flurcia 03.08.04, 09:45 Moja córeczka ma 11 miesięcy. Wybraliśmy dla nie imię Aleksandra. Na drugie dostała Agata. Jest bardzo pogodną, uśmiechniętą i ciekawą świata dziewzynką. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania.silenter_exunruzanka Re: Aleksandra czyli Ola 07.09.04, 15:36 Moja Ola ma 7 miesiecy. Jej pelne imiona to: Aleksandra Marianna. Mala pomimo bardzo trudnego startu (wczesniak, ur. w 31 tc z waga 1120g) jest bardzo zywym, pogodnym, usmiechnietym dzieckiem. pozdrawiam Odpowiedz Link
naturella Re: Aleksandra czyli Ola 13.05.05, 13:18 O jezu to moje wybrane imiona dla dziewczynki - Aleksandra Marianna. A czy możesz powiedzieć, dlaczego akurat takie zestawienie? U mnie Aleksandra jest po mojej mamie, Marianna po babci męża No, chyba, że będzie chłopiec... Odpowiedz Link
saraanna Re: Aleksandra czyli Ola 27.01.05, 19:56 Ja jestem Aleksandra.Moja corcia Sara Anna a coreczka mojej siostry Ani Kelly Aleksandra. Odpowiedz Link
mausi12 Re: Aleksandra czyli Ola 21.02.05, 20:15 Moja jest Alexandra,a za granica mowi sie Alex.My mowimy Ala,bo zaczyna sie na litere"A",a nie na "O".Nie wiem dlaczego w Polsce przyjelo sie "Ola".Nie pasuje. Odpowiedz Link
jagoda56 Re: Aleksandra czyli Ola 18.04.05, 17:43 Moja córka tez ma tak na imię.Ma cztery tygodnie. Odpowiedz Link
althea35 Re: Aleksandra czyli Ola 12.05.05, 21:51 Ja tez mam na imie Aleksandra. W Polsce wszyscy mowili Ola (oraz wszystki możliwe zdrobnienia - Oleńka, Olusia, Oluńka i co tam tylko jeszcze da sie wymyslic). Za granica wszyscy mowia Aleksandra, i sa zdiwieni, ze w Polsce mowi sie Ola. Po rosyjsku zdrobnienie brzmi Sasza. A w Szwecji, gdzie aktualnie mieszkam, Ola (wymawiane Ula) jest imieniem meskim. Czasami przychodza do mnie listy zaadresowane na Ole i zawsze moj chlopak mowi, ze poczta pomysli, ze mieszka z facetem. Odpowiedz Link
olkaroza Re: Aleksandra czyli Ola 01.07.05, 14:38 ja tez mam na imie aleksandra<lol>, krewni z niemiec mowia zawsze aleksandra i nie dochodzi do nich ze ola to zdrobnienie od aleksandrypozdrawiam Odpowiedz Link
boguszynka Re: Aleksandra czyli Ola 17.08.07, 12:33 Moja córka ma 18 m-cy i też ma na imię Aleksandra. A miała mieć zupełnie inaczej jednak zmieniliśmy jej po tygodniu na Olę. Jej tatuś ma na imię Aleksander Odpowiedz Link
olioliwa Re: Aleksandra czyli Ola 28.07.05, 15:11 koitalla napisała 22.07.2005 Moja młodsza córcia ma na imię Karolinka (2.03.2005), imię dla niej wybrała jej starsza siostrzyczka Aleksandra (9.07.2001). Iwona Odpowiedz Link
bami_ol Re: Aleksandra czyli Ola 08.09.05, 21:18 U nas było podobnie starsza córka wybrała imię dla młodszej, oczywiście Aleksandra! Mi i mężowi też się podoba na drugie imię daliśmy jej Wiktoria po babci. Aleksandra Wiktoria ładnie brzmi Odpowiedz Link
mja-1 Re: Aleksandra czyli Ola 10.11.05, 17:20 Kochane dziewczyny, czy Was naprawdę dziwi, że obcokrajowcy nie rozumieją , że Ola to Aleksandra? Mnie na przykład "dziwi",że w Szwecji Ola to Ula, i na dokładkę imię męskie) Okażmy trochę szacunku dla naszej tradycji i nie przerabiajmy naszych Olek na Sandry i Alexy )) W końcu Polacy nie gęsi i swój język mają! Odpowiedz Link
msto05 Re: Aleksandra czyli Ola 11.01.06, 15:17 Moja starsza córka to Wiktoria, młodsza- Aleksandra, ma skończone 2 latka. Wołamy zwykle na nią Olinek, Oluśka, albo po prostu Olka. Odpowiedz Link
lodium Re: Aleksandra czyli Ola 29.12.05, 22:59 jak mieszkalam w Pl,ciagle musialam mowic: ja mam na imie Aleksandra a nie Ola, teraz we Francji wszyscy nazywaja mnie Alex lub Aleksandra i tylko moj kochany jeszcze wola na mnie Olus! Odpowiedz Link
filipkafilipa Re: Aleksandra czyli Ola 24.09.06, 20:25 ALEKSANDRA EWA czyli Olcia, Oluńka, Olunia, Oleńka, Olka, Oleśka - wymysł mojej mamy jak psoci i od niego Oleś. Ostatnio mówie do niej Aleksandra, co bardzo ją buduje i sprawia ze czuje się "poważną dziewczyną" a nie dzieckiem)))) bo ma już 8 ,5 roku. Jest rewelacyjną dziewczynką zakochaną w ruchu, prędkości i karate. Gra na pianinie i jest moim pierwszym ukochanym dzieciątkiem - ideałem) choć ma nie raz i nie dwa pokazuje, że różki ma Odpowiedz Link
filipkafilipa Re: Aleksandra czyli Ola 24.09.06, 20:27 zapomniałam- OLA najczęściej w szkole i wsród rówieśników czy ot tak Odpowiedz Link
olioliwa Re: Aleksandra czyli Ola 25.09.06, 11:13 A założycielka forum - olioliwa to też Ola Nawojka Warsztaty koralikowe Odpowiedz Link
marta_atram Re: Aleksandra czyli Ola 04.11.06, 22:36 Witam! Ja również jestem mamą Aleksandry, strasznego łobuza który niedawno skończył 2 ltka. (28.10.2004) Pozdrawiam, Marta Odpowiedz Link
kroplarosy Re: Aleksandra czyli Ola 15.11.06, 14:37 Aleksandra to bardzo piękne imię i piszę to nie tylko dlatego, ze mam córkę Olę, ale dlatego, że tak własnie uważam ją nazwałam. Imię, na które moda nie przychodzi nagle i po paru latach nie odchodzi. Ole zawsze były, są i będą . Moja uwielbia zdrobnienia: Oleńka, Olesia i Olaszek. Czasami Tata woła na nią Fasolka i tez to ubóstwia. Jak była niemowlaczkiem to jak ulał pasowało do takiego wróbelka. Odpowiedz Link
magic411 Re: Aleksandra czyli Ola 03.08.07, 21:43 U nas podobnie - Olka-fasolka- czasami się denerwuje za to. Ur. w lutym 1999 r. Odpowiedz Link
golinda Re: Aleksandra czyli Ola 19.01.07, 13:39 i ja jestem Ola wejdźcie na www.imiennik.pl i poczytajcie o tym imieniu sama prawda (przynajmniej o mnie) Odpowiedz Link
ainuin1 Re: Aleksandra czyli Ola 06.05.07, 19:55 Ja co prawda dzieckiem już dawno przestałam być, ale też jestem Aleksandrą Chciałam Wam tylko powiedzieć, że moje imię zostało wybrane właśnie takie, bo rodzicom podobało się jak Kmicic mówił do swojej ukochanej Oleńko Odpowiedz Link