Dodaj do ulubionych

Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy

19.11.12, 23:22
Chory kraj i chore miasta. Jak to dobrze, że ja już na emeryturze. Dzięki Ci Boziuniu, że mi się udało.
Obserwuj wątek
    • oszrany Dogadac sie z PKP 19.11.12, 23:45
      To jakas kpina, ten moloch jest niereformowalny i slepy na potrzeby innych.
      • kicha3 Re: Dogadac sie z PKP 20.11.12, 11:11
        oszrany napisał:

> To jakas kpina, ten moloch jest niereformowalny i slepy na potrzeby innych.

to znaczy z jakim PkP ?Teraz to są spólki,spółka od torów,spólka od kamieni na torach,spólka od słupów przy torach itd...Przypominam że każda spółka ma prezesa i radę nadzorczą,w związku z tym nie ma kasy i potrzeby takich hutników te spółki mają tam gdzie słońce nie dochodzi.
    • gregoson Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy 20.11.12, 06:52
      Jak widać należałoby podziękować panu rowerzyście co to pewnie po pijoku poobdzierał mordę, a teraz skarży właściciela drogi. Za to reszta będzie dymać kilometr więcej. Wcale się nie dziwię, że zamknęli tą drogę bo pewnie zaraz znalazłby się następny mądrosek i wymyślił coś żeby kasę ściągnąć. Z wypowiedzi przedstawicieli ARP wynika też, że nie będą robili problemów jak ktoś tam będzie łaził ale jak mu się coś stanie to nie będzie miał możliwości oskarżania ARP.
      • Gość: Też już emeryt Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 08:41
        Z kolei Renata Koziorowska z częstochowskiego oddziału Operatora ARP mówi: - To własność prywatna. Były skargi od osób i firm, które korzystały z naszej drogi, że jest ona w złym stanie. A my nie mamy pieniędzy na naprawy. Nie będziemy utrzymywać drogi dla wygody pracowników innych firm

Przecież to cyrk. 2 spółki żerują na majątku huty, g... robią i jeszcze taka paniusia se oznajmia, że to ich własność prywatna i nie będą utrzymywać drogi dla innych. To po co to stado nierobów jest? Arogancja, biurwokracja i bezmózgowie. To są publiczne spółki, utrzymywane za nasze podatników pieniądze. Z tego co sami mówią powstali po to żeby sprzedać majątek po hucie i inwestorów do Częstochowy ściągać. No z takim podejściem to nie ma się co dziwić, że każdy rozsądny pracodawca omija Czewę na 40 kilometrów naokoło. Ciekawe na co w takim razie idzie ta państwowa kasa której brakuje na remont kawałeczka drogi. Na pensyjki darmozjadów pewnie starczy.
        • Gość: p Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: 212.87.246.* 20.11.12, 09:56
          wymusza zakup nieruchomości razem z przejazdem
      • Gość: Ja Re: Operator ARP zagrodził swój teren IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 08:50
        A społeczeństwo któremu wszystko się należy za darmo znowu ma jakieś pretensje.
    • Gość: ZZ w sprawach Częstochowian dogadać się mają: IP: 80.50.234.* 20.11.12, 08:52
      PKP i cwaniaczki warszawsko zagłębiowskie- to ja już znam efekt tego dogadania się...
    • kicha3 A jak nie wiecie oco chodzi to zawsze o pieniądze. 20.11.12, 09:49
      Tego budynku nikt nie chce.A prezesi ORP muszą z czegoś wypłacić sobie premie,przecież idą święta no i ksiądz po kolędzie będzie chodził.
      • Gość: p Re: A jak nie wiecie oco chodzi to zawsze o pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 09:59
        Jak by nie było to jest to teren prywatny i właściciel może robić co chce(zamknąć przejazd) by nie odpowiadać za ewentualne wypadki. Jednocześnie udostępnia przejazd na odpowiedzialność tego kto tam wjechał(mimo zakazu) .
        Dobrze ale to powinno być również napisane (nie tylko znak). p
        • Gość: Mi_Ster_Iks Re: A jak nie wiecie oco chodzi to zawsze o pieni IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 10:01
          Znak jest po to aby Mendacja miała gdzie zarabiać . Normalnie powstałaby tam brama .
          • Gość: p Re: A jak nie wiecie oco chodzi to zawsze o pieni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 10:59
            >Znak jest po to aby Mendacja miała gdzie zarabiać ....< nie tak bardzo, -(zarabianie-karanie?) tylko wtedy gdy właściciel każdorazowo zwróci się o ukaranie do Policji. (mylę się ? to teren prywatny nie należący do miasta -MZD). p
    • filopolityk Huta stalowej kładki nie potrafiła utrzymać ;) 20.11.12, 09:56
      Huta stalowej kładki nie potrafiła utrzymać ;). Huta Częstochowa to jak widać firma niestabilna i nie prestiżowa .
      Pracownicy dla niej to tylko barachło i robaczki.
      Kierowcy to sługusy dla włodaży którzy mają się wyżej od tych szaraczków a są jeszcze gorsi. Cała ta hierarchia trąci myszką .
      Jeden uciera dupęę drugiemu i siedzi cicho bo się boi ,że straci pracę .
      Jak widzę te wystraszone pchełki to sądzę a jestem nawet pewien ,że dzięki i tylko dzięki temu strachowi ona wogóle funkcjonuje ... .
      Z wyrazami głębokiego współczucia NIE-pracownik huty .
    • filopolityk Re: chcieliście katolickiej Polski to ją macie. 20.11.12, 09:59
      kicha3 napisał(a):

> Tylko cierpienie- poprzez nakładanie drogi hutnikom może sprawić że będą bardzi
      > ej ulegli.Robole to się mają modlić żeby im skrzydła urosły wtedy będą fruwać n
      > ad tą bramą.A ci z tej spółki to fanatyczni katolicy i zrobią wszystko żeby lud
      > zie cierpieli.
      Kolego po fachu nie bądż obłudny ...albo się do tego chociaż przyznaj . Przeciwieństwem miłości nie jest nienawiść a obojętność - k a t o l i k u - a l k o h o l i k u
    • Gość: MrX Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 10:07
      Widziałem w telewizji - zakazano facetowi grodzenia swojego terenu ponieważ wcześniej zgodził się na służebność drogi .
      Tutaj nie widziano problemu potwierdza to moją opinię o słabości Państwa Polskiego - prawo chroni silniejszych ...
      • Gość: xx Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.osanet.cz 20.11.12, 12:44
        Co tu ma do rzeczy Panstwo Polskie - jak Ty sie nie dogadasz z sasiadem, to tez powiesz ze to Panstwo Polskie ?
        • kicha3 Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy 20.11.12, 12:49
          Gość portalu: xx napisał(a):

> Co tu ma do rzeczy Panstwo Polskie - jak Ty sie nie dogadasz z sasiadem, to tez
          > powiesz ze to Panstwo Polskie ?
          Państwo Polskie?-to jedna rodzina tu nawet biskup z szatanem trzyma.Bu ha ha.
    • Gość: kicha Re: Hutnicy to bogata grupa społeczna IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 11:41
      to co fanatyki zarzucacie mi kłamstwo?Przecież wiem dobrze że za godzinę pracy biskupa na stalowni zapłacono 15000 pln.To taki hutnik musi miec co najmniej 30000 pln i to jeszcze ten na stażu.
      • Gość: kicha Re: Hutnicy to bogata grupa społeczna IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 11:56
        dodam jeszcze że taki biskup skończył tylko seminarium i to w łózku przełożonego swego ,znaczy że się wylegiwał.A nie jakąś tam szkołe hutniczą.A jego praca polegała tylko na schłodzeniu pieców hutniczych kropidłem.Powiem Wam jeszcze tyle że nawet człowiek z zespołem downa mógłby wykonać tą pracę i to za połowę tej ceny.I co łyso Wam fanatyki?I teraz co płaczecie że na około do roboty chodzić musicie?
    • Gość: WOJCIECH 81 Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 12:08
      OPERATOR JEST PODMIOTEM PUBLICZNYM... NIE ZNAJĄCYM PRAWA !?
      SŁUŻEBNOŚĆ DROGI KONIECZNEJ, KTÓRA PRZYSŁUGUJE Z MOCY PRAWA.
      NASTĄPIŁO ZASIEDZENIE SŁUŻEBNOŚCI DROGI ZGODNIE Z K.P.C.
      OPERATOR DZIAŁA BEZPRAWNIE...DECYDENCI POWINNI STRACIĆ STANOWISKA, GDYŻ SĄ "PRYMITYWAMI"...
      • Gość: kicha Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 12:15
        Przypominam Ci że droga konieczna jest tylko wtedy gdy prowadzi do kościóla lub plebanii.I tylko wtedy ten zapis jest przestrzegany i ma zastosowanie.
      • Gość: Ja Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 12:31
        Gość portalu: WOJCIECH 81 napisał(a):

> OPERATOR JEST PODMIOTEM PUBLICZNYM... NIE ZNAJĄCYM PRAWA !?
        > SŁUŻEBNOŚĆ DROGI KONIECZNEJ, KTÓRA PRZYSŁUGUJE Z MOCY PRAWA.
        > NASTĄPIŁO ZASIEDZENIE SŁUŻEBNOŚCI DROGI ZGODNIE Z K.P.C.
        > OPERATOR DZIAŁA BEZPRAWNIE...DECYDENCI POWINNI STRACIĆ STANOWISKA, GDYŻ SĄ
        > "PRYMITYWAMI"...

Bzdury wypisujesz. To nie jest droga konieczna ponieważ jest inny dojazd.
        • Gość: kicha Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 12:36
          Pewnie że nie.Jak samolotem to na hutę mozna lecieć np.przez Smoleńsk
      • Gość: road Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 14:32
        Czy droga jest faktycznie własnością prywatną? Czy może należy do Skarbu Państwa?
        • Gość: gosc Re: Operator ARP zamuruje brame IP: *.Netcominternet.pl 20.11.12, 17:25
          Jak tak będziecie pyszczyć na prywatna własność, to w końcu postawią w bramie mur i będzie koniec problemu tak jak załatwili z kładką na torami.
          Nie umiecie uszanować cudzej własności prywatnej. A swoja to byście uszanowali a może by zamknąć wjazd szlabanem i pobierać opłatę po 1 zł za przejazd?
          Szybko się inwestycja zwróci i będzie kasa na remont tego kwałka drogi.

• Gość: Do roada Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 17:52
          Operator należy do Skarbu Państwa, więc jak Operator to i droga też
          • Gość: zzzz Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.adsl.inetia.pl 20.11.12, 20:01
            A co to ma do rzeczy? Czy Skarb Państwa ma obowiązek udostępniać wszystkie swoje tereny, żeby po nich sobie chodzić i jeździć? Nie i tyle w tym temacie.
            • sosik36 Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy 21.11.12, 00:10
              A jak kilka miesięcy temu wspomniałem, że pewien delikwent zagrodził ulicę Łubinową twierdząc, że to jego prywatna własność to cała społeczność forum oblała mnie pomyjami, że to jego własność i miał do tego prawo. To może wyjaśnijcie mi łaskawie o co ten cały krzyk i lament? Tam chodzili ludzie i tu chodzili ludzie. Nie widzę różnicy między jedną a drugą sytuacją. Ludzie - trochę konsekwencji w swoich wypowiedziach.
    • Gość: sepia Re: chcieliście katolickiej Polski to ją macie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.12, 17:41

a kawałek dalej, na końcu ulicy Okrzei była do niedawna kładka nad torami PKP ;

nikt nie chciał wziąć się za jej remont i przy całkowitej bierności Huty PKP kładkę rozebrało . . .

Wnioski !!!

• Gość: vox populi Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.dynamic.chello.pl 20.11.12, 22:33
      dopóki nie ma zamkniętej bramy czy płotu przechodzić można, uważać jak zwykle trzeba, teraz jeszcze bardziej, bo jak wiadomo większy ma zawsze pierwszeństwo
    • hutaforever Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy. O... 20.11.12, 23:29
      Jak się nie ma co robić to się robi co się ma...nic nie sprzedają, nie płacą wierzycielom choćby takim jak Miasto, nie maja inwestorów ale mają zamkniętą drogę czyli już plan działań na ten kwartał Operator wykonał.
      Jaka kadra spółki taki poziom czyli połóżmy się by dorównać i niczego nie zawyżać.
    • kicha3 A te głupie fanatyki 21.11.12, 13:30
      nie tylko zamkneły drogę ,ale i też pokasowali moje posty.Za to wszystko będziecie się smażyć w piekle.
      • Gość: Ja Re: A te głupie fanatyki IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 21.11.12, 21:55
        To największa porażka peło , obsada operatora i rfg - ciekaw jestem, kto tam tych ludzi obsadził
    • angrusz1 Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy. O... 22.11.12, 07:14
      Ja też się nie dziwię właścicielowi terenu . Skoro gostek zażądał wysokiego odszkodowania , kiedy sam , samowolnie korzystał z drogi i był nieostrożny .
      Kilka lat chodziłem tedy do miejsca pracy i jakoś nic mi się nie działo .Jednak ja miałem oczy otwarte i byłem trzeźwy .
      A ten rowerzysta ?
    • Gość: arbós Re: Operator ARP zamknął hutnikom drogę do pracy IP: *.bdrmg.com 22.11.12, 10:02
      Czyli według większości osób powyżej piszących państwowa spółka powinna wyremontować/wybudować drogę, która prowadzi do prywatnej firmy (jaką jest Huta w Częstochowie) bo tego pragną pracownicy tej prywatnej firmy !!
      Sorry ale hutnikom się w dupach poprzewracało. Jeśli prywatna firma (czy też jej pracownicy) chcą mieć jakąś dodatkową drogę to niech sobie ją wybudują i o nią dbają.
      Pomijam już fakt, że ta konkretna państwowa spółka nie została powołana do budowy i utrzymania dróg.

I podejrzewam niestety, że większość narzekaczy (tych którzy uważają, że powinni remontować i udostępniać drogę), w momencie remontu drogi narzekałaby, że to marnotrawstwo publicznych pieniędzy remont drogi dla prywatnej firmy (i wtedy mieliby rację).

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka