Dodaj do ulubionych

Akademia Polonijna

IP: 212.87.241.* 14.03.07, 20:20
Co sądzicie o studiowaniu na AP?? Ja myślałam że będzie gorzej, ale w sumie
jestem zadowolona :)
Obserwuj wątek
    • malwing Re: Akademia Polonijna 14.03.07, 20:31
      jest taka opinia - płacisz to studiujesz ...
      mam koleżankę , która studiuje i jest zadowolona - nadmienie tu, że dziewczyna
      się uczy i nie zdaje po kilka razy tych samych egzaminów ...
      • Gość: xyl Re: Akademia Polonijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 13:02
        Mam porównanie dziennych filologii na Ak. Pol. i na jednym z renomowanych
        uniwerków. Krótko: poziom, zakres, wymagania, warunki studiowania są (dla
        kogoś, kto chce coś po studiach umieć) ZNACZĄCO lepsze na Ak. Pol. Uniwerek
        rozczarowuje - wysiłek żaden, ilość przedmiotów mniejsza, organizacja zajęć do
        kitu, ot lepszy kurs językowy szumnie nazwany filologią....
        • Gość: angrusz Re: Akademia Polonijna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.07, 15:00

To dlaczego tam się pchają . Czy tylko dlatego , że tan darmo a tu spora kasa ?
          Twoje zdanie mnie nie przykonuje .
          • Gość: xyl Re: Akademia Polonijna IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.03.07, 17:26
            Mam dobre porównanie. Z autopsji. Niestety, po uniwerku spodziewałem się o
            wiele więcej.... (przykład: zajęc na lektoracie nie ma przez cały semestr bo:
            brak sali (!!!) i brak lektora (!!!) - zaliczenie na koniec semestru oczywiście
            obowiązkowe. Można też porównać chociażby plany zajęć na poszczególnych latach.
          • Gość: Asia Re: Akademia Polonijna IP: 212.87.241.* 15.03.07, 17:28
            dlatego, że uniwersytet brzmi dumnie, nie to co jakaś tam akademia... ale prawda
            jest taka że często właśnie te akademie mają lepszy poziom :) ja przyznam że
            niektóre przedmioty się olewa, ale są też takie że faktycznie trzeba się
            przyłożyć żeby zaliczyć. poza tym ja chcę coś umieć, a nie tylko dostać dyplom :)
            • Gość: obiektywny Re: Akademia Polonijna IP: 212.87.232.* 16.03.07, 10:53
              Akademia polonijna ma to do siebie, że w programie studiów każadego kierunku
              maw programie studiów obowiązkowe egzaminy jezykowe np LCCI, ZDfB... Studenci
              Administracji, Ekonomii czy Pielęgniarstwa zdają obowiązkowo I i II stopień a
              filologia dodatkowo III, ponadto podchodzą do egzaminu potwierdzajacego
              umiejetności komputerowe. Ja jako pracodawca miałbym jasny wybór tzn: czy
              wybrac osobe która ma sam dyplom ukończenia szkoły wyzszej czy osobe
              posiadajacą oprócz dyplomu certyfikaty językowe (LCCI, DELE, ZDfB itd) lub
              komputerowe (ECDL). Oczywiscie studiując na Państwowej uczelnii mozna też
              uzyskać ww certyfikaty ale w większości przypadków już nie w Uczelni lecz
              gdzies na zewnątrz i we własnym zakresie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka