Dodaj do ulubionych

Problemik mały.

01.02.12, 10:26
Młoda chodzi do przedszkola z córką mojej znajomej, powiedzmy, że ta mała ma Sandra na imię.

Dzisiejsza rozmowa:
Mamo, a Sandra dzisiaj płakała w przedszkolu.
A dlaczego ?
Bo Pani ją szarpała.
A co się stało ?
No bo Sandra broiła.

Powiedzieć znajomej ??
Obserwuj wątek
    • illegal.alien Re: Problemik mały. 01.02.12, 10:30
      Ja bym powiedziala.
    • agulalula Re: Problemik mały. 01.02.12, 12:10
      aha... moją codziennie pani leje, szarpie... etc...smile)
      nawet kiedyś poprosiłam o monitoring... patrz... Panie ją co chwila przytulały, trzymały za rączkę, etc..
      chwilę po tych wyznaniach buzia jej sie uśmiecha i twierdzi ze kocha ciocię... i ciocia ją tuli smile
    • saguaro70 Re: Problemik mały. 01.02.12, 12:41
      Powiedzieć.
      Ale jak się okaże, że dziecko ściemnia, to będziesz musiała wziąźć na klatę, że wyszło to od Twojego dziecka.
      Pozdrawiam cieplutko smilesmile
    • rulsanka Re: Problemik mały. 01.02.12, 14:09
      Pewnie, że powiedzieć.
      A mama powinna sprawdzić, co zaszło.
      Dzieci trochę inaczej widzą rzeczywistość, ale to nie znaczy, że nie należy ich traktować poważnie. Mój syn wiele razy mówił tego typu rzeczy, wszystkie sprawdzałam. Rodzice są po to, by dzieciom wierzyć i je chronić.
    • super-mikunia Re: Problemik mały. 01.02.12, 14:44
      a to tamta dziewczynka nie mówi?
      • w_miare_normalna Re: Problemik mały. 01.02.12, 14:50
        Nie wiem, może powiedziała swojej Mamie o tym.

Fakt jest taki, że 3,4 latek, który dostał lanie w ubikacji od "cioci" też nic nie powiedział tylko inne dziecko powiedziało o tym swojej mamie, a tamta mama powiedziała Mamie poszkodowanego tongue_out
        Ale zakręciłam smile
        • super-mikunia Re: Problemik mały. 01.02.12, 15:00
          lanie od cioci boższe jesteś pewna,że to p-le??
          na pewno z grubej rury bym nie zaczynałą rozmowy z matką, tylko: jak się małej podoba w p-lu, czy lubi tam chodzić/ czy ostatnio nie boi się tam iść, czy wszystkie panie lubi, co jej mówiła na temat pań etc.
    • jerzozwierza Re: Problemik mały. 02.02.12, 09:48
      Oczywiście, że bym powiedziała. Zaznaczając, że może dziecko przeinterpretowało. Pani też bym powiedziała, co dziecko mówi. Żeby wiedziała, że dzieci umieją opowiedzieć rodzicom, co robi- jeśli coś złego robi, jest szansa, że przestanie.
      • alpepe Re: Problemik mały. 02.02.12, 12:09
        Tak, niech pani jeszcze dodatkowo zastraszy Roksanę np. biciem, by nic nie mówiła o tym, co się dzieje w przedszkolu.
        • paliwodaj Re: Problemik mały. 02.02.12, 12:43
          powiedziec w jakis przystepny sposob.
          Moja tez ostatnio twierdzila ze jej Pani jak popchnela, ale jestem pewna ze zmysla, wszakze jej bracia ja popychaja nawet gdy sa w szkole a ona w domu, robia jej tez inne rzeczy, ktore z wielu wzgledow sa nie mozliwe
          Jestem pewna jednak ze sa nauczycielki przedszkolne ktora sa do tego zdolne
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka