jul-kaa 10.12.11, 19:29 Czy Wasze dzieci bawiły się takimi klockami? Od kiedy (nie o kiedy same, ale od kiedy z dorosłym)? One mają jakąś inną nazwę niż konstrukcyjne? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
igajos Re: Klocki konstrukcyjne 10.12.11, 19:38 Syn dostał chyba na 4te urodziny. Na początku nie bardzo sobie radził samodzielnie. Skręcał razem kilka litew, ale nie tworzył konstrukcji. Do tej pory (ma 6,5 roku) lubi z nich konstruować, choć nigdy nie był to hit. Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Klocki konstrukcyjne 11.12.11, 02:57 moja zakochala sie w tych klockach jak miala 2 lata, kupilam jej maly zestaw i bawila sie nim czesto tzn. samodzielnie to wkrecala jedna srubke w jedna dziurke, albo wkladala srubki po kolei w dlugie listwy i kombinowala narzedziami. Teraz ma 3,5 roku i tez sie tym czasem bawi, ale samodzielnie to nie zbuduje nic. Wiec ja musze budowac, a ona sie tym pozniej bawi. U nas to byl dlugo hit, ale ona uwielbia srubokrety itp. Z tym ze bez jakis kostrukcji, tyle tylko zeby sobie poprzykrecac i poodkrecac. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: Klocki konstrukcyjne 11.12.11, 09:36 Moj mlody dostal raz jakis mini-zestaw podobnie skrecanych elementow. Nawet nie zauwazyl. Ponad wszystko za to kochal Kid K'nex Odpowiedz Link Zgłoś
pyzateszczescie Re: Klocki konstrukcyjne 11.12.11, 22:49 Ja swojej (2+) kupiłam 2 pudełka takich w Lidlu. I mąż się pobawi, i dziecko się pobawi. I ja też nie mogę się do Gwiazdki doczekać Na pudełku stoi 3+, ale wydaje mi się, że w takich klockach rozsmakują się jednak jeszcze starsze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
betti.3 Re: Klocki konstrukcyjne 12.12.11, 12:30 Moj 5 letni syn dostal je na urodziny i musze powiedziec, ze to byl strzal w dziesiatke. Dziecka nie ma na 2 godziny. Sam buduje i wymysla rozne konstrukcje. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
annek2 Re: Klocki konstrukcyjne 12.12.11, 19:38 Synek dostał właśnie te klocki ( większy zestaw, ale firma ta sama) niedawno na 3 urodziny. Uważam, że to super wydane pieniądze. Nie ma dnia, aby mały nie bawił się tymi klockami. Wprawdzie niczego konkretnego jeszcze nie buduje, ale wkręcanie śrubek w deseczki zajmuje go bardzo długo. Albo na zasadzie tata buduje, a syn w mgnieniu oka rozkręca Nie wiem czego oczekujesz po tych klockach. Jeśli chodzi o wkręcanie śrubek , bądź skręcenie kilku elementów bez większego zamysłu to myślę, że nada się już i dla 2,5 latka. Jeśli natomiast chcesz aby dziecko budowało z nich coś konkretnego to trudno mi powiedzieć, ale gdzieś tak od 4 roku życia albo i jeszcze później. A jeśli chodzi o budowanie wg. instrukcji to nawet ja sama mam problemy , jakaś taka mało czytelna według mnie. Ale ogólnie polecam, świetna zabawa. Odpowiedz Link Zgłoś