hunter_wolf 04.01.11, 11:35 Witam, do kiedy Wasze dzieci spały w tym pierwszym łóżeczku, ze szczebelkami albo do jakiego wieku zamierzacie je w takim właśnie kłaść? Kiedy zmieniałyście na jakieś inne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marghot Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 11:39 córkę do łóżka bez szczebelków lecz z barierką, przenieśliśmy gdy miała skończone 16mcy nowe spanie bardzo przypadło jej do gustu Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: do 3 lat 05.01.11, 09:50 dorotatop- możesz zmienic sygnaturkę? Jakoś dziwnie sie poczułam czytając kiedy masz mieć owulację. To Twoja intymna sprawa. Ale bez obrazy Odpowiedz Link Zgłoś
assencja1 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 12:30 ja zmieniłam jak mały miał 2 lata i 3 m-ce. akurat wtedy sie przeprowadzalismy, wiec w nowym pokoju - nowe łóżko. przyzwyczaił się błyskawicznie. dlużej zasypiał bo mógł wyjsc i ściemniac, ze to siku, ze kupa itp., ale w koncu sie przybadał Odpowiedz Link Zgłoś
iza0750 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 13:08 Moje starsze dzieci spały w łóżeczku do 2 lat potem kupiłam im piętrowe, a mój najmłodszy synek ma ponad 2,5 roku i jeszcze śpi w łóżeczku ze szczebelkami. Odpowiedz Link Zgłoś
mw144 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 13:24 Nie posiadało takiego łóżeczka. Odpowiedz Link Zgłoś
ancymon123 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 13:26 Przy przeprowadzce zmieniłam (2,5lat), bo uznałam, że "na chwile" nie będę kupować takiego ze szczebelkami, i od razu kupiłam 90x200, ale ma założoną barierkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bweiher Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 14:02 Hmmm... nie pamiętam dokładnie... 1,5 roku? Wiem że jak zaczęły same wyłazić z łóżeczka,to postanowiliśmy ich przenieść do normalnego łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-008 ???? 05.01.11, 09:56 a gdzie spało Twoje dziecko jesli moge zapytac jak miało 3 tyg 3 mies itp? na podłodze ? czy z mamusią? Odpowiedz Link Zgłoś
wuwuem Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 15:27 moja ma ponad 2,5 roku i nadal śpi w tym ze szczebelkami ale najpóźniej na wiosnę zmienimy na normalne łóżko ale z barierką (bo dziecko z tych mocno wędrujących przez sen) bo widać, że to już troszkę małe dla niej gdzieś czytałam, że w łóżeczku o dł. 120 cm mogą spać dzieci do 1 m wzrostu Odpowiedz Link Zgłoś
karro80 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 20:17 o to moja jeszcze pośpi te 9cm a powaznie ma 2 i 9 mies - i śpi w takim ze szeblami, nie ma zapędów do wyłażenia górą(miała w wieku młodszym jak wyrko przy szafce stało), a spi i tak najczesciej w poprzek(skula się z kolanami prawie pod brodą), a wyrko 60tka szer więc pośpi pewno do momentu kiedy będzie jej już niewygodnie. A tak z rana mi przyjamniej mały sajogon nie rozpełznie po chałupie bez kontroli Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 15:30 Starsza 2 miesiące przed urodzinami pożegnała łóżeczko ze szczebelkami. Młodszy ma 3 lata i 3 m-ce i jeszcze w nim śpi (szczebelki oczywiście wyjęte) - póki się mieści i póki nie ma własnego pokoju (wiosną planujemy orządzić), będzie w nim spał. Odpowiedz Link Zgłoś
budzik11 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 15:31 budzik11 napisała: > Starsza 2 miesiące przed urodzinami przed drugimi urodzinami, nie napisałam. Odpowiedz Link Zgłoś
drobnostka7 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 16:54 Do kiedy mu w nim wygodnie. Moja od 15-m-ca życia śpi na materacu 90x200 położonym obok naszego, bo zauważyłam, że duża część jej pobudek w łóżeczku ze szczebelkami wynikała z tego, że przy zmianie pozycji waliła się o te szczebelki, albo nóżka jej gdzieś grzęzła. Teraz budzi się znacznie rzadziej, wyłączając tydzień gdy wychodziły czwóreczki.. Myślę, że tu wiele zależy od dziecka - czy często zmienia pozycje podczas snu, czy potrzebuje przestrzeni by sobie np. w poprzek pospać bo mu tak wygodnie ... Odpowiedz Link Zgłoś
koza_w_rajtuzach Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 17:02 mój syn ma 2 lata i jeszcze nie zastanawiam się nad zmianą.. niby jest duży, ale on tak kocha te łóżeczko. Nigdy nie próbował wychodzić górą i nie przepada jak szczebelki są wyjęte. Łóżeczko od zawsze służy dla niego tylko i wyłącznie do spania, a jak się obudzi i chce już z niego wyjść, to mnie woła, a ja go wyjmuję. Pewnie gdyby był kaskaderem i próbował wyłazić górą z łóżeczka, to już dawno bym mu zmieniła na dorosłe, ale jeśli tak ładnie w nim śpi, to mi się nie chce, szczególnie, że akurat mój syn nie lubi żadnych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
czaarodziejka Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 20:17 A ja właśnie czekam na takie łóżko normalne (zamówione w realizacji). Do niego kupię barierkę (są na allegro) i mam nadzieję,że spodoba się małej (1,5 roku).Jak widać (sygnaturka) sytuacja mi tę sprawę przyspiesza,acz bardzo mnie to cieszy,myślę,że jej się spodoba.A jak nie to w razie czego i tak mam 2 łóżeczka ze szczebelkami,więc najwyżej "bezszczebelkowe" poczeka. -- Odpowiedz Link Zgłoś
namrata86 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 04.01.11, 21:23 Mój synek ma 19 miesięcy i właśnie siedzę i szukam fajnego łóżka na allegro. Myślę,że to już najwyższa pora. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 05.01.11, 08:49 Oj , ja tez mam z tym problem, na razie młoda (1,10mcy) spi w łózeczku turystycznym oczywiscie spi na porządnym materacu, bardzo sobie chwalimy to łóżeczko bo Zoska bardzo aktywnie spi, potrafi we snie usiąść i runąć na materac całym ciałem, spi w w najróżniejszych pozycjach, wiercipięta z niej okrutna, ale niebawem przeprowadzamy sie do nowego mieszkania i młoda dostanie swój pokój, chciałabym kupic jej łóżko, najbardziej podoba mi sie i do wystroju wnętrza pasuję to ikeowskie www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/S99827959, ale czy ona sie w nim nie zabije jak walnie głową o ten metal, czy jest szansa ze nauczy się w nim spac???? poradźcie !!!, bo obawiam sie ze poobija się nieźle. W wakacje przez dwie noce spała w drewnianym łóżeczku ze szczebelkami i nie dało rady wybudzała sie bo tłukła głowa w szczeble, nie wiem kto wymyslił drewniane łózka dla małych dzieci, chyba ze tylko moja jest taka wiercipeta w nocy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-008 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 05.01.11, 09:59 ja bym juz wolala takie ale z drewnianymi szczebelkami - bałabym sie ze młody by sie walnął w głowe o ten metal i tragedia... ale moja rada - obłóż łozeczko poduchami tam gdzie metal i juz Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 05.01.11, 10:17 tak tez zamierzam, chyba kiedys nauczy sie spać w miare spokojnie, a co do łóżeczka turystycznego fajnie dziecku w nim spać bo jednak sie nie obija ale chyba w drewnianym bardziej sie kontroluje i potem jest mniejszy problem z przeprowadzka do normalnego łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś
lupa_87 Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 05.01.11, 11:26 Synek ma 3 lata i śpi dalej w łózeczku turystycznym, bo drewniane ze szczebelkami sprzedałam szybko jak zaczął sam wstawać i walić głową przewracając się na te twarde szczeble. Turystyczne oczywiście z odpianym bokiem. Ma też w swoim pokoju normalne łóżeczko z ikei, ale jeszcze nie jestem gotowa go przenieść do innego pokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
ivaz Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 05.01.11, 11:47 U mnie jest problem bo moje łózeczko nie ma otwieranego boku, a młoda wychodzi z niego górą, co prawda rzadko się budzi w nocy, ale czasem zdarza jej się przyjśc do nas w srodku nocy i boję się ze wychodząc zaspana moze sobie zrobic krzywdę juz raz niestety wychodąć w nocy wypadała, całe szczęście nic jej się nie stało, oj i tak źle i tak nie dobrze, ale z dwojga złego lepszy guz niż połaman noga czy ręka Odpowiedz Link Zgłoś
rolly_mo Re: Do kiedy w łóżeczku ze szczebelkami 05.01.11, 09:40 Młoda miała niecałe 2 lata jak ją przeprowadziłam do "dorosłego" łóżka. Odpowiedz Link Zgłoś