Dodaj do ulubionych

Malowanie pasów na drogach

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 07:36
Jechałem ostatnio ulicą Główną, która ma wymalowane nowiutkie pasy, tylko
pytam po co?! Droga do Opola jest fatalna dziura na dziurze. Ale mamy za to
nowy pas przez środek, pewnie tylko po to żeby trzymać sie środka jezdni bo
każdy niefortunny zjazd w bok skonczy sie urwaniem koła.

Napiszcie mi co o tym myslić bo dla mnie to paranoja....
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: Malowanie pasów na drogach IP: *.grosz.prenet.pl 25.04.06, 08:51
      dla mnie paranoją jest malowanie pasów w godzinach 15-16
      lub 17-19 podczas największego ruchu na drogach .
      • Gość: gwiazda Re: Malowanie pasów na drogach IP: *.bielsko.cvx.ppp.tpnet.pl 25.04.06, 09:04
        Zgadzam się. Jechałam w niedzielę do Opola i to nie u nas tylko tak jest. w
        Lublińcu też malowali pasy w takich godzinach. Porozstawiali pachołki i trzeba
        było się mordować.
        A co do dziur to brak słów. Ja nie wiem co za "specjaliści" robią drogi.
        Ostatnio widziałam jak lepili dziury, lepikiem (czy czymś podobnym) lejąc go z
        czajnika :/ Sprzęt mają dość oryginalny.
        • Gość: przejrzysta Polska To najnowsza myśl rumuńskiej technologii. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 09:16
          Chłopaki gumiakami i lepikiem zapchają każądą dziure. A ich szef wraz z
          zastępcą, to biorą taką kasiure, że auto jeźdzące po ich drogach wysiada.
          Zobaczcie ile za tą nową jakość biorą, jest to oficjalnie dostępne w
          oświadczeniach majątkowych.
          • Gość: michalina Re: To najnowsza myśl rumuńskiej technologii. IP: *.prenet.pl 25.04.06, 10:06
            Byłam wczoraj w Katowicach.Inwestycje drogowe idą pełną parą,a u nas jak w
            zaścianku
          • Gość: Asia Re: To najnowsza myśl rumuńskiej technologii. IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 25.04.06, 10:06
            Ha ha, trochę mnie bawi cała ta sytuacja z malowaniem pasów i zaklejaniem dziur.
            Przedwczoraj wracając z pracy widziałam jak panowie zaczynali pracę koło 15 (nie
            wiem dlaczego dopiero wówczas) zastawili pachołkami pół ulicy, utworzył się
            korek i zaczeło się widowisko przy dosć sporej publiczności.
            Najciekawsze w tym było iż panowie trafili na jakąs dziure jak podejrzewam i na
            szybko, tuż przed położeniem farby polewali jakąś szczelinę lepikiem wprost z -
            konewki.
            Widok był nie lada groteskowy.
    • niktszczegolny Re: Malowanie pasów na drogach 25.04.06, 10:34
      Gość portalu: zdziwiony napisał(a):

> mamy za to
      > nowy pas przez środek, pewnie tylko po to żeby trzymać sie środka jezdni

Właśnie po to jest m.in. ten pas :)
      • Gość: Monia Re: Malowanie pasów na drogach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.04.06, 12:05
        Tez to wczoraj widziałam jak na Głównej były wymalowane nowe pasy, nawet sie
        zastanawiałam po co jeśli ten odcinek ma być remontowany, kontynuacja remontu od
        Blachowni. Szkoda naszych pieniędzy, ale widocznie to ma jakiś cel, po remoncie
        ta sama firma w tym samym miejscu pomaluje nowe pasy. Paranoja.
    • angrusz1 Re: Malowanie pasów na drogach 23.07.15, 23:29
      Kolejny rok a jakoś nie widzę malowania pasów . Ot trochę tu trochę tam .
      • dyziek_o Re: Malowanie pasów na drogach 25.07.15, 08:32
        Osobiście uważam, że niewiele działań w tym kraju ma cokolwiek wspólnego z logiką.
        Co się natomiast tyczy tematu poruszonego:
        Podejrzewam, ze remont drogi, polegający na zalewaniu lepikiem dziur, ma
        związek z wykorzystaniem kasy na ten cel przeznaczonej w tegorocznym budżecie.
        Nie wykorzystasz, - na przyszły rok ci obetną dotację i ręka w nocniku.
        Oczywiście, remont w ten sposob przeprowadzony psu na budę się zda
        i po pierwszych przymrozkach łata odskoczy a dziura się powiększy więc w nastepnym roku znowu się ją zaleje..........forma kasę otzryma, ludzie będą mieli pracę a to w statystykach się przecież liczy.....
        i znowu wszyscy będą zadowoleni.
        Szef firmy weźmie premię, zarządca drogi tyż a i prezydęt na medal zasłuży.
        Przecież kasa idzie z państwowego więc o co biega........?!
        Dyzio.
    • angrusz1 Re: Malowanie pasów na drogach 01.07.16, 20:09
      Głos Cadyka chwali władze , że poprawiają drogi i jezdnie przed wizytą Franciszka . Ale jakby o pasach w ogóle nie pamiętali . Ten kto jechał wczoraj podczas burzy to w ogóle nie widział żadnych linii na drodze .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka