Dodaj do ulubionych

Niemęski kolor różowy

22.08.12, 10:16
Byłam wczoraj w markecie z moim Grochem (niecałe 3 lata), od razu poleciał do zaparkowanego koszyka-samochodzika i wsiadł i czekał az go wyporzyżyczę. Stały dwa, przywiazane do sciany, różowy i żółty, ale Groch wlazł do pierwszego z brzegu, a to był akurat zólty. Przede mna jakis osioł tez płacił za samochodzik (dlaczego osioł to bedzie za chwile), tez miał synka gdzies w wieku mojego Grocha. Podchodzimy do koszyków, a ten facet zaczyna robić awanturę, ze on pierwszy płacił wiec chce zólty samochodzik, bo nie bedzie "pedalił swojego syna różowym kolorem". Zamurowało mnie. Przesadziłam Grocha do różowego samochdzika, a debilowi powiedziałam, ze mojemu synowi rózowy kolor meskosci nie ujmuje i ze trzeba być prawdziwym mezczyzna z odpowiednim poczuciem własnej męskości aby nie bac sie tego koloru czego widac panu brakuje.
No kurcze, wiecie co, az mnie zatkała rekacja tego kretyna ojca. Nadmienie, ze jego synek nie awanturował sie o kolor samochodzika.
Obserwuj wątek
    • tempera_tura Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 10:35
      Pewnie ukryty gej i różowy wywołuje lekismile
    • rulsanka Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 10:40
      No debil. Dobrze mu powiedziałaś, choć pewnie nie zrozumiał, bo za długie.
      Może tak: widać że ma pan z tym problem...
    • kanna Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 11:41
      Pan ma problem z gejami.
      Jego zachowanie nie dotyczy ani Ciebie, an synka. Nie ma się co nakręcać. Skoro był pierwszy, ma prawo wybrać samochodzik.
      Komentarze świadczą o nim, nie o Tobie.
      • red-truskawa Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 11:53
        nikt nie kwestionuje,ze ma prawo wybrac sobie kolor samochodzika, ale trzeba byc ostatnim debilem, aby w taki sposób to komentowac.
        • kanna Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:09
          Zapewniam Cię, to nie pierwszy i na pewno nie ostatni debil, jakiego w życiu spotkasz smile
          Nie ma się co nakręcać. smile
    • mikams75 Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:03
      swietna odpowiedz! choc jak ktos wyzej sugeruje - przydluga i mogl nie zrozumiec.
    • ania.stp Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:09
      Zdecydowanie nie zroumiał Twojej odpowiedzi. Była bardzo pięknasmile
      Facet ma problem ze sobą. Szkoda tylko, że mozi zarazić tym swojego synka.
      • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:20
        no facet przesadził grubo, ale wielu facetów mówi np. ze nie kupi rózowej koszuli, bo jest pedalska a nie mają nic złego na mysli, na pewno nie są uprzedzeni do homo, bo sama wielu takich facetów znam i wiem, ze geje im absolutnie nie przeszkadzają. zresztą wystarczy popatrzec, ile chłopców chodzi w kolorowych ciuchach - jestem chyb jedyna matką w okolicy, która zakłada synowi czasami rózowe skarpetki. Ale juz nawet pomijając róż, rzadko nawet czerwien widzę, czy w ogóle jakieś żywe kolory.
        • jul-kaa Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:55
          drzewachmuryziemia napisała:
          > wielu facetów mówi np. ze nie kupi rózowej koszu
          > li, bo jest pedalska a nie mają nic złego na mysli, na pewno nie są uprzedzeni
          > do homo,

Przeczytaj, co napisałaś, bo to jedna wielka bzdura. Nie kupią koszuli, bo PEDALSKA, ale nie mają nic do homo. No błagam, odrobina logiki.
          • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 13:45
            no tak wyobraź sobie, ze nie mają nic do homo - to ze sie nie ma nic do człowieka nie znaczy, ze nie musi nam pasować ich styl (niektórych homo); moze sobie witkowskiego poczytaj to nabierzesz trochę dystansu i odpuscisz troszkę tę poprawnosc polityczną
            • jul-kaa Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 14:22
              Próbujesz wmówić światu, że osoby używające słowa "pedalski" są tolerancyjne? Próżny znój.
              • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 15:10
                Lesbijki same często mówią o sobie lesby, a geje-cioty - pewnie tez nie są tolerancyjni dla siebiewink Akurat znam osoby, ktore uzyły tego słowo w okreslonym kontekscie - ubran, mody homo. I za ich tolerancyjność dałabym sobie głowę uciąć. Ale mysl sobie co chcesz i interpretuj po swojemu.
              • truscaveczka Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 07:37
                Jul-kaa, owszem. Dookoła mnie są ludzie, używający słowa "pedalski", "ciotowaty" albo "metro" w tym samym znaczeniu - wymuskany i niemęski. Już widzę faceta, używającego słowa "wymuskany" - to przecież ciotowate wink
                Kompletnie nie są homofoby - normalnych gejów traktują normalnie, a z równym niesmakiem odnoszą się do symulowanego seksu homo na paradzie równości co do liżących się na ławce w parku heteryków.
                A moja babcia o takich wymuskańcach mówi "męska lala" i wcale nie jest nietolerancyjna smile
                • memphis90 Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 22:32
                  > Kompletnie nie są homofoby - normalnych gejów traktują normalnie
                  Aha, i przy nich też na pewno używają przymiotników pedalski czy ciotowaty... uncertain Bo gdyby przy mnie ktoś powiedział np. durny jak baba (ależ nie, nie, ja nie mam nic do kobiet, ty przecież jesteś normalna i wcale nie durna!), to miałabym poważne wątpliwości co do kultury osobistej i potencjału intelektualnego mówiącego.
                  • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 09.09.12, 09:11
                    nie sądze by przy geju uzyli słowa pedalski, bo po pierwsze nie kazdy gej jest pedalski w znaczeniu przegięty, a nawet powiedziałabym, ze wiekszosc nie jest -a przy tych pedalskich, gdyby mieli dystans do siebie, to pewnie mozna by nawet zażartowac - jak przy wszystkich innych ludziach, ktorzy potrafią żartowac z siebie - ale na pewno trzeba z tym ostrożnie, zeby zwyczajnie kogos nie urazic
        • memphis90 Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 22:26
          nie kupi rózowej koszu
          > li, bo jest pedalska a nie mają nic złego na mysli, na pewno nie są uprzedzeni
          > do homo,
          Och, nie, jasne, to wręcz komplement i ma oznaczać, że koszula niezmiernie im się podoba uncertain
          A to, że ktoś nie znosi czarnuchów nie znaczy od razu, że jest rasistą, prawda?
          • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 09.09.12, 09:15
            nie, nie jet to komplement, ale nie jest to obraza dla homo - nie kazdemu musi sie podobac styl ubierania sie przegiętego homo,tak jak nie kazdemu podobają sie grycanki i jakos nikt sie nie obrusza, jak sie powie: nie kupie tego, bo bede wygladac jak grycanki. ale jakby na przykład ogladac doklejane pejsy i powiedziec: nie kupie tego, bo bede ogladac jak zyd na rynku w wilnie to od razu bedzie obraza majestatu, bo to rasizm - moge to zrozumiec,wszyscy są przewrazliwi z racji całej historii odrzucenia. ale prosze mi nie wmawiac, ze zawsze, gdy ktos co takiego powie jest rasistą lub homofobem, bo to gruba przesada
            • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 09.09.12, 09:18
              podobnie kiedys spotkałam kolesia na wozku, ktory zachowywał sie wobec mnie niegrzecznie, narzucająco, jak palant i powiedziałam mu, zeby sobie poszedł, bo mam dosc takich zachowac, a on mi na to: jasne, jestem na wózku, dlatego tak mówisz. powiedzialam mu, ze to, ze jest na wózku, nie oznacza, ze nie moze zachowywac sie jak palant, a tak własnie sie zachowuje, wiec ma spadac - pewnie wykazałam się wielką nietolerancją wobec osoby niepełnosprawnej
          • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 09.09.12, 09:22
            i owszem, mogę powiedziec, ze to ubranie ala czarny raper i nie kupie go, bo nie chcę tak wygladac i nie bedzie to oznaczac, ze jestem rasistką
    • camel_3d Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:17
      i pewnie jego synek mial wloski na 1mm.
      • kika989 Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:21
        1. Od razu widac jaka ty masz fobie
        2. Nie, mój syn nie ma włosków 1 mm
        3. IMO lepiej 1 mm niz przepocone dyndające strąki (sporo dzieci z długimi wlosami ma ten problem)
        • camel_3d Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 14:33
          kika989 napisał(a):

> 1. Od razu widac jaka ty masz fobie
          > 2. Nie, mój syn nie ma włosków 1 mm
          > 3. IMO lepiej 1 mm niz przepocone dyndające strąki (sporo dzieci z długimi wlo
          > sami ma ten problem)

ja nie mowilem o twoim synku tylko o synku tego faceta.
          tak..jak juz wiesz, nie lubie, nie trawi i nie akceptuje 1mm u dzieci...
          • atena12345 Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 14:55
            camel_3d napisał:

> ja nie mowilem o twoim synku tylko o synku tego faceta.
            > tak..jak juz wiesz, nie lubie, nie trawi i nie akceptuje 1mm u dzieci...
            >
            >

Świetny wzór dziecku dajesz. Mnie to akurat nie dziwi, bo ty camel wybitnie goopi jesteś, nietolerancyjny no i wiadomo dlaczego w Niemczech mieszkasz - w końcu to kolebka faszyzmu

• camel_3d Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 15:13
              odezwal sie przyklad ynteligencji... smile)

tu 1 mm maja tylko dzeici neonazistow smile))
          • kika989 Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 22:49
            ja nie mowilem o twoim synku tylko o synku tego faceta.

naprawdę? ojejuniu, nie wiedziałam,
            Napisałam, że mój syn nie ma takiejj fryzury, żeby uprzedzić ewentualny głupawy tekst, że skoro nie pluję na takich, to pewnie taką fryzurę w domu lansuję.

..jak juz wiesz, nie lubie, nie trawi i nie akceptuje 1mm u dzieci.

tak, wiem od dawna.
            Dlatego, IMO, jesteś równie "mundry" co gość, który uważa że siedzenie w różowym autku "pedali" chłopca.

PS. Na zdjęciach, które ochoczo wstawiłeś, towje włosy wyglądają na lekko przytłuszczone. Ale to pewnie wina braku warsztatu u fotografującego.
            Zresztą nieważne- istotne, ze nie mają 1 mm.
            • camel_3d Re: Niemęski kolor różowy 24.08.12, 12:36
              no popatrz..dogryzlas mi.. no ..

a teraz sio.. tipsy sobie robic..
    • kika989 Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:22
      Punkt dla ciebie.
    • soha2 Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 12:54
      o matko.....
      to na to wychodzi, że mój syn to wg tego pana "pedał" uncertain
      ma bluzki z różowym Georgem - ten ze świnki Peppy, ma bluzkę z różową lokomotywą z Tomka, ma bluzkę z alfabetem, gdzie są różowe, fioletowe, seledynowe literki - tzn min, jest też cała inna gama kolorów ale te jakoś tak rzucają się w oczy smile
      panu współczujemy głupoty i nietolerancji - to niestety rzadko się leczy
      a ty dobrze powiedziałaś smile
      • una_mujer Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 13:42
        Ja się generalnie zgadzam z przedpisczyniami, ale odkąd znajomi podarowali mojej córeczce bluzeczkę, którą od kogos dostali dla synka (niebieską!), bo miała malutką naszywkę w kształcie kwiatka, a to niemęskie - wykształceni ludzie, bez widocznych uprzedzeń - niczemu się nie dziwię...
    • kaamilka Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 14:27
      a ja tak lubię mojego trzylatka w różowej koszuli... hoduję geja? tongue_out
      • nini6 Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 16:16
        Tak, hodujesz.
        Poza tym uwaga! gejostwo przechodzi z ojca na syna - u mnie i mąż i syn chodzą w różowych koszulach...
        wink
    • klubgogo Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 15:53
      No cóż.
      Wyobraź sobie sytuację, gdy wchodzi do sklepu twój mąż z synkiem, idą wypożyczyc auto, do wyboru żółte i różowe. Maż płaci, synek nie kwapi się co do wyboru, tatuś proponuje synowi kolor... zwykle facet wybierze żółty, może tak przesadnie nie zareaguje, ale mało który facet chciałby prowadzic różowy pojazd tongue_out
      • red-truskawa Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 19:48
        my sami dajemu dziecu wybrać taki kolor jaki chce,czesto pada na rózowy i zapewniam cie ze M. nie miałby problemu z posadzeniem naszego syna do różowego samochodu, bo jak kazdy facet wie, że kolorem się nie jedzi wink M. nie ma tez problemu z różową koszulą.
        • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 21:31
          a na przykład rozowe buty dla chłopca?smile bo ja moge mu załozyc rózowe skarpetki, ale jak sobie wybrał rozowe buty w kwiatki, takie typowo dziewczęce, to juz mi sie jakos dziwnie zrobiło, bo on ma dosyc długie włosy i juz i tak czasem go ktos bierze za dziewczynkę, bo śliczny jestwink
          • red-truskawa Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 00:38
            no raczej ubran to nie dajemy mu wybierac jakich chce poniewaz ma niespełna 3 lata i ani nie jest zainteresowany ich kupnem, ani wybór mógłby być trafny- i nie chodzi tylko o kolor ale o rodzaj materiału, cene itp
            PS a tez ma dłuzsze krecone włosy i tez mówia, ze dziewczyna wink ( i nie ma strąków jak pisał ktos wyzej, bo ma myte włosy)
            • drzewachmuryziemia Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 08:31
              hmmm no widzisz, mój ma 2 i doskonale wie, które mu sie podobają, ostatnio kalosze chwycił czerwone kalosze z myszką miki z kokardką i kwiatkami i nie chcial sie dac przekonac ze moze jednak jakies inne? na szczescie to chwilowe fascynacjewink mój tez nie ma strąków hehe
          • m_m_mama Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 12:53
            O naszym zawsze mówią dziewczynka, niezależnie od tego czy jest ubrany w swój ulobiony różowy sweterek czy koszule z kołnierzykiem. Dziewczęce ubranka ogólnie są bardziej w gustach dzieci, z chłopców robi się małych dorosłych.
      • leneczkaz klubgogo 08.09.12, 19:01
        Wyjątkowo się z Tobą zgadzam..
        Mój mąż także wybrałby zółty. Mimo, że jakiś głębszych awersji do różowego nie ma. Sam nosi polówki czy koszule w tym kolorze.. Ale na 100% wolałby pchać żółty wózek/samochodzik.
    • gag-nes Re: Niemęski kolor różowy 22.08.12, 21:41
      No, jak widać, głupców na świecie nie brakuje uncertain
    • kate302 Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 07:20
      ha, ha, ha dobrze mu powiedziałaś!!!!!!
      • batutka Re: Niemęski kolor różowy 23.08.12, 13:06
        E tam smile. Taki typ maczo z małym rozumkiem (i nie tylko pewnie wink) ma swoje spojrzenie na świat i nie ma co z takim dyskutować.
        Moje córki ostatnio, kiedy pojechałam z nimi do sklepu z butami kupić kalosze, wybrały te z chłopięcej półki z Zygzakiem McQueen'em. Nie chciały z kwiatkami, serduszkaki i innym różem - podobał im się Zygzak McQueen i już. smile
        • foxanka Re: Niemęski kolor różowy 24.08.12, 05:47
          Jego prawo wybrać autko, tyle, że argumentacja do duuuupy wink Ja bym się jednak w dyskusję nie wdawała bo i po cowink
    • budzik11 Re: Niemęski kolor różowy 24.08.12, 08:13
      Mój syn był w odwiedzinach u koleżanki. babcia dziewczynki dała dzieciom picie w plastikowych kubeczkach. Młody wziął pierwszy z brzegu, pech chciał, że różowy - babcia wyrwała m go z ręki ze słowami "Chłopcy nie piją z różowych kubków!" i dała go wnuczce, a mojemu dała picie w niebieskim kubeczku.
    • camel_3d a z drugeij strny:))) 24.08.12, 12:35
      to ciekawe ktora z was by nie miala dziwnych mysli, gdyby jej malzonek kupil sobie np..rozowiutki samochodzik smile)))

• foxanka Re: a z drugeij strny:))) 24.08.12, 13:37
        Osobiście zmarwiłabym się tym że ma fatalny gust, raczej nie posądziłabym że jest gejem wink
      • drzewachmuryziemia Re: a z drugeij strny:))) 24.08.12, 14:21
        no jednak faceci najczesciej chcą miec cos co jest męskie a kobiety kobiece -ale juz co nalezy do jakiego zbioru to trening społeczny, moim zdaniem do pewnego stopnia jednak potrzebny bo ułatwia identyfikacje płciową i to przeciez rozwojowe ze chłopcy i dziewczynki w pewnym wieku tworzą odrebne grupy i podkrelaja swoja przynaleznosc do jednej z nich
      • budzik11 Re: a z drugeij strny:))) 24.08.12, 16:44
        camel_3d napisał:

> to ciekawe ktora z was by nie miala dziwnych mysli, gdyby jej malzonek kupil so
        > bie np..rozowiutki samochodzik smile)))
        >

Mój mąż na MNIE by dziwnie popatrzył, gdybym kupiła sobie "różowiutki samochodzik".
        Swoją drogą nie tak dawno temu różowy był właśnie dla chłopców a niebieski dla dziewczynek (maryjny kolor).
      • leneczkaz Re: a z drugeij strny:))) 08.09.12, 19:02
        Różowiutki nie podobałby się nawet mi, więc raczej zadowolona bym nie była.
        Ale już np. części garderoby - ok. Chyba mąż ma więcej różu ode mnie tongue_out
      • green_shamrock Re: a z drugeij strny:))) 11.09.12, 18:58
        camel_3d napisał:

> to ciekawe ktora z was by nie miala dziwnych mysli, gdyby jej malzonek kupil so
        > bie np..rozowiutki samochodzik smile)))
        >

w sumie mogłabym byc sobie sama winna ze sam auto wybierał ,Daltonistą jest i dla niego rózowy to niebieski , zawsze maluje dzieciakom na obrazkach rózowy deszcz ,mają nieziemski ubaw z tatusia big_grin big_grin
    • primum_non Re: Niemęski kolor różowy 08.09.12, 14:59
      co do podziału, to nie ma takiego podziału, to jest moda w kraju, w ostatnim jednak krótkim okresie.Na przykład kolor ładny niebieski _nic_ nie oznacza, zwykły kolor nieba, niezapominajek, chabrów, bławatków.Co do różowego u mężczyzn to zawsze występuje jako kolor różowej koszuli(lub w podobnym kolorze). Na pewno mam mniej koszul w tym kolorze niż mogłem mieć, jedna, bo innego koloru nie było, a krój dobry, druga, bo niesamowitej jakości materiał i barwnik.
      To w tej chwili historia, ale ubieranie chłopców na różowo w USA to było męskie, pozostaje na zdjęciach.W Polsce w piaskownicy różowe(dokładnie jasno-malinowe) dresy, lamówki to coś lepszego było niż powszechna szarość i ciemność.Jeśli chodzi o samochody zdecydowanie się nie zgodzę, chociaż są kontrowersje.Kolory takie jak srebrny metalik, mocno czerwony, zółty, różowo-wrzosowy to cecha samochodów sportowych i lepszych.Efekt.Żółty jest nawet słabszy.
    • nowa-mama0 tata-dres? 08.09.12, 15:07
      masakra
    • minerwamcg Re: Niemęski kolor różowy 08.09.12, 19:18
      Dla mnie różowy jest paskudny, niezależnie od męskich/żeńskich/nijakich konotacji. Z drugiej strony nieraz na tym miejscu marudziłam, że ciężko kupić dla dziewczynki coś bez różowizny a z moich znajomych dziewczynek fazę na różowe miały wszystkie... chłopcy jakoś nie.
    • joshima Naprawdę niemęski? 09.09.12, 00:23
      Przedstawiam Ci drużynę rugby z paryża:

https://www.eurorugbytours.com/wp-content/uploads/2012/07/stade-francais1.jpg

Każdy z nich waży 100-120 kg. Uprawiają jeden z bardziej męskich sportów. I popatrz jakie mają fajowe koszulki.
      • minerwamcg Re: Naprawdę niemęski? 09.09.12, 00:31
        No to mam jeszcze jeden powód nie lubić rugby smile
      • drzewachmuryziemia Re: Naprawdę niemęski? 09.09.12, 09:07
        hehe szok
      • leneczkaz Re: Naprawdę niemęski? 09.09.12, 10:31
        Fajowe? O_o
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka