Dodaj do ulubionych

przedszkole

16.04.13, 14:13
co za kraj, co za miasto!!!!!!!!
zapisałam dziecko do przedszkola, dokładnie do trzech, chciałam żeby szło do dzieci, uczyło się samodzielności i co? oczywiście nie dostało się, do żadnego !!! masakra w kraju w którym nakłania się żeby rodzić dzieci, żeby było więcej polaków, nie ma miejsca w przedszkolach, za który i tak się płaci, tragedia !!!
Obserwuj wątek
    • gusia140 Re: przedszkole 16.04.13, 15:55
      ja moje zapisałam do jednego i bez problemu się dostało :)
      • Gość: Alicjaa Re: przedszkole IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 17:49
        Moje też bez problemu :-)
        • kajunia9 Re: przedszkole 16.04.13, 22:10
          a do jakiego przedszkola jeśli możecie napisać? może mają niedobory? i jakie spełniałyście kryteria konkretnie?
          • Gość: Alicjaa Re: przedszkole IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 22:15
            Przedszkole nr 33 ,oboje rodzice pracują,nie dostało się 4-6 dzieci
    • Gość: niezadowolony Re: przedszkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.13, 19:28
      Jakie kryteria byly brane pod uwage przy naborze bylo wiadomo, ale jak punktacja
      za dane kryterium podal gdzies UM - nie znalazlem,
      nie podal nawet ile punktow dostalo dziecko, zenada ...
      Na Polnocy ilosc chetnych 3 latkow wielokrotnie przewyzsza
      liczbe miejsc - nic z tym nie robia po bo co zanada ......

• Gość: gosc Re: przedszkole IP: *.96.242.62.tvksmp.pl 16.04.13, 21:21
        Dokładnie, jakie kryteria, ile punktów za co? UM powinien to jasno określić. Może tv by pomogła.
    • Gość: Aga Re: przedszkole IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.13, 22:16
      Ja zapisałam do 5, córka dostała się do przedszkola 4 wg mojego wyboru,na innej dzielnicy. Mogłaś wybrać więcej placówek.
      30.04 maja podać wolne miejsca. Powodzenia, nie wszystko jeszcze stracone :)
      • kajunia9 Re: przedszkole 16.04.13, 22:19
        dziękuję bardzo, też mam jeszcze taką cichą nadzieję , a zapisałam ją do trzech najbliżej, tam gdzie mam możliwość zaprowadzać i odbierać, bo co mi po tym jakby dostało się na drugi koniec miasta.
        • Gość: gościu Kryzys kochane, kryzys IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 22:32
          Może to będzie pomocne.lubczasopismo.salon24.pl/krecianora/post/499866,polityka-prorodzinna-rzadu-tuska
          • kajunia9 Re: Kryzys kochane, kryzys 16.04.13, 22:43
            kryzys w tym kraju to istnieje odkąd pamiętam ;-) podobnie ja te nieziszczone obietnice dot. przedszkoli itp., jak w normalnym europejskim kraju może nie być miejsc dla dzieci w przedszkolach państwowych, za które i tak płacimy, to jakieś nieporozumienie jak dla mnie, dlaczego jedno dziecko może chodzić do przedszkola a inne ma być pokrzywdzone, bo jakiś system go nie zakwalifikował, beznadzieja.
            • Gość: gościu Re: Kryzys kochane, kryzys IP: *.dynamic.chello.pl 16.04.13, 23:19
              O tym kryzysie to żartem ,półserio .Kryzys jest dla gawędzi .Dla reszty nie ma .Jak premier stwierdza ,że dla państwa najtańsza jest rodzina bez dzieci.Albo będzie rozliczał posłów Platformy ,że nie głosowali na gejów.To o czym jest rozmowa.Jeśli chodzi o politykę prorodzinną to Polska nie ma powodu do wstydu.Powiedział to premier Polskiego rządu.Najszybciej wyludniającego się państw świata.Kraj rządzony wedle Tuska przeznacza PKB,najmniejszą część w całej Unii .Mniej nawet od Rosji i Ukrainy.Co trzecie dziecko żyje na skraju ubóstwa.I to nie wynika z zaradności rodziców.Młode rodziny są kastą najuboższych w Polsce.Nie będę pisał o średnim dochodzie ,bo to siara.System jest tak skonstruowany ,że ze 100 zł zarobionych przez rodziców.Państwo zabiera 40 zł.Podatek VAT najwyższy w Europie.Polska rodzina i utrzymanie dzieci wymaga cudu zaradności.Pozdrawiam.
        • Gość: Aga Re: przedszkole IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.13, 23:22
          Ja wyszłam z założenia że lepiej dalej niż wcale :) Troszkę logistycznie bedziemy mieli przechlapane, ale cóż... a przenieśc zawsze można ...chyba :)
          • Gość: iza Re: przedszkole IP: *.net.stream.pl 17.04.13, 17:11
            można przenieść? ciekawe jak?uważasz że dla twojego dziecka stworzą dodatkowe miejsce jak będzie komplet?
            • Gość: Aga Re: przedszkole IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.13, 00:25
              Nie, nie uważam tak ani trochę :) Ale dzieciaki się czasem wykruszają i może się uda :)
    • Gość: asdf Re: przedszkole IP: *.net.stream.pl 17.04.13, 13:36
      Rok temu miałem tak samo, zapisałem dwoje dzieci,dostało się tylko jedno,ale otwarto dodatkowy oddział bo wiele osób się nie dostało.
    • Gość: Gość Re: przedszkole IP: *.net.stream.pl 17.04.13, 17:39
      Z tego co się orientuje ,jest miejsce w MP 19 (Błeszno).Na Błesznie nie było takiego obłożenia jak na Północy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka