vivciak
07.01.11, 20:31
Jak wyglądały pierwsze urodziny Waszych pociech? Kto był zaproszony? Co przygotowaliście i jaki mieliście pomysł na prezent dla malucha?
I może coś doradzicie, bo...
Wraz z córką i mężem mieszkam u teściów. Nasze kontakty są dobre, czasem się ze sobą nie zgadzamy, czasem nie możemy bez siebie żyć-wiadomo jak to w rodzinie. Jednak ze względu na to, że jest to mieszkanie moich teściów nie wiem jak zaplanować pierwsze urodziny malucha. Bo ponoć teściowa "wstydzi się" swojego mieszkania, że nie jest już całe wyremontowane, że tu ściana pęka itd. Ona osobiście chciałaby bym te urodziny wyprawiała na "neutralnym gruncie", czyli jakaś kawiarnia, coś, teges... Z drugiej strony moja mama byłaby chętna na wyprawianie urodzin swojej jedynej wnuczki. Ale tu też jest problem... Moi rodzice są rozwiedzeni, kontakty między moją mamą a macochą... Najchętniej by się pozabijały. Trochę nie wyobrażam sobie ściągać ojca z macochą do mojej matki do domu... I tu też niby ten "neutralny grunt" miałby sens, ale z drugiej strony nie widzę jakoś wyprawiania takiej małej istotce urodzin w kawiarni... Czy może zrobić trzy razy osobne urodziny? U teściów, u mojej matki a potem u ojca i macochy?
Jestem łasa na wszelkie pomysły, więc proszę, jak tylko coś wpadnie Wam do głowy to piszcie...