Dodaj do ulubionych

Bitron...zastraszanie pracowników

IP: 193.151.48.* 12.06.05, 16:03
Od okło trzech miesięcy trwa zastraszanie pracowników w firmie
Bitron.Nowo mianowany kierownik produkcji (bez przygotowania i o
niskiej kulturze osobistej ) chcąć utrzymać stanowisko za wszelką
cenę podwyższa normy i tak już wyśrubowane na Wszystkich stanowiskach
(normy włoskie są już niemal podwójnie przekroczone).Mierzenie normy
polega zmierzenie samego cyklu pracy pomijając czynnik ludzki .Ponadto
pracownicy są zastraszani zwolnieniami jeśli nie będą sie wyrabiali w
nowych normach. Następna sprawą jest bark kompetencji (znajomości
kodeksu pracy)przez większości koordynatorów którym zasugerowano by
karali pracowników samymi naganami chociaż ta kara ma bardzo poważną
wagę i winna być dawana moim zadniem w tylko drastycznych przpadkach.No
i ostatnią kwestią jest sprawa jaka miała miejsce ostatnio a
bardzo mnie rozjuszyła a mianowicie z winy zakładu nastąpiła przerwa w
produkcji (jednodniowa) nakazano pracownikom nie przychodzić do pracy
(dzień wolny z winy zakładu bezpłatny) odpracować tą przerwę w
sobotę za zwykłą stawkę.Dodtkowo na zebraniu z jedną z kierowniczek
zmiany zagożono cytuje"NIECH NIKT NIE PRÓBUJE BARĆ URLOPU NA ŻĄDANIE"
Obserwuj wątek
    • Gość: m Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 13.06.05, 20:23
      A może pora zarejestrować związki zawodowe?
      Albo zadzwonić do PIP?
      • gklej Re: Bitron...zastraszanie pracowników 14.06.05, 18:12
        a kogo to wszystko obchodzi, nie ma pracy w Polsce i niema szacunku do
        pracownika.
        • Gość: m Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 16.06.05, 10:25
          Mam takie powiedzenie: Działam albo się dostosowuję ( w domyśle siedę cicho,
          robię swoje nie narzekam).
          Jeżeli kogoś to męczy, może szuka porady, może chce poruszyć problem, bo liczy
          na pomoc innych.
          Faktem jest, że tak dużym bezrobociu tylko sprawne służby broniące pracowników
          mogą coś zdziałać, ale u nas ich nie ma...
          A takie traktowanie powinno obchodzić każdego z nas, każdy może za chwilę być
          bez pracy albo mieć takie same problemy.
          Ale jeżeli nic się nie będzie robić z takimi wyzyskiwaczami będzie tylko gorzej.
          • Gość: Sabina Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.quarto.pl 12.01.20, 14:48
            Nie potraficie ustawić jednej i drugiej ? U nas też tak było dopóki chłopaki się nie zebrali i nie porozmawili poważnie każdy chce pracowac ale w spokoju i szacunku tak samo Pani czy pan pseudo kierownik może nie mieć takiego spokoju jest was więcej więc działajcie nie dajcie sobą pomiatac!
      • Gość: Gość Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.08, 22:55
        A szykuję się tam do pracy na stanowisko Kierownika Produkcji.
        Podobno jest etat. A jak tam u nich z zarobkami?
      • Gość: Anonim Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.dynamic.chello.pl 10.11.19, 13:18
        Troszkę prawdy o Bitronie. Generalnie nie jestem osobą która narzeka na pracę tam bo jest w porządku aczkolwiek taka była przez pierwsze 6 miesięcy . Potem zaczęła się nie fajna atmosfera robić. Generalnie chodzi o pewną zmianę gdzie jest brygadzistka mocno związana z kierowniczka. Trzymają sztamę. Niestety jeśli upatrza sobie kogoś nie dają za wygraną .cały czas upominają chodzi tu o brygadzistka a to nie siedz a to nie stój , nie gadaj. Itd. Dobrze że oddychać można. Kierowniczka natomiast jak sobie kogoś upatrzy można zapomnieć o urlopie . O jakimkolwiek dogadaniu się co do wolnego , ustalają grafik i narzucają kiedy ma się wolne soboty kiedy trzeba w soboty przyjść i mało tego ona ustala kiedy trzeba tą sobotę odebrać. Dodatkowo jak ma osobę upatrzoną odmówi się tzn. setek to na bank ma się w grafiku za miesiąc 3 soboty. Robienie ludziom na złość. Zero tolerancji. No chyba że się jest osobą co kabluje na wszystko j wszystkich i wchodzi się w du**. Dodatkowo sytuacja która miała ostatnio miejsce . Osoba która dowodziła prawdy co doswoich pieniedzy bo odkryła machlojki kierowniczki zmianowej została zwolniona ponieważ poszla z tym do głównej kierowniczki pani B. Nie załatwiły sprawy z pracownikiem tylko wolały tą osobę zwolnić bo za bardzo dociekała swojego prawa. Przykre jest to co się dzieje na tym zakładzie od dłuższego czasu. Nikt tego nie zgłasza i nie mówi o tym głośno. Bo każdy widzi że nie ma w nikim wsparcia. Ludzi ma się za kompletne ZERO. Nie ta to inna. Pracownicy którzy pracują przez agnecje ponad rok mają stawki 14.60 brutto muszą robić wszystko szkolić pracowników nowych którzy przychodzą i mają stawki 16.90 brutto. Gdzie tu jest logika. Takiemu pracownikowi sie odechciewa wszystkiego. Skoro mamy doświadczenie powinniśmy zarabiać wszyscy jednakowa stawkę ponieważ każdy wykonuje taka samą pracę . A inni się nie nadają do tego a zarabiają więcej od osoby która jest w jakiś większy sposób zaangażowana. I jeśli chce podwyżki otrzymuje odpowiedź od kierowniczki że pracują nad tym . Śmiech . Szczerze nie wiem po co ludzie tam idą. Ukraińcy mają większe prawa od Polaków. O i mogą wszystko. Gadać , nie oglądać komponentów nawet jeśli podpisują że muszą to robić i tak tego nie robią. Firma chce zrobić dużo tania siła robocza ale niestety skutkuje to ogromnymi reklamacjami. Nie polecam. !!!!!!!!!!
    • Gość: pracownik [...] IP: *.telpol.net.pl 22.06.05, 14:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • Gość: uczciwy pracownik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 217.96.1.* 24.06.05, 09:46
      Ja również pracuje w Bitronie. To nie prawda co pisze "Niewolnik". Kiedy się
      komuś nie chce pracować, to najlepiej narzekać na kadrę kierowniczą. LUDZIE,
      cieszcie się, że macie dobrą pracę, w miarę normalnie płatną, że przychodząc w
      sobotę lub w niedzielę do pracy płacą wam nadgodziny zgodnie z regulaminem
      pracy. Obecie jest wiele ludzi, którzy pracując cały miesiąc zarabiają 500 zł,
      są zmuszani do robienia nadgodzin, za które nikt im nie płaci dodatkowych
      pieniędzy. Ja pracowałam w ten sposób i wiem, co to znaczy. Na dodatek prawie
      połowę mojej pensji musiałam przeznaczyć na koszty dojazdu do pracy.
      Opamiętajcie się i nie wypisujcie głupot, BO TO NIEPRAWDA, W BITRONIE PRACUJE
      SIĘ NORMALNIE. Jeszcze jedno, po co wam ta Solidarność, nic nie pomoże, a
      napewno zaszkodzi, już wiadomo, że nie będzie wcześniej przewidzianej premii
      wakacyjnej, właśnie tyle dzięki związkom zawodowym.
      • Gość: stara pracownica Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 12:55
        Związki zawodowe może by coś zdziałały jakby, przewodniczącym został nasz
        obecny kierownik produkcji a mianowicie pan Andrzej L. Starzy pracownicy
        napewno pamiętają czasy jak osoba ta dawniej pracowała na "żywicowaniu" i
        podjudzała innych pracowników do założenia związków zawodowych a sam nawet
        chciał zostać przewodniczącym (dziwne, że teraz jest przeciwny związkowcą ;-)).
        A co do premii wakacyjnej to skąd taka pewność, że jej nie będzie, nie jestem w
        zarządzie a jednak wiem, że będzie przyznana. Pozdrawiam wszystkich
        niewykształconych i wylizywaczy włoskich odbytów zarządzających ;-)
        • machalaska Re: Bitron...zastraszanie pracowników 15.10.08, 13:32
          Pozdrowienia dla całego Integratora - No może za wyjątkiem otępiałej
          moniki koordynator. no ale tak to jest jeśli kretyn desygnuje
          kretyna na stanowisko kierownicze. Ja to mówią "jeden tyje, drugi
          nieustannie mordę drze". Mnie już z Bitronu wypie...li więć jak
          mówi piosenka Nie muszę się już bać. Zastanawia mnie tylko rozwój a
          raczej niedorozwój umysłowy naszego otyłego kierownika. Pozdrowienia
    • Gość: ktoś Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 217.96.1.* 24.06.05, 10:05
      uczciwy pracownik to jeden z kierowników i dlatego tak napisał.
      • Gość: uczciwy pracownik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 217.96.1.* 24.06.05, 10:46
        Mylisz się, jestem "zwykłym" pracownikiem i daleko mi do kierownictwa.
      • Gość: pogromcaBitronu Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 21.07.09, 10:36
        uczciwy pracownik to dureń jakich mało jak już pisał posta jako
        kierownik albo osoba z personalnego to mógł to zrobić w miarę
        normalny sposób , a nie charakterystyczny dla ciołków z kierownictwa
        , Ludzie w zeszłym tyg się przyjąłem do tego obozu pracy .. Baba z
        Bhp straszna jędza , mąż jej nie puka pewnie od dawna dlatego ma taki
        otępiały wyraz twarzy , jeden kierownik z produkcji z rysunkami
        technicznymi też kozaczek nieziemski a we łbie pusto z życia , robota
        po plecach albo za lizanie dupy bo tak zazwyczaj jest , na działach
        jest jeden taki kierownik co kur.. wyglada jak z telenoweli
        brazylijskiej alvaro z brudką no kur.. śmiech na sali , team leaderzy
        to ludzie z kosmosu sami nie wiedzą o co chodzi , robota strasznie
        zjebana i jedna drugiej nie równa , ludzie kozaczą ci co dłużej robią
        myślą że jak ktoś nowy przychodzi to już będą go dojeżdzać ćwoki , a
        co my kurw.. z choinki jesteśmy od wczoraj pracujemy ? albo po szkole
        przyszliśmy , połowa nowo przyjętych ludzi ma mgr czego nawet część
        kadry i personalnego nie ma wiec o czym my mówimy , niestety zjebany
        kryzys nas zmusił do zapierda... za grosze na bande chamów
    • Gość: obserwator z boku. [...] IP: *.telpol.net.pl 24.06.05, 17:19
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: he..he... Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 25.06.05, 01:59
        A JA ..CHCIAŁABYM SERDECZNIE POZDROWIC SZANOWNY ZARZĄD ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH,ORAZ
        MOJE KOLEŻANECZKI Z TIMERA,SZCZEGÓLNIE JOLĘ I ASIĘ.MIŁEGO DNIA ŻYCZĘ...KAROLINA.

ps.Obserwatorzę,ciekawe dlaczego nie masz odwagi się podpisać??a może Tyś MK??
        no cóz,tak czy inaczej pozdro.I szacunku więcej...
      • shredek Re: Bitron...zastraszanie pracowników 25.06.05, 07:08
        obserwator z boku, a może tak zamiast obserwowwać z boku i wypisywać
        oszczerstwa na internecie ( bo nie masz widać odwagi powiedzieć temu pożal się
        Boże zarządowi tych swoich "mądrości" w twarz )sam wziąłbyś się do roboty ?
        Zapewne jesteś jednym z tych 85% niezadowolonych, ale co tak naprawdę cię boli,
        bo chyba to, że premii nie dostaniesz za podlizywanie się przełożonym, czy może
        raczej to, że to nie ty te związki założyłeś i zawiść cię zżera ( jak wynika z
        twoich słów )?
        Jak ci się zarząd nie podoba, to zapisz sie do związków i wtedy wybierzesz
        sobie nowy, a zamiast szczekać tutaj za ich plecami idź i powiedz im co masz im
        do zarzucenia, poza tym, że wyciągasz jakieś brudy jak typowa osoba pozbawiona
        jakiejkolwiek kultury osobistej czy wychowania. A skoro ty miałeś dobre układy
        z przełożonymi to związków nie potrzebowałeś, są jednak i tacy, którzy uznali
        iż związków potrzebuja i mają pełne prawo do ich założenia (odsyłam do kodeksu
        pracy znawco :) ).
        A odnośnie twoich BADAŃ, to czy sam je przeprowadziłeś czy raczej ktoś
        przedstwaił ci odpowiednie WYNIKI, na poparcie twoich tez ? Bo sądząc że
        zjadliwości twojego postu to bardzo byś chciał aby to była prawda.
        No i popracuj troszkę nad ortografią i interpunkcją jeśli chcesz pisać na
        publicznych forach.
        • machalaska Re: Bitron...zastraszanie pracowników 15.10.08, 13:38
          Każdy ma prawo komentować poczynania swoich wybrańców - na tym
          polega demokracja - jesteście wybierani przez tłuste masy, a wzamian
          one oczekują efektów waszej pracy - jeśli nie macie charakteru to
          nie kandydujcie. jeśli teraz już wiecie to nie starajcie się o
          reelekcję.
    • Gość: liberator Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 217.96.1.* 25.06.05, 10:46
      shredek zobacz jakie ty byki sadzisz w poście a dopiero zwracaj innym uwage.
      • Gość: pracownik Bitronu Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.05, 17:29
        Witam,
        jestem zbulwersowana tym co musze czytać w internecie na temat miejsca
        pracy ,które raczej powinniśmy szanować a nie oczerniać...ludzie zastanówcie
        sie co piszecie...troche szacunku dla samych siebie...jest wiele zakładów
        gdzie będzie wam lepiej? ale czy oby napewno? zajmicie sie pracą i zacznijcie
        sie wreszcie szanować...
        pozdrawiam...
        • Gość: gość Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.zamek.net.pl 26.06.05, 12:45
          Trzymam stronę Niewolnika bo to co pisze to czysta prawda. Robią z nami co chcą
          a ludzie udają, że jest wszystko OKEY. NA cholere nam jakieś koordynatorki,
          które same sieją zamęt, a sam pan Kierownik to nie lepsza menda. W końcu ktoś
          się odważył i o tym pisze. Bardzo dobrze niech wiedzą, że ludzie mają oczy
          wszystko widzą i słyszą. LUDZIE nie dajmy się zastraszać w końcu to my jesteśmy
          u SIEBIE a nie u makaroniarzy.Pozdro wszystkich normalnych PRACOWNIKÓW.
          • Gość: gosc Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 15:51
            Pozrawiam wszystkich pracowników Bitronu w Sosnowcu
            Wielka szkoda ze nikt nie pisze o "zastraszonych i klanach rodzinnych" w
            Fideltroniku z Suchej Beskidzkiej (także podwykonawców włoskiego Bitronu) a
            dzieje się tam podobnie albo i jeszcze gorzej- tylko nikt niema odwagi o tym
            pisać
            zastraszony
            • Gość: ansos Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 27.08.06, 19:36
              Już nie pracuję w Bitronau, ale ten temat jest dla mnie cały czas ciekawy. Wiesz, cały czas dla mnie najbardziej szokujący jest stosunek pracowników do tej firmy. Ludzie są wykorzystywani ale udają że wszystko jest OK. Pamiętam rozmowę kobiet w palarni (sektor auto) - "i te związki tyle zrobią że przez nich nie wypłacą nam premii urlopowej". Pracownicy nie potrafią walczyć o swoje, nie zdają sobie sprawy jak marginalną częścią wytworzonego przez nich produktu jest ich pensja. Z moich lekkich wyliczeń wynika że pracownik Bitron powinien zarabiać min. 15.30pln/godz; ale po co, ludzie są szczęśliwi zarabiając 8pln/godz. I to tyle, bo nie mam już ochoty pisać o tym syfie. Pozdrawiam przewodniczącego związków - Pawła - człowieka który chce coś zmienić i jego pomocników - brawo - Aneta C.
              • Gość: Bob Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 85.219.224.* 28.09.06, 21:01
                Śmiac mi się chce jak czytam cały ten temat o zastraszaniu pracowników. BZDURY
                TOTALNE!! Nie podoba się to wystarczy złożyć wypowiedzenie a nie marudzić jak
                stare cioty!
                • Gość: pracownik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 01.10.06, 18:57
                  Nie ma to jak lufka trawki w kibelku Bob, wtedy firma jest cacy
                  • Gość: Bob Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 85.219.224.* 02.10.06, 20:59
                    hehehe i wszystko jasne
                • Gość: gosc z segu Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.3s.pl 04.02.08, 15:21
                  Witam pracuje tam moze Arek.Ch? jesli tak to pozdrowienia:)
                  • Gość: Rafaell Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 28.08.08, 09:54
                    jak się tam pracuje w zakładzie i jakie są zarobki
                • Gość: basia pytanie???????????????????????? IP: *.adsl.inetia.pl 02.07.08, 15:36
                  Witam czy ktoś by mi mógł powiedzieć przez jakie agencje pracy można się przyjąć
                  do Bitronu??
                  Dziękuję :)
                  • Gość: ska Re: pytanie???????????????????????? IP: *.telpol.net.pl 30.09.08, 21:12
                    a po co sie tam pchasz...............
                • Gość: Postronny Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 195.116.179.* 14.04.09, 08:22
                  Takie wypowiedzi to tylko piszą pracownicy z kardy kierowniczej albo im bliskiej
                  którzy nigdy sobie rąk nie splamili pracą fizyczną albo zapomnieli jak to jest i
                  nie mają szacunku dla ludzi dzięki którym firma istnieje (odwalają brudną
                  robotę) bo gdy ich zabraknie to i firma padnie zapamiętajcie to sobie.....
              • Gość: ziks Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 03.11.09, 12:10
                Świadczyłem kiedyś , kiedy to coś typu Bitron powstawało , usługi dla tej firmy
                i jeszcze wówczas stosunki pracodawca - pracownik były chyba ok.szybko się to
                jednak zmieniało .
                Choć zawsze było widać tę Italiańską wyniosłość , ale od kilku lat widzę , iż to
                nie jest już włoska wyniosłość , ale normalnie "włoska mafia "
                Wykorzystać ile się da , a później nich się martwią sami Polacy .

PS. Związki to jest dobra rzecz , ale zwiedziłem już wiele zakładów i wiem ( na
                pewno ) , iż związkowe , to są tylko klakierzy zarządu .
                Wam pracownikom obiecują gruszki na wierzbie , a do prezesa chodzą na kolanach i
                w pierścień całują ,byle swoją intratną posadkę utrzymać .
                Powiem prosto - Polak, Polaka nie szanuje - więc nie oczekujmy tego, żeby jakiś
                "makaroniasz" nas szanował .
                Szanujmy się sami i ceńmy się , toć nie jesteśmy parobkami EUROPY .

pozdrawiam załogę BITRON-u
          • Gość: assamamterfanor Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 193.151.48.* 24.10.06, 19:48
            witam....robie w największych zakładach mięsnych w sosnowcu i myślicie że jest
            inaczej jest taka kapa że szkoda zapierd....jak dziki za free teraz powiedział
            kierownik że mamy robić po 12 godzin pojeba....wydaję mi się że wszędzie tak
            jest u prywaciarza a stosunki kierownictwa względem pracowników są na tak
            niskim poziomie że szok....Ja bym to załatwił po swojemu dostali by po robocie
            po ryju albo pomalowali auto pare razy to nauczyli by się kultury ale robię z
            takimi ci.......że mówią a widocznie tak ma być...Starałem się przyjąć do
            bitronu już 3 razy ale to co wypisujecie daje mi dużo do myślenia jednak mam
            znajomą która tam robi i sobie chwali zarabia ponad 1200 zeta i jeszce mówi o
            kasie za sobote w którą sie zpisuje.
            • Gość: Felicity Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.polanet.pl 24.10.06, 20:09
              Te zakłądy na D.... Wspołczuje szczerze.
              • Gość: Bob Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 85.219.224.* 24.10.06, 20:56
                Prawda jest taka że w każdym zakładzie znajdują się malkontenci co narzekają na
                robotę i pracownicy którzy tą pracę sobie cenią. Bitron, Duda czy jak by się
                tam inaczej nie nazywały zawsze komuś coś nie będzie pasować. Tu zarobki, tu
                kierownik, tu bo Heniek ma stawke o 2 złote większą niż ja, tu bo Hela z innej
                linii dostała premie a ja nie. Ludzie żyjemy w kapitaliźmie, w kraju taniej
                siły roboczej , czego wy oczekujecie od firm zagranicznych?? Że wam dadzą
                stawki takie jak na zachodzie? Tych firm w takim przypadku by w ogóle tutaj nie
                było. Zastanówcie się trochę, i albo pakujcie manatki i sru na zachód do roboty
                truskawki zbierać albo brac się za robotę i nie marudzić.
                • Gość: Felicity Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.polanet.pl 25.10.06, 07:30
                  Tu nie chodzi o zarobki czy tzw. twoje 2 zł ale o SZACUNEK dla pracownika.
                  A tego napewno w D. brakuje.

• Gość: do Bob Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 31.10.06, 15:12
                    Człowieku, czy pracowałeś kiedykolwiek w normalnej firmie? Bo ja tak i uwierz mi, że to nie chodzi o te dwa zeta, tylko o stosunek pracodawcy do podwładnego.
                  • Gość: mirabelka Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.quarto.pl 05.10.07, 20:33
                    powiem tak podpie..cie sie wzajemnie i tyle moze trzymajcie sie
                    razem a nie podpie..jcie sie na wydziale wtryskarek
                • Gość: WYKORZYSTYWANA Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 09.05.08, 13:22
                  BOB TY TO CHYBA JAKIS PIECOWY ALBO NIEWIEM KTO ALE PEWNIE NIC NIE ROBISZ TY
                  POWINIENES ZBIERAC TRUSKAWKI I WYLIZ MAKARONIARZOM ROWA
          • Gość: WYKORZYSTYWANA Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 09.05.08, 13:10
            ZGADZAM IE Z TWIERDZENIEM IZ PANUJE TAM ISTNY BURDEL I WYKORZYSTYWANIE
            PRACOWNIKóW CHOC JESTEM TAM PRACOWNIKIEM NIEDłUGO A W ZASADZIE BYłAM . BYłAM
            DWUKROTNIE PRZYJETA DO BITRONU PRZEZ AGENCJE ZABIJAJA SOBIE NAMI BRAKI W
            PERSONELU I W PRODUKCJI .POWINNI TAKIE ZAKłADY ZAMYKAC PRZYJECHALI MAKARONIARZE
            I TRAKTUJA LUDZI JAK SMIECI POTRZEBNY TO GO DAWAC NIECH ZAPIE.. NIE POTRZEBNY
            TO NA ULICE. JEST TO KRZYWDZACE BARDZO W SZCZEGULNOSCI DLA MNIE BO MAM RODZINE I
            ZALEZY MI NA PRACY .ZAPIE..łAM TAM ZE PO DUPIE MI SIE LAłO BO ZALERZAłO MI NA
            PRACY I PORAZ 2 ZOSTAłAM WYRZUCONA I JAK BEDA NAS POTRZEBOWAC TO BEDA DZWONIC
            ROBIA SOBIE JAJA Z NAS POPYCHACZE SOBIE Z NAS POROBILI NIECH ICH SZLAG TRAFI .
            • Gość: ja Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.108.jawnet.pl 07.09.08, 13:27
              witam dostałam propozycje pracy w BITRONIe niech mi ktos powie
              prawde jak tam jest naprawde czy warto wogole isc na rozmowe
              kwalifikacyjna??pilne
        • Gość: ręka Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 26.06.05, 17:13
          ja tam narazie nie narzekam pozdro dla wszystkich
          • Gość: bleble Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 14:16
            do pracownika bitronu: człowieku ty każesz szanować pracę i zakład w którym
            pracujemy, a ten zakład pracy nas nie szanuje!!! więc na jakiej zasadzie to ma
            się odbywać? szacunek tylko z 1 strony??? ja się na to nie piszę, albo
            obustronny szacunek, albo wcale, ale skoro bitron poland nie szanuje
            pracowników to mówi samo za siebie, coś jest nie tak
            • Gość: ja Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 217.96.1.* 02.07.05, 12:42
              po co macie tam pracowac jezeli wam sie tam az tak bardzo nie podoba?
              • Gość: Ala Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 14:23
                Nie rozumiesz deb...u, że czasem człowiek ima sie każdej pracy żeby z głodu nie zdechnąć.
                • Gość: ja Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 18:49
                  hej Ala...zastanów sie czy naprawde jesteś głodna hehee....pamietaj że nikt
                  nikogo nie trzyma na siłe:)pozdrawiam...szanuj siebie a bedziesz mądrzejsza!
                  • Gość: Ala Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 20:55
                    Nie pisze o sobie bo na szczęście nie jestem głodna. W dzisiejszych czasach jakieś głodne kawałki o zmianie pracy kiedy nam się nie podoba piszą chyba kretyni. Przy tak olbrzymim bezrobociu człowiek ima sie każdej pracy bo jak wytłumaczyć rodzinie, że w "tym" zakładzie pracuje nawiedzony kierownik i pracować tam nie będe.
                    • Gość: ja Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 217.96.1.* 05.07.05, 17:45
                      a wiesz jak wygląda praca w sklepie np:spożywczym, męsnym czy nawet w salonie
                      fryzjerskim?albo nawet bliżej w krespolu czy w sport produkt?
                      myśle że jednak nie mamy na co narzekać:)
                      pozdrawiam...
            • Gość: PIS....arka Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.06, 19:42
              Witam wszystkich:)
              Od pewnego czasu obserwuje i analizuje sytuacje, zachowania pracownikow i kadry
              kierowniczej w Bitron Poland........iiiii stwierdzam , ze porzadek powinno sie
              robic od gory.....czyli zaczac od Dyrekcji......potem Kadr,pracownikow biurowych
              i oczywiscie Koordynatorow....bo niestety co poniektorzy absolutnie nie nadaja
              sie na te wlasnie stanowiska.
              Te wlasnie osoby powinny dawac dobry przyklad...tymczasem, plataja sie po
              hali,uciekajac od obowiazkow....zwykle umywajac rece od odpowiedzialnosci.
              Za wszystko dostaje sie oczywiscie pracownikom na produkcji......podnoszenie
              norm(i tak b. wysokich), brak umow na stale....a nawet zwolnienia......
              Ostatnio doszlo do zwolnienia pracownikow naprawde rzetelnych.......moze nie
              wybijajacych sie(typ szarej myszki)ale naprawde osób, którym zalezalo na
              pracy......pytam sie , czy to bylo konieczne?W tym zakladzie jest tylu obibokow
              majacych umowy na stale, osób, którewykorzystuja nowych pracowników,osób
              wulgarnych,które nie maja za grosz kultury(zwlaszcza panowie)
              Powoli doszlo do tego, ze my robimy dla Firmy wszystko....dając palec......a
              Firme żąda ręki......ciagle kary, upomnienia,obserwacje, spoglądanie na ręce
              chociazby przez naszego Pana Dyrektora........a gdzie motywacja do pracy???Moze
              jakies pochwaly, nagrody???
              Można jeszcze tak dluuuuugo pisać.
              Mam nadzieje,że ktoś z ierownictwa to przeczyta i choć chwilke zastanowi sie nad
              tym........
              Pozdrawiam wszystkich a zwlaszcza tych.......którzy ostatnio stracili swoje posady!
        • Gość: Były pracownik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.smstv.pl / *.smstv.pl 01.09.05, 00:38
          W sprawie tego postu. W dniu 31 sierpnia zastałem zwolniony z powodu do teraz
          mi nieznanego.
          Ale podejrzewam, kto za tym stoi, ale niech to zostanie między nami, mówicie o
          szacunku do przełożonych a gdzie szacunek do pracownika. Pracowałem na wielu
          stanowiskach tej firmie przez 32 miesiące na każdym z nich wykonywałem
          określone normy, a że jedna z waszych przełożonych po prostu mnie nie polubiła,
          więc zostałem odesłany do domu z kwitkiem. Więc tego nie potrafię zrozumieć, że
          za jednym pracownikiem wstawiły się prawie wszystkie osoby na
          stanowisku „koordynator” i z tego co mówił Pan Dyrektor że nie widzi podstaw do
          tego aby mi nie przedłużyć umowy, a i tak usłyszałem tak od pana kierownika
          A.L. zmiany że z naszej strony zostało już wszystko zrobione, a umowy i tak mi
          nie podpiszą. Więc nie wiem jaka jest prowadzona polityka na tym zakładzie.
          Dążycie, aby pracownik „monter” był sługusem koordynatorów, a z tego o mi
          wiadomo to od pani Wioletty Długaj każdy pracownik chce uciekać inaczej mówiąc
          zmienić zmianę lub sektor, aby tylko z nią nie przebywać w pobliżu, bo wie czym
          to się może skończyć. Jeżeli ktoś to przeczyta to będzie wiedział o kogo chodzi
          byłego pracownika z linii B/S/H. pozdrowienia dla wszystkich wytrwałych osób
          które potrafią ścierpieć to że ktoś nim pomiata.
          • Gość: pracownik zakładu Re: Bitron...zastraszanie pracowników i nie tylko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.05, 23:34
            Witam wszystkich zainteresowanych ...
            chcę powiedzieć ze takie posty nie biora sie znikąd
            a sam wiem że to o czym tu sie pisze jest prawda
            pracuje w Bitronie juz pare lat .Jak sie zatrudniłem odrazu mi sie niespodobało
            to ze niemozna zejśc z lini produkcyjnej jak sie chce i w dowolnym momencie ( a
            zawsze znalazłaby sie osoba która mogła mnie zastąpić na stanowisku), czułem że
            mam ograniczona swobode osobista (ale można sie do tego przyzwyczaic , tylko ze
            nie o to chodzi żeby na siłe trzymac ludzi na stanowisku pracy niemogac sie
            odniego oderwać - to jest NIELUDZKIE !!) , w poprzednich firmach tego
            nieodczuwałem , druga sprawa pomijając to ze normy są nieludzko wysokie ,
            niemozna po skonczonej pracy czyli po zrobieniu odpowiedniej normy spokojnie
            udać sie do szatni , odpocząc siadając na stołku , czy poprostu przestac
            pracować , bo szatnie są pozamykane w czasie godzin pracy , jak sie siedzi
            krzywo patrzą zmainowi i kordynatorzy , niemożna przestac pracować bo w
            nastepnym dniu podwyższą norme z tego powodu że dzień wczesniej wyrobiło sie
            norme wcześniej .Wiem dla wielu wydaje sie być to chore ale sam sie przekonałem
            na własnej skórze kiedy po skonczonej pracy wyrobionej normie 30 min przed
            koncem zmiany , zmianowy spytał mie sie dlaczego nie pracuje i że mam jeszcze o
            tyle i tyle zrobić wiecej.A co do pseudonimów A.L.-kierownik produkcji zdobył
            stanowisko podwyzszając normy i donosił przełożonym , kolejne dwie zminowe
            próbowały utrzymac stanowiska za wszelką cene , kordynatorki W.D. i jeszcze
            jednej niepotrafiom zajmować sie porządną organizacją pracy (np.: przypadek
            kolegi który z kilkoma całkiem nowymi pracownikami miał któregos dnia zrobić o
            ponad 50 sztuk produktu wiecej , niezgadzając sie dostał upomnienie , a po
            skonczeniu umowy niedostał drugiej ,a był dobrym pracownikiem.
            Ktos spyta a gdzie sa zwiazki zawodowe (??), no tak powstały z wielkim
            trudem ,niestety kadra zarządzajaca nie patrzy na nie przychylnie (wiedomo:
            zwiąski bedą wymagać i przeszkadzać im), zeby związki pręznie działały
            potrzebna jest kadra zajmująca sie tylko i wyłącznie sprawami zwiazku , i pomoc
            ze strony zarządu,czego brakuje.Wiele osób boi sie zapisac do związku czego
            powodem jest mozliwośc nieprzedłużenia umowy , a tym samym utraty pracy.Do tego
            wszystkiego dochodzi odebrany nieprawomocnie(podpis zmainowej a nie
            przedstawicieli pracowników produkcji) fundusz socjalny , o którym mało kto
            wiedział.Kończac nadmienie ze taki stan żeczy w tym zakładzie jest
            spowodowany : nieinformowaniem pracowników o zachodzących zmianach(każda prośba
            do zmainowego kończy sie na '' NIE!! '' ),nieludzkimi (mówie o normach )
            warunkami pracy, nieodpowiednimi ludzmi na nieodpoowiednich miejscach (A.L. i
            W.D.),brakiem poszanowania i godności dla pracownika i jego pracy przez
            bezpośrednich przełożonych. Dla osób palących : brak odpowiednio dużej palarni
            w dobrą klimatyzacją , nie taka jak jest: 3m kwadratowe.Brak odpowiednio dużych
            sztni , mozna by wymieniać ...
            Mam nadzieje że ta sytuacją zainteresuje sie jakis odpowiedni urząd lub zarzad
            inspekcji panstwowej.
            pozdrawiam wszystkich pracowników Bitronu z wyjątkami ....
            • Gość: ANSOS Re: Bitron...zastraszanie pracowników i nie tylk IP: *.telpol.net.pl 18.02.06, 19:56
              Nie wiem czy ktoś to jeszcze czyta ale podoba mi się w Bitronie jedna rzecz: napis na popielniczce " Auschwitz Bitronau " - kwintesencja.
            • Gość: AM Re: Bitron...zastraszanie pracowników i nie tylk IP: *.zamek.net.pl 01.02.10, 20:11
              Zapakujcie makaronów na taczkę i niech wypie...ją z kraju jak sie w gościach zachować nie umią. Robię też w pewnej firmie, nazwa nieważna i muszę przyznać, że niektóre rzeczy macie gorzej niż my ale niektóre lepiej. Jedno się zgadza mamy też otyłego dyrektora i kierownika, który dostał stanowisko za podpie...nie. Palarni u nas nie ma wogóle a ten kto pali ma 100 zł mniej premii. Klimy na hali nie ma a w lato jest jak w szklarni. Kase wyrównują do dołu ;]
              Mobbing? A pewnie jak dyrektor ma kaprys. Premia dla produkcji jest uzależniona od sprzedaży (od czego jest handlowy) <lol> Fizyczny jest traktowany jak pomiot (przynieś wynieś , pozamiataj) przy czym umsłowy (nawet pani po technikum, zajmująca się roznoszeniem ubrań roboczych, która ma takie samo wykształcenie jak ja statystuje i gwiazdorzy po firmie i jest ok. Ja bym już wylweciał dawno. Wszędzie w polsce niemal tak jest. Z deszczu pod rynne i nieważne czy włosi czy polacy. Trzeba wypie...ć z tego kraju!
    • Gość: buahahaha Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 03.07.05, 01:54
      marsz marsz dąbrowski , z ziemi włoskiej do polski
      • Gość: ulla25 Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 31.03.06, 09:46
        podejrzewam, że włosi nie mają pojęcia o takim raktowaniu pracowników przez
        polską, niższą kadrę. Takie traktowanie przypomina mi stosunki w Biedronce,
        gdzie polacy polaków traktowali najgorzej
        • Gość: ansos Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 02.04.06, 18:56
          Tak. Zwykle to polskie kierownictwo chcąc wykazć się wynikami urządza swej " podległej hołocie piekiełko ". Taki to już niestety typ polskiego menadżera, który zrobi wszystko dla swojej pensji. Przerabiałem to w swojej poprzedniej firmie i szokuje mnie to, gdy osoby pracujące w Bitronie kilka lat nie widzą tego, a stosunki w pracy są dla nich normalne. Tak, tak, moje panie z sektora auto.
    • Gość: Janosik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 25.07.05, 12:19
      Pozdrawiam
    • Gość: alf Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.adsl.inetia.pl 23.09.05, 12:59
      ludzie szłyszałem że budują nową hala produkcyjną i chciałem się do was przyjąć
      ale to co wypisujecie to niewiem czy tylko tak straszycie czy co .
      Ile moż u was zarobić warto się przyjąć?
      Póki co mam prace i honor.
      • Gość: aimar Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 29.01.10, 19:29
        To zacznij robić coś co cię wyniesie poza konieczność pracowania pod okupacją
        zachodniej firmy sprzężonej z polską kadrą dowódczą.

aimar - kwiatek polskiego honoru.

proszę cię.
    • Gość: Ktoś z Brembo Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 22:12
      Zam kiedyś pracowałem w włoskiej firmie teraz pracuje też we włoskiej znanej
      jako Brembo i stwierdzam że we wszystkich włoskich firmach jest tak samo
      Zapraszam do naszego forum brembowo.fora.pl/ Opinie pracowników i
      ogólnie o naszej firmie od strony pracujących czyli fizycznych Pozdrawiam
      wszystkich
      • Gość: YAYA Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.06, 19:00
        Zapraszamy na forum:
        www.johny5.yoyo.pl/index.php
    • Gość: z łodzi toż to drugi indesit IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 16:08
      • Gość: YAYA Re: toż to drugi indesit IP: *.adsl.inetia.pl 02.11.06, 18:58
        FORUM BITRON-ZAPRASZAMY
    • Gość: noemi Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 16:12
      nie czepiajcie się zakładu, sami nie wiecie z czego żyjecie.
      A A.L. zostawcie w spokoju bo to super gość :D
    • Gość: pavulon Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 23:45
      Wiecej informacji o BITRON S-s na forum
      www.bitron.go.pl
      • mustafa777 Re: Bitron...zastraszanie pracowników 24.10.07, 23:47
        Wiem coś o traktowaniu polskich pracowników przez Włochów,nigdy na
        szczęście u nich nie pracowałem ale miałem z nimi (pracownikami)
        kontakt.Większość Włochów traktuje polaków jak podludzi ale gorsi od
        nich są polscy majstrowie i kierownicy.
        • Gość: gość Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 213.25.48.* 25.10.07, 23:12
          Widzę w waszych postach że narzekacie na Bitron, na złe traktowanie
          pracowników i na zarobki. Wydaje mi się że przecież nie zarabiacie
          aż tak źle pracując tam. Spójrzcie chociażby na takie firmy jak
          Krespol, Vesuvio czy Sport. Zarobki tam są jeszcze niższe niż w BP.
          Wiem coś o tym, bo pracuję w jednej z tych firm. W Bitronie na linii
          dziewczyny zarabiają przynajmniej 1200zł, a w firmie w krórej ja
          pracuję, jak monterka zarobi 800-900 zł to jest max. Więc proszę,
          nie piszcie że jest tam aż tak źle, bo na prawdę są firmy gdzie jest
          gorzej.
          • Gość: pracownik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.07, 15:01
            haha, dobre zarty!!! tam dobrze?! sama tam pracuje wiec wiem ile zarabiam!
            napewno to nie jest 1200! a przelozeni? tragedia co chiwle wymyslaja jakies nowe
            zakazy! np zakaz ziewania, co ty na to? tak, mamy taki zakaz! pijac z butelki
            musimy to robic szybko i energicznie, zeby czasu nie marnowac! chory jest ten
            zaklad i ludzie ktorzy tam pracuja! a dyrektor? smiech na sali!
            pozdrawiam wszystkich bitronowcow, oby jak najszybciej udalo sie nam znalezc
            lepsza prace!
            • Gość: xyz Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.smstv.pl 27.10.07, 18:31
              czy moze kierownikiem zmiany w bitronie jest Mateusz G. z
              klimontowa????
            • Gość: Niewolnik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 193.151.50.* 16.07.08, 16:30
              Czy to prawda że sa zapisy do ubikacji?:))))
        • Gość: kobi. Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 193.151.48.* 06.11.07, 13:39
          Pracowałem w Denso,tam dopiero sie dzieje! praca jak to na
          produkcji, ale majstrowie i kierownicy..? -tragedia!, tresowane
          pieski!(oczywiscie nie wszysy!)Jak ktoś im nie pasuje
          zwalniają,powód zawsze się znajdzie!
          • Gość: nn Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 11.11.07, 00:11
            a ja muszę wam się pożalić na naszego koordynatora.nie dość,że jest niekompetentna,np.wydaje nam sprzeczne polecenia, to jeszcze traktuje ludzi jak dałnów(nazywając ich tym określeniem do innych pracowników)nie pozwala wykonywać im ważniejszych prac z góry twierdząc,że sobie nie poradzą.To co się dzieje u nas na lini to jest po prostu obłęd.A jeżeli chpdzi o zastraszanie to nasza koo.straszy nas naganami za byle drobiazg-dodam,że tylko wybranych-jednej osobie wolno wszystko.Ico Wy na to?Fajnie się tak pracuje?
            • Gość: pracownik SEGU Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.07, 19:48
              Co wy wiecie o złym traktowaniu pracowników,spróbujcie w SEGU zobaczymy jacy
              twardzi jesteście !!!!!! pozdro
            • Gość: Były pracownik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 03.03.08, 19:25
              Niestety firma ta jest niepoważną i tak samo traktuje pracowników.Jak zdążyłem
              zauważyć, pracując tam już od miesiąca iż traktuje się mnie z lekceważeniem
              przez starszych stażem współpracowników i kadrę zarządzającą.Jak dowiedziałam
              się, to tak tam jest.Nie pracuje już w tej firmie,i jestem z tego zadowolony.Nie
              zgodzę się że wszędzie jest tak samo.Mam duży staż pracy i pierwszy raz
              spotkałem sie z taką sytuacją w zakładzie.Szkoda że są jeszcze takie przypadki
              na rynku pracy.
              • Gość: Kierownik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.quarto.pl 04.03.08, 01:34
                Witam,
                Przez przypadek przeczytałam post o realiach pracy w firmie Bitron,
                i powiem szczerze, że jestem przerażona. Sama zajmuję stanowisko
                kierownicze i zarządzam pracą ponad 20 osób, ale traktowanie Was
                przez kadrę zarządzającą w tej firmie jest skandaliczne. Zamiast
                współpracy terror i nieludzkie traktowanie. Oczywiście zdaję sobie
                sprawę, że nie wszyscy z Was poważnie traktują pracę i
                próbują "sposobem" przetrwać kolejny miesiąc, ale są napewno osoby,
                które rzetelnie podchodzą do pracy. I to właśnie te osoby powinny
                być docenione i wyróżnione przez Waszych przełożonych. Niestety z
                tego co piszecie przełożeni nie szanują ani Waszej pracy, ani Was
                jako ludzi i to jest najsmutniejsze w całej tej sprawie. Niech taki
                koordynator czy też kierownik spojrzy na temat oczami zwykłych
                szarych pracowników. Ja zawsze wyznaję zasadę: " Traktuj swoich
                pracowników tak , jak sama chciałabyś być traktowana". Dopóki co
                sprawdza się i moi pracownicy nie narzekają- mało tego odwdzięczają
                się jeszcze większą efektywnością w pracy. Między nami jest obupólna
                współpraca a nie wyzysk. Naprawdę współczuję Wam mieć takich
                przełożonych. Ja bym walczyła o lepsze traktowanie, tylko niech
                każdy z Was odpowie sobie na pytanie :"Czy ja dałam/em z siebie
                wszystko?" Często jest tak, że najwięcej do powiedzenia mają
                tzw. "przesiadywacze" (nie da nic od siebie a najwięcej wymaga).
                Przyznajcie, że tacy ludzie u Was też są, jednak nie zmiania to
                faktu, że kadra zarządzająca nie wykazuje profesjonalizmu w swoich
                działaniach. Zatem, życzę Państwu cierpliwości i siły do walki o
                ludzkie traktowanie. Bądźcie dzielni.

Ps. Z niewolnika nigdy nie zrobi się pracownika !!!!
            • Gość: zs Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 03.11.09, 12:20
              A gdzie te Wasze ZZ - Głowa w piasek i nic nie widać , a na dodatek to jeszcze
              pewnie ogłuchli .

PS. Komuna była zła , ale z mafią sobie nikt jeszcze nie poradził jest jak
              ośmiornica ( jej macki zawsze odrastają ) .
              Nie ma szacunku dla szarego obywatela .

Pozdrawiam .
    • Gość: nina Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 193.151.48.* 18.04.08, 10:45
      słyszałam o dziwnych rzeczach w tym zakładzie, chociaż tam nie
      pracuje. wiem ze tydzien ma trwać zamiast od poniedziałku do piątku
      to od wtorku do soboty! to jest bezsensu przecież weeken to weekend
      i nie dziwie sie że ludzie nie chca tam pracować na takich
      warunkach. poza tym nie chciałabym pracowac w miejscu gdzie nie moge
      wyjsć do toalety bo jak mnie by nie było przez 5 min to juz zrypka
      że co tam robie. to tez słyszałam. zreszta tego czego sie
      nasluchalam to szok i wiem ze tam istnieje mobbing. a osoby ktore
      mówią, że to nie prawda to albo aminstracja biurowa albo nowi,
      którzy się z tym nie spotkali. Fakt zarobki niczego sobie ale reszta
      kapa
      • Gość: Praca Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.adsl.inetia.pl 18.04.08, 14:25
        Spokojnie Nino, PRZED przyjmowaniem sie tak do pracy, moglaś
        poczytać regulamin pracy. Jest taki w każdej firmie i w każdej mogą
        być inaczej regulowane różne sprawy. Czasy gdzie wszędzie było
        jednakowo, niestety dawno sie skończyły, pretensje kieruj do tych co
        zmienili ustrój. W prawie pracy nie czegoś takiego jak wekend, sa
        zaklady gdzie nie ma nawet niedzieli, musisz pracować w pięć dni w
        tygodniu - wolne za sobotę i niedzielę dają Ci jak pracodawcy pasuje
        byleś tylko te dni otrzymała co tydzień i wcale nie muszą być po
        kolei, pracodawca ma prawo odliczać czas nie poświęcony na prace /
        np. palenie, wychodzenie do kibla /. Smutne to ale to wszystko
        dzieje się zgodnie z prawem pracy. Dopóki to ludzie szukają roboty
        to pracodawcy górą, jak braknie rąk do pracy - to pracodawcy przyjdą
        do Ciebie na kolanach i zapewnią złote góry. Popytaj jak jest tych
        co pracują na zachodzie, tyle tylko że tam muszą płacić dobrze bo
        też nikt by nie wyjechał tam za robotą.
        Ustrój mamy kapitalistyczny więc nigdzie czegoś lepszego się nie
        spodziewaj, skoro płacą to trzeba sie przyzwyczaić i nie obrzydzać
        sobie. Każdy dba o własny ogon i własne zyski - właściciel,
        kerownictwo, administracja. Chcesz być góra - załóż własną firmę,
        wtedy to Ty będziesz gonić do roboty zamiast osobiście pracować.
        • jacls Re: Bitron...zastraszanie pracowników 29.04.08, 08:59
          Nina jest dobrze poinformowana.Większość firm już się cywilizuje.Niestety w/w
          firma do nich nie należy.Pracowałem tam , a obecnie pracuje w innej firmie.Mogę
          powiedzieć że to dwa rózne światy.I nie ma tu znaczenia regulamin czy
          ustroj.Wszystko zależy od ludzi i ich stosunku do siebie.
          • Gość: Praca Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.adsl.inetia.pl 29.04.08, 10:41
            Podbijasz stary temat, wlekacy się jak flaki z olejem i piszesz
            jakbyś z księzyca spadł. Nina ma problem i nie mozna jej robić wody
            z mózgu. Trzeba pisać jak rzeczywiście jest a nie klepać frazesy.

Piszesz : "I nie ma tu znaczenia regulamin czy
            ustroj.Wszystko zależy od ludzi i ich stosunku do siebie."

Od ludzi i ich stosunku, zależy to może w małej firmie rodzinnej i
            to też nie zawsze - wszak mówią że z rodziną to najlepiej wychodzi
            się na fotografiach rodzinnych.

Tam gdzie jest praca i wynagrodzenie za nią - muszą byc przepisy,
            prawo, regulaminy. Tam gdzie czas pracy i wykonywanie poleceń - tam
            MUSI być to uregulowane kodeksem. I obie strony powinny to znać i
            stosować - nie odpowiada, idę gdzie indziej.
            Przecież zatrudnienie sie to nic innego jak "sprzedanie swojego
            prywatnego czasu" pracodawcy ktory Ci płaci że robisz to co ON Ci
            zleca a NIE co i jak Ty chcesz.
            Tak to jest i dorabianie do tego ideologi - jak to powinnismy się
            kochać i szanować - jest wpędzaniem ludzi w maliny.
            W pracy jesteś tylko "siłą najemną" - po pracy jesteś "Panem" i tyle.

• Gość: RYZAD Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 30.04.08, 20:03
              I TU MASZ SŁUSZNĄ RACIĘ
            • Gość: Gość Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 08.05.08, 14:24
              Widzę że nie za bardzo orientujesz się wobecnym rynku pracy.Twoje rozumowanie
              było dobre kilka lat temu.Kiedy było duże bezrobocie i mało zakładów.Teraz jest
              troche inaczej.Regulamin owszem,ale jego ekzekwowanie może byc chamskie lub
              normalne.Ja obecnie pracuje gdzie ekzekwowanie regulaminu jest ludzkie i
              kulturalne w przeciwieństwie do w/w firmy.Są właśnie takie firmy które non stop
              szukają pracowników.
              • Gość: czytelnik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.cust.tele2.pl 28.05.08, 19:01
                co to za firma, bo bardzo bym chciala wiedziec, ja takiej nie znam!
    • Gość: A. Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 194.88.215.* 01.06.08, 12:57
      LUDZIOM W GŁOWACH SIE PRZEWRUCIŁO JAK NIE PASUJE TO SIE ZWOLNIJCIE
      NIKT NA SIŁE WAS NIE TRZYMA W TEJ FIRMIE!!!!!!!!
      • Gość: WIKI Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.06.08, 14:00
        FIRMA BAGNO, BAŁAGAN NA PRODUKCJI, W LOGISTYCE I MAGAZYNIE-WSZĘDZIE.
        NIEKOMPETENCJA WZIĘŁA GÓRĘ. TEN KTO CHCE COŚ ZMIENIĆ NA KORZYŚĆ
        LEPIEJ NIECH SIĘ TAM NIE WYCHYLA, BO GO ZGNOJĄ.
        • Gość: ktoś Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 04.06.08, 21:13
          a czy są jakieś przyjęcia, chętnie złożyłbym podanie, ale słyszałem ze zaczynają
          zwalniać, czy to prawda?
      • Gość: Pinio Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 06.06.08, 00:16
        A Ty sie na"ó"cz pisac -hahhaha.
        • Gość: xyz Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 11:46
          chca zwolnic starych pracownikow, bo nie oplaca im sie ich trzymac
          bo za "drogo" ich wynosza, wola nowych przyjac za mniejsza stawke!
          <tym sposobem wiecej bubli> <hahaha>
          • Gość: Mózg Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:47
            Mózg się lasuje jak się to wszystko czyta.
            Opamiętajcie się jeden z drugim. Siedzisz na dupie, masz stresy to
            przestań się wyladowywać na forum. Trza się brać do roboty a nie
            czekać na manne z nieba. Roboty jest dużo trzeba tylko chcieć.
            Bezrobotni są Ci którym się robić nie chce. Komuna sie skończyla,
            nikt za darmo nic nie da. Trzeba ROBIĆ i PYSK TRZYMAĆ. Siłą Was w
            tym Biotronie trzymaja ??????????
    • Gość: mała Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.adsl.inetia.pl 11.06.08, 14:14
      hej czy ktoś mi może powiedzieć przez jakie agencje pracy można sie dostać do
      bitronu?? z góry dziękuję
    • Gość: Dorcia Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 12.06.08, 18:20
      To dlaczego nie powiadomicie PIP-U w Katowicach.
      Trzeba złożyć pismo o łamaniu kodeksu pracy a PIP skrupulatnie się
      tym zajmie.Trzeba je oczywiście podpisać, ale można zastrzec o
      nieujawnianie danych oobowych składającego zażalenie. Ja tak
      zrobiłam odnośnie energomuldsa i zapłacili karę, natomiast do domu
      dostałam z PIPu odpowiedź pisemną o przeprowadzonej kontroli i
      wykryciu wszelkich zaniedbań np. nieprzestrzeganie 11 godzinnego
      odpoczynku bo też Pan kierownik nakazał przyjść w sobotę
      • Gość: Usk Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.opera-mini.net 14.06.08, 21:35
        To że debil debilem pogania to jest od dawna przyjęte na polskim rynku pracy i można to zrozumieć...ale w Bitronie jest totalnie gorzej...w Bitronie debil pogania mądrzejszym od siebie (?)
    • Gość: Kania Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.08, 15:12
      Myślę, że jedna osoba zaczęła temat a teraz sypią sie posty...ludzie
      skoro Wam to tak nie pasuje zwolnijcie się i poszukajcie sobie
      lepszej pracy!!!
      • Gość: Fajans Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.opera-mini.net 03.07.08, 00:47
        Do kania...tak,tylko zwolnić się zostaje,a pracodawca niech zatrudnia pracowników dopasowanych do swojego poziomu...najlepiej wśród lizusków,moherowych beretów i absolwentów sosnowieckich podstawówek.Wtedy będzie cool atmosferen
        • Gość: ewe Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 82.160.115.* 09.07.08, 20:52
          Tak teraz to tam tylko crs będzie pracował.Bitron Crs Poland hehe:D
          • Gość: Fajans Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.opera-mini.net 11.07.08, 21:38
            Wystarczy spojrzeć i zauważyć w jakich ludzi ta firma inwestuje i kogo promuje i wszystko jest jasne...są tam ludzie naprawdę solidnie wykształceni i ambitni a zszeregowani na samym dole a mało inteligentni,bez kwalifikacji a czasem nawet bez zawodu zajmują stanowiska bardziej ambitne
        • Gość: NOWY Re: Bitron... Zaczynam Tam Pracę ............ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.08, 11:42
          Witam dzisiaj zadzwoniono do mnie w sprawie pracy w Bitronie na stanowisko
          Operator wtryskarek. Powiedzieli ze mnie przeszkola bo doswiadczenia nie mam.
          Jaka teraz systuacja panuje w zakladzie bo nie wiem czy w ogole się fatygowac
          Pozdrawiam :)
          • Gość: dimi Re: Bitron... Zaczynam Tam Pracę ............ IP: *.toya.net.pl 07.08.08, 00:15
            lepiej sie nie fatygowac,tam jest Auswitsh
          • Gość: ska Re: Bitron... Zaczynam Tam Pracę ............ IP: *.telpol.net.pl 30.09.08, 21:10
            pracuję od niedawna, ale odradzam.... praca w tym zakładzie może być
            porównywalna do pracy w obozie...
    • Gość: Bartek Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.08, 11:54
      Witam. Wiele się mówi o Bitronie, sam tam składałem papiery ale jak
      się dowiedzieli że mam mgr to odrazu powiedzieli że mnie nie
      przyjmą. Hmmm, ciekawe dlaczego ???????????

Jak jest naprawde w Bitronie, z tego co mi powiedzieli w dziale kadr
      to zarobki oscyluja w granicach 1300zł netto.

Pozdrawiam
      • Gość: Usk Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.opera-mini.net 03.09.08, 19:26
        Do Bartek...Bartku niemartw sie,Bitron to prawdziwy CIEMNOGRÓD...tam nie inwestuje się w pomys£ i ludzi wykształconych tak jak w całej cywilizowanej Europie,tylko w tandete,obiboków i bojcory.Kierownicy i koordynatorzy to ludzie w większości z ledwie średnim wykształceniem więc już samo to mówi za siebie.Zarobki około 1700 netto
        • Gość: ela Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.cable.smsnet.pl 07.09.08, 14:43
          Witam, chcialam od siebie pare slow dodac.. mimo ze nie pracuje w
          tym bagnie.. choc mialam zaczac od 18 sierpnia na wtryskarkach
          gum.Otoz 24 lipca bylam na rozmowie w Bitronie,, w poniedzialek po
          24 dowiedzilam sie iz jestem przyjeta , lecz praca ma byc dopiero od
          18 sierpnia z powodu ,,podobno..przestoju.Pogodzilam sie z tym bo
          wiem ze czasem zdarzaja sie jakies przestoje.W dniu 18 sierpnia
          stawilam sie z kolezankami na szkoleniu i w tym samym dniu mialysmy
          zostac w pracy. Po tym calym szkoleniu okazalo sie ze to niby nie ma
          jakiejs pani z biura co miala nam cos podpisac, ze bedzie dopiero w
          nastepnym tygodniu i jak nam mowil szef.p K.z firmy posredniczacej
          ze najpozniej we wtorek da nam znac. Sama przedzwonilam ale okazalo
          sie ze ten pan nic nie wie jeszzce, nastepnie dzwonilam w czwartek
          okolo 10 i dalej nic nie wiedzial , powiedzial ze bedzie w Bitronie
          okolo 14 to do mnie oddzwoni i.......... cisza znowu.znowu sama
          zadzwonilam do paa K.we wtorek2 wrzesnia i----nie wiem czy na
          odczepnego powiedzial ze mam w srode przyjsc na 6 do
          pani.J.Naszykowalam sobie swoje jakies ubranie i w droge do
          pracy :)).A na miejscu juz whali wtryskarek poszlam do
          brygadzisty , ktory zrobil oczy ze zdziwienia ze mialby miec nowa
          pracownice, ze nikt mu nie powiedzial o nowej... ale nie powiem
          oprowadzil mnie jeszzce raz po hali , wyjasnil w czym rzecz i.....
          na koniec tak sobie pogadalismy deczko .mowil miedzy innymi o
          sytuacji w Bitronie o cudach jakie pracodawca robie ze starymu nawet
          pracownikami ..nie bede szczegolowo pisac..---a ja sobie
          pomyslalam ..ot dziewczyno to nie Twoje miejsce i tym sposobem
          bylam w pracy raptem --45 min ,,,poprostu przebralam sie i
          wyszlam....nie wiem co inni mysla , ale takim zachowaniem posrednika
          i pracodawcy sami sobie szkodza.ja juz tez mam swoje zdanie
          wyrobione i o posredniku i o Bitrnie........oboje omijam teraz
          szerokim lukiem mimo ze nadal szukam pracy.Przez takie... olewanie
          mnie...... bylam miesiac bez pracy nie rejestrowalam sie w urzedzie
          pracy i miesiac jestem w plecy ze stazem do emerytury. i miesiac
          bylam bez grosza.Przez posrednika odmowilam kolezance proponowala mi
          prace u siebie z tym ze za mniejsze pieniadze.Teraz sobie w brode
          pluje ze nie poszklam do niej,,,mialabym moze pare groszy mniej ,
          ale normalna umowe na czas nieokreslony i bezposrednia z nia,,,,,a
          nie poprzez tych.... hm...... posrednikow... to jest chore...Koncze
          bo mam juz nerwy zszarpane przez ten Bitron........ moze jeszce ktos
          sie wypowie......
          • Gość: ona Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.108.jawnet.pl 07.09.08, 18:37
            czy pan K jest z tarnowskich gor??
            • Gość: ela Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.cable.smsnet.pl 08.09.08, 06:54
              TAK to pan K z tarnowskich Gor
              • Gość: ja Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.108.jawnet.pl 08.09.08, 19:34
                aha ja poki co mam z nim kontakt caly czas
                • Gość: ela Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.cable.smsnet.pl 09.09.08, 16:46
                  ja mialam taki i chwilowy........ nie chce miec nmuz z tym panem , z
                  jego firma i z bitronem nic wspolnego...
                  • Gość: ja Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.108.jawnet.pl 09.09.08, 19:48
                    ja w sumie tez po gra sobie w wala
                    • Gość: ksenia Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 10.09.08, 21:04
                      słyszałam, że jest dużo zwolnień...
                      • Gość: ela Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.cable.smsnet.pl 11.09.08, 11:49
                        z mojej rozmowy z tym brygadzista wywnioskowalam , iz.........nikt
                        tam nie jest pewny pracy, czy chodzi o pracowniak tymzcasowego .,czy
                        stalego :)) nie wiem dokladnie na jakiej zasadzie to sie tam odbywa,
                        ale tak jest...
                        • Gość: rICO Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 83.15.103.* 19.09.08, 13:02
                          Przeczytałem prawie wszystkie wasze opinie i powiem tak:
                          jesli ktos sie cieszy w dzisiejszych czasach z 1200 zeta na łape, to
                          albo jest chory, albo samotny. W Polsce mamy spadek bezrobocia,
                          ludzie do pracy sa poszukiwani, wręcz wydrapywani z rynku. Obecnie
                          pracuje w zakładzie Hilton Foods w Tychach (240 osób), zakład
                          przerabia mięso i poszukuje ludzi do pracy, praca od zaraz, kasa o
                          niebo lepsza niż w Bitronie, nadgodziny płacone regularnie, urlopy,
                          integracje i kadra kierownicza na wysokim poziomie. Zakład mały, ale
                          nowy i szanujący ludzi. Pracowałem kiedyś w Sosnowcu w zakładzie 6 x
                          wiekszym i miałem 2 x mniejsze zarobki.
                          Bitron to firma, która nie szanuje ludzi, wiem to od PIP i PIS,
                          ostatnio zwolnili BHP, ponieważ nie dopilnowała tego co powinien
                          nadzorować kierownik. Poza tym włoskie zakłady są do d..py i nalezy
                          je omijać z daleka. Prosze Was nie dajcie się wykorzystywać.
                      • Gość: JCI Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 05.11.08, 00:26
                        Może ktoś napisać jak wygląda sytuacja w dziale jakości ?
                      • Gość: Srojtec Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.opera-mini.net 20.07.09, 14:18
                        Gdy żem skończył szkoły,kursy zarzuciłem wszystkie bursy.Myśle sobie co tu robić,co tu począć by swe życie godnie rozpocząć. Czytam prase tak jak leci patrze-Bitron tu przyjmują wyrośniete dzieci. Mysle sobie kij,spróbuje nikt mnie przecież nie zlinczuje.Ide prędko na spotkanie patrze a tu jełopów jest zebranie. Jakis gosc wbija na mnie mine i mówi do mnie 8 na godzine i dodaje w pracy nie śpij,nie ziewaj,nie bij swego rzemienia,dyrektorowi w pas sie kłaniaj,z zakładu nic nie zaiwaniaj. Przemyslałem całą sprawe i podjąłem robotniczą zabawe. Tak se robie lata całe,kierownik mnie opieprza w pałe za brak czapki na mej dyni,za smròd potu spod pachwiny,za alkohol w mojej pracy,za to ze nie jestem cacy i ogolnie jest fatalnie ludzie na ulicy mowia spadaj dałnie lecz ja w dupie mam te słowa całe zycie bede w bitronie pracował
                      • Gość: siwy Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.09.10, 09:51
                        Słyszałem własnie,że naprzód poprzyjmują ludzi obiecuja ,gruszki na wierzbie ,a
                        potem wont,i w cale sie nie dziwie że takich tu trzymają ,dorabiają sie na
                        ludzkiej krzywdzie,ty jedna z drugą charujesz flaki z siebie wypruwasz zeby
                        pokazac na co cie stac a panowie prezesi włosi .dziękuje za prace.jak byli
                        wykorzystani polacy ewe włoszech na obozach pracy wiem cos o tym ,,.a oni chodzą
                        i się smieja jakie te polki głupie robia jak woły,a niech robią ,brak
                        szacunku,ciekawe czy panie włoszki tak charują.pozdrawiam
                    • Gość: marek Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 19.07.09, 19:29
                      a najgorszy ch... u dudy to tadek kuzaj
                • Gość: obserwator Nowy pracownik IP: *.cable.smsnet.pl 23.11.09, 18:02
                  Zal mi was zastraszają a do tego przyjęto do was nowego operatora pana Gracjana
                  L jest to były kierownik w firmie Fi.. mirr..s .Człowiek ten to kawał gnoja o
                  inteligencji pawiana uważajcie na niego został z w/w firmy zwolniony za
                  całokształt swoich trafnych decyzji .Brak pojęcia o czymkolwiek takie jedyne co
                  potrafi to gnoić ludzi i grzebać w nosie 24/h.Był on pracownikiem plasta.. w
                  Gliwicach za używanie środkow odużających

• Gość: megi Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 06.02.10, 16:53
              zastraszanie pracownikow to norma w Automotiv tez tak jest i wielu
              innych zakladach tego typu jeden drugiego podpiernicza zeby tylko
              tylek swoj obronic to wszystko jest chore.
    • Gość: Usk Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 195.189.142.* 19.09.08, 20:43
      Do rico...a jakie są zarobki w tym Hiltonie? Bo jeśli chodzi o Bitron,to okolo 1700 na ręke z premiami,ale fakt nie szanuje się tam ludzi no chyba że ktoś jest wyjątkowo nieudolny i smciemnia to wzbudza to szacunek u Włochów
      • Gość: XYZ Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 08.10.08, 20:01
        Nawet można zarobić wiecej na rękę, ale naprawdę nie polecam tam
        pracy.Współczuje ludziom tam pracującym.Jak tam pracowałem to nie słyszałem
        żadnej pozytywnej opini o zakładzie.Ludzie pracuja bo muszą.Mają rodziny i
        kredyty.Szkoda że tak jest w cywilizowanym kraju ,w Unii Europejskiej.
    • Gość: ja Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.cable.smsnet.pl 30.09.08, 20:52
      hehe te wasze normy to ja 2 na dniowke robie,a jesli chodzi o soboty to jak
      wtryskarki robia za grosze to i wy zapie...jcie !!!
      • Gość: RURA Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 30.09.08, 22:12
        Powiem tak! Pracuję tam już kilka lat i niestety myślę, że czas
        sp....ć. Stanowczo odradzam pracy w Bitronie czy to na produkcji czy
        w biurze to jedno bagno. Szkoda nerwów i czasu. Wydaje mi się, że
        lepiej już tam nie będzie. Przykre, ale oto fakty!
        • Gość: lola Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.08, 13:30
          Tak o zastraszaniu coś wiem ale jest jeszcze coś zwizki zawodowe
          które nic nie robią w sprawach pracowników,pobierają składki i udają
          że coś robią.A na hali jak w obozie pracy.I niema na nich siły?????
          • Gość: delfinek Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 24.11.08, 13:20
            to prawda że nie ma szacunku dla pracownikow zarobki nie byly zle ale nie daj
            boze zachoruj lecisz na łeb na szyje a zwiazki to prawda był jeden gosciu on
            jeszcze cospotrafil zdziałac a obecni zwiazkowcy tylko kase biora i udaja ze
            staja po stronie pracownika a tak naprawde boja sie o swoje tylki pozdrawiam pa
            • Gość: robol Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 89.108.200.* 07.12.08, 23:10
              krytkowaci szkalowaci związki jest łatwo ja pracuje w tym BURDELU
              6 lat w tym rok pszez adecco nie jestem w zaządzie tych zwiozkuw ale
              wiem na pewno kasy oni za to nie biorą .A co do tego ze podobno nic
              nie robią to sie tym nie zgadzam wszystkich nie da sie zadowolić i
              wielu sprawach pszy konfrotacji z NASZYM dyrektorem my sami sie
              wycofujemy bojimy sie odzywaci to nas zależy jak bedzie wyglodał ten
              zakład zresztą teraz gdy tyle zwolnieni tylko jednosi to nas
              uratuje
              • Gość: eletronik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.telpol.net.pl 20.01.09, 19:03
                Pracowałem w bitronie na elektronice ok roku,więc ograniczę się i napisze tylko
                o tym wydziale.Totalny burdel.Kierownicy i panie kierowniczki nie potrafią
                utrzymać porządku na hali.Rządzą starzy wyjadacze nie kierownik zmiany.Najlepiej
                mają lizusy i obiboki,pociskają głupoty całą dniówke,i opieprzają się jak mogą.O
                pracownikach z pro-staff,crs,adecco nie wspominam,bo traktowani są jak śmiecie i
                niewolnicy,3ms pracy i na bruk.Ludzie tam pracujący to banda idiotów łącznie z
                kierownictwem,nie trzymają się razem,tylko jeden drugiego podpierd....zeby się
                podlizać kierowniczce lub kierownikowi.Prawda jest taka,zwalniają porządnych
                ludzi,którzy zapieprzają jak mogą,a lizusy i obiboki zostają bo dobrze wchodzą w
                dupe kierownikom i kierowniczką.A później jest zdziwienie że Bitron traci
                klientów na elektronike,i nie ma pracy dla ludzi na wydziale!!!Nie ma się co
                dziwić jak na renomę tej firmy pracują obiboki,którzy patrzą tylko jak się
                poopierd... 8h i do domku iść.Bez urazy dla garstki ludzi,którzy uczciwie
                zapierda....na tym wydziale na maszynach,a zarabiają jak wszyscy...
                • Gość: Dziennik Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 193.151.50.* 22.01.09, 20:59
                  Witam! Bardzo proszę o kontakt wszystkie osoby, które
                  mogą coś powiedzieć o traktowaniu pracowników w firmie BITRON.
                  Gwarantuję anonimowość.
                  ADRES DO KONTAKTU (stworzony tylko na potrzeby tej sprawy):
                  aneczka421@buziaczek.pl

• Gość: Jedrek Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.eimg.pl 18.02.09, 20:37
                    Nie da się wysłać na podany e-mail. Czyżby już zadziałali:) Takie
                    działania i tak nie pomogą. Co ma być i tak będzie.
                  • Gość: obozowicz Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 20.02.09, 14:38
                    A Bitronie przymusowy postoj i ludzie znow musza wykorzystywac swoj
                    urlop bo pracodawca nie zaplaci oczywiscie postojowego:(A pan F.
                    dalej ludzi zwalnia i wymysla smieszne powody:)
                    • Gość: gosc Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.03.09, 12:45
                      Witam

Przeczytałem właśnie artykuł w Dzienniku Zachodnim
                      odnośnie „Bitronu”. Widzę, że polityka mydlenia oczu przez firmę
                      mediom nadal nie uległa zmianie. Nadal pracownicy „dobrowolnie”
                      wypisują wnioski o urlopy bezpłatne i świetnie dogadują się z
                      pracodawcą. Nic się nie zmieniło.

Kilka lat temu założyliśmy związki wraz z koleżankami i kolegami
                      wierząc, że dzięki temu pracodawca zacznie nareszcie faktycznie
                      rozmawiać z załogą i przestanie traktować nas, pracowników jak
                      problem z którym musi się borykać.

Kiedyś tak nie było i nikt nie myślał o związkach, ale z czasem,
                      czym dłużej istniała firma tym bardziej przedmiotowe stawało się
                      podejście do pracowników. Pracownik stawał się elementem wyposażenia
                      hali.

Wiadomo, że człowiek nie jest maszyną i nie może przez bite 7 i pół
                      godziny pracować jak maszyna. Czasem gdzieś odejdzie, zagada do
                      pracujących z nim na linii ludzi. Oczywiście norma musiała zawsze
                      być wykonana, bo to podstawa. Niestety nie dla pracodawcy. Dla niego
                      skoro mogliśmy rozmawiać oznaczało, ze norma jest za mała. Jeśli
                      ktoś wrócił z przerwy minutę czy dwie później – norma za mała.
                      Jeśli komuś udawało się wykonać normę przed czasem – norma za mała,
                      trzeba podnieść. Nic to, że taki pracownik miał długi staż i dlatego
                      dawał radę, a kiedy na linię wchodził nowy to trzeba mu było
                      pomagać, bo za nic normy wyrobić nie mógł. Nic to, że normy u nas
                      były wyższe niż w zakładach we włoszech, a pracownik często
                      wykonywał dodatkowe prace, które de facto do niego nie należały (jak
                      np. selekcja na linii komponentów).

I tak z czasem było coraz gorzej.
                      Po przeniesieniu się na nowe miejsce natężenie presji i wszelkiego
                      rodzaju idiotyzmów zaczęło osiągać apogeum. Za niewydajności
                      wynikające z winy komponentów obarczano pracowników. Już na starym
                      zakładzie zaczęto zatrudniać pracowników przez agencję pracy
                      tymczasowej, za niższą stawkę mimo iż wykonywali tę samą pracę. A w
                      każdym razie powinni. A jeśli nie wykonywali bo nie dawali rady lub
                      co niektórym się nie chciało, „starzy” pracownicy mieli im „pomagać”
                      robiąc jeszcze więcej. Zero pochwały, zero premii czy choćby słowa
                      uznania czy podziękowania. Jak ktoś się skarżył to mówiono mu: „Jak
                      się nie podoba tam jest brama.” I wskazywano odpowiedni kierunek.
                      Niby prawda, ale jeśli samotna matka ma na utrzymaniu dwójkę dzieci,
                      czy dziecko chore, lub praca jest jedynym źródłem utrzymania dla
                      rodziny ew. osoby już nie pierwszej młodości, która ot tak sobie
                      nowej nie znajdzie, bo wszyscy pracodawcy szukają ludzi „młodych i
                      pięknych”, a przy tym będących na jego skinienie, to proszę się
                      postawić na miejscu takiej osoby. No i byli ludzie z kredytami do
                      spłacania. Każdy więc zaciskał zęby i pracował. Zaczęły się
                      kombinacje pracodawcy z pracownikami tymczasowymi, którzy niby
                      weekendowi, a pracowali po pięć dni w tygodniu oczywiście za niższą
                      stawkę. Plotki o systemie pracy czterobrygadowej (aby zaoszczędzić
                      na wypłacaniu nadgodzin) i tym podobne „drobne” krętactwa.
                      Oczywiście w papierach wszystko było idealnie. A ludzie czuli się
                      coraz gorzej i bardziej podle.

Na wyżyny wybijał się pan K. Będąc kierownikiem produkcji, na pozór
                      grzeczny i kulturalny, ale dla niego białe było czarne jeśli tak
                      mówił, bez względu na to czy miał racje czy też nie. Tego człowieka
                      najtrudniej było zrozumieć, ponieważ o ile było wiadomo nie zaczynał
                      od stanowiska kierowniczego. Niestety w „Bitronie” panowała moda na
                      awansowanie osób usłużnych i uległych, gotowych zgnębić innych jeśli
                      taki był „interes firmy” bo tylko on się liczył. Oczywiście były
                      wyjątki, acz nieliczne. Pan K. wychodził na wyżyny. Zawsze miał
                      swoje zdanie i zawsze ono było słuszne. Najchętniej poobniżałby
                      ludziom stawki i popodnosił normy. Potrafił stać na linii z
                      zegarkiem i mierzyć pracownikowi czas w jakim wykonywał jakąś
                      czynność by poprzez to wyliczyć ile powinien on robić przez całą
                      dniówkę. Element taki jak zmęczenie według niego nie występował.
                      Chciał dawać nagany za to, że pracownik ziewnął podczas pracy
                      (pracuje za wolno) lub zbyt wolno odkręca butelkę z piciem (widać ma
                      za dużo wolnego czasu). Takich kretynizmów można by wymienić jeszcze
                      mnóstwo. Kiedy zwracaliśmy na to uwagę poprzedniemu prezesowi, ten
                      denerwował się twierdząc, że ma do niego pełne zaufanie i nie mamy
                      prawa go podważać. Proceder z pracownikami agencji pośrednictwa
                      pracy zaczął się nasilać, bo było to wygodne, a nasze polskie, jakże
                      przecież wspaniałe prawo, pozwala pracodawcą na machloje w tym
                      temacie. Zresztą rok w rok nasz rząd odbiera coraz więcej praw
                      pracowniczych i związkowych zastępując je jakimiś głupstwami na
                      otarcie łez. Pracodawcy za to mogą coraz więcej. Tak więc pracownicy
                      z umowami o pracę zaczęli być w „Bitronie” gatunkiem na wymarciu.
                      Zresztą pracodawca się tym nie przejmował bo agencja zawsze mogła
                      dostarczyć nową, tania siłę roboczą. Nie wiem ile osób jeszcze
                      pamięta, że to związki wywalczyły, z pomocą Państwowej Inspekcji
                      Pracy wyrównanie stawek dla pracowników z umowami na czas określony,
                      którzy mieli niższe stawki tylko ze względu na rodzaj umowy. Pewnie
                      niewielu.

Oczywiście są i tacy, którzy nie mieli i zapewne nadal nie mają,
                      najgorzej, choć to głównie lizusy lub pewnie niektórzy pracownicy
                      biurowi. Pracowników biura nie dotyczą pomiary norm z zegarkiem
                      przez pana K., nikt nie stoi nad nimi strasząc nie przedłużeniem
                      umowy jeśli nie będą robić tyle ile im się każe, lub gdzieś się
                      poskarżą i to wypłynie. Dla nich pracownicy produkcji, całej, to
                      anonimowa, szara masa; czasami odnosi się nawet wrażenie, że zło
                      konieczne. Tyle tylko, że to właśnie ci ludzie z produkcji, tak
                      wciąż psychicznie gnębieni, pracą swych rąk wypracowują rzeczywisty
                      zysk „Bitronu” i pieniądze na pensje administracji no i pana K.
                      Oczywiście i wśród pracowników biura są osoby normalne i „w
                      porządku”. Wiem, że pana K. i w biurach maja wszyscy po dziurki w
                      nosie, ale to jednak dwa różne światy.

Proszę więc nie słuchać kierownictwa, oni zawsze uważali,
                      że „Bitron” to raj na ziemi, gdzie są, cytuję „najwyższe zarobki w
                      regionie i bardzo dobre warunki pracy”. To frazesy dobre dla mediów,
                      podczas pokazywania im równo przystrzyżonych trawników i chwalenia
                      się nowymi halami. Proszę porozmawiać z ludźmi, tymi zwykłymi,
                      szarymi pracownikami na których ów raj zbudowano. Nie tymi z agencji
                      pracy tymczasowej, firm zewnętrznych czy mającymi umowy na czas
                      określony, którzy jeśli powiedzą cos nie prawomyślnego i dojdzie to
                      do dyrekcji nie będą mieli przedłużonej umowy (choć z tego co
                      wiem „Bitron” chce i tak przejść na firmy zewnętrzne i agencje pracy
                      tymczasowej, a jak się komuś nie podoba... droga wolna), ale z tymi,
                      którzy pracują w „Bitronie” od lat i nie boja się mówić jak to
                      naprawdę wygląda.

I cieszę się bardzo, że po latach milczenia w tej sprawie, i
                      pokazywania sielskich obrazków media nareszcie napisały o zwykłej,
                      codziennej rzeczywistości zwykłych pracowników, niepewnych obecnie o
                      swą przyszłość. „Murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść ?”
                      pracowałem wcześniej w kilku firmach, i od czasu odejścia
                      z „Bitronu” także w kilku, które zmieniałem by poprawić sytuacje
                      materialną, na jeszcze lepszą. Ze wszystkich tych firm, podejście do
                      pracownika w „Bitronie” było najbardziej przedmiotowe i nie miłe
                      jeśli chodzi o przełożonych wyższego szczebla.

pozdrawiam
                      • Gość: Wkurw... Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 17.03.09, 20:22
                        A wszystko to wina nowego prezesa i smiesznego ,zaklamanego
                        czlowieka co ma wode w piwnicy:)Dorwal sie kmiot do koryta i niszczy
                        ludzi!Ale chlopina mieszka niedaleko wiec ....
                        • Gość: Co tam? Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.04.09, 13:54
                          Odswiezam temat. Pozwalniali Was tam przez ten kryzys czy jak, ze tak nic nie piszecie?
                        • Gość: Pientasek Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.opera-mini.net 02.07.09, 14:55
                          Dawnom nie pisali bo my casu nie mieli.Tela tyle roboty w bitronie ze az strach! Ojciec mie do miasta do roboty posłali a zem głupi jest to mie ino do bitronu na kierownika przyini ale za to za jakie piniodze! Pan miastowy dyrektor dali podwyszke i tela za 2 kafle robie! Mieze ludziskom norme,casami kogo opiernice i to tyle co mam do roboty!tysionca to ja ojcu na wies wysylam a drugi tysionc to ja odkladam bo nie hulam bo miescie jak te robole ino hajtnonc sie zamieruje
                • Gość: Bezrobotna Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.net.stream.pl 05.12.09, 13:36
                  Hej, ja pracowałam na elektronice 1,5 roku. Może się znamy?
    • malpka-afrykanska Re: Bitron...zastraszanie pracowników 03.07.09, 13:57
      Jesteś ze Ślaska? Lubisz pizze? Wejdz na www.pizzozercy.pl i zamów pizze on-line
      prosto do domu lub biura.
      życzymy SMACZNEGO!!
    • Gość: anonimus Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.chello.pl 03.07.09, 16:58
      witam
      mialem byc na rozmowie kwalifkacyjnej w waszej firmie ale z tego co
      widze w komentarztora dam sobie spokój , kurde zawsze tak jest jak
      kierownikiem zostaje osoba ktora za wszelka cene chce pokazac swoje
      mozliwosci kosztem drugiego czlowieka ale myle ze firma mu to
      wynagrodzi i wyleci szybciej jak sie spodziewa
      kazdy kierownik to h...
      pozd
      • Gość: x Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.adsl.inetia.pl 03.07.09, 17:59
        cytat: kazdy kierownik to h...
        otóż nie h... a ch...
      • Gość: feeee Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.opera-mini.net 22.09.09, 19:40
        Bitron to porazka. Normalni i porzadni ludzie sa tam omijani a wywyzszani sa gbury,pijaki i zlodzieje
      • Gość: animus Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.10, 20:34
        coś sie zmieniło może ostatnio
    • Gość: MARCINEK Re: Bitron...zastraszanie pracowników IP: 94.254.200.* 28.11.09, 20:34
      ECH,CO SIE DZIEJE......

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

</