Dodaj do ulubionych

4 latka - lęki

16.08.12, 22:20
Moja córka, która nigdy nie lubiła herbaty, nagle zaczęła mnie namawiać, żebym jej nie piła. Nie lubi widoku czy może zapachu herbaty przy stole. Zaczęły jej przeszkadzać skórki np. po ogórkach na talerzu, brudne chusteczki. W ogóle to zauważam u niej jakiś skok rozwojowy, etap zadawania pytań, ogromną chęć pokazania co umie, chwalenia się, dużą wrażliwość na zwracanie uwagi, nawet jakieś jąkanie się rozwojowe, bo mówi bardzo dużo ale jak wylicza{mówi i myśli to się powtarza lub powtarza ostatnią sylabę]. Martwi mnie tu jedynie te lęki, opsane na początku.
Obserwuj wątek
    • emkayoo Re: 4 latka - lęki 17.08.12, 20:56
      Obserwuj czy to się powtarza przy innych okazjach. Może to po prostu takie "fisiu". Mój syn na przykład denerwuje się kiedy woda w czajniku elektrycznym się zagotuje i wyłączy, a nikogo nie ma w pobliżu, krzyczy, ba potrafi się nawet rozpłakać jak nikt od razu nie przyjdzie do kuchni bo tak panicznie boi się wrzącej wody mimo, że stoi daleko od niego. Albo na przykład nie znosi zapachu surowego mięsa i jak tylko widzi z daleka to ucieka i zasłania nos smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka