Dodaj do ulubionych

Koszykówka dla najmłodszych

13.07.12, 18:00
Witam

Urodziłem się w Gorzowie kilka ładnych lat temu. Teraz wracając do tego miejsca z bagażem doświadczeń i dość sporą ilością chęci i zapału, chciałbym rozeznać się w pewnym temacie.
Tak jak nie trudno się domyślić, chciałbym rozeznać się w miejskim sporcie, jak przedstawia się sytuacja, czy w dalszym ciągu miasto faworyzuje żużel, wszystko inną mają głęboko w d...?
Jak przedstawiają się inne dyscypliny, głównie interesuje mnie koszykówka. Tak wiem, mamy koszykarki, które jakoś sobie tam radzą a także trzecioligowców, którzy być może przestaną istnieć z powodu braku sponsora.
Bardziej od tego wszystkiego interesuje mnie Sport dzieci i młodzieży, ponieważ to od niego powinno budować się kluby i to na nim powinno się skupić a z tego co się orientuje to w GW nie ma takich ośrodków?
Jak myślicie, pomysł na stworzenie szkółki na wzór Football Academy, czerpiąc wzorce z zagranicznych systemów szkolenia i organizacji miałoby sens w tym mieście? Mowa tu oczywiście o stworzeniu szkółki koszykarskiej szkolącej dzieci i młodzież od podstaw.
Wiadomość tą zamieściłem na kilku forach społecznościowych, serwisów traktujących o Gorzowie Wielkopolskim, chcąc się dowiedzieć czy w ogóle warto dalej iść w tym kierunku i rozwijać ten pomysł. Tak więc czekam na każdą odpowiedź, sugestię, nawet w stylu "super pomysł, zapisałabym swoje dziecko", każdy odzew z Państwa strony będzie cennym źródłem informacji.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka