Dodaj do ulubionych

Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus

30.08.12, 10:41
Musze kupic swojemu synowi fotelik samochodowy wybralam dwa modele: RECARO fotelik YOUNG SPORT i BRITAX ROMER Evolva 123 PLUS. Miala ktoras takie foteliki, czy w nich jest opadajace glowa, jak z katem nachylenia.
Obserwuj wątek
    • fasol-inka Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 30.08.12, 10:46
      a ile ma dziecko? jaki masz samochód?
      sugeruję udanie się po pomoc na forum fotelikowe: forum.gazeta.pl/forum/f,97434,Foteliki_Samochodowe.html
    • joxanna Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 30.08.12, 11:03
      Moje dzieci jeżdżą w recaro young sportach i jesteśmy bardzo zadowoleni. Ten britax też źle nie wygląda - ale wydaje mi się, że recaro są takie jakby głębsze - u mnie to ma znaczenie, bo moje dzieci lubią spać w fotelikach, wiec jakoś bardziej je przytrzymująsmile. Ale też moje są bardzo chude, a recaro chyba są dość wąskie - tak, że nie muszą być wygodne dla wszystkich.
    • ponponka1 fotelik dobiera sie do samochodu a nie wg 30.08.12, 12:59
      uwag uzytkowniczek forum

Fasol-inka podala link do forum, gdzie dorazda jaki fotel pasuje do samochodu/ow. Bo nawet najdrozszy fotel z 5* gwiadkami zle zamontowany (czyli niepasujacy do samcochodu) nie bedzie chronil dziecka. Bo fotelik nie jest do jzady samochodem. Fotelik ma chronic twoje dziecko z wrazie czego nieprzyjemnego.....
    • mamuniaolunia Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 30.08.12, 21:25
      my mamy young sporta i jesteśmy bardzo zadowoleni.
      • ponponka1 Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 31.08.12, 13:52
        mamuniaolunia napisała:

> my mamy young sporta i jesteśmy bardzo zadowoleni.

I co z tego wynika?
        • mamuniaolunia Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 31.08.12, 21:08
          Mam wrażenie, że to jednak nie Ty pytałaś o zdanie forumowiczek na temat fotelika, więc jeśli nie masz podstaw do wypowiedzenia się w tym temacie, to przejdź do innego wątku.
          • fiora81 Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 31.08.12, 23:19
            Dzieki dziewczyny, musze podjechac do sklepu i przymierzyc do samochodu i malego i wtedy zdecyduje. Jeszcze jedno pytanie mam: recaro ustawie w pozycji siedzacej przypne fotelik pasami samochodowymi i posadze dziecko przypne pasami z fotelika, i jak chce zmienic pozycje na pol lezaca z dzieckiem w foteliku, da sie tak zrobic z dzieckiem, czy musze dziecko wyciagnac z fotelika i ustawic pozycje pollezaca i wtedy dziecko posadzic. Czy ta pozycja pollezaca jest wystarczajaca dla dziecka 2letniego.
            • matka_karmiaca Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 01.09.12, 01:30
              Nie da się rozłożyć z siedzącym dzieckiem.

Moja dwulatka potrafi spać i w pozycji normalnej, podkładam jej podusię, żeby głowa jej tak nie przechylała się w bok (jej wydaje się to nie przeszkadzać, ale mnie kark boli od samego patrzenia).
            • mamuniaolunia Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 01.09.12, 09:14
              Mój śpi w pozycji siedzącej, ma 2 latka. Wydaje mi się, że fotelik jest dla niego wygodny, bo główka mu nie leci, ani nie przechyla się na bok, tylko swobodnie opiera się o zagłówek.
              • fiora81 Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 02.09.12, 00:35
                Jeszcze mam pytanie: bardzo poca sie Wasze dzieci w fotelikach recaro, bo gdzies tam wyczytalam ze niektore dziewczyny narzekaly na ten fotelik bo dzieci po podrozy cale plecy mokre mialy. Wiem ze sa dwa rodzaje materialow: mikrofibra i zamsz, mzoe podpowiecie co lepiej wybrac.
                • mamuniaolunia Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 03.09.12, 09:42
                  Mamy zamsz i synek się nie poci. Ogólnie fotelik wydaje mi się na tyle szeroki, że dziecko się w nim nie kisi. Jechaliśmy 7h w upale i plecki suche, no ale klima była włączona.
                • ponponka1 Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 03.09.12, 16:09
                  a czy sprawdzilas - oproc zzachwalnaej tu wygody, czy ten fotelik pasuje (czytaj: da sie poprawnie zamontowac) w twoim samochodzie. No chyba ze zalezy ci tylko na wygodzie....
          • ponponka1 Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 03.09.12, 16:08
            Piszesz o wygodzie. Nie piszesz nic o bezpieczenstwie.....czyli:
            czy ten fotelik bedzie pasowal do samochdou autorki watku.

Z wygody nic nie wynika.....albo wynika tylko, ze jest wygodny. A fotelki nie dla wygody, one maja chronic dziecko w razie czego....

To tyle znajomosci tematu. Ale wygoda to jest to big_grin
    • babyaggie Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 02.09.12, 13:33
      My mamy ten Britaxa. Mąż taki kupił, bo to był jedyny wtedy dostępny fotelik, w którym mozna było najdłużej wozić dziecko tyłem. A tak jest najbezpieczniej.

Samochodu jak nie mieliśmy tak nie mamy na stałe. Więc w innych względach się nie wypowiem.
      Jak narazie dziecko pociło się w nim w normie, tak jak dorośli w swoich siedzeniach.
      • abigail83 Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 02.09.12, 13:35
        Evolva nie jest tylem do kierunku jazdy.
        • babyaggie Re: Fotelik Recaro czy Britax Romer 123 plus 02.09.12, 13:42

Ah to przepraszam w takim razie za zamieszanie. Wrzuciłam w google obrazy i wydał mi się taki sam. jak nasz. To się wypowiedziałam.
          • ponponka1 bo masz Multi techa - braciszka Elvovy 03.09.12, 16:11
            To to samo siedzisko tylko ze w Multie techu montaz w obie strony smile
            Elvova niestety - podobno nie pasuje do kazdego samochodu - dlatego - autorko watku - ich na forum fotelikowe. Tam dorradza ci nie tylko wygodny ale i bezpieczny w twoim samochodzi fotelik smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka