Dodaj do ulubionych

Rusza CZD.........

09.06.16, 09:28
Wczoraj wieczorem "superstacja" podała, że pielęgniarki z CZD dogadały się z dyrekcją.......
Szczegółów nie znam ale pewnie coś utargowały.
Tak się zastanawiam; - bezczelny Radziwiłł / min. zdrowia / mętnie tlumaczył, że nie ma kasy...........etc,etc. Tym czasem....
Cyt.
Ponad połowa klientów salonów Patek Philippe w Polsce, to lekarze, takie dane przedstawił przedstawiciel Patek Philippe na Polskę. Za jedną godzinę naprawy samochodu w warsztacie samochodowym wysoko i drogo usprzętowionym technicznie płacimy 50 złotych, a w w ogóle nieusprzętowionym gabinecie lekarskim za 20-to minutową wizytę płacimy średnio od 100/150 złotych, co daje za godzinę 300/450 złotych. Tak samo około dziesięciokrotnie więcej od realnej wartości płaci prywatnym firmom medycznym ZOZ za zlecone im usługi dla ubezpieczonych. Nie są to ceny, ani wynikające z mitycznego wolnego rynku, ani centralnie planowane i realizowane przez instytucje państwowe rzekomo repetujące interesy społeczne wyborców, a są wynikiem mafijnej struktury urzędniczo-korporacyjnej realizującej swoje bandyckie interesy wespół z innymi branżowo rodzinami mafijnymi na trupach ciemnej hołoty i to tak ciemnej, że liżącej dupy swoim mordercom. Więc poskaczta sobie jeszcze ciemnoto ....

koniec cytatu.
Znaczy na podwyżki dla jednych jest a dla innych brak ?!
A jak by tak przestać sponsorować Dziwisza i Głódzia to nie znalazły by się pieniążki na służbę zdrowia?! Przynajmniej dla tych najciężej pracujących kobiet w służbie zdrowia?!
Zastanawiam się czasami, czy nie miał racji jeden z naszych ministrów, proponujący "kamasze" dla zbyt pazernych łapiduchów ?!
Dyzio.

p.s
Proszę zwrócić uwagę na informację Patteka;
Nie pielęgniarki tymi klientami a lekarze. Dodatkowego smaczku dodaje fakt, że większość z nich pracuje na sprzęcie darowanym przez WOSP........znaczy przez nas, - obywateli.
Obserwuj wątek
    • taniarada Dużo czytaj to nie boli 09.06.16, 13:49
      Informując, jak wyglądała sytuacja CZD, gdy PiS przejął rządy w Polsce, premier wskazała, że zadłużenie placówki ?wygenerowały PO i PSL w czasie swoich rządów?. - W pierwszym roku rządów koalicji PO i PSL, Centrum zostało zadłużone o ponad 40 mln zł. Potem to zadłużenie wzrastało coraz szybciej i coraz bardziej. Doszło koniec końców do 300 mln zł. Tylko od 2008 r. do 2012 r. wzrosło o ponad 100 mln zł. Przez całe 8 lat rządów PO i PSL wzrosło o ok. 200 mln zł - powiedziała Szydło. Lekarz Kopacz i ten drugi truteń doktór Arłukowicz przez dwie kadencje nie poprawili służby zdrowia.PIS ma dylemat bo pozostały długi i kamieni kupa.Tych wszystkich trutni trzeba by było postawić pod sąd ,a majątki skonfiskować .Czytając dalej : Wskazała, że w 2015 r. zadłużenie placówki rosło o ok. pół miliona złotych tygodniowo, a rząd nie reagował na tę sytuację. Premier przypomniała, że obecny rząd przekazał szpitalowi 100 mln zł z Funduszu Restrukturyzacji Przedsiębiorców. Wtedy to nikt nie protestował i maszerował.Żadne KODy srody ,tubajki srajki i hajterzy typu pluto .Którzy pogubili się z realiami rzeczywistości.
      • ku-tz Jak myślicie? 10.06.16, 18:06
        Czy Miglanc kiedykolwiek zrozumie jak bardzo robią go w bambuko. To idealny materiał do manipulacji tylko dlatego, że nie umie robić analizy tego co przeczytał.
        • taniarada Re: Jak myślicie? 10.06.16, 23:17
          ku-tz napisała:

> Czy Miglanc kiedykolwiek zrozumie jak bardzo robią go w bambuko. To idealny mat
          > eriał do manipulacji tylko dlatego, że nie umie robić analizy tego co przeczyta
          > ł.
          Orzesz ty jaki ty bystry .Normalnie wkleiłem orzeczenia pani premier .W której nędzna pani Kopacz upadłej Platformy Nieobywatelskiej i nędzny doktór Arłukowicz ,kto mu dał uprawnienia ?Nic nie zrobili poza wymianą dyrektorów CZD .W ogóle nic nie zrobili w poprawie służby zdrowia.I ten strajk pielęgniarek był polityczny i ktoś tym sterował .Miły kolego komu na tym forum zadajesz pytanie ? Trzem bęcwałom nie reformowalnym ? Płaczę ze wzruszenia nad twoimi tęsknymi postami.Dzięki koyod.PS .Patrz Kutzu,za Platformy opozycja PIS była w dechę .A teraz to nędza i rozpacz .Już nie piszę o Schetynie i PSL .Komuny już nie ma .Petru powinien polerować marmury w bankach .A nie wdawać się w politykę.siemka kolego.
        • obserwator1-2013 Re: Jak myślicie? 10.06.16, 23:31

ku-tz,
          daj sobie chłopie spokój z tym dogryzaniem ludziom.
          Zrobisz lepiej jak spojrzysz w lusterko, i to dłuższą chwilę.
          Jak zobaczysz swoją twarz to zrozumiesz, że jeszcze dużo musisz pracy włożyć w podniesienie swojej wiedzy i rozwój samodzielnego myślenia by choć krztynę dorównać forumowiczowi "taniarada".
          • ku-tz Re: Jak myślicie? 11.06.16, 10:20
            Lusterko? Ja patrząc w nie widzę jedną osobę. Ty co najmniej trzy. Tani obserwatorze.
    • koyod Re: Rusza CZD......... 10.06.16, 22:07
      A ku-tz jakie wnioski wyciągnął po analizie wpisu taniejrady, a może wskażesz nam kolego w którym miejscu dopuszczono się rzekomej manipulacji.
    • obserwator1-2013 Re: Rusza CZD......... 10.06.16, 23:22

koyod,
      ależ z ciebie optymista?! Liczysz na to, że "ku-tz" zacznie myśleć?

No,
      może jak "ku-tz"pooglądałby trochę video na
      pyta.pl/
      to coś do niego dotrze, lecz też wątpliwe.
      • taniarada Re: Rusza CZD......... 10.06.16, 23:30
        Witam Obserwator .Bo mój skrót podłapał storima .Więc całym zdaniem .Mam trochę urlopu więc oglądam mecz.Szkoda Rumunów .I siatkówkę .Nasze panie wygrały z Argentyną .Uwielbiam sport .Dlaczego na tym forum nie ma normalnych postów .Tylko kąśliwe uwagi .Albo nie będę im odpisywał ? Lub wskoczę z zamiarem dokopania .Pozdrówka .
        • obserwator1-2013 Re: Rusza CZD......... 10.06.16, 23:45

taniarada,
          również witam!
          Otworzyłem na chwilę stronę forum. Jak zwykle jestem potwornie zapracowany, i ciągle z zaległościami, ciągle robota na wczoraj, i... nie do przerobienia! Jedyne, co pociesza to to, że zajmuję się zagadnieniami, które mnie interesują. A urlop? Właściwie to już zapomniałem, co to jest urlop. A forsa? Na życie wystarczy. Na zbytki żadne!

Piszesz o sporcie, uwielbiasz go, to świetnie. Kiedyś, za młodu sam zajmowałem się sportem, czynnie. Okres ten wspominam bardzo miło. Cóż, było, minęło. Sam się uziemiłem.
          Pozostały tylko wspomnienia i trochę pretensji do samego siebie, że moje życie nie wygląda tak jak to sobie kiedyś marzyłem.

Na mnie czas, trzeba iść spać.
          Pozdrawiam

• taniarada Coś fajnego 10.06.16, 23:57
      I nie na temat.
      foto: Twitter.com
      Mirosław Różański, generał broni Wojska Polskiego, Dowódca Generalny Rodzajów Sił Zbrojnych, jest użytkownikiem Twittera. Wojskowego zaczepił dziennikarz ?Gazety Wyborczej? Paweł Wroński. Generał nie pozostał dłużny .Paweł Wroński @PawelWronskigw
      @MirekRozanski @USArmyEurope Panie generale, to znaczy, że też można sobie skoczyć na spadochronie pod Toruniem.I co odpowiedział pan generał:Ze spadochronem .Piękne synonimy słowa.
      • obserwator1-2013 Re: Coś fajnego 11.06.16, 10:06
        Konstrukcja skakać na spadochronie może wydawać się nielogiczna, gdyż spadochroniarz wisi pod spadochronem, a nie siedzi na nim. Jednak jest ona niewiele rzadsza od konstrukcji skakać ze spadochronem. O skakaniu na spadochronie czytamy m.in. w Dywizjonie 303 Arkadego Fiedlera. Być może konstrukcję ta wspiera analogia do zwrotów jeździć na rowerze, latać na paralotni i in., a z drugiej strony ? wisieć na linie.
        Słowniki poprawnej polszczyzny PWN aprobują zarówno skoki na spadochronie, jak i ze spadochronem.
        Mirosław Bańko, PWN

Coś takiego, co podałem powyżej, znalazłem w Poradni Językowej PWN
        sjp.pwn.pl/poradnia/haslo/na-spadochronie-czy-ze-spadochronem;9538.html
        Zastanawiałem się, jak ja mówię? Najczęściej używam zwrotu: na spadochronie.

Swoja drogą to fajnie, że poruszyłeś tę kwestię. Dzięki.

Życzę przyjemnego dnia
    • dyziek_o Re: Rusza CZD......... 11.06.16, 22:27
      No to ja jeszcze w kwestii braku kasy na służbę zdrowia a CZD w szczególności:
      Cyt:
      Dzisiaj Fakt podzielił się informacjami na temat wydatków posłanki w trakcie trwania jej minionej kadencji. Okazało się, że polityczka wydała przez ten czas 52,4 tysiąca złotych na... taksówki! Pieniądze na to dostała od Sejmu, czyli z pieniędzy podatników.

Pawłowicz postanowiła nie korzystać z miejskiej komunikacji ani tym bardziej z roweru miejskiego. Dodatkowo wydała jeszcze 16 tysięcy złotych na paliwo, chociaż nie posiada ani samochodu, ani prawa jazdy. Choć sprawę zgłoszono na prokuraturę, została umorzona, gdyż posłanka podpisywała umowy na wynajem samochodu. Oznacza to, że co miesiąc polityczka wydawała przeciętnie ponad 1,1 tysiąca na wygodne podróże.

Fakt dowiedział się także o innych, dziwnych wydatkach polityków. Ustalił, że Mariusz Błaszczak, obecny szew MSWiA wynajmował kserokopiarkę za ponad 8,5 tysiąca. Za tę kwotę mógłby sobie kupić nawet 5 kserokopiarek.

Według tabloidu sporządzenie "sprawozdania poselskiego" przez Adama Hofmana z PiS-u na koniec pracy w Sejmie kosztowało podatników... ponad 25,1 tysiąca złotych! Dość tajemniczym wydatkiem jest też "produkcja życzeń" byłego szefa klubu PSL, Jana Burego, na co wydano 1300 złotych.

Obrazek

Tabloid ustalił, że w poprzedniej kadencji Sejmu biura poselskie otrzymywały miesięcznie ponad 12,1 tysiąca złotych na swoją działalność. W zeszłym miesiącu zarządzono podwyżkę do 13,2 tysiąca złotych!
      koniec cytatu.

Wspomniano jedynie " sałatkę" Pawłowicz z przyczyn ogólnie znanych - /ulubienica
      przekaziorów / - a należy to przemnożyć razy 500 !
      Pyskował PiS, - zanim dostali się do koryta, - że PO kosztuje podatnika zbyt dużo !
      Mieli rację. Głośno było o bezpodstawnej podwyżce gdy platformersy do korytka zasiedli.
      Więc Naród poszedł po rozum do głowy i wybrał bardziej sprawiedliwą opcję.........PiS.
      A tu, - zonk! - jeszcze gorsze miglance.
      Nie dość, że ładują kasę kościelnym nierobom bez umiaru - proponuję uświadomić ten fakt wszystkim, którzy mają pretensje do strajkujących pielęgniarek, - nawet linie wys. napięcia przestawiają by klechy swoje jasełka mogli odprawiać to jeszcze więcej naszych pieniędzy
      wydają na rozrywki dla swoich parlamentarzystów.
      Na szczęście, większość głosujących na tę opcję, to wyborcy 60+ i o swojej pomyłce stosunkowo szybko się przekonają, - gdy nie będzie miał kto przy nich robić na szpitalnej sali.
      Z wyjątkiem słuzbowego klechy tyle, że ten kaczki nie poda, bo z jakiej racji.....!
      Ale dobrze im tak, - staruchom.
      Dyzio.
    • taniarada Re: Rusza CZD......... 11.06.16, 22:41
      Dyziek napisał .Ładują kasę klechom .Dobrze im staruchom.Poruszę ostatnie stwierdzenie .Rozumiem ,że nie jesteś młody i stać cię na osobistą praczkę twoich zasranych pampersów .I to pierwsze: oddają klechom,co zabrała komuna.A że Rydzyk też dostał ,takie prawo buszu .Należało mu się jak psu buda na zimę .I trzecie ,a na kogo łaskawie mieli głosować ? I co było do wyboru .Palikot nie.SLD nie .Korwin po co .Nowoczesna to drugie PO.Więc dlaczego zadajesz głupie pytania i stwierdzasz fakty dawno już stwierdzone.Jesteś nie reformowalny jak ZUS .I do tego zgorzkniały .
    • dyziek_o Re: Rusza CZD......... 12.06.16, 08:10
      Taniocha!
      A nie mówili ci w szkole, że nie ma głupich pytań jeno są głupie odpowiedzi?!
      W dodatku udzielane przez idiotów ?!
      Dyzio.
    • taniarada Re: Rusza CZD......... 12.06.16, 09:27
      Dyzma napisał .Głupie pytanie i nie mówili w szkole .Więc po kolei .To ty zadajesz tu pytania z nutką dopowiedzenia jaki ten PIS nie dobry i ciągle jesteś spakowany .Wspominam twoje wypowiedzi jak głosowałeś na wszystkie partie oprócz PISu ,takie jak Palikot ,SLD ,Razem i wszelakie, które szybko znikały.Na PIS nie głosowałeś bo wybierałeś zawsze jakieś gó....Więc brachu jak nie głosowałeś to tak ogólnie nie masz prawa krytyki .Nieobecni nie mają głosu.Możesz sobie jedynie pogdybać z plutem i storimą i wysłuchać listów pochwalnych ,za które oni oddadzą życie .Wedle twojego pisania .Co do drugiego już zapomniałem kiedy się uczyłem i gdzie chodziłem do szkoły .Czyli mam bliżej do Pana ,niż dalej .Może mi Kut-zu przypomni .Nie pozdrawiam.
    • dyziek_o Re: Rusza CZD......... 12.06.16, 13:30
      Ty taniocha nie tylko mnie nie pozdrawiaj ale najlepiej będzie, jak nie będziesz w ogóle zajmował stanowiska w tematach które poruszam.
      Co się tyczy twojego uczęszczania do szkół.........:
      Z twoich postów wynika, że nie tylko zapomniałeś gdzie chodziłeś ale i większości tego, czego cię uczyli.
      Ja na twoim miejscu bym reklamował w oświacie ...........by ci zwrócili pieniądze za naukę.
      Podejrzewam, że prócz kredy, niewiele wyniosłeś z tych "uczelni".
      Znaczy, - sporo kasy powinni ci zwrócić.
      I rada: - nie szukaj szkoły.
      Idź od razu do kuratorium.
      Wcześniej napisz podanie o zwrot pieniędzy. A najlepiej poproś, by ci ktoś napisał bo mogą mieć problem z odczytaniem. I jeszcze odrzucą.........!
      Dyzio.
    • koyod Re: Rusza CZD......... 12.06.16, 21:13
      Jak sobie dyźku_o nie życzysz aby ktoś komentował twe wpisy to zamieszczaj je na forum prywatnym a nie publicznym.

@obserwator1-2013, zadając nie liczyłem na zbyt wiele to i nie rozczarowałem się brakiem odpowiedzi ku-tza.
      • taniarada Re: Rusza CZD......... 12.06.16, 21:35
        Jest pytanie koyod ? Po co je zadaje?Na forum ogólnym z zapytaniem .Lub dla trójcy świętej .Reszta niech się nie wkleja .Udaje inteligenta ,z osobowym pisaniem i nie patrzy .Ze ktoś też szkoły kończył .Z marynarskim przysposobieniem .Lub czeka ,że taki jak ja się wklei lub Ty .I wtedy atak.PS.Dyzma chyba to lepsze szkoły kończyliśmy .Niż Ty i ja .Tradycyjnie bez pozdrowienia.
    • taniarada @ Dyzma 12.06.16, 21:56
      Jesteś na tym forum traktowany ,czyli lepszy człowiek oprócz hajterów typu tubajki i pluta.Ale zachowaniem swoim wszystko zepsułeś .Twoje wklejki nie robią wrażenia .Także temat o o nauczaniu .Bo jak technik marynarski równa się tytułowi nieudacznikowi z tytułem i papierami prowadzącego budowę .Lol.Spadaj tradycyjnie .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka