Dodaj do ulubionych

częste sikanie

28.09.11, 07:20
Mój 5-cio latek biega od dwóch dni co chwilę do toalety. Poza tym innych objawów brak (nie ma gorączki, ma apetyt, mówi, że nic go nie piecze i nie boli). Wczoraj wieczorem robiliśmy mu badanie moczu na cito- lekarz oddzwonił, że wynik jest prawidłowy. Młody ma zaczerwienionego lekko siusiaka, wczorajsza lekarka zaleciła smarowanie rivanolem...
Czy są jakieś inne sposoby by mu trochę ulżyć z tym lataniem?
Obserwuj wątek
    • frida_a Re: częste sikanie 21.01.12, 21:34
      Podbijam !
      Synek ma 3,5 roczku i te same objawy !
      Czy ktoś miał podobną sytuację , jak się zakończyła ?
      Dodam że robiliśmy już dwa razy mocz - wyniki książkowe , a teraz zrobiłam posiew ale czekam jeszcze na wyniki ..
      • manala Re: częste sikanie 21.01.12, 21:47
        Moja córka tak miała w wieku 2,5 r. Miała badania moczu, usg, itd. Wszystko było prawidłowe. Dostała od nefrologa jakiś lek zagęszczający mocz i stopniowo przeszło choć nadal dość często sika. W sumie to nie wiem czym to był spowodowane. Może naszymi błędami przy odpieluchowaniu? (W sensie częstego pytania i wysadzania...)
        Wydaje mi się, że po wykluczeniu wszystkieg innego można rozważyć jakieś czynniki psychiczne (stres, napięcie, przedszkole ; ))
        • frida_a Re: częste sikanie 21.01.12, 21:54
          Też mamy skierowanie na usg ..
          Rozważam już wszystko , nawet wywiad w przedszkolu robiłam czy tam czasem się coś nie wydarzyło ale nic , nadal w punkcie wyjścia ech.. jeszcze poczekam na ten posiew .
    • klubgogo Re: częste sikanie 22.01.12, 13:55
      Powtórzyć badanie moczu (uprzednio prawidłowo zebranego) w innym laboratorium.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka