Dodaj do ulubionych

" By żyło się lepiej "

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 21:41

Hasło PO . Owszem , by żyło sie lepiej górnemu 5 % ludzi w Polsce .
Obserwuj wątek
    • amtree Re: " By żyło się lepiej " 22.09.07, 21:45
      A komu żyje się lepiej przy Twoim wyidealizowanym PiS?
      • Gość: K2 chory do andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 21:58
        Powiem ci Andrzej że ja mam w tej chwili takie wrażenie, że PiS chce
        zrobic cos takiego żeby wszystkim żyło się równo z sąsiadami, .....
        ale równo źle i równo biednie. Bo naród biedny to naród uległy

Kurcze Andrzej mamy puki co demokrację (chociarz nie jestem pewien)
        a w demokracji jest tak że kto chce pracować i zarabiać to zarobi, i
        demokracja ma jeden wielki plus nietoleruje ludzi bez ambicji i leni.
        Bo co mnie obchodzi jakiś "ślimok i niedojda życiowa" która sobie
        rady nie daje, kto pracuje tan ma!!!

A co do ciebie to tobie chyba wygodnie ci na bezrobotnym, bierzesz
        zasiłek dorabiasz sobie korkami i masz kupe czasu na plecenie
        farmazonów na forum. A sowoja droga ciekawe czy masz zarejstrowaną
        działalność gospodarczą? a więc niedziwię ci się że chwalisz sobie
        czwartą RP, ale ta twoja nowa RP odziedziczyła takich nierobów jak TY
        • Gość: gucio Re: do andrzeja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.07, 00:51
          Jarkowi chodzi o to, żeby wszyscy mieli gó.. ale po równo...
          • Gość: angrusz Re: do andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 08:29

Do gucia :

Tak , zalezy jakie się wartości wyznaje .
            Jeśli się jest katolikiem , chrześcijaninem to nawet zasada po równo
            nie jest tragedią .
            Ale jeżeli brak to najpierw każdemu po równo by każdy przeżył .A
            potem można dzielić według zasług pracy no i potrzeb.

Taki rozziew dochodów jak w Polsce nie jest dobry .
            Jest pewna wąska grupa która coraz bardziej się bogaci . A i ich
            bogactwa bardziej wypływa z " układów " aniżeli z pracy . Tak już
            było .
            Potem ci " oligarchowie " spowodwali upadek państwa I RP.
            Może to się powtórzyć .
            • Gość: JO Re: do andrzeja IP: *.iplus.com.pl 24.09.07, 14:59
              POPIERAM CIĘ ANGRUSZ.
              JA TEŻ CHCE PO RÓWNO TAK JAK MA RYDZYK I JANKOWSKI i JG.
              a NIE CHCE PORÓWNO TAK JAK MASZ TY .MYŚL...MYŚL ..
              PiS RZĄDZI A TY NA BEZROBOCIU NA CZARNO KORKI DAJESZ ABY
              PRZEŻYC !!!!!!
              A JA CHCE PO RÓWNO ABY WSZYSCY MIELI TYLE CO JANKOWASKI i RYDZYK
              A NIE G...O
              • Gość: angrusz Re: do Jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:28

Jesli chcesz by wyszcy mieli tyle co Jankowski to chyba utopia .
                Nigdy bogactwo nie było rozproszone .
                Ale w zasadzie tak . W porównaniu z murzynami z Afryki to jestesmy
                bogaczami . jedni bardziej drudzu mniej .
                Pomyśl , że w Afryce pojemnik po płynie do mycia naczyń to cenne
                narzędziea ty to wyrzucasz .
                Reprezentujesz mlodzieńczy typ liberalizmu . Pozyjesz , potkniesz
                się kilka razy ( albo ci ktoś nogę podstawi ) to ci i poglądy się
                zmienią
            • Gość: JO Re: do andrzeja IP: *.iplus.com.pl 24.09.07, 15:02
              Ale jeżeli brak to najpierw każdemu po równo by każdy przeżył .A
              > potem można dzielić według zasług pracy no i potrzeb
              IZNOWU TACY KOMUNISCI JAK TY CHCĄ DOJŚĆ DO WŁADZY .
              SKĄD JA TO ZNAM KAZDEMU WEGŁUG POTRZEB SPOŁECZNIE UZASADNIONYCH
              • Gość: angrusz Re: do Jo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:24

Do Jo:

Komunistą nie jestem lecz katolikem. Więc wg mojej wiary kazdy
                winien móc przeżyć . a dopiero potem wg pracy ale czasem wg potrzeb
                np rodzina wieloosobowa ma wiele potrzeb . Moje sumienie nie byloby
                czyste gdybym nie pomagał im a tylko sam na siebie całość wydawał
                nawet jesli to owoce mojej pracy .
                Takie mam sumienie .
                Ty inne , wolno ci .
                Patrz a w Komunie nie byłoby ci wolno .
        • Gość: angrusz Re: do andrzeja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 08:25

Do K2 :

Pracuję , staram się , leniem nie jestem ,ale wielkiego majatku sie
          nie dorobiłem.
          Ot tak jak drzewo w czasie dobrego roku ma dobry przyrost słoi ale
          na pewno ta grubość nie idzie w centymetry .
          W taki razie jak to sie dzieje , ze człowiek w latach 80-tych mając
          ok 35.000 usd w ciągu 20 lat dochodzi do fortuny 3 mld zł .
          Masz w naturze takie przyrosty .
          Ba w normalnej gospodarce takie stopy zysku , gdzie jest konkurencja
          i normalne układy .
          To wyjatki , które polegają na szczęśliwym trafie , jak np Bill .
          Gates . Dlatego bardzo sceptycznie podchodzę do tych co tak
          wychwalaja te " liberalne zasady gospodarcze ".
          Widziałem je na własne oczy .
          Rzeczywiście leniom , nieudacznikom musi dziać się źle - ale jestem
          chrześcijaninem no i wiem , że nie mogą ono " zdychać z głodu po
          płotem " .
          A ty nie bądź taki pewny siebie . Bo jak ci się powodzi , to jak
          długo już miesiąc , rok , dwa lata .?? Masz jeszcze wiele lat życia
          a wtedy może być różnie i może będziesz musiał prosić państwo o
          pomoc .
          • Gość: Michał Kaśkosz Re: do andrzeja IP: *.149.dsl.mel.iprimus.net.au 23.09.07, 09:11
            Do Angrusza

Widzę, że motywem twojego działania jest zwykła zazdrość, cóż mnie obchodzi, że
            ktoś ma majątek 3 mld złotych? Niech ma na zdrowie. Daje miejsca pracy i płaci
            podatki.
            Mnie obchodzą moja sprawy, żeby drogi po których jeżdżę były w dobrym stanie i
            nie musiał się martwić o żonę w ciąży czy dzieci czy przetrwają wycieczkę do
            Zakopanego.
            Żebym mógł sobie wybudować mały domek bez starania się o setkę pozwoleń.
            Żebym mógł sobie założyć małą firmę bez kolejnego załatwiania setki pozwoleń.
            Żeby urzędnicy skarbowi nie zniszczyli mojego dorobku błędnymi decyzjami lub nie
            respektowali obowiązującego prawa, czuli odpowiedzialność za swoje decyzje. Żeby
            byli kompetentni a nie krewni i znajomi.
            Żebym mógł normalnie i bezpiecznie żyć u siebie bez wmawiania mi w co mam
            wierzyć i kto ma monopol na prawdę.
            Żeby posłowie nie próbowali wydać pieniędzy z moich podatków lub dotacji
            europejskich na betonowy pomnik w stolicy lub jedną z najgorszych uczelni w Polsce.
            Żebym miał komfort tego, że jeżeli zrezygnuje z pracy to będzie kilka innych
            posad w moim mieście.

Każda partia to obiecuje zarówno PiS jak i PO tylko, że PiS już miał swoją
            szansę przez dwa lata nic nie zrobili, były tylko nieustanne kłótnie i
            nieustanny kryzys. I tak samo mnie jak kilku innym osobom wydaje się, że tym
            kryzysem próbuje się przykryć brak działania w innych sferach, takich jak rozwój
            infrastruktury i gospodarka.
            Co jeszcze kluje moje oczy. PiS staje okoniem wobec instytucji międzynarodowych
            i sąsiadów często dla zasady, bez zwracania uwagi na to czy mają rację czy nie.
            Tak jak w sprawie Rospudy na przykład i obserwatorów na wybory ostatnio.
            Wiesz życie w nieustannym kryzysie jest męczące, głosuje na PO.
            • Gość: angrusz Re: do Michała Kaśkoszy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 13:07

Do Michała :

Z tekstu wynika , żeś dość młody .

Chcesz życ bezpiecznie !! A jeśli twój sąsiad ma 3 mld ale co chwila
              ktoś przyjeżdża do niego i jest strzelanina a rykoszet w twój mały
              domek to juz bezpiecznie nie jest .
              No a takich bonzów z taką kasą i sposobem życia ,w III RP sporo się
              namnożyło .
              Pożyjesz to nabierzesz i rozumu i dystansu do tych liberalnych gadek
              • Gość: Michał Kaśkosz Re: do Michała Kaśkosza IP: *.149.dsl.mel.iprimus.net.au 23.09.07, 16:09
                Po pierwsze proszę o nie przekręcanie mojego nazwiska.

Po drugie, chyba naczytałeś się komiksów z takimi historyjkami bo jakoś żyjąc w
                Polsce tego nie zauważyłem. A może ty masz sąsiada który się dorobił na lewych
                interesach?
                Twój przykład bardzo dobrze oddaje postawę Pis'u. Problem PiS polega na tym że
                gonią za ułudą która na prawdę nie istnieje i nie jest problemem społecznym. To
                nie jest to co dręczy nasze społeczeństwo a przynajmniej jego produktywną część.
                Zrozum, że mnie nie obchodzi czy ktoś był agentem bezpieki czy nie, czy dorobił
                się na spirytusie 20 lat temu czy nie, to jest historia tak samo odległa i
                wyblakła jak XIX wiek.
                Dla mnie się liczy tu i teraz, liczy się to że marny urzędniczyna kpi ze mnie w
                urzędzie bo nie czuje się odpowiedzialny za swoje czyny. Nie jest wybrany w
                ramach konkursu tylko jest pociotkiem z partyjnego polecenia. Boli mnie to, że
                PiS obiecał to zmienić a postąpił zupełnie odwrotnie nowelizując ustawę o
                służbie cywilnej.

Bardzo proszę odnieś się do tego co napisałem a nie do mojego wieku i bez urazy
                liczyłem na dyskusje a nie na opowiadanie historyjek.

Michał
                • Gość: K2 chory Re: do Michała Kaśkosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 19:02
                  Powiedzmy że znam Pana;) Michała i jest to naprawdę inteligentny
                  gościu który zdobył stanowisko tylko i wyłącznie cieżką pracą (tak
                  słyszałem, że w pracy jest bardzo szanowany) i jest w wieku około
                  trzydziestu lat.

A co do angrusza to moja teza dotycząca tego że Piś żeruje na
                  najniższych instynktach ludzi niewykształconych i złych na świat się
                  sprawdza.
                  Angrusz życie ci dokopało, mnie tez mimo mojego młodego wieku ale
                  potrafiłem się po tym podnieść i z daleka odróżniam prawdę od obłudy
                • Gość: angrusz Re: do Michała Kaśkosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:25

Do Michała :

Jestes wewnętrznie sprzeczny . Twierdzisz , że nie obchodzi cie to,
                  że ktoś sie dorobił na spirytusie 20 lat temu i jednocześnie nie
                  chcesz by urzędnik chamsko wobec ciebie sie zachowywał .
                  Ano to ma swoje połączenie .

Ja łem by dorabiali sie ludzie ciężką pracą a nie wyjatkowymi
                  warunkami jakie im nieuczciwy urzędnik stworzy .
                  Stworzy dla niektórych , dla których jest i uprzejmy i usłuzny i
                  szybki w działaniu a dla zwykłego człowieka odwrotnie .
                  Pan Balcerowicz obiecywał , że będzie inaczej .

20 lat , to tak krótki okres ( chyba , że to twój cały wiek ) i
                  może się powtórzyć , jeśli tacy " liberałowie " jak Balcerowicz
                  dojdą do władzy : dla jednych wspaniałe okazje do interesów dla
                  drugich bezrobocie - takie to były czasy .

Ale ja nie dam się nabrać . Jakkolwiek ktoś na tym Forum na mnie
                  napluje .
                  • Gość: K2 Re: do Michała Kaśkosza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:43
                    Gość portalu: angrusz napisał(a):

: dla jednych wspaniałe okazje do interesów dla
                    > drugich bezrobocie - takie to były czasy .

A jak władzę utrzymaja kaczyńscy to będą to znakomite okazje dla
                    tych co do tej pory klepali biede, a złe dla tych co milei dobrze,
                    ot taka dziwna sprawiedliwość społeczna, w mysl zasady mi sie żyło w
                    dostatku 20 lat to teraz ja chcę żyć kolejne 20 lat w dostatku a ty
                    cierp:)

Ps. a co ty sie tak uczepiłeś tech chandlarzów wódki z początku lat
                    90-tych, to sie przewija w około 40% twoich wypowiedzi, i co ci ten
                    Balcerowicz zrobił że go tak nienawidzisz?
                    • Gość: do K2 Nieuku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 00:37
                      i tyle
                  • Gość: Michał Kaśkosz Co zrobił PiS? IP: 59.154.77.* 24.09.07, 04:27
                    > Jestes wewnętrznie sprzeczny . Twierdzisz , że nie obchodzi cie to,
                    > że ktoś sie dorobił na spirytusie 20 lat temu i jednocześnie nie
                    > chcesz by urzędnik chamsko wobec ciebie sie zachowywał .
                    > Ano to ma swoje połączenie

Jakoś nie widzę byś dowiódł swojej tezy, a wręcz przeciwnie. Urzędnik
                    kompetentny to taki który został wybrany w niezależnym konkursie, bez względy na
                    przekonania partyjne. Taką gwarancje dawała ustawa o Służbie Cywilnej... dopóki
                    PiS się do niej nie dobrał.
                    Urzędnik kompetentny to taki który bierze odpowiedzialność za swoje czyny,
                    również finansową, to najbardziej boli. Kolejne machinację PiSu pogrążyły
                    szansę, że tak będzie.
                    Pewnie bolało ich to, że to ustawy SLD, znowu widzę jak PiS jest zatracony,
                    zniszczyć coś dobre tylko dlatego, że wprowadzone przez opozycję. Żałosne,
                    partykularne interesy zamiast myślenia pro publico bono.

I znowu docinki do mojego wieku, jeśli chcesz się czepiać urodziłem się w
                    roku 72, może jestem młodszy, może starszy ale swoje widziałem.

> 20 lat , to tak krótki okres ( chyba , że to twój cały wiek ) i
                    > może się powtórzyć , jeśli tacy " liberałowie " jak Balcerowicz
                    > dojdą do władzy : dla jednych wspaniałe okazje do interesów dla
                    > drugich bezrobocie - takie to były czasy

No właśnie, czy kiedyś zastanowiłeś się z czego tak naprawdę to wynikało?
                    Wynikało to z tego, że prze 45 lat żyliśmy w świecie surrealistycznej
                    gospodarki. Zrujnowany po wojnie kraj odbudowano w sposób który często z punku
                    widzenia ekonomicznego był bez sensu. Myślisz, że łatwo było się z tego
                    wszystkiego wygrzebać? Nie twierdze, że nie popełniano błędów, czasami nawet
                    kardynalnych. Ale tylko ten nie popełnia błędów kto nic nie robi. Przynajmniej
                    dzięki polityce Balcerowicza teraz mamy inflacje na poziomie 2%.

Co robił PiS by ukrócić patologie, prawdziwe lub wyimaginowane, tak
                    naprawdę nic prócz pohukiwania jednego pokazowego aresztowania i wyrzucenia
                    swojego własnego ministra. Rozwiązanie WSI powiesz, nic ciekawego się nie
                    dowiedzieliśmy, wygląda na to że wpływy WSI były mocno przereklamowane.

Pokaż mi, co zrobił PiS przez ostatnie lata, że warto na nich głosować. Pokaż mi
                    co zrealizowali ze swoich deklaracji przedwyborczych. Wiesz co jest najbardziej
                    rażące? PiS obiecywał, że wprowadzi nową jakość do życia politycznego w Polsce.
                    Uczciwość, przejrzystość i przewidywalność. Nic z tego nie zostało zrealizowane.
                    Mamy za to nieustający konflikt, skupianie się na sprawach zupełnie
                    drugorzędnych dla sprawnego funkcjonowania państwa, całkiem niepotrzebne
                    pieniactwo na arenie międzynarodowej. Obrażanie się o wszystko co nie jest na
                    rękę. Obsadzanie stanowisk z partyjnego klucza. Wprowadzenie do rządu
                    przestępców typu Lepper i amatorów typu ostatni minister gospodarki morskiej.

Pozdrawiam M.
                    • Gość: Russian Girl To zrobił... IP: 212.87.241.* 27.09.07, 19:23
                      Między innymi to zrobił:

wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4527568.html
                    • Gość: Michol Re: Co zrobił PiS? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.07, 15:36
                      do Michała

sam bym tego lepiej nie napisał - w 100% zgadzam się z Tobą

pozdrawiam

Marek
    • Gość: +- PIS dba o Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 22:17
      pl.youtube.com/watch?v=L-UjRxWrZ3I&mode=related&search=
      • Gość: Trutututu Re: PIS dba o Polaków IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 22:51
        Ta jest lepsza.
        pl.youtube.com/watch?v=M6XQ6MnfiEM&mode=related&search=
    • Gość: jmk Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 22:22
      Nie podałeś pełnego hasła , a brzmi ono nastepujaco " aby żyło się
      lepiej , a ludzie mieli żytniej pod dostatkiem"-podobno po wsiach
      jest to już realizowane- rozpicie osiaga górną granice- a zaczęło
      sie za wujka edka g.
    • Gość: sceptic Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.07, 23:42
      Człowieku. Daj spokój z tą demagogią, promowaniem PiSu jak sie da i
      generalnie przynudzaniem na forum na ten temat. Bardzo Cię proszę.
      Masz takie poglądy jakie masz, chwalić się nie ma czym, ale zyjemy w
      wolnym kraju i szanuję (chociaż zaakceptować mi ciężko) wybór twój i
      innych, ktorzy glosuja na ta partie. Trudno, ze Polska ciezko
      zaplaci za to w przyszlosci (jesli PiS wygra), widocznie
      sadomasochizm polityczny to spoleczenstwo ma w genach. Nie jestem
      zwolennikiem PO, glownie ze wzgledu na Pana Tuska ale wiem, ze jesli
      wyga ta partia, to nikt nie bedzie mi mowil jak mam byc patriota i
      Polakiem, jak mam byc katolikiem, co jest dla mnie, dla mojej
      rodziny dobre a co nie itp. I juz z tego powodu bedzie mi sie zylo
      lepiej. I naprawde g.... mnie obchodzi, czy ktos sie wzbogaci
      bardziej lub mniej w Polsce rzadzonej przez PO. Jedyne co chce, to
      aby wladza nie wpiep.... mi sie w moje zycie wciskajac swoja
      ideologie jako jedynie sluszna i najlepsza.
    • Gość: K2 A i dzięki za promowanie PO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 19:15
      j.w dzięki temu ich chasło wyborcze jest na widoku i to za darmo
    • Gość: anty-Angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:42
      oj Angrusz, Angrusz.... ręce opadają... jesteś strasznie
      sfrustrowanym człowiekiem... drażni cię że ktoś ma kasę, wielki dom,
      fajne auto, młodą żonę... A NAS TO NIE OBCHODZI!!!!! niech ma...
      zasad wszystkim po równo już była, pamiętasz "każdy ma taki sam
      żołądek"?? toż to komuna w najgorszym wydaniu... piszesz że ktoś
      strzela, jakieś rykoszety... za dużo się naoglądałeś kryminałów na
      DVD, podaj jakiś przykład... tak jak pisał przedmówca demokracja
      daje szansę przedsiębiorczym, a "demokracja" w wydaniu PIS daje
      tylko złudzenie że wszystko jest ok... i niby pozwoli na
      przedsiębiorczość, ale reglamentowaną i ręcznie sterowaną przez
      wszystkie specsłużby... każdy będzie podejrzany!!! Ty też z tymi
      swoimi "korkami", pamętaj!!!
      Mam nadzieję że wszyscy pójdziemy do wyborów i wykopiemy tych
      Dornów, Ziobrów, Gosiweskich, Cymańskich... na śmietnik historii
      marsz!!!
      P.S KACZYŃSKI - SPIEPRZAJ DZIADU!
    • Gość: anty-Angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:42
      oj Angrusz, Angrusz.... ręce opadają... jesteś strasznie
      sfrustrowanym człowiekiem... drażni cię że ktoś ma kasę, wielki dom,
      fajne auto, młodą żonę... A NAS TO NIE OBCHODZI!!!!! niech ma...
      zasad wszystkim po równo już była, pamiętasz "każdy ma taki sam
      żołądek"?? toż to komuna w najgorszym wydaniu... piszesz że ktoś
      strzela, jakieś rykoszety... za dużo się naoglądałeś kryminałów na
      DVD, podaj jakiś przykład... tak jak pisał przedmówca demokracja
      daje szansę przedsiębiorczym, a "demokracja" w wydaniu PIS daje
      tylko złudzenie że wszystko jest ok... i niby pozwoli na
      przedsiębiorczość, ale reglamentowaną i ręcznie sterowaną przez
      wszystkie specsłużby... każdy będzie podejrzany!!! Ty też z tymi
      swoimi "korkami", pamętaj!!!
      Mam nadzieję że wszyscy pójdziemy do wyborów i wykopiemy tych
      Dornów, Ziobrów, Gosiweskich, Cymańskich... na śmietnik historii
      marsz!!!
      P.S KACZYŃSKI - SPIEPRZAJ DZIADU!
      • Gość: K2 Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.07, 21:46
        Ja wiem
        ty wiesz
        on nie wie .... co pisze

Gdzie to wszystko zmierza

Quo vadis Polsko?
        • Gość: W Re: " By żyło się lepiej " IP: *.vf.shawcable.net 24.09.07, 00:31
          www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=61377
          I w Pisuarze zyje sie lepiej.
          Roznym tolwinskim z MS , Raczynskim z TVP i Putrom ...
          Angruszu!
          Wierzymy ze ty tez bys tak chcial, ale co zrobic skoro nawet PiSuary
          ciebie nie chca?

To z Dziennika, zebys nie mowil, ze GW nam w glowach miesza:)))
          I czy to aby nie jakis niemoralny uklad przypadkiem,
          albo "perfumeria w/g wielebnego Rydzyka?

• Gość: nes do Angrusza IP: 195.205.202.* 24.09.07, 08:41
      Nie wiem, czy ci za to co piszesz płacą, czy też jesteś już tak skrzywiony. Nic
      mnie to nie obchodzi. Każdy jest kowalem swego losu. Powiem tylko tyle: nigdy
      nie głosowałem na komuchów i nigdy nie zagłosuję na PiS. Partia, która opiera
      swój program na demagogii i balansująca na granicy kłamstwa nie jest warta
      mojego głosu (choć globalnie niewiele on znaczy). Zagłosuję na PO lub PSL. Przy
      wadach tych ugrupowań, mogą oni zapewnić więcej normalności życia codziennego.
      Jedynym rozwiązaniem jest sprawowanie władzy przez PO przy pomocy PSL-u. Tak
      chciełbym widzieć nowy parlament.
      • Gość: angrusz Re: do ness IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 16:30

Do nes :
        glosuj jak chcesz . Wolna wola i nic ci nie grozi .
        Ale sądzę ,że to PiS będzie rozdawał karty .
        Jak po kilku takich głosowaniach będziesz na marginesie to i
        zmienisz zdanie .
        • amtree Re: do ness 24.09.07, 17:03
          Angruszu,
          Twoje słowa po raz kolejny utwierdzają mnie w przekonaniu, że PiS jest partią
          popieraną przez ludzi, którzy nie potrafią samodzielnie myśleć.
          Martwi mnie to, bo chciałabym być członkiem świadomego swoich praw społeczeństwa.
          Wasz przywódca gra na najniższych instynktach: zazdrości, złości, zakłamaniu.
          Nie potrafi wymyślić programu na TAK, nie ma pozytywnej wizji przyszłości.
          Chciałby zabierać tym, "którzy mają za dużo", bogatych pozamykać pod
          spreparowanymi zarzutami, zrównywać do swojego, marnego poziomu. Zazdrość tyłek
          mu ściska, że sam nie doszedł do fortuny, więc łatwiej sprawić, żeby zabrać
          bogatemu, niż samemu próbować mu dorównać.
          Wszystkim po równo? A dlaczego niby? Obibok i pijus ma mieć tak samo dobrze jak
          ktoś, kto pracuje, wykorzystując wykształcenie i umiejętności?
          Wkurzają mnie te wszystkie hasełka: "każdemu wg jego potrzeb", "każdemu po
          równo", "mamy takie same żołądki", "każdemu się należy". Nie zgadzam się, że
          miałby to być punkt wyjścia.
          Należy wszystkich TRAKTOWAĆ jednakowo, stworzyć im JEDNAKOWE możliwości, prawo
          powinno tak samo traktować wszystkich obywateli, ale to automatycznie nie
          oznacza, że każdemu SIĘ NALEŻY.
          Niestety, dla was jest ważne, co powie wasz guru J.K. Nawet jego słowa (np.
          wykształciuchy, normalność, układy) powtarzacie, nie zastanawiając się nad ich
          sensem, a raczej bezsensem.
          Szef chrzani głupoty, a Wy za nim powtarzacie jak jakąś mantrę.
          Jestem zła na PO, że daje się wodzić za nos PiS-owi i w rzeczywistości postępuje
          tak, jak on chce. Nie wierzę już, że komisja ds. CBA powstanie, a jeśli
          powstanie - że ujawni ciemne sprawki pisowców. Nie wtedy, gdy materiały trzyma w
          ręku ten, który jest o to wszystko podejrzewany.
          Łacińska sentencja stanowi: "Nemo iudex in causa sua" ("Nikt nie może być sędzią
          we własnej sprawie"). Stanowi ona podstawowy warunek bezstronności organu
          rozstrzygającego sprawę. W sytuacji, w której bezstronność organu budzi
          uzasadnioną wątpliwość, może zostać on wyłączony z toczącego się postępowania.
          Wszystkie główne polskie ustawy proceduralne (kpk, kpc, kpa) zawierają stosowne
          regulacje.
          Jak to się ma do sytuacji, w której minister nie-sprawiedliwości organizuje
          konferencje, gdy sam jest uważany za winnego (podejrzanego)? Przecież to
          sytuacja patogenna.
          Rządy PiS to ciemna karta w dziejach demokracji polskiej po 1989 roku.
        • Gość: jo Re: do ness IP: *.iplus.com.pl 24.09.07, 18:26
          "> Jak po kilku takich głosowaniach będziesz na marginesie to i
          > zmienisz zdanie "
          A TY JUŻ JESTEŚ NA MARGINESIE ,MARNA I DALEKO OD DOMU PRACA !!!!.
          A JAK pIs JESZCZE RAZ WYGRA TO Z CZEGO BĘDZIESZ ZyŁ ???
          jAK PIS NIE RZĄDZIŁ 15 LAT PRACOWAŁEŚ WW SZKÓLCE I CO DOBRZE
          BYŁO?????????
        • Gość: nes Re: do angrusza IP: 195.205.202.* 24.09.07, 19:23
          Współczuję ci kolego. Nie dziw się,że masz trudności ze znalezieniem pracy,
          która by cię satysfakcjonowała. Należysz do tej grupy społecznej, której nic nie
          pasuje. Musi ci się z tym ciężko żyć. Czy mi nic nie grozi, lub czy nie znajdę
          sie na marginesie ? Sądzę, że w przypadku kiedy PiS będzie dalej w (też) moim
          kraju krupierem to może mi coś grozić. Tak samo było przed 1989 rokiem. Jestem
          już w takim wieku, że z każdym dniem przybywa osób, które mogą mnie pocałować w
          d... . Nie wierzę, że ty się ockniesz, ale wierzę, że z każdym dniem przybywa
          takich jak amtree czy jo. Dziękuję. Spotkajmy się przy urnach wyborczych.
          • Gość: angrusz Re: do angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 22:07

Do nes :

Z tego co piszesz wynika , że jużeś wiekowy . Bądź pewien , że
            problemy z funduszami emerytalnymi - podobne do tych co w Zachodniej
            Europie - przyjdą do Polski . I nawet PiS nic nie poradzi tylko ciąć
            po wypłatach bo już dłużej nie da się zaciągać długów i kazać
            spłacać wnukom .
            Przypominam : dług państwowy to ok 510 mld zł a corocznie do ZUS
            dopłaca się z budżetu - a nie ze składek - ok 30 - 24 mld zł .
            Pora z tym skończyć i żyć na takim poziomie jaki wyznaczają składki .

Wiele rzeczy mi się nie podobało i nie podoba . Nawet nie wszystko
            co PiS robi ale mimo to będę głosował na PiS.
            Mam kłopoty z pracą i miałem . Tak bywa .Czasami to rzecz losowa ,
            czasami zła wola pewnych ludzi , czasami to własne zaniedbanie albo
            błąd.
            Na pewno z moim wykształceniem winienem zajmować inne , ba wyższe
            stanowiska i to raczej niechęć , ba strach przede mną - przed moimi
            kwalifikacjami - powodował usuwanie mnie jako groźnego konkurenta .
            Z pewnością z dala , ba widoczna na twarzy cecha - nie biorę , nie
            daję - powodowała , że niektórych prac nie dostałbym - np
            przedstawiciel medyczny .
            No i także poglądy polityczne powodowały , że przeciwnicy spychali
            mnie na bok .

Ale to nic nowego .
            Jak w Księdze Koheleta : nic nowego pod słońcem . Wszystko to już
            było .
            • Gość: nes Re: do angrusza IP: 195.205.202.* 25.09.07, 00:02
              Bardzo trudno z tobą polemizować. W zasadzie to jest niemożliwe. Papka, którą z
              siebie wypluwasz to właśnie to czym karmiono nas przez dwa lata. Jak widzisz też
              tego jadła nie strawiłeś. Jesteś tak samo zakompleksiony jak twoi guru. Uważasz,
              że jesteś groźnym konkurentem? Wątpię. Zrozum wreszcie, że większość ludzi
              stroni od takich zarozumialców. Panuj przynajmniej nad sobą, skoro nie dano ci
              panować nad innymi. Nie daję; nie biorę; strach przede mną - tą demagogią nakarm
              swoje dzieci, jeżeli je masz. One może w to uwierzą. Prawda jest taka, że jesteś
              raczej biednym, nieprzystosowanym człowiekiem. Współczuję ci. Jesteś wśród
              ludzi, a jesteś na swój sposób samotny.
            • Gość: JO Re: do angrusza IP: *.iplus.com.pl 26.09.07, 12:03
              Z TEGO CO PISZESZ WYWNIOSKOWAŁEM ,ŻE RACZEJ MIN EMERYTURKE MIEĆ
              BĘDZIESZ .wIĘC ZUS BĘDZIE DO CIEBIE DOPŁACAL .pODNIEŚĆ SKAŁDKĘ
              EMERYTALNĄ OKEY A LE TAKIM OBIBOKOM JAK TY
              " > Na pewno z moim wykształceniem winienem zajmować inne , ba
              wyższe
              > stanowiska i to raczej niechęć , ba strach przede mną - przed
              moimi
              > kwalifikacjami - powodował usuwanie mnie jako groźnego
              konkurenta . "
              CHA,CHA,CHA,CHA SKORO JESTEŚ TAKI DOBRY TO DLACZEGO PĘTASZ SIE O
              ETAT W SZKOLE A NIE PÓJDZIESZ NA SWOJE ????
              CIESZ SIĘ ZE JESZCZE SA W TYM KRAJU LUDZIE KTÓRZY POTRAFIĄ
              ZARABIAĆ .BO BĘDZIE MIAŁ KTO PŁACIC NA TWOJE BEZROBOCIE I DOPŁACAĆ
              DO EMERYTURY >>>..
              • Gość: W Re: do angrusza IP: *.vf.shawcable.net 26.09.07, 14:12
                Posypały się posady. Andrzej Jaworski -szara eminencja Kaczyńskich w
                Gdańsku ...
                To z Duzego Formatu.

-angruszu!
                I znow towarzysze partyjni docenili fachowca.
                Moze zamiast ekonomii i chemii powinienes uczyc sie etnologii.
                I przejsc na ty z Kur ....skim:))))
                Bylbys dyrektorem w ....stoczni.
                Polecam obejrzenie "Misia" jeszcze raz i "Rejsu" na deser.
                • Gość: angrusz Re: do angrusza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.07, 21:32

Do W :

Tak , najważniejsze sa kontakty i dojścia .
                  Stare nawyki trudno przezwyciężyć
                  • Gość: W Re: do angrusza IP: *.vf.shawcable.net 27.09.07, 01:01
                    > Do W :
                    >
                    > Tak , najważniejsze sa kontakty i dojścia .
                    > Stare nawyki trudno przezwyciężyć

No i widzisz.
                    Jak chcesz, to myslisz i wyciagasz wnioski z PiSuarowej
                    rzeczywistosci.
                    Dlaczego stare... Przeciez PiS jest zaledwie dwa lata przy korycie i
                    mial od juz zlikwidowac patologie, a tu co rusz PATOLOGIA we
                    wlasnych jelitach i na wlasnej piersi antykorupcyjnej sie pojawia.
                    I to od SAMEJ GORY.
                    To DUCH, DUCH KOMUNIZMU krazy nad .... PiSem od jego poczecia.
                    Ale zeby lesnika BEZ MATURY i ETNOLOGA rzucac na Min SKARBU i
                    Stocznie, to tego NAWET za GIERKA nie grali.
                    Toz ten ostatni nawet MILICJANTOM kazal robic matury [w
                    SIENKIEWICZU - tez byly takie klasy:))))} a niepelnosprawnych
                    kierowal na WUML
                    Teraz angruszu chyba JUZ WIESZ, ze jestes zbyt przeksztalcony, zeby
                    sie na cus" w PiSlandzie zalapac.
                    Z twoim przeksztalceniem, to jedynie do lopaty w jakims Reichu, albo
                    innej Irlandii:)))
                    • Gość: angrusz Re: do W - przekształcenie IP: *.sti.net.pl 27.09.07, 10:32

Do W :

Tak masz rację , w wielu miejscach i to nie tylko w PiS jak
                      pokazywałem dowody - dyplomy - wyjształcenia ( formalnego ) to
                      zaczęsto mnie traktować z dystansem .
                      Ot boją , bali się konkurencji .

To taka ludzka wada ., obecna wszędzie , również i w PiS
                      • Gość: jo Re: do W - przekształcenie IP: *.iplus.com.pl 27.09.07, 14:38
                        wiecznie niedoceniony i sfrustrowany jesteś Angrusz .
                        to już ostatni dzwownek .... Zamiast marudzić i menkolić idź na
                        swoje .pokaz co porafisz .... Duzo ludzi w twim wieku tak zrobiło .
                        Wtedy wszystko zależy od ciebie a przynajmniej sporo !!!!!!!!
                        rÓB TO CO PORAFIŚZ A DYPLOMY NIKT CIĘ PYTAĆ NIE BĘDZIE !!!!!!!!!
                      • Gość: W Re: do W - przekształcenie IP: *.vf.shawcable.net 28.09.07, 14:26
                        W zwiazku z takim zwiazkiem, co by nie rzec UKLADEM proponuje
                        wrzucic duploma do PiSuaru i spuscic wode, bo papier wprawdzie
                        wszystko przyjmie, ale skoro jest nieuzyteczny, to sie nadaje tylko
                        do takiego "archiwum".
                        Skoro tak cienko przedziesz, to zbierz troche zlomu i zainwestuj w
                        lopate do sniegu, bo zima idzie i ludzie z inwencja tworcza i checia
                        do roboty beda w cenie.
                        Piszesz:>
                        > To taka ludzka wada ., obecna wszędzie , również i w PiS

Ze ludzka, to jestem w stanie uwierzyc, ale ze w PiSie?????
                        To juz LUDZKIE pojecie przechodzi i SWIAT chyba staje nawet Foltydze
                        w gardle.
                        Za komuny bylo lepiej w tym wzgledzie.. Tamta PARTIA doceniala
                        swoich wiernych wyznawcow...
                        I na co ci ten PiSuar????
                        Zapisz sie do Giertycha.
                        Romek o swoich polhitlerkow dbal i wrzucal na stolki, poki mogl,
                        podobnie Lepper, a ty co masz z robienia za kaczego propagandyste????
                        Teraz musisz zaczac przeksztalcac sie w ...druga strone, albo czekac
                        az PO z Tuskiem wygraja wybory:))))
                        • Gość: ala Re: do W - przekształcenie IP: *.iplus.com.pl 28.09.07, 18:50
                          proszę niedokuczaj angruszowi .Nie widzisz jaki on jest
                          biedny .marną pracę ma , kupę języków zna ,a jego towarzysze PiSki
                          go nie doceniają .wiecznie sfrustrowany ,wiecznie niedoceniony a
                          mimo to wierny jak pies .wszyscy na forum go atakuja , a on wiernie
                          broni PiSu .
                          LUDZIE ZLITUJCIE SIĘ OKAŻCIE MU TROCHĘ CHOCIAŻ ŻYCZLIWOŚCI!!!!!!!
                          • Gość: angrusz Re: do W - przekształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 23:12

Do Ali : dzieki za dobre slowo .
                            A wierny jestem PiS bo komu . PO partii ludzi bogatych ??
                            Nie należę do nich .
                            To mój interes by PiS wygrał bo to mi daje nadzieję i szansę .
                            • Gość: anty-Angrusz Re: do W - przekształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 07:19
                              na co Ci daje nadzieje?? na to ze wszystkim po równo?? że zabierze
                              bogatym i da biednym?? czytałeś Orwella?? świnie mówiły tak samo...
                              człowieku otrząśnij się, chcesz żeby wróciły stare czasy gospodarki
                              planowanej i realnego socjalizmu?? albo jesteś poprostu głupi, albo
                              za wszelką cenę marzy Ci się że ktoś to w PiSuarze poczyta i zrobi
                              Cię ludowym konisarzem... albo jedno i drugie... już sam nie wiem...
                              • Gość: angrusz Re: do W - przekształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 07:30

Do Ant - dlateczego wpadasz w skrajność .
                                Ja nie chcę po równo , ani komuny ale jednak to co było mi nie
                                odpowiada dlatego głosuję na PiS bo mi najbliżej w poglądach do nich
                            • Gość: BOLEK Re: do W - przekształcenie IP: *.iplus.com.pl 29.09.07, 09:15
                              ANGRUSZ JEŻELI MASZ ODWAGĘ PRZECZYTAJ I SKOMENTUJ POST O PAPIE
                              KACZYŃSKIM!!!!!ROMUALDZIE .
                              WYPROSTUJ BŁĘDY POKAŻ PRAWDĘ .
                              nIECH TE SŁOWA NIE ZATRUJA TWÓJ PISOWSKI ELEKTORAT !!!
                              • Gość: angrusz Re: do W - przekształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 18:49

Nie znałem pay Kaczyńskiego . Więc nic pewnego nie mogę powiedzieć .
                                Mój też nie był idealny ale znicz na grób zawsze zanoszę i zdrowaśkę
                                za duszę odmówię .
                                • Gość: chacha Re: do W - przekształcenie IP: *.iplus.com.pl 23.10.07, 15:47
                                  a ciekawy nie jesteś jak to z kaczorami było i papą 1!!1
                            • Gość: JO Re: do W - przekształcenie IP: *.iplus.com.pl 29.09.07, 09:17
                              A wierny jestem PiS bo komu . PO partii ludzi bogatych ??
                              wyklety powstanludu ziemi .....
                              Ale to już było i ma wrócic znowu .........
                              • Gość: angrusz Re: do W - przekształcenie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.07, 18:47

Wróci to co ważne dla 80% narodu a nazywac to możesz jak chcesz .
                                Dla najbogaszetj wartswy 5 % nie będzie partii o poparciu 30 % .
    • Gość: anty-Angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.07, 19:09
      wiesz co Angrusz?... myślę że Ty też masz kota, mieszkasz z mamą i
      nie masz konta... jesteś taki sam ciemniak jak Kaczyński i spółka...
      i to Twoje straszenie "po kilku głosowaniach zmienisz zdanie", no
      identycznie się zachowujesz jak te ciemniaki z PiSuaru... brakuje mi
      tylko sformułowań typu "jedynie słuszną linię ma nasza partia" choć
      chyba kaczorek powiedział ze "raz zdobytej władzy nigdy nie oddamy",
      gdzieś to już było, pamiętasz tow. Gomółkę?? to te same frazy, te
      same gesty, zaplute karły reakcji zastąpiły wykształciuchy i
      lumpenliberalizm... boję się o Polskę...
      • Gość: W Re: " By żyło się lepiej " IP: *.vf.shawcable.net 25.09.07, 01:39
        Antyangruszu1
        Gomulka, anie Gomolka, bo ten drugi to porzadnej klasy ekonomista w
        angielskim wydaniu.

A poza tym, to nie wiem czy zauwazyliscie, ze niedawno kaczynski
        oglosil urbi et orbi OCZYWISTA prawde, co mu sie rzadko zdarza.
        Oswiadczyl, ze te wybory, " to bedzie wybor miedzy Wschodem a
        Zachodem".
        Nie zauwazyl biedak, ze jemu o wiele blizej do Wschodu, niz do
        Zachodu.
        Pewnie mamusia i kot nie podpowiedzieli mu, gdzie jest wlasciwy
        kierunek dla 40 mln kraju z Centralnej Europy.

Niedawno Cz. Bielecki pisal o tym, ze w Polsce rzady sprawuja
        ludzie, ktorzy NIGDY nie prowadzili nawet kiosku z warzywami, nigdy
        nie skladali podania o prace, NIGDY nie pracowali w miejscu pracy,
        ktore sami stworzyli, NIGDY nie wystawili faktury i samodzielnie nie
        rozliczyli wlasnych podatkow, NIGDY nie mieli bezposrednio do z
        robotnikiem, czy chlopem czynienia. Poza "robieniem" w polityce nie
        zajmowali sie NICZYM konkretnym. Za NIC nie odpowiadali w praktyce.
        SKAD wiec moga miec pojecie o tym jak wyglada zycie w realu?
        Tak wyglada "bagaz" Kaczynskich, Rokity, Dorna itp tzw.Starych"
        tuzow z pokolenia okraglostolowcow.
        Daloby sie to jeszcze jakos przezyc, ale za ich plecami jest cale
        stado "teczkowych' z takimi samymi kwalifikacjami.
        Za to z plecami u prezesow.
        Stad ten strach przed podejmowaniem decyzji gospodarczych,
        nieumiejetnosc dogadywania sie z innymi, koniecznosc klamania i
        szukania wroga. Istny WSCHOD.
        • Gość: W Re: " By żyło się lepiej " IP: *.vf.shawcable.net 26.09.07, 04:21
          Angruszu!
          Masz konkurenta.
          Cos o jakichs pieniadzach i gospodarce gaworzyles???
          To masz fachowca a'la PiS:))))

- To gajowy bez matury, typowy szlachetka zawadiaka. Odkąd kilka lat
          temu poczuł w sobie niebieską krew, ściany obwiesza portretami
          przodków i szablami, a na ludziach krzykiem wymusza posłuszeństwo -
          mówi Adam Dobroński, szef PSL na Podlasiu. - Tołwiński nigdy nie
          miał do czynienia z większymi pieniędzmi,

A czym sie ten PiSuarowy ORZEL bedzie zajmowal?
          Nowy wiceminister SKARBU :))))))

Jestes wystarczajaco leciwy, zeby pamietac [mimo sklerozy]:
          Nie matura
          lecz chec szczera
          zrobi z ciebie OFICERA.

Tylko ze wierszyk powstal za wczesnej KOMUNY i jak widac dalej jest
          aktualny.
          Ale nie da sie ukryc, ze to gest gleboko chrzescianski pomoc w
          biedzie nieukowi i jednoczesnie zlikwidowac choc w minimalnym
          stopniu bezrobocie.
          angruszu chyba jestes przeedukowany i dlatego cie nie chca wziac w
          ministry, ze zawyzylbys srednia i poziom intelektualny
          funkcjonariuszy panstwowych:)))))
          • Gość: W Re: " By żyło się lepiej " IP: *.vf.shawcable.net 27.09.07, 04:14
            27.09.2007 01:19~PiSzasady
            "Wicepremier Ludwik Dorn ma mieszkania kilkanaście km od centrum
            Warszawy. Od lat korzysta jednak z sejmowej dopłaty do wynajmowanych
            w stolicy lokali. W jednym z nich mieszka z kochanką.
            Z Kancelarii Sejmu dostaje na to miesięcznie 1600 zł. Dlaczego?
            Przecież Ludwik Dorn (51 l.) jest współwłaścicielem mieszkania i
            domu w Pruszkowie, ma także drugi dom. Co prawda Pruszków nie leży w
            Warszawie, ale do centrum stolicy jest stamtąd bliziutko!
            Posłom z Warszawy nie przysługuje ani miejsce w hotelu sejmowym, ani
            dopłata na wynajem mieszkania. Dlaczego poseł, potem minister, a od
            kilku dni wicepremier, bezwzględny zwolennik taniego państwa,
            korzysta z uroków władzy? Przecież z domu do Sejmu dojechałby
            szybciej niż mieszkaniec warszawskiego Tarchomina.
            W ciągu czterech poprzednich lat Ludwik Dorn dostał z sejmowej kasy
            76 800 zł.
            - W poprzedniej kadencji poseł Dorn również otrzymywał dopłaty do
            mieszkań. Celowo mówię do mieszkań, bo kilkakrotnie je zmieniał -
            wyjaśnia pracownik Kancelarii Sejmu, prosząc o zachowanie
            anonimowości. - W tej kadencji również dostaje dopłatę w wysokości
            1600 zł. Gdyby chciał, bez problemu otrzymałby miejsce w hotelu
            poselskim, ponieważ są one rozdzielane według klubowego parytetu. A
            to przecież bardzo wpływowy polityk PiS.
            W oświadczeniu majątkowym Ludwika Dorna czytamy, że wicepremier jest
            właścicielem domu o pow. 210 mkw., wartego 250 tys. zł,
            współwłaścicielem domu o powierzchni 150 mkw. o wartości 250 tys. zł
            i w 1/4 właścicielem mieszkania o powierzchni 69 mkw. o wartości 350-
            400 tys. zł. Wczoraj o miejsce meldunku zapytaliśmy samego
            wicepremiera za pośrednictwem jego rzecznika. Niestety, nie
            uzyskaliśmy żadnego komentarza.
            Może mu głupio, bo w jego własnym domu mieszka żona. On zaś bierze
            dopłaty do lokalu, w którym pomieszkuje z inną? [...]
            Odkąd Ludwik Dorn został wicepremierem, przysługuje mu służbowe
            mieszkanie w szeregowcu przy ul. Parkowej lub zwrot pieniędzy za
            wynajem mieszkania z budżetu Kancelarii Premiera. Wczoraj nikt w
            kancelarii nie potrafił odpowiedzieć, czy wicepremier Dorn korzysta
            z mieszkania przysługującego wicepremierowi". [...]

angruszu.
            Ja naprawde nie zajmuje sie wyszukiwaniem pisuarowych UKLADOW
            korupcyjnych.
            Ale tylko spojrz! Co rusz, to w tej twojej PARTII cuchnie korupcja i
            pazernoscia na panstwowy grosz.
            Co jeden to wiekszy lobuz i im blizej koryta, tym lepiej uzywa na
            panstwowym.
            Markowski wyzarl z koryta 140 tys, Dorn 76, co daje skromne 216 tys.
            Za to moznaby pomoc chocby tym co im wichura chalupy pozawalala w
            Koscielcu i okolicy.
            Ile sniadan ubogie wiejskie dzieci moglyby otrzymac w szkole za taki
            szmal. Tylko z tych dwoch prominentow z PiSu. A jeszcze nikt nie
            przeswietlil reszty....
            Wyraznie widac, ze TEARZ zyje sie lepiej.... w PiSuarze.
            Modl sie i czolgaj do pisowskich bram, a moze i ciebie spotka
            nagroda w partyjnych niebiesiech.
            • Gość: Russian Girl Re: " By żyło się lepiej " IP: 212.87.241.* 27.09.07, 10:17
              Biorąc pod uwagę ilość postów i tematów na forum, angrusz dogania
              płodnością Eryka. Co z tego wynika? Coż, dostanie angrusz okruchy ze
              stołów wyborczych zamiast kiełbasy.
              Tyle się angrusz uczył, męczył się i wyrzekał, a nic nie umie. Jak
              mówi rosyjskie przysłowie: wiek żyj, wiek się ucz, ale i tak głupim
              umrzesz.
              • Gość: angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.sti.net.pl 27.09.07, 10:23

Scio me nihil scire
                • Gość: Russian Girl Esprit d'escalier IP: 212.87.241.* 27.09.07, 10:37
                  j.w
            • Gość: angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.sti.net.pl 27.09.07, 10:27

Do W;

Nie podzielam twojego sposobu myślenia
              • Gość: W. Re: " By żyło się lepiej " IP: *.vf.shawcable.net 27.09.07, 22:30

>
                > Do W;
                >
                > Nie podzielam twojego sposobu myślenia

Zupelnie mi to nie przeszkadza.Chcialem ci jedynie zwrocic uwage, ze
                Lepper i jego banda jest CZYSCIEJSZY MORALNIE niz te twoje
                przepocone w locie do koryta archanioly made in PiS.

Jak sie chce innych czyscic, to samemu najpierw trza sie wykompac i
                zalozyc czyste gacie, zeby nie wanialo po okolicy.
                A w PiSie nie dosc, ze szwajami zajezdza brzydko, to jeszcze na
                lbach koltun na koltunie sie mierzwi.
                Wladek Frasyniuk rzeklbyl kiedys stojac wsrod dzisiejszych
                gwiazdorow PiSu:
                " - Jak widze tych swiatobliwych i niepokalanych, to czym predzej
                lapie sie za kieszen i sprawdzam, czy portfel mam na swoim
                miejscu..."
                I chocby za to go lubie.
                • Gość: JO Re: " By żyło się lepiej " IP: *.iplus.com.pl 28.09.07, 13:36
                  > " - Jak widze tych swiatobliwych i niepokalanych, to czym predzej
                  > lapie sie za kieszen i sprawdzam, czy portfel mam na swoim
                  > miejscu..."
                  > I chocby za to go lubie.

JA TEZ
                  • venom2.0 Re: " By żyło się lepiej " 28.09.07, 17:52
                    Aureole mają jak ten nasz angrusz.
    • Gość: anty-Angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 14:30
      tak czytam te Twoje wypociny Angrusz i dochodzę do wniosku żeś
      wspaniały człowiek, wykształcony, patriota, katolik no cud-miód! I
      popatrz jak cię życie doświadczyło... nikt Cie nie lubi, obrażają
      Cię, pracy znaleźć nie możesz, piszesz bzdury i nawet PiSuar Cie
      olewa... no tak kupka nieszczęścia jesteś... więc daj sobie spokój,
      pomyśl o jakimś zakonie (może redemptoryści :) )i oddaj się
      kontemplacjom w zaciszu klasztoru... zaoszczędzisz sobie i nam tych
      niepotrzebnych nerwów...
      • Gość: angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 16:44

Do Anty i Jo :

Dzieki za rady , moze do klasztoru na starość .Póki co musze płacić
        składkę na ZUS i na nią zarobic by na chleb z masłem starczyło .
        Na starość niewiele potrzeba .
    • Gość: gosc Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.09.07, 20:08
      By żyło się lepiej => www.otwieramy.pl
      • venom2.0 Raj wg PiS 28.09.07, 18:44
        Czy może istnieć raj na ziemi? Chyba tak, przeczytajcie:

serwisy.gazeta.pl/wybory2007/1,85096,4521051.html
    • Gość: angrusz Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.07, 22:15

" Mordo ty moja " jeszcze nie przyszli po ciebie ?
    • Gość: up Re: " By żyło się lepiej " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.10.07, 21:54
      up
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka