Dodaj do ulubionych

suchy termofor

21.11.11, 10:37
moja coreczka cierpi na zatoki, zastanawiam sie nad kupnem suchego termofora, takiego do wrzucenia do mikrofali. czy ktoś z Was używał moze tych smiesznych termoforów w ksztalcie zwierzakow, firma sie chyba Leschi nazywa? od pewnego czasu widze je na allegro. bede wdzieczna za info, sprawa pilna wink
Obserwuj wątek
    • anetchen2306 Re: suchy termofor 21.11.11, 10:50
      Mamy, od lat. To zwykla bawelniana (lniana tez moze byc) poduszeczka wypelniona pestkami wisni/czeresni lub ziarnami np. pszenicy (ta wersja pieknie pachnie swiezym chlebem po nagrzaniu!). Uszylam sama. Wypelnilam pestkami po czeresniach (moi rodzice dostarczyli mi "surowca" wink). Podgrzewam minute lub dwie w mikrofali, super sprawa na wieksze lub mniejsze bolesci. No i nic sie nie wylewa, dziecko sie nie poparzy (poduszeczka utrzymuje przez dluzszy czas przyjemne cieplo).
      • connie-5 Re: suchy termofor 21.11.11, 11:11
        bardzo dziekuje za odpowiedz. szyc co prawda nie umiem i raczej nie bede probowac, ale podoba mi sie bardzo design tych malych termoforkow Leschi i to ze sa podobno wypelnione eko pszenica, wiec czekam na jakies opinie od ich uzytkownikow smile
        • anetchen2306 Re: suchy termofor 21.11.11, 11:33
          Wiesz, stowka za woreczek wypelniony pszenica to calkiem sporo ...
          Widzialam duzo ladniejszych i tanszych wink
          Ekopszenica chyba nie ma wplywu na cene, wszakze nikt jej spozywac nie bedzie ...
          Nie chodzi o firme tylko o zasade "dzialania". W innych krajach poduszeczki znane sa od pokolen, dostepne w kazdej drogerii, aptece itd.
          Nie warto inwestowac w drogie "designerowskie" z praktycznego wzgledu: poduszki (lub jak ty to okreslasz "termofor") nie mozna prac! No chyba ze sa one uszyte z dwoch warstw: wypelniacza w woreczku i "poszewki". Zdarza sie to jednak bardzo rzadko.
          • connie-5 Re: suchy termofor 21.11.11, 11:47
            dzieki, oczywiscie masz prawo do swojego zdania. Ja jednak nadal czekam na jakas opinie od uzytkownikow tych produktow, bo takich polarkowych termoforkow nigdzie indziej nie widzialam...
            • tijgertje Re: suchy termofor 22.11.11, 12:48
              Ja mam chyba 3 pestkowe termofory. Mlody bardzo je lubi , ja rowniez. Taki termofor mozna spalic i mozna sie nim poparzyc, jesli nie jest uzywany wlasciwie. Nie nadaje sie tez do prania. Przed wlozeniem do mikrofali trzeba delikatnie zwilzyc material. maskotki z takim wypelnieniem bym nie kupila. bez sensu, jesli nie mozna jej wyprac. Widzialam jednak sporo przeroznych zwierzakow wypelnianych czesciowo jak maskotka, z kieszonka na rzepy czy zamek, do ktorej wklada sie worek z pestkami. Takie polecam z czystym sumieniem. Materialow syntetycznych nie mozesz podgrzewac w mikrofali, bo taki polar czy wypelnienie sie po prostu zapali albo stopi i watpie, zeby taka zabawka w ogole zostala dopuszczona do uzytku. Tylko wyjmowny wklad, wowczas maskotkowa oslonka moze miec kazda postac, a dodatkowa warstwa materialu chroni przed poparzeniem i wlasnie takie termofory sa najlepsze dla dzieci.
              • connie-5 Re: suchy termofor 22.11.11, 13:01
                dziękuję garabelix, wreszcie jakiś użytkownik sie odezwal smile jak widze,ze termoforek ma certyfikat CE (podobno przeszedl testy zgodnosci z normami dla zabawek) to jestem raczej spokojna o bezpieczenstwo mojego dziecka, a troche sie na tym znam, bo w branzy certyfikacyjnej siedze smile
                poza tym, zakladam, ze jak bede postepowac zgodnie z instrukcja, to nic zlego sie nie powinno stac!
                dzieki dziewczyny za wszystkie posty i serdecznie pozdrawiam smile postaram sie dac znac jak sie mamut sprawdzil po pierwszym uzyciu!
    • anula56 Re: suchy termofor 21.11.11, 12:22
      Tydzień temu kupiłam w superpharmie dwa suche termofory greenlife value w kształcie zwierzątek. Niemieckie. Są przecenione na 60zł. Nie były nigdzie wystawione. Jestem bardzo zadowolona. Cena i tak wysoka, ale co tam. Posłużą. Jeden pachnie miętą, drugi lawendą. Wypełnione są pszenicą. Gumowe termofory po jakimś czasie się rozszczelniają, mogą być niebezpieczne dla ciekawskiego dziecka.
      • eliszka25 Re: suchy termofor 21.11.11, 15:17
        mam od kilku lat poduszeczke wypelniona pestkami czeresni w ksztalcie renifera. kosztowala jakies niewielkie pieniadze i szczerze mowiac wielkiej kwoty nie zamierzlam wydac na cos takiego. jednak przydaje sie bardzo, bo pomagala mojemu synkowi na kolki, mnie pomaga na bole kregoslupa, jak starszego synka boli brzuch, to tez chce, zeby mu zagrzac poduszke. u nas w domu to bardzo przydatna sprawa, a jak masz ochote wydac 100 zl czy tam ile, za 2 garscie pestek czeresni, czy 3 garscie pszenicy, to prosze bardzo smile.
        • connie-5 Re: suchy termofor 21.11.11, 15:24
          smile dziewczyny, dla sprostowania, te male termoforki kosztuja 57 zł na allegro. a ze sie przydaja, to ja co do tego watpliwosci zadnych nie mam smile
          • garabelix30 Re: suchy termofor 21.11.11, 21:15
            ja mam grzejącą poduszkę żyrafę Leschi i jest super. Mała dostała ją na chrzciny od naszych znajomych z Niemiec. Teraz Ola lubi jak leży obok niej gdy zasypia ale używam ją do wózka w zimie bo przy najgorszych mrozach świetnie się sprawdza jak musze gdzieś pójść a mała jęczy że jej zimnosmile Na zatoki nie stosowałam ale działa jak termofor więc na pewno się sprawdzi.
    • budzik11 Re: suchy termofor 22.11.11, 11:46
      O wiele skuteczniejsza jest sól - do woreczka czy nawet materiałowej chusteczki wsypujesz garść soli, kładziesz na patelnię/kaloryfer - i na nos/czoło. Przy katarze czy przeziębieniu super skuteczne są kąpiele w soli lub przynajmniej moczenie nóg (w wiaderku) w wodzie z solą.
    • hornwellness Re: suchy termofor 29.11.11, 13:07
      Witam,
      reprezentuję firmę sprzedającą m.in. ciepłe okłady, które zalecane są do ukojenia bólu oraz terapii cieplnej. Ziarna oraz pestki wiśni, które stosuje się do wypełniania okładów, pochodzą z kontrolowanych upraw i zostały poddane działaniu termicznemu. Okłady nadają się do wielokrotnego użytku a wykonane z delikatnych materiałów pokrowce są zdejmowane i nadają się do prania. Okład wystarczy podgrzać przez ok. minutę w mikrofalówce lub ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 80 st. Produkty posiadają roczną gwarancję. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego
      www.hornwellness.pl/category/kompresory-rozgrzewajace-dla-dzieci
      • connie-5 Re: suchy termofor 29.11.11, 13:41
        dziękuję za informację, co prawda już dałam się skusić na termoforek Leschi, też wypełniony jest ekologiczną pszenicą (przed kupnem obejrzałam go sobie dobrze w Lullaby) i póki co nie żałuję... smile
    • mikams75 Re: suchy termofor 16.11.13, 01:42
      nie wiedzialam nawet, ze takie cos istnieje.
      Nie mamy potrzeby dogrzewania sie, nie mieszkamy w iglo wink
      Choc z dziecinstwa pamietam siedzenie w kurtce i rekawiczkach w domu bo ogrzewania padlo i wtedy termofor byl fajny. Ale teraz dla mnie nie mialby zadnego zastosowania.
      • fantomka44 Re: suchy termofor 16.11.13, 12:23
        A wiesz, że robienie ciepłych okładów na zatoki jest bardzo złym rozwiązaniem? Powoduje tylko namnażanie bakterii. Poczytaj sobie w necie opinie laryngologów na ten temat.
        • mikams75 Re: suchy termofor 16.11.13, 12:28
          ale ja nie robie
          • fantomka44 Re: suchy termofor 16.11.13, 23:41
            ale to było do autorki wątku
            • fantomka44 Re: suchy termofor 16.11.13, 23:42
              aaaaaa teraz widzę, że to staaaary wątek
              • mikams75 Re: suchy termofor 17.11.13, 21:09
                tylko jakim cudem znalazl sie na gorze... uncertain
    • afro.ninja Re: suchy termofor 09.02.14, 12:21
      Alez spamujesz...
      • rudesloneczko Re: suchy termofor 30.01.18, 11:03
        Wiem, że stary temat, ale chciałam pochwalić się swoim odkrciem, już przetestowany i okazał się o wiele fajniejszy niż ten zwykły, ten termofor można prać, łatwiej zachować higienę esklep-dla-dzieci.pl/pl/p/Termofoxi-wesoly-Lisek-termofor-dla-dziecka/8071
    • malami899 Re: suchy termofor 30.01.18, 15:18
      Ja używałam termoforu z pestkami wiśni - grzeje się w piekarniku lub w mikrofalówce i wkłada w kolorowe obicie w ładnych kształtach. Pestki bardzo długo trzymaja siepło, ale nie parzą. moim zdaniem najlepsze rozwiązanie!
    • annow Re: suchy termofor 03.03.23, 11:26
      Miałam ostatnio duże problemy z bólem brzucha, szczególnie podczas okresu. Próbowałam już wielu sposobów na złagodzenie tego bólu, ale nic nie działało. Dopiero kiedy moja przyjaciółka poleciła mi www.batli.pl

Kupiłam termofor i zaczęłam go stosować według instrukcji, czyli podgrzałam go w mikrofalówce i położyłam na brzuchu przez kilka minut. I muszę przyznać, że zauważyłam dużą poprawę. Ból brzucha stał się mniej intensywny, a ja mogłam normalnie funkcjonować. Fakt że co godzinę muszę go przykładać ale to i tak dobrze że cokolwiek mi pomaga.

Teraz, kiedy tylko czuję, że zbliża się okres, od razu sięgam po swój termofor z pestek wiśni Jest to naprawdę skuteczny sposób na łagodzenie bólu brzucha i polecam go każdej kobiecie, która ma podobne problemy.

Zapomniałam napisać że termofor tanio kupiłam w sklepie www.batli.pl

Mam nadzieję że komuś przyda się moja odpowiedź <3
    • tupciu1980 Re: suchy termofor 15.10.23, 12:31
      ja używam firmy metimedi.pl w kształcie zajączka z wkładem z pestek wiśni z dodatkiem lawendy. Super sprawa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka