inga_iga 16.11.04, 00:11 witam Mamy NInek odezwijcie się Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
b-e-a-t-k-a Re: Nina 16.12.04, 15:45 Witam, mamm cudną córeczkę o imieniu NINA. Ma 2,5 roku. Pozdrawiam Beata PS: Jeśli chcesz to pisz na gazetowego maila Odpowiedz Link
monika_wroclaw Re: Nina 30.12.04, 17:20 Ja też mam córeczkę Ninkę, dzisiaj skończyła 8 dni pozdrawiam Odpowiedz Link
inga_iga Re: Nina 07.01.05, 15:09 Beatko pochwal się swoją Ninką Są jej fotki na forum zobaczcie? Jesli tak to podaj link Pozdrawiam serdecznie Aga Odpowiedz Link
monika_wroclaw Re: Nina 02.03.05, 12:04 Cześć mamy Ninek Już zapomniałam, że kiedyś tu napisałam post i teraz przypadkiem znowu tu trafiłam Moja Nina ma już 2 m-ce i tydzień. Jeżeli chodzi o zdrobnienia to najczęściej mówimy do niej Ninuś, Ninka i Ninia. pozdrawiam Zdjęcia Ninki można zobaczyć klikając na link Odpowiedz Link
agnieszka.wauters Re: Nina 30.12.04, 17:21 Czesc mamo Niny,u mnie tez Nina co ma 7 lat i pol,skad przyszlo Ci do glowy to imie,ja przyznam juz nie pamietam.. Odpowiedz Link
inga_iga Re: Nina 30.12.04, 21:05 o dawno tu nie byłam a tu niespodziankaSą inne mamy Ninek)) Szczerze mówiąc imie wybraliśmy z mężem godzine przed wyjściem ze szpitala, wcześniej mówione było coś o Zuzi, ja chciałam Inge lub Inkę ale mąż oponował,a czas naglił mała miała już 3 dni i nie miała imienia,troche głupa sytacja, ale nie chciałam dawać dziecku imienia bez namysłu (wiem miałam na to całą ciąże, ale ciągle mi sie wydawało że mam czas)) 2 godziny przed wyjściem, stwierdziłam że tak dalej być nie może i trzeba się w końcu zdecydować, wzieliśmy książkę z imionami(mieliśmy ułatwione zadanie bo mieliśmy zaznaczonych kilka imion) no w końcu wybraliśmy wg nas najładniejsze Musze przyznać że z dnia na dzień podoba mi się coraz bardziej POzdrawiam serdecznie wszystkie mamy a to właśnie mój skarb forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=18204864 Odpowiedz Link
agnieszka.wauters Re: Nina 31.12.04, 14:45 Rzeczywiscie jest nas troche, co najdziwniejsze kilka z wroclawia(ja tez z wro.ale teraz kolo luksemburga),dzieki za zdjecia sliczna Twoja Nina, pokazalam ja mojej i obie wydalysmy zgodny jek zachwytu aaa.... Nina jest szczesliwa ze nie jest sama,dotychczas znalysmy tylko jedna nine,ktora miala 8 lat,postaram sie wstrzelic jakies zdjecia pozdrawiam Agnieszka,Nina i Mila Odpowiedz Link
inga_iga Re: Nina 31.12.04, 21:18 w naszym Wypadku nie tylko nasze pociechy mają tak samo na imie)) POzdrawiam Cię mamo, moja imienniczko Odpowiedz Link
agnieszka.wauters Re: Nina 02.01.05, 20:28 Czesc mamo Ninki,chetnie przeslalabym zdjecie dla porownania ale nie wiem jak to sie robi ,raczej przypuszczam ale nie jestem pewna,wszystkiego dobrego dla Niny w nowym roku,a jak zdrabniasz to piekne imie,ja mam mnostwo zdrobnien:Nina ,Niska,Nini(i kilka osob to przyjelo)Nika Nikitka(ludzie patrza dziwnie)Nik,Ninus,chociaz w belgii sie nie zdr Odpowiedz Link
agnieszka.wauters Re: Nina 02.01.05, 20:29 Czesc mamo Ninki,chetnie przeslalabym zdjecie dla porownania ale nie wiem jak to sie robi ,raczej przypuszczam ale nie jestem pewna,wszystkiego dobrego dla Niny w nowym roku,a jak zdrabniasz to piekne imie,ja mam mnostwo zdrobnien:Nina ,Niska,Nini(i kilka osob to przyjelo)Nika Nikitka(ludzie patrza dziwnie)Nik,Ninus,chociaz w belgii sie nie zdrabnia ja lubie byc inna,pozdrawiam a Odpowiedz Link
inga_iga Re: Nina 02.01.05, 21:00 Witam, my najczęściej zdrabniamy Nina i Nineczka, ale bardzo mi sie spodobały Twoje zdrobnienie: Nini- chyba je sobie zapożyczę Szczerze mówiąc bardzo często mi się zdarza mówić do małej Nona, kiedyś mi się tak powiedziało i od czasu do czasu,szczególnie jak jesteśmy same tak do niej mówię. Twoja Ninka ma drugie imię? Mi nic nie pasowało do Niny i stwierdziłam,że jak imiona mają się "gryźć" to lepiej niech będzie jedno. Pozdrawiam i życzę by ten rok był jeszcze lepszy od poprzedniego Aga Odpowiedz Link
agnieszka.wauters Re: Nina 03.01.05, 22:16 Czesc ninkowa Mamo,podumalam nad tym drugim imieniem bo troche mi sie zapomnialo,otoz jest to Marcelina(na czesc dziadka mojego meza ktory byl Marcel) a na trzecie Michel tak w belgii nadaje sie 3 imiona co daje duze pole do popisu,trzecie po chrzestnym,ciekawy zwyczaj,ale nina nie lubi jak mowie marcelina uwaza ze bylismy zwariowani dajac jej to imie...dobrego tego nowego roku dla Was rowniez Odpowiedz Link
jomamma Nina - moja Nina :) 22.03.05, 23:05 To przepiękne imię! A zaczęło sie od Antoniny (niezbyt mi sie dobrze kojarzącej z taką jedna chustkową Antoniną), ale tu mnie oświeciło i przypomniało "srócona" wersję, czyli Ninę właśnie Moja malucha ma już 6 miesięcy i zapamietuje ją większość ludzi, z którymi ma do czynienia, przez to imię właśnie To rzadkie imię, ale przez ostatnie cztery dni spotkałam trzy jego posiadaczki, w tym jedną sąsiadkę Bardzo się cieszę z tego imienia i mam nadzieję, że moja Ninka również Pozdrawiam Niny i Ninowe mamy Jomamma Odpowiedz Link
edela Re: Nina 23.03.05, 09:15 Witajcie mamusie Ninek Ja też jestem mamą Ninki.W maju kończy dwa latka.To naprawdę słodka istotka. Ma długie kręcone blond włoski i jest bardzo radosna. A Wasze Ninki to brunetki czy blondynki))))))) Pozdrawiam Edyta (mama Kubusia Ninki i Nadii) Odpowiedz Link
flemiza Re: Nina 18.05.06, 15:00 Witam, Też jestem mamą Nineczki. 12 maja skończyła 1,5 roku. Czy Wasze Niny też są tak energiczne i przebojowe jak Moja Księżniczka? Czasem padam na nos a Ona jeszcze ma energię, żeby biegać... Pozdrawiam, Iza Odpowiedz Link
ninaornella Re: Nina 29.09.06, 21:01 Niewiem czy to jakis dziwny zbieg okolicznosci ale ja równiez mam córeczkę o imieniu Nina ja nazywam sie Agnieszka i jestem z Wrocławia...to naprawde zaskakujaceMy nasze imie wybralismy wspólnie z męzęm,który był daleko od domu i podczas rozmowy na czacie wysłalismy do siebie jednoczesnie propozycje imion,które nam sie podobja i na pierwszym miejscu u obojga była Nina.poza tym podobno to imie w jezyku hebrajskim oznacza-piękna. Odpowiedz Link
gismol77 Re: Nina 04.11.06, 09:53 Witam wszyskie Ninkowe mamusie. moja Ninka pod koniec stycznia skonczy 3 lata. wydaje sie byc bardzo zadowolona ze swego imienia, bo gdy ktoś zaczepia ją jakąś ksywką mówi poważnie "jestem Niną" Odpowiedz Link
mamaninki Re: Nina 20.12.06, 19:30 hej,ja też jestem mamą Ninki i również mieszkamy we Wrocławiu. Ninusia ma 11 miesięcy i jest boska! Bardzo pasuje do niej to imięPozdrawiamy mamusie i NInusie Odpowiedz Link