ma halę sportową, Olsztyn ma halę sportową, moje dzieci jeżdżą na Herby by pograc w hali sportowej, Węglowice mają pełnowymiarową salę, i basen, a Konopiska mają 2, kompleksy boisk sportowych ORLIK 2012, Kłobuck ma pływalnię, Herby mają pływalnię. Tam nasze dzieci jeżdżą zdobywać tężyznę sportową. A Blachownia 4 szkolne ciasne sale, niszczejący stadion z krzesłami ze stadionu śląskiego. Aż duma mnie rozpiera. Brawo dla władz gminy Blachownia
        • Gość: Rebeka Re: Jestem dumna z Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.10, 20:42
          Dzisiaj w Dziennik zachodnim jest artykuł o naszej hali sportowej o tym że burmistrz sądzi sie z wykonawcą. Wyczytałam w gazecie, że zdaniem pani burmistrz wykonawca jest nierzetleny a spór zrodził się o kilka desek. Jak tak delej pójdzie to skończy się temat pana Kościelnego ale nowa władza zadba aby nadal Blachownia w złym świetle pojawiała sie w gazetach. Doprowadzicie do tego, że ta hala będzie nieukończona i będzie stać pusta a wykonawca zwinie manatki i zostaniem z kikutem budowlanym jak szpital z przychodnią. W artykule nie brakuje zabawnych opowiści, że pani burmistrz ma nadzieję, że do końca roku hala będzie gotowa. Niech pani odwiedzi to miejsce to pani zada sobie pytanie do końca którego roku. Mój mąż tam był i powiedział, żeby halę oddali do końca kwietnia to będzie dobrze.
        • Gość: nadia Re: Jestem dumna z Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 19:04
          Nie nerwujsa budiet wsio. Nada padażdat żeńszyna. Tiepier zima wot kak wam budowat??
        • Gość: Ktoś Re: Jestem dumna z Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 20:23
          lożka - uważaj co piszesz bo piszesz głupoty!
          • Gość: lożka Re: Jestem dumna z Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 20:44
            (Ktosiu) a na co mam uważać? Co wyrzucić mnie z pracy, zwolnisz mnie, podobnie jak potraktowano Marylkę Kożuch? Ktosiu jeśli się mylę że w sąsiednich gminach mają boiska, baseny i hale sportowe to napisz gdzie się mylę i co skłamałam. Chyba, że już mamy gotową halę sportową, a dzieci grają na sali w piłkę? Wybacz ale nic o tym mi nie wiadomo dzieci też nic nie wiedzą. A przecież nie ja się sądzę z wykonawcą, nie ja zapowiadałam w dzienniku zachodnim , że blachowska hala będzie otwarta do końca roku. Na szczęście gazeta nie napisała którego roku? Bo chyba coś się przedłuży tak mi podpowiada moja intuicja. Aaaaaa jak będziesz ktosiu pisał mi odpowiedź w czym się mylę to przy okazji dopisz, że Maryla Kożuch została przywrócona przez sąd i to drugiej instancji do pracy w urzędzie. Zatem pani burmistrz nieprawnie zwolniła Marylkę. Marylko sprawiedliwość jeszcze żyje mam nadzieję, że dostaniesz zaległe pensje i odszkodowanie bo ty sama wiesz co przeżyłaś. Oby za błędy urzędnika nie płacili podatnicy. Radni to powinni jak najszybciej wyjasnić.
            • Gość: rafa Re: Jestem dumna z Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 13:03
              POPIERAM
      • Gość: Piekarz Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 17:04
        Szkoda, ze firma odpowiadająca za odśnieżanie Blachowni nie podjęła trudu i nie odgarnęła w niedziele z ulic błota śniegowego. Studzienki zapchane a na ulicach woda po kostki. W poniedziałek będzie już za późno bo wszystko zamarznie i znowu ciągnik będzie odśnieżał po łebkach zostawiając zwały śniegu na ulicach.
        • Gość: Kaz Rada 2006-2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 19:28
          Słusznie piekarzu gadasz bo gdyby burmistrz mieszkała w Blachowni i musiała chodzić jak my na nogach to wiedziałaby jak ludzie topią się w wodzie i blocie śniegowym po kostki. Widac, że poprzednia rada gminy bardziej dbała o mieszkańców. A tak wogóle warto oddzielić grubą kreską zasługi poprzedniej Rady. Co udało się zrobic Państwu Radnym w latach 2006-2010
          Budowa nowej hali sportowej, która powinna być ukończona w październiku tego roku, a nie jest dlaczego wie najlepiej pani burmistrz. Ważne remonty kapitalne dróg: Bieganskiego, Nadrzeczna, Spokojna, Kopalniana, Krzywa, Podlaska, Modrzewiowa, Dębowa, przy blokach na ul. Sienkiewicza, część ul. Wspólnej. Nowy chodnik przy ulicach: Kościuszki, Piastow, Sienkiewicza i 16 Stycznia. Remont zatoki przy ulicach Sosnowej i Wielkoborskiej. Kanalizacja ulic, Gołębiej, Polnej, Młyńskiej, Krótkiej, Słonecznej. Budowa oświetlenia ul. Sienkiewicza. Remont Domu Kultury. Termoizolacje Szkół Podstawowych w Blachowni, Ostrowach, na Łojkach i Cisiu i w Gimnazjum. Instalacja CO w OSP Cisie. Przekazanie pieniędzy na auta dla policji i straży pożarnej. Budowa boisk do siatkówki. Koszenie trawy na niewielkim obszarze za ponad 10 tyś. zł. to już nie decyzja radnych i proponuje aby komisja rewizyjna dokładnie zbadała sprawę wykoszenia trawy za ogromne pieniędze.
          Życze aby nowa rada za 4 lata mogła się wykazać tyloma inwestycjami. Myślę, że nie powinno być kłopotów bo jak mówiła na I sesji burmistrz ma 9 radnych ze swojego komitetu wyborczego więc nie będzie mogła narzekac czy opisywać radnych, że jej przeszkadzali w rządzeniu.

dzial

• Gość: gość Re: Rada 2006-2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 20:29
            To już jest bezczelność. Jak można przypisywać radnym poprzedniej kadencji coś co jest wyłączną zasługą dwóch Burmistrzów ŚP. Pana Zdzisława Nowaka i obecnej Pani Burmistrz Anetty Ujmy. Mieszkańcy Gminy Blachownia nie dadzą się nabrać na te kłamstwa. O pracy poprzedniej Rady wolę nawet nie pisać bo szkoda czasu.
            • Gość: sokis Re: Radni Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.10, 23:42
              Czy to prawda, że w naszej radzie są radni którzy kiedyś należeli do jedynej i słusznej partii PZPR?
              • Gość: gregor Re: Niech radni wyjasnią IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 18:19
                Idąc za przykładem pani burmistrz, która w wywiadzie dla gazety dziennika powiedziała, że nie może płacić nierzetelnej firmie za budowę hali, bo firma chce się rozliczać ryczłtowodlatego proponuje komisji Rewizyjnej zajać się sprawą rzekomego wycięcia niedużego trawnika za ponad 10 tys. zł. Komisja powinna wyjaśnić czy rzeczywiście tak było zapewne pani burmistrz jak strażnik publicznych pieniędzy chętnie pomoże radnym wyjasnic tą sprawę.
                • Gość: gość Re: rozliczyć poprzedniego przewodniczącego Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.10, 20:38
                  Racja ale z tą różnica, że nowa Rada powinna wyjść z wnioskiem o zwrot pieniędzy za nieprawnie pobrane diety przez przewodniczącego Kościelnego. A co do trawnika koszonego za tyle tysiecy to nikt w takie brednie uwierzy. Gregor Panią Burmistrz poparło 3226 ludzi a ciebie ilu poparło? Daj spokój i odejdź w pokoju.
                  • Gość: zocha Re: rozliczyć poprzedniego przewodniczącego Rady IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 19:11
                    tak jest , ten co brał nasze pieniądze niech je odda z odsetkami, świnia
          • Gość: hania Re: Rada 2006-2010 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.10, 19:07
            A ty weż łopatę i do roboty leniu. Tylko wymagać i leżeć popracuj trochę to brzuch ci spadnie a nie wiecznie wam żle i niedobrze , wstydżcie się
      • Gość: KtośU Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 21:31
        Marylo współczuję i zdaje sobie sprawe, że teraz czeka cię kolejne piekiełko. Pewnie będa cię łapać na czymkolwiek byle cię tylko zwolnić. Stawiam, że tym razem przyczyna zwolnienia bedzie za szeroki usmiech. Mimo wszystko usmiechaj się
    • Gość: Beata Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.10, 21:22
      Pani burmistrz obiecała w gazecie chyba Dziennik Zachodni, że do końca roku będzie oddana hala sportowa. I to jest najlepsza odpowiedź dla tych którzy lubią tu narzekać. Dzieci będą miały gdzie ćwiczyć na wf-ie
    • Gość: gość Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.10, 20:18
      Ja byłam na zebraniu. Prezes spółdzielni mieszkaniowej niech sie weźmie do roboty! Nikt mu nie kazał zostać prezesem. Niech się nie oglada, że mu ktoś da, bo co innego obiecywał jak chciał zostać prezesem a teraz chce, żeby inni mu dawali, umażali, wyciagali spółdzielnie z długów. A to on jest od tego. Na zebraniu zachował się skandalicznie!
      • Gość: gość Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 08:26
        A jak to się stało,że spółdzielnia ma tyle długów?
        • Gość: Renata Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.10, 23:12
          Zapytaj panie z żółtymi papierami i kolejnych prezesów chyba nieudaczników, a na końcu zapytaj spora część lokatorów dlaczego jeżdża autami a nie płaca czynszu
          • Gość: Palto Re: Odśnieżanie czy świecidełka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.10, 22:03
            Zastanawiam się co dla włądz gminy jest wazniejsze śligające się auta i przewracający się piesi na chodnikach czy świecidełka na lampach. Jestem ciekawy ile gmina dała za ozdoby. Zastanawiam się czy w gminie nie obowiązuje postaw się za sataw się nie wazne inwestycje bezpieczeńśtwo ludzi najwazniejsze, że jest kolorowo.
            • Gość: frytka Re: Ozdoby świateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 10:29
              Czuje przez skórę, że gdyby była dogrywka wyborów w Blachowni miedzy panią Ujmą a panem Bisiem to ozdoby świateczne pojawiłyby się pod koniec listopada. A tak pani burmistrz nie miała powodów wieszac ich wczesniej. Z pomnikiem zdązyła przed 1 turą wyborów
              • Gość: olo Re: Ozdoby świateczne IP: *.net.stream.pl 19.12.10, 14:58
                władza w rękach jednych ludzi tz rada miasta i burmistrz prowadzi do braku kontroli nad nimi
                należy również zastanowić się kto w Blachowni inwestuje w miasto UM Miasta czy Starostwo Powiatowe remontując drogi i chodniki powiatowe
                Przykładem zaradności i umiejętności władzy jest hala sportowa
                Inweatycje finansowane przez UE są wykorzystywane wszędzie a w Blachowni gdzie

Obejrzcie państwo Wiadomości z ratusza zastanawiam się czy redaktor tej "broszury" wie co to jest obiektywizm bo ja zauwarzam iż jest to broszurka o pani burmistrz a nie wiadomości o gminie
                • Gość: Gość 2 Re: Ozdoby świateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 18:45
                  Widać kto pisze te banialuki - ci co przegrali. Jeszcze chcą podskoczyć, ale nic z tego nie wyjdzie! A sądy jakie są każdy wie. Już przywróciły p. K. G., p. B. P. zwolnionych w kadencji p. Ż. Nie osądzam pracowników ale widać pracodawca nie ma nic do powiedzenia. Urzednicy! Możecie nic nie robić!?
                • Gość: dora Re: Ozdoby świateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 18:49
                  Wreszcie w Blachowni powiało świętami! Jest ślicznie! Czuje sie święta i mimo różnych domowych problemów ciepło w sercu jak idę na zakupy. Odświetnie, radośnie! Brawo dla pomysłodawców!
                  • Gość: Justyn Re: Ozdoby świateczne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 21:10
                    Godzinę temu wróciłam z Katowic i tak źle jak w Blachowni nigdzie się nie jeździ. O ile drogi jako tako odśnieżone tak o posypaniu dróg chyba nikt w Blachowni nie słyszał. To skadal kto odpowiada za odśnieżanie dróg samochody ślizgają się jak na rewi lodu.
                    • Gość: jubiler Re: Blachownia jest dumna ozdób światecznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 21:29
                      Pal licho drogi niech się ślizgają na drogach i chodnikach za to mamy ładnego bałwanka i dwa jelonki
                • Gość: ipn-at Re: Pozdrowienia dla władców IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 23:12
                  Cała władza w ręce rad pozdrowienia dla byłych członków PZPR i obecnych członków SLD w Blachowni.
                  • Gość: Radek Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.10, 23:38
                    A ja pozdro dla emerytów zatrudnionym w urzędzie przy Sienkiewicza którzy zabierają miejsca pracy młodym i wykształconym ludziom
                    • Gość: ława Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 07:00
                      Co ty idiota jesteś chyba nie myslisz, że burmistrzowa zwolni urzędników emerytów którzy angazowali się w kampoanie wyborczą. Gdybys był w szkole w Ostrowach to bys zobaczył jak pewien urzędnik nie angazował się w kampanię burmistrz
                      • Gość: gostek Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 10:23
                        Lepsi emeryci, którzy wiedza co robić i jak pracować, niż młodzi gniewni, którzy naoglądają się polityki w telewizji i chcą się sadzić i tworzyć komisje śledcze. Tylko brakuje im fleszy i kamer oraz relacji na żywo w TV
                        • Gość: gość Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 21:47
                          Gostek masz rację. Lepszy stary a madry niż młody a głupi a tych drugich jest coraz więcej i w urzędach też.
                          • Gość: winniczek Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.10, 23:40
                            Skoro tak w urzędzie cenieni są emerytów no to niech pani burmistrz zatrudni Marylę Kożuch która jest w wieku przedemerytalnym
                            • Gość: gość Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 22:11
                              A jest dobrym pracownikiem? Bo ceni się dobrych. Emeryt czy młody ale fachowiec a nie obibok.
                              • Gość: Dębski Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 23.12.10, 20:12
                                Nie chcieliście Jacka Kościelnego to macie burmistrz Ujmową. W Blachowni mówi się, że jej radni 9 czy 10 zajeli wszystkie stanowiska w radzie nawet komisja rewizyjna, która w każdej radzie należy do opozycji w Blachowni należy do burmistrz Ujmowej. Jestem ciekawy jak komisja rewizyjna złożona ze zwolenników burmistrz Ujmy chce rzetelnie sprawdzić finanse gminy. A może włąśnie oto chodzi, że Komisja maprzymykać oko na wiele spraw za które odpowiada burmistrz Ujmowa? Kompletnie nie rozumiem dlaczego Komisja, która powinna kontrolować Ujmę należy do tej pani. Może ktoś zna odpowiedź na to pytanie jakąś logiczną odpowiedź. Dla mnie to skadali brak demokracji w radzie w Blachowni dlatego krzyknę Niech żyje Tybet
                                • Gość: gość Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.10, 23:02
                                  No i dobrze! Przecież wszyscy radni tej kadencji są razem. Nie ma opozycji. Niektórzy startowali z własnych komitetów ale to nie opozycja, popierają i popierali w wyborach p. burmistrz. Cała 15 ka chce dobrze i zgodnie pracować dla Blachowni. Przynajmniej tak twierdzą.
                                  • Gość: gość2 Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 10:05
                                    Proszę nie uogólniać!!!
                                    NIE WSZYSCY z 15 radnych głosowali na p.burmistrz.
                                    Dobro i zgoda nie oznacza bezkrytycznego popierania.
                                    • Gość: gość Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 10:38
                                      Zapytaj każdego! Wszyscy. A przecież i tak o wszystkim decydują radni a nie burmistrz. Więc co znaczy bezkrytyczne popieranie? Będziemy krytykować radnych, bo to oni decydują co będzie robione. Burmistrz to organ wykonawczy a rada uchwałodawczy.
                                      • Gość: gość2 Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 11:11
                                        A Ty pytałeś wszystkich?????????......
                                        Skąd masz taką pewność?
                                        Współpraca to współodpowiedzialność.
                                        • Gość: gość Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 16:24
                                          Tak. Ciebie kolego też!!! Współpraca to współodpowiedzialność? Pleciesz! Można współpracować a nie odpowiadać!
                                          • Gość: gość2 Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 19:18
                                            Kłamiesz! Mnie nie pytałeś!
                                            Może dlatego jest "tak byle jak"!!!
                                            • Gość: gość Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.10, 19:33
                                              Pytałem, wiesz o tym dobrze.
                                              • Gość: gość2 Re: Pozdrowienia dla emerytów IP: *.adsl.inetia.pl 27.12.10, 20:23
                                                Dyskusja oparta o kłamstwo!!! Żegnam!!!
                                                • Gość: aga73 Burmistrza Blachowni będą kontrolować jej radni IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.12.10, 23:54
                                                  Zastanawiamsię jak będzieodbywaćsię kontrola pani burmistrz chociażby w sferze finansowej skoro takżekomisja rewizyjna należy do ludzi pani burmistrz.Podobno wszystkie komisje wradzie są w rękach pani burmistrz czyli przewodniczącymi tych komisji i zastępcami przewodniczących są osoby z komitetu wyborczego pani Ujmy. Podobno na ostatniej sesji radni pani burmistrz podczas dyskusji na temat odśnieżaniagminy nie powiedzieli ani słowa.Czy zatem posłuszeństwo i niepodnoszenie niewygodnych tematów na radzie już zaczęło działać? Gdyby to była nieprawda z góry przepraszam ale o tym dowiedziałam się w szerszym gronie od koleżanki
                                                  • Gość: wyborca anetty Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.centertel.pl 09.01.11, 15:49
                                                    Pani Burmistrz i jej kandydaci na radnych, a obecnie radni mówili, że jak wygrają wybory będą mogli swobodnie rządzić i najważniejsze aby nikt im nie przeszkadzał. Pani Burmistrz bardzo dobrze dobrała swoich kandydatów. Zauważcie, że nie ma tam ani jednej osobowości. Dla mnie są to ludzie bojaźliwi i mierni, ale chyba o to chodziło. Do tej pory głosują tak jak mają przykazane, a nie ze w zgodzie ze swoim sumieniem. Szczytem bezczelności było obsadzenie swoimi wszystkich stanowisk, a w komisji rewizyjnej nawet sekretarz jest od nich, a przewodniczącym mianowali żółtodzioba chyba tylko po to, aby bez pytania wykonywał polecenia. Nawiasem mówiąc tylko 2 radnych na 7 w tej komisji jest niezależnych. Ale po co kontrolować pracę Burmistrza jak wszystko jest i będzie w należytym porządku. Przyznam, że też głosowałem na Panią Anettę mając nadzieje, że będzie dobrym Burmistrzem. Jednak mam coraz większe obawy, że daliśmy się wszyscy nabrać. Tka naprawdę dopiero teraz zacząłem się zastanawiać jaki ona ma program. Przeraziłem się bo nie wiem. Dlatego zadam wam pytanie. Czy ktoś ze zwolenników i przeciwników pani Burmistrz wie co zamierza zrobić przez swoją 4 letnią kadencję?
                                                  • Gość: gość 1 Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.11, 23:21
                                                    Nie udawaj, że nie wiesz jaki jest program Burmistrza! Jak mogłeś głosować na p. burmistrz jeśli nie znasz jej programu? Co, podobała ci sie tylko? To faktycznie osobowością żadną jesteś ty! To teraz pytasz o program? A w kampani nie pytałeś? Ja wiem jaki ma program, bo już zaczęła go realizować i jestem tylko szeregowym wyborcą a nie jak ty radnym tej i tamtej kadencji. Piszesz "Przyznam, że też głosowałem na Panią Anettę mając nadzieje, że będzie dobrym Burmistrzem". I co jusż masz wątpliwości? Jeszcze dobrze nie rozpoczęła burmistrz pracy! Dopiero zaczyna się jej kadencja. Ty się boisz, ze jej się wreszcie uda wyciągnąc Blachownię na odpowiedni poziom i wolisz już przeszkadzać. radzę ci dla dobra gminy zamilknij chociaż na rok, dwa, a bedzie wszystko b. dobrze. Nie przeszkadzaj!!!
                                                  • Gość: wyborca anetty Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.centertel.pl 11.01.11, 17:25
                                                    Masz całkowitą rację podobała mi się i dalej podoba. Jest piękną kobietą, a przy tym niezwykle inteligentną, i mam nadzieje równie mądrą. Dlatego wymagania jakie jej stawiam mam większe niż wobec pozostałych. Czy jestem osobowością? Nie wiem jakich mam użyć kryteriów oceny. Być może nie jestem. Ale cieszę się, że w obecnej radzie mamy tak wiele osobowości, którzy są tak bezgranicznie i bezinteresownie oddani mieszkańcom. Czy będę przeszkadzał? A dlaczego miał bym to robić i jak? Przecież to też moje miasto. Na koniec proszę cię abyś napisała jaki Pani Burmistrz ma program, gdyż twierdzisz, że go znasz. Tylko proszę nie te ogólniki z ulotki czy wieców wyborczych.
                                                  • Gość: wyprz Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 21:51
                                                    Pisząc o ogólnich pani burmistrz masz na myśli słowa chciałabym, pragnełabym, a jak źle wyjdzie to pani burmistrz 'jesteście najcódowniejszymi mieszkańcami Blachowni
                                                    A swoją drogą to zauważyłem coś zwolennicy pani burmistrz nie chwalą pani Ujmy, że będzie zarabiac brutto 11.600 złotych. Gdzie oni sie podziali tak przed wyborami ją chwalili i teraz nie ma za co?
                                                  • Gość: wyborca anetty Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.centertel.pl 11.01.11, 22:51
                                                    Myślę, że głównym atutem Pani Burmistrz był brak konkurentów. Po drugie cała kampania skoncentrowała się na szpitalu w Blachowni. Teraz jednak jest za późno i trzeba zaakceptować istniejący stan rzeczy. Dlatego ważne jest aby stworzyć bilans otwarcia, a za cztery lata rozliczyć Panią Anettę z tego co zrealizowała. Lecz nie tylko ją, ale także obecnych radnych. Biorąc pod uwagę, że jest to bardzo ryzykowny eksperyment my jako wyborcy i mieszkańcy Blachowni powinniśmy cały czas monitorować ich poczynania. Jest to ważne dla naszego i ich dobra. Jeżeli okaże się, że jest osobą niekompetentną to nie będzie wstanie tego ukryć przez 4 lata. Mam jednak nadzieje, że tak nie jest.
                                                  • Gość: Raca Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 21:14
                                                    W programie wyborczym nie wyczytałam że pani Ujma chciała zarabiac 11.650 brutto.
                                                    Uważam że to kpina z wyborców na rozpoczecie pracy za nasze pieniądze podwyższac sobie diety i pensje. Czy ktoś może z radnych odpowiedziec czyja to była inicjatywa - podwyżka pensji dla pani Ujmy i to o tyle tysięcy? Dzieci w przedszkolu nie mają placu zabaw za to pełne kieszenie ma pani burmiustrz i radni nie ma co. Wstyd
                                                  • Gość: zwolinska Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 21:33
                                                    Uśmiechu taktu figury i ogólnego wrażenia można pozazdrościć pani burmistrz ale to wszystko
                                                  • Gość: kinga Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.11, 22:38
                                                    Słyszałam, ze wkrótce przekonamy się, że nie tylko tego. Będzie super w Blachowni! Tyle ile teraz będzie zrobione, już w tym roku to nas zadziwi! Wiem coś o tym. Pozwólmy Jej działać. Może przestańmy wypisywać poczekajmy 1 rok i zobaczymy!
                                                  • Gość: strażak Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 13:26
                                                    pani burmistrz pokazała że zależy jej tylko na kasie dla siebie, to samo jej radni.
                                                    wczesniej dobrze ukrywała swoją pazerność, pewnie wynik wyborów byłby inny
                                                    sam dałem się oszukać i głosowałem na nią, teraz żałuję
                                                    ciekawe jakie jeszcze swoje cechy charakteru sprytnie wcześniej ukryła przed nami ?
                                                  • Gość: gość Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.11, 22:56
                                                    Z ciebie strażak jak z koziej ..... Strażacy nie szkalują innych!
                                                  • Gość: obserwator Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 18:41
                                                    Widać że pani burmistrz swoimi ostatnimi poczynaniami rozczarowała ludzi.
                                                    Wczesniej więcej było wpisów pozytywnych , teraz widzę że przeważają negatywy, podobnie z nową radą
                                                  • Gość: wyborca anetty Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.centertel.pl 14.01.11, 21:36
                                                    Moim zdaniem to dobrze, że ludzie potrafią spojrzeć na to co się dzieje krytycznym okiem. Miejmy tylko nadzieje, że te negatywne wpisy podziałają dopingująco na naszą władzę. Myślę, że wszystkim, którzy wypowiadają się na forum zależy na rozwoju naszego miasta. Zarówno tym nastawionym pozytywnie jak i negatywnie do nowej władzy. Podobno niedługo rada przegłosuje nowy budżet na 2011 rok. Trzymajmy kciuki, aby był to dobry budżet. Nie tylko ze względu na planowane inwestycje, ale także ukierunkowany na zrównoważony rozwój naszego miasta i redukcję zadłużenia.
                                                  • Gość: optymista praktyk Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.11, 23:17
                                                    Będzie dobrze! Po pierwsze-nie przeszkadzać, po drugie-nie przeszkadzać, po trzecie itd.
                                                    A ja myślę, że nie wszystkim piszącym tu zależy na rozwoju miasta a na tym, zeby się władzy nie udało. Przepraszam, ale takie mama zdanie o "wyborcy Anetty", który nie prowadzi krytyki konstruktywnej, sam nic nie robi, tylko chce przeszkadzać pisząc bezsensowne bzdety. Niech uważnie przeczyta swój wpis." trzymajmy kciuki, aby był to dobry budżet. Nie tylko ze względu na planowane inwestycje, ale także ukierunkowany na zrównoważony rozwój naszego miasta i redukcję zadłużenia". Czy widzi w tych słowach sens? Niech nie kracze i da rządzić madrzejszym, bo sam niewiele potrafi.

• Gość: wyborca anetty Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: 46.134.67.* 15.01.11, 13:05
                                                    Szanowny optymisto praktyku. Z twoje wpisu wywnioskowałem, że jesteś obecnym radnym z komitetu pani Anetty, dlatego wyjaśniam. Po pierwsze. Po co i jak miałbym ci przeszkadzać. Po drugie. Po co i jak miałbym ci przeszkadzać. Po trzecie. Przykro mi, że jako osoba mająca realny wpływ na władzę posiadasz podstawowe braki w wykształceniu lub jesteś nieuważnym czytelnikiem. Na forum starałem się pisać w sposób prosty i zrozumiały dla przeciętnego, nawet niewykształconego człowieka. Niestety pomyliłem się. Dlatego czuję się w obowiązku wyjaśnić ci co chciałem powiedzieć. jest to ważne o tyle, że jako osoba z władzy będziesz współdecydował w sprawach finansowych naszej gminy.
                                                    Po pierwsze. Dobry budżet to taki, który będzie uwzględniał inwestycję w infrastrukturę, edukację, promocję, kulturę, sport, turystykę i wszystkie inne potrzeby związane z życiem mieszkańców.
                                                    Po drugie. Planując inwestycje i inne wydatki należy pamiętać o wszystkich mieszkańcach, oraz ich potrzebach. Zrównoważony rozwój znaczy tyle, że należy zadbać o wszystko i wszystkich w określonych, w miarę możliwie sprawiedliwych proporcjach. Nie może być tak, że koncentrujemy się tylko na budowie dróg i do tego jeszcze w centrum miasta, a zapominamy o sołectwach. Nie można także zapomnieć, że przecież dla innych ważniejszy może być sport czy kultura.
                                                    Po trzecie. We wszystkich swoich poczynaniach decydenci powinni mieć zawsze na uwadze stan finansów gminy. Co z tego, że wykonane zostaną wielkie inwestycje, jak trzeba będzie pożyczać na nie duże pieniądze. Przecież wcześniej czy później to się zemści. Koszty spłaty spadną na następców i ponownie wpadniemy w zastój i stagnację spowodowaną brakiem pieniędzy. Nie będzie nas stać nawet na utrzymanie tego co osiągniemy wcześniej. Pamiętasz, że do tej pory ponosimy konsekwencje budowy oczyszczalni ścieków, której budowa była potrzebna, i tego nikt nie może podważyć. Jednak co do sposobu i stylu w jakim została zrealizowana można mieć poważne zastrzeżenia. Faktem jest, że niektóre gminy pożyczają więcej niż nasza. Ale one w większości realizują wielkie inwestycje unijne, a my w większości realizujemy inwestycje za własne pieniądze bo trzeba się spieszyć aby coś pokazać. Dlatego tak ważne jest planowanie wieloletnie, aby w czasie rozłożyć wszystkie drogie lecz niezbędne inwestycje.
                                                    Bardzo się cieszę, że uważasz się za człowieka mądrego. Mam nadzieje, że tak jest naprawdę. W związku z tym proszę cię, abyś dokładniej czytał to co piszę i podchodził do tego z większą pokorą. Pamiętaj także, że ja oraz pozostali mieszkańcy robią bardzo dużo dla miasta. Przede wszystkim płacą podatki i mają prawo żądać, aby ich pieniądze wydawane były racjonalnie. I pamiętaj o jeszcze jednym. Często dla ludzi ważniejsze są sprawy proste i wydawałoby się błahe, w postaci dobrze ustawionego znaku drogowego czy wykoszonego trawnika lub budowy skateparku. I o tych potrzebach też trzeba pamiętać, a nie je ignorować.
                                                  • Gość: wyborca optymista Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 13:35
                                                    Nie martw się. Tak będzie jak piszesz. A może nawet lepiej. Tylko trzeba poczekać. A ty juz masz tyle wątpliwości. W większości w radzie są mądrzejsi ludzie od ciebie. Dadzą radę!
                                                  • Gość: wyborca anetty Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.centertel.pl 15.01.11, 23:08
                                                    Czy oni są mądrzejsi ode mnie nie wiem. Wiem na pewno, że nie są zdolni do samodzielnego myślenia tylko będą wypełniać polecenia bez zastanowienia i bez zadnej dyskusji. Jeżeli te polecenia będą mądre to wszystko będzie ok. Mam jednak dużo wątpliwości.
                                                  • Gość: gość Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.01.11, 23:16
                                                    "Wiem na pewno, że nie są zdolni do samo dzielnego myślenia tylko będą wypełniać polecenia bez zastanowienia i bez zadnej dyskusji. No widzisz? Zazdrość cię zżera, że nie masz nic do powiedzenia w nowej radzie. A oni są madrzy, doświadczeni i dadzą radę. A swoją drogą brak właśnie tobie pokory i niestety wiedzy o tym przekonałeś się nie raz!
                                                  • Gość: wyborca anetty Re: Program wyborczy Anetty Ujmy IP: *.centertel.pl 15.01.11, 23:43
                                                    A niby czego mam zazdrościć? Tej nowej podniesionej diety? Mam ten komfort, że podejmuję decyzję samodzielnie, a nie pod naciskiem innych. To jest przywilej ludzi silnych i z charakterem. Niestety wielu ludziom tego brak.
                                                  • Gość: tola Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 15:42
                                                    Na swojej stronie OSiR zaprasza do hotelu. Chcieliśmy wczoraj wejść do hotelu w OSiR i zamówić noclegi. Szybko wycofaliśmy się do Częstochowy, bo nie można było podjechać. Jak chcecie na stadionie czy w hali przyjmować sportowców, jeśli macie stragany? Ani podjechać ani podejść! Niech dyrektor OSiR coś zrobi, przeniesie ten handel, bo nikt do niego nie przyjedzie!
                                                  • Gość: gość5 Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: 46.134.90.* 16.01.11, 16:09
                                                    Ale przecież to będą sportowcy lokalni a nie przyjezdni. Ponadto w hotelu co mi wiadomo są tylko pokoje bez łazienek chyba, że coś się ostatnio zmieniło. Powiedz jacy sportowcy przyjadą do takiego hotelu.
                                                  • Gość: tola Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 23:02
                                                    Żart! Przecież rozgrywki sportowe to są miedzy różnymi grupami. Hotel reklamuje się, jest po remoncie, są łazienki. A po co hotel dla miejscowych? Czyżby propagowany był ... Zastanówcie się jak rozwiązać ten problem bo po co wydaje dyrektor pieniadze na remont hotelu, na łazienki reklamuje go jak nie ma gdzie sie zatrzymać. A przecież są także wycieczki, które chetnie zatrzymałyby sie w Blachowni, gdyby był hotel z parkingiem! Zamiast wypisywać bzdety rozwiążcie chociaż jeden problem. Właśnie ten! DO roboty!
                                                  • Gość: Szara myszka Re: Szkoda mi Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 23:45
                                                    Wyborco anetty -gdyby spotkanie wygilijne było przed wyborami ludzie strasi zobaczyli by piekny uśmiech pani burmistrz. Umówmy sie pani ta była zajęta finansami. Moim zdaniem komu by się chciało po wyborach odwiedzac starszych ludzi. Niech zaproszą panią burmistrz ale przed wyborami gdzieś we wrześniu 2014 roku A co do głosowania pod przymusem propnuje zadac sobie pytanie czym rózni się poprzedni przewodniczący rady od obecnej pani burmistrz. Najlepiej przeslidzić głosowania
                                                  • Gość: Basia Re: Szkoda mi Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 19:19
                                                    O co wam chodzi! Pensja burmistrza jest zgodna z przepisami. Tyle może zarobić i zarobi. A wy ciągle to samo. Myślę, że to piszą zwolennicy poprzedniej ekipy. A swoją drogą podoba mi się pomysł z przeniesieniem gdzieś ryneczku i zrobienie parkingu przy OSiR.
                                                  • Gość: Krzych Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 19:23
                                                    Brawo. Jestem tego samego zdania. Przy OSiR zrobić porzadek! I jeszcze w lesie obok ryneczku powinni posprzątać właściciele straganów bo oni tam śmiecą razem z dyr. OSiR, bo zbiera placowe. Jakbyśmy się tym zajęli to coś by się zmieni lo na korzyść.
                                                  • Gość: gość Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 19:25
                                                    Radzę zająć się parkingiem koło OSiR. Radni ze starego osiedla! Nie przeszkadza wam ten bałagan?
                                                  • Gość: tola Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 19:47
                                                    Popieram! Zróbcie porządek z ryneczkiem, lasem wspólnie z dyrektorem OSiR.
                                                  • Gość: też gość Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.11, 23:53
                                                    Ja także popieram! Panowie radni z osiedla. Zróbcie porządek z ryneczkiem, z lasem koło ryneczku wspólnie z dyrektorem OSiR.
                                                  • Gość: ala Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.pl 20.01.11, 09:03
                                                    Co wy na to z tym rynkiem i bałaganem wokół OSiR?
                                                  • Gość: jan Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.11, 22:13
                                                    No właśnie. Może macie jakieś pomysły. Mieszkam obok. okropnie! Wstyd! dla osiedla. Nie da się weść do lasu!
                                                  • Gość: ZULUS Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.gre.pl 20.01.11, 22:39
                                                    Pan dyrektor OSIRU ma tylu pracowników i pensje ponad 4500tyś to może by coś zrobił jako wielki menager spółki i pomyślał jak rozwiązać ten problem. Bo co narazie zrobił to rozwieszał plakaty kandydując do powiatu z marnym wynikiem.
                                                    PS.Jaki Pan, taki kram
                                                  • Gość: jula Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 18:30
                                                    No właśnie! A mieszkaniec zmienia temat byle nie na konkrety, byle atakowac bezpodstawnie, byle macić. A co z problemem OsiR-owskim mieszkańcu?
                                                  • Gość: wyborca Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 19:37
                                                    No i co z tym lasem i parkingiem? Czy dyr. OSiR załatwi ten bajzel? Nie wstyd wam, mieszkańcy? Krytykujecie to, co nie potrzeba a nie dbacie o to co potrzeba. Dobrze,że ktoś zwraca na to uwage. Moze coś z tego wyniknie. Do roboty p. dyr. OSiR!!!
                                                  • Gość: kaja Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 19:24
                                                    No właśnie i co proponujecie w sprawie bałaganu i parkingu przy OSiR?
                                                  • Gość: wyborca Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.11, 21:17
                                                    No właśnie!!!
                                                  • Gość: ZAPYTANIE Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.tktelekom.pl 27.01.11, 22:25
                                                    Jestem członkiem promocji sportu gminy ościennej czy ktoś zna namiary na organizatora biegów i promocji gminy w Blachowni.Najchętniej zatrudnilibyśmy go u nas.POZDRAWIAM
                                                  • Gość: wyborca Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.11, 17:48
                                                    No i co z tym lasem i parkingiem? Czy dyr. OSiR załatwi ten bajzel? Nie wstyd wam, mieszkańcy? Krytykujecie to, co nie potrzeba a nie dbacie o to co potrzeba. Dobrze,że ktoś zwraca na to uwage. Moze coś z tego wyniknie. Do roboty p. dyr. OSiR!!!
                                                  • Gość: boss Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.gre.pl 01.02.11, 15:27
                                                    Polecam Panią Stawicką jest organizatorką Przełajowej Ósemki
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Co z parkingiem koło OSIR? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.02.11, 12:05
                                                    Co proponujecie w sprawie bałaganu i parkingu przy OSiR? Jest coś do zrobienia a wy tylko pierdoły piszecie! Można coś zrobić dla Blachowni, coś podpowiedzieć dyr. OSiR, bo sam tego nie czuje, aby było lepiej! Myślcie i piszcie!
                                              • Gość: Lala Re: Burmistrz Blachowni 10 tys zł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 29.12.10, 20:05
                                                Burmistrz Blachown głosami swoich radnych z Komitetu Wyborczego Wyborców Anetty Ujmy, będzie co miesiąc zarabiać ponad 10 tys zł. Radni podnieśli jej pensje o ponad 2 tys zł. Radni podnieśli też sobie diety. Proszę jacy zacni samorządowcy nie obiecywali podnieść sobie pensji a podnieśli. Teraz Blachownia ma powody do dumy. Biedna gmina może pochwalić się nie tylko śliczną panią burmistrz, ale też śliczną pensją swojej burmistrz. Brawo pani burmistrz już widac efekty pracy pani i radnych Blachowni. Poszli po bandzie.
                                                • Gość: mieszkanka Re: Burmistrz Blachowni 10 tys zł IP: *.gre.pl 30.12.10, 17:09
                                                  Moja droga chyba się troszkę pomyliłaś odejmij sobie od tej kwoty podatek w wysokości 32% i pozostaje ok.7tyś. Nie wiem czy to dużo? Przy ogromie pracy Burmistrza i odpowiedzialności jaka na niego spada.
                                                  • Gość: Lala Re: Burmistrz Blachowni około 11 tys zł brutto IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.12.10, 21:10
                                                    Sorry masz racje ponad, a w zasadzie blisko 11 tys zł brutto. Pytam jednak czy burmistrz biednej gminy powinien zarabiać 7 tys zł na rękę? Co ta pani pokazała przez rok? Nic odremotnowała pomnik i nie potrafiła dokończyć budowy hali sportowej.Otwarcie miało być jesienią a prace trwają do tej pory. Za to sprawa hali trafiła do sądu. Pożal się Boże. A wyremontowane drogi, którymi chwali się ta pani to zasługa zmarłego burmistrza szkoda, że pani ta zapomina o tym.
                                                  • Gość: olo Re: Burmistrz Blachowni około 11 tys zł brutto IP: *.net.stream.pl 31.12.10, 14:51
                                                    w Blachowni jak i w całej Polsce władza z głodu nie zdechnie prędzej ubodzy mieszkańcy
                                                    praca w samorządzie powinna być zaszczytem a nie robieniem pieniedzy
                                                    ciekawe czy w budrzecie domowym mając deficyt 60% dajecie podwyżkę kieszonkowego dzieciom
                                                  • Gość: wyborca 1 Re: Burmistrz Blachowni około 11 tys zł brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 16:38
                                                    Olo! Wszystko sprawdziłem. 1. Ustawa decyduje ile kto zarabia w samorządzie - więcej nie może z wynagrodzenia zrezygnować ani burmistrz ani radny! To nie czasy aby jakakolwiek praca była tylko zaszczytem!
                                                    2. Brak należytego wynagrodzenia za stanowisko deprawuje młodzież i nie tylko ich.
                                                    3. Taki jak napisałeś deficyt (60%) jest w sąsiedniej gminie - u nas duzo niższy
                                                    4. Trzeba było startować w wyborach (mozna będzie startować w tym roku do parlamentu), dać się oceniać takim jak ty, przeżywać bezpodstawne opluwanie i teraz zarabiać! JAK WŁADZA NIE BĘDZIE ODPOWIEDNIO ZARABIAĆ TO TO BĘDZIE BARDZO ŻLE!!! (korupcje itp). Tak jest na całym świecie!
                                                  • Gość: ewa Re: Burmistrz Blachowni około 11 tys zł brutto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.11, 20:53
                                                    Wybraliśćie sobie taką pania burmistrz,r ownież radnych - to dlaczego psioczycie?
                                                  • Gość: belfer Re: wstyd mi za radnych Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.11, 22:56
                                                    Wyoorco1 nie gadaj głupot. Ustawa ustawą, ale moim zdaniem o tych podwyżkach zdecydowała pazerność. Goście dorwali się do władzy to sobie rozdają ile wlezie. Mają swoje 5 minut.
                                                    Burmistrz Blachowni zarabiała podstawa 4.800 zł teraz będzie to 5,800 zł. Dodatek funkcyjny z 1800 zł podnieśli jej radni do 1,900 zł. Dodatek specjalny (osobiście nie bardzo wiem za co ten dodatek i skąd ta nazwa, jakoś specjalnie kocha Blachownię?) wyniesie 2,310 zł. Do tego staż 870 zł. Brutto daje to 10,880 zł. O ile dobrze obliczyłam -pani ta lekką ręką dostała podwyżkę o o prawie 1500 zł.
                                                    Wyoorco1 o niecały tysiąc zł mniej, po podwyżce, zarabia prezydent Częstochowy. Sprawdź na BIP.
                                                    Na ostatniej sesji radni też podnieśli swoje diety. Przewodniczący radny zarabia 1376 zł.
                                                    Wiceprzewodniczącym z 825 zł podnieśli sobie dietki do 936 zł podwyżka o 111 zł.
                                                    Przewodniczący komisji z 715 zł do 825 zł podwyżka o 110 zł.
                                                    Radny z 605 zł do 715 zł podwyżka 110 zł.
                                                    Nieźle co wyborco1? Chciałbyś w pracy za nim cokolwiek zrobisz dostać taką podwyżkę?
                                                    Wyborco1 napisz mi za co ta podwyżka czym radni i pani Ujma zasłużyli sobie na taką podwyżkę?
                                                    Jeśli chcesz pisać o remontach dróg to daj spokój to zasługa poprzedniej rady i nieżyjącego burmistrza. Dla mnie pani Ujma wyremontowała tylko pomnik zakupiła czy wybozyczyła świetlen ozdoby i nie potrafiła dokończyć budowy hali sportowej. Jeśli się mylę to mnie sprostuj. Wyborco1 tylko nie pisz że przegrałam wybory że jestem frustrowana. Nie przegrałam wyborów bo nie startowałam, nie jestem frustratem mimo że radni podwyżyli sobie diety z moich podatków. Nie zamierzam kandydować do rady ale czuje się oszukana. Burmistrz i radni zdobyli moje zaufanie a ci się odwdzięczyli podwyżką z pieniędzy podatników. Mam nadzieję, że pani burmistrz jako strażnik gminnych pieniędzy opisze w wiadomościach z ratusza jak głosowali za podwyżkami poszczególni radni. Wstyd mi państwo radni, że tak zaczęliście pracę na rzecz gminy.
                                                    Jestem ciekawa czy wcześniej obiecywaliście swoim wyborcom, że jak zostaniecie radnymi to rozpoczniecie pracę od przyznania burmistrz i sobie podwyżek?
                                                  • Gość: spoko Re: wstyd mi za radnych Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 00:08
                                                    stary chyba nie jest dobrze ona zaczyna się już publicznie modlić w kościołach mało tego zaczyna zapraszać ludzi do kościoła. Podobnoi w czwartek ta pani bedzie się modlic o dalsze łaski by jak najlepiej pracowac dla gminy. Jesli to prawda z tym podwyzkami dla burmistrzowej i radnych to pewnie będzie potrzebny cud. Dla mnie to jaja by burmstrz zapraszał do kościoła wiernych
                                                  • Gość: Wyborca 1 Re: wstyd mi za radnych Blachowni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.11, 20:37
                                                    O co wam chodzi? TRZEBA BYŁO STARTOWAĆ W WYBORACH, wygrać i pracować społecznie! Podwyżki reguluje corocznie ustawa! A modlitwa też nikomu nie zaszkodziła jeszcze. Bardzo dobrze, każdy robi tak, jak uważa! Jest demokracja! Ktoś skorzysta z zaproszenia, kto inny nie... Więcej wyrozumiałości i pokory.
                                                  • alkoholik0 Re: Burmistrz Blachowni 10 tys zł 16.01.11, 18:56
                                                    Pani burmistrz była zaproszona na wigilię w domu starców ale nie dotarła. Byli także zaproszeni księża z tutejszej parafi.Nik nie dotarł, i gdzie tu poszanowanie dla ludzi którzy czekali na wizytę.Gdyby miała z tego coś wiecej z była by, i fotki by były w wiadomościach z ratusza a tak to tylko wstyd.
                                                  • Gość: wyborcza Re: Burmistrz Blachowni 10 tys zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.11, 22:54
                                                    Nieprawda. Na wigili w domu opieki byli księża!!! Komu zależy na szkalowaniu ?
                                                • Gość: Kid Re: Burmistrz Blachowni 10 tys zł IP: 212.87.240.* 07.01.11, 11:14
                                                  ŻAL WAM DUPY ŚCISKA ŻE KTOŚ KOMBINUJE I ZARABIA, też ruszcie głowami i coś wymyślcie żeby zarobić . Od narzekania nikt się jeszcze nie dorobił. Uczciwością i pracą ludzie zdrowie tracą... "Co nie twoje - to nie ruszaj, jak dają - to bierz, jak biją - to SPIER...J !!!"
                                                  • Gość: heniek Re: Burmistrz Blachowni 10 tys zł IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.11, 17:12
                                                    Raczej 12 tys zł a to zdecydowanie za dużo od naszej biednej gminy.
    • Gość: g Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.11, 20:05
      g
    • Gość: r Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 00:50
      r
      • Gość: gość Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: 83.19.46.* 10.01.11, 08:37
        p
        • Gość: U2 Re: Burmistrz Blachowni jak prezydent Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 21:20
          Radni Blachowni zaszaleli i podnieśli burmistrz Blachowni pensję. Podstawa 5.800 zł, dodatek funkcyjny 1900 zł, dodatek specjalny 40 % wynagrodzenia zasadniczego i dodatku funkcyjnego plus dodatek za staż pracy 870 zł. Razem ponad 11.600 zł brutto. Nasza Pani burmistrz zarabia więcej od nie jednego prezydenta miasta.
          Już wiadomo jak głosowali nasi radni.
          Za podwyżką głosowali:
          Andrzej Cierpiał Komitet Wyborczy Wyborców Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Jacek Chudy KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Henryk Kania KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Małgorzata Sukiennik KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Irena Popczyk KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Sławomir Lisek KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Wacław Matuszewski KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Maciej Ryś KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Jerzy Zdunek KWW Anetty Ujmy Wybierzmy Blachownię
          Jacek Rogut KW Platforma Obywatelska RP
          Wiesława Gmyrek KWW Szansa dla Ostrów
          Od głosowania wstrzymał się
          Krzysztof Imiołek KWW Krzysztof Imiołek
          Przeciwko podwyżkom głosowała
          Bożena Forma KWW Bożeny Formy
          Nieobecni na sesji byli:
          Marek Kułakowski KW Platforma Obywatelska RP
          Edyta Mandryk KWW Edyty Mandryk
          Radni nie zapomnieli o sobie. Przewodniczący będzie zarabiał 1376 zł, jego zastępcy 936 zł, przewodniczący komisji 825 zł zwykli radni 715 zł.
          Ładnych wybraliśmy radnych co?
          Jeśli się pomyliłem co do radnych z góry przepraszam
          • Gość: Lon Re: Burmistrz Blachowni jak prezydent Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 22:28
            Toż to skandal jeśli to jest prawda co pisza o Ujmie i radnych to panie Chudy i panie Kania od mojej rodziny nie orzymacie ani grama głosu. Po co poszliście do rady?
            • Gość: paweł Re: Burmistrz Blachowni jak prezydent Gdyni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.11, 23:53
              Też uważam to za skandal, chciwość i okradanie nas mieszkańców
              • Gość: hoga Re: Burmistrz Blachowni jak prezydent Gdyni IP: *.tktelekom.pl 14.01.11, 23:32
                Dziwni są mieszkańcy tej gminy,sami zagłosowali na piękna panią Anettę-wygrała w pierwszej turze i miesiąc po wyborach już tacy niezadowoleni...hmmm,dziwna społeczność...
                • Gość: Ewa Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.11, 23:42
                  Mnie ta pani oszukała na spotkaniu wyborczym ani ja ani nikt z mojej rodziny nie zagłosuje więcej na tą panią. chciwość i pazerność to duże grzechy, jak ona śmie pokazywać się u nas w kościele.Nic nie zrobiła a podwyższyła sobie pensje jak prezydent milionowego miasta z naszych pieniędzy. Wstyd. To już Jacek Kościelny był mniejszym oszustem. Ci jej radni to samo. Wstyd
                  • Gość: mieszkanka Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 20:12
                    NO I DOBRZE ,ŻE SOBIE PODWYŻSZYŁA PENSJĘ ! BRAWO! WRESZCIE!!. A co ???? ma za darmo pracować dla was?? co? jednostka charytatywna?? . Wam i tak zawsze będzie coś nie tak!!! .Wójt z małej wiejskiej gminy Konopiska ma ponad 12000zł.. A tutaj miasto, gmina dalece niedoinwestowana , roboty po same pachy i jaka odpowiedzialność i tyle brudów już wylewacie na tę ambitną kobietę??? wstydu nie macie!!! jesteście chorzy z nienawiści i dziwię się tej kobioecie , że zdecydowała się kandydować i dla was ciężko pracować!!! Powinniście dalej mieszkać w tym zapyziałym grajdołku z przed roku.
                    • Gość: olo Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.net.stream.pl 17.01.11, 20:42
                      proszę obejrzeć oświadczenie majątkowe blachownia.bip.net.pl/?a=1435 i pomyśleć jak ktoś gospodarzy w domu tak i w urzędzie nic niema
                      • Gość: mieszkanka 2 Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.11, 21:14
                        Przeszkadza, że nie kradnie? Fe!
                        • Gość: olo Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.net.stream.pl 17.01.11, 21:24
                          nie
                          ale jak się gospodarzy w domu że nic nie ma
                          ani złotówki nie zastanawia Cie to
                          • Gość: Częstochowianin Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.tktelekom.pl 17.01.11, 23:17
                            Ech blachowianie - znowu macie problem - zróbcie referendum i odwołajcie panią ze stanowiska i po zabawie, tak jak to zrobiliśmy w Częstochowie z Wroną.
                            • Gość: mieszkanka 2 Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.11, 19:21
                              No mieszkańcu Częstochowy. Czyżbyś chciał zostać burmistrzem w Blachowni jak już kiedyś chciałeś? Czy chcesz aby to był twój partyjny kolega? A za co chcesz odwoływać? Boisz się, że jak pokaże co potrafi to się długo w Blachowni do władzy nie dorwiecie? Blachowianie nie maja problemu. Są zadowoleni, dobrze płacą za dobrą pracę (rok już pokazała). Problem to macie wy, co chcieliście rządzić, ale się nie udało.
                              • Gość: mieszkaniec Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.01.11, 00:09
                                Nie zgadzam się z Tobą.
                                Pensja jest znacznie przesadzona, nie stać naszej gminy na tak wysoką.
                                Co do pracy pani burmistrz każdy ma swoją ocenę. Ja oceniam ją żle.
                                Podwyzka diet radnych a szczególnie ogromna dla pani burmistrz na początku kadencji jest wielkim skandalem i faktycznie jak ktoś wcześniej pisał oszustwem bo na spotkaniu wyborczym z ust pani burmistrz słyszałem o oszczędnościach.
                                • Gość: też mieszkaniec Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: 83.19.46.* 19.01.11, 08:23
                                  Tak uczciwie musisz przyznać, że to nie wina pani Burmistrz, że dostała taką pensje. To radni ją ustalili. Słyszę, że mogli ulec naciskowi. Ale jeżeli tak było to też negatywnie świadczy tylko o nich. Oszczędności są zawsze dobrym tematem na kampanię. Każdy przecież chce je zrobić. Później jednak często okazuję się, że tego nie można, tamtego się nie da, a to jest bardzo skomplikowane. Jednak niestety nie podlega to już debacie publicznej, i ludzie o tym nie mają pojęcia, a włodarze mają świety spokój. Dlatego tak ważna jest postawa radnych, którzy powinni stać na straży publicznych pieniędzy. Przecież to im ludzie zaufali i wybrali ich na swoich przedstawicieli. Pamietaj, że urzędnik jak nic nie zrobi to nikt mu nic nie zarzuci. Gdy jednak podejmuję próbę zmiany " na lepsze" podejmuje wielkie ryzyko. A co jak mu się nie uda albo jego działanie nie przyniesie spodziewanych efektów? Po co zatem ma ryzykować przecież osobiście nic nie zyska, a może tylko stracić. I tu jest wielkie pole działania dla Burmistrza, który sprawuje bezpośredni nadzór nad pracą podległych pracowników. To on powinien wymagać dobrej i efektywnej pracy i sprawiedliwie z niej rozliczać. Jest w interesie nas mieszkańców, ale także samych urzędników. Mam nadzieje, że tak właśnie jest. Poczekamy, zobaczymy. Pozdrowienia dla Burmistrza i radnych.
                                  • Gość: olo Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.net.stream.pl 19.01.11, 19:32
                                    ja to jest że pzewodniczącym komisji rewizyjnej jest osoba która pochodzi z ugrupowania rządzącego
                                    to tak jakbyś sam siebie kontrolował
                                    • Gość: gość Re: Burmistrz Blachowni ponad 11 tys zł IP: *.centertel.pl 19.01.11, 22:44
                                      Dlatego musimy trzymać kciuki za Macieja Rysia aby był sobą, a nie marionetką. Tak będzie lepiej dla niego, dla nas i dla Burmistrza.
      • Gość: Asia Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.adsl.inetia.pl 20.01.11, 00:50
        ona nie ma programu tylko jak potrzeba to mówi że to chcieli ludzie i to jest jej programem, żeby tylko było poparcie to wszystkim wszysko obieca, potem zabierze i da komu chce, to smutne, he he.....
        • Gość: mieszkaniec Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.01.11, 00:13
          Skoro oszukała ludzi mówiąc na spotkaniach wyborczych o oszczędnosciach a po wyborach robiąc skok na naszą kasę może trzeba ją na taczkach wywieżć z urzedu.
          Ciekawe w czym jeszcze nas oszukała ?
          • Gość: ucho Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.11, 09:01
            Ale się napuszczacie
            • Gość: wielbiciel Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.01.11, 14:07
              A jak pracowała za trzech i za minimalne pieniądze to było dobrze?? Nikt się za nią nie ująŁ ! A dlaczego ma mieć dalej najmniej?? Co nie pracuje? A czy się taki urodził co by wam dogodził?? jesteście żenujący! ale to chyba tylko jednostką pani burmistrz przeszkadza!! CHYBA WIEMY KOMU!!! - NIEUDACZNIKOM. Pozdrowienia dla uroczej i uczciwej pani burmistrz.
              • Gość: max Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.net.stream.pl 23.01.11, 15:33
                wielbiciel wejdz jej do d.....
              • Gość: gość Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.centertel.pl 23.01.11, 19:33
                Zamiast pracować za trzech zatrudniłaby sobie lepiej zastępce fachowca, który zająłby się nadzorem inwestycji w gminie. Bo obecny jej kolega pan Kurkowski posiada braki w wiedzy i doświadczeniu. Z zadowoleniem przeczytałem ogłoszenie o ogłoszeniu konkursu na specjalistę od zamówień publicznych. Przeglądając wcześniejsze konkursy zauważycie, że 2006 roku taki konkurs był ogłoszony. Zgłosiło się około 10 kandydatów miedzy innymi pan Kurkowski. Następnie unieważniono konkurs z powodu reorganizacji urzędu. Za mniej więcej pół roku ogłoszono konkurs na asystenta burmistrza i wtedy zgłosiło się trzech kandydatów. Wygrał pan Kurkowski. Poczekał trochę i objął (już bez konkursu) stanowisko kierownika od spraw inwestycji i zamówień publicznych. I efekty jego pracy już widać.
              • Gość: aaa Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: 83.19.46.* 24.01.11, 18:29
                aaaaaa
                • Gość: radny Re: Co obiecała burmistrz Blachowni SM z Miodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.11, 21:29
                  Ten pan dorwał się do rady powiatu i w nosie ma robotę w gminie.!
                  '

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka