Dodaj do ulubionych

czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś

IP: 80.51.236.* 04.01.07, 15:05
o co w tym wszystkim chodzi. Ksiądz w niedzielę w naszej parafi wyraził
publicznie, że mamy swoje zdanie na temat świątecznej orkiestry i zbiórki
wyraznie w klimacie podtekstu. A ja zawsze uczestniczę w tej zbiórce, mało
tego uważam to za dobry ruch i dlaczego to spotyka się z oporem ze strony
kościoła nie rozumiem. W szpitalu leżało dziecko i właśnie sprzęt z orkiestry
uratował mu życie a nie z parafi.
Obserwuj wątek
    • Gość: jr Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.is.net.pl 04.01.07, 15:08
      no bo ludzie zamiast na tace daja do puszek, zamiast na caritas daja WOSPowi, no
      a pozatym wedlug kosciola Owsiak to antychryst i wogole bo organizuje
      szatanistyczny Przystanek Woodstock - cos wiecej dodac?:)
      • Gość: echo Ja to jestem sZatanista :))))))e IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 17:52
        j.w
      • Gość: Magda Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 18:38
        Dokładnie j/w Absolutnie wyczerpująca odpowiedź
    • Gość: Nowijka Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:09
      Kosciól się czepia za styl zycia jaki propaguje Owsiak "Róbta co chceta".
      Troche w tym racji, te dzieciaki w tym gimnazjum co ta dziewczynkę nagrywali
      komórką właśnie robili co chcieli, a ona nie wytrzymała potem tego psychicznie.
      Ale też mnie to wkurza ze tak bombardują Wośp bo niech zrobią tyle samo, a
      potem oceniaja a nie tylko krytykują nabijając własna kabzę. W jkońcu niech
      czyna za nas mówią, nie słowa.
      • Gość: kkap Kościół czepia się wszystkiego co niechrześcijańsk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:28
        Kościół czepia się wszystkiego co niechrześcijańskie. Owsiak jest krisznowcem,
        poza tym jest człowiekiem bardzo liberalnym. A do tej tragedii o której
        przedmówca wspomniał doszło nie dlatego że robili co chcieli, tylko robili coś
        żeby kogoś skrzywdzić. To "róbta co chceta" ma w sobie drugie dno, jakby się w
        nim zagłębić to znaczy ono tyle co "róbta co chceta ale dajta innym robić co
        oni chcą". To hasło w żadnym wypadku nie usprawiedliwia krzywdzenia innych
        ludzi.
        Sam Owsiak odwala zaś kupę dobrej roboty, kler - środowisko bardzo łase na
        pieniążki widzi w tym straty (no bo każdy racjonalny katolik pomyśli: aaa..
        tyle razy rzucałem na tacę to raz dam na dzieci). Prawda jest taka że większość
        sprzętu w szpitalach ufundował WOŚP, a nie Caritas w którym pieniądze dziwnym
        trafem znikają w niewyjaśnionych okolicznościach (np: Eichmann poleciał do
        Argentyny na biletach Caritasu).
        Pozdrawia bezbożnik kkap.
        • Gość: DD Re: Kościół czepia się wszystkiego co niechrześci IP: 80.51.236.* 04.01.07, 15:37
          święta racja. Brać to oni ale dawać to już nie oni - najlepiej ostatni wdowi
          grosz oddać.
          • Gość: gość Re: Kościół czepia się wszystkiego co niechrześci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:52
            Znam przypadek, kiedy na potrzeby pewnego dziecka zbierano pieniądze poprzez
            Caritas. Ludzie dawali kupę kasy, bo znali sytuację tego dzieciaka. Gdy
            nadszedł koniec zbiórki i czas przekazania pieniędzy to rodzina dostała taką
            kwotę jaką niejeden ofiarodawca przekazał. Warto przyjrzeć się działalności
            Caritasu. Pytam ile pieniędzy przekazał Caritas po katastrofie MTK na Śląsku?
            Przypadki takie można mnożyć.
        • Gość: lizka Re: Kościół czepia się wszystkiego co niechrześci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 15:49
          Gośc portalu Nowijka napisał(a):
          >Kosciól się czepia za styl zycia jaki propaguje Owsiak "Róbta co chceta".
          >Troche w tym racji, te dzieciaki w tym gimnazjum co ta dziewczynkę nagrywali
          >komórką właśnie robili co chcieli, a ona nie wytrzymała potem tego
          >psychicznie.

Gość portalu: kkap napisał(a):
          >A do tej tragedii o której
          >przedmówca wspomniał doszło nie dlatego że robili co chcieli, tylko robili
          >coś
          >żeby kogoś skrzywdzić. To "róbta co chceta" ma w sobie drugie dno, jakby się
          >w nim zagłębić to znaczy ono tyle co "róbta co chceta ale dajta innym robić
          >co oni chcą".

Kkap, dzięki za wytłumaczenie tego zwrotu, ba ręce mi opadły
          jak przeczytałam, co znaczy hasło "róbta co chceta" dla Nowijki,
          przez chwilę pomyślałam, że skoro ludzie w taki sposób je interpretują,
          to chyba powinni zakazać jego uzywania...

moim marzeniem jest,
          aby każdy człowiek umiał posługiwać się rozumem...
          niby niewiele, ale dla niektórych nieosiągalne
          • Gość: ja Re: Kościół czepia się wszystkiego co niechrześci IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.07, 16:34
            pomagam osobiscie bo wiem komu.fundacjom juz nie wierze.....nie!!!!!
            • Gość: Madziula Re: Kościół czepia się wszystkiego co niechrześci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.01.07, 17:18
              Czemu czepia sie Kościół to pewnie nikt sie nie dowie tak naprawdę, aczkolwiek
              jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę... Jestem katoliczką, a nasza wiara
              każe pomagać ludziom, co właśnie WOŚP czyni...Więc skąd ta nogonka kleru? ;> i
              wiem o czym mówię, bo moja siostra żyje obecnie tylko dzięki sprzętowi
              zakupionemu przez orkiestrę (już ładnych 9 lat temu)... Od tej pory pomagam i
              również zachęcam :)) Pozdrawiam :)
          • skugge do lizka 05.01.07, 03:12
            hehe lizka śliczna puenta :D

ps.moja wczesniejsza wypowiedz to oczywicie nei do forumowiczki powyzej mnie
            tylko do Nowijki glupiej pijki :D tak sie zrymowało <lol>
      • skugge Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś 05.01.07, 03:08
        ale wyjechalas z tym porownaniem z tymi szczeniakami z gimnazjum. Wyszlo na t
        oze Owsiak mowi a wszyscy go sluchaja. Bo przeciez nikt nie wiedzial co to
        znaczy "robta co chceta" przed Owsiakiem .

kretynka! :|

a WOSP i Owsiaka dlatego krytykuja czarni bo wiecej idzie na tace Owsiaka a nie
        Koscioła. A jak wiekszosć wie Kościół to ogromny obrzydliwy potwór ktory chce
        jak najwiecej dla siebie.

w slowniku szukaj odpowiedzi pod literka K (jak konkurencja)
        • Gość: Nowijka do skugge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 08:18
          Coś ty mnie tak zaatakował zaraz? Przecież nie mówię, ze rozumię atak kościoła
          na Owsiaka, a wręcz odwrotnie, że też uważam, że kościół nic nie robi dla
          potrzebujacych. Kościół uważa ze trzeba zyc w ryzach, przestrzegając jakichś
          zasad, prawd i hasło "róbta co chceta" sie temu przecistawia, nawet jeśli
          dodamy ciag dalszy jak ktos z przedmówców " i pozwólmy innym robić co chcą".
          Nadal jest to niezgodne z kościołem. Co nie znaczy że oni sami nie robią co
          chcą co mamy okazję właśnie obserwować z abp Wielgusem. Kłamał w żywe oczy i
          delikatnie czekamy na jego zdanie na ten temat, gdyby chodziło o polityka to
          już objechali by człowieka i zniszczyli mu karierę.
          Więc jak napisałam wyżej, NIECH CZYNY, NIE SŁOWA MÓWIĄ O NAS!
          • Gość: N.I.P. Re: do skugge IP: 89.174.23.* 05.01.07, 09:55
            Dziewczyno, Ty ni w ząb nie jarzysz o co tu chodzi!!!!!(...???...)
            • Gość: Nowijka Re: do skugge IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 11:09
              Więc mi to naświetl.
              • Gość: N.I.P. Re: do skugge IP: 89.174.23.* 05.01.07, 12:42
                OK! .... kościół w swoich naukach mowi wyraźnie o wolności i swobodzie naszego
                zycia,te zakazy i reguły (o których piszesz,że kościol nam narzuca) są drogą
                (sposobem)do naszej wolności ponieważ tylko wolni od "grzechu" jestesmy naprawde
                wolni(nie musimy wtedy kombinować, kłamać,możemy każdemu spojrzeć w twarz bez
                obawy ,że wie o nas coś co nas może skompromitować, A TYM SAMYM MA MAD NAMI
                WLADZę !!!). idąc dalej, grzech przez nas popelniony nigdy nie pozostaje bez
                konsekwencji dla innych ludzi(....bardzo często dla najblizszych i kochanych
                przez nas osob)i ten sam grzech , wcześniej czy później, w taki czy inny sposób,
                powraca do nas rykoszetem, przez co szkodzimy sobie podwójnie raz nosząc brzemie
                popelnionego czynu,a dwa ponosząc w jakimś stopniu jego konsekwencje. Jedyną
                drogą do unikniecia takiej sytuacji jest szacunek i zrozumienie dla drugiego
                czlowieka A W PIERWSZEJ KOLEJNOSCI DLA SIEBIE SAMEGO!(...nie mozna szanować
                kogoś nie szanując siebie)ponieważ naprawdę kochajac siebie nie możemy się
                ograniczać i krzywdzić a tym samym nie bedziemy krzywdzić i ograniczać innych i
                to jest sedno'... NIE OGRANICZAJMY SIę !!!!(grzechem) RóBMY CO CHCEMY!!!!
                (..byle nie szkodząc innym a tym samym sobie)i dlatego słowa J.Owsiaka "RóBTA CO
                CHCETA!!!" rozpatrywane w kontekscie jego nawoływania do tolerancji i szacunku,
                oraz tego jak wiele zrobił dla innych (..sama napisałaś nie patrzmy na słowa
                tylko na czyny) W żADEn SPOSóB NIE KOLIDUJą Z NASZą WIARA !!!(..z oczywistych
                powodów napisałem to bardzo lakoniczne i stanowi jedynie zarys tematu i
                przepraszam za chwilami pompatyczny styl mojej wypowiedzi) Pozdr....
                • Gość: Nowijka Re: do N.I.P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 13:25
                  To fakt, w tym toku rozumowania to nawet 10 przykazań nas nie ogranicza tylko
                  pomaga żyć bezgrzesznie. Jest drogowskazem, a nie regulaminem.
                  Tylko że jakkolwiek bralibyśmy to na logikę, mój ksiądz bez przerwy grzmi z
                  ambony, że niepodoba mu się to hasło. Nie dastałam kiedyś rozgrzeszenia bo
                  mieszkałam z obecnym mężem wtedy jeszcze bez ślubu. Usłyszałam że skoro Owsiak
                  jest moim bogiem to że jestem przekleta i zebym do spowiedzi poszła do Owsiaka
                  skoro moge robic co mi się podoba.
                  • Gość: N.I.P. Re: do N.I.P IP: 89.174.23.* 05.01.07, 13:35
                    Ja rownież nie biorę udziału we mszach w swojej parafii ani na J.G.(...tam
                    ciągle słychać o radio "M") Ale od jakiegoś czasu regularnie modlę się na
                    niedzielnych mszach halowych obok J.G. naprawde warto tam przyjść, to zupełnie
                    inne podejście do wiary Pozdr...
    • Gość: ewwa Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: 195.116.125.* 04.01.07, 17:45
      No tak jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ale wydaje mi się, że dla
      Kościoła to nie jedyny powód, żeby atakować Owsiaka. Moim zdaniem to zwykła
      zazdrośc (nie tylko o pieniądze i ich ilość)- Owsiakowi udało się bardzo łatwo
      to, co nie udaje się Kościolowi już od wielu lat- zebrać młodzież, zainteresować
      ich, przyciągnąc do siebie (powiedzmy sobie szczerze, że Kościół nie ma nic do
      zaoferowania młodemu czlowiekowi), dać im wiarę, że wcale nie są maluczcy i
      jedyne co mogą w zyciu to nadstawiać drugi policzek- Owsiak dał młodym, starym ,
      wszystkim osobom poczucie, że robią coś dobrego, że potrafią coś osiągnąć, a
      Kościół jedyne co może zaproponować to umartwianie się i ciągłe wyznawanie
      grzechów. Kościół wyznaje zasadę zabraniania wszystkiego odgórnie, a Owsiak
      zasadę- rób to, na co masz ochotę (oczywiście, że rozumienie tego dosłownie-
      jesli masz ochotę skrzywdzić innych to zrób to- jest bezzasadne; jeśli ktoś chce
      skrzywdzić innych to to zrobi), nie bój się mówić, co myślisz, nie bój się
      przyznać, że słuchasz takiej i takiej muzyki, interesuje Cię inna wiara- Twoja
      sprawa- prawda jest taka, że dla Owsiaka ludzie są bardziej równi niż dla
      Kościoła (heh a przecież dla Boga każdy miał być równy:/). Owsiak nie jest
      Krysznowcem, tylko osoba niewiedząca nic o tej sekcie może tak mówić, ale fakt,
      że pozwala młodym ludziom wyznawać to, na co mają ochotę też musi bardzo wkurzać
      Kościół. A poza tym od wielu lat różne instytucje, partie itd próbują znaleźć
      haka na Owsiaka i się nie udaje, wszystko jest jawne, wszystkie rachunki są w
      porządku, nie można mu nic zarzucić- i to musi jeszcze bardziej wkurzać Kościół,
      dlatego pozostaje im manipulowanie ludźmi którzy idą do Kościoła, na szczęście
      ludzie już się temu za bardzo nie poddają i tak czy inaczej idą coś wrzucuć na
      dizeciaków:)
      • skugge ewwa bravo bravoo 05.01.07, 03:17
        tylko Cie poprawie -
        "Moim zdaniem to zwykła
        zazdrośc (...) Owsiakowi udało się bardzo łatwo
        to, co nie udaje się Kościolowi już od wielu lat- zebrać młodzież, (...), dać
        im wiarę, że wcale nie są maluczcy ... "

Chodzilo Ci chyba - "dać im wiare ze sąmaluczcy" a nei ze nie są. Taki mały
        błąd w tekscie .
        • Gość: gosc Re: ewwa bravo bravoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 07:06
          Gdyby z finansami orkiestry było cos nie tak to dawno by nie grała a mamy bogu
          dzieki pietnasty finał.Teraz zaczyna grac koscioł czyli koleduje co z tego
          dostana dzieci?
          • Gość: driver Re: ewwa bravo bravoo IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.01.07, 08:12
            Gość portalu: kkap napisał(a):

> Kościół czepia się wszystkiego co niechrześcijańskie. Owsiak jest
            krisznowcem,
            > poza tym jest człowiekiem bardzo liberalnym. A do tej tragedii o której
            > przedmówca wspomniał doszło nie dlatego że robili co chcieli, tylko robili
            coś
            > żeby kogoś skrzywdzić. To "róbta co chceta" ma w sobie drugie dno, jakby się
            w
            > nim zagłębić to znaczy ono tyle co "róbta co chceta ale dajta innym robić co
            > oni chcą". To hasło w żadnym wypadku nie usprawiedliwia krzywdzenia innych
            > ludzi.
            > Sam Owsiak odwala zaś kupę dobrej roboty, kler - środowisko bardzo łase na
            > pieniążki widzi w tym straty (no bo każdy racjonalny katolik pomyśli: aaa..
            > tyle razy rzucałem na tacę to raz dam na dzieci). Prawda jest taka że
            większość
            >
            > sprzętu w szpitalach ufundował WOŚP, a nie Caritas w którym pieniądze dziwnym
            > trafem znikają w niewyjaśnionych okolicznościach (np: Eichmann poleciał do
            > Argentyny na biletach Caritasu).
            > Pozdrawia bezbożnik kkap.

> Kościół czepia się wszystkiego co niechrześcijańskie. Owsiak jest
            krisznowcem,

To chyba dobrze,ze my katolicy chcemy,zebyu Owisk przestal sie wyglupiac z tym
            Kriszna.A co on z Tybetu czy Chin pochodzi?Jak juz napomknalem Owsiak
            niepotrzebnie gra showmana.Duzo traci,ze robi z siebie super stara.Uwazam,ze
            przy dzialalnosci charytatywnej w Europie, nie ma sie co wyglupiac i blaznowac
            w stylu Krischna,tylko byc soba, czyli katolikiem.

>poza tym jest człowiekiem bardzo liberalnym.
            Aha? To dla mnie nowosc, alabo ty na WOS spales zamiast sie uczyc.Od kiedy
            Owsiak ineteresuje sie ekonomia.Dla mnie, to pomimo podeszlego wieku,laik
            zyciowy,nie majacy pojecia o gospoadrce wolnorynkowej(wtedy moglbys go
            definiowac jako liberala ekonomicznego)

> sprzętu w szpitalach ufundował WOŚP, a nie Caritas w którym pieniądze
            dziwnym
            > trafem znikają w niewyjaśnionych okolicznościach (np: Eichmann poleciał do
            > Argentyny na biletach Caritasu).

i chwala WOSP za to.
            Nie wiem,czy Eichman pojechal do Argentyny za pieniadze Caritasu.
            jedno jest pewne o kazdej armii mozna pisac pozytywnie i negatywnie.
            Tak armia i instytucja niemiecka miala w swoich szeregach zbrodniarzy, jak i
            armia sowiecka i armia komunistycznego wojska polskiego.
            Ty napisales o Eichmanie, ja moge napisac o Zukowie,ktory nie oponwoal na
            gwalty mordy rabunki.Plus kazal zniszczyc statek z uciekinierami cywilami z
            Gdanska 1945 (Bismarck) - prawnie morderstwo.Eichmana spotkala zasluzona kara,
            a Zukowa nie.A oboje nie zaslugiwali na miano oficerow,gdyz byli mordercami.

• Gość: Boogey Re: ewwa bravo bravoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 08:41
              Skąd Ty masz takie wiadomości chłopie????? Bismarck był to pancernik zatopiony
              27 maja 1941r na Atlantyku tak więc miał raczej małe szanse ewakuowac
              uchodźców. Robił to statek Wilhelm Gustloff. I wyszedł on głównie z
              uciekającymi żołnieżami z dywizji szkolnej okrętów podwodnych oraz uchodzcami
              cywilnymi z Gdyni a nie z Gdańska. A Żukow raczej miał małe szanse wydac
              polecenie ataku na ten statek bo został on odkryty przypadkiem przez kapitana
              Aleksandra Marinesko, z okrętu podwodnego S13. A raczej nie pytali się dowódcy
              okrętów czy moga kodoś atakować czy nie. Poczytaj zanim cos palniesz.
              • Gość: Boogey Re: ewwa bravo bravoo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 08:52
                Jeśli Twoje wiadomości o Owsiaku są identyczne jak te o Bismarcu i Zukowie to
                gratuluje "umysłu ścisłego"
                • Gość: ... Z wypowiedzi drivera... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:07
                  " Uważam, że przy działalności charytatywnej w Europie(!), nie ma się co
                  wygłupiać i błaznować w stylu Krischna,
                  TYLKO BYĆ SOBĄ, CZYLI KATOLIKIEM"

trzymajcie mnie.....................
                  • Gość: Boogey Re: Z wypowiedzi drivera... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.07, 09:18
                    Aaaaa taaak. Masz rację to tez mnie ujęło. Teraz wiem co to znaczy jak ktos do
                    mnie mówi "bądź sobą".
                    • skugge Re: Z wypowiedzi drivera... 05.01.07, 12:25
                      Gość portalu: Driver napisał(a):

"tylko byc soba, czyli katolikiem. " buaaaaaaaaaaaaahahahahaahaah

to pewnie jakis łONRowiec <wyśmiewa>
                      poczciwy katolik i genialny historyk <hahaha>
                    • Gość: driver Re: Z wypowiedzi drivera... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 05.01.07, 12:26
                      Nie ma sprawy-mea culpa.Piszac Bismarck,wiedzialem, ze cos nie tak.Jasne,ze
                      Gustlow.Zapomnialem,glupio mi.Jestem samokrytyczny.Natomiast,bardzo stary
                      krewny z Gdanska mowil mi,ze ten rozkaz wydal Zukow.Jesli sie mylil,to sorki
                      takze-chociaz tutaj nie mam mojej winy,gdyz polegalem na "chodzacej historii"
                      Robie malo bledow,ale jesli robie,to sie przyznaje-nie mam z tym problemow.
    • Gość: Tax-driver Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.pl 05.01.07, 13:11
      Abstrahując od stosunku kościoła do Owsiaka uważam, iż facet niepotrzebnie
      przyzwyczaja naród do żebractwa. To państwo powinno z naszych podatków
      finansować służbę zdrowia. W przeciwnym wypadku może od razu zacznijmy zbierać
      na inne sektory życia publicznego, czemu nie na górników, nauczycielki,
      hutników. Zbierajmy dla wszystkich. A Owsiak z małżonką zrobią póżniej
      przystanek Woodstock dla ćpunów.

Niejaki Warren Buffet przekazał niedawno swój majątek na fundację Billa Gatsa.
      Człowiek, który ciężko tyrał całe życie i doszedł do ogromnych pieniędzy. To
      jest dobroczynność. Dobroczynność Owsiaka polega na wyciąganiu na siłę
      pieniędzy z kieszeni ludzi. Nie raz byłem świadkiem zachowań zbierających,
      którzy ostracyzmowi poddawali tych, którzy dali za mało, albo mając już po 3
      serducha na ubraniu nagabywani byli o kolejne datki.

Dobroduszność ma wynikać z potrzeby serca. Gdyby sprzedać cały czas antenowy w
      programie 2 TVP poświęcany na relacjonowanie finałów wośp i obsługę to wpływy
      byłyby zdecydowanie większe. Przecież już to policzono. O co więc chodzi? O
      kasę, nie tylko dla dzieci, ale dla Jureczka, małzońki Lidi i córuni
      Aleksandry, także zatrudnionej w fundacji.

Klerowi też nie ufam, więc wspieram fundacje prowadzące hospicja. Nie twierdzę,
      że dzieki wośp ocalono wiele ludzkich istnien, ale przyokazji zmanipulowano i
      ogłupiono miliony naiwnych Polaków
      • Gość: N.I.P. Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: 89.174.23.* 05.01.07, 13:28
        ....chyba nie powinienem tracić czasu na komentowanie tych wypocin.(...ale
        zapytam , kto cie do cholery tak skrzywdził? bo chyba tylko ktoś mocno
        "poraniony"może mieć aż tyle jadu w sobie. Wyluzuj !! zafunduj sobie
        psychoterapie czy co...?)
      • Gość: KA Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: 80.51.236.* 05.01.07, 14:00
        TAxi -driver aleś wymyślił. To wg ciebie najlepiej usiąść i nic nie robić bo
        zawsze ktoś kto jest oraganizatorem czy to zbiórki na dzieci czy nasze czy
        afrykańskie ma dzieci : córeczki i syneczków i żonki lub mężusiów. To co
        wszyscy złodzieje i nikt nie zasługuje na zaufanie. A skad przekonanie że
        pieniązki oddane na hospicjum nie zostana sprzeniewierzone. Przecież
        organizator tej zbiórki też ma rodzinę: córeczki a może i syneczków. No
        zastanów sie jaki ma sens twoje rozumowanie.
    • std20045 Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś 05.01.07, 13:20
      Bo prawda jest taka : Ksieza nie potrafią dawac a tylko brac !!! WOŚP daje i
      pomaga a to najwazniejsze , Kościól oraz czesciej staje sie firma -ktorej celem
      jest tylko wzbogacanie sie :( az zal czasem pomyslec ze człowiek umiera / nie
      mial za co zyc a ksiadz nie pochowa go bo... kasa jest najwazniejsza . Cz Bog
      kaza sobie placic ?? pewnie jaks nowa historia
      powstaje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
    • e-tygodnik.pl Senator Ryszka broni arcybiskupa Wielgusa 08.01.07, 11:01
      www.e-tygodnik.pl/?p=p_131
      • Gość: driver Re: Senator Ryszka broni arcybiskupa Wielgusa IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.07, 11:12
        Od razu widac,ze nie jestes katolikiem i zerujesz na ludzkiej tragedii.
    • Gość: zwolennik Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:12
      bo zamiast na tace w kosciele, to daja Owsiakowi - nie moga zrozumumiec tego
      fenomenu
      • Gość: driver Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.dip0.t-ipconnect.de 08.01.07, 11:18
        Zreszta temat jest o dziwaku Owsiaku.Koles robi ogolnie dobrze dzieki
        dzialalnosci charytatywnej ale tekst "robta co chceta" jest prostacki. Powtorze-
        niepotrzebnie robi z siebie blazna.Jesli chodzi o ksiezy w Polsce,to ludzie
        podobnie jak lekarzy ich przyzwyczali do dziadostwa i sami im daja pieniadze.
        • Gość: jr Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 11:45
          racja powinien wymyslec haslo piekna polszczyzna najlepiej zeby bylo
          13-gloskowe, zeby mialo rym i wiele innych, haslo jest proste i takie powinno
          byc a ze niektorzy je zle rozumieja no coz trudno.

"robi z siebie blazna" jak chcailbym zeby w polsce bylo wiecej takich blaznow,
          szczegolnie w rzadzie to moze by sie cos ruszylo w tej polsce ku lpeszemu
          • Gość: kkk Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.07, 13:28
            brawo, brawo, brawo - masz racje
        • Gość: Magda Re: czemu kosciół czepia sie Owsiaka-wie ktoś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.01.07, 15:15
          Kolesiu driver- wrzuć na luz i nie rób z siebie błazna
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka