Gość: ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:55 żyć? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: a Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:49 nie ma takiego sposobu :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Pracuje ciężko, mam skończone studia, co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:56 Przecież przy takich zarobkach to nawet profesor nauk ekonomicznych wysiada. Czemu tak wiele urzędów jest w tym państwie, na które muszę łożyć z mojej skromnej pensji? Który urząd mi pomoże skoro ich jest tak wiele to chyba po coś są, prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozumiem ból Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:55 Postaraj się poszukać czegoś lepszego. Nie można tak się dać wykorzystywać. Pamiętaj TRZEBA WALCZYĆ O SIEBIE ! ! Wiem, że nie jest łatwo się przełamać, ale trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Ale ja szukam innej pracy, myślisz że jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:58 Przecież po pracy szukam, bez rezultatu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rozumiem ból Re: Ale ja szukam innej pracy, myślisz że jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:22 A ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nono Re: 26 IP: *.adsl.easynet.be 06.07.06, 18:26 a co umiesz? jaka szkola ukonczona ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr W... Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:53 Tylko emigracja... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: 80.48.49.* 01.07.06, 17:09 na wyspach się już zapełniło . chyba , że jesteś specjalistą z kilkuletnim doświadczeniem . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biedronka Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 17:38 ja też szukam pracy.ostatnio robiłam za 2,50na godz.(lekka przesada, nie??)no ale cóż!!!moze wyemigrujemy razem:))pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
singielek1 W żaden sposób. 01.07.06, 21:28 O tym, czy możeszw tym cieciorodzie godnie żyć a nie wegetować zdecydowali wcześniej już inni. Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) napisał, iż: Nowi poeci zbyt wiele wody wlewają do atramentu. Czytając sponsorowane arykuły Kwiatkowskiej odnosze wrażenie, że ona zamiast wodu wlewa do atramentu urynę. miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,1506641.html Nie tylko ona jedna pozwala się dyskretnie sponsorować, Mamoń też na codzień nie gardzi tanim atramentem: miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35269,3281891.html Opamiętajcie się częstochowscy dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wdrf Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:44 pociesz się, ja też zarabiam 700zł i pracuję tak już 5 rok. I też przez te 5 lat ciągle szukam czegoś lepszego... bez rezultatu! A wiesz, że są ludzie co zarabiją jeszcze mniej? Znam takich całe tabuny... To upokarzające :(. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:07 oje dzieciatko zarabia 1000 zł i nic je nie obchodzi ani opłaty ani zycie i nigdy nie ma kasy tylko długi jak to bedzie kiedys zyc az boje sie myslec.Czasami chce go uczyc nie skapstwa ale zwykłej oszczednosci to mowi ze młody i chce sie bawic tylko nawet na bilet miesieczny nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn 05.07.06, 19:48 A kto mu daje żarcie? Ty? Jeżeli tak,to kto jest głupi? Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:48 A ja zarabiam 420zł na rękę, kilka lat po studiach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syla Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:51 no niestety ja też ''wyciągam'' 700/m-c a mam dwie córki z tego jedna ma astme i co mam zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Zastanawiam się gdzie leży problem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:52 że tyle zarabiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plasterblaster Re: Zastanawiam się gdzie leży problem, IP: 80.54.172.* 04.07.06, 23:58 Zadaj to pytanie pracodawcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.21.pl / *.21.pl 03.07.06, 18:57 Nikt Ci nie każe pracować za 700 zeta. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale sam mam niewiele więcej (900 zeta) i już dawno doszedłem do wniosku, że będziesz lepiej zarabiać, gdy zmienisz pracę, innego wyjścia nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:53 Ale gdzie jest ta inna praca. Wokół bezrobocie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktosik Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.21.pl / *.21.pl 03.07.06, 21:04 Trzeba szukać, nie ma łatwo. Ja też obecnej szukałem ok. 1 roku. Uwierz, że są firmy, w których się czujesz jakby nie istniała w Polsce (fakt, że nieliczne). Nieraz są potrzebne solidne umiejętności + odrobina szczęścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wykrzyknik Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:17 Ten co założył ten wątek robi sobie z was wszystkich jaja. W Częstochowie bezrobocie jest bardzo małe,czyli pracy nie mają ci co nie chcą lub co nic nie potrafią.Najlepiej by było aby nasz "internetowy biezrobotny biedak" dostawał od państwa zasiłek około 1500 złotych za nicnierobienie. Zresztą powinni dostawać wszyscy którym się nie chce nic robić. Sami się na świat nie pchali.Zrobiono ich a roboty nie nauczono więc teraz niech państwo płaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OLA Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:54 JAKIE BEZROBOCIE JA SZUKAM FACHOWCA OD ROKU I NIC.PRZYCHODZĄ OSOBY KTÓRE NIC NIE POTRAFIĄ A WYMAGANIA.PŁACĘ BARDZO DOBRZE ALE ZA DOBRA PRACE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:40 To może, zamało płacisz aby "fachowiec"zainteresował WSPÓŁPRACĄ z Tobą??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: apropo Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.pl / *.profiline.pl 05.07.06, 12:43 moim zdaniem to nie zrozumiałeś pytania bo ten ktoś pracuje i cały czas szuka czegoś lepszego kim jesteś żeby tak wszyskich kreślić i pouczać i jeszcze jedno wszystkim sie wydaje że jest ok kiedy mają prace za rozsądną stawke tylko że muszą ciężko pracować mówią właśnie to co ty że reszta to nieroby bo ci sie wydaje że niechcą pracować otóż prawda jest taka że nawet niemają takiej możliwości jeśli chodzi o bezrobocie i dużo ofert pracy prosze bardzo zostań dostawcą pizzy i ustrzymuj rodzine powodzenia..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning.calm Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:17 Tak Drogi Wykrzykniku. W Czestochowie nie ma bezrobocia, jest praca... Na jakie ogloszenie nie spojrzysz - akwizycja, wyzysk. Do tego wiekszosc z tych ofert to praca bez ubezpieczenia, bez swiadczen, po prostu na czarno. Jesli tak chcesz pracowac to bardzo prosze. Na dodatek bez gwarancji, ze dostaniesz pieniadze. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmadziks Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.echostar.pl 05.07.06, 15:09 Wykrzyknik, skompromitowałes się. OK, jest praca, za 1000 pln lub mniej( o tym pisze ten, co załozył wątek).Wiem to stąd, ze od dwóch lat siedze w innym mieście, gdzie mamy dochody około 6 tys PLN tylko z pracy jednej osoby( lagalnie, to jedna praca, 8 godzin dziennie, bez sobót i niedziel).Za nami jada juz inni zachwyceni Częstochową informatycy:)- dodam, ze najlepsi na PCZ, ludzie z ogromnymi osiagnieciami, nie chca mieć z CZęstochowa nic wspólnego( oczywiście zawodowo).Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AXI Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.net / *.flatpla.net 05.07.06, 18:53 JAJA TO CHYBA TY SOBIE ROBI8Z? OBRAŻASZ MIESZKAŃCÓW I BEZROBOTNYCH TEGO MIASTA. WSTYDŹ SIĘ, JEŻELI MASZ ODROBINĘ W SOBIE CZŁOWIECZEŃSTWA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.prenet.pl 05.07.06, 19:22 to pewnie jeden z tych pracodawcow co oferuja kokosy (znaczy 650zl netto) i mozliwosci podwyzki, jak rzad nakarze to zwiekszy do 685 :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: 80.54.171.* 05.07.06, 19:43 Tak dużo zarabiasz? To dobrze. W realu płacą 300. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.sawa Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn 05.07.06, 19:46 Jeżeli pytasz o godność,to najpierw musisz ją mieć. Godności nie kupuje się za forsę!!!!!! Nawet jak masz bardzo mało forsy,to możesz ją mieć. Ku.. /niechodzi mi o zawód,ale i o charakter/ ma pieniądze,ale honoru chyba nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morning.calm Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:50 Mmadziks - calkowita racja. Dobrze o tym wiem jak wyglada ta sytuacja. We Wroclawiu pracuja juz od pierwszego czy drugiego roku studenci informatyki pod warunkiem, ze sa w tym fachu dobrzy. I zarabiaja od 1500zl netto w gore! Znajdz taka prace w Czestochowie wykrzyknik, bardzo prosze. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mmadziks Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.echostar.pl 06.07.06, 14:19 Niestety, to sa juz nie odosobnione przypadki.Mnie jest bardzo szkoda znajomych, rodziny itp.W sumie dużo o tym myślę, ale jakoś żyć trzeba( w innym mieście).Pozdrawiam nieudolne władze miasta , a tym co zarabiają 700 pln zycze powodzenia i lepszej pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesław Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.man.czest.pl 06.07.06, 14:50 Domyślam się jeszcze że o porucz tych 700 zł na rękę jesteście zatrudnieni na ½ etatu . Współczuje – strach pomyśleć jak będzie wyglądała wasza emerytura . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Autor Re: Zacznij oszczędzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:51 Jak ci nie starcza 700 złotych to dowiedz sie gdzie dają darmowe zupki. Jedząc za darmo zaoszczędzisz kasę.Zacznij częściej jezdzić rowerem a nie samochodem.Domniemam że masz swój samochód bo większość tych co w kółko narzekają mają swoje auto.Na internet i na komputer też ci kasa ulatuje więc powinieneś się tego przybytku pozbyć.Nie na wszystko wszystkich stać. No chyba że jesteś "biedny bezrobotny" jak my wszyscy :) :) :) Ja też jestem baaardzo biedny bo nie stać mnie na nowe auto i muszę się zadowolić kilkuletnim bez klimy i bez dvd w środku!Taki jestem biedny;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:11 Smutno się robi jeżeli porównać zarobki oraz bezrobocie w Częstochowie i innych wielkich miastach. Częstochowa wlecze się na samym końcu! Dotyczy to przede wszystkim ludzi wykształconych ale nie tylko. Nasi licealiści myślą o studiowaniu poza Częstochową, a absolwenci uczelni zostają już na stałe w Krakowie, Wrocławiu, Gdyni.... U nas żeby dostać posadę informatyka, nauczyciela itp trzeba mieć znajomości i układy, a dla normalnych młodych ludzi to bez sensu. Co więc stanie się z naszą Częstochową? Sami sobie wybieramy władze miasta w wolnych wyborach, dlatego sami jeteśmy współwinni. Krasnoludki przecież nie zgotowały nam takiego losu! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona29 Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: 195.189.52.* 06.07.06, 18:49 ja mam 550 zeta na rękę, jakoś się trzymam ale jak długo nie wiem, jak czegoś nie znajdę lepiej płatnego to chyba oszaleję, i po co mi wyższe wykształcenie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 27l. Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: *.man.czest.pl 06.07.06, 19:29 Ja kiedyś zarabiałam 350zł. podstawa + 2% od zamówienia w Miximporcie na umowę zlecenie. Pracowałam tam 2,5 mies. Drugiego mies. udało mi się zarobić troszkę więcej niż 400zł. Przez ost. dni miałam więcej zamówień, bo rozkręciłam się (lubiłam tą pracę) i zarobiłam około 350zł. za pół miesiąca. Szef powiedział, że napewno ktoś się pomylił i ukradł mi 100zł mówiąc, że tyle mi wystarczy. Jak tylko była możliwość odeszłam. Chyba nie muszę komentować dlaczego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 27l. Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: *.man.czest.pl 06.07.06, 23:49 aha, żeby nie było... mam mgr inż. przed nazwiskiem, a traktowali mnie na równi z osobami, które skończyły szkołę średnią lub niżej.. ahhhh te studia...... najbardziej liczy się doświadczenie, którego nie sposób zdobyć w pełni na studiach dziennych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rybka Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.org 06.07.06, 22:04 Mnie też niepotrzebne wyższe wykształcenie. Pracy nie ma i w durnym markecie muszę za nędzne grosze wykonywać czynności średnio rozwiniętego orangutana i znosić adekwatne traktowanie kierownictwa i klientów. Chory kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Assw Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:05 Słuchaj .... bez wyższego wykształcenia (oczywiście pro forma) też nic więcej nie zdziałasz. Wyższe wykształcenie to jest teraz standard i tego nikt nie zmieni, choć w większości przypadków jest ono do niczego nie potrzebne. Tylko własny minibiznes daje forsę ... u żadnego prywaciarza się nikt nigdy nie dorobi. Znam to z autopsji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gastronomik tylko emigracja-ja zarabialem 500PLZ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.06, 10:01 wyjezdzaj jak najszybciej z tego kraju.Ja z autopsji znam to uczucie bezsilnosci.Jeszcze na poczatku 2004 mialem podobna sytuacje.Zasuwalem w "pubie",a raczej spelunie,codziennie po kilkanascie godzin, za 500 Zeta miesiecznie.Wkurzylem sie, zlozylem aplikacje do Tesco Anglia i tak wyjechalem na Wyspy.Aha,lingwista nie bylem.Glupoty ludzie gadaja,ze testy do tesco sa trudne.Zalozylem sobie cel.Kilka miesiecy sie intensywnie douczalem i wiosna przed dwoma laty wyemigrowalem.W Anglii pracowalem niecaly rok.Zlapalem prace w moim zawodzie-jestem kucharz-kelner w Niemczech.Pracuje w duzej restauracji jako kelner.Pracuje po kilkanascie godzin dziennie-od12 do 14.Samej pensji w na reke mam w przeliczeniu lekko 9000PLZ a napiwkow ponizej 70 EURO dziennie nie schodze,a 100 to normalka. Czlowieku, na co czekasz zmykaj z tego dziadostwa.Teraz doszly jeszcze Finlandia,Szwecja,Hiszpania.Jak sie boisz indywidualnie,to zacznij od Tesco Anglia via Krakow Odpowiedz Link Zgłoś