angelika42 07.01.06, 11:40 Co słychać w firmie. Czy jest praca? bo bym trochę dorobiła. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: m Urzad miasta IP: *.prenet.pl 07.01.06, 11:46 Co słychać w urzedzie? Czy jest praca? bo bym trochę dorobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsl Re: Urzad miasta IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.06, 15:05 Co słychać u was w domu? gdzie trzymacie pieniądze? trochę bym dorobił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roma Re: Urzad miasta IP: *.prenet.pl 04.07.08, 19:49 hahha dobre..dawno sie tak nie usmialam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Urzad miasta IP: 80.48.69.* 28.01.06, 16:06 To wszystko jest teraz jasne siostra tego kacyka Flisowskiego i jego szwagier pracują w WISANIE ona w sprzedaży krajowej niemiłe i tępe babsko zaś szwgier jest kierownikiem magazynu typowy osioł i wielki nieudacznik,duży wzrost lecz pusta głowa.Pozdrownienia dla ludzi z Polontexu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.06, 13:30 Pracowałem w Polonteksie.Jest to firma,która wykorzystuje ludzi.Czym człowiek dłużej i więcej pracuje tym mniej zarabia.Większość osób pracujących na stanowiskach fizycznych to osoby z wykształceniem wyższym.Natomiast na stanowiskach kierowniczych różnie to bywa.Nikt z pracujących (ok.1000 osób) nie ma umowy na stałe.Umowy o pracę przedłuża się (bądż nie) co roku aneksami.Pracowałem tam 6 lat,nie miałem stałej umowy.W międzyczasie zakład wysyła pracowników na miesięczne "wyciszenie",oczywiście nic nie płacąc.Ludzie z którymi właściciel się liczy to przeważnie donosiciele i "rodzina z Poraja".Nie polecam pracy w tej firmie,chyba że ktos chce się dorobić ale garba.Pan Flisowski i pani Rajczyk są największymi donosicielami prezesa. Odpowiedz Link Zgłoś
usarmy RADI to Ty 31.01.07, 15:53 RADI to TY !!!! To ja ziomal z Zawiercia!!!!!!pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 09:44 polontex to jest bajzel.prawda jest taka,że trzeba podp. żeby mieć fajne stanowisko.ludzie tam jest syyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.man.czest.pl 11.01.06, 10:24 POPIERAM.MOJA SIOSTRA TAM PRACOWALA-TE CHAMY UKRADLI JEJ PROJEKTY FIRANEK. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik2 Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 10:27 Potwierdzam, cała góra to prawie jedna rodzinka, w firmie stary przedpotopowy sprzęt komputerowy, pracownicy są wykorzystywani, zarobki bardzo niskie, umowy ustawiane tak, żeby jak najmniej kosztowało, wyciszenia, żeby nie zatrudniac na stałe. Najbardziej śmieszył mnie tzw. kult podpisu panujący w tej firmie. Nie wiem czy pracuje tam jeszcze Pan dr Plutecki, bo na stronie już go nie ma - "aktywny działacz lokalnego biznesu" - szkoda, że w mediach się nie chwali, ile się zarabia w Polontexie i ile można za to kupić np. litrów benzyny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 13:44 Podbijam wątek Polontexu i pracy w tej firmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.06, 15:32 Dr.Plutecki zwany "psinką" jeszcze tam pracuje.Jego praca to przede wszystkim czytanie "Wyborczej" i czekanie z niecierpliwością do godziny 15.00.Wtedy to zakłada płaszczyk i leci do Lanosa ile sił w nogach.Ogólnie nic do gościa nie mam jest lużny.Kult podpisu też jeszcze istnieje.Na emeryturkę mu się nie opłaci iść bo dostaje niezłą pensję.Rajczyk i Flisowski to są dopiero nieroby i podp...Pozdrawiam kumpli którzy tam pracują.Jesr parę osób,które są naprawdę bardzo spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Były pracownik2 Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 10:01 Panie Radku - super trafna ocena pracy Psinki. Można by odnieść jeszcze jego ulubione powiedzenie na temat generowania kosztów. On sam jest poteżnym generatorem kosztów. Poza tym czytanie prasy to popularny temat spędzania czasu w tej firmie. Śmieszy mnie również ten cały aparat administracyjny - księgowe, kadrowe, itd. Kapitalne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: snajper Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:25 a kadrowa jest spoko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Totalne_dno Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.06, 18:57 Witam mam 35 lat, jestem osobą niezwiązaną bezpośrednio z zakladem, pracowali kiedyś tam członkowie mojej rodziny (również w zakladach Chemeks i Galteks) i mam pojęcie co tam sie dzieje. Osobiście o zakładzie mogę powiedzieć tyle, jest to dno a wręcz Rów Mariański. Na dobre pensje mogą liczyć przed wszystkim przydu... O zatrudnieniu decydują układy. Ci co kablują mają lepsze pensje, brak fachowców, bo jeśli się płaci kolesiowi za kablowanie to nie starcza dla dobrych ludzi z wiedzą i stąd ten poziom firmy. Na szczęscie część starych kablarzy spotkał los biednych prześladowanych , mowa np. o panach M jak Mizera. Drodzy członkowie zarządu i osoby odpowiedzialne za przyszłość zakładu jeśli chcecie wyjść na przweciw kryzysowi to natychmist zaprzestańcie tych praktyk i zacznijcie zarządzać na miare 21 wieku. Obecnie tam macie komune, brakuje tylko portretu Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: "POLONTEX" S.A. IP: 83.16.120.* 01.02.06, 18:59 Po co portret Lenina, wystarczy zdjęcie Flisowskiego i jego słynne teksty: "bujaj się", "stado baranów", zważywszy, że jest kierownikiem szwalni, gdzie pracują same kobiety.... (komentarz zbędny). Proboszcz w Olsztynie koło Częstochowy powinien przeprowadzić z nim rekolekcje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Lepper Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 20:58 Mirku skontaktuj się ze mną.Chcę Ciebie w swojej partii.Jesteś wykształcony (technikum rolnicze),wygadany(zawsze wygadasz co kto robi),jeżdzisz w delegacje to pewnie znasz języki(dokładnie dwa języki:prostacki i chamski).Podobasz mi się w tych okularach,taki inteligent przez Ciebie przemawia.Poznam Cię z Renatą.Razem stworzycie wspaniały duet."Mnie to k...wa nic nie obchodzi,remamemt ma być do jutra skończony ,a ja teraz idę na sprzedaż z kocem i się prześpię.Jestem zmęczony bo całą noc myślałem gdzie te regały mają stać." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.07, 17:45 Od dziś na oddziale wykończeniowym wydziału firan tkaninę selekwytną (potocznie chiny) brakarze badają ORGANOLEPTYCZNIE, za pomocą profesjonalnego sprzętu w postaci sztoteczki do zębów. Zarządzenie pani Marioli Skrzat. Badania przebiegają pomyślnie. Diagnoza - komórki mózgowe Skrzatki obumierają, co może doprowadzić do całkowitego już zaćmienia umysłowego oraz zaniku umiejętności racjonalnej percepcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.09, 23:14 Masz cos do mojej Mamy skurw......?? Moze podaj swoje imie i nazwisko cwany jestes pod pseudonimem?? Imie nazwisko pogadamy sobie moze co?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.01.06, 18:08 A pamiętacie szalejacą Ewkę .Oj napsuła mi krwi ( inie tylko mnie) napsuła. Teraz wykazuje sie w jakiejś innej firmie.Myślę,ze szybko poznają się na niej. Jednak życia mnie nuczyła, to jej trzeba przyznać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stefan Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.net.pl / 82.160.6.* 20.01.06, 22:08 Batman Forever. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:54 jestem za i tak trzymać piszcie jak najwięcej może im się wreszcie ktoś do dupy dobierze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ósmy magazynier Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.06, 12:48 Czy to jest ta firma w której ludzi traktuje się jak murzynów?Chyba jednym z kierowników jest pan,który ma szkołę zawodową i jest wielkim sralą mądralą.Kiedyś jeden z pracowników,który był niewygodny dla niego dostał świnię od pana kierownika.Mianowicie chodzi o to ,że kierownik podrzucił mu serwetkę ,a następnie jak detektyw Rutkowski odnalazł ją i stwierdził kradzież.Faceta zwolniono. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:01 drogi mirku zima się kończy wiosna za pasem czas rozpocząć prace ogrodnicze u prezesa już planuj gdzie bratki gdzie piwonie by było miło i miło pamietaj tylko by dać dużo nawozu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 09:47 Żaden młody człowiek, który zna języki i jest mobilny, nie zagrzeje długo miejsca w tym molochu za takie pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek z Nadarzyna Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.01.06, 19:21 No i ten Flisowski.Mózg operacyjny całej firmy.Pani Rajczyk pomimo jej idealnych kształtów,mnóstwa piegów i nosa jak klamka od zakrystii życzę,żeby do końca życia została beż chłopa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p Re: "POLONTEX" S.A. IP: 86.41.201.* 16.01.06, 19:30 1. za moich czasow Polontex to byla najnowoczesniejsza fabryka w Polsce w swojej branzy 2. dla mlodych energicznych i znajacych jezyki byla perspektywa (czy sa jeszcze organizowane wyjazdy na ITME, czy przyjezdza jeszcze dziadek z HJ pseudo WARUM - tkalnia Dornier?) 3. w tej firmie spotkalem prawdziwego szefa i fachowca - to jest Glownego Energetyka, czlowieka o zlotym sercu, otawartym umysle i robotnych rekach (jesli ktos czegos nie umial to to szef prawdopodobnie zostal po godzinach i sam dopilnowal). 4. rozmach i wizja Wlascicieli robia na duze wrazenie. 5. o rzeczach takich jak pani Malgosia z kadr nie pisze bo po co. Babka zlamala moje zasady wiec zamiast rozpisywac sie na forum o kumoterstwie itp. po prostu wyjechalem na kontrakt na Balkany, przez co cala inwestycje we mnie jaka poniosla firma szlag trafil, a ja doszkolilem sie nie tylko w przestarzalych krosnach Sulzera (400 przerzutow na minute) ale takze poznalem domowe i przemyslowe sposoby przechowywania materialow wybuchowych, ktorych w owym czasie bylo ci tam dostatek. 6. krotko mowiac - pozdrowionka dla W.E. Tkalni, Przedzalni, facetow z podstacji i wszystkich dlugo przechowywanych we wdziecznych wspomnieniach. a.j.s. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.man.czest.pl 16.01.06, 23:05 Ja jestem młody znam jeden język i jestem mobilny... Na ile mógłbym liczyć ? Orientuje sie ktoś ? Były swego czasu przyjęcia do BHZ. Innym razem ktoś znajomy mówił mi że w ogole CV nie chcą przyjmować w Polontexie ( na jakiekolwiek stanowisko) Co wy na to? Prosze o opinie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RRR Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.06, 08:25 Ogłoszenia o pilnych przyjęcia do BHZ-u ze znajomością 2 języków obcych pojawiają się sukcesywnie mniej więcej 2 razy do roku, co świadczy albo o dorywczym przyjmowaniu pracowników albo o tym że się nie sprawdzają albo o wymianie kadry w celu redukcji kosztów osobowych. trzeba zadzwonić z 15 razy do BHZ-u, a jak Pan Dyrektor znajdzie czas po powrocie z wakacji w ciepłych krajach, to przeegzaminuje ze znajomości zasad handlu zagranicznego i języków obcych. Życzę powodzenia aplikującym :))). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: "POLONTEX" S.A. IP: 82.160.78.* 17.01.06, 11:55 hmmm moze i macie racje, ale ja pracuje w polonteksie w BHZ i musze przyznac ze nie ejst tak zle... co prawda pensja rzeczywiscie nie jest rewelacyjna ale... zawsze to pensja, a co do dyrektora to co ma za znaczenie ze sobie wyjedzie raz czy dwa razy do roku do cieplych krajow??? ma to leci. proste Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NN Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.01.06, 20:32 Ja też pracowałam w Polontex-ie i uważam, że zawsze może być gorzej , ale komu się nie podoba to może odejść tak jak ja i zapomnieć.Prawda jest taka,że nie ma teraz firm, w których wszystko jest w porządku, wszędzie są układy.Czasy są ciężkie, ale jak komuś się nie podoba to może sobie poprawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dari Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.chello.pl 20.01.06, 21:44 Szkoda patrzec ze firma która mogla by byc wizytówką miasta jest kolosem na glinianych nogach ale bedzie tak dopóty dopóki bedą tolerowane kurioza typu mirek(Dyzma,Aniol z alternatyw)a mlodzi ludzie z pomyslami pracuja za marne grosze albo pracuja fizycznie,no ale cóż skoro firma reklamuje sie jako tania i sprzedaje sie na wsiach i w malych miasteczkach to i postrzegana jest jako produkujacy badziewie balaganik.Pozdro dla przyjaciół.Częstochowa-Warszawa wspólna sprawa! P.s Panie Gacek weź Pan sie zastanów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara1 Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.06, 10:56 zgadzam się Polontex to firma mafii nie ma tam sprawiedliwości a ludzie pracują za grosze już nikt tak mało nie zarabia jak ludzie w polontexe,pracują na tzw. miskę ryżu bo na nic więcej nie starcza.ludzie na produkcji bo o nich mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
patyki2 Re: "POLONTEX" S.A. 21.01.06, 13:18 Gość portalu: sara1 napisał(a): > zgadzam się Polontex to firma mafii nie ma tam sprawiedliwości a ludzie pracują > > za grosze już nikt tak mało nie zarabia jak ludzie w polontexe,pracują na tzw. > miskę ryżu bo na nic więcej nie starcza.ludzie na produkcji bo o nich mówię. Odpowiedz Link Zgłoś
patyki2 Re: "POLONTEX" S.A. 21.01.06, 13:26 patyki2 napisał: to wszystko prawda szkoda że pan gacek nic z tym nie robi on jest chyba upośledzony zresztą mówi tak niewyrażnie jak ten robercik może to bracia. SKOŃCZYŁEŚ PODSTAWÓWKĘ LUB DWIE KLASY SZKOŁY ROLNICZEJ LUBISZ DONOSIĆ MASZ SZANSĘ NA STANOWISKO KIEROWNICZE. A TAK W OGÓLE TO JESZCZE SĄ INNE FAGASY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chrust Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 10:56 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 11:47 Co tu więcej dodać, typowy moloch z typowymi patologiami wystepującymi na rynku pracy spowodowanymi wysokim bezrobociem. Zastanawiam się tylko, po przeczytaniu kilku komentarzy, dlaczego ludzie z wyższym wykształceniem (zresztą pozostali też) pracują tam na produkcji za grosze, a nie spakują walizek i wyjadą za granicę robić to samo za 10 razy więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mlx Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.man.czest.pl 24.01.06, 12:42 Do pracownik Co to znaczy pensja nie jest zła ? Tzn. ile ? Ja zarabiam obecnie ok. 1200 netto, ale pracuje w nie swoim zawodzie dltego chcialbym zmienić prace. Myślałem własnie o BHZ tyle tylko że znam angielski a niemieckiego nie. Nie wiem czy mnie przyjmie Wasza firma. A tak w ogole jaki jest zakres obowiązków osoby pracującej w BHZ ? Pozdrawiam i czekam na odpowiedź :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 18:59 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent Re: "POLONTEX" S.A. 28.01.06, 16:28 Napiszę ci po krótce, że jeżeli myślisz sobie iż znając język angielski a nie niemiecki trafisz do BHZ i odbębnisz swoje w 8 godzin, po czym dostaniesz miesięczną "dolę" i wszystko będzie cacy. Otóż mój miły tu się mylisz, poza tym w BHZ faktycznie najwięcej pracy jest z Niemcami, więc ten język jest najbardziej przydatny w tej firmie. Jednak pracy jest od h.........a. uwież mi, ja wim co piszę. Pozdro i podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.06, 12:50 Chętnie opuścilibyśmy ten bajzer.Może wkońcu ktoś doceni nasze umiejętności.Jeżeli masz Arku jakieś namiary to podaj !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pracownik Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.01.06, 14:09 Taki bałgan jaki tam panuje to jest skandal, kazdy boi sie kierownika bo on jest pierwszy po bogu i to on ma zawsze racje, i jak mowi ze cos jest czarne to jest czarne a nie biełe, to jest jakas paranoja, jak pracujac na 4 brygady mozna zarobic 1000 zł albo i mniej przeciez to sa jawne kpiny z ludzi, a prezes to i tak ma wszytskow du.... grunt zeby jemu nie brakło. POzdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dari Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.one.pl 25.01.06, 19:02 Ta firma to wogóle ewenement magazynierzy i robotnicy z wyzszym wyksztalceniem ale pograzeni w marazmie i rownający poziomem do komunistycznych kacyków typu mirek ,nie odbierajacy telefonów handlowcy,nadgorliwi ciecie,wyciszenia,promocje w malych miasteczkach ehhh zatrzymali sie 10 lat temu i tak tkwi ten zaklad jak skansen komuny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.01.06, 10:21 Popieram, zamiast narzekać trzeba działać i uświadomić sobie konieczność wyjazdu za granicę. Nie liczył bym na zmianę postępowania zarządu Polontexu i ich polityki kadrowo-płacowej. Zawsze znajdą chętnych do pracy, jak nie z Częstochowy, to z okolic, albo ze wschodu. W Częstochowie jest wiele ulic, gdzie prawie w ogóle nie ma ludzi w wieku 25-45, bo większość z nich wyjechała za granicę za chlebem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AREK 2 Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.06, 19:48 ALBO SIE MA JAJA ALBO NIE .POLONTEX TO DOZGONNA W E G E T A C J A CHYBA ZE WEJDZIE JAKIS TEPAK I POWIE OD NIECHCENIA ;WYPIE.... Z PRACY BO ON MA GDZIES TO ZE NIE MASZ CO DO GARA WLOZYC itp.LEPIEJ ODEJSC SAMEMU NIZ DAC JEGO EKSCELENCJI SATYSFAKCJE,BO TAK W TYM ZAKLADZIE SIE OBNOSZA.A LUDZI ODPOWIEDNICH NA NA ODPOWIEDNICH STOLKACH MOZE 1%.BO LUDZKICH 0%. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 15:15 Podbijam. Tak jest wszędzie; w Polontexsie,w Stradomiu i w innych podobnych zakładach w Cz-wie. Jeden patrzy na drugiego.Jak w jedym dało sie obnizyc pensje ,to i w dugim sie uda. Pracujemy w czterobrygadówce za 1200zł brutto.W swiątek , piątek i w niedziele. Nie wszyscy mogą wyjechac za granicę,a rodzinę trzeba utrzymać i opłaty wszystkie porobic. Godzimy sie więc na takie traktowanie, bo w zasadzie nie mamy wyjścia. Nic nie zdziałasz, bo Cię wywalą ,a przy takim bezrobociu, następnych głupich znajdą szybko. Pracowałem kiedys w podczęstochowskiej masarni.Nic dodać ,nic ując.Taki sam bajzel. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalin Re: "POLONTEX" S.A. IP: 83.16.120.* 29.01.06, 18:24 Lista jełopów i głupków na stanowiskach kierowniczych jest długa np: Janoszka, wójcik Zb., pijak Adamczyk W., główny kabel Cudak Barbara. Lista takich bałwanów jest bardzo długa i to są osoby doprowadzające firmę do ruiny. Banda nierobów i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biała firana Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.01.06, 16:08 To prawda że miruś jest jak papier,kleji się do każdej ważnej dupy.Prezesik jest z niego dumny bo miruś umie sp...ć kobietę.Gdyby moją żonę tak potraktował to byłby wezwany na ring. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stary Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:33 Juz kilka razy dostal po gebie (a sciemnial ze rabal drzewo i udezylo go w oko) i nawet mu kola w maluszku poprzebijali jak pracowal na sprzedazy firan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bly pracownik Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.gold.pl 31.01.06, 18:02 co do tej listy jelopow - to naprzklad pan Wojcik - kiedys sam pracowal jako fizyczny, narzekal i klol na swojego wtedy kierownika, a teraz sam nie jest lepszy.ludzi traktuje jak smieci, drze morde gorzej niz na psy, kultury cham sie nigdy nie nauczy i decyzji tez nie potrafi podjac dobrej, jedynie przez to lizanie dupy nadal sie trzyma....chron was boze od takiego kierownika!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p o kim piszesz? IP: *.b-ras1.lmk.limerick.eircom.net 01.02.06, 13:00 czy piszesz o Panu Wojciku z tkalni? czy o Panu Wojciku z WE? bo za moich czasow bylo ich dwoch. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilos Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 12:14 ogolnie Polontex to jeden wielki syf ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugi gatunek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.06, 14:51 Członkowie zarządu 2010 rok:dyrektor d/s technicznych i przędzalni:Mirosław Flisowski,dyrektor d/s finansowych,główny księgowy:Mirek Flisowski,dyrektor d/s administracyjno-prawnych:Flisowski Mirosław,dyrektor d/s handlowo produkcyjnych:Miruś Flisowski,dyrektor Biura Handlu Zagranicznego:Mirella Flisowska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewo Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.06, 20:46 W zupełnosci sie zgadzam pracowałem w tym zakładzie w latach 1986-1996 znam dokładnie całą ekipe komuchów którzy wraz z pieskami z Poraja stworzyli klub wzajemnej adoracji. Ale niestety rzeczywistść jest praktycznie wszędzie taka sama,wszędzie są przydupasy ipodp.... tego sie nie zmieni. Zmieniłem od 1996 pare firm i wszędzie jest prawie tak samo. Odpowiedz Link Zgłoś
sztudent Re: "POLONTEX" S.A. 28.01.06, 16:32 ... "handlowcy nie odbierający telefonów". O czym ty k...a piszesz, a co to teleparty ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 21:40 Ty student zeby dodzwonic sie do bhzu to trzeba przynajmniej 15 minut poswiecic, jedyni kompetentni handlowcy to stara gwardia a ci nowi to pojecia nawet nie maja co sie w tej firmie produkuje!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:08 mirek ty chyba jesteś w głębi duszy pedałem!no powiedz że nigdy nie myślałeś żeby sobie obciągnąć?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:10 sorry mirek poniosło mnie przecież ty nie myślisz no i nie masz duszy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac wisanu Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 01:02 Pozdrawiam wszystkich normalnych pracowników firm Chemex Polontex . Jestem ze Skopania z Wisanu z firmy którą niszczą te nietoperze . Jest taki stary osioł w białym ubrani co chce uczyć ekonomi i kierowania firmą a sam jest tępy zresztą jest to starcza głupota. W Wisanie byli od was donosiciele może to ci sami np. Flisowski Mirek , jeżeli o tym samym piszemy to mogę tylko wam współczuć. Jest to tępak i nawet brak określenia na niego . Byli też inni np. Dyksy ale gdzieś się zmył,jest Chaładaj i Nieszporski z swoją d... Przyjeżdżał do Wisanu taki gruby stary co jest ekspertem od wszystkiego . To dopiero jest stary cap mówią na niego Bernard . Jeżeli ich znacie to odpiszcie . Wprowadzana jest zasad w Wisanie kto potrafi donosić i wchodzić w tyłek ten ma sie dobrze. Pozdrawiam wszystkich . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atefan Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.net.pl / 82.160.6.* 31.01.06, 22:05 Bom, bom, bom, Bernard to jest Don jak skończę sie wygłupiać bedę taki jak on :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac wisanu Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 01:20 Czytam te wasze wypowiedzi i jestem w wielkiej rozpaczy gdy w piszecie o Flisowskim, możliwe , że ja się mylę i to o innego chodzi , bo ten co był w Wisanie to zwykły tępy cham , brak określenia na jego tępotę a wy nazywacie go mózgiem to chyba jakaś pomyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek z Nadarzyna Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 09:48 Szanowny pracowniku firmy Wisan.Używając słowa "mózg operacyjny" drwiłem z kierownika Flisowskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac wisanu Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 11:38 Szanowny Radku ty chyba się go boisz bo piszesz kieronik Flisowski, ale jak chama i prostaka można nazywać kierownikim . Zdecydowanie lepiej było by napisać krótko idiota Flisowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 12:18 Jakbym się go bał to bym miał nicka "prac wisanu".Dalej nie widzisz,że to są drwiny. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika42 Re: "POLONTEX" S.A. 31.01.06, 20:04 Smuci mnie fakt jak to wygląda.Dziw bierze, że można wychodować takich kretynów o których piszecie, ale to smutna rzeczywistość.Pisać o wszelkich patologiach należy.Może zainteresuje to odpowiednie organa państwowe.Pozdrawiam i chyba do tej firmy nie wrócę.O jeszcze dodam, Felisiak to naprawde matoł i w dodatku zarozumiały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bambina Re: "POLONTEX" S.A. IP: 80.48.69.* 28.01.06, 16:21 W Wisanie nie cierpią"Gacków" ich pomysłów i wszelkich chybionych reform wprowadzanych przez kacyka Flisowskiego ostatnio na naszej konfekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
monter74 Re: "POLONTEX" S.A. 28.01.06, 16:32 Witam!przeżyłem obóz koncentracyjny w dzisiejszych czasach mam na myśli Polontex już tam nie pracuje w tej firmie kabli i podpier.....Brakuje jeszcze tylko kapo z dobermanami i apeli na głownym dziedzincu.Najchętniej to by niewydajnym i tym co nie kablują strzelano w tył głowy na portierni.A tak naprawde to macie rację ze pracyją tam sługusy porajowscy merdający ogonami do gacka.Nie wspomne o kilku skur...z którymi pracowałem zawodowo fizycznie.Niby byli to koledzy z pracy a za plecami podpier....jak sie dało licząc na łaskawe spojrzenie kierownictwa.Co do kierownictwa to dla mnie dno ludzie z marginesu zwykli wieśniacy ubrani w skur...polontexowskie ubiory.H...się znają na procesach technologicznych wyrobu tekstylnego ale jeden przed drugim udają fachowców.Jak widziałem ich rano na hali jak się mizdrzyli do siebie to mnie sie zygać chciało.Co do ewy sęk(nie bede pisał z dużej litery bo nie zasługuje) to w pełni sie zgadzam z wczesniejszymi wypowiedziami.Dla mnie to młoda siksa która po trupach wyniuchała kawałek posady i dostawała wścieku macic....jak bywała na halach.Jak ktoś cos zle zrobił to natychmiast chciala zwalniac.sama sie powinna zwolnić.Najchetniej jak tam pracowałem chciałem po robocie sklepać kogoś z kierownictwa miałem typy moim przeciwnikiem był pan B.,bo chyba znudziło mu się oddychanie prostym nosem.Koncząc mam nadzieję ze ten temat bedzie sukcesywnie rozwijany my pokrzywdzeni przez Polontex musimy sie trzymać razem!!!A tak na marginesie nawoływałem do strajku zeby ludzie nie robili za miske ryżu ale gdzie tam!!!Ludzie są tak zastraszeni przez gacora albo sytuacją na rynku pracy ze ślepo zabierali się do pracy .I tak polontex bedzie po wieki ,zawsze bedzie miał białych murzynów.Wydaje sie mi teraz ze to jakis fanatyzm polonteksowski ale ludzie pracujący tam obudzcie sie !!Przecież jest jakas mała nadzieja na inną pracę w innym zakładzie ja jestem zywym przykładem.Pracuję bez strachu przymusu bez MOBBINGU nie ma w moim nowym zakładzie 9 kierowników na 1m kwadratowy hali jak to miało miejsce w Palanteksie!!Do zobaczenia !!NIE DAJCIE SIĘ NIETOPERZOWI!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac wisanu Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 17:53 Szanowny Radku i wszyscy uczciwi pracownicy jestem z Wisanu od was znam tylko tego idiotę bo inni byli z Poraja . Zapraszam was do regin podkarpackie pod miastem Tarnobrzeg temat wytrwały Wisan , może im oczy otworzycie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac wisanu Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:23 Może są jakieś tematy o chemeksi z poraja bo to mnie też interesuje , czhciałbym "pozdrowić" tych donosicieli takich jak Flisowski Chaładaj Nieszporski Dyksy Felisiak . Pracownicy Wisanu przez tych głupków mają żal do ludzi z Częstochowy , to oni pracują na waszą opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Angumene Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:07 Powroce do temu Janoszki jest to bardzo dobry i solidny fachowiec z ktorym latwo i bezproblemowo mozna dojsc do porozumienia i nie mierzcie wszystkich kierownikow jedna miarka. Odpowiedz Link Zgłoś
angelika42 Re: "POLONTEX" S.A. 31.01.06, 20:12 Podbijam i czekam na zmiany.Poważnie liczę na PIS.Może Oni dokonają rozliczeń!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.21.pl / *.21.pl 31.01.06, 22:22 Na co, na kogo liczysz ? Czy oby nie bujasz w chmurach ? Albo czy oby za bardzo się nie rozmarzyłaś ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prac wisanu Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 22:38 Ludzie piszcie konkretnie co jest w tej firmie negatywnego lub pozytywnego a nie o pierdołach. Napiszcie na kogo należy zwracać uwagę aby wiedzieć wcześniej co on jest wart. Napiszcie o ludziach z chemeksu tych wybitnych donosicielach. Każdy który przyjechał od was do Skopania to tylko uganiają się za kobietami , bez wyjątku. Jeden z tych nawiedzonych to miał nawet córkę i matkę , taki był dobry. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: "klijęntka" Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.06, 20:04 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ciupaga Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.06, 15:27 kurna trosecke podbijamy Odpowiedz Link Zgłoś
wisan14 Re: "POLONTEX" S.A. 06.02.06, 19:46 Wisan ostatnio się trochę odbił, ale już dostaje "prezenty" z POLONTEXU. Napiszcie czy u Was się sytuacja pogarsza?, czy to następny pomysł jak urąbać WISAN? Pozdrawiam uczdiwych pracownków POLONTEXU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek miodek Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:24 Pamiętam jak swego czasu, pan kierownik Mirosław napisał nazwisko "Piłsucki".Oczywiście chodziło mu o słynnego Naczelnika Państwa Józefa Piłsudskiego.Nie twierdzę,że pomyłka wynikała z jego niewiedzy.Po prostu kierownik był zajęty jeszcze jedną rzeczą, mianowicie układał pasjans na komputerze i nie zwrócił uwagi iż popełnia kolejną gafę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pit Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 14:34 Pozdrawiam wszystkich piszących na forum na temat patologii w częstochowskich firmach. Temat Polontexu jest arcyciekawy. Pasowałoby zebrać te wszystkie wypowiedzi i wysłać śmietance z tej firmy. Dzięki temu forum można otwarcie piętnować patologie w takich firmach, jak Polontex, Dospel i wiele innych. W końcu ktoś dobierze się im do tyłka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arti Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 16:16 po dziewięciu latach w tej firmie - wyrwałem się z tamtąd - i mimo że nowa firma nie daje też zarobic zbyt dużo to az sie ( pierwszy raz w zyciu poznałem to uczucie ) chce do pracy wstac .Traktuja pracownika jak człowieka z prawami czego niestety nie uswiadczyłem pracujac w Polontexsie . Co do nazwisk to zgadzam sie z tymi powyzej wyróznionymi słoma z butów wystaje tym pseudo biznesmenom żal tylko ludzi kturzy całe życie poświęcili dla tej żałosnej firmy, pracowników dawnej CEBY fachowców oplutych i ponizonych przez tych chamów z zarzadu i ich parobów.Pozdrawiam prawdziwych pracowników Polontexu - zdrowe komurki w tym chorym organiżmie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Edward "Grzywa" Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:48 Popieram tych wszystkich co piszą o firmie Polontex. Panuje tam istny chaos i bałagan, począwszy od pań kadrowych a skończywszy na wydziałach mechanicznych. Gdy pracowałem na jednym z wydziałów pracował tam taki mały łysy pan K.... który był bardzo agresywny w stosunku do pracowników, a nawet stosował w stosunku do nich przemoc, za co był karany i upominany. Ale widocznie musiał dobrze donosic do dyrekcji bo nadal pracuje. Pracujcie na kromke chleba i miske ryżu a wkrótce garb wam sam wyrośnie. Piszcie. Pozdrawiam wszystkich wytrwałych do końca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:45 Hej ty prawdomówny pracowniku Wisanu to co napisałeś świadzczy o twojej kulturze, czy wszyscy z wisanu są tak mało inteligentni jak ty, żeby rzucać nazwiskami co? To ty wyrabiasz dobrę imię pracownikom Wisanu(bez obrazy dla pracowników Wisanu). A Pan Felisiak to naprawdę uczciwy gość i nie pozwolę go obrażać przez takich jak ty cwaniaczku. Nikomu jeszcze nie zaszkodził, a ta reszta o których piszesz musisz ich chyba nie lubić co? Czyżby obawa o swój stołek?. Są inne metody walki o awans a nie pisanie bzdur. A tak na marginesie zastanów się dobrze co piszesz bo to tylko o tobie swiadczy! Napisz swoją charakterystyke to się pośmiejemy z ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.06, 18:50 co flisowi laske robisz pal,,,,e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.net.pl / *.realestate.net.pl 07.02.06, 18:55 Z tym co napisałaś "czytelniczko" wcale sie nie zgodzę bo niestety mam przykłady,że jeżeli nie robisz po myśli p.F.z Chemeksu to lecisz ze stanowiska.A tak wogóle może wreszcie ktoś z Chemeksu się dołączy do tych dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stalowa Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:53 Bardzo dobrze popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Odp do czytelniczk Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.06, 11:52 Ty głupia jak jesteś taka mądra to się z nim ożeń a zobaczysz jaki jest dobry i uczciwy. Co możesz wiedziec o życiu pszczół jak w ulu nie byłaś.?! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka.Odp G Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 13:38 Ty tępaku z kąd wiesz że nie byłam. Masz ograniczoną inteligencję Gościu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonistka Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 14:58 z kąd-ograniczona inteligencja.hi hi hi.Tak może tylko pisać ktoś z Dąbrowy T.mero,pero,kero. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytelniczka Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.02.06, 17:56 wiesz internet ma podobno służyć ludziom mądrym a ty napewno do nich nie należysz, bo nie umiesz analizować tekstu tępaku i tutaj leży cały błąd w korzystaniu z niego Gościu pozdrawiam ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 850 brutto Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.02.06, 16:23 podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin_r Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.21.pl / *.21.pl 10.02.06, 18:37 Od nowego roku 899 brutto :) Nie jesteś na czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
ktoszchemeksu Re: "POLONTEX" S.A. 11.02.06, 16:01 W chemeksie też nie jest rewelacyjnie okradają nas z naszych pieniędzy. Za nadgodziny płacą przez polontex żeby nie zapłacić 100%, a jeszcze zaje..li nam ok. 20%. Robimy po 240 godzin a do zapłaty 1100zł. A gacorowi już się pier..li we łbie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: somebody Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.domena.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 17:15 tez chcialbym sie wiecej dowiedziec co sie dzieje w chemeksie np. o wynagrodzeniach, umowach, premiach itp. oraz o kablach i lizusach dup, kogo sie obawiac, kogo tolerowac, a kogo tepic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: druga faza Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.02.06, 17:41 W Polonteksie jest więcej kabli niż w wielu hurtowniach elektrycznych.Jeden zwój ,którego widziałem waży 100 kg. Szkoda go nawet do ziemi wkopywać bo może skazić glebę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netoper Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.02.06, 14:09 To jest chore co się wyprawia w tych firmach w polontexie i chemeksie. One zaraz padną a winnymi będą wlaściciele i ich beznadziejne pomysly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kazik Re: "POLONTEX" S.A. IP: 80.48.69.* 14.02.06, 20:26 Proponuję opublikować na tym forum LISTE HANBY - czyli coś na kształt Listy Wildstaina. Zbiór wszystkich lizusów i donosicieli z imienia i nazwiska, może sie opamiętają. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: expertum credere p cudoki,,, nieboroki.... IP: 83.141.95.* 15.02.06, 00:07 za moich czasów grasował tam na kształt czerezwyczajki były ormowiec ksywa PTYSIU, były majster z przędzalni który z tego co powiadali starsi to jako brygadzista na przędzalni własnej żonie premie odebrał, a jadąc na ryby do Poraja przeciwstawił się kibicom rakowa jadącym na ważne spotkanie ligowe na Śląsk po czym ci wystawili go na chwile z pociągu w pełnym pędzie. Otóż ten ptysiu mnie i paru innym poszkodowanym odebrał był premie za to że za dwie druga byliśmy na bramie numer trzy, mógł wszędzie wścibić nosa no i w ogóle miał uprawnienia nadzwyczajne. Zdarzyło się pewnego razu że na tradycyjnej majówce dla klasy robotniczej w czasie której częstowano wszystkich kiełbasą i piwem przy dźwiękach kapeli i tańcach że uraczono ptysia prochami jakiemiś. Biedactwu do cna się w siwo-pustym łbie pomieszało, hołubce zaczął wywijać, hopśtosy wyprawiać a i dziewczyny z biura (w tym także Panią Krakowian a i zdaje się że i Broniewską Małgorzate) od najnieprzyzwoitszych wyzywać odgrażając się zę jak go kto jeszcze wkrwi to i samego Jaśnie dobrodzieja naszego Pana Gacka seniora z roboty wywali. Tego już nikt wytrzymać nie mógł i nasępnego dnia z biurowca pismo solenne wypisano że ptysia przez żadną bramę na teren manufaktur wpuszczać nie wolno, a jeśli by go kto gdzie przy próbie wtargnięcia na teren zakładu zdybał, przepustkę odebrać mu musi by niegodziwiec ów po polonteksowskich włościach dłużej szarogęsić się nie śmiał. a i ja tam byłem, z beczki sobie piłem, z grila coś zwędziłem.... --------------------------------------------------------------- jak jesteście fajtłapy to przynajmniej się nie chwalcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rysiek dziadowanie w Polonteksie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 09:44 Czy pamiętacie jak dobrotliwy p.Gacek rozdawał talony na święta?Ja pamiętam.Otóż owe talony można było realizować tylko w jego sieci sklepów,a dokładnie w jednym z nich w Dąbrowie Górniczej, który jest najbliżej Częstochowy.Na początku takiej akcji t.j. około 10 lat temu "cudowny" pan Gacek podstawiał autokar dla roboli.Póżniej sytuacja się zmieniła i każdy we własnym zakresie musiał kombinować jak te talony zrealizować.Na przykład pani X musiała iść na stację i jechać do Dąbrowy Górniczej na zakupy.Potem z kilkoma siatkami wracała do domu.Zajmowało jej to cały dzień.Dziwiło mnie,że biznesmen nie mógł tych talonów dać do sklepów w Częstochowie.Wszystko stało się jasne kiedy dowiedziałem się,że w okresie realizacji talonów biznesmen zarządził podwyżkę towarów.Wtedy to robole z jego fabryki kręcili mu niezły obrót.Gdy okres realizacji talonów się skończył wszystko wracało do normy (czytaj taniało).Teraz już nie ma talonów.Są za to niemiłe wspomnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: to i owo Re: dziadowanie w Polonteksie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.02.06, 21:45 ja tam mam dość starych klik gdzie tylko cwaniaczki zajmują stanowiska kierownicze, stara klika co czyta tyko gazetki i nie wie co się u nich na wydziałach dzieje - bardziej doinformowani są pracownicy fizyczni niż "kireownicy" - tylko wielkie oczy robią albo się wydzierają a siano w głowie..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pewo Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.02.06, 13:45 Własnej żonie premie zabrał i napisał wielkimi literami na tablicy szkolnej które były na halach.Pamiętam jaki był załamany porucznik ORMO jak sejm uchwalił ustawe, że ORMO BYŁA ORGANIZACJA SZKODLIWĄ SPOŁECZNIE. Mnie osobiście się żalił żenie sypia ponocach.U gacka był inspektorem nadzoru ruchu produkcyjnego z wykształceniem podstawowym. Chwalił sie wszystkim tym dokumentem wystawinym mu przez takich samych cymbałów jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
maryland2 Re: cudoki,,, nieboroki.... 16.02.06, 12:12 ptysiu był tylko jednym z bezmózgowców pana prezesa.trzeba jeszcze dodać ślepego mertę z poraja'ciągle pijanego pydzika z akumulatorowni i wielu bezmózgowców liżących dupska zarządu.myślę że nadchodzi czas apokalipsy dla oszustów i złodziei z zarządu,pozdrawiam wszystkich poniewieranych z polontexu Odpowiedz Link Zgłoś
angelika42 Re: cudoki,,, nieboroki.... 16.02.06, 18:24 Świetne. Popierem i podbijam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutny Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.06, 19:27 bidulki ptysio i merta smakołyki dla szkoły rodzenia gdyby tylko ich rodzice używali prezerwatyw DUREX "życie jest piekne" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: 80.48.69.* 19.02.06, 16:07 Wspominacie jakiś dziadków. A co sądzicie o Mirku Flisowskim? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowniczek Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.02.06, 17:36 To prostak i nieudacznik.Kto go zna to wie na co go stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hurtownik -były Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.02.06, 19:25 Prości kierownicy w tej firmie to standard.Wiedzą jak zj...ć człowieka i poniżyć.Inteligentna osoba by tak nie zrobiła.Odpowiednio są dobrani przez właściciela i dlatego prawie wszyscy są zaszczuci,boją się odezwać.Tak wnioskuję.Byłem klientem firmy i nie mogłem patrzeć jak jeden pan na sprzedaży zwraca się wulgarnie do współpracowników.Żenada panie prezesie.Chłopaki pracują za marne grosze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: 80.53.75.* 22.02.06, 15:20 Czy Pani Ola z sekretariatu nadal pracuje w tej zacnej firmie?? Szkoda mi cholernie tej dziewczyny, bo sie tylko marnuje. No, ale coz kapitalizmu nam sie zachcialo i mamy tego ofiary. Pozdrawiam wszystkich pracownikow, ktorzy haruja za 900-1000zl. Trzymajcie sie, lepsze czasy na pewno dla Was nadejda. Oby jak najszybciej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wołodia Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.02.06, 15:51 jakie 900-1000 zł????Chłopie ja tam zarabiam 780 zł na rękę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: 80.53.75.* 23.02.06, 17:31 No to faktycznie juz dol totalny w tej firmie jest. Szkoda slow.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żabcia Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: 82.160.78.* 07.03.06, 15:20 W sekretariatach pracują dwie Ole, nie wiem o którą Ci chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: były pracownik Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: 213.199.202.* 25.02.06, 20:33 A może ktoś coś szepnie na temat wydziału firan?Czyżby tam było lepiej że się o tym nie pisze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tuptus Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.06, 12:18 dlaczego nie piszecie o corce GEPETTA czyzby juz siadla sobie na dupie. Trudno mi w to uwiezyc bo takie chamidlo ciezko usadzic na dupie. Ludzie jej w oczy pluja a ona mowi ze deszcz pada.Taka sama sytuacja z Mirkiem czyzby cisz przed burza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOYA Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.08, 15:18 Całkowicie sie zgadzam. To już jest koniec Polontexu, bo tak dłużej działo się nie bedzie, bo nie może. Nie mam nic przciw komputerom ale Gacek kupił ich tyle, że więcej ich niż fizoli. A przy każdym kompie posadził umysłowego:)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brunek Re: cudoki,,, nieboroki.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.12.06, 21:12 pie..ć polontex tam same kurestwo.spytajcie szra on dobrze wie jak stare dupy rwać i rodziny rozbijać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.02.06, 18:40 A co sądzicie o kierownikach sprzedaży?? Bo to co ostatnio usłyszałem z ust kierowniczki na zbycie tkanin zjerzyło mi włosy na głowie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: kierownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.06, 19:05 A co usłyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: kierownictwo IP: 80.53.75.* 24.02.06, 22:56 Oj, to prawda Pani Agnieszka R. ma ciety jezyczek, sam bylem kiedys swiatkiem jej nowomowy :) Lepiej uzylylaby go w innych celach niz obrazanie pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arthas Re: kierownictwo IP: 80.53.75.* 24.02.06, 22:58 Ups, maly chochlik wdarl sie w poprzedni post, oczywiscie swiaDkiem nie swiatkiem:) Pozdrawiam wszystkich purystow jezykowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Hula Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 13:01 Dlaczego w tej firmie nikt oprócz zarządu (chyba 7 osób) nie ma umowy na stałe? Może ktoś się wreszcie za to weżmie.Jeśli jest ktoś do zwolnienia to nie ma jakiegoś okresu ochronnego tylko dwa tygodnie i bez sumienia jest zwalniany.Pod względem socjalnym i płacowym ten zakład jest beznadziejny.Ludzie pracują po kilka i kilkanaście lat i nie mają umowy na stałe.Nawiązując do p.kierownik A. R. jest to królewna,która nigdy nie pomaga swoim pracownikom.Nie wstawi się za pracownikiem bojąc się o atrakcyjny i bardzo dobrze płatny stołek.Nie nadaje się na takie stanowisko osoba,która myśli tylko o sobie.W momencie kiedy na sprzedaż wchodzi prezes lub dyrektor szybko udaje,że pracuje i dostaje zapalenia macicy.Tydzień pracy jest 40 godzinny,ale pani kierownik każe przychodzić swoim pracownikom także w soboty(nie zgodzisz się to jesteś nominowany do zwolnienia),sama tego jednak nie robi.Wspomnę,że za soboty pracownicy nie otrzymują wynagrodzenia,dzień mają do odbioru.Pani kierownik wszystkiego nauczyła się od pana kierownika M.F.,który kierownikiem bywa tam gdzie aktualnie trzeba coś "ulepszyć". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.06, 17:35 Nie chce tego cytowac na forum bo mnie cala ta sprawa nie dotyczy ale to jak odzywa sie do tych dziewczyn ktore tam siedza, mozna smialo podciagnac pod mobbing. Jeszcze nie zdazylo sie zebym tam nie przyjechal i nie widzial strachu w ich oczach. To jakies getto!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:32 Chodziło mi oczywiscie o dział zbytu tkanin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: białe tico Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.02.06, 16:57 W tej firmie pracuje wiele "cudaków". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz.. Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:01 coraz więcej ludzi odchodzi a jeszcze więcej będzie zwolnionych..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plajta Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.06, 17:19 Gacek fajnie by było żebyś kiedyś musiał wyżyć cały miesiąc za 460 zł.Po pół roku by Ci się skończyły te pieniądze i musiałbyś za.......ać cały miesiąc za 650 zł jak wiele osób u Ciebie.Nic złego Ci nie życzę tylko chcę żebyś tego dożył.Pozdrawiam próchno w postaci "świetnych" panów dyrektorów.Pewnie niedługo się rozsypią razem z Twoja fabryczką, ale stawiaj dzielny biznesmenie na to wapno.Pomysły mają jak za komuny. Odpowiedz Link Zgłoś
wisan14 Re: kierownictwo 04.03.06, 18:56 To samo w Wisanie.Próbują zabierać co tylko możliwe.Ja bym był taki wspaniałomyślny,że 10 zł bym mu dołożył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:33 Jedna z tych "cudaków" powinna mieć bat, skórzany płaszcz do kostek i skórzane oficerki, mówić po niemiecku i jak przystało na gestapowca utykać na jedną nogę :) Pozdrawiam wszystkich którzy tam pracują nie dajcie się tyranii, moze kiedys ktoś dostrzeże jej tyranie i zrobi z tym porządek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magazynier Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.06, 11:07 Mateusz jest spoko.Bardzo fajnie jeśli ma swój biznes i go dobrze kręci.Co do p."gnidy" to racja jest straszną gnidą.Bywa tak,że często mamy zap... a on włazi na magazyn i pier... ,że chciałby zarabiać tyle co my.Jego zdaniem musimy nieżle zarabiać skoro tak ciężko tyramy.My mamy na pasku 1000 zł w porywach,a ten łysy okularnik jeżdzi audi za 50 tys. i na pasku ma około 7 tys.My ładujemy w ciągu dnia nawet dwa TIR-y.On przez całą swoją karierę w "firmie" nie zrobił tyle co jeden pracownik fizyczny w ciągu dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BHZ Re: kierownictwo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.03.06, 18:19 DOBRY TEN TEMAT I JAKI PRAWDZIWY."GNIDA" NIE DAJ SIĘ :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: kierownictwo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.06, 19:30 Temat jest bardzo dobry ale "dyskutantów" jak na lekarstwo. Chyba, że to tylko moje subiektywne odczucie, że pan kierownik sekcji "C" (chociaż nie jestem pewien)jest zwykłą szują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lojalna Re: "POLONTEX" S.A. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.06, 20:51 Jestem pracownikiem Holdingu. Ponieważ wątek się rozwija postanowiłam się właczyć. W firmie pracuję od wielu lat. Zarówno ja, jak i moi znajomi jesteśmy dumni z naszych szefów. cieszymy się, że w tych trudnych czasach mamy pracę i ją doceniamy. Może Ci wszyscy co się wyżej wypowiadali, powiedzą coś o sobie, o swojej rzetelnej pracy, o swoich wyjątkowych zdolnościach, a nie ganią innych - WSTYD !!! " Nie sądz kogoś, bo sam będziesz sądzony". Zapraszam do dyskusji osoby pozytywnie nastawione do swoich firm. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nielojalny do lojalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.02.06, 21:35 Ciekaw jestem ile dostaniesz premii od prezesika za ten wątek.Co powiesz na temat proporcji zadowolonych do niezadowolonych?Na razie jest 96:1 dla niezadowolonych.Nokaut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel Re: do lojalnej IP: 80.48.69.* 08.03.06, 18:34 Czy ktoś wie co sę dzieje z Mateuszem Dyksym. Dawno go nie widziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpelek Re: do lojalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.03.06, 18:47 Pewnie Mateusz nie pojechał z gackiem o godzinie 3 nad ranem do Merkpola bo był na imprezie i szefuńcio go zwolnił.Nie wolno odmawiać szefuńciowi bo jest się potem najsłabszym ogniwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Corres Re: do lojalnej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.03.06, 22:28 mateusz Dyksy olał Gacka i prowadzi na własna ręke biznesik na Słowacji albo na Czechach i z tego co wiem to nieźle mu sie powodzi. A ogólnie to pożadny z niego gość!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kumpel Re: do lojalnej IP: 80.48.69.* 10.03.06, 06:57 A ja słyszałem,że Mateusz ma jakieś kłopoty z wymiarem sprawiedliwości Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: merlin Re: polontex IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.06, 20:52 Ja też kiedyś pracowałem w tej wspaniałej firmie.Zgadzam się, że większość tzw. szyszek to czuby (z arcyczubem na czele tj. Arczim). Osobiście najlepiej orientuje się w klimacie BHZ-u i ciekaw jestem opinii na temat Ljecha P. Według mnie to gnida. A jakie jest Wasze zdanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiosna Re: do lojalnej IP: 80.48.69.* 24.03.06, 17:42 Uwaga idzie wiosna. NIETOPERZE SIE BUDZĄ.BĘDĄ ZNOWU SSAĆ NASZĄ KREW. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Idzie wiosna Re: do lojalnej IP: *.trustnet.pl 25.03.06, 21:15 Nietoperze ssające krew - super tekst - gratuluję autorowi. Odpowiedz Link Zgłoś