Dodaj do ulubionych

Tylko potwory...

04.11.13, 15:54
Synek (4,5) od jakiegoś czasu przeżywa fascynację potworami.
Uwielbia rysować (oczywiście potwory), opowiadać historie (o potworach) itp.
Im groźniejsze, tym lepiej. Jak rysuje, to oczy muszą być odpowiednio groźne, skośne i świecące...itp. Przy tym jest super bystrzakiem, radosnym, twórczym itp. Może nie za bardzo lubi się integrować z dziećmi, ale ma swoją ulubioną kumpelkę smile i z nią szaleją jak dzicy.
Wycina potwory z gazetek lego, zażyczył sobie gazetkę scooby doo...oczywiście z groźnymi potworami. Na co dzień czytamy, oglądamy Puchatka i ew. mini mini. Nie "karmimy" go bajkami o potworach. wink Jak myślicie, czy to taki etap? smile
Obserwuj wątek
    • aqua48 Re: Tylko potwory... 04.11.13, 16:17
      asienka95 napisała:

> Synek (4,5) od jakiegoś czasu przeżywa fascynację potworami.
      >Jak myślicie, czy to taki etap? smile

Tak, przejdzie jeszcze przez piłkarzy, samochody i za jakieś 12 lat będzie przeżywał fascynację dziewczynami smile
    • Gość: domza2 Re: Tylko potwory... IP: *.rzeszow.vectranet.pl 04.11.13, 17:46
      U mnie to samo, też prawie 4 i pół roku, chociaż córka, też straszne, okropne potwory u duchy , też u Scoobiego fascynacja nimi. Moim zdaniem taki etapsmile
    • danaide Re: Tylko potwory... 04.11.13, 22:50
      Moja 4latka od zawsze lubiła potwory, lubi być straszona głośnym uuuaaaa!!!, lubi kolor czarny i na bal halloween przebrała się za pająka choć potem wymiękła, może za dużo wróżek, może z powodu choroby, która ją rozkładała. Mamy grozę i przemoc w genach więc trochę kolorowej grozy w tym przesłodzonym dzieciowym świecie mile widziane dla równowagi. Polecam kultowego Gruffalo!
    • asienka95 Re: Tylko potwory... 05.11.13, 10:15
      Dzięki! Pytałam, bo moja bogobojna sąsiadka, która sama ma małe dzieci, pytała, czy mnie nie niepokoi ta fascynacja potworami... Na zdrowy rozum: nieee...ale..ciekawa byłam Waszych opinii. Wspomniana sąsiadka woli, jak jej córka mówi o aniołkach i nie "ryczy" potworowym głosem jak nasz syn...
      • aqua48 Re: Tylko potwory... 05.11.13, 14:06
        asienka95 napisała:

>Wspomniana sąsiadka woli, jak jej córka mówi o a
        > niołkach i nie "ryczy" potworowym głosem jak nasz syn...

Bo ma dziewczynkę?
    • na_forum_na Re: Tylko potwory... 05.11.13, 10:16
      moj ma 5,5 lat i potwory to nr 1
      brat (dwu i pol latek) też zafascynowany wink

taki etap
    • klubgogo Re: Tylko potwory... 05.11.13, 21:24
      Tak, to taki etap.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka