Dodaj do ulubionych

Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godnie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 12:55
żyć?
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:49
      nie ma takiego sposobu :(
      • Gość: ? Pracuje ciężko, mam skończone studia, co robić? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:56
        Przecież przy takich zarobkach to nawet profesor nauk ekonomicznych wysiada.
        Czemu tak wiele urzędów jest w tym państwie, na które muszę łożyć z mojej
        skromnej pensji?
        Który urząd mi pomoże skoro ich jest tak wiele to chyba po coś są, prawda.
    • Gość: Rozumiem ból Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:55
      Postaraj się poszukać czegoś lepszego. Nie można tak się dać wykorzystywać.
      Pamiętaj TRZEBA WALCZYĆ O SIEBIE ! ! Wiem, że nie jest łatwo się przełamać, ale
      trzeba...
      • Gość: ? Ale ja szukam innej pracy, myślisz że jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 13:58
        Przecież po pracy szukam, bez rezultatu.
        • Gość: Rozumiem ból Re: Ale ja szukam innej pracy, myślisz że jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:22
          A ile masz lat?
          • Gość: ? 26 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:54
            26 lat
            • Gość: nono Re: 26 IP: *.adsl.easynet.be 06.07.06, 18:26
              a co umiesz? jaka szkola ukonczona ?
    • Gość: Piotr W... Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.06, 14:53
      Tylko emigracja...
      • Gość: gość Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: 80.48.49.* 01.07.06, 17:09
        na wyspach się już zapełniło . chyba , że jesteś
        specjalistą z kilkuletnim doświadczeniem .
    • Gość: biedronka Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 17:38
      ja też szukam pracy.ostatnio robiłam za 2,50na godz.(lekka przesada, nie??)no
      ale cóż!!!moze wyemigrujemy razem:))pozdrawiam
    • singielek1 W żaden sposób. 01.07.06, 21:28
      O tym, czy możeszw tym cieciorodzie godnie żyć a nie wegetować zdecydowali
      wcześniej już inni.
      Johann Wolfgang Goethe (1749-1832) napisał, iż: Nowi poeci zbyt wiele wody
      wlewają do atramentu.
      Czytając sponsorowane arykuły Kwiatkowskiej odnosze wrażenie, że ona zamiast
      wodu wlewa do atramentu urynę.
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,1506641.html
      Nie tylko ona jedna pozwala się dyskretnie sponsorować, Mamoń też na codzień
      nie gardzi tanim atramentem:
      miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35269,3281891.html
      Opamiętajcie się częstochowscy dziennikarze.
    • Gość: wdrf Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 21:44
      pociesz się, ja też zarabiam 700zł i pracuję tak już 5 rok. I też przez te 5
      lat ciągle szukam czegoś lepszego... bez rezultatu! A wiesz, że są ludzie co
      zarabiją jeszcze mniej? Znam takich całe tabuny... To upokarzające :(.
      • Gość: gosc Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.06, 22:07
        oje dzieciatko zarabia 1000 zł i nic je nie obchodzi ani opłaty ani zycie i
        nigdy nie ma kasy tylko długi jak to bedzie kiedys zyc az boje sie
        myslec.Czasami chce go uczyc nie skapstwa ale zwykłej oszczednosci to mowi ze
        młody i chce sie bawic tylko nawet na bilet miesieczny nie ma.
        • andrzej.sawa Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn 05.07.06, 19:48
          A kto mu daje żarcie? Ty? Jeżeli tak,to kto jest głupi? Ty?
      • Gość: gość Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.my.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 11:48
        A ja zarabiam 420zł na rękę, kilka lat po studiach...
    • Gość: ? UP IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.06, 09:32
      UP
    • Gość: syla Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.06, 13:51
      no niestety ja też ''wyciągam'' 700/m-c a mam dwie córki z tego jedna ma astme
      i co mam zrobic?
      • Gość: ? Zastanawiam się gdzie leży problem, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 16:52
        że tyle zarabiamy.
        • Gość: plasterblaster Re: Zastanawiam się gdzie leży problem, IP: 80.54.172.* 04.07.06, 23:58
          Zadaj to pytanie pracodawcy ?
    • Gość: ktosik Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.21.pl / *.21.pl 03.07.06, 18:57
      Nikt Ci nie każe pracować za 700 zeta. Wiem, że łatwo powiedzieć, ale sam mam
      niewiele więcej (900 zeta) i już dawno doszedłem do wniosku, że będziesz lepiej
      zarabiać, gdy zmienisz pracę, innego wyjścia nie ma.
      • Gość: ? Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 20:53
        Ale gdzie jest ta inna praca. Wokół bezrobocie.
        • Gość: ktosik Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.21.pl / *.21.pl 03.07.06, 21:04
          Trzeba szukać, nie ma łatwo. Ja też obecnej szukałem ok. 1 roku. Uwierz, że są
          firmy, w których się czujesz jakby nie istniała w Polsce (fakt, że nieliczne).
          Nieraz są potrzebne solidne umiejętności + odrobina szczęścia.
          • Gość: Wykrzyknik Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.06, 21:17
            Ten co założył ten wątek robi sobie z was wszystkich jaja.
            W Częstochowie bezrobocie jest bardzo małe,czyli pracy nie mają ci co nie chcą lub
            co nic nie potrafią.Najlepiej by było aby nasz "internetowy biezrobotny biedak"
            dostawał od państwa zasiłek około 1500 złotych za nicnierobienie.
            Zresztą powinni dostawać wszyscy którym się nie chce nic robić.
            Sami się na świat nie pchali.Zrobiono ich a roboty nie nauczono więc teraz niech
            państwo płaci.
            • Gość: OLA Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 10:54
              JAKIE BEZROBOCIE JA SZUKAM FACHOWCA OD ROKU I NIC.PRZYCHODZĄ OSOBY KTÓRE NIC
              NIE POTRAFIĄ A WYMAGANIA.PŁACĘ BARDZO DOBRZE ALE ZA DOBRA PRACE
              • Gość: fachowiec Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 15:40
                To może, zamało płacisz aby "fachowiec"zainteresował WSPÓŁPRACĄ z Tobą???
            • Gość: apropo Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.pl / *.profiline.pl 05.07.06, 12:43
              moim zdaniem to nie zrozumiałeś pytania bo ten ktoś pracuje i cały czas szuka
              czegoś lepszego kim jesteś żeby tak wszyskich kreślić i pouczać i jeszcze jedno
              wszystkim sie wydaje że jest ok kiedy mają prace za rozsądną stawke tylko że
              muszą ciężko pracować mówią właśnie to co ty że reszta to nieroby bo ci sie
              wydaje że niechcą pracować otóż prawda jest taka że nawet niemają takiej
              możliwości jeśli chodzi o bezrobocie i dużo ofert pracy prosze bardzo zostań
              dostawcą pizzy i ustrzymuj rodzine powodzenia.....
              • Gość: morning.calm Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 13:17
                Tak Drogi Wykrzykniku. W Czestochowie nie ma bezrobocia, jest praca... Na jakie
                ogloszenie nie spojrzysz - akwizycja, wyzysk. Do tego wiekszosc z tych ofert to
                praca bez ubezpieczenia, bez swiadczen, po prostu na czarno. Jesli tak chcesz
                pracowac to bardzo prosze. Na dodatek bez gwarancji, ze dostaniesz pieniadze.

Pzdr.
            • Gość: Mmadziks Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.echostar.pl 05.07.06, 15:09
              Wykrzyknik, skompromitowałes się. OK, jest praca, za 1000 pln lub mniej( o tym
              pisze ten, co załozył wątek).Wiem to stąd, ze od dwóch lat siedze w innym
              mieście, gdzie mamy dochody około 6 tys PLN tylko z pracy jednej osoby(
              lagalnie, to jedna praca, 8 godzin dziennie, bez sobót i niedziel).Za nami jada
              juz inni zachwyceni Częstochową informatycy:)- dodam, ze najlepsi na PCZ,
              ludzie z ogromnymi osiagnieciami, nie chca mieć z CZęstochowa nic wspólnego(
              oczywiście zawodowo).Pozdrawiam.
            • Gość: AXI Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.net / *.flatpla.net 05.07.06, 18:53
              JAJA TO CHYBA TY SOBIE ROBI8Z? OBRAŻASZ MIESZKAŃCÓW I BEZROBOTNYCH TEGO MIASTA.
              WSTYDŹ SIĘ, JEŻELI MASZ ODROBINĘ W SOBIE CZŁOWIECZEŃSTWA.
            • Gość: m Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.prenet.pl 05.07.06, 19:22
              to pewnie jeden z tych pracodawcow co oferuja kokosy (znaczy 650zl netto) i
              mozliwosci podwyzki, jak rzad nakarze to zwiekszy do 685 :P
    • Gość: xx Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: 80.54.171.* 05.07.06, 19:43
      Tak dużo zarabiasz? To dobrze. W realu płacą 300.
    • andrzej.sawa Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn 05.07.06, 19:46
      Jeżeli pytasz o godność,to najpierw musisz ją mieć.
      Godności nie kupuje się za forsę!!!!!!
      Nawet jak masz bardzo mało forsy,to możesz ją mieć.
      Ku.. /niechodzi mi o zawód,ale i o charakter/ ma pieniądze,ale honoru chyba nie ma.
      • Gość: morning.calm Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.06, 19:50
        Mmadziks - calkowita racja. Dobrze o tym wiem jak wyglada ta sytuacja. We
        Wroclawiu pracuja juz od pierwszego czy drugiego roku studenci informatyki pod
        warunkiem, ze sa w tym fachu dobrzy. I zarabiaja od 1500zl netto w gore!
        Znajdz taka prace w Czestochowie wykrzyknik, bardzo prosze.

Pzdr.
        • Gość: Mmadziks Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.echostar.pl 06.07.06, 14:19
          Niestety, to sa juz nie odosobnione przypadki.Mnie jest bardzo szkoda
          znajomych, rodziny itp.W sumie dużo o tym myślę, ale jakoś żyć trzeba( w innym
          mieście).Pozdrawiam nieudolne władze miasta , a tym co zarabiają 700 pln zycze
          powodzenia i lepszej pracy.
          • Gość: Czesław Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.man.czest.pl 06.07.06, 14:50
            Domyślam się jeszcze że o porucz tych 700 zł na rękę jesteście zatrudnieni na
            ½ etatu .
            Współczuje – strach pomyśleć jak będzie wyglądała wasza emerytura .

• Gość: Autor Re: Zacznij oszczędzać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 14:51
            Jak ci nie starcza 700 złotych to dowiedz sie gdzie dają darmowe zupki.
            Jedząc za darmo zaoszczędzisz kasę.Zacznij częściej jezdzić rowerem a nie
            samochodem.Domniemam że masz swój samochód bo większość tych co w kółko
            narzekają mają swoje auto.Na internet i na komputer też ci kasa ulatuje więc
            powinieneś się tego przybytku pozbyć.Nie na wszystko wszystkich stać.
            No chyba że jesteś "biedny bezrobotny" jak my wszyscy :) :) :)
            Ja też jestem baaardzo biedny bo nie stać mnie na nowe auto i muszę się zadowolić
            kilkuletnim bez klimy i bez dvd w środku!Taki jestem biedny;)
    • Gość: Absolwent Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.06, 15:11
      Smutno się robi jeżeli porównać zarobki oraz bezrobocie w Częstochowie i innych
      wielkich miastach. Częstochowa wlecze się na samym końcu! Dotyczy to przede
      wszystkim ludzi wykształconych ale nie tylko.

Nasi licealiści myślą o studiowaniu poza Częstochową, a absolwenci uczelni
      zostają już na stałe w Krakowie, Wrocławiu, Gdyni.... U nas żeby dostać posadę
      informatyka, nauczyciela itp trzeba mieć znajomości i układy, a dla normalnych
      młodych ludzi to bez sensu.

Co więc stanie się z naszą Częstochową? Sami sobie wybieramy władze miasta w
      wolnych wyborach, dlatego sami jeteśmy współwinni. Krasnoludki przecież nie
      zgotowały nam takiego losu!
      • Gość: ona29 Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: 195.189.52.* 06.07.06, 18:49
        ja mam 550 zeta na rękę, jakoś się trzymam ale jak długo nie wiem, jak czegoś
        nie znajdę lepiej płatnego to chyba oszaleję, i po co mi wyższe wykształcenie???
        • Gość: 27l. Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: *.man.czest.pl 06.07.06, 19:29
          Ja kiedyś zarabiałam 350zł. podstawa + 2% od zamówienia w Miximporcie na umowę
          zlecenie. Pracowałam tam 2,5 mies. Drugiego mies. udało mi się zarobić troszkę
          więcej niż 400zł. Przez ost. dni miałam więcej zamówień, bo rozkręciłam się
          (lubiłam tą pracę) i zarobiłam około 350zł. za pół miesiąca. Szef powiedział,
          że napewno ktoś się pomylił i ukradł mi 100zł mówiąc, że tyle mi wystarczy. Jak
          tylko była możliwość odeszłam. Chyba nie muszę komentować dlaczego.
          • Gość: 27l. Re: Kartka wyborcza - krasnoludki? IP: *.man.czest.pl 06.07.06, 23:49
            aha, żeby nie było...
            mam mgr inż. przed nazwiskiem, a traktowali mnie na równi z osobami, które
            skończyły szkołę średnią lub niżej..
            ahhhh te studia......
            najbardziej liczy się doświadczenie, którego nie sposób zdobyć w pełni na
            studiach dziennych.
    • Gość: rybka Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.org 06.07.06, 22:04
      Mnie też niepotrzebne wyższe wykształcenie. Pracy nie ma i w durnym markecie
      muszę za nędzne grosze wykonywać czynności średnio rozwiniętego orangutana i
      znosić adekwatne traktowanie kierownictwa i klientów. Chory kraj.
      • Gość: Assw Re: Zarabiam 700 na rękę, w jaki sposób mogę godn IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:05
        Słuchaj .... bez wyższego wykształcenia (oczywiście pro forma) też nic więcej
        nie zdziałasz. Wyższe wykształcenie to jest teraz standard i tego nikt nie
        zmieni, choć w większości przypadków jest ono do niczego nie potrzebne. Tylko
        własny minibiznes daje forsę ... u żadnego prywaciarza się nikt nigdy nie
        dorobi. Znam to z autopsji.
        • Gość: gastronomik tylko emigracja-ja zarabialem 500PLZ IP: *.dip0.t-ipconnect.de 07.07.06, 10:01
          wyjezdzaj jak najszybciej z tego kraju.Ja z autopsji znam to uczucie
          bezsilnosci.Jeszcze na poczatku 2004 mialem podobna sytuacje.Zasuwalem
          w "pubie",a raczej spelunie,codziennie po kilkanascie godzin, za 500 Zeta
          miesiecznie.Wkurzylem sie, zlozylem aplikacje do Tesco Anglia i tak wyjechalem
          na Wyspy.Aha,lingwista nie bylem.Glupoty ludzie gadaja,ze testy do tesco sa
          trudne.Zalozylem sobie cel.Kilka miesiecy sie intensywnie douczalem i wiosna
          przed dwoma laty wyemigrowalem.W Anglii pracowalem niecaly rok.Zlapalem prace w
          moim zawodzie-jestem kucharz-kelner w Niemczech.Pracuje w duzej restauracji
          jako kelner.Pracuje po kilkanascie godzin dziennie-od12 do 14.Samej pensji w na
          reke mam w przeliczeniu lekko 9000PLZ a napiwkow ponizej 70 EURO dziennie nie
          schodze,a 100 to normalka.
          Czlowieku, na co czekasz zmykaj z tego dziadostwa.Teraz doszly jeszcze
          Finlandia,Szwecja,Hiszpania.Jak sie boisz indywidualnie,to zacznij od Tesco
          Anglia via Krakow
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka