Dodaj do ulubionych

wczasy dla singli

03.05.13, 16:31
coraz więcej w mediach na temat singli, tych rzekomo z wyboru i tych, z racji np. wieku...juz singli. I...nic. No właśnie. Na wszelkie wczasy, tak krajowe jak i zagraniczne można wyjechać spoko we dwoje, troje i więcej. Single tez mogą! A jakże! Ale...za niemal podwójną cenę! Bo taki emeryt czy emerytka, jak juz zostanie singlem z odzysku to ma kupę kasy (z emerytury ZUS!)A dopiero wtedy wlaśnie chcieliby pojechać gdzieś do ciepłych krajów, odpocząć po latach orki na dom, na dzieci, na jaki taki status życia. I co? Ano nic. moga tylko umierać, bo naszą "turystyką" rzadza mlodzi! Młodzi, którym się wydaje, ze Oni nigdy nie będą starzy i sami.!
Chyba, że się mylę i ktoś podpowie jakieś biuro podróży dla singli?
Tzw. wczasy dla 50+ to taka sama lipa. I do tego po sezonie! Bo im się już nic nie należy.
A należy się! wczesnie umierać, najlepiej zaraz po przejściu na emeryturę!
Pozdrawiam. Wszelkich idiotów prześmiewców proszę by "wyżywali się" w innych wątkach, czego tu niemało. CWELA też.
Obserwuj wątek
    • liber007 Re: wczasy dla singli 03.05.13, 21:18
      a do czego Ci jest potrzebne biuro podróży?
      masz internet, telefon, wybierasz gdzie chcesz odpocząć i sobie organizujesz, w czym problem?

zawsze sam sobie wyszukuję miejscowość, hotel, co chce zwiedzić, rezerwuje bilety i wszystko, do tego wychodzi w przypadku zagranicznych wyjazdów o 30-40% czasem nawet taniej od ofert biura podróży.
      • Gość: Edek Wąs Re: wczasy dla singli IP: *.42.5.170.alfanet24.pl 03.05.13, 21:33
        nie każden zna angielski
        • liber007 Re: wczasy dla singli 03.05.13, 21:42
          ja też nie znam i daję radę,
          dla chcącego zawsze znajdzie się przeszkoda, od najmłodszych lat przez życie zawodowe aż po życia kres... -> nie umiem, nie da się, nie potrafię... żenada, dlatego ten kraj wygląda jak wygląda bo większość ludzi nie potrafi być samodzielna.
          • Gość: Edek Wąs Re: wczasy dla singli IP: *.42.5.170.alfanet24.pl 03.05.13, 21:46
            Zosia samosia? nie mów, że piekarzom też nie dajesz zarobić
            • liber007 Re: wczasy dla singli 03.05.13, 21:49
              Co innego upiec chleb, ubić świniaka, zbudować samochód a co innego znaleźć sobie miejsce wypoczynku, pracy czy życia.
              Mama trzyma cię zawsze za rączkę?
              • Gość: Edek Wąs Re: wczasy dla singli IP: *.42.5.170.alfanet24.pl 03.05.13, 21:54
                nie widzę różnicy, jedni żyją z organizowania podróży, a inni np. z gipsowania ścian, można samemu wygipsować ściany, a można to zlecić fachowcowi, wszystko zależy od tego, czy ma się na taką pracę czas i ochotę, z podróżami jest podobnie
                • liber007 Re: wczasy dla singli 03.05.13, 22:08
                  no pewnie, tylko że wyszukanie samemu miejsca wypoczynku nie wymaga pewnych umiejętności niezbędnych np do dobrego wykonania gipsowania ścian czy upieczenia smacznego chleba, że o dodatkowej wiedzy potrzebnej do zbudowania samochodu nie wspomnę
                  można się usprawiedliwiać ale jak się jest sierota to nie ma co się obrażać, nie ty jeden.
                  • Gość: Edek Wąs Re: wczasy dla singli IP: *.42.5.170.alfanet24.pl 03.05.13, 22:28
                    no dobra, dam ci prostszy przykład - mycie okien, tu już nie potrzeba specjalnych umiejętności, a mimo to są ludzie którzy wynajmują do tego innych, dlaczego? bo np. stać ich na to, a poza tym wolą się w tym czasie zająć czymś ciekawszym, podobnie nie każdego kręci wyszukiwanie hotelu, komunikacji, organizowanie wyżywienia itp. ktoś wie, że ma ochotę spędzić urlop tu , czy tam, a resztą niech się zajmie biuro podróży, od tego właśnie jest
    • aludwik78 Re: wczasy dla singli 03.05.13, 22:11
      Załóż w takim razie biuro, które będzie oferowało takie wycieczki.
      • Gość: mania Re: wczasy dla singli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.13, 11:11
        zajrzyj do internetu - tu pełno takich propozycji
        • an35m Re: wczasy dla singli 04.05.13, 18:36
          mania, nie masz racji albo ja nie wiem gdzie szukać. I o to prosiłam, podpowiedz, jak wiesz. Jak wpisuję "1 osoba" to cena rośnie niemal podwójnie, więc co za biznes dla mnie?! Już lepiej byłoby zabrać "byle kogo" i wtedy wiem za co płacę, ale...dlaczego mam sobie spie..yć wakacje i fundować je komuś? Poza tym mnie nie stać. Wczasy ok.2 tys. a "dopłata" za jedynkę 700 zeta!
          To jak rozumiem singlem być nie można (albo bulić) w związku partnerskim z osobą tej samej płci? zakazane! Tylko RODZINA!! Zwłaszcza jak mają dzieci to stać ich na urlopy co roku.
          A single by pojechali bo to zawsze koszt tylko jednej sztuki, ale... no właśnie
    • Gość: Magda Re: wczasy dla singli IP: *.96.232.135.tvksmp.pl 04.05.13, 20:30
      Pierwsza lepsza wygooglowana oferta skierowana ekstra dla singli dedykowana :-)
      www.podroze-zycia.pl/dla-singli/
      • an35m Re: wczasy dla singli 04.05.13, 21:28
        o.k. dzięki. Zobaczymy po weekendzie. Napiszę.
        • aludwik78 Re: wczasy dla singli 05.05.13, 11:15
          Czekamy z niecierpliwością.
          • liber007 Re: wczasy dla singli 05.05.13, 13:35
            Czekamy, może jest na tyle samodzielną że uda się wyjechać chociaż przez biuro podróży :)
            Aż strach pomyśleć, jak tacy ludzie znaleźli małżonka/małżonkę czy pracę :)
            • aludwik78 Re: wczasy dla singli 05.05.13, 21:02
              No właśnie nie znalazła męża, bo szuka wyjazdu dla singli.
              Może biuro matrymonialne też trzeba by polecić ;-)
    • aludwik78 Re: wczasy dla singli 06.05.13, 20:55
      No i jak tam?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka