Dodaj do ulubionych

Manko w kolejnej szkolnej kasie

29.03.11, 10:57
Nareszcie porządki w szkołach.Brawo Prezydent
Obserwuj wątek
    • Gość: 67 Re: Manko w kolejnej szkolnej kasie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 14:16
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,123629738,,Gdzie_sa_pieniadze_Traugutta_.html?v=2&wv.x=2
    • Gość: krzysiek Re: Manko w kolejnej szkolnej kasie IP: *.prenet.pl 29.03.11, 17:10

To już kolejna w ostatnich dniach sprawa finansowa w szkołach. Przed kilkoma dniami prokuraturę zawiadomiono o przywłaszczeniu sobie pieniędzy z kasy koleżeńskiej w II LO im. Traugutta.

- Tyle, że tam chodziło o prywatne pieniądze a w ZST ewidentnie istnieje podejrzenie przestępstwa dotyczącego finansów publicznych i naruszeń przepisów ustaw finansowych - dodaje Romuald Basiński. -

W LO Traugutta to były prywatne pieniądze? Składki potrącane z listy płac? A listy płac zwykle podpisuje dyrektor, w tym przypadku dyr. Ponchała?

Czyżby rozpoczęło się usprawiedliwianie, wybielanie dyrektora Traugutta?
      • Gość: Gienek emeryt Re: Manko w kolejnej szkolnej kasie IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 19:44
        OCZYWIŚCIE, ŻE TAK !!!Takie postępowanie charakteryzyje gadów żyjących na Rakowie i nie tylko- poczytajcie sobie strony BIP UM - teraz zalecenie jest takie, aby we wszystkich szkołach dyrektorami "z konkursu" - a raczej z kart rozdanych pod stołem były osoby "po opcji SLD" - niestety innej opcji nie dopuszczają - szkoda tylko tych dyrektorów, którzy za niewielki okres czasu zrobili więcej niż ich poprzednicy przez dziesięciolecia...a teraz w związku z inną opcją polityczną mają przegrać konkursy .Szkoda mi LO.J. Dąbrowskiego...LO. R. Traugutta, i...wielu tych "podstawówek"...z Rakowa też...gady moje kochane trzymajcie się jakoś ...do Strasburga napiszcie albo co...
    • Gość: Iga Re: Manko w kolejnej szkolnej kasie IP: 212.87.246.* 30.03.11, 19:02
      Prezydent Matyjaszczyk zarządził audyt we wszystkich jednostkach miasta będzie go robić niezależna firma i pewnie wynikiem tego będzie wiele zawiadomień do prokuratury. pozdrawiam pyskate dyrektorki szkół
      • Gość: Gienek emeryt Re: Manko w kolejnej szkolnej kasie IP: *.net.stream.pl 30.03.11, 19:14
        Jakoś w szkole, gdzie uczy moja wnuczka nie zawiadomił. Pewnie teraz w związku z konkursami ściga i szuka pretekstu na te najbardziej "trefne" szkoły.Czerwone gady żyjące na Rakowie...i wywodzące się z tej gadowskiej dzielnicy mogły tylko coś takiego wymyśleć. Sam chodziłem do szkoły i uczyłem się pilnie w przeciwieństwie do niektórych pseudopolityków z ekipy rządzącej naszym miastem. Gdybym był młodszy to przez łeb bym dał tym gadom moją nieodłączną laską. Zawsze się płaciło na tzw. Komitet rodzicielski - niech Wam komuszki powiedzą...i co ? stało się coś ? A za obecnej właśnie ekipy rządzącej to dzieci na wszystko się muszą składać - bo nawet papieru do ksero brakuje !!!... Może te bajkowe postaci z SLD w końcu to zrozumieją organizując fikcyjne konkursy na dyrektorów szkół - gdzie już wszystkie stanowiska pod "stołem" rozdzielili!!! O tempora o mores !!! Ja ciebie nie pozdrawiam prymitywna i pusta Igo- do dyrektorek ci wszak daleko - zwłaszcza tych "pyskatych"(pyskatą i głupią twarz to raczej ty głąbie masz)- lepiej idź gary pozmywać bo sąsiadki mówią, że w kuchni ci śmierdzi głupia babo !!! Za prezydenta naszego ukochanego Tadeusza by czegoś takiego nie było...
      • Gość: ----- Re: Manko w kolejnej szkolnej kasie IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 30.03.11, 22:19
        @Igo - a całe zmiany w 3 szkołach tylko po to by "pyskate dyrektorki" zamienic na "pyskatych" chłoptasiów, koleżków i koleżanki pana prezydenta M..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka