Dodaj do ulubionych

Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ?

02.10.11, 22:59
Pytanie nie bez kozery. Miałam zadać je już we wrześniu, ale pomyślałam, że może ktoś inny rozpocznie wątek na forum. Jest październik a tu nikt się za temat nie zabrał. Owszem w dzień jest niczego sobie, nikt o ogrzewaniu nie myśli, no ale wieczorkiem przydałoby się trochę ciepła. Jeszcze u mnie w domu to mały problem - podpalam w kominku i jest miło, ale w blokach... brrrrr. Napisze ktoś z fortum? Czy jeszcze na urlopach jesteście?
Obserwuj wątek
    • zawi-jas Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? 03.10.11, 12:57
      Fortum jest już przygotowany na sezon grzewczy. Teraz wszystko w rękach poszczególnych administracji bo te muszą wyrazić zgodę na rozpoczęcie ogrzewania mieszkań.
      • Gość: LIK Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.146.178.43.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.11, 13:11
        co ,proszę jaki grzac?24C w Częstochowie a tu mowa o .......Paranoja.
        • Gość: silver-cośtam Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 13:47
          Nic nie rozumiesz, pani gold-cośtam chciała powiedzieć, że ma kominek ;-)
          • Gość: LIK Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.146.248.103.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.11, 14:42
            Ato inna sprawa jak kominek to juz wiadomo,lepsza liga hihihi.
    • Gość: gościuuu Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.11, 14:24
      Mnie tam w bloku ciepło, więc jak dla mnie, mogą jeszcze nie grzać. Zamknij okno to Ci wieczorem cieplej będzie.
      • Gość: zimnik Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.147.128.186.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 03.10.11, 14:46
        Zimno.Zimno ja mieszkam w Suwałkach to dopiero zimno.Ech ludzie ogarnijcie się .Pogoda jak na jesień piękna ,a tu takie teksty.
    • Gość: lol Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.netcominternet.pl 03.10.11, 15:25
      a wklad masz jaki? Z marketu? Czy moze porzadny stalowy lub rozkladany na czesci pierwsze bez demontazu obudowy?

ROTFL MAO
      • Gość: asad Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.realestate.net.pl 03.10.11, 17:16
        U mnie w mieszkaniu gorąco - ostatnie piętro.
        • Gość: lokator Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.play-internet.pl 03.10.11, 20:37
          Nie przesadzajmy.W sierpniu też noce sa zimne.
    • Gość: mordka89 Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.ip.netia.com.pl 04.10.11, 16:26
      no w dzień to rzeczywiście mowy o grzaniu nie ma, ale wieczorkiem to by się trochę więcej ciepła zdało. mogliby już rozpocząc bo jak przyjdzie prawdziwe zimno to zanim to dojdzie do naszych bloków to się zdązymy pochorwać
      • dyziek_o Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? 04.10.11, 20:11
        No co Wy?!
        W dzień pocę się jak mysz a na noc / jak mi zimno / babą się owijam i dalej ciepło.
        Co Wy kobitki?! - chłopów nie mata?!
        A nawet jeśli jest, a nie grzeje - wymienić na takiego co się migał nie będzie.
        A ile kasy na zimniejsze dni zostanie!
        Pozdrawiam,
        Dyzio.

p.s
        A" Fortum ", tak jak przedpiśćca napisał, po remoncie, gotowe do grzania.
        Kocioł idzie na full a head " - / robią prąd/ i tylko Administracje muszą poprosić o odkręcenie kurka z ciepłą wodą. Ale za to trza już zapłacić więc.......!
        • Gość: krzyś Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.dynamic.chello.pl 04.10.11, 22:16
          Dziwne! bo ja za odkręcenie kurka z ciepłą wodą w kaloryferach płacę cały rok i to najwięcej ze wszystkich mediów.
        • ancymonka Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? 05.10.11, 16:48
          dyzio - a gdzie jest jakiś skład coby tego chłopa wymienić?
    • Gość: aaanka Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: 31.42.3.* 04.10.11, 23:43
      grzać zaczną jak przez trzy kolejne dni temp. będzie niższa niż 10 stopni. Chyba,że coś się zmieniło w przepisach
      • Gość: krzyś Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.dynamic.chello.pl 05.10.11, 10:34
        mnie nie chodzi o dni, bo w dzień jest jak ktoś słusznie napisał po ponad 20 stopni, ale co jeśli przez trzy kolejne noce będzie poniżej 10 st C, bo to w nocy jest zimno , a nie w dzień!
        • Gość: zawsze-inna Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.11, 12:15
          a jak w listopadzie byłoby 25stopni to też mają grzać tylko dlatego,że jest listopad?ludzie jest ciepło przecież, w mieszkaniach też.
        • Gość: PIOTR Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.182.42.42.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 05.10.11, 16:38
          Jesli jest pani naprawde zimno to proponuje udac się po zakup jakiegoś orządzenia do ogrzewania pomieszczeń.Może jakiś piecyk ,lub konwektor a jesli to nie jest najlepsze rozwiązanie to może flaszke lub innego grzańca .Jest jeszcze inna propozycja ,wylaszczyc sie u fryzjera itd.Modne ciuszki i szukac emeryta z francuzką emerytura na przykład na balu sklerotyków w 7niebie lub w remisie i po zalach bedzie .Stary kosci rozłoży a w kupie cieplej hihihihihi.
          • pi.asia Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? 05.10.11, 20:59
            Grzać?! Wolne żarty! W dzień 26 stopni, w nocy 15-16 (w tej chwili na termometrze jest 16) a ktoś pyta o grzanie?
            Przecież to są temperatury jak w środku lata!
            • abcdbca Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? 06.10.11, 00:08
              bez przesady- nie jest jeszcze tak zimno
            • Gość: aa Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.11, 10:47
              Te 26 stopni to chyba było za szybą samochodu. Nie wszyscy mają mieszkania z widnym salonem od południowej strony. Dla mnie 16 stopni to mało komfortowa temperatura. Na szczęście w budynkach ŚSM już grzeją :)
          • Gość: licho Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 18:37
            Jęzeli wszystkie kobitki posłuchają twoich rad , to straż nie nadązy gasic pożary .
            Ty wiesz jaka jest instalacja elektr. w starych blokach ,???
    • Gość: Aligator Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.net.stream.pl 06.10.11, 09:21
      A powiedz mi czym w tym kominku palisz? Jakim drewnem? A może czymś innym. No i w ogóle fajnie, że masz kominek.
      • Gość: gorący Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.armiikrajowej.trustnet.pl 06.10.11, 20:04
        tak, tak proszę grzać, a żeby było cieplej to jeszcze nie myjemy się tak, aby było was wszędzie czuć!!! Ludzie ogarnijcie się, piecuszenie szkodzi zdrowiu!!! Jest cieplej niż we wakacje:)
        • Gość: anatol 1000-lecie IP: *.play-internet.pl 07.10.11, 19:48
          Grzeją.
        • Gość: licho Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.11, 18:45
          a ty masz racje "gorący " i twoich rad posłuchał miejski zarządca budynków .
          Na całego prowadzi wymianę instalacji c.o. , wykonawca w piątek pod najwyższym rygorem
          ogłosił ,że wponiedziałek wszyscy mieszkańcy muszą byc od 8 do 15 w domach ,bo napełnia instalacje i jak kogaś zaleje woda to on nie będzie za to odpowiadał!!!
          Ciekawa jestem jak sobie załatwić urlop na poniedziałek ,skoro mam umówionych kilka
          spotkań w pracy ,a może pan GGGG będzie pisał zwolnienia ,a może zrekomensuje straty.?
          No cóz firma działa jak w latach 70 tych ,
          • the-only-bodzio Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? 08.10.11, 18:59
            Polska to jest dziwny kraj .Więc przestań się dziwić Angruszowi lub Dziąbie ,że wojują.Szalone lata 60/70.Łot, życie ucieka.
    • annagoldman G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j ą ! 07.10.11, 22:26
      No i co??? Ledwo pięciu dni potrzebowałam, aby decydenci w naszym mieście mnie posłuchali. Teraz wieczorem jest już przyjemnie, nie ma tej nieprzyjemnej wilgoci i chłodu.
      D Z I Ę K U J Ę ! Teraz w wystarczy ustawić odpowiednio termostat, żeby się nie przegrzać.
      • Gość: aaanka Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: 31.42.3.* 07.10.11, 23:02
        to gdzie Ty mieszkasz,że odczuwasz w domu wilgoć? i chłód? W moim domu jeszcze nie włączyłam ogrzewania i nie odczuwa żadnego chłodu. Może jutro, pojutrze...
        • Gość: asa Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.realestate.net.pl 08.10.11, 18:23
          Metalurg też grzeje, ale u mnie ciepło i nie odkręciłam jeszcze kaloryferów.
          • Gość: aaaa Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: 212.87.246.* 08.10.11, 20:56
            ciekawe kiedy zaczna grzac bo zimno wieczorami juz troche....
            • Gość: anka Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.net.stream.pl 09.10.11, 09:39
              U mnie zimno nie do opisania, w mieszkaniu 15 stopni, ale Hutnik nie zamierza zmienić swoich przyzwyczajeń i jak co sezon, najpierw nas zamrozi a dopiero jak sie pochorujemy to zaczną grzać. Nie rozumiem tego, przecież za ogrzewanie i tak płacą mieszkańcy więc dlaczego Hutnik zawsze się tak ociąga i zaczyna grzać "na końcu".
              • Gość: hm Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.net.stream.pl 09.10.11, 10:36
                Wlasnie myslalem ,ze u mnie sie wszystkie kaloryfery zapowietrzyly ,ale widze ze Hutnik czeka na mrozy :)
                • Gość: mieszkaniec hutnik Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.11, 11:51
                  Proponuję wywieźć miłościwie panującego prezesa na taczkach zaraz w poniedziałek rano!
                  • Gość: filu Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.146.56.101.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.10.11, 11:18
                    A u mnie zaczeli wczoraj ,był jednak warunak pójdziesz na wybory to.........włączymy.Jeśli grzeją to tylko u tych co głosowali hihihihi.
                    • Gość: basia Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 16:00
                      filu napisał(a):

> A u mnie zaczeli wczoraj ,był jednak warunak pójdziesz na wybory to.........włą
                      > czymy.Jeśli grzeją to tylko u tych co głosowali h

Kłamiesz głasowałam a w moim blku na alei Pokoju niegrzeją!!
                      Na przetargu wybrali najtańszego wykonawcę !!! imoże naMikołaja skończą robotę
                      • Gość: filu Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.146.145.204.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 10.10.11, 16:03
                        No pewnie że kłame ,zimno jak sam diabeł.Co chwile zaglądam do toalety czy chociaż rurki troszke ciepłe a tu lipa.
              • Gość: ja Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 13:19
                ciekawe jakim cudem masz w mieszkaniu 15 stopni?
                mieszkam w kamienicy w dodatku na parterze bez ogrzewania(piece),jeszcze nie grzeję bo mam 21 stopni cały czas,więc jak to mozliwe,zeby miec w bloku 15 stopni.
                • Gość: ja Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 13:21
                  dodam jeszcze,że mieszkanie nie jest słoneczne i mam cały czas w kuchni otwarte okno.
                  • Gość: vox populi Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 13:43
                    Ostatni grosz! ZGM TBS. Grzeją, aż miło. Ale na dzień wyłączam. Wieczorkiem do czytania trochę odkręcam i rano przy śniadaniu. Milutko!
                    • Gość: basia Re: G R Z E J Ą ! ! ! g r z e j ą ! ! ! g r z e j IP: *.adsl.inetia.pl 09.10.11, 17:55
                      A na alei Pokoju w komunalnych ,tam gdzie były wymieniane kaloryfery ,nie grzeją!!!
                      Ponoć jakiś wykonaca nie zdązył zrobić próby i cały blok ma jutro siedzieć od 8 do 15 ,aby mieszkania były otwarte jak tą próbę będzie robił !!
                      Dla osłody właczył ogrzewanie na klatkch schodowych , no to może by tam zrobić jakąś bibkę !!
                      • Gość: zmarznięty Re: NIEEEE g r z e j ą ! ! ! IP: *.dynamic.chello.pl 09.10.11, 17:58
                        Ul. wierzbowa (sm Metalurg) zimniiicaaa..., bo nie grzeją!
                        • Gość: asa Re: Metalurg grzeje IP: *.realestate.net.pl 09.10.11, 18:40
                          Metalurg grzeje, mieszkam na Gajowej i kaloryfery ciepłe (zauważyłam ciepłe w sobotę).
                          U mnie w mieszkaniu ciepło, więc kaloryfery zakręcone.
    • Gość: X-Men Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.net.stream.pl 09.10.11, 21:21
      A te ciule z HUTNIKA nic.
      Tylko kasę zbierają, a zimno jak było tak jest
      • Gość: Rafi Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.net.stream.pl 10.10.11, 08:36
        Dlaczego z grzaniem w Hutniku zawsze są problemy? Przecież znali prognozy pogody. Nie oczekuje, że będą grzać jak na dworze było (w dzień) 20 stopni, ale od kilku dni jest jak jest, każdy widzi. W mieszkaniu ciężko wytrzymać przez to zimno
        • Gość: basia Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.adsl.inetia.pl 10.10.11, 11:06
          A na alei pokoju niegrzeją !!!!
          • Gość: Rakowianka Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.net.stream.pl 10.10.11, 18:16
            Co wy wypisujecie, przeciez w Hutniku cieplo od rana, odkrecie kaloryfery.
            • Gość: And Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: 212.87.246.* 10.10.11, 18:39
              osiedle Hutników-Botaniczna,Kasztanowa.Lipowa,Niepodległości-bloki ZGMu też niestety nie grzeją,kalafiory zimne
              • Gość: xbx Re: Kiedy zaczną w końcu grzać ? ? ? IP: *.net.stream.pl 10.10.11, 19:36
                właśnie odkręciłem i kaloryfer gorący...ul. Orkana hutnik
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka