Dodaj do ulubionych

Autostrada za 10 dni przeleci nam koło nosa!

08.01.11, 14:48

Słyszałem w radiu, że rząd za 10 dni ostatecznie zatwierdzi harmonogram budowy autostrad.
Jeżeli w ciągu 10 dni nie zrobimy czegoś spektakularnego, jak mieszkańcy innych regionów, to zrobia z nami jak w przypadku województwa.

Ludzie wysyłali maile do ministra, dzownili do ministerstwa, nawet blokowali drogi!!!, a my???
Obserwuj wątek
    • Gość: rotflmao Re: Autostrada za 10 dni przeleci nam koło nosa! IP: *.prenet.pl 08.01.11, 19:44
      a ja sram na taka autostrde ktora jest robiona z pieniedzy ludzi pracy w latach 65-80 i za ktora mialbym teraz placic i ta autostrada bylaby prywatna
      • Gość: a Re: Autostrada za 10 dni przeleci nam koło nosa! IP: *.alfanet24.pl 08.01.11, 21:54
        ALe tu takze chodzi o obwodnice, ktorej miec nie bedziemy:( w najblizszym czasie
    • mirage75 Oj, chyba juz wszysto dawno zadecydowano. 08.01.11, 21:58
      Mysle ze jest juz za pozno.Niedlugo pewnie dowiemy sie ze inwestycje ktore uzyskaly finansowanie znajduja sie w Okolicach Lodzi,Trojmiasta,Warszawy,Radomia i byc moze Krakowa,a wiec w stronach ktorych przedstawiciele zasiadaja w komitecie politycznym PO Tuska.
      Sila naszych slabeuszy politycznych ze sa tylko cieniem i zamiatajacymi w kuluarach,lub i nie umieja postawic sie regionalnej i krajowej wierchuszce partyjnej-zenada.
      Podczas gdy inni reprezentanci organizuja spektakularne akcje poparcia(wielorakie i zarazem budujace jednosc),u nas cisza i bicie piany.A w rzeczywistosci wstawanie ze stolkow w olewanej Czestochowie nikogo w Stolycy nie obchodzi.
      Mozna bylo zbudowac poparcie bardziej widoczne i zmobilizowac mieszkancow regionu do obroby pomyslu i projektu obwodnicy miasta i przedluzyc ja do DK-1 w okolicach Poczesnej i Wrzosowej.Bez autostrady sobie poradzimy,mamy dobra krajowke,lecz obwodnica potrzebna nam jest jak deszcz po suszy.Duzo bardziej niz nic nie rozwiazujaca sprawa gigantycznego jak na potrzeby wezla laczacego J.P z DK-1.
      Przestajmy sie wreszcie oszukiwac i powiedzmy uczciwie ze mamy slabych przedstawicieli w centralnych instytucjach i organach wladzy,ktorzy dla regionu nie potrafili wiele osiagnac.
      Zamiast zadbac by wyprowadzic wreszcie ruch z miasta na obwodnice,myslac perspektywicznie bedziemy oczekiwac wiele lat na platna A-1 i dotowac zruinowane miejskie
      drogi.
      Tak wiec dziekujmy tym ktorzy wola nie nadstawiac dla nas nosa i nie ryzykowac karier polytycznych i wygodnych stolkow,zamiast mobilizowac miejscowa spolecznosc do wspolnej akcji dla wspolnych czestochowskich i regionu korzysci.
      Taki jest ten smutny wniosek Twojego postu.
      Zostaje tylko podziwiac zapedy uratowanego z opresji Grabarczyka ktory sciaga w okolice Lodzi najwieksze polskie inwestycje komunikacyjne i kibicowac Lublinowi,Gorzowowi,Olsztynowi temu na mazurach.
      W okolicach Czestochowy panuje jak nigdy zwyczajna cisza i zadowolenie ze wstawania z krzesel.
      • Gość: TYM tacy jestesmy IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 22:20
        i podobnie bylo o wojewodztwo z Tym tylko ze Pani Rospondek cosik nam tam robila a mysmy stali i klaskali jak nam wojewodztwo pyknie uciekalo
        • Gość: janek Re: tacy jestesmy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.11, 22:43
          Dokładnie tak Tymie, - to cała nasza społeczność- silna w pisaniu na forum, oczernianiu, rzucaniu czasami fałszywych kalumni, ale do prawdziwej akcji - żadna. Protest w 1998 roku,w którym ja akurat brałem udział był tego potwierdzeniem. I od tego roku wierz mi TYM nic się nie zmieniło, oprócz narastającej fali pasibrzuchów(fuu - obrzydliwych) siedzących przed komputerem i i obszczekujących innych
      • Gość: kst666 Częstochowa sama nie wie czego chce... IP: *.dynamic.chello.pl 08.01.11, 23:29
        ... i to jest największy problem.
        Węzeł JPII-DK1 to zupełne nieporozumienie i wywalenie kasy w błoto.
        Za te pieniądze lepiej byłoby wybudować południową obwodnicę drogi Staropolskiej (Kielce-Czewa-Opole) przez co miasto skomunikowało by tereny inwestycyjne i budowlane obecnie zupełnie niewykorzystane na południu miasta.
        Połączenie DK-1 - Makuszyńskiego będzie wreszcie budowane.
        Pozostaje kwestia wyprowadzenia tranzytu a w szczególności TIRów z miejskiego odcinka DK-1 na Obwodnicę Zachodnią (tak ją umownie nazwijmy) w standardzie drogi S (ekspresowej) - oczywiście BEZPŁATNEJ dla wszystkich !
        Wystarczy wprowadzić OPŁATY ZA PRZEJAZD MIEJSKIEGO ODCINKA DK-1 DLA TIRÓW !
        Częstochowie i Częstochowianom tak naprawdę PŁATNA A1 potrzebna jak jak zającowi dzwonek !
        Do Katowic i Krakowa i tak każdy pojedzie starą DK1 a do Wrocka nikt nie pojedzie przez Gliwice tylko jak obecnie przez Opole.
        TRZEBA WALCZYĆ o to aby odcinek Czewa - Piotrków był BEZPŁATNY podobnie jak odcinek Piotrków-Łódź oraz Piotrków-Warszawa.
        Ale na sam początek trzeba wiedzieć CZEGO SIĘ CHCE !

• Gość: do kst Re: Częstochowa sama nie wie czego chce... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.11, 10:54
          Według mnie mylisz się, bo ten wezeł będzie bardzo potrzebny. Po wybudowaniu autostrady - z pewnością płatnej cały ruch pójdzie starą DK-1
    • Gość: x Re: Autostrada za 10 dni przeleci nam koło nosa! IP: *.net.stream.pl 08.01.11, 22:36
      "Obudźmy energię Częstochowy" ciekawe kto to mówił ...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka