Dodaj do ulubionych

wszystko do buzi

22.12.12, 00:09
Moja 1.5roczna coreczka absolutnie wszystko laduje do buzi (jeszcze). Wlasciwie jej zabawa polega na ladowaniu wszystkiego do buzi. Nie moge czytac z nia ksiazeczek, bo interesuja ja tylko w ramach zjadania. Z klockow od czasu do czasu cos tam zbuduje a generalnei to chodzi z kata w kat w klockiem w buzi.
Martwie sie ta przedluzajacasie faza.Bardzo nas to ogranicza. Nie proponuje jej wielu rzeczy, bo wiem, ze wyladuje to momentalnei w buzi i to nei na chwilke. Jej aktywnosc skupia sie wlasciwie tylko na zjadaniu przedmiotow.
Czy jest mama, ktora miala ten sam problem i jakos sobie poradzila?
Obserwuj wątek
    • hanusina_mama Re: wszystko do buzi 22.12.12, 11:32
      Moja ma już prawie 2 lata, a dopiero niedawno przestała ładować wszystko (z wyjątkiem jedzenia) do buzi. Teraz już tylko czasem spinki gryzie, ale rzadko. Nic specjalnego w tym nie robiłam. Samo jej przeszło.
    • anulka-am Re: wszystko do buzi 22.12.12, 22:34
      Mój 19-sto miesięczniak też pożera wszystko, oczywiście jedzenie jest najbardziej bee. Najlepszym przysmakiem są kredki.
    • alaska_77 Re: wszystko do buzi 22.12.12, 23:24
      Mój maluch (19 m) też wszystko ładuje do buzi sad i zabawki w buzi to najmniejszy problem.
      On już przechodzi samego siebie, potrafi każdego znalezionego na podłodze czy gdziekolwiek śmiecia zjadać (o ile go nie złapię wcześniej), jak nie schowam butów to oblizuje je od spodu uncertain, a jego ulubiony przysmak to kłaczki z koców! Potrafi nawet obgryzać tapety ze scian.
      Dopiero niedawno dowiedziałam się, że taki spaczony apetyt to objaw anemii z niedoboru żelaza - on rzeczywiście ma niedobor żelaza, ale ostatnio ciągle jest na antybiotykach i lekarka mi mówiła żeby w tym czasie mu nie podawać żelaza i znowu jest gorzej sad
    • e-matkawariatka Re: wszystko do buzi 28.12.12, 13:29
      no to was pocieszęsmile moja córcia ma skończone 4 lata i ciąglę ją upominam "nie do buzi" smile no nie da się,nie rozumie i koniec. wszystko bada organoleptycznie smile nawet szybę w autobusie,poręcze i brzeg taśmy przy kasie w sklepie..... momentami to śmieszne i często wkurzające. nie ma rady,trzeba upominac i przeczekać
      www.suwaczki.com/tickers/qq87uay3xhnenusj.png
      • e-matkawariatka Re: wszystko do buzi 28.12.12, 13:30
        https://www.suwaczki.com/tickers/qq87uay3xhnenusj.png
    • agnesil Re: wszystko do buzi 21.01.13, 22:27
      Moja robila to samo. Nawet biedronki przerabialismy i stokrotki, ktore o czasie zostawaly wyciagane z buzi. Nic nie robilam tylko czekalam i samo przeszlo.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka